Jump to content



Recommended Posts

Παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.

Υλικά (Σερβίρει 100)

1 ολόκληρη καμήλα μέτρια
1 ολόκληρο αρνί μέτριο
20 κοτόπουλα
60 αυγά
12 κιλά ρύζι
3 κιλά αλάτι,
2 1/2 κιλά πιπέρι
415 λίτρα νερό
2 κιλά αμύγδαλα
2 κιλά φυστίκια

Εκτέλεση συνταγής

-Παίρνετε την καμήλα, τη γδέρνετε και την καθαρίζετε, αφού ξεπεράσετε τη βρώμα.
-Γδέρνετε και καθαρίζετε το αρνί και τα κοτόπουλα.
-Βράζετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
-Βράζετε το ρύζι.
-Τηγανίζετε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και τα αναμιγνύετε με το ρύζι.
-Βράζετε τα αυγά και τα καθαρίζετε.
-Γεμίζετε τα κοτόπουλα με τα σφιχτά αυγά και το ρύζι.
-Γεμίζετε το αρνί με τα γεμισμένα κοτόπουλα. Προσθέστε και επιπλέον ρύζι.
-Γεμίζετε την καμήλα με το γεμισμένο αρνί και προσθέτετε το υπόλοιπο ρύζι.
-Την ψήνετε σε μεγάλο λάκο με κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
-Απλώνετε το υπόλοιπο ρύζι σε ένα πραγματικά μεγάλο δίσκο και βάζετε την καμήλα πάνω στο ρύζι στο κέντρο.
-Διακοσμείτε με αυγά και φιστίκια.
Σερβίρετε σε 80 με 100 άτομα.
Καλή όρεξη!

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.