Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Ρε μάγκες δεν υπάρχει πρόβλημα

Αλλά προς αναζήτηση εργασίας μην ακούσω ότι πάτε σε καπιταλιστικες χώρες

Ουγγαρια, Τσεχια, κ.τ.λ

Έτσι??

 

http://www.thelab.gr/topic/104539-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B1/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Colt3003 στο είπα, μπερδεύεις τον σοσιαλισμό με την σοσιαλδημοκρατία. Έχουν μεγάλες διαφορές. 

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟ-ΜΟΣΧΑ
Πανικός στις αγορές λόγω πετρελαίου -«Πουλήστε τα όλα» συνιστά η Royal Bank of Scotland

Πανικός στη Βρετανία αλλά και στις διεθνείς αγορές λόγω πτώσης των τιμών του πετρελαίου, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για κίνδυνο ακόμη και παγκόσμιας κατάρρευσης των αγορών.

http://www.iefimerida.gr/news/245341/panikos-stis-agores-logo-petrelaioy-poyliste-ta-ola-synista-i-royal-bank-scotland?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork

 

Πλειστηριασμοί: Οι τράπεζες παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» και οι πολίτες τη ζωή τους!

Μέχρι αργά χθες το βράδυ διαχέονταν η πληροφορία πως «μία πολύ μικρή κάστα συμβολαιογράφων που συνεργάζονται με τις τράπεζες, είναι πιθανό να σπάσει την απεργία», όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις η οποία απευθύνει το παρακάτω κάλεσμα σε «όλους τους φίλους και συναγωνιστές των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών να αψηφήσουμε το γεγονός της απεργίας και να δώσουμε ένα μαχητικό και μαζικό ''παρών'' στα ειρηνοδικεία».

http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/660072/pleistiriasmoi-oi-trapezes-paizoyn-to-teleytaio-toys-xarti-alla-oi-polites-tin-zoi-toys

Link to comment
Share on other sites

^ διαφερει αρκετα απο το λημμα της αγγλικης - ουτε μια αναφορα στον Τριτο Δρομο  ρε παιδι μου, τουλαχιστον δεν γραφει Χαρουμενα  Χριστουγεννα απο κατω :p

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Social_democracy

 

τωρα που δεν εχει δουλεια κανω και λιγο οθφαλμολουτρο <3  -> http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=268993

 

(αυτο το κοντινο στο 31:11 ....... :inlove:  ) 

 

"οταν πας σε ενα παρτυ οπου ολοι διασκεδαζουν και τους πεις οτι πρεπει να σταματησει, θα σε πουνε γραφικο" 

 

επεσε το ματι μου σε αυτο πριν btw  -> http://www.press-gr.com/2016/01/28_12.html

 

 

 

 Harry Lazaropoulos

Ακούω μια διαρροή που προέρχεται από την Ηρώδου Αττικού και όχι αποκλειστικά από εκείνους που λένε διάφορα κάτω από τη νερατζιά στον αριθμό 19.
Κάποιοι σύμβουλοι εισηγούνται εκλογές - εξπρές στις 28 Φεβρουαρίου για να αιφνιδιαστεί η νέα ηγεσία της ΝΔ, να απαλλαγεί το πρώτο κόμμα του κυβερνητικού συνεταιρισμού από τον γκαφατζή εταίρο, αλλά και να τελειώσουν τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση αφού ο Λεβέντης φαίνεται πιο "σκληρό καρύδι" απ' όσο αναμενόταν.


Το μεταδίδω με επιφύλαξη αλλά έχει ενδιαφέρον εφ' όσον απασχολεί το ρεπορτάζ.

 

το γουδι - το γουδοχερι ....

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Πως ακριβώς οι χαμηλές τιμές πετρελαίου καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία; :hmm:

 

 

Δεν έχουν πολλά φράγκα να σκάνε σε λούσα οι Αραβοτέτιοι, simple as that.

 

Πχ για κάθε μια Veyron που μένει απούλητη, πόσα Opel Astra πρέπει να πουληθούν σε μας τους φτωχο-"ευρωπαίους" για να κινηθεί το χρήμα. Και είναι και τα κοτερα/ξενοδοχεία/ποδοσφαιρικές/κλπκλπ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πέσαμε σε τζιμανι...

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A7%CE%B5%CF%81%CF%83%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%82

Εννοώ την χερσόνησο, την περιοχή

Δεν είναι η Β.Κορεα κομμουνιστικο κράτος???

Και τι είναι???

Δημοκρατικό???

Αχαχαχαχαχα

[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Άλλα εννοείς, άλλα λες...

Δικτατορία, και αν δούμε και τις κοινωνικές τάξεις της θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές άρα εξ ορισμού έχουν καμία σχέση με Κομμουνισμό και με Δημοκρατία, μην ξαναλέμε τα ίδια

Link to comment
Share on other sites

Πως ακριβώς οι χαμηλές τιμές πετρελαίου καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία; :hmm:

 

Όταν πέφτουν οι τιμές μειώνετε το ΑΕΠ των χωρών που πουλάνε πετρέλαιο, (Ρωσία Βενεζουέλα Σαουδική Αραβία Νορβηγία κλπ) σταματάνε να εισάγουν προϊόντα οπότε μειώνετε το ΑΕΠ των χωρών που τους πουλάνε τα προϊόντα, (Κίνα, Κορέα, Γερμανία Ολλανδία κλπ)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να κάνω μια παρατήρηση στα όσα γράφεις:

Δεν είναι τίμιο να αφήνεις τον κομμουνισμό ως ένα πολίτευμα που ίσχυε από το 1917 έως το 1990 στην ΕΣΣΔ και να συγκρίνεις με τον καπιταλισμό αντίστοιχα από το 1917 έως το 1990 στο δυτικό κόσμο.

Ο κομμουνισμός γνώρισε κι αυτός φάσεις.

Η πρώτη φάση, δηλαδή η φάση του Λένιν και η Οκτωβριανή Επανάσταση, έδωσε στη Ρωσία δύναμη και τρόπο ελέγχου του χάους. Δίνοντας εξουσίες στον ίδιο το λαό να ελέγχει το λαό, μπόρεσαν να ελέγξουν την αχανή χώρα και να κατευθύνουν την παραγωγή της. Ο ίδιος ο Λένιν, είχε προτείνει τη λεγόμενη NEP, Νέα Οικονομική Πολιτική, σύμφωνα με κείμενα της εποχής. Η NEP δεν ήταν παρά ένα φιλελεύθερο σύστημα για τις συναλλαγές / οικονομική πολιτική της χώρας.

Προσωπικά πιστεύω ότι εάν ο Λένιν είχε ζήσει 5-10 χρόνια ακόμη και είχε μπει σε σειρά η NEP, η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά.

 

Κοίτα, εγώ πάλι δεν βρίσκω έντιμο να απομονώνουμε περιόδους, με σκοπό να καταδείξουμε ότι ένας έφταιγε που χάλασε το σύστημα. Αλλά ακόμα και έτσι, και μιας και εσύ βρίσκεις πως τα ''πρώτα χρόνια'' της ΕΣΣΔ ήταν καλά, έχω ένα ερώτημα: Πόσες εκλογικές αναμετρήσεις έγιναν σε αυτά τα χρόνια, και πόσα κόμματα λάμβαναν μέρος ???

Από κει και πέρα ο Στάλιν που ανέβηκε στην εξουσία άλλαξε τελείως τις ισορροπίες και δημιούργησε μια δικτατορία με ό,τι συνέπειες αυτό είχε. Απλά θα πρέπει να δούμε λίγο και τις άλλες χώρες τι πολίτευμα είχαν, δηλαδή Ελλάδα είχαμε τον Μεταξά (δικτάτορας), Ισπανία Δικτάτορα, Ιταλία Δικτάτορα, Γερμανία Χίτλερ. Πολιτικά δηλαδή η Ρωσία του μεσοπολέμου δεν διέφερε ιδιαίτερα από τον ανταγωνισμό.

Το μεγάλο πρόβλημα φυσικά ήρθε με το τέλος του Β Παγκοσμίου. Εκεί όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΝ. Δεν φταίει ο κομμουνισμός ή ο καπιταλισμός, αλλά τα έξοδα του πολέμου και οι καταστροφές. Από εκεί και έπειτα έρχονται και οι μνήμες και μετά το 1950 ξεκινάει η μεγάλη ανισότητα στην ανάπτυξη όπου η ψαλίδα ανοίγει εκθετικά μέχρι αυτά που διαβάζαμε με τους Ρώσους να πηγαίνουν να αγοράζουν Κόκα Κόλα με πάθος μετά την πτώση του καθεστώτος. Απλά να σημειωθεί ότι και οι πρώην πλούσιες χώρες, π.χ. η Αγγλία που είχε ένα κάρο αποικίες, είχε μαύρες περιόδους μετά τον Β Παγκόσμιο με τις διάφορες κρίσεις. Π.χ. Βενζίνη με το δελτίο στην κρίση του 70.

Φυσικά τα έξοδα του Ψυχρού πολέμου διέλυσαν την ΕΣΣΔ και διέλυσαν και κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

 

Συμφωνούμε. Η κεφαλαιώδης διαφορά βέβαια ήταν ότι τα δυτικά κράτη, ακόμα και τα εντελώς κατεστραμένα ανέκαμψαν, και το βιοτικό επίπεδο των χωρών έκτοτε ανεβαίνει παρά τις σποραδικές ''κρίσεις'', ενώ απο την άλλη πλευρά σβήνανε τα φώτα για να μη βλέπουν τα χάλια τους. Και αυτό συνιστά αδυναμία / ανικανότητα διακυβέρνησης ή απλά πολεμαγαν με λάθος όπλα.... όπως και να το δείς, αποτυχία είναι.

Η Αμερική, όντας έξω από το χωρό, μπόρεσε και γιγαντοποίησε την οικονομία της και πλέον και με τα διάφορα οικονομικά τρυκ είναι εκτός συναγωνισμού. Επίσης πούλησε τον τρόπο ζωής της ως τον τρόπο που όλοι θέλουν να ζουν. Δηλαδή το όνειρο του μέσου άντρα είναι ο Dan Bilzerian και της μέσης γυναίκας η γυναίκα του Πατούλη.

 

Αυτό το λές εσύ.... Εγώ θα αφήσω να μιλήσει κάποιος που ζούσε κάτι που δεν του πούλησαν.....

 

 

Συχνά  οι άνθρωποι έπαιρναν τα αντικείμενα και μ’ αυτά διακοσμούσαν τα σπίτια τους. Θυμάμαι μια ξαδέλφη μου η οποία τρελάθηκε από χαρά, όταν βρήκε στη θάλασσα ένα πράσινο άδειο μπιτόνι, σε καλή κατάσταση μάλιστα. Ένας θεός ξέρει ποιος το είχε πετάξει στις ακτές της Ιταλίας, χωρίς να φανταστεί πως στην άλλη πλευρά της θάλασσας το μπιτόνι θα μετατρεπόταν σε φετίχ. Πάνω στο μπιτόνι υπήρχε το λογότυπο της εταιρίας και ένα γυναικείο εσώρουχο χέρι χέρι με ένα ανδρικό εσώρουχο, και τα δύο γδαρμένα από το θαλασσινό νερό, γιατί είχαν κάνει μακρύ ταξίδι, φαίνεται. Το πήρε λοιπόν η ξαδέρφη μου και μαζί με τη μάνα της αποφάσισαν να το τοποθετήσουν στο σπίτι τους, στην πιο περίοπτη θέση του καθιστικού, λες και επρόκειτο για σπάνιο πίνακα του Βαν Γκογκ ή του Πικάσο.

 

Σελ. 47

 

Απο το ''Μικρό ημερολόγιο συνόρων'' το οποίο εννοείται πως στο συστήνω ανεπιφύλακτα.

 

 

Προσωπικά δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο σύστημα, πιστεύω ότι όλα πάσχουν, και αυτό που έχουμε σήμερα ως οικονομικό μοντέλο πάσχει, αλλά φαίνεται ότι η ύπαρξη ατομικών ελευθεριών ευνοεί την οικονομική ανάπτυξη, και γι' αυτό τις απολαμβάνουμε. Αισθανόμαστε καλύτερα. Τώρα το εάν το επίπεδο διαβίωσης εξισώνεται με το εισόδημα, όπως μας πλασάρουν, πραγματικά το θεωρώ μύθο. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα threashold κάτω του οποίου η ανυπαρξία χρημάτων σε κάνει δυστυχισμένο, ένα threshold πάνω το οποίου η ύπαρξη χρημάτων πάλι σε κάνει δυστυχισμένο (ή έστω, δεν σε βοηθάει κάπου) και ο μέσος όρος που είμαστε όλοι οι υπόλοιποι, που σίγουρα θα θέλαμε κάτι παραπάνω αλλά έιμαστε χαρούμενοι που δεν παίρνουμε κάτι παρακάτω. Η ποιότητα ζωής στο μέσο όρο για μένα εξαρτάται από άλλους παράγοντες, ποιότητα εργασιακού περιβάλλοντος, άδειες, σύστημα υγείας και κόστος ζωής.

 

Το παραπάνω βιβλίο, και οι μαρτυρίες αυτών των ανθρώπων, καθορίζουν πέραν πάσης αμφιβολίας για εμένα, πως εκείνοι βρίσκονταν πολύ κάτω απο αυτό το κατώφλι που λές.

 

Και βέβαια όλα πάσχουν !!! Το ζήτημα είναι πιο ανακάμπτει καλύτερα, και ποιό τελικά προτιμάει ο κόσμος. Η κουβέντα να υπενθυμίσω γίνεται για αυτά που έχουμε, και όχι τι θα μας άρεσε να συμβαίνει. Το πρόβλημα με τον σοσιαλισμό / κομμουνσιμό, όπως ξαναέγραψα, συνιστά ότι αντιμάχεται την ίδια την ανθρώπινη φύση. Και για αυτό η αποτυχία του είναι συντριπτική. Θα φέρω ένα ακόμα πιο απλό παράδειγμα: Γιατί να αφιερώσω χρόνο και μόχθο, μετά απο την εργασία μου να φροντίσω 2 μελίσσια, ώστε να παρέχω στα παιδιά μου 2 κιλά μέλι, όταν θα έρχεται κάποιος να μου το παίρνει, και να μου λέει ότι ''δικαιούμαι'' 100 γραμμάρια, τα οποία όμως δεν θα είναι σταθερά, αφού την επόμενη χρονιά, θα προφασιστεί έλλειψη ??? Τα συστήματα αυτά, δεν αφήνουν τον άνθρωπο να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να ικανοποιήσει έτσι τις ανάγκες του, κατάδικάζοντας τον έτσι να βαλτώνει, και να αρκείται σε ότι ''κάποιος'' θεωρεί ότι χρειάζεται.

Θεωρώ ότι οι άκρως καπιταλιστικές χώρες πάσχουν στο θέμα ποιότητα ζωής λόγω του περίπλοκου συστήματος κανόνων που συνεχώς αυξάνουν. Το βλέπω καθημερινά στην Αγγλία, όπου ο μόνος τρόπος να μην ασχολούμαι καθημερινά με μαλακίες του Αγγλικού συστήματος είανι να γυρίσω στην Ελλάδα να αράξω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με παλιότερη κουβέντα όπου μοιάζει αδύνατο να διαχωρίσουμε το οικονομικό σύστημα από καθαρά πολιτικές αποφάσεις.

 

Σεισμός, Σεισμός "Φιλελευθερισμός":

 

http://finance.zacks.com/much-money-average-american-family-savings-7304.html

 

The average savings account balance in the U.S. was $5,923 in 2011, according to a 2012 report by Pitney Bowes, a document-management services company.

 

 

Bankrate.com reported in 2012 that 28 percent of American families have no savings. Another 20 percent don't have enough saved to cover even three months' worth of living expenses, while just 43 percent have enough in savings to cover three months of expenses.

 

 

A December 2011 report by "USA Today" reveals that half of all U.S. retirees have less than $25,000 in savings of any kind.

 

 

Master και peasant race. Στην Ελλάδα το 2009 ήσουν κατώτερη μεσαία τάξη και πιο κάτω ακόμα με καταθέσεις έως 50.000€(με σαφώς μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη εντός Ελλάδας). Να μην μιλήσουμε μετά για την εταιρειοκρατεία. Όλα εκείνα τα λόμπι που διεισδύουν παντού για να περάσουν το συμφέρον των μετόχων τους σε βάρος των υπολοίπων(διατροφή στα σχολεία, μεταλλαγμένα, παιχνίδια με το ρεύμα, καταστροφές στο περιβάλλον κτλ.).

 

Κάποιοι ονειρεύονται ότι θα πάνε στο Καλιφόρνια, όπου οι σερβιτόρες παίρνουν 2.500 ντάλαρς(αν το θυμάμαι σωστά), θα γίνουν μπίζνεσμεν και μετά θα το ρίξουν στο σκι και το warcraft. Πρώτον, να ρωτήσουν άτομα εκεί πόσο πρέπει να έχει το άτομο/ζευγάρι για μια ποιοτική ζωή με τακτικές εξόδους σε restaurant κτλ. Δεύτερον, να έχουμε συναίσθηση της διαφοράς του να πηγαίνει κάποιος στο εξωτερικό σαν υψηλής κατάρτισης εργαζόμενος με ντοκτορά και τα σχετικά από το να πηγαίνει σερβιτόρος. Ο Sotiris που έχει Phd έγραψε πριν κάμποσα ποστ για τις δυσκολίες του έξω, τόσο για τον εαυτό του όσο και για όλους όσους μεταναστεύουν. Ο wizard πήγε σαν στέλεχος πληροφορικής που έπαιρνε πολύ καλά λεφτά προ κρίσης. Και στην Αφρική να πας ως στέλεχος της ΧΥ πολυεθνικής καλά θα περνάς. Μην κοιτάτε την Ελλάδα που έχει προτεραιότητα το χρέος αυτή τη στιγμή και βλέπεις ευρώ μόνο σε λογιστικές εγγραφές.

 

Πολιτισμό, παντού, είχε μόνο η Ευρώπη. Λέω είχε γιατί με τους Κυριάκους πάνε να την κάνουν και αυτή φαρ ουέστ.

 

 

 

Επόμενο Θέμα: "Αποφύγαμε τα χειρότερα"

 

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/

 

image.png

Link to comment
Share on other sites

Πολιτισμό, παντού, είχε μόνο η Ευρώπη. Λέω είχε γιατί με τους Κυριάκους πάνε να την κάνουν και αυτή φαρ ουέστ.

 

 

Δε σου τα 'πανε τα νέα ??   Ο Κούλης, δύσκολα θα προλάβει να χαλάσει κάτι

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί ο Τσίπρας τί είναι; Ο Μπαρόζο στο Ιγιού τί είναι; Κομμουνιστές που θέλουν να μοιραστείς τα λεφτά σου μαζί τους και με τους φίλους τους.

 

Σχετικά με την είδηση, άσε τι λένε. Ακολουθούν τακτική Χότζα. Ανακοινώνουν 100 παίρνουν και παίρνουν πίσω τα 90 για να νοιώσεις ανακούφιση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί ο Τσίπρας τί είναι; Ο Μπαρόζο στο Ιγιού τί είναι; Κομμουνιστές που θέλουν να μοιραστείς τα λεφτά σου μαζί τους και με τους φίλους τους.

 

Σχετικά με την είδηση, άσε τι λένε. Ακολουθούν τακτική Χότζα. Ανακοινώνουν 100 παίρνουν και παίρνουν πίσω τα 90 για να νοιώσεις ανακούφιση.

 

Εγώ το ξέρω. Πές το σε αυτούς που ησύχασαν

 

Οι παλιότεροι συνήθιζαν να λένε πως κυβερνιώμστε απο 2 δεξιά κομματα.... Που να φανταστούν τότε ότι κυβερνιώμασταν απο 2 αριστερά κόμματα !! και τί αριστερά !!

Link to comment
Share on other sites

Μια και λέμε για παλιότερους, θα ήθελα να πεταχτώ μια δόση σαν σήμερα πριν 194 χρόνια στην Α' Εθνοσυνέλευση. Μόλις είχαμε επιλέξει τη σημαία μας και ετοιμάζαμε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας μας, ως "Απόγονοι του σοφού και φιλανθρώπου Έθνους των Ελλήνων, σύγχρονοι των νυν πεφωτισμένων και ευνομουμένων λαών της Ευρώπης, και θεαταί των καλών, τα οποία ούτοι υπό την αδιάρρηκτον των νόμων Αιγίδα απολαμβάνουσιν...".

 

Fry1.jpg

 

Τουλάχιστον κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.