Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Εσύ δικαιούσαι να μη σέβεσαι την άποψη που εκφράζεις, αλλά δε δικαιούσαι να συμπαρασύρεις στο επίπεδο που την τοποθετείς το φόρουμ που σου προσφέρει βήμα. Γι αυτό το άλλαξα. Τα επί προσωπικού ελπίζω ότι τα αντιπαρέρχομαι με τη συμπεριφορά μου, δε χρειάζεται να απαντήσω. Άλλωστε, αν τη μια μέρα στιγματίζομαι ως συντρόφι και την άλλη ως δεξιός, μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα. Σίγουρα με τιμά ότι η σκοπιά μου παραμένει πιο ελληνική, όπως συχνά γίνεται κι εκείνη των ξένων συνομιλητών μου. Δοκίμασέ το - δεν είναι δύσκολο αν πιστεύεις στην πατρίδα σου (αλλά όχι σε αυτούς που την εκπροσωπούν) να υπερασπιστείς το δικαίωμα ενός λαού στην επιβίωση. Καλώς ήρθες και καλή παραμονή.

Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς. Αν έγραφα τη λέξη "βλακείες" θα σεβόμουν την άποψη μου ενώ με την προηγούμενη λέξη δεν την σέβομαι? Ωραία οπτική δεν λέω αλλά συγγνώμη που δεν αγοράζω τέτοιο σανό. Τα επιχειρήματα είναι επιχειρήματα και δεν αλλοιώνονται επειδή δεν ανταποκρίνονται στις αισθητικές προσδοκίες τρίτων. Πιο ξεκάθαρο, δεν γίνεται.

Εκπλήσσομαι που κάποιος σε αποκάλεσε συντρόφι και δεξιό ταυτόχρονα. Σίγουρα δεν ήμουν εγώ αλλά εδώ που τα λέμε ποτέ δεν θυμάμαι κάποιον να σε χαρακτηρίσει δεξιό. Μήπως σε αποκάλεσαν δεξιότερο από την (άκρα)αριστερά? Αυτό βγάζει νόημα. Μου άρεσε πάντως και η παθητική φωνή για να εννοηθεί ότι σε αποκαλώ ταυτόχρονα δυο αντιδιαμετρικά πράγματα. Δυστυχώς δεν είναι έτσι και φαίνεται από τα posts. Ήμουν σαφής όπως σαφής είμαι και τώρα.

Στα υπόλοιπα δυσανασχετώ γιατί όχι μόνο δεν κατάλαβες αλλά ούτε επιδίωξες να κατανοήσεις τι θέλει να πει ο συνομιλητής σου. Καλή η δημαγωγία δεν λέω αλλά άλλο εξέφρασα και άλλο κατάλαβες (αφήνω στην άκρη την βεβιασμένη και ανούσια αντεπίθεση που βλέπω) και μπερδεύτηκες με τις σκοπιές. Για να το κάνω πιο ξεκάθαρο, αυτό που είπα έχει ως βάση τον διάλογο. Ο διάλογος προέρχεται από διαφωνίες και απο επιχειρήματα διαφορετικής σκοπιάς. Μέσα από τον διάλογο και τη διαφωνία, δημιουργείται η ευκαιρία για περαιτέρω μάθηση (σε ο,τιδήποτε). Όταν όλοι συμφωνούν μαζί σου και σε επικροτούν, αυτό δημιουργεί έναν περιορισμό στις απόψεις και επιχειρήματα.

Εν ολίγοις να μην σε κουράζω (γιατί φαντάζομαι τα γνωρίζεις όλα αυτά), αν θέλεις όλοι απλά να συμφωνούν μαζί σου δικαίωμα σου. Εγώ βλέπω ότι αρκετά επιχειρήματα που εκφράζεις κατά καιρούς έχουν απαντηθεί αλλού απλά έτυχε να είναι σε άλλη γλώσσα. Θα μπορούσαν πιστεύω τα επιχειρήματα να είναι και στα ελληνικά αλλά υπάρχει εγχώρια προπαγάνδα από τα ΜΜΕ και μια γενικότερη ξενοφοβία στο ο,τιδήποτε.

Το ελληνικό το προασπίζω όταν αυτο-βελτιώνομαι χωρίς παρωπίδες. Έτσι το βλέπω εγώ. Δεν το βοηθάω όταν όλοι απλά συμφωνούν μαζί μου και δημιουργώ έμμεσα εύνοιες (λέξη κλειδί αυτή για παρακάτω). Ο διάλογος είναι κλείδι για την επιτυχία. Αλλά όταν απλά ο καθένας λέει την άποψη του και κανένας δεν έχει κατανοήσει την άποψη του άλλου, τότε @@ διάλογος γίνεται (και τώρα δεν σεβάστηκα ξανά την άποψη μου κατά τα λεγόμενα τρίτων).

@minast, το είπες κι εσύ

Αλλά ξέχασα, οι νομπελίστες δεν έχουν ατζέντα, είναι μονάχα αλτρουιστές.

Αυτό ήταν κυρίως το point μου σε αυτό που έγραψα. Αλλά το πήγα παραπέρα εννοώντας ότι αυτοί είναι άνθρωποι-διάνοιες. Έχουν τις ικανότητες να κάνουν ότι γουστάρουν οπότε το "ποιον εξυπηρετούν" είναι κάτι που δεν παίζει σημασία. Από τη στιγμή που λεφτά υπάρχουν τόσο αριστερά όσο και δεξιά, τότε δεν έχει και νόημα να φέρνεις ένα τέτοιο αντι-επιχείρημα.

Μου άρεσε πάντως που είπες ότι δεν ήθελες να τον αδικήσεις αλλά έγραψες για εμπορικές συμφωνίες που φαίνεται ξεκάθαρα ότι μάλλον τα φαντάστηκες. Κατανοώ τη παρανόηση εξάλλου κι εγώ ήμουν με το google translate στο άρθρο του λόγω της δύσκολης ορολογίας. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα απλά.

Αυτό που ρώτησες για το κλείσιμο με την Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία δεν είχε τίποτα να κάνει με εμπορικές συμφωνίες, ούτε με ΗΠΑ-ΕΕ. Αυτό που είπε είναι ότι το μερίδιο κερδών του ιδιωτικού τομέα ανά χώρα είναι 46% στην Ελλάδα, 42% στην Ιταλία, 41% σε Γαλλία, 39% Γερμανία, 35% ΗΠΑ, 32% Αγγλία. Αυτό το περιέγραψε ως "συμφέροντα" μέσα σε κάθε χώρα. Στο κλείσιμο λοιπόν λέει ξεκάθαρα ότι αυτά τα επίπεδα παραείναι υψηλά αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα. Με τον ρυθμό που έχουν κι άλλες χώρες, θα δουν (κάποια στιγμή) κι αυτές προβλήματα στην οικονομία. Εκεί είναι που αναφέρει ότι πλησιέστερα είναι η Ιταλία, η Γαλλία και ακολουθεί η Γερμανία. Καμία σχέση με εμπορικές συμφωνίες και θα έπρεπε να σε προβληματίζει το γεγονός ότι ο Petrossortep (με τις γνώσεις που δείχνει ότι έχει) σου έκανε like αντί να στο εξηγήσει.

Στα του άρθρου του Φελπς, κάνει ξεκάθαρα επίθεση στο πελατειακό σύστημα (clientelism) και στην ευνοιοκρατία (η λέξη κλειδί που έλεγα παραπάνω) που υπάρχει στην Ελλάδα. Δίνει αρκετά στοιχεία για να εξηγήσει γιατί υπάρχει ανεπαρκής ανταγωνισμός, γιατί για τους έσω το όφελος είναι πολλαπλό ενώ οι "έξω" δυσκολεύονται και γιατί το όριο φτώχιας στην Ελλάδα ήταν πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης το έτος 2010.

Είχες ένα δίκιο όταν είπες ότι δεν εξήγησε επαρκώς γιατί η λιτότητα δεν ήταν η κύρια αιτία που η ανεργία έφτασε στο 25%. Αλλά ο λόγος που δεν το εξήγησε είναι επειδή τα είπε τέλεια σε άλλο άρθρο (What Greece Needs to Prosper). Δεν βρίσκω λόγο να λέει τα ίδια και τα ίδια. Δεν θα μεταφράσω τίποτα για να αποφύγω τον κίνδυνο να παρερμηνεύσω κάτι αλλά θα αντιγράψω κατευθείαν από το άρθρο του.

Much of the decline in employment in Greece occurred prior to the sharp cuts in spending between 2012 and 2014 – owing, no doubt, to sinking confidence in the government. Greek government spending per quarter climbed to a plateau of around €13.5 billion ($14.8 billion) in 2009-2012, before falling to roughly €9.6 billion in 2014-2015. Yet the number of job holders reached its high of 4.5 million in 2006-2009, and had fallen to 3.6 million by 2012. By the time Greece began to cut its budget, the rate of unemployment – 9.6% of the labor force in 2009 – had already risen almost to its recent level of 25.5%.

These findings weigh heavily against the hypothesis that “austerity” has brought Greece to its present plight. They indicate that Greece’s turn away from the high spending of 2008-2013 is not to blame for today’s mass unemployment.

Βέβαια αν τα παραπάνω σου φαίνονται προπαγανδιστικά μαγειρέματα (από αυτά που γίνονται έντεχνα σε νούμερα και λέξεις) τότε θα εκπλαγείς που θα ακούσεις τον ίδιο τον Κρουγκμαν να συμφωνεί με αυτά που λέει ο Φελπς και να τα αποδέχεται ως προβληματική δομή της οικονομίας.

Εδώ το βίντεο αν αντέχεις την προφορά τους. Εμένα μου πήρε λίγη ώρα επειδή δεν έχει υπότιτλους

http://www.bloomberg.com/news/videos/2015-07-13/phelps-greece-is-on-a-different-planet

Για να κλείσω, η δικιά μου άποψη είναι ότι αυτά τα προβλήματα της οικονομίας είναι πολύ σημαντικά είτε υπάρχει λιτότητα είτε όχι. Είναι σημαντικά επειδή ακόμα και με πλήρης διαγραφή χρέους (που δεν γίνεται), η Ελλάδα (λόγω αυτών των παθογενειών) είναι καταδικασμένη να ξανακαταλήξει στα ίδια προβλήματα. Αυτοί οι μηχανισμοί είναι στοιχειώδεις και ζωτικής σημασίας για να δημιουργηθεί βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη από την ίδια την χώρα (και όχι επειδή το χρήμα ρέει από έξω).

Αν αυτά τα δομικά προβλήματα ήταν λιγότερα ή δεν υπήρχαν, τότε η ανεργία δεν θα πήγαινε στο 1/4 αλλά θα ήταν πολύ πιο κάτω. Τα δεδομένα που παραθέτει ο νομπελίστας είναι πολύ ισχυρά και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πεποίθηση ότι η λιτότητα είναι η πηγή της καταστροφής. Ενδεχομένως η λιτότητα να μην ευνοεί κανέναν, αλλά δεν γίνεται να αγνοούμε δεδομένα επειδή δεν ανταποκρίνεται στο χρωματικό μας προφιλ. Αυτή η συμπεριφορά είναι υπερβολικά ζημιογόνα για την Ελλάδα.

Το ότι οι επιστήμονες διαφωνούν συνεχώς μεταξύ τους, δεν λέει τίποτα. Οι νομπελίστες ξέρουν πότε να συμφωνούν και πότε να διαφωνούν. Δεν κάθονται να λένε μαλακίες βλακείες και παραδέχονται τα λάθη τους ακριβώς όπως έκανε ο Κρουγκμαν (που το πιστεύω ότι δεν ήταν σκόπιμο ή κάτι τέτοιο).

«Οικουμενικό» ή «κεντροαριστερό» Μνημόνιο!

Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν 151 βουλευτές από τα τρία κόμματα μαζί, για να επιτρέψουν οι Γερμανοί τη συγκρότηση τέτοιας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Χρειάζονται τουλάχιστον 160 βουλευτές και πάνω, για να το σκεφθεί το Βερολίνο – να το σκεφθεί, όχι να το εγκρίνει κιόλας. Τους 160 βουλευτές όμως αποκλείεται να τους πιάσουν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε οι Γερμανοί, μόλις ο Τσίπρας προκήρυξε τις εκλογές, έκαναν φανερές τις προθέσεις τους. Έχοντας δει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν χέρι χέρι με τους βουλευτές της ΝΔ το «Μνημόνιο Τσίπρα», συνειδητοποίησαν βαθύτερα πόσο γελοίο και ξενόδουλο είναι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Αριστεράς του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι απαιτούν πλέον να σχηματιστεί κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, εννοείται φυσικά συμπεριλαμβάνοντας ως «τσόντες» το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Να σχηματιστεί δηλαδή στην Ελλάδα «οικουμενική» κυβέρνηση και των τεσσάρων μνημονιακών κομμάτων. Αύριο το βράδυ θα δούμε αν τα εκλογικά αποτελέσματα θα επιτρέψουν την υλοποίηση του σχεδίου της γερμανικής καγκελαρίας.

Στο μεταξύ, οι Γερμανοί και η ντόπια ολιγαρχία φλερτάρουν με την ιδέα να μην βάλουν πρωθυπουργό ούτε τον Τσίπρα φυσικά, αλλά ούτε τον Δραγασάκη, ούτε τον Μεϊμαράκη, βεβαίως, αφού η ΝΔ θα έρθει δεύτερη και καταϊδρωμένη με αρκετές εκατοστιαίες μονάδες υστέρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην βάλουν κανένα πολιτικό πρόσωπο πρωθυπουργό στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, οικουμενικού μνημονιακού χαρακτήρα! Να βάλουν «τεχνοκράτη» πρωθυπουργό σαν τον Παπαδήμο – δηλαδή τραπεζίτη! Το όνομα του Προβόπουλου κυκλοφορεί ήδη στην πολιτική πιάτσα ως ενός υποψήφιου «τεχνοκράτη» για την πρωθυπουργία, χωρίς φυσικά να έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση πρωθυπουργοποίησής του.

Οι αριστεροί μάλλον έχουν πανέξυπνα παιδια για να τα στέλνουν στο σχολείο από τα 3 τους χρόνια.. Α! και από πότε οι αριστεροί έχουν ιδιωτικοφοβία? Αυτό το πράγμα με το ότι οι αριστεροί ΔΕΝ πρέπει να αναζητούν το κάτι "καλύτερο" για τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους είναι ηλίθιο. Να πεις ότι ο Τσίπρας τρώει με χρυσά κουτάλια και έχει γραμμένη την φτωχολογιά να το καταλάβω, αλλά δεν ειναι έτσι

Οι αριστεροί, προφανώς έχουν περισσότερα χρήματα απο τους ψηφοφόρους τους, τους οποίους κοροιδεύουν φορώντας ζιβάγκο παλιότερα, και αντιγράφοντας φωνές και χειρονομίες αυτών που φορούσαν ζιβάγκο σήμερα. Φυσικά και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι κοινά μοιράζονται, ώστε να ταυτίζονται τόσο (υπάρχει ολόκληρος κλάδος της ιατρικής που πραγματεύεται με τέτοιες περιπτώσεις). Τι κοινό δηλαδή μπορεί να εχει ένας μεροκαματιάρης με κάποιον που δεν δυσκολεύεται να χώσει ένα δεκαχίλιαρο το χρόνο για κάτι που υποτίθεται, όχι μόνο υπάρχει δωρεάν, αλλά ''και καλά'' το υπερασπίζεται κιόλας, αποφεύγοντας ωστόσο να το γευτεί ο ίδιος, αφενός, αφού προηγουμένως το υπονόμευε αφετέρου !!

Φυσικά και δεν είναι κακό να έχει κάποιος φράγκα (εφόσον βέβαια τα έχει βγάλει νόμιμα). Το κακό, υποκριτικό βασικά, είναι να καμώνεται αυτόν που κόβεται για το καλό της φτωχολογιάς, όταν είναι παραπάνω απο αυτονόητο ότι δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα. Εκτός αν πιστεύεις αλήθεια ότι ο πλούτος τους δεν προήλθε απο την εκμετάλλευση των φτωχών, δηλαδή αυτών των οποίων ζητάει και την ψήφο, συν τοις άλλοις.

....αλλά αφού βρίσκει και τα κάνει....

Έγινε επεξεργασία από colt3003
  • Like 2

Δεν με χάλασε καθόλου προχθές που κέρδισε ο Τσίπρας και βγήκε και ο Καμμένος. Πλέον ο Αλέξης δεν έχει δικαιολογίες. Χωρίς εσωκομματική αντιπολίτευση, πλειοψηφία στην Βουλή με έναν εταίρο που ξέρει ότι δεν θα του κάνει νερά, πιο θετική αντιμετώπιση από τους έξω και 3 χρόνια καλυμμένες τις δανειακές ανάγκες της χώρας, δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε πολλά περισσότερα.

Αυτός που μου προκάλεσε όμως εμετό εχτές ήταν ο Παπαδημούλης στον Ενικό. Μέχρι εχτές τον συμπαθούσα. Αλαζονεία και υποκρισία μέχρι το κόκκαλο, νόμιζες ότι έβλεπες κάποιον φανατικό όσο και ανεγγέφαλο οπαδό ομάδας. Τουλάχιστον στην αρχή που μίλησε, διότι μετά απλά αποφάσισα ότι δεν αξίζει να σπάσω την τηλεόραση για χάρη της φάτσας του. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δείξει το πρόσωπο του χτεσινού Παπαδημούλη, τότε δεδομένα πάμε για μια δεύτερη δεκαετία του 80, ένα δεύτερο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, αλλά πολύ χειρότερο μιας και πλέον δεν υπάρχουν λεφτά για κοινωνικές πολιτικές, αλλά και ούτε ισχυρή αντιπολίτευση.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 8

Οι γερμανοί- δανειστές,  που υποχρέωσαν τον Τσιπρα να υπογράψει το μνημόνιο, ενδιαφέρονται για την κάθαρση της χώρα από τα διάφορα λαμόγια, ούτως ώστε να διαγωνίζονται  οι εταιρίες τους επί ίσοις όροις και να κερδίζει ο καλλίτερος...

Το Spiegel αποκαλύπτει: Πώς παίρνουν δουλειές στην Ελλάδα οι γερμανικές εταιρείες – Εκατοντάδες εκατομμύρια σε μίζες

Δε με χαλαει που δεν εχουμε αντιπολιτευση δυνατη. Παραδοσιακα, η αντιπολιτευση ειναι χειροτερη απο την κυβερνηση και κανει πολιτικη κοντρας μονο για ψηφοθυρικους λογους. Τον Κουτσουμπα τον σεβομαι περισσοτερο απο τον μεσο ΚΚΕτζη, αλλα ποτε εκανε συστηματικα γονιμη αντιπολιτευση οποιαδηποτε κομμα?

Οι γερμανοί- δανειστές,  που υποχρέωσαν τον Τσιπρα να υπογράψει το μνημόνιο, ενδιαφέρονται για την κάθαρση της χώρα από τα διάφορα λαμόγια, ούτως ώστε να διαγωνίζονται  οι εταιρίες τους επί ίσοις όροις και να κερδίζει ο καλλίτερος...

Το Spiegel αποκαλύπτει: Πώς παίρνουν δουλειές στην Ελλάδα οι γερμανικές εταιρείες – Εκατοντάδες εκατομμύρια σε μίζες

Και να πεις οτι τουλαχιστον πληρωνουμε ποιοτητα. Αντιθετα, μας δινουν υποβρυχια που γερνουν.

Με το προσφατο σκανδαλο των γερμανικων αυτοκινητων στις ΗΠΑ μαζευονται αποτομα οι γερμανικες λαμογιες. Φυσικα βεβαια και απο την μερια μας υπαρχουν πολλοι προθυμοι να τα εισπραξουν. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
  • Like 1

Οι γερμανοί- δανειστές, που υποχρέωσαν τον Τσιπρα να υπογράψει το μνημόνιο, ενδιαφέρονται για την κάθαρση της χώρα από τα διάφορα λαμόγια, ούτως ώστε να διαγωνίζονται οι εταιρίες τους επί ίσοις όροις και να κερδίζει ο καλλίτερος... Το Spiegel αποκαλύπτει: Πώς παίρνουν δουλειές στην Ελλάδα οι γερμανικές εταιρείες – Εκατοντάδες εκατομμύρια σε μίζες

Κακώς μπήκα στο δελαμπ για να διαβάζω πάλι βλακείες για το πως πάντα οι άλλοι φταίνε

Άντε καλή συνέχεια και καλά μυαλά

ΥΓ. Το λινκ μάλλον το αφαίρεσαν με μίζες

Κακώς μπήκα στο δελαμπ για να διαβάζω πάλι βλακείες για το πως πάντα οι άλλοι φταίνε

Άντε καλή συνέχεια και καλά μυαλά

ΥΓ. Το λινκ μάλλον το αφαίρεσαν με μίζες

Καλή η αυτοκριτική αλλά άστοχη και ανούσια όταν απευθύνετε σε φόρουμ.

Καλύτερα σε ψυχολόγο - ψυχίατρο ή έστω στον πατέρα σου, μήπως καταφέρουν και σε κάνουν να σκέφτεσαι πριν κάνεις κάτι, ούτως ώστε να μην μετανιώνεις μετά.

• Like 2

Καλή η αυτοκριτική αλλά άστοχη και ανούσια όταν απευθύνετε σε φόρουμ. Καλύτερα σε ψυχολόγο - ψυχίατρο ή έστω στον πατέρα σου, μήπως καταφέρουν και σε κάνουν να σκέφτεσαι πριν κάνεις κάτι, ούτως ώστε να μην μετανιώνεις μετά.

Αφού σου αρέσει να αναφέρεις τον πατέρα μου ή να μου κάνεις λογο για αυτοκριτική με αυτά που γράφεις, πάμε λοιπόν

Απλές ερωτήσεις για να δούμε πόσο δίκιο ή άδικο έχεις σε αυτό που έγραψες (που ήταν ξεκάθαρο πιστεύω)

1) Στη Γερμανία μπορούν να πάνε ελληνικές εταιρίες και να ανταγωνίζονται με ίσους όρους? Ναι ή όχι?

2) Γιατί υπάρχουν αρκετές εταιρίες με αγγλικό περιβάλλον εργασίας στην Γερμανία?

3) Το γραφειοκρατικό σύστημα (όπου το άνοιξε-κλείσε μιας εταιρίας αργεί όσο μια χελώνα) τι πιθανότητες έχει να καταλήξει σε μίζες και τα συναφή?

4) Η Γερμανία έχει το ίδιο γραφειοκρατικό σύστημα που έχει η Ελλάδα και πως το βλέπουμε αντικειμενικά αυτό?

Αν καταφέρεις να με πείσεις ότι στη Γερμανία εταιρίες ανοίγουν οι δικοί τους και ταυτόχρονα θέλουν να καταστρέψουν τους Έλληνες δημιουργώντας (οι ξένοι πάντα) παθογένειες στην ελληνική οικονομία, τότε θα κάτσω να τις φάω από τον γέροντα προπαγανδίσιους

Αφού σου αρέσει να αναφέρεις τον πατέρα μου ή να μου κάνεις λογο για αυτοκριτική με αυτά που γράφεις, πάμε λοιπόν

Απλές ερωτήσεις για να δούμε πόσο δίκιο ή άδικο έχεις σε αυτό που έγραψες (που ήταν ξεκάθαρο πιστεύω)

1) Στη Γερμανία μπορούν να πάνε ελληνικές εταιρίες και να ανταγωνίζονται με ίσους όρους? Ναι ή όχι?

2) Γιατί υπάρχουν αρκετές εταιρίες με αγγλικό περιβάλλον εργασίας στην Γερμανία?

3) Το γραφειοκρατικό σύστημα (όπου το άνοιξε-κλείσε μιας εταιρίας αργεί όσο μια χελώνα) τι πιθανότητες έχει να καταλήξει σε μίζες και τα συναφή?

4) Η Γερμανία έχει το ίδιο γραφειοκρατικό σύστημα που έχει η Ελλάδα και πως το βλέπουμε αντικειμενικά αυτό?

Αν καταφέρεις να με πείσεις ότι στη Γερμανία εταιρίες ανοίγουν οι δικοί τους και ταυτόχρονα θέλουν να καταστρέψουν τους Έλληνες δημιουργώντας (οι ξένοι πάντα) παθογένειες στην ελληνική οικονομία, τότε θα κάτσω να τις φάω από τον γέροντα προπαγανδίσιους

Ναι

Δεν ξέρω

Πολλές

Όχι έχει καλύτερο.

Τι σχέση έχουν όμως τα πάρα πάνω με την έρευνα του Spiegel για τις μίζες των γερμανικών εταιριών και την άποψη μου ότι οι γερμανοί δεν θέλουν αυτό να αλλάξει;

• Like 1

Ναι Δεν ξέρω Πολλές Όχι έχει καλύτερο. Τι σχέση έχουν όμως τα πάρα πάνω με την έρευνα του Spiegel για τις μίζες των γερμανικών εταιριών και την άποψη μου ότι οι γερμανοί δεν θέλουν αυτό να αλλάξει;

Χαίρομαι που απαντάς ειλικρινά

Έχει πολύ μεγάλη σχέση γιατί το κράτος ειναι αργό και δυσλειτουργικό. Μέχρι να ανοίξει επίσημα μια εταιρία (και μέχρι να κλείσει) έχει μαμηθεί ο δίας. Παίρνει πολύ χρόνο και δεν νομίζω ότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Που σημαίνει ότι για να ανοίξει μια εταιρία μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα, πρέπει να δώσει παράνομες προμήθειες (μίζες). Παράλληλα, οι αρχηγοί του γραφειοκρατικού συστήματος ξεπουλάνε τις διαδικασίες έναντι μιζών. Αυτό είναι το κοινωνικό κόστος με το να είναι όλα κρατικά (σχήμα λόγου) και με το μια χώρα να μην είναι φιλική σε επιχειρήσεις ή εταιρίες.

Η Ελλάδα δεν είναι φιλική σε εταιρίες για πολλούς λόγους, όχι μόνο για το γραφειοκρατικό. Αν οποιαδήποτε εταιρία μπορούσε εύκολα να ανοίξει υποκατάστημα (ή και headquarters) στην Ελλάδα, τότε δύσκολα θα έδιναν μίζες. Βάζω μέσα και το να τους συμφέρει που είναι αυτονόητο όταν μιλάμε για κερδοσκοπικές εταιρίες.

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις αλλά αυτή η πρόταση

ούτως ώστε να διαγωνίζονται  οι εταιρίες τους επί ίσοις όροις και να κερδίζει ο καλλίτερος

με αυτήν

Στη Γερμανία μπορούν να πάνε ελληνικές εταιρίες και να ανταγωνίζονται με ίσους όρους

δείχνει την αντίφαση και ότι αλλού είναι το πρόβλημα

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά δεν βλέπω αυτοί που δίνουν τις μίζες να είναι οι ίδιοι που προκαλούν τα προβλήματα του κράτους

Αυτή η VAG έχει κλείσει τα καλύτερα "σπίτια".

(edited for clarity) ;)

redlight.jpg

Πέρα από την καλοπροαίρετη πλάκα, νομίζω ότι τώρα που αποκαλύφθηκε και αυτό, αν ρωτήσετε οποιονδήποτε τις 5 πρώτες Γερμανικές εταιρείες που του έρχονται στο μυαλό, θα είναι πια όλες μπλεγμένες σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Δεν είναι μια σαφής ένδειξη ότι στη Γερμανία καλλιεργείται μια εταιρική κουλτούρα παρανομίας "do it but don't get caught doing it"; Και δεν είναι ειρωνικό μετά οι ίδιοι να επιβάλλουν την προτεσταντική υποκριτική τιμωρητική φιλοσοφία τους σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο πλην των ιδίων;

Σε συνδυασμό με διάφορους νεοεισαχθέντες στην ΕΕ που κουβαλούν τη νοοτροπία ότι μπορούν να τηρούν τους κανόνες μόνο όταν τους συμφέρει, αλλά να απαιτούν από τους υπόλοιπους να το κάνουν πάντα, ανησυχώ ότι η μελλοντική Ευρώπη απέχει πολύ από αυτήν που οραματιστήκαμε.

Είχε δίκιο ο Βαρουφάκης να θέλει να ξεκινήσει αυτήν τη συζήτηση στο υψηλότερο επίπεδο. Κι ας είχε άδικο σε πολλά άλλα.

• Like 6

Καλά ναι, και ο Martin Shkreli που ανέβασε το φάρμακο από τα 13 στα 750 ήταν Αλβανός....

Η έλλειψη ρασιοναλισμού πάντως και η θεωρία των άκρων στοιχίζουν στην Ελλάδα πολλά περισσότερα πιστεύω

http://www.newsit.gr/politikh/Ragdaies-ekselikseis-Tilefonima-Tsipra-se-Kammeno-Ean-einai-gnisia-ta-tweets-toy-yfypoyrgoy-tha-antikatastathei/432839

giphy.gif

παιζει σκληρο ποκερ ο δικος μου btw :hehe:

http://www.mixanitouxronou.gr/leventis-pros-tsipra-afti-ine-i-ennea-ori-gia-na-se-stirixo/ 

βλεποντας τα μουτρα του Φιλη αισθανομαι απολυτα βεβαιος οτι λατρευει τα πα'Ι'δακια   :rofl:

12000905_591298671008286_336594700221997

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
  • Like 2

Η Μέρκελ στο λόμπι της εξουσίας

Σε έναν τέτοιο «προθάλαμο» εξουσίας, και συγκεκριμένα στον γυάλινο θόλο που καλύπτει το γερμανικό Κοινοβούλιο, συναντήσαμε πριν από μερικές ημέρες την Κριστίνα Μπούχολτς, βουλευτή του γερμανικού κόμματος Αριστερά (Die Linke). «Αν ξέρατε πόσες χιλιάδες σελίδες φυλλαδίων που μου στέλνουν διάφορες ομάδες πίεσης πρέπει να πετάω κάθε μέρα» μου έλεγε γελώντας η Μπούχολτς, καθώς παρατηρούσαμε τα άδεια έδρανα του πάλαι ποτέ ονομαζόμενου Ράιχσταγκ.

Οταν συναντηθήκαμε ο «μεγάλος συνασπισμός» των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών είχε μόλις ανακοινώσει το νέο υπουργικό σχήμα αλλά το πολιτικό σύστημα του Βερολίνου ζούσε στους ρυθμούς των αποκαλύψεων που είχε κάνει το περιοδικό «Spiegel» για τον ρόλο που έπαιξαν τα λόμπι στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. «Υπάρχουν πλέον νομοσχέδια» -μου εξηγούσε η Μπούχολτς- «που δεν γράφονται από τους συμβούλους των υπουργών αλλά έρχονται έτοιμα από τα γραφεία των λόμπι».

Παρ’ όλα αυτά η ίδια θεωρεί ότι το γερμανικό νομοθετικό σώμα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να… ξεπέσει στα επίπεδα του Ευρωκοινοβουλίου. «Εδώ (στην Μπούντεσταγκ)» -μου εξηγεί- «αντιστοιχούν οκτώ λομπίστες σε κάθε βουλευτή, ενώ στην Ε.Ε. αντιστοιχούν τουλάχιστον 20 σε κάθε μέλος του Ευρωκοινοβουλίου».

Καθώς όμως το Βερολίνο άρχιζε να κινεί ανερυθρίαστα τα νήματα εξουσίας στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας ακόμη και τα πλέον πειθήνια θεσμικά όργανα της Ε.Ε., οι λομπίστες της γερμανικής οικονομικής αυτοκρατορίας απέκτησαν προνομιακό λόγο.

Η συνομιλήτριά μου κάνει λόγο για «ισχυρούς δεσμούς» συγκεκριμένων βουλευτών και από το SPD με την αμυντική βιομηχανία –πληροφορία που αποκτά ιδιαίτερο σημασία για χώρες όπως η Ελλάδα που καλούνται από την τρόικα να κλείσουν τις δικές τους πολεμικές βιομηχανίες. Σύμφωνα μάλιστα με την Μπούχολτς, και τα δύο κόμματα βλέπουν την Ε.Ε. σαν ένα εργαλείο για να προωθήσουν την επιθετική εξωτερική τους πολιτική.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.