Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια στην αύξηση του φορολογικού βάρους η Ελλάδα

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να πληρώνουν λιγότερο, ενώ τα φυσικά πρόσωπα πληρώνουν στο τέλος τον λογαριασμό», δήλωσε ο Πασκάλ Σεντ Αμάν, Διευθυντής του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής και Διοίκησης του ΟΟΣΑ.

http://www.enikonomia.gr/timeliness/42181,OOSA-Prwta8lhtria-sthn-ayxhsh-toy-forologikoy-varoys-h-Ellada-.html

Link to comment
Share on other sites

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/11/4_30.html

 

 

youtube.com/watch?v=NSnEBURpYQo&t=8m32s

 

δικο σου   :D

 

στο 4:26 ακουγεται και μια φωνη επιτελους για το ξεπουλημα των τραπεζων !!

 

το καυγαδακι κοντα στο 12ο λεπτο  με τον  νευριασμενο σταλινιστη (σταλιν-ληστη μαλλον) ειναι ολα τα λεφτα :hehe:

 

το ψηνω να βαλω subs αλλα εχει η ομιλια τοσα  "σχηματα λογου" που θα χαθει το αλατοπιπερο στην μεταφραση :p

 

Ωραία ομιλία αν δεν έκλεινε με τις παλιές λαλακίες του Λεβέντη για ίσες συντάξεις ανεξαρτήτως εισφορών. Αυτό εννοούσε ο λαμπρός νέος τελικά με τα περί ατομικού κουμπαρά. Δηλαδή θα σκίζετε ο mad dog σαν ε.ε. ή ο wizard να πληρώνουν εισφορές που αντιστοιχούν π.χ. σε απολαβές διπλάσιες και τριπλάσιες του ΔΥ και στο τέλος θα παίρνουν σύνταξη παρηγοριά, με "κοινωνική σημασία".

Όχι ρε φίλε. Αν είναι να γίνει έτσι το πράγμα, να πληρώνουν όλοι τις ίδιες εισφορές. Αλλιώς βγαίνουν μάγκες οι χαμηλόμισθοι και όσοι κ@λοβαρούν. Δεν ξέρω τι κάνουν στην Αγγλία, την Τανζανία ή τον Βόρειο Πόλο. Το δίκαιο λέμε.

 

Σε άλλο σημείο λέει ότι όλα τα πελατάκια του Τσίπρα θα τον κυνηγούν γιατί θα τους κόψει όλα αυτά τα προνόμια(επιδοτήσεις). Έρχεσαι λοιπόν στα λόγια μου. Φοροκαταιγίδα, τσεκούρια(δήθεν μπήκαμε μνημόνιο να πληρώσουμε συντάξεις) και πάλι δεν βγαίνεις. Αν δε περιμένεις από την κυβέρνηση τεχνοκρατών να σου στήσει φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον, ιδίως για ξένους, σε 1-2 χρόνια, θα πεθάνεις περιμένοντας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Έχει κι'άλλο !!

 

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/kathgoroumenos-gia-kakoyrghmata-o-alekshs-mhtropoylos.3802444.html

 

 

Η απαγγελία των κατηγοριών, έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας  ΔΟΥ και αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 ετών, όταν όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 440.000 ευρώ.

 

Αυτοί είναι οι αριστεροί κήνσορες: πειναλέα ανθρωπάκια. Αξιοθρήνητοι.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Έχει κι'άλλο !!

 

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/kathgoroumenos-gia-kakoyrghmata-o-alekshs-mhtropoylos.3802444.html

 

 

Αυτοί είναι οι αριστεροί κήνσορες: πειναλέα ανθρωπάκια. Αξιοθρήνητοι.

 

Ε καλά, τα 38 ακίνητα και κοντά 2 εκατομμύρια σε καταθέσεις δεν τα λες και πασατέμπο... ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είμαστε ήδη εκτός Ευρωζώνης

Δηλαδή η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωζώνης; Από ποια οπτική; Επειδή οι εταίροι ξαναδίνουν με το σταγονόμετρο βοήθεια, απαιτώντας νέες πολύ σκληρές (ανθρωπο)θυσίες; Με όσα γίνονται στα βόρεια σύνορα της χώρας; Με όσα θα εξελιχθούν στα θαλάσσια σύνορά μας; Με capital controls διαρκείας; Με πιθανή πλέον την έξωση από τον πυρήνα της ζώνης Σένγκεν;  Αυτό δεν είναι… grexit;

Στα βόρεια σύνορά μας υψώνονται φράχτες για να αποτραπεί η προώθηση των προσφύγων που συρρέουν μαζικά στη χώρα. Αλήθεια, η Τουρκία πέτυχε να χρηματοδοτηθεί για να κρατήσει στο έδαφός της πρόσφυγες. Εμείς... πάπαλα... Μόνο που οι φράχτες που υψώνουν οι γείτονες δεν περιορίζουν μόνο την κίνηση των προσφύγων. Αποτρέπουν και την διακίνηση των αγαθών. Στην Ειδομένη παραμένουν εγκλωβισμένα εκατοντάδες βαγόνια τρένων, εκ των οποίων αρκετά και με ευπαθή προϊόντα.
Στα δε θαλάσσια σύνορά μας από ό,τι φαίνεται δεν θα αποφύγουμε στο τέλος τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία. Ωραία! Οι Τούρκοι από τη μια θα παραβιάζουν ασύστολα τον εναέριο χώρο μας και από την άλλη θα κερδίζουν συνεχώς και με... επίσημα προσχήματα έδαφος στη θάλασσα. Βεβαίως, η Τουρκία θα λάβει οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, άσχετα αν θα συνεχίσει να στέλνει κόσμο προς την Ελλάδα. Να είστε βέβαιοι γι' αυτό. Η Ελλάδα όμως του Αλέξη Τσίπρα απέτυχε να συνδέσει την μαύρη πορεία των οικονομικών της με την επιδείνωση που προκαλεί η περαιτέρω καταστροφή της οικονομίας της από το προσφυγικό. Τέλεια!
Και την ίδια στιγμή, τα capital controls διαφοροποιούν σαφώς την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρωζώνη.  Αλλά ούτε τις επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα και την αγορά λόγω των capital controls μπόρεσε να διαπραγματευτεί έστω προκειμένου να επιτύχει ελαφρύνσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μόνο η διατήρηση στην εξουσία με κάθε τρόπο τους απασχολεί. Όχι το τίμημα που πληρώνει γι' αυτό η χώρα. Και γεμίζουν φούμαρα την κοινωνία ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έρθει πολύ σύντομα και η ώρα της άρσης των capital controls. Ναι, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιστρέψουν κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες.
Πιστεύετε πραγματικά ότι θα έρθει έστω και ένα σεντ μέσα από το εξωτερικό;  Λες και δεν ξέρουν οι ξένοι ότι αν αρθούν τα capital controls θα φύγουν και οι τελευταίες καταθέσεις. Γι' αυτό πιο πιθανό είναι να σκληρύνουν περαιτέρω με το πρόσχημα ας πούμε της πλήρους εφαρμογής των ηλεκτρονικών συναλλαγών για πάταξη της φοροδιαφυγής. Μόνο που κάποιος θα πρέπει να τους ενημερώσει ότι αν δεν λειτουργούσε σήμερα έστω και σε μικρό βαθμό η παραοικονομία, δεν θα υπήρχε καθόλου αγορά στη χώρα. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση...
Και από πάνω έρχεται και η τελειωτική σφαλιάρα με τις απειλές για έξωση της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν. Ανεπίσημα εδώ που τα λέμε ισχύει και μπορούν να διαβεβαιώσουν για τις δυσκολίες και το κλίμα που συναντούν, όσοι έχουν επιχειρήσει να ταξιδέψουν αυτές τις μέρες. Όμως το σοκ για τη χώρα έτσι και συμβεί αυτό θα είναι τεράστιο. Και ψυχολογικά και ουσιαστικά σε ό,τι αφορά μετακινήσεις, εμπόριο, τουρισμό κλπ.
Μετά από όλα αυτά λοιπόν ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα, όχι τυπικά, αλλά επί της ουσίας είναι μία χώρα με πλήρη δικαιώματα στην Ευρωζώνη, όπως αρμόζει σε μια χώρα που είναι από τα ιδρυτικά μέλη και μέλος του αρχικού πυρήνα της Ε.Ε.; Το μόνο που απομένει είναι η χαριστική βολή. Να βγούμε και επίσημα. Και όπως πάει το πράγμα, παρ’ όλα τα γελάκια με τους τεχνοκράτες των θεσμών με τους οποίους λέγεται ότι υπάρχει καλό κλίμα, αλλά και την στήριξη που υπήρξε στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για να αποφύγει ο Ντράγκι τον συστημικό κίνδυνο στην Ευρωζώνη, δεν θα αργήσει και πολύ η στιγμή που θα βρεθούμε με το ενάμιση πόδι στο κενό.
Και η προσπάθεια του πρωθυπουργού να κερδίσει πολιτικό χρόνο, απλώς επιδεινώνει μέρα με τη μέρα το πρόβλημα. Το grexit δεν πλανάται απλώς στον ορίζοντα, δεν έχει να κάνει μόνο με το νόμισμα, είναι ήδη εδώ! Και αυτός είναι ο μεγάλος εθνικός στόχος που πρέπει να υπηρετήσουν όλες οι υγιείς δυνάμεις σε αυτή τη χώρα. Να ξυπνήσουν. Να αντιδράσουν. Να αντιστραφεί μία προδιαγεγραμμένη πορεία.

http://www.capital.gr/story/3085519

Τώρα σας πληρώνουν για να λέτε πως είμαστε εκτός Ε.Ε. Για να ετοιμάσετε τον λαό για αυτό που έρχεται. Εκτός ευρώ ήμασταν από τότε που Παππανδρέου έκανε το πατριωτικό του καθήκον και ακολούθησαν και οι λοιποί πατριώτες και υπέγραφαν μνημόνια για να μην βγούμε από το ευρώ και πεινάσουν τα παιδάκια μας (λες και σε λίγο καιρό δεν θα πεινάσουν). 

Τελικά ποιοι κάνανε το πατριωτικό τους καθήκον; Οι Ευρωπαίοι που με τα δανεικά που μας έδωσαν μας χρέωσαν περισσότερο και σώσανε και τις τράπεζές τους, ή οι δικοί μας μνημονιακοί πολιτικοί;

Link to comment
Share on other sites

Καιρός να αναλάβει ο στρατός

1. Τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές τις παθαμε με βασιλιάδες και στρατιωτικούς (μικρασιατική καταστροφή και κυπριακό αντίστοιχα).

2. Να είσαι σίγουρος ότι οι γαλοναδες μας είναι 100% σοβαροι, ανιδιοτελεις και ικανοί να διοικήσουν τη χώρα.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο, τώρα περνάμε μεγάλες στιγμές άνθισης οικονομίας με σοβαρότατο κράτος δικαίου και τρομερή ανάπτυξη.Τόσα χρονιά η γενιά του πολυτεχνείου ήταν κοντά στον αγρότη, τον εργάτη, τον βιοτέχνη, τον βιοπαλαιστή.

 

 

12316288_936596373045027_201195160586512

 

Απλά Ζιμπάμπουε...

Έγινε επεξεργασία από mad_dog
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1. Τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές τις παθαμε με βασιλιάδες και στρατιωτικούς (μικρασιατική καταστροφή και κυπριακό αντίστοιχα).

2. Να είσαι σίγουρος ότι οι γαλοναδες μας είναι 100% σοβαροι, ανιδιοτελεις και ικανοί να διοικήσουν τη χώρα.

 

Για την μικρασιατική καταστροφή, ευθύνη φέρει ο Ελ. Βενιζέλος, ο οποίος δεν άκουσε τον αρχιστράτηγό του (Μεταξά), να κάτσει στα αυγά του.

 

Ο τελευταίος του έκανε οικονομική/στρατιωτική/πολιτική/κοινωνική ανάλυση για τους λόγους που δεν έπρεπε να γίνει αυτό.

Μάλιστα αντάλλαξαν 17 επιστολές σε εφημερίδα σε μια υπέροχη γλώσσα.

 

Αξίζει η ανάγνωσή τους.

 

Φυσικά το κίνημα των Βενιζελικών, χάλκευσε την νεότερη ιστορία με αποτέλεσμα ο πολύς κόσμος να μην ξέρει τί του γίνεται.

 

Το φοβερό είναι 'οτι στο καινούργιο μουσείο του Βενιζέλου στα Χανιά, τον εκθειάζουν μάλιστα ότι "έφερε τους πατριώτες στην Ελλάδα!!!".

 

Ανιστόρητοι δυστυχώς οι νεο-Έλληνες. Αλλά αν δεν ήμασταν, δεν θα ε'ιχαμε φτάσει ως εδώ.

 

Για το κυπριακό , θέλει ολόκληρη ανάλυση. ΄Ξεκινάει από πολύ πιο παλιά η υπόθεση. Φυσικά υπάρχει δάχτυλος εξωτερικού παράγοντα.

Ο βασικός λόγος ξεκινάει πάντα όμως, από τον διχασμό των τότε τοπικών παραγόντων και τον τορπιλισμό συναίνεσης. 

Η αλήθεια είναι ότι τα έχω λίγο ξεχάσει αυτά. Θέλει ξανά διάβασμα (εμφύλιος ως Δεκεμβριανά).

Ποιός ξέρει πχ ότι το πολυτεχνείο στην πραγματικότητα δεν έριξε την χούντα αλλά την τότε υπηρεσιακή πολιτική κυβέρνηση?

 

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται ή όπως θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε.

Έγινε επεξεργασία από liakjim
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και τίποτα δεν είναι μονοδιάστατο, κάθε επιλογή έχει ρίσκο και δε σου βγαίνει πάντα όπως το υπολογισες ακόμη και αν έχεις κάνει την καλύτερη προετοιμασία υπό τις ιδανικότερες συνθήκες.

Ο Βενιζέλος έχει ευθύνη, αλλά ή έκβαση θα ήταν τουλάχιστον καλύτερη αν ο βασιλιάς δεν παρέμβαινε συνέχεια στα πολιτικά δρώμενα αλλά και στην ίδια στρατιωτική επιχείρηση. Κανείς δε του είπε να καταλάβει την Άγκυρα, ή προστασία των ελληνικών εδαφών της μικράς Ασίας ήταν ο λόγος της επιχείρησης απέναντι στο τουρκικό αντάρτικο.

Σχετικά με τον ίδιο το Βενιζέλο, καλό είναι να τον κρίνουμε από και με τα συν και τα πλην του, πήρε μια Ελλάδα προτεκτοράτο μια σταλια και παρέδωσε μια Ελλάδα σχεδόν με την έκταση που έχει σήμερα και με τη δομή κανονικού κράτους.

Το κυπριακό έχει να κάνει με την αδιαλλαξία της κυπριακής κυβέρνησης ως προς τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και την προσπάθεια πραξικοπήματος από την πλευρά του δικτάτορα μας για ανατροπή της κυπριακής κυβέρνησης, προσπάθεια ή οποία έδωσε αφορμή εισβολής των τούρκων στην Κύπρο με αφορμή την προστασία του τουρκικού πληθυσμού. Πολύ χονδρικά καθώς και εγώ δε ξέρω λεπτομέρειες, αλλά ή ουσία είναι ότι αποτελεί ένα από τα κορυφαία μαργαριτάρια εξωτερικής πολιτικής.

Link to comment
Share on other sites

Αν σου αρέσουν τα μαργαριτάρια εξωτερικής πολιτικής και εσωτερικής πολιτικής...μια λέξη μόνο...

 

Τασία...

 

Αν πάλι ζητάς αυτομαστίγωση...

 

Φίλης..

 

Δεν συνεχίζω ήδη έχω αναγούλες...

Έγινε επεξεργασία από mad_dog
Link to comment
Share on other sites

H εικόνα που έχεις για τον Βενιζέλο είναι διαστρεβλωμένη και προέρχεται από χάλκευση.

Παρουσιάζεται ακόμα ως ευεργέτης αλλά δεν ειναι έτσι. 

Βέβαια δεν φταις εσύ. Ξέρω ακαδημαικό ιστορικό, που έχει τεθεί στο περιθώριο λόγω ακριβώς αυτών των απόψεων.

Η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία του Βενιζέλου, ανήκει και πάλι στον Μεταξά.

Ο Μεταξάς με τις στρατιωτικές του νίκες στους Βαλκανικούς πολέμους ( όπου ο Βενιζέλος τον είχε διατάξει να αποχωρήσει ), έδωσε στον Βενιζέλο διπλωματικό πάτημα.

Η Μικρασιατική καταστροφή είναι 100% δική του ευθύνη. Αυτός πήρε την απόφαση της εκστρατίας για την οποία ο Μεταξάς τον είχε προειδοποιήσει ότι θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Αλλά ο Βενιζέλος έχει κάνει κάτι ακομα χειρότερο.

Ήταν η απαρχή του εθνικού διχασμού με την απόφασή του να κάνει 2η κυβέρνηση, ενάντια στον βασιλιά και που μετά από δεκατίες οδήγησε στην πιο μαύρη εποχή δλδ τον εμφύλιο.

Στον οποίο εμφύλιο, όταν έφτασε η βοήθεια με τόνους υλικού από το σχέδιο Marshall για την μετά τον Β' Παγκόσμιο και ενώ τα παιδιά πεθαίνανε από το κρύο, τα ρούχα κ οι κουβέρτες κρατήθηκαν στις αποθήκες, ώστε να μην καταρρεύσουν οι τιμές στην μαύρη αγορά, από τους μαυραγορίτες "έλληνες".

 

Δυστυχώς ο εχθρός είμαστε εμείς. Πάντα είμασταν χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Αριστεροί δεξιοί. ΝΔ-Αριστ...εεεε Πασόκ. ΝΔ-Πασ.....εεεεεΣύριζα.

Και πάντα τρώγαμε τα παιδιά μας.

 

Το παγκόσμιο περιβάλλον χαρακτηρίζεται από άκρατο καπιταλισμό. Αν και με το 99% του πλούτου στα χέρια του 1% του πληθυσμού, πρέπει να βρούμε άλλον όρο.

Αυτό το 1%, προσπαθεί να κάνει το ποσοστό στο 99.5%.

Το έχει διαφθείρει η χειρότερη ανακάλυψη του ανθρώπου μετά τις θρησκίες, το χρήμα.

 

Προσωπικά είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος.   Όταν παντρεύτηκα είχα όνειρα, να κάνω 3-4 παιδιά.

Τώρα οδεύω στα 38, η γυναίκα μου στα 31 και σκεφτόμαστε αν θα φέρουμε ένα παιδί στον άθλιο και σάπιο αυτόν κόσμο.

 

Σε αυτόν τον σάπιο κόσμο, κράτη σαν την Ελλάδα με την συμπεριφορά των κατοίκων της, δεν έχει καμία ελπίδα.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή άχρηστα και αστοιχείωτα κομματόσκυλα (αυτοί τους κρατάνε την ζωή), συνταξιούχους και άνεργους.

Η Ελλάδα είναι ένα μάτσο άχρηστων ανθρώπων που το μόνο που κάνουν είναι να φωνάζουν και όταν έρχεται η στιγμή να πράξουν, είτε εξαφανίζονται είτε ψηφίζουν αυτούς που βρίζουν. Δεν το λένε βέβαια δημοσίως ότι τους ψήφισαν, αλλά είναι ο κύριος λόγος που μετά φωνάζουν ακόμα περισσότερο. Και επειδή πλέον αναγνωρίζουν ότι είναι άχρηστοι και ανίκανοι να πράξουν, φωνάζουν μπας και πράξουν οι άλλοι για αυτούς.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

όποιος απορεί γιατί βάζω τηλέφωνο βοήθειας για μπαχαλάκηδες (ελπίζω το μόνο τηλέφωνο που θα χρειαστούν να είναι είτε απο το ΚΑΤ είτε [...]) ας κάνουν ένα γκούγκλ το τηλέφωνο αυτό

post-33169-0-96178500-1449443689_thumb.j

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.