Jump to content

Recommended Posts

Just now, το μέλος poulinos έγραψε:

10g-sfp-300.jpg

Το βλέπω ακόμη, δίχως μεγένθυση :p Στην οθόνη του PC όμως :hehe: 

1 λεπτό πριν, το μέλος poulinos έγραψε:

IMG-b4dff14e6e0c5d433ccc801fae672e0a-V.jpg.b4d8baf387c4136cf12d9aca5161ab8c.jpg

Meanwhile, συμμαθήτριά μου απ'το δημοτικό έχει γράψει το παραπάνω σχόλιο

Spoiler

image.png

• Like 1
8 minutes ago, tommybertsen said:

Το βλέπω ακόμη, δίχως μεγένθυση :p Στην οθόνη του PC όμως :hehe: 

Meanwhile, συμμαθήτριά μου απ'το δημοτικό έχει γράψει το παραπάνω σχόλιο

Hide contents

image.png

ειπες οτι εχει γραψει το ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ δηλαδη αυτο που εβαλα εγω. στην αρχη δεν καταλαβα οτι λες για αυτο και νομιζα οτι εγραψε το σχολιο στην εικονα που εβαλες στο spoiler.Και λεω θα εγραψε το σχολιο μεσα στο πορτοκαλι πλαισιο με πολυ μικρα γραμματα.χαχα.

τα sfp στην εικονα φαινονται.απο κοντα ειδικα στα νεα sfp ειναι πολυ δυσκολο. στατιστικα να σου πω οτι ατομα πανω απο 40 εχουν θεμα πλεον να τα διαβασουν. ειματε και καμποσοι πανω απο 40. στα πρωτα sfp εκαναν πιο μεγαλα γραμματα και πιο καθαρα .σε καποια αλλα αστα να πανε. πολλοι τα διαβαζουν με την καμερα του κινητου. και κοντα στα 40 ξεκινανε το να μην βλεπεις κοντα .το χω περασει αυτο το οριο και ακομα βλεπω.υπολογιζω σε κανα δυο χρονακια να εχω θεμα. 😛

12 hours ago, tommybertsen said:

Αυτή θα βλέπει εφιάλτη, εμείς τίποτα γιατί κάναμε 250% ζούμ για να διαβάσουμε :hehe: Create meme "tricky Chinese meme, Chinese , Chinese with a paper meme" -  Pictures - Meme-arsenal.com

μια χαρα μεγεθος ειναι 😛

• Haha 2
(edited)
11 ώρες πριν, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Βασικά είναι -ας πούμε- σοβαρή γιατί δεν βλέπεις σωστά ούτε κοντά αλλά ούτε και μακρυά. 

Είναι αν έκαναν ένα παιδάκι πρεσβυωπία και μυωπία :bleh: 

Ωστόσο τις καλημέρες σας τις βλέπω ακόμη (damn it)  και τις αντιμετωπίζω ως οφείλω :hehe: 

Πολύ χοντρικά και απλοποιημένα, όπως τα λέω στους ασθενείς μου (συνοδευόμενα πάντα από τα απαραίτητα σχήματα):

-Στη μυωπία το διαθλαστικό σύστημα του ματιού είναι ισχυρότερο απ'ότι θα ταίριαζε στο μέγεθός του, με αποτέλεσμα το εστιακό σημείο να είναι μέσα στο μάτι. Γι' αυτό τα μυωπικά γυαλιά είναι αρνητικοί φακοί (και ως εκ τούτου τα μάτια φαίνονται μικρότερα) προκειμένου το εστιακό σημείο να πάει πιο πίσω.

-Στην υπερμετρωπία, το διαθλαστικό σύστημα είναι πιο αδύναμο, με αποτέλεσμα το εστιακό σημείο να είναι πίσω από το μάτι. Το μάτι λοιπόν σφίγγεται για να εστιάσει και να δει μακριά, και σγίγγεται δύο φορές για να δει κοντά. Έτσι προκύπτουν τα συμπτώματα της κοπιωπίας (η εικόνα φλουτάρει, βλέπουμε μια καθαρά και μετά θολά, πονάνε τα μάτια, ενίοτε πονάει και το κεφάλι). Γι' αυτο τα υπερμετρωπικά γυαλιά είναι θετικοί φακοί (ως εκ τούτου τα μάτια φαίνονται μεγαλύτερα) προκειμένου να έρθει το εστιακό σημείο πιο μπροστα.

-Στην πρεσβυωπία, λόγω ηλικίας ο φακός χάνει την  ελαστικότητα και την πλαστικότητά του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εστιάσει κοντά. Γι' αυτό και εδώ τα γυαλιά είναι θετικοί φακοί. Τα πρώτα συμπτώματα πρεσβυωπίας εμφανίζονται στα 40 περίπου, και η κατάστασ οριστικοποιείται περίπου στα 50. Από εκεί και πέρα όσες αλλαγές προκύπτουν στη διάθλαση οφείλονται κατά βάση στην εξέλιξη του καταρράκτη και την αλλαγή των οπτικών ιδιοτήτων του φακού. Σε αυτό οι μύωπες είμαστε τυχεροί, καθώς μυωπία και πρεσβυωπία αντιρροπούνται στην κοντινή όραση, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε αργότερα το κοντινό γυαλί. Όσοι είναι κοντά στους 2 βαθμούς μυωπίας πολύ πιθανό να μη χρειαστούν ποτέ γυαλία για κοντά. Απλά βγάζουν τα γυαλιά για μακριά και είναι κομπλέ σκέτοι. 😋

Έγινε επεξεργασία από ronin13
  • Like 8

Ωραίο το insight αν και όχι ανέκδοτο :hehe: 

Γυαλιά δεν έβαλα ακόμη αλλά νομίζω πως θα χρειαστώ σύντομα. 

Μετά θα βάλω φωτογραφία με αυτά, εδώ στα ανέκδοτα (γιατί κάτι τέτοιο θα είμαι) :p 

• Like 2
  • Haha 5