Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Οκ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα κάνει χάλια και θα μας φάει τα λεφτά που δεν έχουμε, ας το κρατήσουμε σαν δεδομένο. Πες μου μία εναλλακτική πρόταση η οποία δεν σε έχει κοροϊδέψει στην τελευταία 30ετια.

Πες μου μια που δεν είναι χιλιοδιαφημισμένη στα κανάλια και δεν θα την θεωρήσεις γελοία, ηλίθια, εκτός πραγματικότητας. Πες ότι πω π.χ. τον Λεβέντη. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Πες ότι πω τους οικολόγους. Θα γελάσει και το πράσινο άλογο. Πες ότι πω το ΚΚΕ. Θα μου πεις ότι είναι μέσα στην Βουλή και άρα αντιφάσκω. Πες ότι πω το ποτάμι. Θα μου πεις ότι είναι του συστήματος και εγώ ηλίθιος. Πες ότι πω την ΧΑ(με την καμία, αλλά για χάρη του παραδείγματος). Θα μου πεις να σου δείξω που έχω κάνει τατουάζ της σβάστικα. Πες ότι πω την Ανταρσύα. Θα μου πεις ότι και πάλι αντιφάσκω, διότι το βασικό τους σύνθημα είναι να φύγουμε από την ΕΕ. Πες ότι πω κάποιο άλλο κόμμα εκτός βουλής. Θα γελάσει όλο το ζωικό βασίλειο. Οπότε τι κάνουμε; Ψηφίζουμε αυτούς που διαφημίζουν τα κανάλια. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Αυτό αποδείχτηκε ότι δεν είναι λύση.

Οπότε, μήπως είναι καλύτερα να ψηφίζουμε όλους αυτούς τους άλλους με τους οποίους γελάμε, από το να ψηφίζουμε όλους αυτούς που γελάνε με μας στα μούτρα μας; Και τον Καμμένο και τον Κουνέλη, εδώ που τα λέμε να ψηφίσει κάποιος, πιθανόν καλό θα κάνει. Μια Βουλή με τα μεγάλα κόμματα σε ένα ελεγχόμενο 20-25% αντί να τα φτάσουμε και πάλι στα 30-40% όπως πάει το πράγμα, ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ; Μήπως τελικά το θέμα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Γ@ΜΗΜΕΝΟΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΡΙΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ? Αν ξανάπαμε σε δικομματισμό του 80%, τι στο διάολο θα διαφέρει από τον κ@λοδικομματισμό που μας έφερε εδώ? Στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιο original αριστερό κόμμα από όσο σοσιαλιστικό μας βγήκε το ΠΑΣΟΚ?

Άμα είναι να κατηγορούμε τον δικομματισμό στηρίζοντας τον, άμα είναι να στηρίζουμε τον ίδιο λαϊκισμό σήμερα, τον ίδιο που γνωρίσαμε στις αρχές του 80 και μας έφερε εδώ που μας έφερε, τον ίδιο που εκλέγει κυβέρνηση σχεδόν σε κάθε εκλογές(μερικές φορές υπερισχύει η ψήφος διαμαρτυρίας), απλά και μόνο επειδή αυτός ο νέος λαϊκισμός μας φαίνεται αλλιώτικος από τον παλιό, τότε καλά να πάθουμε και τώρα, καλά να πάθουμε και στο μέλλον. 40 χρόνια δεν μας δίδαξαν τίποτα. Δύο πολυσέλιδα threads εδώ δεν μας δίδαξαν τίποτα, δεδομένου ότι και πάλι σε δικομματική πόλωση έχουμε φτάσει, η οποία ετοιμάζεται να ξεπεράσει το 60% και να βάλει πλώρη για επιστροφή στα παλιά καλά της μεγαλεία.

Υ.Γ. Απλά προσπαθώ να δώσω έμφαση σε πολλά σημεία. Ελπίζω να μου συγχωρεθούν κάποια ξεσπάσματα. :)

• Like 2

το πρόβλημα σου είναι ο δικομματισμός. Απλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δικομματισμο.

Δικομματισμός είναι μία χρόνια κατάσταση κατα την οποία εναλλασσονται 2 κόμματα στην εξουσία.

Εγώ αυτό που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι ένα κόμμα (ΝΔ) που κυβερνάει χρόνια και ένα κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) που υπάρχει χρόνια και κυμαίνεται στο 5-6% , να μην έχει κυβερνήσει ποτέ και απλά τα τελευταία 2-3 χρόνια να μεγαλώνει τις δυνάμεις του. Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις τον δικομματισμό.

• Like 1

το πρόβλημα σου είναι ο δικομματισμός. Απλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δικομματισμο.

Δικομματισμός είναι μία χρόνια κατάσταση κατα την οποία εναλλασσονται 2 κόμματα στην εξουσία.

Εγώ αυτό που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι ένα κόμμα (ΝΔ) που κυβερνάει χρόνια και ένα κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) που υπάρχει χρόνια και κυμαίνεται στο 5-6% , να μην έχει κυβερνήσει ποτέ και απλά τα τελευταία 2-3 χρόνια να μεγαλώνει τις δυνάμεις του. Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις τον δικομματισμό.

Δες τα ποσοστά των δύο κομμάτων. Δες ποιοι έχουν παραμείνει στο ένα και ποιοι έχουν εισχωρήσει στο άλλο. Δες πως συνθλίβονται τα μικρότερα κόμματα. Αν αυτό δεν σου θυμίζει δικομματισμό, τότε ΟΚ είμαι λάθος. Ψηφίστε τις δύο ψηλότερες μπαρίτσες που σας δίνουν οι δημοσκόποι λοιπόν και πανηγυρίστε σε περίπτωση αυτοδυναμίας. Αν τα πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ φτάστε τον στο 50%, αν δεν τα πάει καλά μετακινηθείτε όλοι στο ΠΑΣΟΚ ή στον ΓΑΠ ή απλά φτάστε στο 50% την ΝΔ. Αλλά μην το πείτε δικομματισμό.

• Like 4

Δες τα ποσοστά των δύο κομμάτων. Δες ποιοι έχουν παραμείνει στο ένα και ποιοι έχουν εισχωρήσει στο άλλο. Δες πως συνθλίβονται τα μικρότερα κόμματα. Αν αυτό δεν σου θυμίζει δικομματισμό, τότε ΟΚ είμαι λάθος. Ψηφίστε τις δύο ψηλότερες μπαρίτσες που σας δίνουν οι δημοσκόποι λοιπόν και πανηγυρίστε σε περίπτωση αυτοδυναμίας. Αν τα πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ φτάστε τον στο 50%, αν δεν τα πάει καλά μετακινηθείτε όλοι στο ΠΑΣΟΚ ή στον ΓΑΠ ή απλά φτάστε στο 50% την ΝΔ. Αλλά μην το πείτε δικομματισμό.

παμε ένα ένα γιατι και ο παραλογισμός έχει τα όρια του:

1) Τα ποσοστά.

Συγγνώμη αλλα στις εκλογές ψηφίζουμε οπότε πάντα θα υπάρχουν 2 κομματα με υψηλότερα ποσοστά απο τα άλλα. Με τη λογικη σου , αν σε 3 χρόνια στις δημοσκοπήσεις μαζεύει ο Τζήμερος 30% και ο Συριζα άλλα 20% , αυτό θα είναι δικομματισμός. Ε τι να κανουμε. Μαθηματικά λέγεται.

2)Ποιοι έχουν παραμέινει στο ένα και ποιοι στο άλλο. 

ΝΔ είναι ένα απο τα 2 κλασικά κόμματα του δικομματισμου όντως επομένως βλέπω ότι εκει έχει παραμείνει και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που ήταν στη ΝΔ ούτως ή αλλως. Για το Συριζα: τα στελέχη που είχε απο το παρελθόν υπάρχουν ακόμα και λόγω της άυξησης των ποσοστών του αλλά και της διέυρυνσης των συμμαχιών του κλπ. Οκ έχουν προσχωρήσει και 5-6 στελέχη από το ΠΑΣΟΚ (καιροσκοπικά θα σου πω).. ΚΑΙ? εγώ μπορει να το θεωρώ ξεφτίλα αλλά τουλάχιστον ανταλαμβάνομαι πώς λειτουργεί η πολιτική. Αν ο Συριζα ήθελε να κυβερνήσει έπρεπε να κάνει συμμαχίες και ειναι λογικο. Απέχει πολύ η εισχώρηση στελεχών πασοκ απο το δικομματισμό *

3) Τα μικρότερα κόμματα συνθλίβονται :

ΚΑΙ? σε παραπέμπω στο 1. Δεν γίνεται ΟΛΑ τα κόμματα να έχουν πάνω απο 6-7% . Αμα είμαστε 100 και διαλέγουμε απο 30 διαφορετικά κόμματα κάποια θα πάρουν 20% και κάποια 1%. Φυσικά το θέμα δεν είναι μονο μαθηματικο για να σταματήσω εδώ.

Εϊναι προφανές ότι τα μικρότερα κόμματα θα συνθλίβονται αφου στις εκλογές στην πραγματικότητα καλείσαι να ψηφίσεις το πολιτικο σχέδιο μίας δύναμης για την διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή τη στιγμή τα πολιτικά σχέδια που κυριαρχουν είναι 2 (θα έλεγα ότι μονο 2 είναι και απλά τα μικρότερα κόμματα αποτελούν διαφορετικές εκδοχές τους, εκτός απο ΓΑΠ που είανι καπρίτσιο)

α) Μνημόνια, λιτότητα ,συνέχεια της μέχρι σήμερα πολιτικής.

β) Διαπραγματευση του χρεους (διαγραφή,κούρεμα ότι θες εσύ), αποκατάσταση μισθών -συντάξεων όσο γίνεται (εγώ θα συμπλήρωνα και λίγο περισσότερο δημοκρατια σε σχέση με το α)

Τα παραπάνω 2 σχέδια λοιπόν όπως βλέπεις είναι εντελώς αντίθετα. Και προφανώς κάθε άνθρωπος που ψηφίζει κρίνει ποιο από τα παραπάνω του αρέσει ή θεωρεί εφικτό (εσυ πχ μπορεί το β να το λες πασοκ '80 δικομματισμός, δεν σου αρέσει και το α αλλα τελικά θα ψηφίσεις κάτι πιο μικρό ενδεχομένως που απλά εν τέλει θα εξυπηρετήσει ένα απο τα παραπάνω 2 σχέδια). Το ότι αυτή τη στιγμή οι κύριοι εκφραστές αυτών των 2 σχεδίων είναι δύο αντίπαλα κόμματα δε σημαίνει ότι λέγεται δικομματισμός. Λέγεται πολιτική. Deal with it

4) όλο το υπόλοιπο ξέσπασμά σου

Δικομματισμός στις παρούσες συνθήκες θεωρώ ότι δε γίνεται να υπάρξει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι ιδεολογικές αντιπαραθέσεις δε θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Αν τα πάει καλά ο Σύριζα ας φτάσει και στο 50%. Αν δεν τα πάει καλά εκτιμώ ότι δε θα είναι υπολογίσμη δύναμη.

* τα οποία στελέχη θα φανεί και στις εκλογές πόσο θα παίξουν ρόλο. Εγώ εκτιμώ ότι ο παραδοσιακός Σύριζα ηγεμονεύει στο εσωτερικό του Σύριζα και δε νομίζω να δώσουν ουτε ένα υπουργείο σε πρώην πασόκο.Ας μας πει και ο @Myralis επι τούτου.

Έγινε επεξεργασία από 3likos
  • Like 1

Στο ίδιο πνεύμα με αυτό σου το σχόλιο, θα μπορούσα και εγώ να πω ότι λατρεύεις να εθελοτυφλείς και να παραμυθιάζεσαι. Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω ποσοστά ανάλογα με τις πρώτες εκλογές του 12 και τους πολιτικούς να υποχρεώνονται, όχι απλά να συνεργάζονται για να μοιράσουν τα υπουργεία, αλλά να ανταλλάσσουν απόψεις και να συμφωνούν σε κάποια πράγματα, χωρίς να φοβούνται ότι με αυτόν τον τρόπο αβαντάρουν τον πολιτικό τους αντίπαλο. Να πάψουν επιτέλους να παίρνουν πρωτοβουλίες μόνο για να αναθεματίσουν ή να καταγγείλουν. Να πάψουν να κάνουν του κεφαλιού τους έχοντας εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Εσένα αυτό ίσως να σου φαίνεται παραλογισμός. Πολλοί το βλέπουν έτσι.

Έγινε επεξεργασία από yanni

1) Τα ποσοστά. Συγγνώμη αλλα στις εκλογές ψηφίζουμε οπότε πάντα θα υπάρχουν 2 κομματα με υψηλότερα ποσοστά απο τα άλλα. Με τη λογικη σου , αν σε 3 χρόνια στις δημοσκοπήσεις μαζεύει ο Τζήμερος 30% και ο Συριζα άλλα 20% , αυτό θα είναι δικομματισμός. Ε τι να κανουμε. Μαθηματικά λέγεται.
Αν ο Τζίμερος με το Σύριζα εναλλάσονται στην εξουσία για 40 χρόνια, τότε ναι, δικομματισμό θα έχουμε. Επίσης, όταν το άθροισμα των δύο πρώτων κομμάτων είναι πάνω από 85%, τότε μιλάμε για ΠΟΛΩΣΗ. Δε ξέρω πόσο χρονών είσαι και αν έχει ζήσει τις "ένδοξες" εποχές 80s και 90s που μόνο 2 κόμματα υπήρχαν, αλλά έτσι δε διασφαλίζεις πολυφωνία και δημοκρατία 
  • Like 5

Δεν ελπίζω σε καμία καθαρότητα, απλά δε καταλαβαίνω γιατί να δίνουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που επανειλημμένα έχουν δείξει ότι σε έχουν για... να κυνηγάς μπανάνες. Τι θα κερδίσει η δημοκρατία αν τους έχω όλους αυτούς στη βουλή με μικρότερα ποσοστά;

• Like 1

Αν ο Τζίμερος με το Σύριζα εναλλάσονται στην εξουσία για 40 χρόνια, τότε ναι, δικομματισμό θα έχουμε. Επίσης, όταν το άθροισμα των δύο πρώτων κομμάτων είναι πάνω από 85%, τότε μιλάμε για ΠΟΛΩΣΗ. Δε ξέρω πόσο χρονών είσαι και αν έχει ζήσει τις "ένδοξες" εποχές 80s και 90s που μόνο 2 κόμματα υπήρχαν, αλλά έτσι δε διασφαλίζεις πολυφωνία και δημοκρατία 

Δε διαφωνουμε . Ειπα παραπάνω δικομματισμος έχει να κάνει με εναλλαγή κυβερνήσεων για χρόνια. Του εξηγώ ότι δεν μπορείς να μιλάς τώρα για δικομματισμό ΝΔ-Συριζα. Κυβέρνησε ποτέ ο συριζα?

Έχει υψηλά ποσοστά για 40 χρόνια?

δε νομίζω να διαφωνούμε, μάλλον καταλαβες λάθος

Στο ίδιο πνεύμα με αυτό σου το σχόλιο, θα μπορούσα και εγώ να πω ότι λατρεύεις να εθελοτυφλείς και να παραμυθιάζεσαι. Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω ποσοστά ανάλογα με τις πρώτες εκλογές του 12 και τους πολιτικούς να υποχρεώνονται, όχι απλά να συνεργάζονται για να μοιράσουν τα υπουργεία, αλλά να ανταλλάσσουν απόψεις και να συμφωνούν σε κάποια πράγματα, χωρίς να φοβούνται ότι με αυτόν τον τρόπο αβαντάρουν τον πολιτικό τους αντίπαλο. Να πάψουν επιτέλους να παίρνουν πρωτοβουλίες μόνο για να αναθεματίσουν ή να καταγγείλουν. Να πάψουν να κάνουν του κεφαλιού τους έχοντας εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Εσένα αυτό ίσως να σου φαίνεται παραλογισμός. Πολλοί το βλέπουν έτσι.

παίχτηκε μ@λ@κια.. τι το ήθελα το παραλογισμός..? σου έδωσα κουμπάκι και δεν απάντησες στα υπόλοιπα. Πάντως τα υπόλοιπα που γραφεις δεν είναι παραλογισμός. Ούτε διαφωνώ με την πολυφωνία, απλά είμαι ρεαλιστής στο τι γίνεται σήμερα. Υπάρχει πόλωση διότι υπάρχουν 2 στάσεις κυρίως. Ή μένουμε στην πολιτική της λιτότητας ή στηρίζουμε μια διαφορετική στάση απο δω και πέρα. Γι'αυτό ο Σύριζα έχει μαζέψει τέτοιο ποσοστό. Διότι είναι ο κύριος εκφραστής του τελος στη λιτότητα (όπως και πολλά άλλα μικρότερα κόμματα-απλα είπα ΚΥΡΙΟΣ εκφραστής)

• Like 1

παίχτηκε μ@λ@κια.. τι το ήθελα το παραλογισμός..? σου έδωσα κουμπάκι και δεν απάντησες στα υπόλοιπα. Πάντως τα υπόλοιπα που γραφεις δεν είναι παραλογισμός. Ούτε διαφωνώ με την πολυφωνία, απλά είμαι ρεαλιστής στο τι γίνεται σήμερα. Υπάρχει πόλωση διότι υπάρχουν 2 στάσεις κυρίως. Ή μένουμε στην πολιτική της λιτότητας ή στηρίζουμε μια διαφορετική στάση απο δω και πέρα. Γι'αυτό ο Σύριζα έχει μαζέψει τέτοιο ποσοστό. Διότι είναι ο κύριος εκφραστής του τελος στη λιτότητα (όπως και πολλά άλλα μικρότερα κόμματα-απλα είπα ΚΥΡΙΟΣ εκφραστής)

Τα υπόλοιπα που γράφω απαντάνε στα υπόλοιπα που έγραψες.

Κοίτα, η άποψή μου γενικά είναι αυτή που ο άλλος θα χαρακτηρίσει γραφική ή παράλογη. Καμιά μ@λακία δεν παίχτηκε και μην προσπαθείς να υποβαθμίσεις το ποστ μου ότι δήθεν δεν σου απάντησα και ότι μου έδωσες κουμπάκι και άλλες τέτοιες ανοησίες(ορίστε σου δίνω και εγώ κουμπάκι).

Ο κόσμος από την μία δεν θέλει να ψηφίζει αυτούς που τον κοροϊδεύουν και μετά επιχειρηματολογεί υπέρ του να δώσει ψήφο σε αυτούς, διότι οι άλλοι δεν του γεμίζουν το μάτι ή επειδή αυτό ισοδυναμεί με χαμένη ψήφο. Ο κόσμος μισεί τον δικομματισμό και μετά επιχειρηματολογεί υπέρ αυτού, διότι αυτός που θα ψηφίσουν είναι ωραίος και διαφορετικός και στην τελική το θέμα είναι το αν θα εκφραστείς υπέρ της λιτότητας ή κατά, υπέρ της Ευρώπης ή κατά, υπέρ της δεξιάς/αριστερά/κέντρου ή κατά. Πάντα τίθεται κάποιο δίλημμα το οποίο σε στέλνει καρφί στα δύο κυρίαρχα κόμματα των δημοσκοπήσεων. Οι υπόλοιπες επιλογές πάντα χαρακτηρίζονται ως χαμένη ψήφος ή έμμεση ψήφο στον άλλον.

Η όλη διαφωνία ξεκίνησε με το δικομματισμος. Δε διαφωνώ ότι πάντα τίθεται κάποιο δίλημμα το οποίο σε στέλνει καρφί στα δύο κυρίαρχα κόμματα των δημοσκοπήσεων. Απλά διαφωνώ με τον τρόπο που βλέπεις την έννοια δικομματισμός σημερα, όμως δε βλέπω να βγάζουμε άκρη. Δεν αναγνωρίζεις μάλλον το ρόλο της διαχρονικότητας και της διακυβέρνησης στην έννοια δικομματισμός.

Δεν έιπα να μην ψηφίσουμε μικρότερα κόμματα , μιλησα για διαφορετικα πολιτικά σχέδια. Εγώ μπορεί να τάσσομαι κατά της λιτότητας και να ψηφίζω ΚΚΕ ή ανταρσύα ή Συριζα ή λεβέντη ή Α ή Β... Ο άλλος μπορεί να θεωρεί ότι η σημερινή πολιτική στη χώρα είναι σε σωστή κατεύθυνση και για αυτό ψηφίζει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΓΑΠ ή Γ ή Δ

Έγινε επεξεργασία από 3likos
  • Like 3

Πες μου μια που δεν είναι χιλιοδιαφημισμένη στα κανάλια και δεν θα την θεωρήσεις γελοία, ηλίθια, εκτός πραγματικότητας. Πες ότι πω π.χ. τον Λεβέντη. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Πες ότι πω τους οικολόγους. Θα γελάσει και το πράσινο άλογο. Πες ότι πω το ΚΚΕ. Θα μου πεις ότι είναι μέσα στην Βουλή και άρα αντιφάσκω. Πες ότι πω το ποτάμι. Θα μου πεις ότι είναι του συστήματος και εγώ ηλίθιος. Πες ότι πω την ΧΑ(με την καμία, αλλά για χάρη του παραδείγματος). Θα μου πεις να σου δείξω που έχω κάνει τατουάζ της σβάστικα. Πες ότι πω την Ανταρσύα. Θα μου πεις ότι και πάλι αντιφάσκω, διότι το βασικό τους σύνθημα είναι να φύγουμε από την ΕΕ. Πες ότι πω κάποιο άλλο κόμμα εκτός βουλής. Θα γελάσει όλο το ζωικό βασίλειο. Οπότε τι κάνουμε; Ψηφίζουμε αυτούς που διαφημίζουν τα κανάλια. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Αυτό αποδείχτηκε ότι δεν είναι λύση.

Moυ αρέσει που μετά από 3 παραγράφους κείμενο πάλι δεν γράφεις ποια ειναι η εναλλακτική γιατί φοβάσαι μην στην πούμε. Έχεις πιάσει μια ωραία θεσούλα και απλά κράζεις..  :)

Τουλάχιστον εγώ, πριν από τις πρώτες εκλογές του 2012, όταν οι δημοσκοπήσεις είχαν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 10%, είχα το θάρρος να λέω την γνώμη μου, και να την στοιχειοθετώ, χωρίς να φοβάμαι τον γέλωτα εδώ μέσα.

2)Ποιοι έχουν παραμέινει στο ένα και ποιοι στο άλλο. 

ΝΔ είναι ένα απο τα 2 κλασικά κόμματα του δικομματισμου όντως επομένως βλέπω ότι εκει έχει παραμείνει και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που ήταν στη ΝΔ ούτως ή αλλως. Για το Συριζα: τα στελέχη που είχε απο το παρελθόν υπάρχουν ακόμα και λόγω της άυξησης των ποσοστών του αλλά και της διέυρυνσης των συμμαχιών του κλπ. Οκ έχουν προσχωρήσει και 5-6 στελέχη από το ΠΑΣΟΚ (καιροσκοπικά θα σου πω).. ΚΑΙ? εγώ μπορει να το θεωρώ ξεφτίλα αλλά τουλάχιστον ανταλαμβάνομαι πώς λειτουργεί η πολιτική. Αν ο Συριζα ήθελε να κυβερνήσει έπρεπε να κάνει συμμαχίες και ειναι λογικο. Απέχει πολύ η εισχώρηση στελεχών πασοκ απο το δικομματισμό *

* τα οποία στελέχη θα φανεί και στις εκλογές πόσο θα παίξουν ρόλο. Εγώ εκτιμώ ότι ο παραδοσιακός Σύριζα ηγεμονεύει στο εσωτερικό του Σύριζα και δε νομίζω να δώσουν ουτε ένα υπουργείο σε πρώην πασόκο.Ας μας πει και ο @Myralis επι τούτου.

Παιδιά, δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι έχω εκνευριστεί πολύ με τις επιλογές των υποψηφίων βουλευτών σε διάφορες περιοχές, επειδή μπαίνουν λαμόγια-ΠΑΣΟΚοι, ο κόσμος αντιδράει, αλλά η κεντρική επιτροπή δεν κουνιέται..

Μόνη λύση (από την μεριά μου) είναι ο κόσμος που θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν γουστάρει τους πρώην ΠΑΣΟΚους / λαμόγια είναι απλά να σταυρώσει άλλους, να φάνε πόδι μια και καλή οι ΠΑΣΟΚοι, να τελοιώνουμε.

Ναι, τα παλιά στελέχη είναι που ηγεμονευουν στον ΣΥΡΙΖΑ, δες τους έναν προς έναν, τα στελέχη της πολιτικής επιτροπής είναι παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι οι ΠΑΣΟΚοι που μπήκαν μετά το 2012.

Τώρα, περί (μη)δικομματισμού τα έχω ξαναπεί, θέλετε να πιστευετε ότι έχουμε δικομματισμό? Δικαίωμα σας, αλλά λύση δεν βλέπω. Ναι, μακάρι να είχαμε μια πολυκομματική συγκυβέρνηση, αλλά η χώρα, ο κόσμος της, και οι πολιτικοί δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Είδαμε τι έγινε.. η ΔΗΜΑΡ έφυγε, και η συγκυβέρνηση σιγά-σιγά διαλύθηκε.

Καλά τα είπε ο @3likos, απλά μαθηματικά ειναι, κάποιος θα έχει μεγαλύτερα ποσοστά από κάποιον άλλο, τώρα αν τυχαίνει να είναι 2 κόμματα στο 30% και τα υπόλοιπα κάτω από 10%, ναι ειναι κακό, αλλά δεν ειναι κατ' ανάγκη Δικομματισμός. Δηλαδή αν στις επόμενες εκλογές ένα κόμμα παίρνει 70% (γιατί το άλλο αποδείχτηκε γτπ) τι θα λέμε? Κάτω ο Μονοκομματισμός? Αν 3 κόμματα πάρουν 30%? Κάτω ο Τριοκομματισμός?

Θέλω να πω, μην κοιτάμε στεγνά τα ποσοστά, ας κοιτάξουμε και την ιστορία τους πριν πούμε ότι έχουμε (πάλι) Δικομματισμό.

Έγινε επεξεργασία από Myralis

Moυ αρέσει που μετά από 3 παραγράφους κείμενο πάλι δεν γράφεις ποια ειναι η εναλλακτική γιατί φοβάσαι μην στην πούμε. Έχεις πιάσει μια ωραία θεσούλα και απλά κράζεις..  :)

Τουλάχιστον εγώ, πριν από τις πρώτες εκλογές του 2012, όταν οι δημοσκοπήσεις είχαν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 10%, είχα το θάρρος να λέω την γνώμη μου, και να την στοιχειοθετώ, χωρίς να φοβάμαι τον γέλωτα εδώ μέσα.

Μπορείς με ποιο απλά λόγια να πεις ότι δεν κατάλαβες τίποτα. Δεν χρειάζεται. Μην το παλεύεις πολύ και το κάψεις.

Παιδιά, δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι έχω εκνευριστεί πολύ με τις επιλογές των υποψηφίων βουλευτών σε διάφορες περιοχές, επειδή μπαίνουν λαμόγια-ΠΑΣΟΚοι, ο κόσμος αντιδράει, αλλά η κεντρική επιτροπή δεν κουνιέται..

Μόνη λύση (από την μεριά μου) είναι ο κόσμος που θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν γουστάρει τους πρώην ΠΑΣΟΚους / λαμόγια είναι απλά να σταυρώσει άλλους, να φάνε πόδι μια και καλή οι ΠΑΣΟΚοι, να τελοιώνουμε.

Αμ μπράβο σου. Είπες και κάτι σωστό μια φορά στην ζωή σου.

αλλά η χώρα, ο κόσμος της, και οι πολιτικοί δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Είδαμε τι έγινε.. η ΔΗΜΑΡ έφυγε, και η συγκυβέρνηση σιγά-σιγά διαλύθηκε.

Κάποια στιγμή ο κόσμος θα πρέπει να το επιδιώξει και να παίρνει τα κεφάλια των πολιτικών που αρνούνται την συνεργασία για το καλό του τόπου.

τώρα αν τυχαίνει να είναι 2 κόμματα στο 30% και τα υπόλοιπα κάτω από 10%, ναι ειναι κακό, αλλά δεν ειναι κατ' ανάγκη Δικομματισμός.

Ο Πρετεντέρης πάντως ήταν ενθουσιασμένος.

Δηλαδή αν στις επόμενες εκλογές ένα κόμμα παίρνει 70% (γιατί το άλλο αποδείχτηκε γτπ) τι θα λέμε? Κάτω ο Μονοκομματισμός?

"Γεια σου ρε Πούτιν"

Αν 3 κόμματα πάρουν 30%? Κάτω ο Τριοκομματισμός?

Ζήτω η δημοκρατία, διότι με τρεις δεν έχει εναλλαγές. Με τρεις αυτός που δεν θα κυβερνήσει σωστά, δεν θα ελπίζει στην μεθεπόμενη να ξαναβγεί μόλις κάνει τα ίδια σκ@τ@ ο δεύτερος, θα είναι τελειωμένος.

Μπορείς με ποιο απλά λόγια να πεις ότι δεν κατάλαβες τίποτα. Δεν χρειάζεται. Μην το παλεύεις πολύ και το κάψεις.

Ωραία άνθρωπε μου, είμαι ηλίθιος, το έχω ήδη κάψει και δεν καταλαβαίνω τίποτα, μπορείς να με φωτίσεις και να μου δώσεις την εναλλακτική σου πρόταση?

Κάποια στιγμή ο κόσμος θα πρέπει να το επιδιώξει και να παίρνει τα κεφάλια των πολιτικών που αρνούνται την συνεργασία για το καλό του τόπου.

Δεν καταλαβαίνεις ότι όταν διαφωνούν σε βασικούς πολιτικους άξονες, δεν πρόκειται να συνεργαστούν τα κόμματα.

Ζήτω η δημοκρατία, διότι με τρεις δεν έχει εναλλαγές. Με τρεις αυτός που δεν θα κυβερνήσει σωστά, δεν θα ελπίζει στην μεθεπόμενη να ξαναβγεί μόλις κάνει τα ίδια σκ@τ@ ο δεύτερος, θα είναι τελειωμένος.

Χαχαχαχαχα... Και τι τον εμποδίζει να περιμένει την σειρά του μια "τετραετία" περισσότερο? Για τελοιωμένη ΝΔ λέγαμε το 2009 όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε αυτοδυναμία..

Έγινε επεξεργασία από Myralis

Ωραία άνθρωπε μου, είμαι ηλίθιος, το έχω ήδη κάψει και δεν καταλαβαίνω τίποτα, μπορείς να με φωτίσεις και να μου δώσεις την εναλλακτική σου πρόταση?

Την διάβασες, δεν κατάλαβες, ξανά διάβασέ την. Δεν κατάλαβες. Παράτα το. Αλλά μην μου ποστάρεις με ύφος χιλίων Καρδιναλίων, όπως έκανες πριν. Και ναι έχεις το θάρρος να λες τι ψηφίζεις. Να είχες και το θάρρος να αναγνωρίζεις και κάτι στην άλλη πλευρά, τι καλό που θα ήταν. Αλλά αυτό φαντάζομαι είναι το δύσκολο.

Δεν καταλαβαίνεις ότι όταν διαφωνούν σε βασικούς πολιτικους άξονες, δεν πρόκειται να συνεργαστούν τα κόμματα.

Ε τότε να πάνε να γαργαληθούν και να βγουν άλλοι που θα έχουν τα καρύδια να συμφωνήσουν. Δηλαδή για πόσα χρόνια ακόμα θα καταστρέφουμε αυτή την χώρα, επειδή οι πολιτικοί μας κάνουν σαν 8χρονα;

Χαχαχαχαχα... Και τι τον εμποδίζει να περιμένει την σειρά του μια "τετραετία" περισσότερο? Για τελοιωμένη ΝΔ λέγαμε το 2009 όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε αυτοδυναμία..

Τελειωμένη θα ήταν, αν υπήρχε και τρίτο κόμμα με αντίστοιχη εκλογική επιρροή με ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Και το 2012 - στο έχω ξαναπεί 150 φορές - θα είχατε βγει εσείς στην θέση της, αν δεν διαφημίζατε το αναπτυξιακό σας πρόγραμμα με τις καταθέσεις του Γλέζου. Εδώ ο κόσμος φόρους πληρώνει και είναι σίγουρος ότι μεγάλο μέρος αυτών πηγαίνει στην μαύρη τρύπα, θα εμπιστευτεί σε κυβερνώντες τις καταθέσεις του για δήθεν αναπτυξιακή πολιτική; Το μόνο που θα περίμενε να αναπτυχθεί, είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκάλη, που μου έδειχνε ο άλλος. Είναι αλλιώς να παίζουν τον κόσμο μπαλάκι δύο κόμματα και είναι αλλιώς να υπάρχει και τρίτη επιλογή. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις και αυτό, ε τι άλλο να σου πω; Αλλά να υπάρχουν οι επιλογές ταυτόχρονα διαθέσιμες, όχι απλά η πλειοψηφία του ενός κόμματος να αλλάζει σημαιούλα και η μειοψηφία του να μετακομίζει στον παλιό μισητό αντίπαλο. Εκεί κοροϊδευόμαστε.

Την διάβασες, δεν κατάλαβες, ξανά διάβασέ την. Δεν κατάλαβες. Παράτα το. Αλλά μην μου ποστάρεις με ύφος χιλίων Καρδιναλίων, όπως έκανες πριν. Και ναι έχεις το θάρρος να λες τι ψηφίζεις. Να είχες και το θάρρος να αναγνωρίζεις και κάτι στην άλλη πλευρά, τι καλό που θα ήταν. Αλλά αυτό φαντάζομαι είναι το δύσκολο.

Aσε το taunting, μην αλλάζεις κουβέντα και πες μου σε παρακαλώ την πρόταση σου. Αν όχι ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι κακός, θα μας φάει τα λεφτά και θα καταστρέψει την χωρα, τι? Σου λέω είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω εκείνο το ποστ σου. Δέχομαι και την ερμηνεία της απάντησης σου από οποιονδήποτε συμφορουμήτη που κατάλαβε την απάντηση σου και θέλει να κάνει την καλή πράξη της ημέρας.. Τρίτη φορά που σε ρωτάνε σε 2 σελίδες και δεν έχεις απαντήσει, ούτε σειρά του Φώσκολου να είμασταν.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.