Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Σύμφωνοι. Απλά επισημαίνω ότι το "καλό" βιογραφικό δεν είναι πάντα εχέγγυο επιτυχίας ή καλών προθέσεων. Επίσης, η ελληνική ιστορία διδάσκει ότι όταν για κάποιον πολιτικό (ή πολιτική οικογένεια *γκουχ*) βλέπεις υπέρμετρη στήριξη από το εξωτερικό, καλό είναι να κρατάς μια επιφύλαξη. Φανταζόταν κανείς πριν τις εσωκομματικές ότι όλα τα διεθνή μέσα θα καίγονταν ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΝΔ;

 

Το καλό βιογραφικό είναι η αρχή πριν σε φωνάξουν στη δουλειά για συνέντευξη. Στην περίπτωση του Αλέξη βάλαμε ένα παιδάκι του κομματικού σωλήνα, χωρίς προσόντα, στην ύψιστη καρέκλα του κράτους, μόνο και μόνο επειδή ήξερε να χαιδέψει κατάλληλα τα αυτιά του Έλληνα -τι πρωτότυπο. Το οποίο βέβαια αποδείχτηκε το μέγιστο προσόν. Άλλωστε η Δημοκρατία είναι έρμαιο στην ρητορία (ή παπάτζα στις μέρες μας) και δεν είναι τυχαίο ότι ο Περικλής ήταν δεινός ρήτορας. Το ευτύχημα για την ανθρωπότητα είναι ότι ήταν και ικανός.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

η διαφορα του Γεωργιου Παπανδρεου αλλα και του γιου του. ειναι οτι υπηρξανε μεγαλοι ηγετες σε αντιθεση με την "αριστερη" αντιγραφη τους που υπηρξε ενα μεγαλο ψεμα. ( στο οποιο ας πουμε οτι πιστεψαν μεσα στην απελπισια τους οσοι δεν ειχανε οντως τιποτα να χασουν. )

το blame game ομως παει αλυσιδωτα, πρωτος κρικος ειναι ο Ανδρεας γιατι εφερε την γνωστη νοοτροπια στον Ελληνα, δευτερος ο κοσμος που συνεχιζε να τον ψηφιζει. τριτος και τελευταιος η ΝΔ που εκανε τα ιδια με το ΠΑΣΟΚ γιατι "συνταξεις μαμουθ και αργομισθια, αυτο θελει ο κοσμος ! να τους παμε κοντρα ? "

ολα πανε συμφωνα με το διαβολικο σχεδιο μου παντως :p

ψηφιζω μπουμπουκο για να μην βγει meymar, βγαινει τελικα αλλος και του ευχεται μετα ο αρχιγκαντεμης να γινει πρωθυπουργος, τι αλλο να ζητησω πια ? :D

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Είναι εντελώς αδύνατον να ανακληθεί μια απόφαση επειδή αλλάζει η νομοθεσία. Οι αποφάσεις εκδίδονται με την νομοθεσία που ισχύει εκείνη τη στιγμή, και οτιδήποτε μεταγενέστερο, είτε ευνοεί είτε όχι, δεν αλλάζει την ειλημμένη απόφαση. Αυτό είναι στοιχειώδεις γνώσεις νομικής, και αν δεν το ξέρουν, καλύτερα να αφήσουν τις ''αποκαλύψεις'' και να καλιεργήσουν πατάτες.

 

H νομος περι ελαχιστης ηλικιας για συνταξιοδοτηση απο τα 63 στα 67 θα ψηφιζοταν το καλοκαιρι του '15 (δεν παρακολουθησα ποτε περασε τελικα) με αναδρομικη ισχυ απο την πρωτη του μηνους του 2015.

 

Οταν δεν εχεις χρηματα δεν υπαρχουν νομικα εμποδια απο οτι φαινεται.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ποιά κατάρρευση ??

Προς το παρόν γινόμαστε μάρτυρες φυγής νέων ανθρώπων σε αυτές τις καπιταλιστικές χώρες. Σε αυτές δηλαδή που προάγουν την ανισότητα στον πλούτο.

Κανένας δεν προτιμάει μια σοσιαλιστική, που εγγυάται ισότητα στη φτώχεια.

Ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του, και οι λοιποί, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Υπάρχει η λεγόμενη παγκόσμια φούσκα χρέους. Αν αυτή σκάσει τότε θα έχουμε την πλήρη κατάρρευση. Προς το παρόν έχουμε μία ολοένα και περισσότερο κρίση του καπιταλισμού αφού το βιοτικό επίπεδο παγκοσμίως μειώνεται, ο πλούτος συσσωρεύεται στους λίγους, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί αφού πρώτα έβγαλαν από την αγορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αρχίζουν σιγά σιγά να συγκρούονται μεταξύ τους. Και σε λίγο καιρό αν δεν διαψευστούν  οι προβλέψεις των αναλυτών, η ατμομηχανή της παγκόσμια οικονομία η Κίνα, θα έχει πρόβλημα με συνέπεια μία ακόμη έντονη οικονομική κρίση όπως του 2008. Τι παραπάνω πρέπει να γίνει για να καταλάβει κάποιος πως ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς, οικονομίας, έχει πλέον δείξει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει τον αντίποδα του κομμουνισμού; Στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει ένας διάλογος για την σοσιαλδημοκρατία, καθώς τα λεγόμενα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα αποτελούν ουρές των συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων. Κάπου εκεί για εμένα είναι η λύση, ανάμεσα στα δύο άκρα, καπιταλισμός - σοσιαλισμός.

 

Αυτοαπασχολούμενοι τέλος. Η αγορά θα ανήκει στις πολυεθνικές

Η κρίση τους γονάτισε. Η άγρια φορολόγηση (29% στα καθαρά εισοδήματα) του αποτελειώνει. Το νέο ασφαλιστικό με την πρόβλεψη της σύνδεσης «εισφοράς / εισοδήματος» τους βάζει μια και καλή την ταφόπλακα.

Το προβλέπει η νέα ασφαλιστική λαιμητόμος για ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ που πρόκειται να ισχύει από 1.1.2017 . Η καταβολή θα γίνεται μηνιαία, αντί του διμήνου που ίσχυε μέχρι σήμερα και δεν μπορεί να υπολογίζεται σε ποσό εσόδων μικρότερο των 7.032,72€. Με αυτό το τεκμήριο εισοδήματος θα ξεκινούν οι κατώτατες ασφαλιστικές εισφορές.

Πως θα ζήσει ο αυτοαπασχολούμενος; Μα η κατεύθυνση δεν είναι στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας. Για τον «θάνατο του εμποράκου» πρόκειται. Το θάνατο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

http://www.inred.gr/autoapasxoloumenoi-telos/

Link to comment
Share on other sites

Αυτοαπασχολούμενοι τέλος. Η αγορά θα ανήκει στις πολυεθνικές

 

Ο συνεταιρισμός θα μπορούσε να είναι μια καλή μέθοδος αποφυγής αυτού του ασφαλιστικού εκτρώματος, αν περάσει τελικά. Με όσα έχουν προηγηθεί τις περασμένες δεκαετίες, οι συνεταιριζόμενοι θα ξέρουν ακριβώς τι να αποφύγουν. Αν θέλουν οπωσδήποτε "μεγάλες" εταιρείες (για τα ελληνικά δεδομένα), ας τις έχουν.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

περι ασφαλιστικου 

 

www.youtube.com/watch?v=uz_HbCAlc1A&t=3m37s 

 

http://www.eklogika.gr/news/N-Vo%CF%85tshs-Sthn-pshfoforia-gia-to-asfalistiko-h-pleiopshfia-ths-kuvernhshs-mporei-na-dieurunthei--10-01-2016

 

αντε να ξεκινησει η ψηφοφορια να γελασουμε παλι - ευτυχως που δεν φορολογειται το καλαμπουρι :hehe: 

Link to comment
Share on other sites

Δεν βάζετε και τα βιογραφικά των προηγούμενων ΠΘ? Εννοώ, αφού ο Τσίπρας έχει το χειρότερο βιογραφικό  και όλοι οι άλλοι καλύτερο γιατί δεν τα πηγαίναμε καλά σαν χώρα τόσο καιρό με τέτοιους δουλευταράδες.

(its politics, noone cares που δούλευες και τι έκανες, την ιδεολογία σου ψηφίζω, δεν σε παίρνω για λογιστή)

 

Λέμε ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην διαπλοκή και το πελατειακό κράτος !!!

 

Το πρόβλημα στο Ελλαδιστάν είναι ότι περάστηκε η αριστερή φιλοσοσφία αλλά ξεχάστηκε να αναφερθεί η δεξιά τσέπη.

Είναι πολύ ακαδημαϊκό ας πούμε να θεωρείσαι αριστερός και μαρξιστής. Αν κάποιος σε πει Σταλινιστή είναι φασίστας.

Το αστείο είναι ότι καμιά οικονομία του πλανήτη σαν αριστερή ιδεολογία δεν μπόρεσε να αποδείξει τον μαρξισμό.

Το παράδειγμα την Β. Κορέας είναι ο ορισμός του κομμουνισμού.

Εκεί ήθελα να δω εδώ τους αριστερούς πόσες ημέρες θα άντεχαν.

Και δεν αναφέρομαι στο αστείο να προσπαθήσεις να εισέλθεις στην χώρα παράνομα τι σε περιμένει...

 

Αιντε, καλά σφυροδρέπανα και καλή ανάπτυξη.

 

Άντε πάλι τα ίδια και τα ίδια..

1) Ποια δεξιά και ποια αριστερή τσέπη, από πότε η τσέπη σου ορίζει τι θα πιστεύεις ιδεολογικά? Από ποτέ, απλά κοτσάρετε πάντα αυτό το γελοίο επιχείρημα γιατί δεν πιστευετε ότι ένας άνθρωπος με λεφτά μπορεί να είναι αριστερός. Για τον Τσίπρα δεν ακούγεται πολύ αυτό, ακουγόταν για τον Αλαβάνο, που μπορεί να διαφωνώ μαζί του, αλλά στην Αριστερά παρέμεινε παρόλο που έχει χρήμα..

 

2) Είσαι Σταλινιστής αν εφαρμόζεις αυτά που έλεγε ο Σταλιν, δεν εισαι Σταλινιστής επειδή κάποια ζώα, μην έχοντας κάτι αρνητικό να πούνε για τον Κομμουνισμό, σε βαφτίζουν "Σταλινιστή" για να σου πουν 5 δευτερόλεπτα αργότερα ότι ο Στάλιν "εσφαξε" περισσότερους από τον Χίτλερ.

 

3) Ίσως γιατί ποτέ δεν εφαρμόστηκε ανεμπόδιστα ο Κομμουνισμός, (εκτός από την Ρωσία, από την επανάσταση του 1917 και για λίγα χρόνια μέχρι τον πόλεμο, που η Ρωσία είδε ΤΡΟΜΕΡΗ ανάπτυξη, αλλά αυτά δεν συμφέρουν κάποιους και να μην τα πολυλέμε). Το θέμα όμως για μένα δεν ειναι αν πέτυχε ή δεν πέτυχε ο Κομμουνισμός ή ο καπιταλισμός ή η οποιαδήποτε ιδεολογία, το θέμα μου ειναι τι είναι πιο ΔΙΚΑΙΟ. Η ο "πετυχημένος" καπιταλισμός, που έχει εφαρμοστεί και αφήνει εκατομμύρια φτωχούς, και συσσωρευμένο πλούτο στο 1% του πλυθυσμού ΔΕΝ ειναι δίκαιος. Ο Κομμουνισμός μιλάει για ισότητα, κοινωνικό κράτος και αγαθά, όχι ο καπιταλισμός. Can you argue on that? Μπορείς να μου πεις τι ειναι πιο δίκαιο?

4) Δεν θα μπορούσες να ήσουν περισσότερο λάθος. Δεν υπάρχει κομμουνισμός στην Β. Κορέα, λέγεται δικτατορία. Όπως δεν υπάρχει κομμουνισμός στην Κίνα και ας λέγεται Κομμουνιστικό κόμμα το κυβερνητικό, όπως δεν υπάρχει και Κομμουνισμός στην Ρωσία, όπως δεν υπάρχει τελικά και Σοσιαλισμός στην Ελλάδα και ας λέγεται Αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εισαι ότι λές σε αυτό τον πλανήτη.
 

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις να μας πεις ότι δεν υπήρχαν Γκουλάγκ και δεν έσφαξε κόσμο ο πατερούλης ???

 

Δουλεύω με έναν από την πρώην DDR. O άνθρωπος μόνο που δεν ξερνά όταν ακούει για κομμούνια,

Τηλέφωνο δεν υπήρχε. Μόνο αν ήσουν στην  Stasi.

Απαγόρευση να ταξιδεύεις. Είχε φτάσει μέχρι την Βουλγαρία και κοιτούσε στην Ελλάδα από απέναντι.

15 χρόνια για παραγγελλία για να πάρεις το Zastava.

Ο καθένας παρακολουθούσε τον άλλον.

 

 

Aν υπήρχε ανάπτυξη δεν θα πεινούσε ο κόσμος στην Β. Κορέα. Εκεί είναι κομμουνισμός φίλε. 100% μάλιστα.

Ο κομμουνισμός είναι απλά γελοίος και για μερικούς άρρωστους που ακουνε Στάλιν και λιποθυμάνε.

Μόνο 200.000 ποντιοι πήγανε Γκουλαγκ  !!! Δεν αναφέρομαι για άλλους.

Δεν μιλάω για τα υπόλοιπα είναι για εμετούς.

Περνούσες τον τοίχο και σε σκοτώνανε σαν κρέας.

Ρε εμετός λέμε !!!

 

Ποιος σου είπε φίλτατε οτι ο κομμουνισμός είναι καπιταλισμός ???

Θα έχεις Zastava και όχι ΒΜW, κατάλαβες ???

Όχι μάθανε στο χρήμα και το παίζουμε αριστεροί ή έτσι μας βολεύει.

Πάνε Β.Κορέα αν θέλεις χρήμα και κομμουνισμό στο φινάλε.

Η αναφορά είναι γενική και δεν απεθυύνεται σε εσένα.

 

Και στο Ελλαδιστάν όλα τα κομμούνια στο χρήμα είναι.

Το ΚΚΕ γιατί δεν ανοίγει τα βιβλία του ???

Σε άλλη χώρα θα είχε φάει απαγόρευση.

Στην Γερμανία απαγορεύτηκε το ΚΚΕ το '56.

Έγινε επεξεργασία από mad_dog
Link to comment
Share on other sites

Απολύθηκε η μετρ του ιστορικού καφέ «Zonar's» μετά από επεισόδιο με τον Αντώνη Σαμαρά
Έχασε τη δουλειά της η μετρ του ιστορικού καφέ «Zonar's» στην Αθήνα, καθώς δεν αναγνώρισε τον πρώην πρωθυπουργό και αρνήθηκε να του βρει τραπέζι, καθώς δεν είχε κάνει κράτηση.

 

 

Μέγεθος νάνου...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Θέλεις να μας πεις ότι δεν υπήρχαν Γκουλάγκ και δεν έσφαξε κόσμο ο πατερούλης ???

 

Δουλεύω με έναν από την πρώην DDR. O άνθρωπος μόνο που δεν ξερνά όταν ακούει για κομμούνια,

Τηλέφωνο δεν υπήρχε. Μόνο αν ήσουν στην  Stasi.

Απαγόρευση να ταξιδεύεις. Είχε φτάσει μέχρι την Βουλγαρία και κοιτούσε στην Ελλάδα από απέναντι.

15 χρόνια για παραγγελλία για να πάρεις το Zastava.

Ο καθένας παρακολουθούσε τον άλλον.

 

 

Aν υπήρχε ανάπτυξη δεν θα πεινούσε ο κόσμος στην Β. Κορέα. Εκεί είναι κομμουνισμός φίλε. 100% μάλιστα.

Ο κομμουνισμός είναι απλά γελοίος και για μερικούς άρρωστους που ακουνε Στάλιν και λιποθυμάνε.

Μόνο 200.000 ποντιοι πήγανε Γκουλαγκ  !!! Δεν αναφέρομαι για άλλους.

Δεν μιλάω για τα υπόλοιπα είναι για εμετούς.

Περνούσες τον τοίχο και σε σκοτώνανε σαν κρέας.

Ρε εμετός λέμε !!!

 

Ποιος σου είπε φίλτατε οτι ο κομμουνισμός είναι καπιταλισμός ???

Θα έχεις Zastava και όχι ΒΜW, κατάλαβες ???

Όχι μάθανε στο χρήμα και το παίζουμε αριστεροί ή έτσι μας βολεύει.

Πάνε Β.Κορέα αν θέλεις χρήμα και κομμουνισμό στο φινάλε.

Η αναφορά είναι γενική και δεν απεθυύνεται σε εσένα.

 

Και στο Ελλαδιστάν όλα τα κομμούνια στο χρήμα είναι.

Το ΚΚΕ γιατί δεν ανοίγει τα βιβλία του ???

Σε άλλη χώρα θα είχε φάει απαγόρευση.

Στην Γερμανία απαγορεύτηκε το ΚΚΕ το '56.

Φίλος οκ, δεν καταλαβαίνεις Ελληνικά οπότε δεν έχει και νόημα να απαντήσω πέρα από αυτό το μήνυμα..

 

Δεν είπα αυτό το πράγμα για τον Στάλιν, είπα ότι δεν είναι Σταλινιστής όποιος αποκαλείται Σταλινιστής από τον κάθε βλάκα.

Δεν μίλησα για DDR, που κολλάει αυτό? Αν ο γνωστός σου δεν ήταν εργάτης το 1920 στην Ρωσία δεν με ενδιαφέρει.

Επιμένεις στο ότι υπάρχει κομμουνισμός στην Β. Κορέα, αλήθεια , αυτό από τι το συμπεραίνεις? Επειδή το λέει ο Κιμ Γιουνγκ? Έχει εφαρμοστεί μαρξισμός στην Β. Κορεά και δεν το ξέρω? 

 

Ποια Γκουλάγκ μωρέ, μην μου μιλάς για Σταλινική Ρωσία σου λέω, πάνε λίγο πιο πριν, Λενιν.

Φυσικά και ο καπιταλισμός δεν είναι κομμουνισμός, τι βλακείες λες. Και δεν μου λες, πρέπει να έχουμε Zastava ή ΒΜW? Το Toyota σε χαλάει? Άσε που αν αυτό καταλαβαίνεις από το "ισότητα" τότε έχεις πρόβλημα μεγάλο.. Έχω σιχαθεί να ακούω τα ίδια ακριβώς ψευτοεπιχειρήματα τόσο καιρό από τους ίδιους ανίδεους ανθρώπους. "Stalin, Γκουλάγκ, Β.Κορέα, Zastawa ", καμία σύνδεση με αυτά που λέγαμε στην αρχή, καμία σύνδεση με τον κομμουνισμό και αυτά που λέει, απλά κάποιος μας είπε ότι αυτά είναι Κομμουνισμός και το κατάπιαμε αμάσητο. Δεν απαντάς σε αυτά που σε ρωτάω, υπεκφευγεις και λες πράγματα για να το φτάσεις στο άλλο άκρο.

 

Οι κομμουνιστές είναι στο χρήμα? Οκ, πιο μεγάλη ανοησία δεν υπάρχει απλά, οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει τα μάτια του το βλέπει.

Καληνύχτα

Έγινε επεξεργασία από Myralis
Link to comment
Share on other sites

ποια δεξιά και ποια αριστερή τσέπη, από πότε η τσέπη σου ορίζει τι θα πιστεύεις ιδεολογικά? Από ποτέ, απλά κοτσάρετε πάντα αυτό το γελοίο επιχείρημα γιατί δεν πιστευετε ότι ένας άνθρωπος με λεφτά μπορεί να είναι αριστερός.

 

Tι έγινε ρε συ ; Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ; (αν και πολύ θα ήθελα να ελεγχθεί η νομιμότητα των μύριων του Σταθάκη, του Παπαδημούλη, του Φλαμπουράρη και των λοιπών ΣΥΡΙΖΑΙων ή μη)

 

Γιατί εγώ έχω την αίσθηση ότι όλοι αυτοί οι τύποι πουλάνε αριστεροσύνη απλά επειδή ακόμη υπαρχει ψωμί και χοντρή κονόμα.

Εκτός αν γουστάρεις να χαντακώνει το μέλλον σου και των παιδιών σου (κι ενός ολόκληρου λαού) ένα μάτσο τύπων που έχουν κάνει τα κουμάντα τους και απλά  μας γλεντάνε με το πρόσχημα της από Αριστερά προερχόμενης σωτηρίας.

Καλό το παραμύθι της πρώτης φοράς αριστερά, αλλά αυτοί ούτε τα προσχήματα δεν κατάφεραν να κρατήσουν και γι' αυτό πέτυχαν να φαίνεται καλύτερος ακόμη κι ο Κούλης.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει η λεγόμενη παγκόσμια φούσκα χρέους. Αν αυτή σκάσει τότε θα έχουμε την πλήρη κατάρρευση. Προς το παρόν έχουμε μία ολοένα και περισσότερο κρίση του καπιταλισμού αφού το βιοτικό επίπεδο παγκοσμίως μειώνεται, ο πλούτος συσσωρεύεται στους λίγους, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί αφού πρώτα έβγαλαν από την αγορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αρχίζουν σιγά σιγά να συγκρούονται μεταξύ τους. Και σε λίγο καιρό αν δεν διαψευστούν  οι προβλέψεις των αναλυτών, η ατμομηχανή της παγκόσμια οικονομία η Κίνα, θα έχει πρόβλημα με συνέπεια μία ακόμη έντονη οικονομική κρίση όπως του 2008. Τι παραπάνω πρέπει να γίνει για να καταλάβει κάποιος πως ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς, οικονομίας, έχει πλέον δείξει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει τον αντίποδα του κομμουνισμού; Στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει ένας διάλογος για την σοσιαλδημοκρατία, καθώς τα λεγόμενα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα αποτελούν ουρές των συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων. Κάπου εκεί για εμένα είναι η λύση, ανάμεσα στα δύο άκρα, καπιταλισμός - σοσιαλισμός.

 

 

Αν....

 

Καλό θα είναι να μιλάμε με δεδομένα, και όχι με ευχολόγια.

 

Μειώνεται το βιοτικό επίπεδο ???? για κάνε έναν κόπο να παραθέσεις μερικά στοιχεία να δούμε όλοι: Πόση ήταν η παιδική θνησιμότητα στον κόσμο πριν 50 χρόνια π.χ. ? (θες πιο πολλά ή πιο λίγα, το αφήνω σε εσένα) Πόσος ο αναλφαβητισμός ? Πόσο το προσδόκιμο ζωής ?? πόσοι οι απόλυτα φτωχοί ? Ποιές χώρες έκαναν άλματα στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου ???

μη λέμε λοιπόν ότι θέμε χάριν άγρας εντυπώσεων...

 

Όσον αφορά την κρίση που αναφέρεις, δεν καταλαβαίνω..... Μόνο εγώ βλέπω ότι όλοι όσοι την κάνουν απο τη χώρα επιλέγουν τις χώρες που επικρατεί άκρατος και σκληρός καπιταλισμός ??? γιατί δεν επιλέγουν κάτι πιο soft ?? η Αλβανία εδώ δίπλα λ.χ. μια χαρά σοσιαλισμό έχει.... Η Ελλάδα δε, ουδέποτε είδε καπιταλισμό, όπως φωνάζουν όλοι. Διαφορετικά η κυβέρνηση εδώ θα άφηνε τις τράπεζες να σκάσουν όπως μια χαρά έσκασε η Lehman brothers και απο λίγο θα έσκαγε και η ασφαλιστική ING στο Αμερικα.

 

@Myralis,

 

3) Ίσως γιατί ποτέ δεν εφαρμόστηκε ανεμπόδιστα ο Κομμουνισμός, (εκτός από την Ρωσία, από την επανάσταση του 1917 και για λίγα χρόνια μέχρι τον πόλεμο, που η Ρωσία είδε ΤΡΟΜΕΡΗ ανάπτυξη, αλλά αυτά δεν συμφέρουν κάποιους και να μην τα πολυλέμε). Το θέμα όμως για μένα δεν ειναι αν πέτυχε ή δεν πέτυχε ο Κομμουνισμός ή ο καπιταλισμός ή η οποιαδήποτε ιδεολογία, το θέμα μου ειναι τι είναι πιο ΔΙΚΑΙΟ. Η ο "πετυχημένος" καπιταλισμός, που έχει εφαρμοστεί και αφήνει εκατομμύρια φτωχούς, και συσσωρευμένο πλούτο στο 1% του πλυθυσμού ΔΕΝ ειναι δίκαιος. Ο Κομμουνισμός μιλάει για ισότητα, κοινωνικό κράτος και αγαθά, όχι ο καπιταλισμός. Can you argue on that? Μπορείς να μου πεις τι ειναι πιο δίκαιο?

 

Βέεεβαια ΤΡΟΜΕΡΟΤΑΤΗ ανάπτυξη .....

 

 

Η διετία 1932 - 1933 ονομάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση ως "Αγροτική Μεταρρύθμιση". Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης, που τότε είχε το όνομα Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα (Μπολσεβίκων), σε συνεργασία με τη διοίκηση της Ουκρανικής ΣΣΔ, με το πρόσχημα της κολεκτιβοποίησης, διέταξε να κατασχεθούν πρώτα όλα τα σιτηρά προϊόντα από τους αγρούς και τις αποθήκες και στη συνέχεια όλα τα μη σιτηρά προϊόντα και τα ζώα. Επιπλέον, απαγορεύτηκε η μετακίνηση του αγροτικού πληθυσμού στις πόλεις.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ο θάνατος από ασιτία έξι ως δώδεκα εκατομμυρίων ανθρώπων σε διάρκεια 500ων ημερών. Η επίσημη ουκρανική πλευρά μιλάει για επτά με δέκα εκατομμύρια, που σημαίνει 17 θάνατοι το λεπτό, 1.000 την ώρα και 25.000 την ημέρα.

 

καλά κάνουν και ''δεν τα πολυλένε''. Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλανε για σχοινί.

 

Ο καπιταλισμός, είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου απο άνθρωπο, Ο κομμουνσιμός είναι ακριβώς το ανάποδο.

Έγινε επεξεργασία από colt3003
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tι έγινε ρε συ ; Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ; (αν και πολύ θα ήθελα να ελεγχθεί η νομιμότητα των μύριων του Σταθάκη, του Παπαδημούλη, του Φλαμπουράρη και των λοιπών ΣΥΡΙΖΑΙων ή μη)

 

Γιατί εγώ έχω την αίσθηση ότι όλοι αυτοί οι τύποι πουλάνε αριστεροσύνη απλά επειδή ακόμη υπαρχει ψωμί και χοντρή κονόμα.

Εκτός αν γουστάρεις να χαντακώνει το μέλλον σου και των παιδιών σου (κι ενός ολόκληρου λαού) ένα μάτσο τύπων που έχουν κάνει τα κουμάντα τους και απλά  μας γλεντάνε με το πρόσχημα της από Αριστερά προερχόμενης σωτηρίας.

Καλό το παραμύθι της πρώτης φοράς αριστερά, αλλά αυτοί ούτε τα προσχήματα δεν κατάφεραν να κρατήσουν και γι' αυτό πέτυχαν να φαίνεται καλύτερος ακόμη κι ο Κούλης.

Αυτό ρώτησα? Που κολλάει η δική σου ερώτηση?

Υπάρχουν δύο ιδεολογίες (και πολλές ενδιάμεσα), Αριστερά και Δεξιά. Το ένα μιλάει κυρίως για κοινωνική (και όχι μόνο) ισότητα, ελευθερία του ατόμου, αλληλεγγύη, εργατικά δικαιώματα, κοινωνικά αγαθά κτλ , το άλλο μιλάει για ελευθερία της αγοράς, ατομική ανέλιξη, ελεύθερη επιχειρηματικότητα, ελεύθερος ανταγωνισμός κτλ.

Αυτό που κατα κόρον συμβαίνει είναι οι πλούσιοι να στηρίζουν Δεξιά και οι φτωχοί Αριστερά (εδώ μπορώ να γράψω 5 παραγράφους ανάλυση γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά δεν έχω τον χρόνο πρέπει να πάω να καθαρίσω το στρατηγείο), κανείς ποτέ δεν είπε ότι ΜΟΝΟ έτσι πρέπει να συμβαίνει. Ότι δηλαδή οι πλούσιοι θα ψηφίζουν μονο δεξιά και οι φτωχοί μόνο αριστερά. Βλέπετε, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν σκέφτοντε μόνο τον εαυτό τους και πιστευουν στην κοινωνική ισότητα κτλ κτλ άσχετα από το τι κάνουν τελικά.

Δεν δέχομαι όρους όπως "πουλάνε αριστεροσύνη", γιατί δεν το βλέπω έτσι, στην τελική, αν καταρευσουν όλα, τους δήθεν θα κυνηγήσουν και αυτούς που τα φάγανε. Είδατε το ΠΑΣΟΚ πως κατέληξε, είδατε και μερικούς ΝΔ που κατέληξαν, έτσι θα γίνει και με τους δηθεν του ΣΥΡΙΖΑ..

Δεν το δέχομαι και για άλλον έναν λόγο, για κάθε Αριστερό που του καταλογίζετε ότι έχει δεξιά τσέπη και άρα δεν ειναι Αριστερός (λολ) άνετε βρίσκω και έναν δεξιό, που ανέβηκε ψηλά όχι λόγο της αξίας του αλλά λόγω της οικογένειας του, και η "Αξιοκρατία" είναι λέξη πολυ ψηλά στο λεξιλόγιο των απανταχού Δεξιών.. 

 

 

Βέεεβαια ΤΡΟΜΕΡΟΤΑΤΗ ανάπτυξη .....

 

 

καλά κάνουν και ''δεν τα πολυλένε''. Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλανε για σχοινί.

 

Ο καπιταλισμός, είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου απο άνθρωπο, Ο κομμουνσιμός είναι ακριβώς το ανάποδο.

Καλά κρασιά, έχω πει 50 φορές ότι δεν μιλάω για την περίοδο που επικεφαλής ηταν ο Στάλιν, αλλά δεν νιώθετε.

Link to comment
Share on other sites

 

Καλά κρασιά, έχω πει 50 φορές ότι δεν μιλάω για την περίοδο που επικεφαλής ηταν ο Στάλιν, αλλά δεν νιώθετε.

 

Αν υπήρχε έστω και μία καλή περίοδος σε αυτά τα 80κάτι χρόνια, οι Ρώσοι θα ψήφιζαν να επιστρέψει πίσω (τώρα που μπορούν κιόλας). Πάρε την πανοπλία σου, και προσπάθησε να πείσεις εκείνους ότι ήταν καλά. Εμείς εδώ αρκούμαστε να μαθαίνουμε απο τα παθήματα των άλλων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει πλάκα που βγάζετε off τον Κομμουνισμό από το "διδαγμα" της μίας χώρας μόνο που εφαρμόστηκε για πολύ λίγο, και θεωρείτε μια χαρά τον καπιταλισμό που επικρατεί σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη και έχει δημιουργήσει την αστική τάξη και την εργατική τάξη που ανήκετε οι περισσότεροι που δεν έχει λεφτά αν και παράγει τα πάντα

 

Δεν έχετε δηλαδή κανένα πρόβλημα με την υπάρχουσα κατάσταση και απεχθάνεστε την ιδεολογία που σου λέει "κοινωνική ισότητα" επειδή την συγχέετε με τον Σταλιν (ο οποίος έκανε εγκλήματα, αλλά νίκησε και τον Ναζισμό -δεν βαριέσαι τώρα-).

 

Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, περαστικά σας μόνο..

 

Και για να πετάξω την μπάλα αλλού, τι θέλω? Κοινωνική ισότητα, δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνικές παροχές. Αυτά μου τα υπόσχεται ο Σοσιαλισμός και ο Κομμουνισμός, όχι ο Καπιταλισμός και ο Νεοφιλελευθερισμός. Αν θέλετε λοιπόν να συνεχίσουμε την ίδια κουβέντα για 105η φορά, ας το κάνουμε σε αυτή την βάση, όχι στο τι έκανε ο Στάλιν, ο Χίτλερ, η Θάτσερ και ο Τσώρτσιλ.

Link to comment
Share on other sites

Σύντροφε, αν γουστάρεις κομμουνισμό πας Β. Κορεά...σε κάνουν ρεκτιφιέ και μετά μας λες πάλι αν θέλεις κομμουνισμό.

Θα πω μόνο τις ημέρες του DDR Γερμανοί προσπαθούσαν να δραπετεύσουν στον καπιταλισμό σύντροφε. Και στον τοίχο τους εκτελούσαν σύντροφε οι κομμουνιστές !!!

Αν σου αρεσει τόσο πολύ ο κομμουνισμός πας λέμε Β.Κορεα.

Απλα πράματα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ φίλε πήγα στρατό, και είχα 6 μήνες άδεια και 6 αναρωτική.

Και που κολάει ο στρατός εδώ ???

 

Οτι να ναι...

 

Κάποιος έγραψε ότι στην Β.Κορέα δεν είναι κομμουνισμός είναι δικτατορία...

Δηλαδή στις μέρες του Στάλιν και του του Λένιν είχαμε δημοκρατία ???

 

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ

 

Να ναι καλά τα παλικάρι...τα λέει χαριτωμένα όμως...

Ανάπτυξη στον κομμουνισμό...

 

Η διετία 1932 - 1933 ονομάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση ως "Αγροτική Μεταρρύθμιση". Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης, που τότε είχε το όνομα Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα (Μπολσεβίκων), σε συνεργασία με τη διοίκηση της Ουκρανικής ΣΣΔ, με το πρόσχημα της κολεκτιβοποίησης, διέταξε να κατασχεθούν πρώτα όλα τα σιτηρά προϊόντα από τους αγρούς και τις αποθήκες και στη συνέχεια όλα τα μη σιτηρά προϊόντα και τα ζώα. Επιπλέον, απαγορεύτηκε η μετακίνηση του αγροτικού πληθυσμού στις πόλεις.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ο θάνατος από ασιτία έξι ως δώδεκα εκατομμυρίων ανθρώπων σε διάρκεια 500ων ημερών. Η επίσημη ουκρανική πλευρά μιλάει για επτά με δέκα εκατομμύρια, που σημαίνει 17 θάνατοι το λεπτό, 1.000 την ώρα και 25.000 την ημέρα.

Έγινε επεξεργασία από mad_dog
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.