Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

http://www.kathimerini.gr/826824/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/kyma-apolysewn-ton-ioylio-eferan-ta-capital-controls

 

 

 

Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στην ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών, με -17.478 θέσεις εργασίας. Στον αντίποδα, η κατηγορία 15-24 ετών κατέγραψε θετικό ισοζύγιο 12.931 θέσεων εργασίας, καθώς οι επιχειρήσεις επέλεξαν νέους, και κατά συνέπεια φθηνότερους εργαζόμενους.

 

Κοινώς διώξαμε αυτούς που έπαιρναν 1000 και πήραμε αυτούς που δουλεύουν και με 400 μαύρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι 8 μήνες πριν ηταν σοφότατος ο λαός, τώρα χάλασε.

Δεν το είπα ποτε αυτό. Απλα νομίζω οτι ειδικά αυτή τη φορά ήταν η πιο επώδυνη και ταχύτερη διάψευση προσδοκιών και προεκλογικών αφηγημάτων απο όσο θυμάμαι. Και μεταξύ μας δεν νομίζω οτι μας αξιζει τιποτα καλύτερο δεδομένου οτι ο λαός μας έπεσε θύμα του "λεφτά υπάρχουν part deux" με την ίδια ευκολία που ειχε πεσει θύμα και στο original. Όσοι λοιπόν περίμενατε σκίσιμο μνημονίων και τα ρέστα μάλλον θα πρέπει να περιμένετε τον επόμενο σκιτζη.

Link to comment
Share on other sites

Σαμαράς Σύνταγμα; Εκει που έλεγε τάζουν σκίσιμο μνημονίων ενώ στην πραγματικότητα μας φέρνουν νέο μνημόνιο; Ε τον ψεύτη!

Δεν πειράζει. Φουτσα μπάλα και καράτε μέχρι να βάλετε μυαλο.

Link to comment
Share on other sites

Όσο βάζουμε μυαλό εμείς (να χαρώ επίπεδο), λίγη τροφή για σκέψη:

 

Germany gained 100 bn euros from Greece crisis: study

 

(http://www.iwh-halle.de/e/publik/presse/30-15.pdf)

 

These savings exceed the costs of the crisis -- even if Greece were to default on its entire debt.

 

[...] export champion Germany "disproportionately benefited" from that

Link to comment
Share on other sites

Όσο βάζουμε μυαλό εμείς (να χαρώ επίπεδο), λίγη τροφή για σκέψη:

Germany gained 100 bn euros from Greece crisis: study

(http://www.iwh-halle.de/e/publik/presse/30-15.pdf)

Όπερ μεθερμηνευομενον οι επενδυτές φοβούμενοι το ελληνικό λομπουρδε αναζητούσαν πιο ασφαλείς προορισμούς για τα κεφαλαία τους και ο προφανής προορισμός για τα κεφαλαία τους ήταν η Γερμανία. Μαγκιά τους.

Link to comment
Share on other sites

Όπερ μεθερμηνευομενον οι επενδυτές φοβούμενοι το ελληνικό λομπουρδε αναζητούσαν πιο ασφαλείς προορισμούς για τα κεφαλαία τους και ο προφανής προορισμός για τα κεφαλαία τους ήταν η Γερμανία. Μαγκιά τους.

 

Δεν καταλαβαίνεις τη σύγκρουση συμφέροντος αυτού που προσποιείται ότι μας βοηθά να βγούμε από την κρίση τη στιγμή που κερδίζει δυσανάλογα από τη διαιώνισή της ή απλά δε σε νοιάζει;

 

Υποθέτω αντίστοιχα είναι θεμιτό και κάθε που πηγαίνεις στο γιατρό να σου δίνει μικρές δόσεις δηλητήριο, για να είσαι συνεχώς άρρωστος και να μπορεί να σε χρεώνει επισκέψεις. Από τη στιγμή που δε σε σκοτώνει, μαγκιά του.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτσε ρε μπαγασα. Η Γερμανία σε έκανε να έχεις το 2009 12,13,15 whatever έλλειμα; Η Γερμανία εχει μπλοκάρει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές; Η Γερμανία έκανε το μπάρμπα Φώτη να μη δεχτεί να μπει για ΠτΔ; Η Γερμανία έκανε το ΣΥΡΙΖΑ να χρειαστεί 6 μήνες για να δει την πραγματικότητα κατάματα; Ενδεχομένως να ευνοεί τη Γερμανία η όλη κατάσταση. Το θέμα ειναι οτι σα λαός ειμαστε κατι παραπάνω απο βολικοί για τη διαιώνιση αυτής κατάστασης.

Link to comment
Share on other sites

Όχι ευθέως η Γερμανία. Οι έμμισθοι εντολοδόχοι της, προσχηματικά εκλεγμένοι να κυβερνούν την Ελλάδα. Τους γνωρίζεις καλά. Εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα λάφυρα του πλιάτσικου της περασμένης δεκαετίας, που ενορχηστρώθηκε με την αγαστή συνεργασία της Γερμανική κυβέρνησης προς όφελος των Siemens, Ferrostaal, Hochtief, ThyssenKrupp, Rheinmetall, Daimler, ΜΑΝ, HDW, κοκ.

 

Η Γερμανία πρακτικά είναι η μόνη που αυτή τη στιγμή μπλοκάρει τη διαγραφή ενός χρέους που έχει πάψει να είναι βιώσιμο προ πολλού. Και μάλιστα την ίδια στιγμή που οφείλει δισεκατομμύρια η ίδια (τουλάχιστον το Κατοχικό Δάνειο, αγνοώ τα υπόλοιπα) και στο παρελθόν έχει ωφεληθεί από την ίδια παραχώρηση που αρνείται σε μας (Συμφωνία του '53).

 

Ποτέ δεν έχω αρνηθεί ότι είμαστε όντως βολικά θύματα. Αλλά το να επωμιζόμαστε το σύνολο της ευθύνης για αυτήν την κατάσταση είναι σα να κατηγορούμε το θύμα του βιασμού επειδή ήταν προκλητικά ντυμένο.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

Η Γερμανία πρακτικά είναι η μόνη που αυτή τη στιγμή μπλοκάρει τη διαγραφή ενός χρέους που έχει πάψει να είναι βιώσιμο προ πολλού. Και μάλιστα την ίδια στιγμή που οφείλει δισεκατομμύρια η ίδια (τουλάχιστον το Κατοχικό Δάνειο, αγνοώ τα υπόλοιπα) 

 

 

 

μαλλον το κανεις αναποδα :p κοιτα τα υπολοιπα γιατι το κατοχικο δανειο ειναι αντικειμενικα μια χαμενη υποθεση.  

 

 

https://www.google.gr/search?q=%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF+%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%B7%CF%82&oq=%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF+%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%B7%CF%82&aqs=chrome..69i57.9334j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

 

 

για τους ακουστικους τυπους / οσους πασχουν απο ADHD αλλα την Kontra και την Αυγη τις διαβαζουν μονορουφι  :p 

 

youtube.com/watch?v=LzkRs3scNBg&t=1m42s

 

btw δηλητηριασμενα ξε-δηλητηριασμενα τα μετρα , πολλα απο αυτα θα επρεπε να ειχανε εφαρμοστει δεκαετιες τωρα.

 

http://www.parapolitiki.com/2015/08/toulaxiston-ta-7-apo-ta-16-metra-sok-tis-ntelias-einai-olososta.html

Link to comment
Share on other sites

@GruntGR, δύο ατοπήματα στο μήνυμά σου. Το πρώτο ότι μου παρουσιάζεις μια αναζήτηση στο google ως απόδειξη, αναγκάζοντάς με να υποθέτω ότι ίσως αναφέρεσαι σε κάποια συμφωνία του Καραμανλή τζούνιορ που μου διαφεύγει.

 

Το δεύτερο ότι επιστρατεύεις τον εσχάτως επιπλέοντα στην πολιτική σκηνή Λεβέντη ως αντίπαλο δέος στην Αυγή, τη στιγμή που πολύ εύκολα τους βάζω στο ίδιο καζάνι.

 

Για να φεύγουν από τη μέση και τα δύο, παραθέτω αυτούσιο το κείμενο της Γερμανικής Ρηματικής Διακοίνωσης του 1967 (σε απάντηση εμπιστευτικής και μέχρι σχετικά πρόσφατα θεωρούμενης ανύπαρκτης Ρηματικής Διακοίνωσης εκ μέρους του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών):

 

ATTPOZQE%20%281%29-1.jpg

 

ATTPOZQE%20%281%29-2.jpg

 

»Οι δηλώσεις των ελλήνων αντιπροσώπων ήταν της φύσεως που επέτρεψε στη γερμανική πλευρά την ερμηνεία ότι πιθανές ελληνικές αξιώσεις προερχόμενες από την εποχή της γερμανικής Κατοχής δεν θα ακολουθούνταν εν όψει της συμφωνηθείσας γερμανικής οικονομικής βοήθειας. Ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ουδέποτε θεώρησε ότι με δηλώσεις αυτού του είδους, τότε ή σε μεταγενέστερες περιπτώσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε την πρόθεση να παραιτηθεί επισήμως από τις νομικά θεμελιωμένες αξιώσεις που πιστεύει ότι έχει από την εποχή της Κατοχής κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

(...)

»Μπορεί να αναφερθεί ότι η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να χορηγήσει την πίστωση 200 εκατ. μάρκων είχε ως κίνητρό της τις φιλικές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και την επιθυμία να βοηθήσει την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη νομική κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί από την παραπάνω Συμφωνία».

 

Όλα αυτά είχαν δημοσιευθεί από το Βήμα το 2013 (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=509094), οπότε αναρωτιέμαι από ποια μέσα ενημερώνεσαι εσύ, που επιλέγουν συστηματικά να αγνοούν τα πραγματικά στοιχεία προκειμένου να προωθήσουν την αντίθετη ατζέντα από την Αυγή;

 

Μήπως είναι απλά η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος -της κατευθυνόμενης και στρατευμένης "ενημέρωσης";

Link to comment
Share on other sites

παμε αλλη μια 


Η πρώτη επίσημη ανακίνηση του θέματος του δανείου έγινε το 1964, με εντολή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, από τον καθηγητή Αγγελο Αγγελόπουλο σε φορολογικό συνέδριο στο Αμβούργο. Ο διευθυντής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ράινχαρτ του απάντησε ότι το 1958 η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε παραιτηθεί από τις αξιώσεις για το κατοχικό δάνειο με αντάλλαγμα γερμανικό δάνειο 200 εκατ. μάρκων!

Ο Ράινχαρτ επιβεβαίωσε αυτή την εκδοχή με επιστολή στον Γεώργιο Παπανδρέου, η οποία κατέληγε: «Υπό τας προϋποθέσεις αυτάς δεν πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνησις, επικαλούμενη τη συμφωνία της Ρώμης θα ηδύνατο να επιτύχει τις αξιώσεις της. Θα ήτο, επομένως, προτιμότερον να μη επανέλθει επί της υποθέσεως».

Ο Αγγελόπουλος ερεύνησε το θέμα στους εμπιστευτικούς φακέλους των συνομιλιών Αντενάουερ - Καραμανλή. Δεν υπήρχε αναφορά σε παραίτηση Καραμανλή. Οι Γερμανοί απάντησαν ότι ήταν προφορική!

Δώδεκα φορές οι κυβερνήσεις ανακίνησαν το θέμα του κατοχικού δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας. Τελευταία φορά, το 2001, η κυβέρνηση Σημίτη συγκρότησε επιτροπή, η οποία συνέταξε υπόμνημα που επιδόθηκε στον καγκελάριο Σρέντερ. Ο αείμνηστος καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου που μετείχε στην επιτροπή περιέγραψε την αντίδραση των Γερμανών: «Σαν να υψώθηκε μπροστά μας ένας γυάλινος πύργος - ξαφνικά πάγωσαν τα χαμόγελα των συνομιλητών μας, απέκλεισαν κάθε σχετική συζήτηση».


Πηγή: Τι είναι το κατοχικό δάνειο που δώσαμε στους Γερμανούς, γιατί και πότε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/100166/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5#ixzz3iW0WtKqs

 

"εσχατως επιπλεοντας" ο Λεβεντης, η εκπομπη που linkαρω   ομως ειναι απο τον μαρτιο του 2010, ξεχνας  τι ειχανε ψηφισει 8 στους 10 συμπολιτες σου λιγους μηνες  πριν την προβολη αυτης  ? ηξερε ο μεσος ελληνας το 2009 τι εστι ΔΝΤ και μνημονιο ?   αυτος ουτε 0.5% δεν ειχε παρει, αν εξαιρεσουμε το extra 3 ( το οποιο πρακτικα του ανηκε καποτε, πριν το πουλησει στο αρχιλαμογιο τον Κουρη )  τηλεοπτικα ραδιοφωνικα ιντερνετικα  και πολιτικα ητανε  "νεκρος"  - καποιοι στα μαλγαρα πιο παλια τον ηθελαν κυριολεκτικα νεκρο (γιατι αραγε ? )_ 

 

ακουσες αυτος που τον βαζεις στο ιδιο καζανι με την Αυγη, τι ειπε για τους ομογενεις ή το περασες στο ντουκου ? δεν γινεται σαν κρατος να παρακαλας για βοηθεια και κατανοηση απο τον  γειτονα σου,  και μετα απο δεκαετιες σαν αγριαμενο τσουλακι που μαλωσε με τον sugar daddy, να ζητας να συνεχυσουν να σου δινουν "δανεικα και αγυριστα"  με το επιχειρημα  " σας χρωσταμε τωρα περιπου οσα μας χρωσταγατε  εσεις απο την κατοχη οποτε συμφωνα με την εκθεση την ζωιτσας ειμαστε πατσι " 

 

προσωπικα εχω μαθει να μην περναω τιποτα απο κανεναν   στο  recycle bin  χωρις να το κανω μια επεξεργασια πρωτα. 

 

μπορω να μπω παντου και να διαβασω οτι μου κανει κλικ, capital.gr - koutitispandoras - pratagon - dimikazakis - lifo - athensvoice - vima - news247 - newsbeast  - kolopetinitsa.blogspot.gr

 

αποφευγω κυριως blog τυπου χαρυ κλυν και site οπως το left.gr γιατι εχουν τα σχολια μπλοκαρισμενα οποτε δεν μπορω να εχω  αλληλεπιδραση με τον συντακτη του κειμενου και οσους διαφωνουν/συμφωνουν με τα γραφομενα.  

Link to comment
Share on other sites

Όχι ευθέως η Γερμανία. Οι έμμισθοι εντολοδόχοι της, προσχηματικά εκλεγμένοι να κυβερνούν την Ελλάδα. Τους γνωρίζεις καλά. Εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα λάφυρα του πλιάτσικου της περασμένης δεκαετίας, που ενορχηστρώθηκε με την αγαστή συνεργασία της Γερμανική κυβέρνησης προς όφελος των Siemens, Ferrostaal, Hochtief, ThyssenKrupp, Rheinmetall, Daimler, ΜΑΝ, HDW, κοκ.

Η Γερμανία πρακτικά είναι η μόνη που αυτή τη στιγμή μπλοκάρει τη διαγραφή ενός χρέους που έχει πάψει να είναι βιώσιμο προ πολλού. Και μάλιστα την ίδια στιγμή που οφείλει δισεκατομμύρια η ίδια (τουλάχιστον το Κατοχικό Δάνειο, αγνοώ τα υπόλοιπα) και στο παρελθόν έχει ωφεληθεί από την ίδια παραχώρηση που αρνείται σε μας (Συμφωνία του '53).

Ποτέ δεν έχω αρνηθεί ότι είμαστε όντως βολικά θύματα. Αλλά το να επωμιζόμαστε το σύνολο της ευθύνης για αυτήν την κατάσταση είναι σα να κατηγορούμε το θύμα του βιασμού επειδή ήταν προκλητικά ντυμένο.

Α. Τι εννοείς προσχηματικά; Δεν τις εξέλεξε αυτές τις κυβερνήσεις ο λαός; Ερχόταν ο Κολ, ο Σρέντερ και η Μερκελ και έριχναν ψηφοδέλτια του Αντρέα, του Μητσοτακη, του Σημίτη, του Κωστακης, του Γιωργακη, του Αντωνάκη και του Αλέξη στη ζούλα στην κάλπη;

Β. Το τι ποσοστό του χρέους ειναι αποτέλεσμα μιζών κτλ ειναι κατι που δε θα συμφωνήσουμε ποτε. Απλα μονο να σου πω οτι ο Σταθάκης ειχε πει οτι μονο το 5% του χρέους μπορεί να χαρακτηριστεί επαχθές.

Γ. Η αναλογία σου δεν ειναι ακριβής. Η περιπτωση της Ελλάδας πιο πολύ μου θυμίζει την τυπισσα που κάθησε το έφαγε, ο γκόμενος την παράτησε και τώρα το παίζει βιασμένη.

Link to comment
Share on other sites

Ουαί υμίν <κάθε λογής> υποκριτές...

 

@LL_NEO, Α+Β+Γ: Υποθέτω συμφωνούμε ότι εκλέγονταν και επανεκλέγονταν σε σημαντικό βαθμό και χάρη στα ποσά που εξασφάλιζαν από τις μίζες, τα οποία γίνονταν πολιτική διαφήμιση ή ευθέως αντίτιμο για την εξαγορά της ψήφου πολιτών; Φταίνε αυτοί που πουλούσαν την ψήφο τους για ένα 50ρικο; Βεβαίως. Αλλά δεν είναι οι περισσότερο ένοχοι αυτής της συναλλαγής.

 

Όσο για την επάχθεια, η ελάφρυνση κατά 15-20 δις θα ήταν από μόνη της μια καλή αρχή. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι εκείνοι που ήταν όμηροι των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνταν προνομιακά στην Ελλάδα χάρη στις μίζες είναι οι ίδιοι που μετέτρεψαν το χρέος προς Γερμανογαλλικές τράπεζες σε χρέος προς εθνικούς και υπερεθνικούς φορείς. Ούτε εκεί υπήρξε σύγκρουση συμφέροντος;

 

@GruntGR, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να μου πεις. Με επίσημα έγγραφα αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε της διεκδίκησης του Κατοχικού Δανείου, κάτι που αποδέχεται κι η Γερμανία το 1967 (μετά την υποτιθέμενη παραίτηση). Μου λες ότι κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι παραιτηθήκαμε προφορικά; Ωραία, ας ισχυριστούμε κι εμείς ότι οι εταίροι μας συμφώνησαν για την πλήρη απαλφοιφή του χρέους μας, να ξεμπερδεύουμε. Είναι αυτή επιχειρηματολογία επί της οποίας ασκείται διεθνής πολιτική;

 

Προφανώς δεν είμαστε χωρίς ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί. Αλλά, μα τω Θεώ, δεν καταλαβαίνω την εμμονή σας να αναλάβουμε ως χώρα την αποκλειστική ευθύνη για όλα τα στραβά ενός αποτυχημένου οικονομικού μοντέλου που μας έχει επιβληθεί. Παρότι συνήθως είμαι μετριοπαθής, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να υπογραμμίσω ότι όποιος εξακολουθεί να πιστεύει πως η Ελλάδα προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κρίση είναι βαθιά νυχτωμένος.

Link to comment
Share on other sites

παμε αλλη μια 

 

Πηγή: Τι είναι το κατοχικό δάνειο που δώσαμε στους Γερμανούς, γιατί και πότε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/100166/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5#ixzz3iW0WtKqs

 

"εσχατως επιπλεοντας" ο Λεβεντης, η εκπομπη που linkαρω   ομως ειναι απο τον μαρτιο του 2010, ξεχνας  τι ειχανε ψηφισει 8 στους 10 συμπολιτες σου λιγους μηνες  πριν την προβολη αυτης  ? ηξερε ο μεσος ελληνας το 2009 τι εστι ΔΝΤ και μνημονιο ?   αυτος ουτε 0.5% δεν ειχε παρει, αν εξαιρεσουμε το extra 3 ( το οποιο πρακτικα του ανηκε καποτε, πριν το πουλησει στο αρχιλαμογιο τον Κουρη )  τηλεοπτικα ραδιοφωνικα ιντερνετικα  και πολιτικα ητανε  "νεκρος"  - καποιοι στα μαλγαρα πιο παλια τον ηθελαν κυριολεκτικα νεκρο (γιατι αραγε ? )_ 

 

ακουσες αυτος που τον βαζεις στο ιδιο καζανι με την Αυγη, τι ειπε για τους ομογενεις ή το περασες στο ντουκου ? δεν γινεται σαν κρατος να παρακαλας για βοηθεια και κατανοηση απο τον  γειτονα σου,  και μετα απο δεκαετιες σαν αγριαμενο τσουλακι που μαλωσε με τον sugar daddy, να ζητας να συνεχυσουν να σου δινουν "δανεικα και αγυριστα"  με το επιχειρημα  " σας χρωσταμε τωρα περιπου οσα μας χρωσταγατε  εσεις απο την κατοχη οποτε συμφωνα με την εκθεση την ζωιτσας ειμαστε πατσι " 

 

προσωπικα εχω μαθει να μην περναω τιποτα απο κανεναν   στο  recycle bin  χωρις να το κανω μια επεξεργασια πρωτα. 

 

μπορω να μπω παντου και να διαβασω οτι μου κανει κλικ, capital.gr - koutitispandoras - pratagon - dimikazakis - lifo - athensvoice - vima - news247 - newsbeast  - kolopetinitsa.blogspot.gr

 

αποφευγω κυριως blog τυπου χαρυ κλυν και site οπως το left.gr γιατι εχουν τα σχολια μπλοκαρισμενα οποτε δεν μπορω να εχω  αλληλεπιδραση με τον συντακτη του κειμενου και οσους διαφωνουν/συμφωνουν με τα γραφομενα.  

 

Επειδή δυσκολεύω να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου στο σύνολό του, η δικιά σου γνώμη ποια είναι: αφού μας έδωσαν 200Μ μάρκα ως αντάλλαγμα για το κατοχικό δάνειο (έστω με προφορική συμφωνία), αυτά τα 200Μ δεν τους χρωστάμε?

Link to comment
Share on other sites

"Η Ελλάδα υπέγραψε το μνημόνιο με την Τρόικα και τις συμβάσεις δανείων ξεχωριστά με κάθε χώρα.
Η μόνη χώρα που ΔΕΝ υπέγραψε απευθείας με την Ελλάδα, αλλά αντί αυτήν υπέγραψε μια Γερμανική Τράπεζα, η KFW, ήταν, όπως καταλαβαίνετε η Γερμανία.
Αυτό βέβαια έγινε, σαφέστατα, εκ του πονηρού, φοβούμενοι οι Γερμανοί, ότι τα 20 δις, που θα μας δάνειζαν, θα τα συμψηφίζαμε με το γερμανικό κατοχικό δάνειο που μας οφείλουν.

Για να είναι σίγουροι, ότι τα χρήματα θα τα επιστρέψουμε, απαίτησαν και προστέθηκε στη σύμβαση δανείου το άρθρο 7(1),  Απαγόρευση συμψηφισμού  ή υποβολής ανταπαίτησης.

Το άρθρο 7 (1) της δανειακής σύμβασης,  απαγορεύει το συμψηφισμό ή την υποβολή ανταπαίτησης, : «όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από το δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης…».

Από τα παραπάνω λοιπόν αποδεικνύεται ότι οι Γερμανοί, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζουν ότι μας οφείλουν σημαντικά ποσά για τις παραπάνω αιτίες και για το λόγο αυτό φρόντισαν να λάβουν τα μέτρα τους. "

 

διαφωνει κανεις με το παραπανω  ? εστω οτι καποιοι πιστεψανε το '12 οτι  μπορει να γινει επαναπραγμαδιατευση του μνημονιου, ειναι τοσο χαζος ο δανειστης για να τροποποιησει εναν ορο σαν τον παραπανω  ? με τι ισοδυναμα ? την γυναικα του μπουμπουκου ? :p

τα ιδια πραγματα λεμε, αν εξαιρεσουμε την "στιγμη αδυναμιας" με τους μεταναστες που δεν ηθελε ο καραμανλης να τους απελασουνε, οσες φορες μιλαγανε οι "υπεραπιστες της δημοκρατιας"  μας με τους γερμανους  γι αυτο το θεμα αυτοι  κατεβαζανε τα μουτρα τους, αυτο που δεν λετε να καταλαβετε  ειναι οτι δεν γινεται καθε φορα που αλλαζουν τα κομματα στην κυβερνηση, να ερχονται οι καινουργιοι και να λενε στου ξενους, οτι δεν αναγνωριζουν τις υπογραφες που βαλανε οι προηγουμενοι.

 

το πραγμα κατανταει τελειως σουρεαλιστικο  οταν καποια απο τους καινουργιους  δηλωνει  "αριστερη" ενω εχει μισθο 8k το μηνα και 25 μπατσους να την φυλανε.  :) 

Link to comment
Share on other sites

Ουαί υμίν <κάθε λογής> υποκριτές...

@LL_NEO, Α+Β+Γ: Υποθέτω συμφωνούμε ότι εκλέγονταν και επανεκλέγονταν σε σημαντικό βαθμό και χάρη στα ποσά που εξασφάλιζαν από τις μίζες, τα οποία γίνονταν πολιτική διαφήμιση ή ευθέως αντίτιμο για την εξαγορά της ψήφου πολιτών; Φταίνε αυτοί που πουλούσαν την ψήφο τους για ένα 50ρικο; Βεβαίως. Αλλά δεν είναι οι περισσότερο ένοχοι αυτής της συναλλαγής.

Όσο για την επάχθεια, η ελάφρυνση κατά 15-20 δις θα ήταν από μόνη της μια καλή αρχή. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι εκείνοι που ήταν όμηροι των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνταν προνομιακά στην Ελλάδα χάρη στις μίζες είναι οι ίδιοι που μετέτρεψαν το χρέος προς Γερμανογαλλικές τράπεζες σε χρέος προς εθνικούς και υπερεθνικούς φορείς. Ούτε εκεί υπήρξε σύγκρουση συμφέροντος;

@GruntGR, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να μου πεις. Με επίσημα έγγραφα αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε της διεκδίκησης του Κατοχικού Δανείου, κάτι που αποδέχεται κι η Γερμανία το 1967 (μετά την υποτιθέμενη παραίτηση). Μου λες ότι κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι παραιτηθήκαμε προφορικά; Ωραία, ας ισχυριστούμε κι εμείς ότι οι εταίροι μας συμφώνησαν για την πλήρη απαλφοιφή του χρέους μας, να ξεμπερδεύουμε. Είναι αυτή επιχειρηματολογία επί της οποίας ασκείται διεθνής πολιτική;

Προφανώς δεν είμαστε χωρίς ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί. Αλλά, μα τω Θεώ, δεν καταλαβαίνω την εμμονή σας να αναλάβουμε ως χώρα την αποκλειστική ευθύνη για όλα τα στραβά ενός αποτυχημένου οικονομικού μοντέλου που μας έχει επιβληθεί. Παρότι συνήθως είμαι μετριοπαθής, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να υπογραμμίσω ότι όποιος εξακολουθεί να πιστεύει πως η Ελλάδα προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κρίση είναι βαθιά νυχτωμένος.

Να μιλήσω μόνο για το ελάφρυνση 15-20 δις μιας και το ποσό μας πήδηξαν οι μίζες και ποσό ολα τα αλλα πάρεργα ειναι κάτι που επαναλαμβάνω δε θα το συμφωνήσουμε ποτέ; (Αν και σου ξαναλέω οτι ο Σταθάκης, όχι τώρα αλλα οταν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζε μνημόνια ειχε μιλήσει για 5% επαχθούς χρέους). 15-20 εκατομμύρια καλή αρχή. Μάλιστα. Τι εννοείς καλή αρχή; Και πως ακριβώς εννοείς την καλή αρχή οταν ήδη εχουν κοπεί 60 δις χρέους αρχικά (psi) και αλλα 20 διαγράφοντας 30 δις χρέους δίνοντας 10 (buyback).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.