Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Όχι, βασικά δικαίωμα τους είναι. Αμα θέλουν το κάνουν κλπ κλπ.

Αυτό που είναι κατάπτυστο όμως είναι που βγαίνε και λένε ότι το 40% της αποζημίωσης πάει στο κόμμα... οχι κύριοι δεν είναι το ίδιο με το να λέτε "παραιτούμαι του 40%" και αυτό επιστρέφεται στο κράτος... Αν το κάνανε αυτό τότε ας κρατάγανε και το αμάξι...

Αν το θεωρούν δικαίωμά τους τότε ζουν εκτός χρόνου και τόπου. Στην Ιρλανδία όταν κτύπησε η κρίση εκεί, το πρώτο πράγμα που έκαναν οι βουλευτές ήταν να ψηφίσουν μειώσεις σε μισθούς. Εμάς που η κρίση μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει κυριολεκτικά, αυτά έπρεπε να έχουν κοπεί εδώ και πολύ καιρό.

Όσον αφορά τον Σύριζα, είναι διπλό το ατόπημα, μιας και το ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος και αρχηγός της κυβέρνησης που στηρίζουν. Πως την έχουν δεί; Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου; 

• Like 4

Κύριοι λαϊκίζετε. Διότι οποιαδήποτε κουβέντα έχει να κάνει με περικοπές μισθών, δώρων ή δικαιωμάτων βουλευτών είναι λαϊκισμός. Οποιαδήποτε κουβέντα έχει να κάνει με περικοπές μισθών και συντάξεων είναι λιτότητα λιτός βίος.

• Like 5

Αυτό που είναι κατάπτυστο όμως είναι που βγαίνε και λένε ότι το 40% της αποζημίωσης πάει στο κόμμα... οχι κύριοι δεν είναι το ίδιο με το να λέτε "παραιτούμαι του 40%" και αυτό επιστρέφεται στο κράτος... Αν το κάνανε αυτό τότε ας κρατάγανε και το αμάξι...

Το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις δομές αλληλεγγύης και στο κόμμα. Source

Aν θυμάμαι καλά (μια ερώτηση είναι να το μάθω) το ποσοστό είναι 25% σε δομές αλληλεγγύης και 15% στο κόμμα. Αν και μετά τις εκλογές τα πράγματα είναι ρευστά και υπάρχουν διάφορες διαφοροποιήσεις.

Ναι, δεν είναι το ίδιο με το να το επιστρέφουν στο κράτος, αλλά δεν είναι επίσης και όλα στην τσέπη τους, να βγάζεις κράχτη τα μακαρόνια μόνο για Έλληνες που διοργανώνεις στο Σύνταγμα ή το κόμμα να χρωστάει 100.000.000 ευρώ

Έγινε επεξεργασία από Myralis
  • Like 1

Είναι το λιγότερο μικροπολιτική να συγκρίνεσαι με χειρότερους για να φαίνεσαι καλύτερος. Όταν ψηφίζεσαι με όπλο τις αρετές σου είναι λίγο fail το να βγαίνει ότι οι αρετές είναι α λα κάρτ.

• Like 4

Είναι το λιγότερο μικροπολιτική να συγκρίνεσαι με χειρότερους για να φαίνεσαι καλύτερος. Όταν ψηφίζεσαι με όπλο τις αρετές σου είναι λίγο fail το να βγαίνει ότι οι αρετές είναι α λα κάρτ.

Χειρότερους? Μέχρι πριν 2 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να τύχει στην Ελλάδα! Δέχεσαι λοιπόν ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ είναι χειρότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ?

Πέρα από αυτό να σε ρωτήσω 2 πράγματα;

1) Ποια αρετή βγήκε α λα καρτ?

2) Με τι θα έπρεπε να συγκρίνομαι για να μην είναι μικροπολιτική; Ποιοι είναι οι καλύτεροι; Η μήπως δεν πρέπει να γίνοντε καν συγκρίσεις άρα τι καθόμαστε και ασχολούμαστε;

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η εφημερίδα «Επενδυτής», την οποίαν διηύθυνα, είχε το προηγούμενο Σάββατο αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση με ρηματική διακοίνωση ζητούσε από την ενωμένη Γερμανία του Χέλμουτ Κολ την επιστροφή του κατοχικού δανείου (38 εκατ. χρυσές λίρες), το οποίο τότε υπολογιζόταν σε 17 δισ. δολάρια ή 4 τρισ. δραχμές με βάση την ισοτιμία δραχμής - δολαρίου εκείνη την εποχή.

Χειρότερους? Μέχρι πριν 2 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να τύχει στην Ελλάδα! Δέχεσαι λοιπόν ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ είναι χειρότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ?

Πέρα από αυτό να σε ρωτήσω 2 πράγματα;

1) Ποια αρετή βγήκε α λα καρτ?

2) Με τι θα έπρεπε να συγκρίνομαι για να μην είναι μικροπολιτική; Ποιοι είναι οι καλύτεροι; Η μήπως δεν πρέπει να γίνοντε καν συγκρίσεις άρα τι καθόμαστε και ασχολούμαστε;

Μιλώντας για πριν 2 μήνες και αναλογιζόμενος το περιβόητο σποτάκι της ΝΔ με τα πρωτοσέλιδα σκέφτομαι ότι τότε το χαρακτήριζαν ως καταστροφολογία και ψιλοκατουριεμαι στα γέλια. Τελικά μάλλον αισιόδοξο θα το έλεγα.

Απο κει και πέρα. Αυτό που μάλλον θέλει να σου πει το παιδί ειναι ότι δεν ειναι δυνατόν η κοσμαγαπητη κυβέρνηση μας να κανει ατοπήματα έχοντας σαν άλλοθι/ελαφρυντικό το "να τα είχαν κανει και οι άλλοι". Πχ. Κάπου βγήκε η λίστα με τους ΓΓ της νέας κυβέρνησης. 2 πολιτευτές των ΑΝΕΛ, η κόρη του Σαρτζετάκη και μάντεψε τι ειναι οι υπόλοιποι. Το να γυρίσεις να πεις "μα και η ΝΔ αποτυχημένους της πολιτευτές έβαζε σε τέτοιες θέσεις" παρόλο που ειναι ακριβέστατο σα σχόλιο, χρήζει μόνο για να τάπωσες κανα ΝΔικο κομματόσκυλο τύπου LL_NEO. Σε ένα forum όμως σαν το the lab που ειναι Τίγκα στην αντικειμενική κρίση αυτές οι αναφορές δεν πιάνουν και η κατακραυγή θα πάει γοννά..... Τι όχι;

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO

Δεν είναι όλοι σκάρτοι, αλλά δεν θα κάτσω να χωρίσω αυθαίρετα τους πολιτικούς σε καλούς και κακούς, σε πατριώτες και προδότες, απλά και μόνο κοιτώντας την κομματική σημαιούλα. Από εκεί και πέρα ο κάθε πολιτικός δίνει εξετάσεις καθημερινά. Αν ο λαϊκισμός, η υπεροψία και τα ψέματα είναι ο τρόπος που επιλέγει να απευθυνθεί σε μένα, δεν θα τον δικαιολογήσω.

Είμαστε σε λάθος thread.

Όχι μωρέ, δεν θα τους χωρίσεις αυθαίρετα, βασικά, δεν θα τους χωρίσεις καθόλου. Όλοι για σένα είναι αξιωματικά σκάρτοι εκτός αν έχω χάσει κάποιο ποστ σου. Ο Διαμαντόπουλος σου βγήκε λαϊκιστής, υπερόπτης ή ψευτης; Να ξέρω...

Ο Διαμαντόπουλος σου βγήκε λαϊκιστής, υπερόπτης ή ψευτης; Να ξέρω...

Υποκριτής που ξεπουλήθηκε για ένα αυτοκίνητο. Είναι βλέπεις ευκολότερο απο το να το δουλέψει για να το αγοράσει.

Υποκριτής που ξεπουλήθηκε για ένα αυτοκίνητο. Είναι βλέπεις ευκολότερο απο το να το δουλέψει για να το αγοράσει.

Πως ακριβώς ξεπουλήθηκε;; Και αφού ειναι τόσο ευκολο (και σύμφωνα με τον yanni παίρνει και σύνταξη) γιατί δεν το κάνουν όλοι;; Και εσύ που κατάλαβες ότι το αυτοκίνητο το πήρε, για την πάρτη του, δικό του για να κάνει βόλτες στην παραλιακή ;

Έγινε επεξεργασία από Myralis

Όχι μωρέ, δεν θα τους χωρίσεις αυθαίρετα, βασικά, δεν θα τους χωρίσεις καθόλου. Όλοι για σένα είναι αξιωματικά σκάρτοι εκτός αν έχω χάσει κάποιο ποστ σου. Ο Διαμαντόπουλος σου βγήκε λαϊκιστής, υπερόπτης ή ψευτης; Να ξέρω...

Ναι ναι, έτσι είναι. Τώρα για τον Διαμαντόπουλο, αν πριν τις εκλογές μίλαγε για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διώξει την Τρόικα, θα μοιράσει λεφτά, θα καταργήσει φόρους και θα διαγράψει δάνεια, μάλλον λαϊκιστής. Αν έλεγε ότι οι βουλευτές πρέπει να είναι πιο κοντά στο λαό και να μην παίρνουν μεγάλους μισθούς και να μην απολαμβάνουν πολλά προνόμια ψεύτης. Και με βάση την παραπάνω του δήλωση, υπερόπτης. 

Εσύ βέβαια έτρεξες να τον δικαιολογήσεις. Αλλά το έκανες έμμεσα μιλώντας για τον Πιτσιρίκο. Κατάλαβες ότι θα έτρωγες κράξιμο αν το έκανες ευθέως.

Δεν έχω τον χρόνο να ψάξω να δω τι έλεγε από αυτά, και δεν θα κάτσω πριν περάσουν 2 μήνες να πω τι έκανε και τι δεν έκανε. 

Αλλά αυτό το "ετρεξα" να τον δικαιολογήσω μου χτυπάει άσχημα. Εσείς τρέξατε να τον πυροβολήσετε για μία (κατά την άποψη μου) καλή δήλωση.. 

Δεν έχω τον χρόνο να ψάξω να δω τι έλεγε από αυτά, και δεν θα κάτσω πριν περάσουν 2 μήνες να πω τι έκανε και τι δεν έκανε. 

Αλλά αυτό το "ετρεξα" να τον δικαιολογήσω μου χτυπάει άσχημα. Εσείς τρέξατε να τον πυροβολήσετε για μία (κατά την άποψη μου) καλή δήλωση.. 

Πήγαινε 3 μήνες πίσω τον χρόνο, βάλε τον Μπουμπούκο να λέει τα ίδια και μετά πες μου αν θα έβρισκες την είδηση καλή.

Πως ακριβώς ξεπουλήθηκε;; Και αφού ειναι τόσο ευκολο (και σύμφωνα με τον yanni παίρνει και σύνταξη) γιατί δεν το κάνουν όλοι;; Και εσύ που κατάλαβες ότι το αυτοκίνητο το πήρε, για την πάρτη του, δικό του για να κάνει βόλτες στην παραλιακή ;

Η Γερασιμίδου δηλαδή δεν είναι βουλευτής και πηγαινοέρχεται με το αστικό ?? Το βλαστάρι σας θα πάθει τίποτα αν κάνει το ίδιο ? Λίγο τσίπα δεν έχει να το πάρει με τα δικά του φράγκα, και όχι με τα δικά μου ??

Όσοι δεν είμαστε βουλευτές και θέλουμε τουτου, στρώνουμε πωπο, τα μαζευουμε, και τα ακουμπάμε στον έμπορα για να μας δώσει το τουτου. 

Ο συγκεκριμένος σαν γνήσιος αντικαπιταλιστής και αναρχικός όπως δηλώνει (btw: αυτός ήταν που έκλεινε τα ραντεβού στα γουναράδικά ???), παρακάμπτει την παραπάνω διαδικασία που ισχύει για εμάς τους λοιπούς, και απαιτεί (!) τουτου με το έτσι θέλω.

Αυτή είναι η ισότητα και το ήθος που κομίζουν οι ''αριστεροί'' ?? ''τουτού χωρίς ιδρώτα για την πάρτη μας, και όλοι οι άλλοι να πάν' να....'' ??

Πόσο πιο ίδιοι πια με τους ''παλιοδεξιούς'' ???

Να δείς που αν δεν πουληθεί σε κανα μήνα η BMW του Βαγγέλα, θα τη δούμε να κόβει βόλτες με κάνέναν μεγαλοσχήμο inside. ''Ε.. ! αφού δεν πουλιώτανε.....?''

• Like 1

Πήγαινε 3 μήνες πίσω τον χρόνο, βάλε τον Μπουμπούκο να λέει τα ίδια και μετά πες μου αν θα έβρισκες την είδηση καλή.

Πάω λίγο περισσότερο πίσω όταν ο Άδωνης σαν βουλευτής Β΄ Αθηνών (όχι Καστοριάς) έλεγε ντροπή να παίρνει το λεωφορείο.

Η Γερασιμίδου δηλαδή δεν είναι βουλευτής και πηγαινοέρχεται με το αστικό ?? Το βλαστάρι σας θα πάθει τίποτα αν κάνει το ίδιο ? Λίγο τσίπα δεν έχει να το πάρει με τα δικά του φράγκα, και όχι με τα δικά μου ??

Όσοι δεν είμαστε βουλευτές και θέλουμε τουτου, στρώνουμε πωπο, τα μαζευουμε, και τα ακουμπάμε στον έμπορα για να μας δώσει το τουτου. 

Ο συγκεκριμένος σαν γνήσιος αντικαπιταλιστής και αναρχικός όπως δηλώνει (btw: αυτός ήταν που έκλεινε τα ραντεβού στα γουναράδικά ???), παρακάμπτει την παραπάνω διαδικασία που ισχύει για εμάς τους λοιπούς, και απαιτεί (!) τουτου με το έτσι θέλω.

Αυτή είναι η ισότητα και το ήθος που κομίζουν οι ''αριστεροί'' ?? ''τουτού χωρίς ιδρώτα για την πάρτη μας, και όλοι οι άλλοι να πάν' να....'' ??

Πόσο πιο ίδιοι πια με τους ''παλιοδεξιούς'' ???

Να δείς που αν δεν πουληθεί σε κανα μήνα η BMW του Βαγγέλα, θα τη δούμε να κόβει βόλτες με κάνέναν μεγαλοσχήμο inside. ''Ε.. ! αφού δεν πουλιώτανε.....?''

Συνειδητοποιείς ότι δεν παίρνει αυτοκίνητο δικό του με τα λεφτά σου, και ότι το θέλει για να πηγαίνει στην Καστοριά ή πρέπει να το ξαναγράψω; Δεν ζήτησε ούτε ΒΜW ούτε Μερσέντα.. Ούτε έτσι θέλω, ούτε τίποτα, αυτό που ίσχυε τόσα χρόνια και με το 1400 κυβικά ευχαριστημένος θα είναι.. Και που είδες το "Όλοι οι άλλοι να πάνε να ... ??"

Anyway, δεν θα κάτσω να το τραβήξω άλλο, γκρινιάξτε όσο θέλετε, δεν κάνετε τίποτα άλλο ανεξάρτητα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.. 

Πάω λίγο περισσότερο πίσω όταν ο Άδωνης σαν βουλευτής Β΄ Αθηνών (όχι Καστοριάς) έλεγε ντροπή να παίρνει το λεωφορείο.

Φέρνεις τούμπα αυτό που σε ρωτάω με σκοπό να δικαιολογήσεις τον δικό σου.

Συνειδητοποιείς ότι δεν παίρνει αυτοκίνητο δικό του με τα λεφτά σου, και ότι το θέλει για να πηγαίνει στην Καστοριά ή πρέπει να το ξαναγράψω; Δεν ζήτησε ούτε ΒΜW ούτε Μερσέντα.. Ούτε έτσι θέλω, ούτε τίποτα, αυτό που ίσχυε τόσα χρόνια και με το 1400 κυβικά ευχαριστημένος θα είναι.. Και που είδες το "Όλοι οι άλλοι να πάνε να ... ??"

Anyway, δεν θα κάτσω να το τραβήξω άλλο, γκρινιάξτε όσο θέλετε, δεν κάνετε τίποτα άλλο ανεξάρτητα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.. 

Να σας το μεταφράσω μια αυτό; Ο Μυραλης μόλις απαξίωσε την ομήγυρη κατηγορώντας σας (εμένα με βγάζω απέξω) ως γκρινιάρηδες επειδή δεν εκτιμάτε το έργο της κυβέρνησης και τις θυσίες των εθνοπατέρων. Ε ρε τριπλό αξελ που έχει πέσει κοντά 45 μέρες τώρα..... 

Μύραλη για πες μια ρε φίλε. 3,5 χρόνια που είχε τη βουλευτική αποζημίωση δε μπορούσε να μαζέψει φράγκα να πάρει ένα Polo diesel βρε αδερφέ; Μήπως δεν του έφταναν; Έλα παραδέξου το. Δε βρίσκεις κακή ιδέα να αυξήσουμε τη βουλευτική αποζημίωση επειδή "δε βγαίνουν μάνα μου"

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO
  • Like 4

Να σας το μεταφράσω μια αυτό; Ο Μυραλης μόλις απαξίωσε την ομήγυρη κατηγορώντας σας (εμένα με βγάζω απέξω) ως γκρινιάρηδες επειδή δεν εκτιμάτε το έργο της κυβέρνησης και τις θυσίες των εθνοπατέρων. Ε ρε τριπλό αξελ που έχει πέσει κοντά 45 μέρες τώρα..... 

Μύραλη για πες μια ρε φίλε. 3,5 χρόνια που είχε τη βουλευτική αποζημίωση δε μπορούσε να μαζέψει φράγκα να πάρει ένα Polo diesel βρε αδερφέ; Μήπως δεν του έφταναν; Έλα παραδέξου το. Δε βρίσκεις κακή ιδέα να αυξήσουμε τη βουλευτική αποζημίωση επειδή "δε βγαίνουν μάνα μου"

Δεν ξέρω ρε φίλε, πάνε ρώτα τον. Θυμίζω πάντως ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο ποσοστό του μισθού τους το δίνουν στο κόμμα και σε δομές αλληλεγγύης.

Όσο για την αποζημίωση, το βρίσκω κακή ιδέα, αντίθετα από τον Άδωνη πάλι που μιλούσε πόση ώρα επιχειρηματολογώντας εναντίον μείωσης. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.