Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0

astrolabos

Recommended Posts

@colt3003

Οι Γερμανοί έχουν κερδίσει από την κρίση αν δεις τα αρνητικά επιτόκια δανεισμού και την συγκέντρωση καταθέσεων.

Οι Γερμανοί υπήρξαν μέχρι και παγκόσμιοι πρωταθλητές προ κρίσης κυρίως λόγω της ευρωπαϊκής αγοράς.

Τώρα ό,τι χάνουν στις εξαγωγές προσπαθούν να το αναπληρώσουν από άλλες αγορές(π.χ. Κίνα) όχι ιδιαίτερα επιτυχήμενα αφού έχουν και αυτοί σχεδόν μηδενική ανάπτυξη, μετά ευρωκρίσεως.

....Και απομονώντας σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο, παρουσιάζεται πως η επιτυχία οφείλεται απο το σημείο αυτό και μετά....

Μάλλον είναι καιρός να αναρρωτηθούμε, ποιά ήταν η πορεία της Γερμανίας μεταπολεμικά. Ηταν άραγε μια οικονομία που παρόλο που της δώθηκε ή ευκαιρία δεν την άρπαξε για να πάρει μπροστά ? Μήπως όλες οι μεγάλες βιομηχνίες που διέθετε έπαψαν να παράγουν και να εξάγουν ? Μήπως το εκπαιδευτικό σύστημα δεν έμεινε αναλλοίωτο κοντά 70 χρόνια ?

Η Γερμανία δεν οφείλει τα κέρδη της στην κρίση. Οι άνθρωποι έσιαξαν κράτος σοβαρό, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που τους δώθηκε με την περικοπή των χρεών της. Άποψή μου είναι πως και πάλι θα μεγαλουργούσε ακόμα και χωρίς αυτό, απλά θα της έπαιρνε λίγο χρόνο παραπάνω. Υπάρχουν άλλωστε αντίστοιχα χώρες που προόδευσαν και εκτός Ε.Ε. επομένως ?

Όσο για το τελευταίο ερώτημά σου θα ήταν εύλογο, αν δεν υπήρχε μια παρόμοια κατάσταση σε όλο τον Νότο. Τα πλεονάσματα του Βορρά(πλεονάσματα εμπορικών ισοζυγίων) γίνονταν ελλείμματα του νότου και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Και αντίστροφα χωρίς δανεισμό των χωρών του Νότου και συνεχείς μισθολογικές αυξήσεις δεν θα υπήρχε απασχόληση για τον Βορρά.

Τώρα δηλαδή φταίνε γιατί το εμπορικό μας ισοζύγιο είναι αρνητικό ?? Πές το καλύτερα με απλά λόγια για να το καταλάβουν όλοι: Η Γερμανία φταίει που παράγει προιόντα και ή Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Δηλάδή αν με κάποιο μαγικό τρόπο ή Γερμανία εξαφανιζόταν απο προσώπου γης, εμείς την επόμενη θα παράγαμε τα παντα.

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά υπήρχε μια δεδομένη στιγμή που είμασταν σε καλύτερη θεση και είχαμε μια αξιοπρεπή βιομηχανική παραγωγή. Και δεν θα σου πω τα τετριμμένα... Εδώ που μένω υπήρχαν: Εργοστάσια επεξεργασίας ελαιολάδου, σαπωνοποιείες, εργοστάσια παραγωγής γαλακτοκομικών προίοντων, μακαρονοποιεία , εργοστάσιο παραγωγής σχοινιών, και κανάβινων ειδών, και το τυπογραφείο του κράτους. Και τώρα δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Μπορείς να αναζητήσεις τις αιτίες κάνοντας αναζήτηση με λέξεις κλειδιά ''προβληματικές'' και ''κρατικοποιήσεις''. Πάλι η Γερμανία έφταιγε και εδώ ?

Σε συνθήκες υπερφορολόγησης και εσωτερικής υποτίμησης δεν γίνεται. 

Η υπερφορολόγηση είναι αναπόφευκτη αν εφαρμόζεις πρόγραμμα. Όσα και να κόψεις από το ήδη τσεκουρεμένο Δημόσιο.

Γιατί μήπως έγινε σε συνθήκες κανονικής φορολόγησης ?? Τι σόι αύξηση του ΑΕΠ ήταν αυτή που δεν στηριζόταν καθόλου σε βιομηχανική παραγωγή ?? απο το μαύρο χρήμα τα ναρκωτικά και την πορνεία που εισήγαγε ως λύση ο Αλογοσκούφης ?? Και περίμενες μετά να μην καταρρεύσει αυτό το οικοδόμημα ?

Οι μισθοί των ΔΕΚΟ αφορούν τους πελάτες των ΔΕΚΟ. Όσο για τις προκλητικές συντάξεις(όλες) αυτές θα είναι οι πρώτες που θα περιέκοπτε μια πατριωτική κυβέρνηση αν δεν μπορούσε να ισοσκελίσει και υστερούσε π.χ. 1-3 δις. Το μνημόνιο δεν μεριμνά για ισοσκελισμό μετά από παύση πληρωμής των ξένων υποχρεώσεων.

Τα χρέη των ΔΕΚΟ όμως δεν αφορούν τους πελάτες τους αλλά όλους μας. Όλοι μας είμαστε πελάτες της ΔΕΗ η οποία γουστάρει και πληρώνει γενικώς, και μετά μας πασάρει την γαλαντομία της στο επόμενο τιμολόγιο.

Και αν είναι έτσι γιατί τέτοια σπουδή να μην πουληθεί τελείως ??? και αυτό τους πελάτες της θα αφορά.

Γιατί έχεις δει εσύ άτοκα παρκαρισμένα λεφτά από εισφορές για να καλύπτονται σκοποί αλλότριοι;

Που εννοείς ? Μου έκανες σύγκριση το ασφαλιστικό της Γερμανίας με το δικό μας με σκοπό να καταδείξεις πως και αυτό είναι αναδιανεμητικό. Μέχρι εδώ καλά. Στη Γερμανία όμως το κράτος δεν συνεισφέρει στα ασφαλιστικά ταμεία όπως εδώ. Και αν ήταν να είμασταν το ίδιο, οι συντάξεις θα έπρεπε να μειώνωνται ή να αυξάνονται σύμφωνα με τον λόγο εργαζομένων ανα συνταξιούχο. Αλλά όποιος το ξεστόμισε εδώ αυτό τον έφαγε το σκοτάδι. Ψέμματα είναι ?

• Like 3

Σου τα δάνειζε υπό προϋποθέσεις, το ξεχνάς λίγο αυτό.

Σου τα δάνειζε με την προϋπόθεση της ενωμένης ευρώπης, της ενωμένης παραγωγής, του τέλους της αυτονομίας κλπ.

Οι προϋποθέσεις αυτές όμως σκότωσαν την ελληνική οικονομία, όλα αυτά τα χρόνια. Χώρες που δεν δέχθηκαν αυτές τις προϋποθέσεις, όπως η χώρα που δουλεύεις, δεν αντιμετώπισαν τόσο μεγάλα προβλήματα. Χώρες που τα έφαγαν αμάσητα, χρεοκόπησαν.

Τις πταίει?

Δεν πιστεύω ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι υπάρχει ενωμένη ευρώπη. Υπάρχει μία ευρώπη 2 ταχυτήτων, η ευρώπη του βορρά και η ευρώπη του νότου. 

Η λύση είναι η κατά το δυνατόν στροφή στο εγχώριο προϊόν, είτε αγροτικό, είτε βιομηχανικό, εισάγοντας ΔΑΣΜΟΥΣ στα προϊόντα από Ε.Ε. Δασμούς εννοούμε ότι το γαμημένο το Golf θα κάνει 50000 ευρώ και ότι 25000 ευρώ. Και μόνο τότε θα καταλάβουμε σαν χώρα ότι οκ μπορείς να μετακινείσαι και με το Πόνυ, ή τέλος πάντων δεν έιναι ανάγκη να έχουν όλοι Golf, Merc, BMW κλπ. Εισαγωγές τέλος, εξαγωγές στις μεγάλες αγορές και στροφή στο εσωτερικό. Και θα δεις σιγά σιγά ότι θα αναπτύσσονται τομείς της οικονομίας που τώρα έχουν βαλτώσει, και θα υπάρξουν δουλειές και εργασία ώστε να βγάινουν τα προς το ζην. 

Τέλος στα περιβαντολλογικά κόλπα της Ε.Ε. για χαμηλό CO2, έξοδο από όλες τις φιλικές στο περιβάλλον πίπες και παραγωγή ενέργειας χαμηλού κόστους είτε με πυρηνικά (με τη βοήθεια της Ρωσίας, αν οι άλλοι μας κάνουν εμπάργκο) και λιγνίτη, που ευδοκιμεί και τον έχουμε σε ποσότητα. Φωτοβολταϊκές πίπες με όλη την τεχνολογία εισαγώμενη θα πρέπει κάποτε να τελειώσουν. Αν θέλει κάποιος να βάλει σπίτι του καλώς, δεν είναι δυνατόν όμως οι φτωχοί να πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος ανανεώσιμων πηγών επειδή κάποια λαμόγια αποφάσισαν να κάνουν οικόπεδα πάρκα με εισαγώμενα φωτοβολταϊκά και να βαφτίζουν τη μετατροπή του υπαίθρου σε σιδερικό με πυρίτιο 'πράσινη ανάπτυξη'. 

Η Κίνα αναπτύχθηκε επειδή έφτυσε τη συνθήκη του Κιότο και όλες τις περιβαντολλογικές μπούρδες. Αν είχε ακούσει τις συνθήκες και είχε φροντίσει το περιβάλλον, ακόμη και σήμερα θα ψωμολύσσαγε το 100% και όχι το 90% που ψωμολυσσάει σήμερα. Το ίδιο έκαναν και οι ΗΠΑ. Αυτά εάν θέλουμε να έχουμε παραγωγή και δραχμή. Εάν θέλουμε να έχουμε φούσκες και δανεικά των δανεικών σε ευρώ, το πάμε καλά ούτως ή άλλως.

Ξεπουλημένα τσιράκια σαν το Σαμαρά που τόσο εκθειάζεις δεν έχουν το σθένος να κάνουν πολιτική αντιπαράθεση, μπορούν να λένε μόνο ναι και η μόνη δυνατότητα που έχουν είναι όταν τα πράγματα ζορίσουν να την κάνουν για έξω.

Ανθρώπους με φοροδιαφυγή τύπου Μπόμπολα θα έπρεπε να τους δημεύουν την περιουσία, όχι να τους βάζουν αστεία πρόστιμα.

Για να απαντήσω στο πρώτο σου ερώτημα θα σου πω ότι φταίνε "οι χώρες που τα έφαγαν αμάσητα". Αν το πάμε στο νταϊλικι του στυλ "παρτε τα @@ μας, δεν έχει φράγκο απο τα δανεικά" τότε όπως καταλαβαίνεις ηθικά έχουν κάθε δικαίωμα να μας πατήσουν στο λαιμό. Τσαμπουκά στο τσαμπουκά κοκ

Τώρα όσον αφορά τους δασμούς. Μάλλον έχω ή έχεις χάσει κάποιο επεισόδιο. Έξοδος απο την ευρωζώνη δε σημαίνει δασμοί. Πχ η χώρα που όπως γλαφυρά είπες δουλεύω ναι μεν δεν είναι στην Ευρωζώνη, αλλά δεδομένου ότι είναι στην ΕΕ δεν έχει δασμούς σε προιοντα απο την ΕΕ. Αν κατάλαβα λοιπόν καλά προτείνεις όχι μόνο να βγούμε απο τη ζώνη του ευρώ αλλά το πας και ένα βήμα παραπέρα και προτείνεις να βγούμε απο την ΕΕ; Επίσης πριν μου απαντήσεις απλά να σου υπενθυμίσω ότι

α) έξοδος απο την ΕΕ και δασμοί στα εισαγόμενα προιοντα συνεπάγεται και επιβολή δασμών απο τις χώρες της ΕΕ σε προιοντα που εμείς εξάγουμε σε αυτές.

β) ναι μεν οι δασμοί μπορεί να κάνουν τα προιόντα απο την ΕΕ ακριβότερα, αλλά πρέπει να αναλογιστείς και πόσο καιρό θα μας πάρει μέχρι ο παραγωγικός ιστός να μπορέσει να υποκαταστήσει την προσφορά απο προιόντα που παραδοσιακά έρχονται απο χώρες της Ευρωζώνης. Πχ (και για να μην το πάω σε αυτοκίνητα, ψυγεία κτλ) μια καλλιέργεια ειδών μαναβικής θα πάρει μίνιμουμ 3 μήνες μέχρι να αρχίσει να αποδίδει καρπούς. 

Οκ ξεπουλημένο τσιράκι ο Σαμαράς. Έχεις κάποιον κατα νου που να μην είναι ξεπουλημένο τσιράκι και να τιμάει τα παντελόνια του; Διότι έχω βαρεθεί ο κάθε αντικειμενικός εδώ μέσα να τα χώνει στον ΧΨ και μόλις ο δικός του βρεθεί στα πράγματα και τα πάει χειρότερα να κάνει την πάπια (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε).

Όσον αφορά το Μπόμπολα, χαίρομαι για τη γνωμάτευση σου για το τι τιμωρία του αξίζει. Μιας και έβγαλες άποψη για την πρέπουσα καταδίκη, θες να μου πεις μια και το κατηγορητήριο; Θέλω να πω ότι αν πας σε ένα δικαστήριο και ακούσεις την ανάγνωση απόφασης θα δεις ότι θα λένε: " Για το τάδε αδίκημα, τόσα χρόνια" κοκ. Πόσα φράγκα λοιπόν ο Μπόμπολας έχει κάνει αβαβα και σύμφωνα με το sotirisιο περι δικαίου αίσθημα η πρέπουσα καταδίκη είναι δήμευση της περιουσίας του;

@Alexgk,

Το πόσο θα πάρει στην ελληνική οικονομία να αναρρώσει απο την επιστροφή στη δραχμή είναι υψίστης σημασίας (εκτός και αν είσαι Καζάκης ή Πέτρος όπου θα πιστεύεις ότι from day one θα μαμάμε και θα δέρνουμε). Να στο πω απλά; Παίρνουμε σαν δεδομένο ότι μακροπρόθεσμα η δραχμή θα είναι καλύτερη για τα συμφεροντά μας. Το πρόβλημα είναι να με πείσεις εμένα ΄τοι αυτό το μακροπρόθεσμα ξεκινάει σε 6 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια 5 χρόνια whatever και ότι απο τη πρώτη μέρα της δραχμής μέχρι και ως ότου η οικονομία αναρρώσει δε θα ψοφήσει ενα Χ μέρος του πληθυσμού της χώρας. Αν με ρωτάς εμένα προσωπικά πάντως αν το δω αποστασιοποιημένα μακάρι να πηγαίνατε* στη δραχμή εχτες.

α) Φθηνότερα σπίτια, οικόπεδα κτλ

β) Φθηνότερα λουλούδια στο Νότη μου :wub: 

γ) Ναι ΟΚ θα αναγκαστώ να στέλνω στους δικούς μου 700 λίρες κάθε μήνα αλλά στανταράκι θα τη βγάζουν καλύτερα απο ότι τη βγάζουν τώρα με 1200 ευρώ σύνταξη

δ) Δραχμή σημαίνει πάρε δώσε με currency desks που σημαίνει ζεστές ζεστές προμήθειες για μένα.

*το δυστύχημα για μένα είναι ότι καλώς ή κακώς δε μπορώ να μιλήσω για την Ελλάδα σε δεύτερο πληθυντικό. Που σημαίνει (και πάρτο σαν απόπειρα να ευλογήσω τα γένια μου or whatever ότι όσο και αν ευννοήσει τη τσέπη μου η δραχμή δε μου πάει η καρδιά να υποστηρίξω ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

• Like 1

Η Κίνα αναπτύχθηκε επειδή έφτυσε τη συνθήκη του Κιότο και όλες τις περιβαντολλογικές μπούρδες. Αν είχε ακούσει τις συνθήκες και είχε φροντίσει το περιβάλλον, ακόμη και σήμερα θα ψωμολύσσαγε το 100% και όχι το 90% που ψωμολυσσάει σήμερα. Το ίδιο έκαναν και οι ΗΠΑ. Αυτά εάν θέλουμε να έχουμε παραγωγή και δραχμή. Εάν θέλουμε να έχουμε φούσκες και δανεικά των δανεικών σε ευρώ, το πάμε καλά ούτως ή άλλως.

Ξεπουλημένα τσιράκια σαν το Σαμαρά που τόσο εκθειάζεις δεν έχουν το σθένος να κάνουν πολιτική αντιπαράθεση, μπορούν να λένε μόνο ναι και η μόνη δυνατότητα που έχουν είναι όταν τα πράγματα ζορίσουν να την κάνουν για έξω.

Ανθρώπους με φοροδιαφυγή τύπου Μπόμπολα θα έπρεπε να τους δημεύουν την περιουσία, όχι να τους βάζουν αστεία πρόστιμα.

Να σου πω, μου άρεσε το κείμενο σου αν και δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν οι δασμοί με την δική μας παραγωγή. Θα φτιάξουμε εμείς αυτοκίνητα? Έχουμε τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να ξεκινήσουμε βιομηχανία αυτοκινήτων? Νομίζω όχι, αλλά παράλληλα ρωτάω.

Άλλη μια ερώτηση, αν μου επιτρέπεις. Τα περιβαντολλογικά κτλ γιατί είναι πίπες/μπούρδες? Από ποια έννοια το εννοείς? Ότι δεν κάνουν δουλειά ή ότι μας αποτρέπουν να γίνουμε Κίνα να μαμήσουμε στα industries (και ας φάμε λίγο καπνό παραπάνω)?

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο quote είναι που τρώω το απίστευτο mindfuck.

Λες πχ "Εάν θέλουμε να έχουμε φούσκες και δανεικά των δανεικών σε ευρώ" και μετά κάνεις κριτική στη δεξιά πολιτική. Ταυτόχρονα όμως βγήκε αυτή η είδηση από την αριστερή σκηνή. Αλήθεια τώρα. Πιστεύεις ότι με τέτοιες κινήσεις θα "αναπτυχθεί η οικονομία"? Γιατί η δική μου γνώμη είναι ότι πάμε για άλλο ένα κύκλο-πάρτυ επιδοτήσεων. Τι υπάρχει που μπορεί να με πείσει ότι δεν θα χαθούν σε λαμογιές, γραφειοκρατίες και λοιπές παθογένειες που (νομίζω σιγά σιγά ξεπερνάμε αλλά) ακόμα πάσχουμε?

Θυμάμαι ακόμα παραγωγό στο Νευροκόπι να λέει στην κάμερα ότι προτιμάει να αφήσει να σαπίσουν στην αποθήκη του οι πατάτες, από το να τις πουλήσει σε χαμηλή τιμή στον μεσάζοντα. Έχω περάσει - αν και δεν θυμάμαι που ακριβώς, κάπου δυτική Ελλάδα, δίπλα από βουνά πορτοκαλιών που τα πηγαίνανε για θάψιμο. ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ. Δεν ήταν σάπια πορτοκάλια ήταν μια χαρά πορτοκάλια, αλλά μάλλον δεν είχαν καλή τιμή. Νομίζω ήταν η εποχή που είχαν ξεκινήσει να παίζουν πολύ οι χυμοί τύπου Αμίτα κ.τ.λ. με τους χυμούς αυτούς να λέγονται ότι έρχονταν σαν παγοκολώνες από το εξωτερικό. Πρέπει να ήταν τέλη του 90. Κανένα ευρώ δεν τους έφταιγε τότε.

Αυτό +1000

Αρκετοί (πολύ κακώς) προτιμάνε να τα πετάξουν στα σκουπίδια παρά να τα δώσουν σε χαμηλότερη τιμή. Θεωρούν δηλαδή δεδομένο ότι η υψηλότερη τιμή είναι δικαίωμα τους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι πρακτικές περισσότερο ζημιά κάνουν παρά επωφελούν. Κακοί επιχειρηματίες in my opinion.

Τι τους έφταιγε τότε? Δεν ειχαν καλή τιμή? δλδ τους συνέφερε να τα πετάξουν παρα να τα πουλήσουν .. δε νομίζω. Υπήρχαν επιδοτησεις και συγκεκριμένη πολιτική απο την ΕΕ που οδήγησε στη διάλυση της αγροτικής παραγωγής.Αυτό που φταίει είναι ότι σαν χωρα ακολουθήσαμε αυτή την πολιτική αντι να πατήσουμε πόδι (τότε , που δεν σε απειλούσαν με χρεοκωπία ανα 10 μερες) και να τους πούμε στα "τσακίδια"...

Δηλαδή η ΕΕ επέβαλλε αυτήν την πολιτική? Άντε πες ότι σήμερα μας έχουν στο χέρι τους επειδή χρεοκοπήσαμε. Εκείνη την εποχή πως μας είχαν του χεριού τους και μας επέβαλλαν εκείνη την πολιτική? Επειδή είχαμε δραχμή?

Λίγο σεμνά όμως με το "να πατήσουμε πόδι" ή να "χορέψουν οι αγορές" και ένα σωρό άλλες βλακείες λαϊκισμού. Αυτά είναι για να ικανοποιούνται κάποιοι άπληστοι επιχειρηματίες που πετάνε το καλό πορτοκάλι επειδή δεν τους βγαίνει η τιμή που θέλουν.

Και σεμνά με τα νταϊλίκια γιατί και η Ρωσία μπορεί να μας κάνει το ίδιο σε εμάς όποτε γουστάρει. Η μόνη διαφορά είναι ότι εκείνη μπορεί να κάνει ότι γουστάρει απέναντι σε εμάς κι εμείς θα όντως θα πάμε στα τσακίδια.

Οι επιδοτήσεις ήταν για την βελτιστοποίηση της αγροτικής παραγωγής, και την διέυρυνσή της σε νέες καλιέργειες που θα απέδιδαν καλύτερα (ακόμα θυμάμαι τις αντιδράσεις για να μην περάσει η καλιέργεια της φυτικής κάνναβης). Ήταν δηλαδή ένα είδος βοηθήματος ώστε στο μεσοδιάστημα της αλλάγής απο τη μία μορφή καλιέργιειας στην άλλη, ο αγρότης να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να εξοπλιστεί με τα αντίστοιχα μηχανήματα. Οι επιδοτήσεις ΠΟΤΕ δεν δώθηκαν για να αράξουν όλοι στα καφενεία, να συνεχίσουν να παράγουν τα ίδια, να επιτρέπουν στα τρωκτικά του κάθε κομματάρχη να γίνονται πρόεδροι των αγροτικών συνεταιρισμών και να τους ρημάζουν. Αυτό το έγκλημα είναι που πληρώνεται σήμερα. Τι ? επειδή πέρασαν 30 χρόνια θα ξεχνιώταν ??

Μπα, μάλλον θα επαναληφθούν (βλέπε παραπάνω)

Εγώ κρίνω τις επιδοτήσεις εκ του αποτελέσματος και βλέπω ότι δόθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπουν σε κάποιον να μειώνει την παραγωγή (αν όχι να την σταματά τελείως και ταυτόχρονα να παίρνει κανονικά την επιδότηση.) Η διαφορά μας είναι ότι εσύ κατηγορείς τον πολίτη επέλεξε να αυξήσει το κέρδος του ως επιχειρηματίας ( χωρίς να παράγει πληρωνόταν) ενώ εγώ θεωρώ ότι το ίδιο το κράτος οφείλει μέσω της πολιτικής του να δινει τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές. Στην προκειμένη περίπτωση απλώς θεωρώ ότι έδωσε λάθος κατευθύνσεις (αν όχι σκόπιμα). Θα στο πω πιο απλά ευθύνονται αυτοί που επέτρεψαν να γίνει αυτό το πράγμα.

Ένα λεπτό όμως.

Από τη μία έχουμε ένα καλό επιχείρημα ότι "έδωσαν επιδοτήσεις αλλά δεν έδωσαν επαρκείς περιορισμούς για να μην χαθούν στα καφενεία". Σεβαστό.

Από την άλλη τώρα με το μνημόνιο έχουμε "τι, οι ξένοι θα έρθουν να δίνουν οδηγίες στα δημοσιονομικά της χώρας μας??"

Μην λέμε ότι θέλουμε ότι ο πολίτης είναι ανευ ευθυνών. Μία/δύο/τρεις φορές να δικαιολογηθεί ως περίοδος προσαρμογής. Μετά που είναι το κράτος που δοξάζεις να έρθει να τον βάλει στον ίσιο δρόμο? Δηλαδή το κράτος μπορεί να πάρει μια πολιτική και να μην την τροποποιήσει όποτε γουστάρει (πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο παράδειγμα που τίθεται σοβαρό οικονομικοκοινωνικό πρόβλημα)? Αυτό μου λες?

Έγινε επεξεργασία από Guest

Εντάξει τώρα μην κοροϊδευόμαστε.

Έστω ότι είσαι αγρότης και δικαιούσαι επιδοτήσεων (τρελών επιδοτήσεων ακόμη και προ 5ετίας, τύπου 30.000 ευρώ για να φύγεις από την πόλη να πας στο χωρίο, μην τα ξεχνάμε), θα πεις όχι, εγώ δεν θέλω επιδότηση που θα μου αποδόσει το x ποσό αλλά θα προσπαθήσω να πουλήσω τα προϊόντα μου και θα μου αποφέρουν x/2? Διότι απ'ότι έχω καταλάβει, αυτό έγινε με τις επιδοτήσεις, ή έστω, αυτό ήταν η αρχική ιδέα, η κάλυψη του αγρότη από την κακοτοπιά που μπορεί να συμβεί κάθε χρόνο με πλυμμήρα κλπ. και η μετατροπή των καλλιεργιών σε εμπορικά εκμεταλλεύσιμες. 

Μόνο που το δεύτερο σκέλος δεν ήταν τόσο τίμιο, διότι μοιράστηκαν προϊόντα μεταξύ των χωρών και η Ελλάδα ήταν αρκετά ριγμένη, σε σχέση π.χ. με την Ιταλία.Πόσα ΠΟΠ προϊόντα έχει η Ιταλία και πόσα η Ελλάδα? Όλοι γνωρίζουν τη μακαρονάδα σαν italian food, τις χυλοπίτες γιατί δεν τις ξέρει κανένας? Τον τραχανά? Να απαντήσω στον εαυτό μου, γιατί με την πολιτική των επιδοτήσεων διαλύθηκε η αγροτική οικονομία. Και ναι, δεν φταίει το ευρώ, αλλά φταίει η Ε.Ε. Και ναι, φταίνε και οι έλληνες αγρότες, οι έλληνες συναιτερισμοί και τα εγχώρια λαμόγια, ΑΛΛΑ φταίει και ο έξωθεν παράγοντας που πάντα το παίζει ανήξερος και μας κάνει να δεχόμαστε ότι οι κακοί έλληνες μαγείρεψαν τα νούμερα, λες και δεν ήξερε η Ε.Ε. ότι η Ελλάδα ήταν σουργελο στα οικονομικά και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Μάαστριχτ και των άλλων Ολλανδικών πόλεων.

Για το πρώτο έχω ενστάσεις. Έχουμε ένα προϊον που πουλιέται x/2 και ο αγρότης δεν την βγάζει αν δεν πάρει επιδότηση. Αυτό τώρα είναι οικονομία?

Να στο πω διαφορετικά. Έχω μια επιχείρηση για service υπολογιστών αλλά κανένας δεν με προτιμάει επειδή "όλοι έχουν από ένα φίλο που θα τους κάνει το φορματ τζάμπα". Που είναι εδώ η οικονομία? Ούτε καν υπάρχει η τάδε αγορά. Αντιθέτως στις ξένες γλώσσες, όλοι θα πάνε να πληρώσουν τα 2x για Αγγλικά/Γερμανικά/Γαλλικά κι ας μην τα μιλήσουν ποτέ (σε αντίθεση με τα αγροτικά που θα τα φάνε).

Εντάξει, καλή η ιδέα να ενισχυθούν λίγο οι αγρότες για να στηριχθεί η αγροτική οικονομία. Αλλά όχι και να μαμήσουμε όλα τα υπόλοιπα επειδη αυτοί την βγάζουν δεν την βγάζουν. Άσε που το χειρότερο από όλα, είναι αυτό που είπες κι εσύ. Είναι δύσκολο να δεις τι συμβαίνει επειδή τα νούμερα είτε δεν υπάρχουν ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για το άλλο περί ΕΕ-Ελλάδας ευθυνών, εγώ προσωπικά είμαι υπερ του 60% τουλάχιστον η Ελλάδα φταίει. Και διαφωνώ που κατηγορείς τον έξωθεν παράγοντα. Συμφωνώ ότι είχαν ένα (μικρότερο από εμάς) μερίδιο ηθικής ευθύνης. Αλλά ο έξωθεν παράγοντας που μας παρουσίαζε τεμπέληδες και μάγειρες, ήταν ο ίδιος έξωθεν παράγοντας που ανακοίνωσε ότι δουλεύουμε από τις περισσότερες ώρες.

Οπότε όχι, δεν φταίει η ΕΕ στο βαθμό που φταίμε εμείς. Που είναι οι εγχώριοι μηχανισμοί αποτροπής των αγροτικών φαινομένων? Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να πάρουμε έγκριση από έξω? Περίεργο, γιατί εγώ νόμιζα ότι μας τα έδωσαν και μας άφησαν ελεύθερους να τα κάνουμε ότι γουστάρουμε.

Κατά τα άλλα συμφωνούμε ότι και οι δύο πλευρές έχουν κάποιο μερίδιο (για μένα, μεγαλύτερο η Ελλάδα), και μιας που ανέφερες τις χυλοπίτες επέτρεψε μου να κάνω λίγο πλάκα. Θέλεις σοβαρά να γίνει ποπ φαγητό η χυλοπίτα? Είσαι σίγουρος? Δηλαδή θα γούσταρες να ακούς την Αγγλίδα να λέει "He asked me out and I gave him a hilopita"?

Οπότε η λύση είναι να πάμε στην απόλυτη φτώχεια μπας και αποφασίσουμε να προωθήσουμε τις χυλοπίτες και τον τραχανά; Συγνώμη αλλά νομίζω ότι όντως κοροϊδευόμαστε, αν κατάλαβα καλά.

Με την πολιτική των επιδοτήσεων θα μπορούσαμε να έχουμε πολυεθνικές ή εύρωστους συνεταιρισμούς που θα πουλάγανε τις χυλοπίτες και τον τραχανά πανάκριβα στο εξωτερικό και σε ποσότητες. Ιδίως τα κακά και - βάλτε άλλους 25 χαρακτηρισμούς - Lidl θα μπορούσαν να αποτελέσουν όχημα για μπόλικα εγχώρια προϊόντα, να βρεθούν σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η εν λόγω εταιρία εύκολα και απλά. Βέβαια αν οι εγχώριες γνωστές εταιρίες δεν κοίταγαν πως να μας πιάσουν τον ποπό 7 φορές, απλά και μόνο με την αγορά μιας σοκολάτας αμυγδάλου, Lidl δεν θα στεριώνανε στην Ελλάδα.

Δεν νομίζω ότι είναι λογική αυτή. Δεν μπορούμε από την μία να το παίζουμε φτωχοί και ανυπεράσπιστοι απέναντι στις πλούσιες και ισχυρές πολυεθνικές και από την άλλη αν βρεθούν τα λεφτά να τα κατηγορούμε ως την αιτία που αποπλανηθήκαμε, χάσαμε τον δρόμο μας και τελικώς αυτοκαταστραφήκαμε. Δεν μπορεί από την μία να φταίει η έλλειψη χρημάτων για την αδυναμία ανταγωνισμού και από την άλλη το ότι τα χρήματα ήταν πολλά με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην απροθυμία ανταγωνισμού!

Συμφωνώ στην τρίτη παράγραφο.

Για την δεύτερη, ορίστε μια καλή ιδέα/πρόταση πρόχειρα πρόχειρα. Φοροαπαλλαγές στις εξαγωγές εγχώριων προϊόντων, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Όχι σαν την άλλη την πατάτα που περνάνε τώρα με τις αγροτικές ενισχύσεις.

Οκ ξεπουλημένο τσιράκι ο Σαμαράς. Έχεις κάποιον κατα νου που να μην είναι ξεπουλημένο τσιράκι και να τιμάει τα παντελόνια του; Διότι έχω βαρεθεί ο κάθε αντικειμενικός εδώ μέσα να τα χώνει στον ΧΨ και μόλις ο δικός του βρεθεί στα πράγματα και τα πάει χειρότερα να κάνει την πάπια (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε).

Προσωπικά θα ήθελα να σου πω τον Πανούση αλλά στους αριστερούς κύκλους κάθε άλλο παρά σοβαρός θεωρείται. Ειλικρινά ακόμα περιμένω μια σοβαρή εξήγηση.

Σε άλλα νέα, ο Μπαρουφάκης (που την μηχανάρα του τιμώ με το avatar μου) μόλις βγήκε η ανάλογη είδηση, το χρηματιστήριο ανέβηκε αρκετές μονάδες. Ήταν λες κι έζησα εποχές Steve Ballmer με τη παραίτησή του.

Για να απαντήσω στο πρώτο σου ερώτημα θα σου πω ότι φταίνε "οι χώρες που τα έφαγαν αμάσητα". Αν το πάμε στο νταϊλικι του στυλ "παρτε τα @@ μας, δεν έχει φράγκο απο τα δανεικά" τότε όπως καταλαβαίνεις ηθικά έχουν κάθε δικαίωμα να μας πατήσουν στο λαιμό. Τσαμπουκά στο τσαμπουκά κοκ

Τώρα όσον αφορά τους δασμούς. Μάλλον έχω ή έχεις χάσει κάποιο επεισόδιο. Έξοδος απο την ευρωζώνη δε σημαίνει δασμοί. Πχ η χώρα που όπως γλαφυρά είπες δουλεύω ναι μεν δεν είναι στην Ευρωζώνη, αλλά δεδομένου ότι είναι στην ΕΕ δεν έχει δασμούς σε προιοντα απο την ΕΕ. Αν κατάλαβα λοιπόν καλά προτείνεις όχι μόνο να βγούμε απο τη ζώνη του ευρώ αλλά το πας και ένα βήμα παραπέρα και προτείνεις να βγούμε απο την ΕΕ; Επίσης πριν μου απαντήσεις απλά να σου υπενθυμίσω ότι

α) έξοδος απο την ΕΕ και δασμοί στα εισαγόμενα προιοντα συνεπάγεται και επιβολή δασμών απο τις χώρες της ΕΕ σε προιοντα που εμείς εξάγουμε σε αυτές.

β) ναι μεν οι δασμοί μπορεί να κάνουν τα προιόντα απο την ΕΕ ακριβότερα, αλλά πρέπει να αναλογιστείς και πόσο καιρό θα μας πάρει μέχρι ο παραγωγικός ιστός να μπορέσει να υποκαταστήσει την προσφορά απο προιόντα που παραδοσιακά έρχονται απο χώρες της Ευρωζώνης. Πχ (και για να μην το πάω σε αυτοκίνητα, ψυγεία κτλ) μια καλλιέργεια ειδών μαναβικής θα πάρει μίνιμουμ 3 μήνες μέχρι να αρχίσει να αποδίδει καρπούς. 

Όσον αφορά το Μπόμπολα, χαίρομαι για τη γνωμάτευση σου για το τι τιμωρία του αξίζει. Μιας και έβγαλες άποψη για την πρέπουσα καταδίκη, θες να μου πεις μια και το κατηγορητήριο; Θέλω να πω ότι αν πας σε ένα δικαστήριο και ακούσεις την ανάγνωση απόφασης θα δεις ότι θα λένε: " Για το τάδε αδίκημα, τόσα χρόνια" κοκ. Πόσα φράγκα λοιπόν ο Μπόμπολας έχει κάνει αβαβα και σύμφωνα με το sotirisιο περι δικαίου αίσθημα η πρέπουσα καταδίκη είναι δήμευση της περιουσίας του;

Ναι πιστεύω ότι πρέπει να βγούμε εκτός Ε.Ε., όπως το έθετε ο Ανδρέας. Δεν είπα για Ευρωζώνη, ξέρω πολύ καλά τι λέω. 

Ξέρω και πολύ καλά τι βλέπω. Έχουμε γίνει όλοι νεόπλουτοι καταναλωτές με μόνη μας ευτυχία να καταναλώνουμε. Δηλαδή μεγάλος μισθός, καλό αμάξι, γαμάτο σπίτι κλπ. και αυτό το βαφτίζουμε ποιότητα ζωής. Έχουμε ξεχάσει ότι δεν είναι ανάγκη να έχουμε 15 αυτοκίνητα στην οικογένεια, μπορούμε απλά να συννενοηθούμε μεταξύ μας και να έχουμε 5. Ούτε χρειαζόμαστε 10 σπίτια, μπορούμε να ζήσουμε και με 5. Αντιστοίχως, δεν χρειαζόμαστε καινούριες ηλεκτρικές συσκευές κάθε 2 χρόνια, μπορούμε να επισκευάσουμε τις παλιές. Φυσικά αυτό προϋποθέτει μετασχηματισμό της οικονομίας, λιγότερους εισαγωγείς / εμπόρους, περισσότερους τεχνικούς κλπ., όπως ήταν παλιότερα που τα εισαγώμενα ήταν πανάκριβα και δεν έπαιρνες ψυγείο κάθε 2 χρόνια.

Είμαι όσο μεγάλος χρειάζεται για να θυμάμαι τον πληθωρισμό και τις συνέπειες αυτού. Θυμάμαι δηλαδή στην πρώτη δημοτικού να αγοράζω το κουλούρι 20 δραχμές και στην 6η δημοτικού 100, 1988 με 1994 αυτά. Θυμάμαι επίσης πολλούς ανθρώπους να ζουν με τη φούσκα, δηλαδή να αγοράζουν ένα σπίτι με 5.000.000 δρχ. και μετά να το πουλούν 300.000 ευρώ (100.000.000 δρχ). Αυτή η διαφορά που δεν είναι δικαιολογημένη μέσω του πληθωρισμού, μπορεί ίσως να δικαιολογηθεί με την αύξηση του ΑΕΠ, αλλά και με την αύξηση των δανεικών (από τράπεζες οι οποίες με τη σειρά τους δανείζονται απ'έξω, για να συντηρήσουν τα κακώς κείμενα). 

Για τον Μπόμπολα ναι μπορώ να σου πω το κατηγορητήριο, έφαγε 2.000.000 επειδή είχε κάποια χρήματα στην HSBC Ελβετίας που τα βρήκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ. Θα έπρεπε τουλάχιστον να ελεγχθεί αν διατηρεί λογαριασμούς στις υπόλοιπες Ελβετικές τράπεζες (γιατί μόνο στην HSBC, μέλι είχε?), όπως π.χ.:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_banks_in_Switzerland

Δεν είμαι εναντίον της επιχειρηματικότητας, είμαι εναντίον του συστήματος για το οποίο δουλεύεις. Του συστήματος της μεταπώλησης αέρα. Το ευτυχές είναι ότι σε γεγονότα όπως του 2008 πηδάτε από τους ουρανοξύστες και καθαρίζει λίγο ο πλανήτης, το δυστυχές έιναι ότι είστε πολλοί και ελέγχετε την οικονομία (θέλοντας και μη).

Edit: Εδώ δεν επιχαίρουμε όταν οι άνθρωποι πηδάνε από τα παράθυρα, ακόμη κι αν είναι υπεύθυνοι για διάφορα δεινά. Περισσότερη προσοχή στις εκφράσεις σου σε παρακαλώ, ειδικά όταν απευθύνονται σε άλλα μέλη. Τελευταία προειδοποίηση.

Είναι σε ευθεία αναλογία με προηγούμενο post του quot-οντος περί προστασίας του περιβάλλοντος. Couldn't resist!!

Να σου πω, μου άρεσε το κείμενο σου αν και δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν οι δασμοί με την δική μας παραγωγή. Θα φτιάξουμε εμείς αυτοκίνητα? Έχουμε τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να ξεκινήσουμε βιομηχανία αυτοκινήτων? Νομίζω όχι, αλλά παράλληλα ρωτάω.

Άλλη μια ερώτηση, αν μου επιτρέπεις. Τα περιβαντολλογικά κτλ γιατί είναι πίπες/μπούρδες? Από ποια έννοια το εννοείς? Ότι δεν κάνουν δουλειά ή ότι μας αποτρέπουν να γίνουμε Κίνα να μαμήσουμε στα industries (και ας φάμε λίγο καπνό παραπάνω)?

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο quote είναι που τρώω το απίστευτο mindfuck.

Λες πχ "Εάν θέλουμε να έχουμε φούσκες και δανεικά των δανεικών σε ευρώ" και μετά κάνεις κριτική στη δεξιά πολιτική. Ταυτόχρονα όμως βγήκε αυτή η είδηση από την αριστερή σκηνή. Αλήθεια τώρα. Πιστεύεις ότι με τέτοιες κινήσεις θα "αναπτυχθεί η οικονομία"? Γιατί η δική μου γνώμη είναι ότι πάμε για άλλο ένα κύκλο-πάρτυ επιδοτήσεων. Τι υπάρχει που μπορεί να με πείσει ότι δεν θα χαθούν σε λαμογιές, γραφειοκρατίες και λοιπές παθογένειες που (νομίζω σιγά σιγά ξεπερνάμε αλλά) ακόμα πάσχουμε?

Έχετε φαγωθεί όλοι που με τα αυτοκίνητα που δεν παράγουμε. Το 1990 που το lada 2105 έκανε 1.500.000, το peugeot 309 3.000.000 ή 2.200.000 με απόσυρση, το renault 21 1.8 5.000.000 και το renault 21 quadra 15.000.000 δεν είχαμε αυτοκίνητα, όταν με 5.000.000 έπαιρνες διαμέρισμα και με 15.000.000 μονοκατοικία? Είχαμε. Έχουμε μαζέψει στην Ελλάδα αμάξια για όλους. Αυτό που θα γίνει είναι να συντηρούμε αυτά που έχουμε και να μην εισάγουμε προϊόντα που δεν χρειαζόμαστε. 

Τα περιβαντολλογικά είναι πίπες διότι κανένας δεν κοιτάει το συνολικό CO2 footprint, αν υποθέσουμε ότι το CO2 είναι όντως πρόβλημα για το περιβάλλον (γιατί δεν είναι τοξικό το CO2). Βγάζει π.χ. η Ε.Ε. μια ντιρεκτίβα ότι θέλω μέχρι το 2020 το 5% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ναι γαμάτο μέτρο, πώς θα φτιαχτούν όμως οι ανανεώσιμες πηγές? Με ηλεκτρισμό που παράγουν τα πυρηνικά και ο λιγνίτης/λιθάνθρακας. Είναι συνολικά οικολογικά τα μέτρα? Όχι. Τι γίνεται? Απλά πιέζονται οι μεσαίες τάξεις να υιοθετήσουν και να χρυσοπληρώσουν την ... πράσινη ανάπτυξη. Η πιο οικολογική μορφή ενέργειας με διαφορά από τη δεύτερη είναι τα πυρηνικά. Αρκεί να μην γίνει ατύχημα, εκεί είναι όλο το ρίσκο. Γιατί ένα πυρηνικό θα παράξει ρεύμα για 50-100 χρόνια, ένα φωτοβολταϊκό για 20 και μια ανεμογεννήτρια για 5-10. Το φωτοβολταϊκό στα 20 χρόνια θά 'χει ψοφήσει, η ανεμογεννήτρια θέλει service κάθε κάποιες ώρες και το πυρηνικό θα ναι σταθερή αξία. Στην Ελλάδα των ανταποδοτικών τελών συμφέρει επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν γεννήτριες για ρεύμα αντί για τη ΔΕΗ, έχω ακούσει περιπτώσεις σε βιοτεχνίες για μείωση από 2500 ευρώ το μήνα στα 500-1000. Τόσο συμφέρον είναι το ηλεκτρικό μας ρεύμα, καλύτερα να το βγάλεις από την πανάκριβη βενζίνη μόνος σου.

Ακόμη και στα αυτοκίνητα που τα πράγματα είναι απλά, 1+1 =2, βλέπεις αυτοκίνητα με 500 άλογα να δηλώνουν λιγότερο CO2 από το 1400ρι πούντο μου, λες και καταργήθηκαν όλοι οι νόμοι της θερμοδυναμικής. Βαράει ο Καρνώ το κεφάλι του στον τάφο με τα νούμερα που δηλώνουν. Κοροϊδευόμαστε δηλαδή, φτιάχνουν κάποια αμάξια με πολύ φτωχό μείγμα για να περνάνε τις δοκιμασίες και να δηλώνουν χαμηλό CO2 και στις πιο ψηλές στροφές βγάζουν τον αγλέορα. Εκτός αν δημιουργούν ενέργεια με τηλεπάθεια. Έχουν κάνει τα diesel που είναι θάνατος από μικροσωματίδια και οξείδια θείου/αζώτου να είναι ο πιο πράσινος τρόπος μετακίνησης. Πράσινα άλογα. Και έχεις όλες τις κότες στο ΣΚΑΙ να πουλάνε πρασινίλα.

Για το πρώτο έχω ενστάσεις. Έχουμε ένα προϊον που πουλιέται x/2 και ο αγρότης δεν την βγάζει αν δεν πάρει επιδότηση. Αυτό τώρα είναι οικονομία?

Να στο πω διαφορετικά. Έχω μια επιχείρηση για service υπολογιστών αλλά κανένας δεν με προτιμάει επειδή "όλοι έχουν από ένα φίλο που θα τους κάνει το φορματ τζάμπα". Που είναι εδώ η οικονομία? Ούτε καν υπάρχει η τάδε αγορά. Αντιθέτως στις ξένες γλώσσες, όλοι θα πάνε να πληρώσουν τα 2x για Αγγλικά/Γερμανικά/Γαλλικά κι ας μην τα μιλήσουν ποτέ (σε αντίθεση με τα αγροτικά που θα τα φάνε).

Εντάξει, καλή η ιδέα να ενισχυθούν λίγο οι αγρότες για να στηριχθεί η αγροτική οικονομία. Αλλά όχι και να μαμήσουμε όλα τα υπόλοιπα επειδη αυτοί την βγάζουν δεν την βγάζουν. Άσε που το χειρότερο από όλα, είναι αυτό που είπες κι εσύ. Είναι δύσκολο να δεις τι συμβαίνει επειδή τα νούμερα είτε δεν υπάρχουν ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για το άλλο περί ΕΕ-Ελλάδας ευθυνών, εγώ προσωπικά είμαι υπερ του 60% τουλάχιστον η Ελλάδα φταίει. Και διαφωνώ που κατηγορείς τον έξωθεν παράγοντα. Συμφωνώ ότι είχαν ένα (μικρότερο από εμάς) μερίδιο ηθικής ευθύνης. Αλλά ο έξωθεν παράγοντας που μας παρουσίαζε τεμπέληδες και μάγειρες, ήταν ο ίδιος έξωθεν παράγοντας που ανακοίνωσε ότι δουλεύουμε από τις περισσότερες ώρες.

Οπότε όχι, δεν φταίει η ΕΕ στο βαθμό που φταίμε εμείς. Που είναι οι εγχώριοι μηχανισμοί αποτροπής των αγροτικών φαινομένων? Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να πάρουμε έγκριση από έξω? Περίεργο, γιατί εγώ νόμιζα ότι μας τα έδωσαν και μας άφησαν ελεύθερους να τα κάνουμε ότι γουστάρουμε.

Κατά τα άλλα συμφωνούμε ότι και οι δύο πλευρές έχουν κάποιο μερίδιο (για μένα, μεγαλύτερο η Ελλάδα), και μιας που ανέφερες τις χυλοπίτες επέτρεψε μου να κάνω λίγο πλάκα. Θέλεις σοβαρά να γίνει ποπ φαγητό η χυλοπίτα? Είσαι σίγουρος? Δηλαδή θα γούσταρες να ακούς την Αγγλίδα να λέει "He asked me out and I gave him a hilopita"?

Συμφωνώ στην τρίτη παράγραφο.

Για την δεύτερη, ορίστε μια καλή ιδέα/πρόταση πρόχειρα πρόχειρα. Φοροαπαλλαγές στις εξαγωγές εγχώριων προϊόντων, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Όχι σαν την άλλη την πατάτα που περνάνε τώρα με τις αγροτικές ενισχύσεις.

Υπάρχιε πρόβλημα και στα ΠΟΠ και στην παραγωγή. Τα προϊόντα μας πωλούνται τζάμπα έξω χοντρική, στην Τσεχία αγόραζα ελληνικό λάδι συσκευασμένο στη Γερμανία. Γιατί να συσκευάζεται το ελληνικό λάδι στη γερμανία, κουλοί είμαστε εμείς?

Δεν λέει κανείς ότι δεν φταίμε κι εμείς, αλλά υπάρχιε μερίδιο ευθύνης και στην Ευρώπη. 

Έγινε επεξεργασία από sotiris
Σύσταση
  • Like 4

Το πόκερ του χρέους

Περαιτέρω, το ινστιτούτο θεωρεί πως μπορεί μεν να συμβεί κάποιο ατύχημα, ένα πιστωτικό γεγονός δηλαδή, αλλά μία χώρα με τόσο υψηλά περιουσιακά στοιχεία δεν επιτρέπεται να χρεοκοπήσει – ενώ η κατά κάποιο τρόπο «κατάσχεση» τους είναι το μυστικό που δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις του υπουργού οικονομικών με τους δανειστές της χώρας.

Με απλά λόγια, όλες οι ειδήσεις και οι περιρρέουσες φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός οικονομικών συγκρούσθηκε με τους συναδέλφους του στη Λετονία, πως πρόκειται να αντικατασταθεί από τον πρωθυπουργό κοκ., αποτελούν προπέτασμα καπνού για να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό αντικείμενο των συζητήσεων – το οποίο είναι η τοποθέτηση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, ως εγγύηση έναντι των δανείων της. Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται πως η Ελλάδα είναι στην 7η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου.

%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%

ΕΝΦΙΑ και του χρόνου; Περαστικά μας. Του χρόνου όμως θα καταργηθεί :lol: Ρε του Τοτού τα ανέκδοτα ωχριούν μπροστά σε αυτά της κυβέρνησης. Δεν ακούω να παίζουν τα όργανα και οι αγορές να χορεύουν στο ρυθμό μας. Βλέπω το γνωστό ταψί στο οποίο εμάς χορεύουν οι αγορές 6 χρόνια. Την ανάπτυξη με πολύ καλά κιάλια δε μπόρεσα να τη δώ. Χρησιμοποίησα τηλεσκόπιο αλλά τα ίδια :angry:

Ο Βαρουφάκης για τον προπηλακισμό του στα Εξάρχεια
Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, αυτή η συμπεριφορά  είναι της «ανδρικής σχολής»

• Like 9

http://dexiextrem.blogspot.gr/2015/04/2011-bank-run.html

woman-capoeira-backflip-dancer-dancing-s

btw η καραμελα "αμα βαρεσουμε κανονι θα πεσουν μετα ολοι σαν ντομινο"  που γουσταρουν να την ακουνε  οι φαν του λαικισμου εχει ληξει, δεν ειναι τα πραγματα οπως το 2008 που η αμερικη αφησε την lehman brothers στην τυχη της και μετα εφριξε το σκυλι και μαμηθηκε ο διας© , αυτη την φορα ολοι εχουν χτισει της αμυνες τους, ΟΛΟΙ ? οχι ... ενα μικρο χωριο ... :hehe:  

Ο Βαρουφάκης για τον προπηλακισμό του στα Εξάρχεια

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, αυτή η συμπεριφορά  είναι της «ανδρικής σχολής»

Μιλώντας για ανδρική σχολή θα ήθελα να ξέρω πόσο τιμούν τα παντελόνια τους όσοι μέχρι χθες χαζογέλαγαν σε τέτοιου είδους περιστατικά, ενώ σήμερα φρίττουν. 

Μιλώντας για ανδρική σχολή θα ήθελα να ξέρω πόσο τιμούν τα παντελόνια τους όσοι μέχρι χθες χαζογέλαγαν σε τέτοιου είδους περιστατικά, ενώ σήμερα φρίττουν. 

Ϊσα ίσα τώρα που την πέσανε στο Γιάνη, δε μας πρήζουν να καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται χωρίς αστερίσκους.

Έγινε επεξεργασία από 3likos
  • Like 2

Ϊσα ίσα τώρα που την πέσανε στο Γιάνη, δε μας πρήζουν να καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται χωρίς αστερίσκους.

Λογικο μιας και όλοι το καταδίκασαν. Και μερικοί μάλιστα δεν έμειναν σε αυτό. Πχ ο ο φασίστας ο Φαηλος έκραξε όσους κρυφοχαιρονται με το περιστατικό.

Εγώ και με το περιστατικό με τον Βαρουφάκη χαζογελάω. Πως να μην χαζογελάω βασικά όταν μέχρι χθες, σε τέτοιου είδους περιστατικά ο αντίστοιχος "Βαρουφάκης", είτε απλά δεν θα είχε τα @@ να πάει χωρίς αστυνομική συνοδεία στα Εξάρχεια, είτε θα έφευγε με την ουρά στα σκέλια?

• Like 1

Εγώ και με το περιστατικό με τον Βαρουφάκη χαζογελάω. Πως να μην χαζογελάω βασικά όταν μέχρι χθες, σε τέτοιου είδους περιστατικά ο αντίστοιχος "Βαρουφάκης", είτε απλά δεν θα είχε τα @@ να πάει χωρίς αστυνομική συνοδεία στα Εξάρχεια, είτε θα έφευγε με την ουρά στα σκέλια?

Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος χρειάζεται μη πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων για να πάει στα Εξαρχεια ή όπου άλλου θέλει. Αλλα βασικά αυτό δεν ειναι θέμα της τωρινής κυβέρνησης καθότι ειναι πάγια μου άποψη ότι με αυτό βαρύνονται οι δεξιές κυβερνήσεις που δεν αμολησαν εκει μέσα τα ΜΑΤ για να αποκατασταθεί η τάξη.

Απο κει και πέρα νταξ συγγενικοί χώροι είστε, ε όλο και πιο μαλάκοι στα ξαδελφάκια τους ειναι τα ανάρχια.

ΥΓ. Φλαμπουραρη βλέπεις; Τι έχεις να πεις για το "ε εντάξει και αν υπαρχει ΕΝΦΙΑ και για κανα 6μηνο στο 2016 δε χάθηκε ο κόσμος". Σορρυ αλλάζω θέμα αλλα τώρα που σε πέτυχα μη απασχολημένο ειπα να σε ρωτήσω.

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO

Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος χρειάζεται μη πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων για να πάει στα Εξαρχεια ή όπου άλλου θέλει. Αλλα βασικά αυτό δεν ειναι θέμα της τωρινής κυβέρνησης καθότι ειναι πάγια μου άποψη ότι με αυτό βαρύνονται οι δεξιές κυβερνήσεις που δεν αμολησαν εκει μέσα τα ΜΑΤ για να αποκατασταθεί η τάξη.

Απο κει και πέρα νταξ συγγενικοί χώροι είστε, ε όλο και πιο μαλάκοι στα ξαδελφάκια τους ειναι τα ανάρχια.

ΥΓ. Φλαμπουραρη βλέπεις; Τι έχεις να πεις για το "ε εντάξει και αν υπαρχει ΕΝΦΙΑ και για κανα 6μηνο στο 2016 δε χάθηκε ο κόσμος". Σορρυ αλλάζω θέμα αλλα τώρα που σε πέτυχα μη απασχολημένο ειπα να σε ρωτήσω.

Δεν χρειάζεται (ή μάλλον δεν θα έπρεπε να χρειάζεται) πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων, απλά οι δεξιοι πολιτικοί φοβούντε να πάνε.

Συγγενικοί χώροι? ROFL, απλά..

Δεν βλέπω τηλεόραση, αν το είπε, και ειδικά αν το είπε έτσι ακριβώς, μέγιστη βλακεία. Οτιδήποτε βασικά γίνει, διαφορετικό από τις προγραμματικές δηλώσεις είναι βαρύ λάθος της κυβέρνησης.

LL_NEO σύντομα θα πάμε στη δραχμή γιατί οι οικονομικοί δικτάτορες θα μας ζητήσουν ταπεινωτικές "μεταρρυθμίσεις" στις οποίες κανένας λογικός λαός δεν πρόκειται να πει "ναι". Κουράστηκα να με φοβερίζουν. 50 χρόνια αποπληρωμής του χρέους θα ακούω τις απειλές πως αν χρεοκοπήσουμε θα μας φάει το μαύρο το σκοτάδι; 

• Like 2

LL_NEO σύντομα θα πάμε στη δραχμή γιατί οι οικονομικοί δικτάτορες θα μας ζητήσουν ταπεινωτικές "μεταρρυθμίσεις" στις οποίες κανένας λογικός λαός δεν πρόκειται να πει "ναι". Κουράστηκα να με φοβερίζουν. 50 χρόνια αποπληρωμής του χρέους θα ακούω τις απειλές πως αν χρεοκοπήσουμε θα μας φάει το μαύρο το σκοτάδι; 

Να υποθέσω ότι μιας και εσυ δε μίλησες για δασμούς, μας θες εντός ΕΕ και εκτός ευρωζώνης. ΟΚ. Απλά επειδή πολλές φορές εδώ μέσα έχει ακουστεί ότι το φθηνό εργατικό δυναμικό δεν κάνει μια οικονομία ανταγωνιστική και δίδεται πάντα σαν παράδειγμα η Βουλγαρία, λέω να ...πρωτοτυπήσω και να ρωτήσω πως τεκμαίρεται ότι το εθνικό νόμισμα θα μας κάνει ανταγωνιστικούς όταν πχ η Βουλγαρία με δικό της νόμισμα δεν είναι ανταγωνιστική.

Αρνήθηκε να πληρώσει μαύρο σουάπ του Σημίτη στην Deutsche Bank ο Βαρουφάκης! Να γιατί του επιτέθηκαν οι μπράβοι των Βρυξελων

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ, ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

Εντέλει η μαζική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους μπράβους των Βρυξελων αλλά και τα ντόπια υποκείμενα τους, είχε μια απλή, απλούστατη εξήγηση που ουτε ο ίδιος την κατάλαβε αμέσως.

Όλα ξεκίνησαν από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων σχετικά με την ρευστότητα και τις υποχρεώσεις του Ελληνικού δημοσίου, όπου πρόεκυψε κάτι που έχει αποκαλύψει το Ολυμπία εδώ και καιρό: Η πληρωμή τόκων για ένα μαύρο σουάπ που είχε συνάψει ο Σημίτης ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν Γερμανοί προμηθευτές του δημοσίου το 1999. Το σουάπ αυτό είχε μεταφερθεί νύχτα σε υποκατάστημα της Γερμανικής τράπεζας εκτός Ευρώπης και τα τοκοχρεωλύσια ερχόντουσαν με την μορφή «φιρμανιού» απ’ ευθείας στο Ελληνικό υπουργείο οικονομικών. Όπου βέβαια το πλήρωναν χωρίς κανέναν έλεγχο, οι συνεργατες του Σημίτη, που όλως τυχαίως μονοπωλούσαν από το 2009 και μετά την καρέκλα. Ήτοι, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης. Χωρίς να περνά από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό, στην κυριολεξία κατω από την μυτη της ΕΕ. Όπως ακριβώς έγινε με τα σουάπς της Goldman Sachs.

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.