Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Ο Κατρεμέρ προχωρά ακόμα πιο πέρα, παραλληλίζοντας την Ένωση και τα κράτη-μέλη με το εσωτερικό μιας χώρας για παράδειγμα της Γαλλίας: «Μια περιφέρεια, ή μια γαλλική πόλη, δεν μπορεί ξεπεράσει τους νόμους της γαλλικής Δημοκρατίας. Η πολιτική και οικονομική δράση είναι περιορισμένη από το πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται» υποστηρίζει.

Τι είναι δημοκρατία τελικά στην Ε.Ε.; Αν η Ελλάδα θεωρηθεί σαν μία "επαρχία" της Ε.Ε. όντως δε μπορεί να αλλάξει το οικονομικό της θεσμικό πλαίσιο. Έτσι όμως αναιρείται η έννοια της Εθνικής Κυριαρχίας αφού πλέον κάνεις ότι σου λένε. Άρα τι ψηφίζουμε; Ας κάνουμε ότι μας λένε οι Βρυξέλλες και ας βάζουν και τους δικούς τους διαχειριστές γιατί οι δικοί μας είναι βουτηγμένοι μέχρι το κόκαλο στις λαμογιές.
Βέβαια για να μη γελιόμαστε όταν μιλάμε για Ε.Ε. εννοούμε για τη Γερμανία. Ξανά δηλαδή είμαστε υπό Γερμανική "κατοχή" στην οποία κάποιοι εντός Ελλάδας λένε "ναι" και κάποιοι "όχι". Υπουργός οικονομικών μας πάει να γίνει ο Σόιμπλε και πρωθυπουργός η Μέρκελ. Αυτό είναι το ρεζουμε της σημερινής Ε.Ε. Παλιά λέγανε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο". Μήπως σήμερα ισχύει "Ε.Ε. και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο;". 
Οι Αμερικάνοι αναλαμβάνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη (Βομβαρδισμό Σερβίας πριν λίγα χρόνια, Αντιπυραυλική Ασπίδα σήμερα) και οι Γερμανοί τις οικονομικές "επιχειρήσεις" εναντίον των αδυνάτων κρατών και των λαών που λένε όχι στη βαρβαρότητα του Σκληρού Ευρό (που είναι ένα μεταλλαγμένο Μάρκο), του χαμηλού πληθωρισμού και δημοσιονομικού ελλείμματος και της λιτότητας δλδ της ύφεσης, δλδ της φτώχειας.
Πόσο διάβασα πιο πάνω πως ανέβηκε το Χρηματιστήριο της Γερμανίας; 230%; Αυτή είναι η δημοκρατία της Ε.Ε. Η ύφεση των πολλών, ανάπτυξη των λίγων.

Η σωστή ερώτηση είναι τι διάολο σχέση έχει η διακράτηση ομολόγων μέχρι τη λήξη τους. Η απάντηση είναι καμία και όπως σου είπα παραδοσιακά οι μόνοι επενδυτές που συνήθως κρατάνε ομόλογα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Που σημαίνει ότι για την οικονομία της κουβέντας μας το "αμα τα κρατήσουν μέχρι τη λήξη τους θα πάρουν 50c πίσω" είναι τόσο σχετικό όσο και το ότι αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήτανε πατίνι.

Οι οίκοι αξιολόγησης μπορούν να κοιτάνε ένα περίδρομο άλλα πράγματα (το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η πολιτική σταθερότητα, το δεύτερο οι προοπτικές μιας οικονομίας), αλλά ναι ο ρύθμος αύξησης του χρέους και οι διαφαινόμενες δυνατότητες της υπο εξέταση οικονομίας να το αποπληρώσει (DSA) είναι το βασικότερο στοιχείο προς εξέταση.

Σατανικοί τελικά οι ξένοι. Σου λέει κάτσε να χάσουμε το μισό μας κεφάλαιο και θα δεις τι ωραία που θα τη φέρουμε ύστερα στους χαζοΈλληνες. Και εξακολουθείς να μη μου έχεις απαντήσει σε 2 πράγματα:

α) Που είναι οι αερολογίες

β) Πότε πήγες να αγοράσεις ομόλογα και σου είπαν φύγε απο δω που θέλει και η μούρη σου GGBs

Ήταν η θρυλική 12η Μαρτίου 2012 που μουδιασμένοι τότε οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων δέχτηκαν ακούσια την έσχατη λύση της αντικατάστασης του υπολοίπου 46,5% του ομολογιακού τους χαρτοφυλακίου με καινούρια ομόλογα, αντίστοιχης αξίας και συγκεκριμένα:

- σε ποσοστό 15% ομόλογα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF) με λήξεις εντός του 2013 και του 2014

-και σε ποσοστό 31,5% σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου (20-23 διαφορετικά ομόλογα).

Τι συνέβη τότε; Κάτοχος ομολόγων ονομαστικής αξίας 100.000 ευρώ χάνει απευθείας με το κούρεμα τα 53.500 ευρώ και λαμβάνει 15.000 ευρώ (μέσω ομολόγων EFSF) και άλλα ομόλογα ονομαστικής αξίας 31.500 ευρώ. Ευθύς αμέσως με το κούρεμα οι τιμές υποχωρούν στο 25%, με αποτέλεσμα η αποτίμηση τότε των ονομαστικής αξίας 31.500 ευρώ τίτλων να περιοριστεί στα... 7.875 ευρώ (για όποιον θα προέβαινε τότε σε πώληση). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ζημία 77%, καθώς από τις 100.000 ευρώ απέμειναν μόνο τα 22.875 ευρώ (7.875 συν 15.000 ευρώ) και χάθηκαν 77.125 ευρώ.

Αν εκείνες τις δύσκολες ώρες κάποιοι επενδυτές είχαν την αναγκαία ρευστότητα, αλλά και το... ''ψυχικό σθένος να αγοράσουν ομόλογα'' (είτε αυξάνοντας τις θέσεις τους σε αυτά, είτε επενδύοντας εξαρχής σε κρατικούς τίτλους) θα μπορούσαν να έχουν πολύ μεγάλες υπεραξίες και κέρδος.

Για παράδειγμα:

Λίγους μήνες μετά το κούρεμα, τον Ιούνιο του 2012, η καμπύλη του μέσου όρου τιμών των 20-23 ομολόγων που αντικατέστησαν κατά 31,5% τα παλαιά είχε πέσει στο 13% της ονομαστικής αξίας, καταγράφοντας σαφώς μεγαλύτερη ζημία στους τίτλους. Όποιος τότε αγόραζε με τις αποτιμήσεις εκείνες και πούλαγε για παράδειγμα τον Απρίλιο ή το Σεπτέμβριο του 2014, όπου οι αποτιμήσεις ήταν κοντά στο 70%, θα έγραφε υπεραξία της τάξεως του.... 430% περίπου! Αντίστοιχα, όποιος πούλησε τα κουρεμένα ομόλογα φέτος τον Απρίλιο ή το Σεπτέμβριο, περιόρισε τη ζημία του στο 63% (έναντι ζημίας 77% όσων πούλησαν παρορμητικά τη μέρα του κουρέματος).

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1292644/ellhnika-omologa-kerdismenoi-kai-hamenoi-meta-to.html

Δεν νομίζω ότι είπε κανείς να κρατήσει τα ομόλογα μέχρι την λήξη τους.

Δεν χάσανε τίποτα οι ξένοι.Το κάνανε για να διώξουν τα προβλημάτικα ομόλογα όπως ξαναείπα και σε περίπτωση που η μπλόφα δεν έπαιζε στις αγορές να μειώναν την χασούρα τους στο 5-7% και με την ασφάλεια οτι αμα βγεί άλλη κυβέρνηση το χρέος δεν θα χαρακτηριζόταν απεχθές και τα ομόλογα που θα κρατούσαν στα χέρια τους δεν θα είχαν χασούρα.

Τα ομόλογα είναι σαν το πάμε στοίχημα απλά αυτοι τζογάρανε με σιγουρους χαμένους τους μικρομολογιούχους.

Επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Γιάτι πας την κουβέντα στο ποιος είχε πρόσβαση και οχι γιατι έγινε και ποιος ευθύνεται για αυτο?Ποιά κυβέρνηση δέχτηκε αυτό? Κουρευτικέ το χρέος του δημοσίου? Ακόμα και με το δευτερο PSI ζήτημα να κουρευτηκαν 20 δις τα οποία στην πορεία τα ξαναπήραμε υπερδηπλάσια.(που η ΕΚΤ ήταν εξω απο το χωρό).

Έγινε επεξεργασία από gaaragr

Αν δεν απατώμαι οι συγκεκριμένες απαιτήσεις δημιουργήθηκαν επι προεδρίας Καραμανλή (ξέρεις αυτός που είχε πει πριν κανα μήνα ότι "τα πάει καλά ο μικρός").

Μια ημέρα μετά και ακόμα κανένας εδώ πέρα να σχολιάζει τα της ΠΝΠ. Όλοι απασχολημένοι άλλου.

Ο Γιάγκος να ρίχνει τα κλασικά του λινκς και να μου δίνει τιπς διατροφής, ο deninho να μασάει τα νύχια του μην τυχόν και δεν αποφυλακιστούν τα συντρόφια, ο Σόλωνας λογικά θα στρώνει ντιβάνια για να φιλοξενήσει τα αδέρφια απο τη Συρία, ο Κώστας κάπου χαμένος και ο Μύραλης λογικά κάπου θα έχει δουλειά και δε θα αδειάζει να ποστάρει.

Δε φταίει κανείς άλλος. Ο ΠΘ φταίει που δεν έχει αίσθηση του του χιούμορ να ρίξει το ΠΝΠ με ημερομηνία 21/4. Σας έχει μουρλάνει στο δούλεμα ας πήγαινε τουλάχιστον το τρολάρισμα ένα level πάνω να του έλεγα και μπράβο.

Αντι να εισαι χαρουμενος που σε εχουμε αφησει μονο σου και αλωνιζεις στη νεα σου "δουλεια", εχεις και παραπονο... Πολυ γκρινιας ρε παιδι μου...

Δεν νομίζω ότι είπε κανείς να κρατήσει τα ομόλογα μέχρι την λήξη τους.

Έλα μου ντε. Ποιος να είπε για διακράτηση μέχρι τη λήξη, ποιος να είπε, ποιος να είπε; Α ναι!

Γιατι νομίζεις μας υποτιμουσαν οι οικοι αξιολόγησης την πιστοληπτική ικανότητα για να κανουν παρτυ τα Αντισταθμιστικά κεφάλαια.

Καποιος προ PSI που αγόραζε ομόλογο στο 30%(οχι οι απλοι θνητοι αλλά τράπεζες,παρατράπεζες κτλπ) της ονομαστικής αξίας του ακόμα και σε 50% κούρεμα θα είχε κέρδος 20% + το κέρδος στην πληρωμή του ομολόγου που 

θα ήτανε και μεγαλύτερο λόγο αλλάγη των ομολόγων σε αγγλικου δικαίου + ότι σε περίπτωση απεχθές χρέους (σε περίπτωση που εβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑς) να μην μπορεί να υπάρξει διαγραφή του χρέους ή μέρους του χρέους.

Να στο μεγεθύνω λίγο να το δείς καλύτερα; Μισο

σε 50% κούρεμα θα είχε κέρδος 20% + το κέρδος στην πληρωμή του ομολόγου που 

Δεν χάσανε τίποτα οι ξένοι.Το κάνανε για να διώξουν τα προβλημάτικα ομόλογα όπως ξαναείπα και σε περίπτωση που η μπλόφα δεν έπαιζε στις αγορές να μειώναν την χασούρα τους στο 5-7% και με την ασφάλεια οτι αμα βγεί άλλη κυβέρνηση το χρέος δεν θα χαρακτηριζόταν απεχθές και τα ομόλογα που θα κρατούσαν στα χέρια τους δεν θα είχαν χασούρα.

Τα ομόλογα είναι σαν το πάμε στοίχημα απλά αυτοι τζογάρανε με σιγουρους χαμένους τους μικρομολογιούχους.

Επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Γιάτι πας την κουβέντα στο ποιος είχε πρόσβαση και οχι γιατι έγινε και ποιος ευθύνεται για αυτο?Ποιά κυβέρνηση δέχτηκε αυτό? Κουρευτικέ το χρέος του δημοσίου? Ακόμα και με το δευτερο PSI ζήτημα να κουρευτηκαν 20 δις τα οποία στην πορεία τα ξαναπήραμε υπερδηπλάσια.(που η ΕΚΤ ήταν εξω απο το χωρό).

Τώρα εδώ τι ακριβώς να σχολιάσω; Ότι αν αγοράζανε στο τάδε σημείο και πουλούσαν στο δείνα σημείο θα έβγαζαν κέρδος; Έλα ρε σοβαρά; Επίσης δεν πάω εγώ την κουβέντα στο ποιος έχει πρόσβαση και ποιος όχι. Εσύ ή μάλλον τα άρθρα που παραθέτεις την πήγαν εκεί. Η δική σου παράθεση δε λέει ξεκάθαρα 

Καποιος προ PSI που αγόραζε ομόλογο στο 30%(οχι οι απλοι θνητοι αλλά τράπεζες,παρατράπεζες κτλπ)

ότι εξαιρούνται οι κοινοί θνητοί. Πως εξαιρούνται αγαπητέ μου; Διότι καλός ο λαικισμός, αλλά εχουν όλα και ένα όριο. (εκτός απο συγκεκριμένα πράγματα).

20 δις κουρεύτηκαν με το PSI+? Είσαι σίγουρος για αυτό; Θες να το ξανακοιτάξεις;

Αντι να εισαι χαρουμενος που σε εχουμε αφησει μονο σου και αλωνιζεις στη νεα σου "δουλεια", εχεις και παραπονο... Πολυ γκρινιας ρε παιδι μου...

Θέλω να σας βλέπω να καμαρώνετε την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Συμπάθα με.

Μην είσαι κορόιδο ρε, θα φτιάξουμε άλλο.

Δε μας φοβίζετε.

Όσον αφορά το ΠΝΠ. Λαλίστατος.

Στείλε μου ένα πμ, με το τι θες να πω όσον αφορά στη ΠΝΠ, να τα γράψω να τελειώνουμε. Ναι;

Γιατί να σου στείλω pm ρε αγόρι. Απο ότι θυμάμαι μια χαρά σεντόνια έγραφες όταν ο Πιτσαδόρος έκανε ΠΝΠ. Τι έγινε τα βαλες για πλύσιμο τώρα ή στέρεψε η φαντασία σου;

Θέλω να σας βλέπω να καμαρώνετε την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Συμπάθα με.

Η αγαπη μας για το ΣΥΡΙΖΑ ειναι απειρως μικροτερη απο την σιχαμαρα που ειχαμε στο τσιρκο σου. Συμπαθα μας, νομιζα οτι το ειχες καταλαβει...

• Like 6

http://www.capital.gr/News.asp?id=2285611

δειτε υφακι κιολας, μοιαζει πιο βλακας και απο τον παπακωνστανινου, τον ηλιοπουλο τι τον εχει ?

MARDAS_2015_1_27_15_55_33_b2.jpg -> page19_1.jpg

edit : ας κανουμε και λιγη διαφημιση  

10406904_530787740392713_290356893467958

:hehe: :hehe: :hehe:

Έγινε επεξεργασία από GruntGR

Έλα μου ντε. Ποιος να είπε για διακράτηση μέχρι τη λήξη, ποιος να είπε, ποιος να είπε; Α ναι!

Να στο μεγεθύνω λίγο να το δείς καλύτερα; Μισο

Τώρα εδώ τι ακριβώς να σχολιάσω; Ότι αν αγοράζανε στο τάδε σημείο και πουλούσαν στο δείνα σημείο θα έβγαζαν κέρδος; Έλα ρε σοβαρά; Επίσης δεν πάω εγώ την κουβέντα στο ποιος έχει πρόσβαση και ποιος όχι. Εσύ ή μάλλον τα άρθρα που παραθέτεις την πήγαν εκεί. Η δική σου παράθεση δε λέει ξεκάθαρα 

ότι εξαιρούνται οι κοινοί θνητοί. Πως εξαιρούνται αγαπητέ μου; Διότι καλός ο λαικισμός, αλλά εχουν όλα και ένα όριο. (εκτός απο συγκεκριμένα πράγματα).

20 δις κουρεύτηκαν με το PSI+? Είσαι σίγουρος για αυτό; Θες να το ξανακοιτάξεις;

Μιλάω για πληρωμή για να δείξω τι θα πάρεις απο τι θα αγοράσεις. 

Οι μικρομολογιουχοι κάνανε groupακια για να ξεφορτοθουνε τα ομολογά τους. Δεν μιλησα για αυτους που θα αγοράζανε καινουργια ομόλογα αλλα τα παλιά.

Τεσπα πιστευε οτι θες, είναι τελιως άσκοπη η συζητηση.

Η αγαπη μας για το ΣΥΡΙΖΑ ειναι απειρως μικροτερη απο την σιχαμαρα που ειχαμε στο τσιρκο σου. Συμπαθα μας, νομιζα οτι το ειχες καταλαβει...

Ρε παιδί μου ναι. Απλά μη μου το παίζετε αντικειμενικοί και τέτοια. Αν το ό, τι γράφεις ή στην προκειμένη περίπτωση ότι ΔΕ γράφεις ειναι αποτέλεσμα εμπάθειας, συμπάθειας, αγάπης, σιχαμάρας προς κόμμα μη μου το παίζεις ψυχούλα με ευαισθησίες για έννοιες όπως η Δημοκρατία, το περί δικαίου αίσθημα κτλ.

Γιατί να σου στείλω pm ρε αγόρι. Απο ότι θυμάμαι μια χαρά σεντόνια έγραφες όταν ο Πιτσαδόρος έκανε ΠΝΠ. Τι έγινε τα βαλες για πλύσιμο τώρα ή στέρεψε η φαντασία σου;

Δεν έχω έμπνευση αυτές τις μέρες, οπότε στείλε ένα non-paper. Ξέρετε τη δουλειά εκεί στη Συγγρού. Αν δε μπορείς εσύ, πες στο Μουρούτη

Έκανα προχθες ένα μικρό search και βρήκα αυτό. Ο τίτλος είναι "Greece launches debt swap offer", το άρθρο βγήκε στις 24-02-2012 και μιλάει για το PSI.

Το σημαντικότερο (για μένα) είναι στο κομμάτι που λέει:

Lazard is the financial adviser to Greece, while Deutsche Bank and HSBC will manage the debt swap, which includes retroactive collective action clauses.

Και όντως. Το όνομα, κάτι μου θυμίζει

Κάτι άλλο επίκαιρο. Βλέπoντας αυτό, διαβάζω ξεκάθαρα:

Σε δραματική κατάσταση υποχρηματοδότησης τα δημόσια νοσοκομεία, «κραυγή» αγωνίας για ασθενείς αν προχωρήσει η δέσμευση - Εξέγερση και από Πρυτάνεις, προχωρούν σε έκτακτη Σύνοδο - Στα κάγκελα και οι δικηγόροι, αντισυνταγματική η ΠΝΠ λέει ο ΔΣΑ

Κι εγώ που νόμιζα ότι για την κατάσταση στα νοσοκομεία έφταιγε ο Άδωνις...

Αποκάλυψη Γερμανών περί συνομιλιών με την ΕΕ εν κρυπτώ

Βόμβα ήταν η αποκάλυψη της εφημερίδας της γερμανικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στο πρώτο θέμα της στο φύλλο της Κυριακής: «Στη Φρανκφούρτη, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πριν από τέσσερις εβδομάδες, έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρίαση της «Ομάδας Δείπνων της Φρανκφούρτης» με ένα δείπνο που άρχισε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Στο τραπέζι κάθισαν υψηλόβαθμοι συνεργάτες του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα.«Μεγάλος αγώνας γύρω από την Αθήνα» ήταν ο τίτλος που δεν έλεγε τίποτα. Ο υπότιτλος όμως ήταν πολιτικά υποβολιμαίος: «Οργή κατά Βαρουφάκη, ελπίδα για τον Τσίπρα. Ακόμη γίνονται διαπραγματεύσεις»! Ο στόχος της γερμανικής πολιτικής είναι σαφέστατος: Να εμφανίσει ότι υπάρχει ρήγμα ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Βαρουφάκη, αποδυναμώνοντας έτσι τον υπουργό Οικονομικών, τον οποίον οι Γερμανοί θέλουν να τον «φάνε» πάση θυσία, αφού έχει καταστήσει σαφές ο Ελληνας υπουργός ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πράγμα που για την κυβέρνηση του Βερολίνου συνιστά «έγκλημα καθοσιώσεως». Είναι αδιανόητο για το γερμανικό μυαλό ένας Ελληνας υπουργός να μη στέκεται προσοχή μπροστά σε οποιονδήποτε Γερμανό υπουργό! Η εφημερίδα συνεχίζει το ρεπορτάζ της: «Μετά την πρώτη συνεδρίαση, η «Ομάδα Δείπνων της Φρανκφούρτης» συνεδριάζει κάθε εβδομάδα τρεις με τέσσερις φορές διά τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης, πολλές φορές και διά ζώσης, προσωπικά.

Η αναγραφή του γερμανικού σχεδιασμού για συμφωνία στο «Eurogroup» της 11ης Μαΐου και στη συνέχεια για έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα επικυρώσει τη συμφωνία και θα καθορίσει το πλαίσιο του νέου Μνημονίου, ομολογούμε ότι προκάλεσε και στον γράφοντα απορίες. Δύο μέρες πριν από το δημοσίευμα της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» είχε πέσει στην αντίληψή μας ότι το Μέγαρο Μαξίμου διακινούσε την άποψη ότι στις 11 Μαΐου θα βρεθεί οπωσδήποτε συμβιβαστική λύση. Ηταν τυχαίο αυτό, απλή προσπάθεια συγκράτησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως υλοποίηση ήδη υπάρχουσας συμφωνίας; Ιδωμεν...

δεν ξέρω που ταιριάζει, οπότε το βάζω εδώ παρ'ότι δεν έχει σχέση με τον τίτλο :p Σε τουϊτεροσυζήτηση σχετικά με την συνέντευξη Σαμαρά στο Μέγκα, διαβάζω να λέει πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ αυτό:

Εχμ... Από πότε το να σε πουν Goebbels θεωρείται κομπλιμάν;

edit: Και κάτι σχετικότερο με το θέμα. Κοίτα τι διαμάντια βρίσκεις στο τουίτερ :hehe:

Έγινε επεξεργασία από deninho
  • Like 1

http://www.capital.gr/News.asp?id=2285611

δειτε υφακι κιολας, μοιαζει πιο βλακας και απο τον παπακωνστανινου, τον ηλιοπουλο τι τον εχει ?

MARDAS_2015_1_27_15_55_33_b2.jpg -> page19_1.jpg

edit : ας κανουμε και λιγη διαφημιση  

10406904_530787740392713_290356893467958

:hehe: :hehe: :hehe:

bonus link  http://www.iefimerida.gr/news/203224/otan-o-dimitris-mardas-evrize-ton-syriza-ena-mina-prin-ginei-ypoyrgos

παρτε και ενα για τον πεο-νιδα  

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/04/18-5.html

Έγινε επεξεργασία από GruntGR

Η επανάσταση στο τραπεζικό σύστημα

Ενώ στην Ελλάδα βιώνουμε ένα πραγματικό δράμα, μία τραγωδία άνευ προηγουμένου στην πολιτική, με το επίπεδο της να καταβαραθρώνεται, η Ισλανδία, υιοθετώντας την άμεση δημοκρατία, χαράσσει το δρόμο του μέλλοντος - την απεξάρτηση της από το τοκογλυφικό κεφάλαιο, το οποίο απομυζεί τον πλανήτη.

Η δραματικότερη, αλλά και η πλέον ευχάριστη εξέλιξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης της, η οποία ήταν κατά πολύ πιο επώδυνη από την ελληνική κρίση δημοσίου χρέους, είναι χωρίς καμία αμφιβολία η πρόταση του σημερινού πρωθυπουργού της – ο οποίος θέλει να αλλάξει τον τρόπο της δημιουργίας χρήματος στην πατρίδα του.

Πρόκειται για την πρώτη χώρα στον πλανήτη που σχεδιάζει ένα τόσο θαρραλέο μέτρο - αν και η Ελβετία, η δεύτερη χώρα που έχει ως πολίτευμα την άμεση δημοκρατία, ευρίσκεται επίσης πολύ κοντά, κρίνοντας από την «πρωτοβουλία για την εισαγωγή του πλήρους χρήματος» (Sovereign Money System), την οποία έχουν ξεκινήσει οι Πολίτες της.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας έδωσε την εντολή για τη διεξαγωγή μίας μελέτης, με σκοπό την εξέταση του τρόπου, με τον οποίο η δημιουργία χρήματος από το πουθενά εκ μέρους των εμπορικών τραπεζών, προκάλεσε την οικονομική αστάθεια της χώρας του - ένα σοβαρό θέμα που θεωρείται όμως ταμπού για το τοκογλυφικό σύστημα της εποχής μας (ανάλυση).

Στο τέλος της μελέτης που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό της Ισλανδίας, εξετάσθηκε αναλυτικά η σχέση της παροχής δανείων εκ μέρους των τραπεζών, με το μέγεθος της κρίσης (πηγή) – καταλήγοντας στο συμπέρασμα, σύμφωνα με το οποίο το σύστημα των ελάχιστων εγγυητικών κεφαλαίων ήταν υπεύθυνο για μία σειρά κρίσεων, στις οποίες βυθίστηκε κατά καιρούς η Ισλανδία.

Επομένως, ένα σύστημα «πλήρους χρήματος», όπου μόνο η κεντρική τράπεζα θα μπορεί να δημιουργεί χρήματα από το πουθενά, οποιασδήποτε μορφής – ενώ θα πρέπει να είναι στην ιδιοκτησία του κράτους κατά 100% (στο ελληνικό δημόσιο ανήκει λιγότερο από το 9% των μετοχών της Τράπεζας της Ελλάδας).

Αντίθετα, οι εμπορικές τράπεζες δεν θα μπορούν να δανείζουν άνω του 100% των καταθέσεων τους – οπότε δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν χρήματα (σήμερα για να δώσουν 100 € δάνειο, υποχρεώνονται σε εγγύηση 1% στην ΕΚΤ – οπότε το 99% είναι αέρας, χρήματα από το πουθενά).

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.