Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Ναι, δυστυχώς είναι μερικοί πουλημένοι/κακόβουλοι οι οποίοι δεν χαίρονται όταν η χώρα τους πάει μπροστά. Αντί να παρακαλάνε να εξοντωθούν κοινωνικές ομάδες ολόκληρες(περί αυτού πρόκειται με τη συμφωνία) για να πετύχουμε εξωφρενικά πλεονάσματα ώστε να μην χάσουν σεντς οι ίδιοι και φυσικά να αξιοποιήσουμε την περιουσίας μας, για να μην χαλάσουμε το ευρωπαϊκό όραμα:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113520144

http://www.corfupress.com/v3/oikonomia-tourismos/40613-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82

Με καταδίκες για αθέμιτες πρακτικές:

http://www.philstar.com/opinion/2014/12/12/1401697/phl-wins-5-m-against-fraports-slandering

Ο Στούπας παίρνει στοιχεία από το 99. Εγώ θυμάμαι παλαιότερα να μιλάνε για μεγέθη σε ταμειακή βάση. Ειλικρινά δεν το έχω ψάξει από πότε το δημόσιο βγάζει καταστάσεις σε δεδουλευμένη βάση όπως προβλέπουν τα ESA 1995(από πότε συμμορφώθηκαν); Εδώ ίσως έχω λάθος.

Άσχετα αν δεν μπορώ να καταλάβω τη συσχέτιση της δραχμής με αυτό που λέει ο yanni. Το κόστος δανεισμού είναι χαμηλό τώρα κατόπιν ειδικών συμφωνιών.

Α μάλιστα. Ο λαός επι ΝΔ σκυλοπείναγε και χαιρόσασταν επειδή τα μέτρα δεν είχαν το αποτέλεσμα που προβλεπόταν. Λες και αυτό ΔΕ σήμαινε επιπλέον μέτρα και ως εκ τούτου περισσότερη πείνα και άρα κάτσε να το πω όπως το λέγατε τότε περισσότερα "παιδάκια να πεινάνε και να λιποθυμούν στα σχολεία", περισσότεροι "απελπισμένοι να αυτοκτονούν" και περισσότερα "νοικοκυριά να είναι βουτηγμένα στο σκοτάδι". Όχι δα. Τότε το να χαίρεσαι με το κακό της Ελλάδας ήταν τίτλος τιμής όχι επειδή όπως θα μας έλεγε ο Σόλωνας μερικούς μήνες αργότερα "να μωρέ ξέρεις μου κυλάει τα άντερα ο Σαμαράς περισσότερο απο τον Τσίπρα οπότε τώρα κάνω πως δεν ξέρω και πως δεν είδα" αλλά επειδή για ένα περίεργο λόγο μας/σας/τους σύμφερε.

Επειδή δεν υπάρχει κάποιος ευγενικός τρόπος να το πω δεν πάτε να...κοροϊδέψετε κανέναν άλλο λέω εγώ ρε ή να κάνετε ότι άλλο έχετε ευχαρίστηση τέλος πάντων; Ο μόνος λόγος που ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα δεν έχει τη διάθεση να τρολλάρει την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών είναι η αίσθηση ότι τρολάροντας την κυβέρνηση, τρολάρει και την ίδια του τη χώρα και το κυριότερο τρολάρει και τους συμπατριώτες του. Έρχοταν ο κάθε ένας απο admin και vip μέχρι τυχαίους(;) κομήτες και την έλεγε στον LL_NEO για τον πιτσαδόρο κάνοντας πλάκα για πoιο πράγμα ακριβώς; Για την κατάσταση της χώρας του!

Και μιλώντας προσωπικά αν και η αποτυχία των ηλίθιων που σαν έθνος αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε θα μπορούσε να με κάνει να χαρώ μόνο και μόνο για το γεγονός ότι ενδεχομένως ο Έλληνας να καταλάβει ότι δεν είναι όλα στη ζωή "καλώς τα παιδιά 3-0" και ότι μόλις τελειώσουμε απο το κίνημα των ατιμέλητων (αλλά με ποσέ στο σακάκι) θα έχουμε πάθει τέτοιο χουνέρι που θα πηγαίνουμε στο περιπτερο για καπότες με γραβάτα εντούτοις για ποιο πράγμα να χαρώ στην τελική; Που η σύνταξη του πατέρα μου θα μειωθεί; Για το ότι ακόμα περισσοτεροι φίλοι μου θα μείνουν άνεργοι; Για το ότι μια χούφτα ταλιμπαν μπορεί να μας γυρίσουν πίσω στο ντράχμα και να φάμε (μπορεί να κάνω λάθος εδώ) τέτοιο ταυλί που ο θάνατος του Αθανάσιου Διάκου να μοιάζει με επεισόδιο της Κάντι Κάντι;

Γιατί νομίζεις ότι πλέον γράφω αραια και που; Τι να σας πω ρε Πέτρο; Να σας τρολάρω που η ανεργία δεν έχει κουνηθεί ρούπι; Που οι 100 πρώτες μέρες ήταν 0 (βασικά πιο κάτω αλλά τεςπα) εις το πηλίκον. Να σας/μας αρχίσω στις παναγίες που γυρίσαμε 2 χρόνια πίσω; Άντε το πολύ πολύ να βγω και να πω τη λακιαμα μου για κάτι με λιγοτερη δημοσιονομική επιρροή. Πχ την αιμομεικτική σχέση ανάμεσα σε στελέχη υπουργείων (πάρε την κόρη μου εσύ και θα σου διορίσω τη γυναίκα εγώ) που κάνει το οργανόγραμμα της Κυβέρνησης να θυμίζει απο χωριό rednecks με 100% inbreds. 

^^Αν μη τι άλλο μπορεί άνετα να τους τρολλάρει κανένας, γιατί απο εκεί που ήταν ''εμείς θα τα φτιάξουμε όλα γιατί είμαστε καλύτεροι'', το γύρισαν στο ''γιατί ? και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν !''

Τέτοιος ξεπεσμός.

Δεν είναι ξεπεσμός, είναι απλά μία από τα ίδια. Το έχω γράψει στο παρελθόν. Ο προεκλογικός ενθουσιασμός σε αυτή την χώρα, μετά τις εκλογές μετατρέπεται σε πίστωση χρόνου, αναμονή, απογοήτευση, εκνευρισμό και τελικά ψήφο διαμαρτυρίας. Ο Τσίπρας βγήκε πρωθυπουργός με μεγάλο ποσοστό, επειδή όλοι μισούσαν τους Σαμαροβενιζέλους, όχι επειδή ενθουσιάστηκαν με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, περισσότερο από όσο είχαν ενθουσιαστεί με τα Ζάππεια.

• Like 1

yanni ακόμη τους μισούν, γιατί τους έρχονται στο μυαλό τραυματικές εμπειρίες, αλλά και γιατί δείξανε αλαζονεία στους ψηφοφόρους τους μετά τις εκλογές. Αντί να φύγουν καθίσαν στην καρέκλα του προέδρου των κομμάτων τους για να κάνουν τι; Να κατέβουν αυτοί σαν αρχηγοί κομμάτων σε πρόωρες εκλογές; Και να θέλουν κάποιοι να ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θα το κάνουν εξ' αιτίας τους. Το ΠΑΣΟΚ ειδικά όπως πάει θα κάνει παρέα με τον Κουβέλη έξω από τη βουλή :p

• Like 2

Δε μπορείς να πεις και αμελητέα τη συνεισφορά της απερχόμενης κυβέρνησης με τις διαφημίσεις του Αρμαγεδδώνα...

Υπερβολές. Δεν είναι Αρμαγεδδώνας. Με το ένα πόδι στον τάφο είναι η χώρα.

Το σχέδιο Βαρουφάκη με το ΦΠΑ τελικά κατέληξε σε φιάσκο.

Τόση οικονομική γνώμη μαζεμένη από 3 ηπείρους, και κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί δεν μπορεί να στείλει ένα σχέδιο της προκοπής?

Σιγά σιγά φαίνεται να εμπεδώνεται η εικόνα ότι είναι όλο λόγια και το Μπαρουφάκης που λένε κάποιοι, περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα, παρά μια προσπάθεια μείωσης του Γιάννη.

Σιγά σιγά φαίνεται να εμπεδώνεται η εικόνα ότι είναι όλο λόγια και το Μπαρουφάκης που λένε κάποιοι, περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα, παρά μια προσπάθεια μείωσης του Γιάννη.

Νομίζω το έχω ξαναπεί ότι δεν μου είναι συμπαθής ως υπουργός (less talk, more work ffs). Όμως μ' αρέσει που εντοπίζουμε το πρόβλημα του ΦΠΑ στον Γιάνη. Απ'τη μια θέλουν ενιαίο πανευρωπαϊκό σύστημα επιβολής του ΦΠΑ, απ' την άλλη θέλουν διαφορετικά επιτόκια δανεισμού για κάθε εθνική οικονομία. Δε γίνεται απ' τη μια να επιβάλλουμε τους περιορισμούς μιας πανευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά να απεμπολούμε το όφελος που θα είχε ένα κοινό επιτόκιο δανεισμού.

Και ένας αντίλογος στα περί "τρύπας" από τη μείωση των συντελεστών. Τρύπα προκύπτει αν η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ μείνει στα τάρταρα, όπως είναι σήμερα. Το νόημα του μέτρου είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας και η ελάφρυνση για τους μέχρι σήμερα συνεπείς στην καταβολή του.

Αν κανείς από τους μέχρι σήμερα αποφεύγοντες τον ΦΠΑ δεν πληρώσει, ο μόνος τρόπος αύξησης των εσόδων θα ήταν η αύξηση των συντελεστών, που υποτίθεται συμφωνούν και οι "θεσμοί" πως είναι υφεσιακό μέτρο.

• Like 5

Οφείλω να είμαι ειλικρινής. Το analyst.gr το βλέπω μόνο από τις παραθέσεις σου και εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι αρθρογράφοι διαβάζουν μόνο Όργουελ και Μακιαβέλι. Όμως, πρέπει να τους αναγνωρίσω ότι είναι από τους ελάχιστους που μπορούν να συνδυάσουν ειδήσεις από διαφορετικές πηγές και να επιχειρήσουν να σχηματίσουν μια πιο πλήρη εικόνα. Συνήθως μία με την οποία δεν συμφωνώ, αλλά και πάλι είναι αξιέπαινο.

Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον και στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαβάσουν λίγο Μακιαβέλι. Μάλλον θα τους έκανε πολύ καλό...

Re: Varoufoλογίες θυμίζω ότι έχει προηγηθεί και ο τιτανοτεράστιος Πάγκαλος ο οποίος έχει διατυμπανίσει ότι "παρακολοθούσαμε τους Αμερικάνους". Ναι, ο ίδιος που του πήραν τον Οτσαλάν και του άλωσαν τα Ίμια.

Μήπως να πάρουν την Dentyne διαχρονικό χορηγό στο Υπουργικό Συμβούλιο;

Edit: συγγνώμη για το back-to-back, αλλά με μετέφερα από τις Ειδήσεις. Μην το κάνουμε και καφενείο. ;)

Έγινε επεξεργασία από acct

Νομίζω το έχω ξαναπεί ότι δεν μου είναι συμπαθής ως υπουργός (less talk, more work ffs). Όμως μ' αρέσει που εντοπίζουμε το πρόβλημα του ΦΠΑ στον Γιάνη. Απ'τη μια θέλουν ενιαίο πανευρωπαϊκό σύστημα επιβολής του ΦΠΑ, απ' την άλλη θέλουν διαφορετικά επιτόκια δανεισμού για κάθε εθνική οικονομία. Δε γίνεται απ' τη μια να επιβάλλουμε τους περιορισμούς μιας πανευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά να απεμπολούμε το όφελος που θα είχε ένα κοινό επιτόκιο δανεισμού.

Και ένας αντίλογος στα περί "τρύπας" από τη μείωση των συντελεστών. Τρύπα προκύπτει αν η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ μείνει στα τάρταρα, όπως είναι σήμερα. Το νόημα του μέτρου είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας και η ελάφρυνση για τους μέχρι σήμερα συνεπείς στην καταβολή του.

Αν κανείς από τους μέχρι σήμερα αποφεύγοντες τον ΦΠΑ δεν πληρώσει, ο μόνος τρόπος αύξησης των εσόδων θα ήταν η αύξηση των συντελεστών, που υποτίθεται συμφωνούν και οι "θεσμοί" πως είναι υφεσιακό μέτρο.

Νομίζω πως τον Βαρουφάκη τον έχουν βάλει για το επικοινωνιακό σκέλος των οικονομικών. Την ουσιαστική δουλειά την κάνει μάλλον ο Δραγασάκης. Σχετικά με την εισπραξημότηα του ΦΠΑ που εκεί είναι το πρόβλημα για εμένα, απλά μέτρα πρέπει να παρθούν αλλά δε θα παρθούν γιατί δε θέλουν στην Ελλάδα να πιάσουν τους κλέφτες. Όποιος πιάνεται να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ ή να μην κόβει αποδείξεις για πάνω από 1000 ευρώ, το παράπτωμα να είναι ιδιώνυμο (αν το γράφω σωστά). Δηλαδή, αμέσως φυλακή για π.χ. 2μήνες και μέχρι να αποδώσει το ΦΠΑ που έκλεψε.

Να φτιάξουν και οικονομικές φυλακές για να μη βάζεις έναν οικονομικό εγκληματία με έναν ποινικό και να δούμε μετά. Θα κάτσουν φρόνιμα, γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μεγαλοκαρχαρίες κλπ; Μέσα με τη μία για 2 μήνες πληρώσεις δεν πληρώσεις το φοροδιαφεύγων ποσό και αν το πληρώσεις, μετά το δίμηνο έξω. Αν δεν το πληρώσεις, καλό σάπισμα.

Δε γίνεται να τους πιάνουν, να βάζουν δικηγόρους και λογιστές να τους βγάζουν έξω, να ορίζεται δικάσιμος για μετά  από 2 χρόνια και μέχρι να γίνει η δίκη να έχουν περάσει 10 χρόνια και μέχρι τότε ο μάγκας να συνεχίζει να κλέβει. Μέσα για ένα 2μηνο και άντε να δω ποιοι θα κάνουν τους έξυπνους να κλέβουν ΦΠΑ εις βάρος των συνεπών.

Έγινε επεξεργασία από Alexgk

Δανειστές: Έλλειμμα - σοκ 2,1% του ΑΕΠ ή 3,8 δισ. θα εμφανίσει ο προϋπολογισμός του 2015 - Ποια μέτρα ζητούν - bankingnews.gr

Ενώ τον Δεκέμβριο του 2014, παραμονές των εθνικών εκλογών, ο προϋπολογισμός είχε πλεόνασμα εσόδων στα ταμεία που έφτανε τα 2,574 δισ. ευρώ στο διάστημα που ακολούθησε αυτό «εξατμίστηκε» για να φτάσει στα 796,5 εκατ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου - ποσό που αντιστοιχεί στην τελευταία δόση χρέους που πλήρωσε η Αθήνα στο ΔΝΤ ( 12 Μαΐου).

Αν είχαμε πολιτισμένη προεκλογική περίοδο με εξαγγελίες βασισμένες στην λογική και όχι στον λαϊκισμό, ασχέτως του ποιος τελικά θα κέρδιζε τις εκλογές, θα έβρισκε τα οικονομικά της χώρας σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι τελικώς τα βρήκε. Είχα αναφέρει πριν τις εκλογές ότι 3 μέρες πριν τις εκλογές που πήγα να πληρώσω δόση ΕΝΦΙΑ υπήρχαν άλλα 2-3 άτομα μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας. Έναν μήνα πριν υπήρχαν 20-30. Όλοι ήλπιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε την Δευτέρα το πρωί τον φόρο οπότε δεν πήγαν να τον πληρώσουν. Πιθανόν αντίστοιχα συμπεριφέρθηκαν οι περισσότεροι με υποχρεώσεις προς την εφορία/δημόσιο.

• Like 3

Δανειστές: Έλλειμμα - σοκ 2,1% του ΑΕΠ ή 3,8 δισ. θα εμφανίσει ο προϋπολογισμός του 2015 - Ποια μέτρα ζητούν - bankingnews.gr

Αν είχαμε πολιτισμένη προεκλογική περίοδο με εξαγγελίες βασισμένες στην λογική και όχι στον λαϊκισμό, ασχέτως του ποιος τελικά θα κέρδιζε τις εκλογές, θα έβρισκε τα οικονομικά της χώρας σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι τελικώς τα βρήκε. Είχα αναφέρει πριν τις εκλογές ότι 3 μέρες πριν τις εκλογές που πήγα να πληρώσω δόση ΕΝΦΙΑ υπήρχαν άλλα 2-3 άτομα μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας. Έναν μήνα πριν υπήρχαν 20-30. Όλοι ήλπιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε την Δευτέρα το πρωί τον φόρο οπότε δεν πήγαν να τον πληρώσουν. Πιθανόν αντίστοιχα συμπεριφέρθηκαν οι περισσότεροι με υποχρεώσεις προς την εφορία/δημόσιο.

Έχεις δίκιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε παράλογες προσδοκίες. Αλλά ακόμη κι έτσι, δεν πιστεύω αυτοί που εξαφανίστηκαν από την τράπεζα να πίστευαν ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί αναδρομικά. Όφειλαν έτσι κι αλλιώς να πληρώσουν τις βεβαιωμένες οφειλές, όποιος κι αν ήταν την επομένη κυβέρνηση.

Απλά υπολόγιζαν (ίσως δικαίως) ότι μέχρι να πάρουν χαμπάρι οι καινούριοι τι γίνεται με τα ανείσπρακτα ποσά, εκείνοι θα κάθονται να τα κλωσάνε. Ε, μετά μπορεί να παίξει και σενάριο "αριστερής παρένθεσης" και να κερδίσουν κάνα χρόνο στην υγεία των κορόιδων.

• Like 1

Θεωρώ πιθανότερο να ανέμεναν απόφαση που θα έλεγε ότι "δεν χρειάζεται να πληρώσετε τις επόμενες δόσεις". Οπότε γιατί να πληρώσεις πριν τις εκλογές την δόση, αν βγει απόφαση που να λέει ότι "Ότι πληρώθηκε πληρώθηκε και τέλος ο ΕΝΦΙΑ"; Το αν θα είχε αναδρομική ισχύ με επιστροφή των δόσεων που καταβλήθηκαν, ναι μεν θα ήταν το πιο σωστό, αλλά όχι και δεδομένο, διότι δύσκολα το κράτος βγάζει από τα ταμεία του χρήματα για να τα επιστρέψει στον πολίτη. Άσε που η γραφειοκρατία, τυχόν επιστροφή χρημάτων, θα την πήγαινε πολύ πίσω. Οπότε, δεν θα ένιωθες χαζός που έσπευσες να πληρώσεις την δόση πριν τις εκλογές σε μια τέτοια περίπτωση; Γιατί να μην τα έχεις τα χρήματα στην τσέπη;

Έγινε επεξεργασία από yanni

Μα όσες δόσεις είχαν καταστεί πληρωτέες (ή χειρότερα, ληξιπρόθεσμες) αφορούσαν σε παρελθοντικό χρόνο. Ακόμη κι αν ο ΕΝΦΙΑ καταργούταν με νόμο στις 26/1, πάλι θα οφείλονταν δόσεις για το μέχρι τότε διάστημα, που θα έπρεπε να καταβληθούν Μάρτη, Απρίλη, Μάη, οποτεδήποτε. Η προκαταβολική άρνηση πληρωμής ήταν νέτα-σκέτα φοροαποφυγή.

• Like 1

Οι εκλογές ήταν 25 Ιανουαρίου. Νομίζω η εν λόγω δόση είχε περιθώριο μέχρι το τέλος του εν λόγω μήνα, οπότε μια κατάργησή του στις 29 του μήνα δεν θα νομιμοποιούσε την μη καταβολή εκείνης της δόσης; Θα μου πεις πότε να προλάβουν; Αφήνοντας στην άκρη την κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο και με ένα νόμο την Δευτέρα στις 26 Ιανουαρίου πρωί πρωί, μάλλον ο κόσμος έδινε αρκετές ελπίδες στο σενάριο αυτό ή απλά δεν γνωρίζει αυτό που μου γράφεις, το οποίο ούτε και εγώ γνωρίζω. Οπότε όταν δεν ξέρεις λεπτομέρειες, το σενάριο "Ότι δεν πληρώσω, θα διαγραφεί", παίζει πολύ ως πιθανό ενδεχόμενο στο μυαλό σου.

Δεν εχει να κανει με αυτο... ο ΣΥΡΙΖΑ εισεπραξε απο τις ρυθμισεις πολλα...και ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργηθηκε οποτε συμφωνα με την λογικη σου μια χαρα θα πρεπει να ειναι μεχρι το τελος του χρονου που ο κοσμος θα καταλαβει οτι ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθει + θα εχουν παρει χρημα απο τις διαφορες ρυθμισεις...

Αρα ποια η διαφορα με περυσι?

Το προβλημα ειναι οτι τα περασμενα χρονια μπηκε ζεστο χρημα απο τα δανεια. Η χωρα ακομα να παρει τη δοση απο τον αυγουστο του 2014... καπως ετσι βγηκαν "πλεονασματικοι" περσι...και παλιοτερα...

Έγινε επεξεργασία από oxide

Ειλικρινά δεν κατάλαβα το παράδειγμά σου στο αρχή και πως αυτό βασίζεται στην λογική μου. Το αν η κυβέρνηση εισέπραξε από τις ρυθμίσεις αρκετά ή όχι μπορούμε να το πούμε μόνο αν ξέρουμε το πόσα ήταν να εισπράξει τους πρώτους μήνες του έτους και πόσα τελικώς εισέπραξε. Εδώ μπαίνει και η παράμετρος του πόσα δεν θα εισπράξει εξαιτίας αυτών των ρυθμίσεων, αλλά κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι χωρίς τις ρυθμίσεις έτσι και αλλιώς θα εισέπραττε μόνο το ένα από τα τρία. Το γνωστό.

Όσον αφορά το "ζεστό χρήμα από τα δάνεια", αν θυμάμαι καλά δεν το θέλαμε αυτό με βάση τον Βαρουφάκη. Να θυμίσω ότι λίγο πριν μπούμε στο πρώτο μνημόνιο ο Παπακωνσταντίνου δεν ήθελε τα δις που πρόσφεραν οι αγορές.

• Like 1

Μα αν σε βάλουν φυλακή πως θα το πληρώσεις;

Φίλε μου astrolabos όταν μπεις φυλακή και χάσεις την ελευθερία σου τα βρίσκεις και εκτός αυτού, όσο είναι έξω μεγαλύτερο κακό κάνουν γιατί συνεχίζουν να κλέβουν. Επίσης είναι και θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Ελεύθερος ο συνεπής φορολογούμενος, ελεύθερος και ο κλέφτης; Και ακόμη ένα, η φυλάκιση θα δουλέψει ως παραδειγματισμό για τους άλλους. Οι περισσότεροι εξάλλου από τους φοροφυγάδες και οφειλέτες τα έχουν και δεν τα δίνουν γιατί τους "χαιδεύουν". Είναι δυνατόν να υπάρχει ηλεκτρολόγος με 43 εκατομύρια αδήλωτα και να μην μπει μέσα; Ακραίο παράδειγμα, όμως σε μικρότερη κλίμακα δεν είναι λίγοι οι κλέφτες. Για να μην πιάσω τους γιατρούς με τα φακελάκια που και αυτοί πιάνονται και κυκλοφορούν ελεύθεροι με.....αναστολή.

Έγινε επεξεργασία από Alexgk

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.