Jump to content

Ch.L-UEFA, & ΝΒΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις v2.0

astrolabos

Recommended Posts

5 λεπτά πριν, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Η επισήμανση και η αντίθεση στον κατά σύστημα βιασμό της κοινής λογικής, δεν είναι μπούρδες, αντιθέτως η έλλειψή τους συμβάλλει τα μέγιστα στο ξεχείλωμα όλων των πραγματικών προβλημάτων. Δεν μας φτάνουν οι διάφοροι δόλιοι, τώρα δίνουμε άφεση και στους παρανοϊκούς, πως να μην ξεχειλώνουν τα προβλήματα; Τώρα τα περί κολακείας κλπ, αδιάφορα.

Αυτό που σίγουρα έχει ξεχειλώσει είναι η υπομονή μου. Το θέμα είναι Ειδήσεις. Είπες το κομμάτι σου, πάμε παρακάτω.

Όπως ο Ελομάς δεν μπορεί να πείσει τους διαφημιστές να τον πληρώσουν, ούτε κι εσύ μπορείς να πείσεις κάποιον να σε πάρει στα σοβαρά εάν δεν θέλει.

Το να παίζεις το θύμα επειδή η φούσκα σου δεν ταυτίζεται με τους προβληματισμούς άλλων έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

• Agree 1

Δε βλέπω γιατί η συμμετοχή μιας αθλήτριας στους Ολυμπιακούς η οποία φαίνεται(;) να έχει άδικο πλεονέκτημα ένατι των υπολοίπων είναι ασήμαντο θέμα. Δε μιλάμε για σχολικούς αγώνες, για την κορυφαία αθλητική οργάνωση μιλάμε. Νομίζω ότι δε βασίζεται η Ολυμπιακή επιτροπή στις κατά τόπους ομοσπονδίες ή χώρες για να διαπιστώσει αν υπάρχουν περιπτώσεις ντόπινγκ. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με το φύλο των αθλητριών. Το ότι αναγράφεται έτσι στο διαβατήριο δε σημαίνει κάτι. Και εν πάση περιπτώσει το φύλο δεν είναι αυτό που έχει σημασία, αλλά το αν υπάρχει αντικανονικό πλεονέκτημα. Όλα τα υπόλοιπα έιναι πολιτική και δε χωρούν στον αθλητισμό.

• Like 3

13 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

Δε βλέπω γιατί η συμμετοχή μιας αθλήτριας στους Ολυμπιακούς η οποία φαίνεται(;) να έχει άδικο πλεονέκτημα ένατι των υπολοίπων είναι ασήμαντο θέμα. Δε μιλάμε για σχολικούς αγώνες, για την κορυφαία αθλητική οργάνωση μιλάμε. Νομίζω ότι δε βασίζεται η Ολυμπιακή επιτροπή στις κατά τόπους ομοσπονδίες ή χώρες για να διαπιστώσει αν υπάρχουν περιπτώσεις ντόπινγκ. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με το φύλο των αθλητριών. Το ότι αναγράφεται έτσι στο διαβατήριο δε σημαίνει κάτι. Και εν πάση περιπτώσει το φύλο δεν είναι αυτό που έχει σημασία, αλλά το αν υπάρχει αντικανονικό πλεονέκτημα. Όλα τα υπόλοιπα έιναι πολιτική και δε χωρούν στον αθλητισμό.

Δεν είναι ασήμαντο θέμα, και αποτελεί δόκιμη είδηση. Το καλύψαμε εδώ και μία σελίδα.

Οι κοινωνικοί προβληματισμοί του κάθε πικραμένου που εκπορεύονται από αυτό, έχουν και ένα εύλογο όριο επανάληψης πάνω από το οποίο μπορούν να αναλυθούν σε άλλα θέματα.

Για το "άδικο/αντικανονικό πλεονέκτημα" είναι πολύ καλύτερα να αποφανθούν οι αρμόδιοι γιατί δεν είναι καθόλου απλό πρόβλημα.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι γεννετικά ή σωματικά ίδιος με κάποιον άλλο και πάντα θα βρεθεί κάποιος που έχει πλεονέκτημα εξαιτίας αυτού. Δες πχ τον Phelps με τα αδιανόητα 23 Ολυμπιακά χρυσά. Το "κανονικό" ή πιο σωστά "επιτρεπτό" θα το ορίσουν οι διοργανωτές, όπως όλες τις άλλες παραμέτρους διεξαγωγής του κάθε αγωνίσματος.

• Like 3

3 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε:

Αυτό που σίγουρα έχει ξεχειλώσει είναι η υπομονή μου. Το θέμα είναι Ειδήσεις. Είπες το κομμάτι σου, πάμε παρακάτω.

Όπως ο Ελομάς δεν μπορεί να πείσει τους διαφημιστές να τον πληρώσουν, ούτε κι εσύ μπορείς να πείσεις κάποιον να σε πάρει στα σοβαρά εάν δεν θέλει.

Το να παίζεις το θύμα επειδή η φούσκα σου δεν ταυτίζεται με τους προβληματισμούς άλλων έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Υπάρχει βλέπω τεράστια αλλεργία στη συζήτηση, γι' αυτό και δεν έχεις υπομονή. Επεσήμανα το αυτονόητο και είδα διάθεση αμφισβήτησης και whataboutism και παρέμεινα για λίγα post ακόμα στο θέμα, δεν βλέπω να είναι κάτι τόσο τραγικό, ούτε θύμα το παίζω, ούτε είναι ανάγκη να πάρει κανείς ΕΜΕΝΑ στα σοβαρά. Ας πάρει στα σοβαρά τις άρρωστες τάσεις που έχουν αρχίσει και επικρατούν και αυτό μου αρκεί.

1 ώρα πριν, το μέλος minast έγραψε:

Δεν είναι ασήμαντο θέμα, και αποτελεί δόκιμη είδηση. Το καλύψαμε εδώ και μία σελίδα.

Δόκιμη είδηση και ενδεικτική πιθανών εξελίξεων ταυτόχρονα, δεν θα πάθουμε τίποτα με λίγα post παραπάνω.

Οι κοινωνικοί προβληματισμοί του κάθε πικραμένου που εκπορεύονται από αυτό, έχουν και ένα εύλογο όριο επανάληψης πάνω από το οποίο μπορούν να αναλυθούν σε άλλα θέματα.

Και οι ειρωνείες του κάθε... χαρούμενου έχουν όριο επανάληψης.

Για το "άδικο/αντικανονικό πλεονέκτημα" είναι πολύ καλύτερα να αποφανθούν οι αρμόδιοι γιατί δεν είναι καθόλου απλό πρόβλημα.

Αυτό ακριβώς το σκεπτικό είναι η τέλεια παγίδα. Εκχωρούμε όλα τα θέματα αποκλειστικά στους <<ειδικούς>> και ξαφνικά βρεθήκαμε να έχουμε κρατουμένους ψwλαράδες στις γυναικείες φυλακές, άνδρες πυγμάχους και άλλους μαχητές να επιτρέπεται να σακατεύουν γυναίκες και άλλα τέτοια γιατί εμείς οι πικραμένοι δεν έχουμε συλλογή διδακτορικών και επιστημονικών δημοσιεύσεων στο ενεργητικό μας άρα θα πρέπει να δεχτούμε τα παραπάνω και άλλα τέτοια, επειδή αποφαίνονται οι αρμόδιοι. 🤢 Λίγη αυτόνομη σκέψη χρειάζεται, δεν έχει απαγορευτεί ακόμα. Τουλάχιστον όχι εντελώς.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι γεννετικά ή σωματικά ίδιος με κάποιον άλλο και πάντα θα βρεθεί κάποιος που έχει πλεονέκτημα εξαιτίας αυτού. Δες πχ τον Phelps με τα αδιανόητα 23 Ολυμπιακά χρυσά.

Κλασσικό λογικό άλμα το οποίο χρησιμοποιούν όλοι οι υποστηρικτές των <<γυναικών>> στις γυναικείες κατηγορίες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο τάδε αθλητής ήταν τέρας της φύσης και είχε πλεονέκτημα, άρα κατά δήθεν παρόμοια <<λογική>> ας επιτρέψουμε ό,τι να 'ναι, ή αλλιώς να καταργήσουμε τα πάντα ή να φτιάξουμε πολλαπλάσιες κατηγορίες με 100 κριτήρια για να γίνουν δήθεν τα αθλήματα πιο δίκαια. 👍 Το χειρότερο είναι πως αυτό το επιχείρημα το έχω διαβάσει και από σοβαρούς επιστήμονες (όχι της βιολογίας ή της ιατρικής βέβαια) που στην προσπάθειά τους να μη γίνουν cancel ή έστω δυσάρεστοι στο κοινό τους, έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν τέτοιες αδιέξοδες επιχειρηματολογίες για να μην χρειαστεί να πουν το απλό και αυτονόητο: οι γυναίκες στα αθλήματα θα πρέπει να ανταγωνίζονται μόνο με γυναίκες και οι άνδρες με άνδρες, ότι το φύλλο είναι κάτι το δυαδικό και όχι φάσμα κλπ. Κάτι τέτοιοι <<ειδικοί>> και <<αρμόδιοι>> δεν είναι σε θέση να απαντήσουν τι είναι ο άνδρας και τι είναι η γυναίκα και εμείς τους παίρνουμε στα σοβαρά ακόμα; Εγώ πάντως όχι.

Το "κανονικό" ή πιο σωστά "επιτρεπτό" θα το ορίσουν οι διοργανωτές, όπως όλες τις άλλες παραμέτρους διεξαγωγής του κάθε αγωνίσματος.

Όταν υποτιμάται η νοημοσύνη μας όμως, θα αμφισβητήσουμε αυτό το επιτρεπτό εκτός αν είμαστε αμοιβάδες.

Συγγνώμη που σπατάλησα λίγο ακόμα χώρο, ελπίζω να το αντέξεις.

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84

2 minutes ago, Γιάννης_84 said:

Συγγνώμη που σπατάλησα λίγο ακόμα χώρο

Έχουμε αναβαθμίσει τον MariaDB σέρβερ σε 1tb nvme storage πρόσφατα και πήγαμε σε διπλάσιες ram παντού όποτε έχουμε χώρο προς το παρόν. 

• Haha 3

43 λεπτά πριν, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Υπάρχει βλέπω τεράστια αλλεργία στη συζήτηση, γι' αυτό και δεν έχεις υπομονή. Επεσήμανα το αυτονόητο και είδα διάθεση αμφισβήτησης και whataboutism και παρέμεινα για λίγα post ακόμα στο θέμα, δεν βλέπω να είναι κάτι τόσο τραγικό, ούτε θύμα το παίζω, ούτε είναι ανάγκη να πάρει κανείς ΕΜΕΝΑ στα σοβαρά. Ας πάρει στα σοβαρά τις άρρωστες τάσεις που έχουν αρχίσει και επικρατούν και αυτό μου αρκεί.

Δόκιμη είδηση και ενδεικτική πιθανών εξελίξεων ταυτόχρονα, δεν θα πάθουμε τίποτα με λίγα post παραπάνω.

Και οι ειρωνείες του κάθε... χαρούμενου έχουν όριο επανάληψης.

Αυτό ακριβώς το σκεπτικό είναι η τέλεια παγίδα. Εκχωρούμε όλα τα θέματα αποκλειστικά στους <<ειδικούς>> και ξαφνικά βρεθήκαμε να έχουμε κρατουμένους ψwλαράδες στις γυναικείες φυλακές, άνδρες πυγμάχους και άλλους μαχητές να επιτρέπεται να σακατεύουν γυναίκες και άλλα τέτοια γιατί εμείς οι πικραμένοι δεν έχουμε συλλογή διδακτορικών και επιστημονικών δημοσιεύσεων στο ενεργητικό μας άρα θα πρέπει να δεχτούμε τα παραπάνω και άλλα τέτοια, επειδή αποφαίνονται οι αρμόδιοι. 🤢 Λίγη αυτόνομη σκέψη χρειάζεται, δεν έχει απαγορευτεί ακόμα. Τουλάχιστον όχι εντελώς.

Κλασσικό λογικό άλμα το οποίο χρησιμοποιούν όλοι οι υποστηρικτές των <<γυναικών>> στις γυναικείες κατηγορίες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο τάδε αθλητής ήταν τέρας της φύσης και είχε πλεονέκτημα, άρα κατά δήθεν παρόμοια <<λογική>> ας επιτρέψουμε ό,τι να 'ναι, ή αλλιώς να καταργήσουμε τα πάντα ή να φτιάξουμε πολλαπλάσιες κατηγορίες με 100 κριτήρια για να γίνουν δήθεν τα αθλήματα πιο δίκαια. 👍 Το χειρότερο είναι πως αυτό το επιχείρημα το έχω διαβάσει και από σοβαρούς επιστήμονες (όχι της βιολογίας ή της ιατρικής βέβαια) που στην προσπάθειά τους να μη γίνουν cancel ή έστω δυσάρεστοι στο κοινό τους, έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν τέτοιες αδιέξοδες επιχειρηματολογίες για να μην χρειαστεί να πουν το απλό και αυτονόητο: οι γυναίκες στα αθλήματα θα πρέπει να ανταγωνίζονται μόνο με γυναίκες και οι άνδρες με άνδρες, ότι το φύλλο είναι κάτι το δυαδικό και όχι φάσμα κλπ. Κάτι τέτοιοι <<ειδικοί>> και <<αρμόδιοι>> δεν είναι σε θέση να απαντήσουν τι είναι ο άνδρας και τι είναι η γυναίκα και εμείς τους παίρνουμε στα σοβαρά ακόμα; Εγώ πάντως όχι.

Όταν υποτιμάται η νοημοσύνη μας όμως, θα αμφισβητήσουμε αυτό το επιτρεπτό εκτός αν είμαστε αμοιβάδες.

Συγγνώμη που σπατάλησα λίγο ακόμα χώρο, ελπίζω να το αντέξεις.

Από εδώ το πας, από εκεί το φέρνεις, ψwλαράδες σκέφτεσαι. That's a you problem.

Για το χώρο μην ανησυχείς, όταν κάτι διογκώνεται αυξάνεται η επιφάνειά του. Έχω κι εγώ επιπλέον χώρο "εγγραφής".

48 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Έχουμε αναβαθμίσει τον MariaDB σέρβερ σε 1tb nvme storage πρόσφατα και πήγαμε σε διπλάσιες ram παντού όποτε έχουμε χώρο προς το παρόν. 

Συντομογραφία της παρακάτω για όσους αναρωτιούνται.

WWW.GREEKDUBDB.COM

Ένα φτωχό κορίτσι γίνεται το νέο μέλος μιας πλούσιας οικογένειας και ερωτεύεται τον...

Αυτό το ποστ θα αυτοκαταστραφεί σε 24 ωρες.

• Haha 3

3 minutes ago, HotPeanut said:

Συντομογραφία της παρακάτω για όσους αναρωτιούνται.

WWW.GREEKDUBDB.COM

Ένα φτωχό κορίτσι γίνεται το νέο μέλος μιας πλούσιας οικογένειας και ερωτεύεται τον...

Αυτό το ποστ θα αυτοκαταστραφεί σε 24 ωρες.

Allow David Cross GIF

• Haha 1

Πάλι σβήστηκε post μου βλέπω, έτσι για να μην μένουν οι φίλοι μας παραπονεμένοι. 👍

Δεν πειράζει, αδυναμίες είναι αυτές και δεν κρύβονται. Εξηγούνται πραγματάκια όλο και πιο ξεκάθαρα :hehe:

• Like 1

5 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε:

Κανένας άνθρωπος δεν είναι γεννετικά ή σωματικά ίδιος με κάποιον άλλο και πάντα θα βρεθεί κάποιος που έχει πλεονέκτημα εξαιτίας αυτού. Δες πχ τον Phelps με τα αδιανόητα 23 Ολυμπιακά χρυσά. Το "κανονικό" ή πιο σωστά "επιτρεπτό" θα το ορίσουν οι διοργανωτές, όπως όλες τις άλλες παραμέτρους διεξαγωγής του κάθε αγωνίσματος.

Από ότι φαίνεται όμως οι διοργανωτές επέτρεψαν τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη αθλήτρια βάση του φύλου το οποίο αναγράφεται στο διαβατήριό της.

Το ότι έχει χρωμοσώματα όχι γυναικείου φύλου δε θα έπρεπε να παίζει πιο σημαντικό ρόλο, εφόσον είναι και αυτό το οποίο επιστημονικά δίνει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα;

Εφόσον ισχύει αυτό θεωρώ ότι τα δικαιώματα των πολλών (γυναικών) βαρύνουν περισσότερα από τα δικαιώματα των λίγων (διεμφυλικών ή ατόμων με μη ξεκάθαρο φύλο).

Το παράδειγμα του Φελπς νομίζω αποπροσανατολίζει. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον που έχει καλά γονίδια. Μιλάμε για χρωμοσωμική ανωμαλία. Θα επιτρεπόταν ποτέ σε αθλητή με παλάμες οι οποίες είναι σαν τα πόδια της πάπιας να μετέχει στην κολύμβηση;

• Like 1
  • Agree 1

18 ώρες πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

Το παράδειγμα του Φελπς νομίζω αποπροσανατολίζει. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον που έχει καλά γονίδια. Μιλάμε για χρωμοσωμική ανωμαλία. Θα επιτρεπόταν ποτέ σε αθλητή με παλάμες οι οποίες είναι σαν τα πόδια της πάπιας να μετέχει στην κολύμβηση;

Akshually, δεν αποπροσανατολίζει. Υπάρχουν αυτοί που έχουν κάποια μεμβράνη στα δάχτυλα (συνήθως των ποδιών) και δεν τίθεται θέμα αποδοχής τους ενώ ταυτοχρονα είναι αναγνωρισμένο ότι τους βοηθά.

Επίσης θα πρότεινα σε όλους ανεξαιρέτως να διαβάσουνε τα στοιχειώδη σχετικά με gender verification test από το αντίστοιχο άρθρο της Wikipedia

Πάντως, έχει φανταστικό ενδιαφέρον η ιστορία επειδή ακριβώς η κελίφ δεν έχει ποτέ ισχυριστει η ίδια ή οικογένειά της ότι είναι τρανς ή intersex ή οτιδήποτε άλλο εκτός από θηλυκό.

Το μόνο που συνέβη το 2023 είναι οτι βγήκε η IBA και είπε ότι αποκλείστηκε γιατί απέτυχε σε ένα gender-qualification test. Δεν έχουν δημοσιεύσει τιποτε από αυτό το τεστ, και το μόνο που μένει είναι ένας προφορικός λόγος ενός οργανισμού που δεν έχει καμμία σχέση με τους ολυμπιακούς αγώνες και ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρον, ένας οργανισμός powered by Russia. Διαβάζοντας όμως τους κανόνες της ΙΒΑ γίνεται ξεκάθαρο, ότι δεν επιτρέπονται χρωμοσωμικες ανωμαλίες. Ή έχεις ΧΧ ή ΧΥ. Τελεία. Αν δεν πέφτεις σε μια από τις 2 κατηγοριες κόβεσαι, δεν είσαι "natural", όπως αποφασίσανε οι σοφοί.

Σούπερ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Khelif είναι από την αλγερία, μία χώρα όπου απαγορεύεται το transitioning, αλλα η ιδια χαιρει απόλυτης αποδοχής στη χώρα της. Έλα μάλλον όλοι εμείς οι τρίτοι ξέρουμε καλύτερα..... Ή έστω, για άλλη φορά τρώμε αμασητη ακροδεξιά προπαγάνδα

Για να ξαναγυρίσω όμως στο αρχικό quote, αν κάποιος ή κάποια, παράγουν με φυσικό τρόπο περισσότερη τεστοστερόνη απ ότι ορίζει ένα συγκεκριμένο τεστ, είναι ή δεν είναι doping το να πάρει φάρμακα να του μειώσουν τη τεστοστερόνη; Ή μήπως σε αυτή την περίπτωση δεν παρεμβαίνουν στην φυσική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος;

Τι σημαίνει φυσικό και ποιος το καθορίζει; Αν εγώ τύγχανει να έχω και μεμβράνες στα δάχτυλα και αυξημένη τεστοστερόνη και δεν ξέρω εγώ τι άλλο που με κάνει να έχω συντριπτικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων είναι σωστό ή όχι;

Και ποιος αποφασίζει πόσα χιλιοστά επιτρέπονται να είναι η μεμβράνες στα δάχτυλα για να πέφτουνε στην κατηγορία του "φυσικού";

Και γιατί είναι πρακτικά αποκλειστικότητα των ακροδεξιων η συζήτηση περί eugenics;

• Like 3

2 ώρες πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

Akshually, δεν αποπροσανατολίζει. Υπάρχουν αυτοί που έχουν κάποια μεμβράνη στα δάχτυλα (συνήθως των ποδιών) και δεν τίθεται θέμα αποδοχής τους ενώ ταυτοχρονα είναι αναγνωρισμένο ότι τους βοηθά.

Φυσικά και αποπροσανατολίζει. Δεν απαγορεύονται (ούτε και θα έπρεπε) τα φυσικά πλεονεκτήματα του καθενός. Άλλος είναι πολύ ψηλός, άλλος έχει καλύτερα αντανακλαστικά κ.ο.κ. Τίποτα από αυτά δεν σε αλλάζει κατηγορία διότι αυτά δεν κατηγοριοποιούνται καν. ΧΧ και ΧΥ όμως είναι δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Το μόνο που συνέβη το 2023 είναι οτι βγήκε η IBA και είπε ότι αποκλείστηκε γιατί απέτυχε σε ένα gender-qualification test. Δεν έχουν δημοσιεύσει τιποτε από αυτό το τεστ, και το μόνο που μένει είναι ένας προφορικός λόγος ενός οργανισμού που δεν έχει καμμία σχέση με τους ολυμπιακούς αγώνες και ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρον, ένας οργανισμός powered by Russia.

Αν το τεστ είναι άκυρο/ψευδές κλπ, μπορεί απλώς να επαναληφθεί, αν και είχε αναφερθεί ότι δεν είχαν αμφισβητηθεί τα αποτελέσματά του από τους ενδιαφερομένους. Τώρα το powered by Russia δεν ξέρω πόση σημασία έχει. Μάλλον θετικό είναι γιατί εκεί αναγνωρίζουν ακόμα μόνο 2 φύλλα και όχι φάσματα και τέτοια σε αντίθεση με άλλες χώρες που το έχουν κάνει λάστιχο το θέμα.

Διαβάζοντας όμως τους κανόνες της ΙΒΑ γίνεται ξεκάθαρο, ότι δεν επιτρέπονται χρωμοσωμικες ανωμαλίες. Ή έχεις ΧΧ ή ΧΥ. Τελεία.

Αν δεν πέφτεις σε μια από τις 2 κατηγοριες κόβεσαι, δεν είσαι "natural", όπως αποφασίσανε οι σοφοί.

Μα και οι συγκεκριμένες περιπτώσεις σε μία από αυτές τις δύο κατηγορίες ανήκουν. Απλώς ήθελαν να αγωνίζονται σε αυτή που δεν ανήκουν. Μπορεί να μην το ήξεραν αρχικώς και να μην έφταιγαν, αλλά κάποια στιγμή το έμαθαν.

Σούπερ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Khelif είναι από την αλγερία, μία χώρα όπου απαγορεύεται το transitioning, αλλα η ιδια χαιρει απόλυτης αποδοχής στη χώρα της. Έλα μάλλον όλοι εμείς οι τρίτοι ξέρουμε καλύτερα..... Ή έστω, για άλλη φορά τρώμε αμασητη ακροδεξιά προπαγάνδα

Σε όλο αυτό το θέμα εσύ βλέπεις μόνο ακροδεξιά προπαγάνδα και καμία άλλη πτυχή; Καμία ουσία δεν αναγνωρίζεις σε αυτά που γίνονται; Που κολλάει πάλι η ακροδεξιά, η Ρωσία κλπ; Το θέμα είναι ΧΧ ή ΧΥ. Η συγκεκριμένη περίπτωση από την Αλγερία είναι πράγματι ιδιαίτερη και έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από άλλες πολύ πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις όπως π.χ. ο κολυμβητής Τόμας που κοροϊδεύει τον κόσμο. Απλώς υπάρχει η ανησυχία ότι με αφετηρία τέτοια <<δεδικασμένα>> θα δούμε αύριο-μεθαύριο περιπτώσεις όπως του κολυμβητή να γίνονται δεκτές και σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παντού. Εκεί είναι η ανησυχία και δεν είναι καθόλου παράλογη, ούτε υπερβολική. Έχουν ήδη <<βασανιστεί>> κανονικά κοριτσάκια από τέτοιες περιπτώσεις, δεν είναι κάτι το υποθετικό δυστυχώς.

Για να ξαναγυρίσω όμως στο αρχικό quote, αν κάποιος ή κάποια, παράγουν με φυσικό τρόπο περισσότερη τεστοστερόνη απ ότι ορίζει ένα συγκεκριμένο τεστ, είναι ή δεν είναι doping το να πάρει φάρμακα να του μειώσουν τη τεστοστερόνη; Ή μήπως σε αυτή την περίπτωση δεν παρεμβαίνουν στην φυσική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος;

Όχι, δεν πρέπει να μειωθεί με φάρμακα η τεστοστερόνη που παράγει φυσικά κάποιος, κακώς το υποστηρίζει όποιος το υποστηρίζει. Ο Ζαγοράκης αν θυμάμαι καλά είχε βρεθεί με αυξημένη τεστοστερόνη και κατηγορήθηκε για ντόπα μέχρι που απέδειξε πως ο οργανισμός του την παρήγαγε μόνος του και τον αφήσανε ήσυχο και καλώς τον αφήσανε.

Τι σημαίνει φυσικό και ποιος το καθορίζει; Αν εγώ τύγχανει να έχω και μεμβράνες στα δάχτυλα και αυξημένη τεστοστερόνη και δεν ξέρω εγώ τι άλλο που με κάνει να έχω συντριπτικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων είναι σωστό ή όχι;

Σωστό ή όχι δεν ξέρω, αλλά επιτρεπτό θα έπρεπε να είναι και είναι. Δεν είναι το ίδιο με το να πας να αγωνιστείς με τις γυναίκες ενώ είσαι άνδρας.

Και ποιος αποφασίζει πόσα χιλιοστά επιτρέπονται να είναι η μεμβράνες στα δάχτυλα για να πέφτουνε στην κατηγορία του "φυσικού";

Δεν χρειάζεται να το κρίνει κανείς, ούτε γνωρίζω να υπάρχουν τέτοιοι κανονισμοί.

• Haha 1

WWW.CNN.GR

Η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Κέι Νισικόρι στο Μόντρεαλ, δεν κυλούσε καλά για...

Darth Vader Father GIF by Star Wars

21 ώρες πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

Υπάρχουν αυτοί που έχουν κάποια μεμβράνη στα δάχτυλα (συνήθως των ποδιών) και δεν τίθεται θέμα αποδοχής τους ενώ ταυτοχρονα είναι αναγνωρισμένο ότι τους βοηθά.

Θα ήθελα μια πηγή για το παραπάνω για να δούμε πόσο μεγάλο πλεονέκτημα δίνει η περίπτωση που αναφέρεις.

21 ώρες πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

Και γιατί είναι πρακτικά αποκλειστικότητα των ακροδεξιων η συζήτηση περί eugenics;

Δεν ξέρω γιατί με βάζεις σε αυτή την κατηγορία. Η θέση μου είναι σαφής: Σαφώς πρέπει να τεθούν αντικειμενικά όρια για αποκλεισμό όταν δίνουν κατάφορο πλεονέκτημα. Το ότι δεν έχουμε καταλήξει ακόμα ποια είναι αυτά τα όρια, δεν είναι λόγος να μην υπάρχουν καθόλου όρια. Ούτε το ότι θα αποκλειστούν κάποιοι αθλητές είναι λόγος να μην υπάρχουν όρια. Αδιάφορο μου είναι το φύλο, τα χρωμοσώματα ή πως νιώθει ο καθένας. Το θέμα είναι να υπάρχει δικαιοσύνη στον αθλητισμό.

Κατανοώ ότι οι Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί να θέλει να περάσει ένα μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κανονικoί και πρέπει να είναι αποδεκτοί και αυτό είναι απολύτως σωστό. Δεν είναι καθόλου σωστό να γίνεται όμως εις βάρος των υπόλοιπων αθλητών. Σε αυτή την περίπωση έχουμε μεν πρόοδο σε ένα θέμα, αλλά πάμε πολύ πίσω σε ένα άλλο, στο οποίο γίνονται τόσες προσπάθειες πχ μέσω του antidoping control να σταματήσουν οι αδικίες. 

Αν ξαφνικά λόγω μετάλλαξης εμφανιζόταν ο Wolverine έπρεπε να του επιτρέψουμε να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς για να μη νιώσει αποκλεισμένος;

• Agree 2

22 ώρες πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

Επίσης θα πρότεινα σε όλους ανεξαιρέτως να διαβάσουνε τα στοιχειώδη σχετικά με gender verification test από το αντίστοιχο άρθρο της Wikipedia

Πάντως, έχει φανταστικό ενδιαφέρον η ιστορία επειδή ακριβώς η κελίφ δεν έχει ποτέ ισχυριστει η ίδια ή οικογένειά της ότι είναι τρανς ή intersex ή οτιδήποτε άλλο εκτός από θηλυκό.

Το μόνο που συνέβη το 2023 είναι οτι βγήκε η IBA και είπε ότι αποκλείστηκε γιατί απέτυχε σε ένα gender-qualification test. Δεν έχουν δημοσιεύσει τιποτε από αυτό το τεστ, και το μόνο που μένει είναι ένας προφορικός λόγος ενός οργανισμού που δεν έχει καμμία σχέση με τους ολυμπιακούς αγώνες και ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρον, ένας οργανισμός powered by Russia. Διαβάζοντας όμως τους κανόνες της ΙΒΑ γίνεται ξεκάθαρο, ότι δεν επιτρέπονται χρωμοσωμικες ανωμαλίες. Ή έχεις ΧΧ ή ΧΥ. Τελεία. Αν δεν πέφτεις σε μια από τις 2 κατηγοριες κόβεσαι, δεν είσαι "natural", όπως αποφασίσανε οι σοφοί.

Οσο και να καιγεσαι να το πας πολιτικα, εδω μιλαμε για κριτηρια και την εφαρμογη τους. Δεν μας απασχολει η πολιτικη σου αποψη.

Αυτο που θελουμε να δουμε και κανεις δεν το  λεει, ειναι αν το συγκεκριμενο ατομο αγωνιζεται σωστα η οχι στην κατηγορια αυτη.

Το ιδιο θα λεγαμε αν μιλουσαμε απλα για διαφορα κιλων. Η αλλη κοπηκε για 100 γραμμαρια...

22 ώρες πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

Δεν εχει να κανει με το φυσικο. Ειναι θεμα ανταγωνισμου. Γιαυτο υπαρχουν οι κατηγοριες.

Η ερωτηση λοιπον ειναι. Αγωνιζεται σωστα στην κατηγορια αυτη η οχι?

• Agree 1

31 minutes ago, fatalara said:

Αυτο που θελουμε να δουμε και κανεις δεν το  λεει, ειναι αν το συγκεκριμενο ατομο αγωνιζεται σωστα η οχι στην κατηγορια αυτη.

Το ιδιο θα λεγαμε αν μιλουσαμε απλα για διαφορα κιλων. Η αλλη κοπηκε για 100 γραμμαρια...

Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί.

Απ' ότι φαίνεται υπάρχουν 2 ή και περισσότερα πλέον σετ κανονισμών τα οποία αλληλοσυγκρούονται στην περίπτωση αυτή εδώ. 

Για το αν δίκαια αγωνίζεται εκεί που αγωνίζεται, όποιος έχει ασχοληθεί λιγάκι με μποξ και καταλαβαίνει τι βλέπει ξέρει τι είδε στον τελευταίο αγώνα της Καλιφ.🤷‍♀️

Μπήκα στον κόπο να κουβαλήσω 3 σελίδες μηνυμάτων εδώ, για να δω από τη συνέχιση της κουβέντας ποιο ακριβώς φαίνεται να είναι το πρόβλημα.

Ελπίζω να είναι αυτό:

2 hours ago, fatalara said:

Η ερωτηση λοιπον ειναι. Αγωνιζεται σωστα στην κατηγορια αυτη η οχι?

Και η απάντηση είναι: ναι, απερίφραστα. Εκτός αν αλλάξει κάτι στον τρόπο που επιλέγουν οι Αρχές του αγωνίσματος τα κριτήρια των αθλητών και αθλητριών. Είναι παράλογο να ανάγεται το θέμα σε μείζον κοινωνικο-πολιτικό ζήτημα, γιατί δεν έχει να κάνει ούτε με αυτοπροσδιορισμούς ούτε με ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι θέμα αμιγώς αθλητικό.

Ως αντιπαράδειγμα, θυμίζω την Caster Semenya. Η οποία πέρασε όλους τους ελέγχους που απαιτούσε η παγκόσμια ομοσπονδία, κέρδισε και χρυσά μετάλλια και στη συνέχεια, ως συνέπεια των νέων, αυστηρότερων κανόνων μετά από μία δεκαετία, χρειαζόταν επιπλέον να υποβληθεί σε θεραπεία καταστολής της -ενδογενούς- τεστοστερόνης της.

Η Semenya κέρδισε στο ΕΔΑΔ, όπου προσέφυγε, γιατί είναι πασιφανές ότι ήταν αντικείμενο διακρίσεων. Όμως, παρότι τεκμηριώνεται ότι υπέστη διακρίσεις, κανείς δεν υποχρεώνει την Ομοσπονδία να ορίσει συμπεριληπτικούς κανόνες για να της επιτρέψει να αγωνίζεται ως γυναίκα. Το θέμα είναι ΑΘΛΗΤΙΚΟ και όχι σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν προστατεύεται ειδικά το δικαίωμα να αγωνίζεσαι!

Συνεπώς, τα πράγματα είναι απλά. Η ΔΟΕ, που καθορίζει τα κριτήρια για το αγώνισμα της πυγμαχίας σους Ολυμπιακούς, έχει όλα τα στοιχεία, εδώ και καιρό. Επίσης έχει το ιστορικό προηγούμενο της IAAF (και μπόλικη κριτική για μια φαινομενικά προβληματική απόφαση του ΓΓ της IBA, η οποία έχει αποβληθεί από την ολυμπιακή οικογένεια, πράξη που έχει επικυρωθεί και από το CAS). Αν νομίζουν ότι πρέπει να βάλουν όρια τεστοστερόνης, ύψους, περιφέρειας γλουτών, ακόμη και αριθμού οδοντικών εμφυτευμάτων, δεν τους εμποδίζει κανείς.

Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι η γενετική διακύμανση μεταξύ των 8 δις ανθρώπων στον πλανήτη θα επιτρέπει περιοδικά σε κάποιους να ξεχωρίζουν δυσανάλογα από τον γενικό πληθυσμό, είτε μιλάμε για άντρες είτε για γυναίκες. Η θέσπιση κανόνων ειδικά για να απομονώνουν αυτούς τους ιδιαίτερους αθλητές δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.

Όπως μια αθλήτρια δεν μπορεί να επιλέξει το ύψος της (αλλά ωφελείται πολλές φορές δυσανάλογα από αυτό), έτσι και μια άλλη δεν μπορεί να επιλέξει τον ακριβή συνδυασμό των DSD που μπορεί να την κατατάσσει με βάσει τους κανονισμούς ως γυναίκα, αλλά της δίνει ταυτόχρονα πλεονέκτημα έναντι άλλων.

Γιατί αυτό που συζητάμε είναι διαφορετικό από το να εμποδίσουν μία γυναίκα ψηλότερη από κάθε άλλη στην αθλητική ιστορία του αγωνίσματός της και ενδεχομένως με μεγαλύτερη διαφορά από ό,τι μπορεί να έχει η Khalife από τον μ.ο. τεστοστερόνης ή όποιου άλλου μεμονωμένου κριτηρίου θεωρηθεί σημειακά σημαντικό;

Έγινε επεξεργασία από acct
a word
  • Like 3
  • Agree 4

1 ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε:

Όπως μια αθλήτρια δεν μπορεί να επιλέξει το ύψος της (αλλά ωφελείται πολλές φορές δυσανάλογα από αυτό), έτσι και μια άλλη δεν μπορεί να επιλέξει τον ακριβή συνδυασμό των DSD που μπορεί να την κατατάσσει με βάσει τους κανονισμούς ως γυναίκα, αλλά της δίνει ταυτόχρονα πλεονέκτημα έναντι άλλων.

Γιατί αυτό που συζητάμε είναι διαφορετικό από το να εμποδίσουν μία γυναίκα ψηλότερη από κάθε άλλη στην αθλητική ιστορία του αγωνίσματός της και ενδεχομένως με μεγαλύτερη διαφορά από ό,τι μπορεί να έχει η Khalife από τον μ.ο. τεστοστερόνης ή όποιου άλλου μεμονωμένου κριτηρίου θεωρηθεί σημειακά σημαντικό;

Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι διαφορετικό, τσάμπα τόσος χρόνος που αφιέρωσες για διάβασμα, παραπομπές κλπ.

• Haha 1

1 ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε:

Μπήκα στον κόπο να κουβαλήσω 3 σελίδες μηνυμάτων εδώ, για να δω από τη συνέχιση της κουβέντας ποιο ακριβώς φαίνεται να είναι το πρόβλημα.

Ελπίζω να είναι αυτό:

Και η απάντηση είναι: ναι, απερίφραστα. Εκτός αν αλλάξει κάτι στον τρόπο που επιλέγουν οι Αρχές του αγωνίσματος τα κριτήρια των αθλητών και αθλητριών. Είναι παράλογο να ανάγεται το θέμα σε μείζον κοινωνικο-πολιτικό ζήτημα, γιατί δεν έχει να κάνει ούτε με αυτοπροσδιορισμούς ούτε με ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι θέμα αμιγώς αθλητικό.

Ως αντιπαράδειγμα, θυμίζω την Caster Semenya. Η οποία πέρασε όλους τους ελέγχους που απαιτούσε η παγκόσμια ομοσπονδία, κέρδισε και χρυσά μετάλλια και στη συνέχεια, ως συνέπεια των νέων, αυστηρότερων κανόνων μετά από μία δεκαετία, χρειαζόταν επιπλέον να υποβληθεί σε θεραπεία καταστολής της -ενδογενούς- τεστοστερόνης της.

Η Semenya κέρδισε στο ΕΔΑΔ, όπου προσέφυγε, γιατί είναι πασιφανές ότι ήταν αντικείμενο διακρίσεων. Όμως, παρότι τεκμηριώνεται ότι υπέστη διακρίσεις, κανείς δεν υποχρεώνει την Ομοσπονδία να ορίσει συμπεριληπτικούς κανόνες για να της επιτρέψει να αγωνίζεται ως γυναίκα. Το θέμα είναι ΑΘΛΗΤΙΚΟ και όχι σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν προστατεύεται ειδικά το δικαίωμα να αγωνίζεσαι!

Συνεπώς, τα πράγματα είναι απλά. Η ΔΟΕ, που καθορίζει τα κριτήρια για το αγώνισμα της πυγμαχίας σους Ολυμπιακούς, έχει όλα τα στοιχεία, εδώ και καιρό. Επίσης έχει το ιστορικό προηγούμενο της IAAF (και μπόλικη κριτική για μια φαινομενικά προβληματική απόφαση του ΓΓ της IBA, η οποία έχει αποβληθεί από την ολυμπιακή οικογένεια, πράξη που έχει επικυρωθεί και από το CAS). Αν νομίζουν ότι πρέπει να βάλουν όρια τεστοστερόνης, ύψους, περιφέρειας γλουτών, ακόμη και αριθμού οδοντικών εμφυτευμάτων, δεν τους εμποδίζει κανείς.

Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι η γενετική διακύμανση μεταξύ των 8 δις ανθρώπων στον πλανήτη θα επιτρέπει περιοδικά σε κάποιους να ξεχωρίζουν δυσανάλογα από τον γενικό πληθυσμό, είτε μιλάμε για άντρες είτε για γυναίκες. Η θέσπιση κανόνων ειδικά για να απομονώνουν αυτούς τους ιδιαίτερους αθλητές δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό.

Αρα λοιπον, το θεμα πηρε διαστασεις, επειδη την Ιταλιδα την ετσουξε που εφαγε δυο καταμουτσουνιες και οχι γιατι υπαρχει πραγματικο προβλημα?

Εχασε, γιατι ηταν μπουλα η γιατι η αλλη βαραγε σαν αντρας?

Παντως, χωρις να ξερω ποια ειναι η αποψη των αθλητων, αν υπαρχει αμφισβητηση αποτελεσματων θα πρεπει να δωθουν οι αντιστοιχες εξηγησεις. Αυτο το ετσι γουσταρουμε εμεις, δεν κολλαει καλα και απαξιωνει και την προσπαθεια της ιδιας.

• Like 1

18 hours ago, Γιάννης_84 said:

Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι διαφορετικό, τσάμπα τόσος χρόνος που αφιέρωσες για διάβασμα, παραπομπές κλπ.

Τσάμπα είναι μόνο σε ό,τι αφορά ανθρώπους με περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα ή (περισσότερο ή λιγότερο) παγιωμένες προκαταλήψεις. Για οποιονδήποτε καλοπροαίρετο άνθρωπο είναι απλώς επιχειρηματολογία και αφορμή συζήτησης, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

Αν η εναλλακτική είναι "είναι διαφορετικά γιατί το λέω εγώ" ή "γιατί μου το είπε η μαμά μου" (συγγνώμη, ο γονέας 2, γιατί γουστάρω συμπερίληψη), έκαστος εφ' ω ετάχθη.

17 hours ago, fatalara said:

Εχασε, γιατι ηταν μπουλα η γιατι η αλλη βαραγε σαν αντρας?

Αν δεις τον αγώνα, είναι προφανές ότι η αποχώρησή της ήταν βεβιασμένη. Κάποιοι ίσως ισχυριστούν και προσχεδιασμένη. Η γνωστή (χρυσή ολυμπιονίκης) Federica Pellegrini είπε πιο κομψά ότι η Carini δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει ψύχραιμα. Δεν είχε να κάνει με κάποιον άμεσο και επικείμενο κίνδυνο.

Το γεγονός ότι η αποχωρήσασα βγήκε στη συνέχεια και απολογήθηκε, δείχνει κάποια πράγματα. Και επικαλέστηκα μόλις την Pellegrini, γιατί αφενός είναι και Ιταλίδα και αθλήτρια εγνωσμένου κύρους αφετέρου είπε όλα όσα εγώ θεωρώ προφανή:

• οι αθλητές με ιδιαιτερότητες, όπως αυξημένη τεστοστερόνη ή υψηλό αιματοκρίτη πλεονεκτούν, κοντά στα όρια του ντόπινγκ

• η επιστήμη θέτει τα όρια του επιτρεπτού και του μη επιτρεπτού

• η Αλγερινή δεν εμπίπτει προκαταβολικά σε κάποια κατηγορία με άδικο πλεονέκτημα (λχ τρανς, που έχουν κάνει μετάβαση), οπότε δεν μπορεί να τίθεται θέμα κατόπιν εορτής

Πέρα από τα παραπάνω, αναρωτιέμαι αν με την Ταϊβανέζα Lin Yu-Ting, που είναι δις παγκόσμια πρωταθλήτρια και έχει φτάσει κι εκείνη τελικό, υπάρχει πρόβλημα. Το γεγονός ότι και για τις δύο αθλήτριες η IBA έλεγε ότι υπερβαίνουν τα όρια τεστοστερόνης, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ουδέποτε υπεβλήθησαν σε εξετάσεις τεστοστερόνης, δεν είναι ένα άλλης φύσης πρόβλημα;

Η γνώμη μου είναι ότι κάθε φορέας που διοργανώνει ένα αθλητικό γεγονός έχει το δικαίωμα να ορίζει τους κανόνες. Αυτοί πρέπει να είναι γνωστοί και οι αθλητές δια της συμμετοχής τους συναινούν σε αυτούς. Η Ολυμπιακή Πυγμαχία διοργανώνεται υπό τη σκέπη της ΔΟΕ και η ΔΟΕ εφαρμόζει τους ίδιους κανόνες με τις προηγούμενες Ολυμπιάδες. Όποιος έχει πρόβλημα με τους κανόνες, μπορεί να μην συμμετάσχει ή να προσφύγει, αν αισθάνεται ότι είναι παράλογοι.

Αναρωτιέμαι επίσης, όσοι διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή των Yu-Ting και Khelif στη γυναικεία πυγμαχία, πώς θα αισθάνονταν αν αγωνίζονταν ως άντρες (παρότι δεν είναι); Μήπως δε θα μας πείραζε να τις νικήσουν κατά κράτος οι άντρες πυγμάχοι, γιατί γουστάρουμε να βλέπουμε να χάνουν όσες γυναίκες έχουν αντρόφατσα; Ή θέλουμε και χωριστές κατηγορίες για άντρες με χαμηλή τεστοστερόνη και γυναίκες με υψηλή;

Έγινε επεξεργασία από acct
a word
  • Agree 3
  • Haha 1