Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Κρούγκμαν: Ο μεγαλύτερος λογαριασμός του Grexit πληρώθηκε ήδη!

 

Το μεγαλύτερο κόστος από ένα Grexit έχει ήδη πληρωθεί με τα capital controls και την τραπεζική αργία. Η Ελλάδα θα πρέπει να εισπράξει και τα οφέλη κι αυτά δεν είναι άλλα από μια υποτίμηση του νομίσματος που θα έρθει με τη δραχμή.

 

H Ευρώπη γλίτωσε τα χειρότερα την Κυριακή. Οι Έλληνες ψηφοφόροι υποστήριξαν σθεναρά την απόρριψη των απαιτήσεων των δανειστών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Κι ακόμα και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να αισθάνονται ανακουφισμένοι από αυτό το αποτέλεσμα.

Φυσικά οι πιστωτές δε θα ήθελαν να το δείτε έτσι. Η αφήγησή τους, την οποία αναμεταδίδει εν πολλοίς και ο οικονομικός τύπος, είναι ότι η αποτυχία τους να εκφοβίσουν την Ελλάδα να συναινέσει ήταν ένας θρίαμβος του ανορθολογισμού και της ανευθυνότητας έναντι ορθών τεχνοκρατικών συμβουλών.

Όμως η εκστρατεία του εκφοβισμού - η προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες με το να αποκόψουν τη χρηματοδότηση των τραπεζών και να απειλήσουν με γενικό χάος -, όλα με σχεδόν απροκάλυπτο στόχο να εξωθήσουν την κυβέρνηση στην πτώση της – ήταν μια ντροπιαστική στιγμή για την Ευρώπη, η οποία ισχυρίζεται ότι πιστεύει στις αρχές της δημοκρατίας. Θα ήταν ένα φρικτό προηγούμενο, αν αυτή η εκστρατεία είχε πετύχει το στόχο της, ακόμα κι αν αυτά που έλεγαν οι δανειστές έβγαζαν νόημα.

 

Η τρόικα – οι θεσμοί που αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των δανειστών – αρνήθηκε, ακόμα κι αν τώρα πια γνωρίζουμε ότι ένα μέλος της, το ΔΝΤ, είχε ανεξάρτητα συμπεράνει ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί. Αλλά θα συνειδητοποιήσουν τώρα ότι η προσπάθειά τους να ρίξουν την αριστερή ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού απέτυχε;

Δεν έχω ιδέα – και σε κάθε περίπτωση τώρα πια υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα ότι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είναι η καλύτερη από πολλές κακές επιλογές. Φανταστείτε για ένα λεπτό ότι η Ελλάδα δεν είχε ποτέ υιοθετήσει το ευρώ και είχε απλώς συνδέσει την αξία της δραχμής με αυτό. Τι θα μας συνιστούσε η βασική οικονομική ανάλυση ότι θα έπρεπε να γίνει τώρα; Η απάντηση θα ήταν, το δίχως άλλο, ότι θα έπρεπε να υποτιμήσει τη δραχμή: κάντε την αξία της δραχμής να πέσει, τόσο για να ενθαρρύνετε τις εξαγωγές όσο και για να ξεφύγετε από τον κύκλο του αποπληθωρισμού!

 

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλος ξενοδόχος της Χαλκιδικής έλεγε χαρακτηριστικά στο Capital.gr πως "αν υπάρξει τελικά συμφωνία, οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να βγάλουν τα έξοδά τους. Σε αντίθετη περίπτωση, η επιλογή της ρήξης θα σημάνει την καταστροφή του τουρισμού και των υπόλοιπων κλάδων της οικονομίας”.

 

Προκαλεί βέβαια εντύπωση το γεγονός πως οι αναζητήσεις πτήσεων για ελληνικούς προορισμούς, ήδη από την πρώτη εβδομάδα επιβολής των capital controls, έχουν σημειώσει αύξηση, ειδικά σε ότι αφορά τους Βρετανούς τουρίστες. Όπως όμως εξηγούν παράγοντες της τουριστικής αγοράς, είναι αναμενόμενο να γίνονται περισσότερες αναζητήσεις, αφού λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, της πτώσης των κρατήσεων και όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο τουρισμός, υπάρχουν μεγαλύτερες εκπτώσεις και πολλές προσφορές. Εντούτοις, τονίζουν, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην αναζήτηση ενός πακέτου και στην πραγματοποίηση της κράτησης.

 

 

 

http://www.capital.gr/oikonomia/3042437/kratiseis-oute-gia-deigma-mexri-kai-to-septembrio

 

 

Μπορεί κανείς να φανταστεί μια λύση εάν όλα τα κόμματα κάνουν επώδυνες θυσίες. Αντιθέτως, μια συμφωνία δεν πρόκειται να συμβεί εάν οι δύο πλευρές συνεχίσουν να επιμένουν, όπως κάνουν τώρα, ότι η άλλη πλευρά πρέπει να αναλάβει όλη τη ζημιά. Οι Έλληνες θέλουν αξιοπρέπεια, σταθερότητα και ευημερία, και τα θέλουν στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι (οι περισσότεροι Ευρωπαίοι) θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό απλώς δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό και κάποια μέτρα ελάφρυνσης χρέους και πρόγραμμα ανάπτυξης.

 

Δεδομένου του θυμού, της διάβρωσης της εμπιστοσύνης και απλώς της αθλιότητας από όλα γύρω, αυτό φαίνεται σχεδόν αδύνατο. Αλλά σκεφτείτε την εναλλακτική. Η Ελλάδα θα πεταγόταν σχεδόν εκτός ευρωζώνης, με τρομακτικό κόστος για τους πολίτες της, και θα βρισκόταν αντιμέτωπη με ένα αβέβαιο μέλλον. Αυτό θα αύξανε τα λαϊκιστικά, εξτρεμιστικά και αυτονομιστικά κινήματα και κόμματα σε όλη την Ευρώπη. Θα αύξανε το ρίσκο μιας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και πιθανώς και άλλες εξόδους. Θα ήταν το τέλος οποιασδήποτε περαιτέρω ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και θα δημιουργούσε μια εσωστρεφή Ευρώπη που επιδιώκει να οχυρωθεί ενάντια στον υπόλοιπο κόστος, αντί να ασχοληθεί με αυτόν. Η ΕΕ θα γινόταν αντικείμενο του παιχνιδιού εξουσίας παγκοσμίως, παρά ένας παράγοντας.

 

http://www.capital.gr/story/3042473/i-ellada-skotonei-tin-europi

 

Η επόμενη πληρωμή προς το ΔΝΤ είναι στις 13 Ιουλίου, και ακολουθούν 3,4 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες μία εβδομάδα αργότερα. Μέχρι αυτό το σημείο, η κρίσιμη κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού τομέα θα παραμείνει, και ως εκ τούτου το ίδιο και οι περιορισμοί και τα capital controls. Εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να αποπληρώσει την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες, οι πρώτες πραγματικές απώλειες θα πρέπει να διαγραφούν. Οι επιλογές του Draghi να συνεχίσει να παρέχει τον ELA στις ελληνικές τράπεζες, θα εξαντληθούν και επομένως η ΕΚΤ δεν θα παρέχει περαιτέρω βοήθεια. ΟΙ ελληνικές τράπεζες, επιχειρήσεις και άνθρωποι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα με το ταμείο μετρητών σε ευρώ που υπάρχει στην χώρα, αλλά ένα bank run που θα αναγκάσει τις ελληνικές τράπεζες να κλείσουν, φαίνεται η πιο πιθανή επιλογή. Όλα αυτά θα κάνουν την επίτευξη μιας συμφωνίας ακόμη πιο περίπλοκη από ό,τι πριν.

 

Μόλις βρεθεί σε εκείνο το σημείο, η Ελλάδα ίσως επιλέξει να μην πληρώσει τα επόμενα 3,2 δισ. ευρώ που χρωστάει στην ΕΚΤ και που λήγουν στις 20 Αυγούστου. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση ίσως συνεχίσει να είναι σε θέση να πληρώνει τους λογαριασμούς της και τους μισθούς για λίγους ακόμη μήνες, απομακρύνοντας για λίγο την ημερομηνία εισαγωγής παράλληλου νομίσματος. Στο μεταξύ, η οικονομία της χώρας θα βρεθεί σε βαθύτερη ύφεση χωρίς να υπάρχει ακόμη πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή την δική της εκδοχή για αναδιάρθρωση του χρέους, αθετώντας πληρωμές στο χρέος των 21 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, και ένα μέρος από τα 27 δισ. ευρώ που χρωστάει προς την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες. Μονομερώς, η Ελλάδα θα δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, με την ελπίδα ότι θα διατηρήσει αυτή τη νέα πραγματικότητα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αργότερα. Η πολιτική σύγκρουση θα αυξηθεί παράλληλα με αυτή την μονομέρεια, καθώς κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα απαιτούν αντίποινα, ασκώντας βέτο για περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Ελλάδα και οδηγώντας τις δύο πλευρές ακόμη πιο μακριά.

 

 

 

http://www.capital.gr/story/3042479/i-purreios-niki-tou-tsipra

 

 

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500010925   :fie:

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Χύμα Αποστάγματα: Εκρηκτικό κοκτέιλ λαθρεμπορίου & νοθείας

 

Με το ισχύον σαθρό σύστημα, ένας αμβυκούχος – αμπελουργός έχει την δυνατότητα να διακινήσει έως και 365 φορές μεγαλύτερη ποσότητα αφορολόγητου αποστάγματος από αυτήν που δικαιούται!

Σε μια εποχή που η Ελλάδα «στραγγαλίζεται» μεθοδικά από αδίστακτους πιστωτές, ταλαιπωρείται από ένα φαύλο κύκλο δανεισμού – εξόφλησης χρεών και αναζητά εναγωνίως νέους πόρους εσόδων, υπάρχει μια ολόκληρη στρατιά Ελλήνων, Αλβανών & Βούλγαρων λαθρεμπόρων οι οποίοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια συνεχίζουν ακλόνητοι ένα πραγματικό πάρτι σε βάρος των κρατικών ταμείων, της Ελληνικής κοινωνίας και –κυρίως- της υγείας μας! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:

Στην Ελλάδα μόλις πριν από μερικές δεκαετίες λειτουργούσαν περισσότερες από 600 ποτοποιίες απλωμένες σε ολόκληρη τη χώρα, παράγοντας δεκάδες αποστάγματα τα οποία κατείχαν κυρίαρχη θέση στην Ελληνική αγορά και εξασφάλιζαν αξιόλογες εξαγωγικές επιδόσεις.

Η μεγάλη «εισβολή» εισαγόμενων αποσταγμάτων από την δεκαετία του 1980,  η σταδιακή μετατροπή του «εθνικού ποτού» από ούζο σε ουίσκι με την αθεράπευτη ξενομανία των σύγχρονων Ελλήνων και η ύπαρξη κραυγαλέων αδυναμιών στον έλεγχο και στην διακίνηση της παραγωγής αποσταγμάτων από το πελατειακό σύστημα του πολιτικού μας προσωπικού, οδήγησαν στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Οινοπνεύματος και του Φόρου Κύκλου Εργασιών σε δυσθεώρητα ύψη –πέμπτη θέση στην Ευρώπη των 28- το οποίο με την σειρά του, οδήγησε στην ραγδαία επέκταση του λαθρεμπορίου και της νοθείας.

 

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι σήμερα ο κλάδος της Ελληνικής Ποτοποιίας και Αποσταγματοποιίας να έχει συρρικνωθεί σε λιγότερες από 200 επιχειρήσεις –το συντριπτικό τους ποσοστό είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις- τα νοθευμένα ποτά-μπόμπες να διακινούνται ευρύτατα και η Ελληνική αγορά να έχει πλημμυρίσει από χύμα τσίπουρο και τσικουδιά δήθεν «απευθείας από τον παραγωγό» (και για τα δύο προϊόντα αναγνωρίστηκαν περιοχές Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης στο παράρτημα ΙΙΙ του κανονισμού 110/2008)  με την «ασήμαντη» όμως λεπτομέρεια ότι το 85% της ποσότητας που διακινείται χύμα αποτελεί ένα επικίνδυνο κοκτέιλ λαθρεμπορίου και νοθείας!

 

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε συμφωνία; Διότι αν δεν ακούσω συμφωνία επίσημα από ΞΕΝΟΥΣ αξιωματούχους, δεν πιστεύω τίποτα. Όσο και αν διαβεβαίωνε ο Τσίπρας ότι δεν έχει σχέδιο για έξοδο από ευρωζώνη.

Θα κάνει yanni συμφωνία. Νομίζω πως θα διασπαστεί μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα νέα μέτρα θα ψηφιστούν με τη βοήθεια του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Το ότι έδιωξε το Βαρουφάκη για εμένα ήταν το κλείσιμο του ματιού προς τους Ευρωπαίους. 

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνει yanni συμφωνία. Νομίζω πως θα διασπαστεί μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα νέα μέτρα θα ψηφιστούν με τη βοήθεια του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Το ότι έδιωξε το Βαρουφάκη για εμένα ήταν το κλείσιμο του ματιού προς τους Ευρωπαίους. 

Ξέρεις γιατί δεν ψήφισα όχι; Διότι πλέον δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Ο Βαρουφάκης όσο ήταν, αλλά και ο Τσίπρας μέχρι στιγμής τρολάρουν. Είναι ο ορισμός του τρολ που κοροϊδεύει όλο τον κόσμο στα μούτρα του και από μέσα του χασκογελάει. Η απουσία του Βαρουφάκη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση ως "απόδειξη" ότι οι απέναντι δεν θέλουν συμφωνία.

 

"Πήγαμε με νέα και ειλικρινή πρόταση, αποδεχτήκαμε τα πάντα, μέχρι και τον υπουργό αλλάξαμε για να μην υπάρχει πρόβλημα και πάλι δεν καταλήξαμε, διότι οι δανειστές δεν μας θέλουν στην Ευρώπη. Είπαμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, είπαμε την αλήθεια στους Ευρωπαίους στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αλλά οι μη εκλεγμένοι τρομοκράτες που ελέγχουν την ΕΕ, μαζί με τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ, θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρώ και τους υπόλοιπους λαούς υποταγμένους στην Γερμανία και τους τραπεζίτες".

Σανό ΑΑ ποιότητας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

και πάμε τώρα για τα χτεσινά...

 

πήγε ο Τσίπρας να παίξει champions league (εδώ στην superleague όμως δεν έχει αντιπαλο) και τον ξεφτίλισαν. Ειδικά αυτός ο Γκι Bερχοφσταντ...ναι καλέ Myralis αυτός ο φιλελές...

 

του εξήγησε πιο είναι το πρόβλημα. (μεγάλο δημόσιο, δέσιμο αυτού με την εκκλησία κλπ)

του εξήγησε τι περιμένει από αυτόν και την κυβέρνηση μας. (ημερολόγιο με μεταρυθμίσεις. Σαν όταν ζητάει το παιδί μας χαρτζιλίκι και του λέμε να καθαρίσει το δωμάτιο του πρώτα)

του έκανε μάθημα τι πρέπει να κάνει. (είναι δύσκολο για μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά "it is got to be done")

του έκανε μάθημα πως θα τον θυμάται ο κόσμος σε περίπτωση αποτυχίας. (Ψευδοπροφήτης ή μεταρυθμιστής?)

και όλα αυτά και με χιούμορ και υποθέτω καλόπροαίρετα...

 

εδώ η ομιλία του

 

 

Σε ότι είπε ο συμφωνώ εκτός με τα νησιά. Τα νησιά πλην της Μυκόνου και της Σαντορίνης (ή γενικά των κυκλάδων) πρέπει να έχουν "privileges" όπως είπε και ο φιλελές. Δεν θα σταματήσει ο κόσμος να πηγαίνει σε αυτά ακόμα και αν έχουν 23% εφορία..

 

Μετά ο Αλέξης είπε κάποια πράγματα σωστά και εντός κλίματος, σαν να έδειξε ότι κατάλαβε. το εύχομαι ειλικρινά.

Και εγώ αυτά θα έλεγα, αν γέμιζαν την τσέπη μου.

http://www.thepressproject.net/article/62406/Guy-Verhofstadt-the-EU-President-and-the-bid-for-Greek-water

Μεγάλο δημόσιο? Όχι μεγαλυτερο από άλλες ευρωπαικες χώρες...

 

Ακόμα να χρεοκοπήσουμε? Να πάμε σε Δραχμή? Να βγούμε από Ευρω, ΕΕ, Ευρώπη? Νόμιζα πως τα λεφτά έφταναν μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα.. 

 

Υ.Γ.

Ναι, τα πράγματα είναι χάλια και απλά τρολάρω, αλλά ο κόσμος μάλλον δεν το ξέρει αυτό.

Ερμού περπάτησα χθες, όλα τα μαγαζιά είχαν κόσμο.. Έκανα βόλτα στον Φλοίσβο κοντά στο σπίτι μου, πολύς κόσμος μέσα και έξω από όλα τα (ακριβά) μαγαζιά εκει.

Έγινε επεξεργασία από Myralis
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ αυτά θα έλεγα, αν γέμιζαν την τσέπη μου.

http://www.thepressproject.net/article/62406/Guy-Verhofstadt-the-EU-President-and-the-bid-for-Greek-water

Μεγάλο δημόσιο? Όχι μεγαλυτερο από άλλες ευρωπαικες χώρες...

 

Ακόμα να χρεοκοπήσουμε? Να πάμε σε Δραχμή? Να βγούμε από Ευρω, ΕΕ, Ευρώπη? Νόμιζα πως τα λεφτά έφταναν μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα.. 

Λίγο πιο συμπυκνωμένα:

 

11709839_654897814646220_276257933056696

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ερμού περπάτησα χθες, όλα τα μαγαζιά είχαν κόσμο.. Έκανα βόλτα στον Φλοίσβο κοντά στο σπίτι μου, πολύς κόσμος μέσα και έξω από όλα τα (ακριβά) μαγαζιά εκει.
Σε άλλη Αθήνα περπατάς εσύ και σε άλλη η φτωχολογιά. Η μάνα μου που πήγε εχτές Αθήνα και περπάτησε στα Πατήσια, μετά κατέβηκε Ομόνοια και πήγε από την Βαρβάκειο μου έλεγε ότι αυτό το πράγμα δεν το είχε ξανά δει. Κόσμος καθόλου κίνηση καθόλου, η Βαρβάκειος νέκρα. Λίγο στα ψάρια κίνηση, στα κρέατα μου έλεγε περπάταγε σχεδόν μόνη της ανάμεσα στους πάγκους των κρεοπωλείων.

Έχει ή δεν έχει δίκιο σε αυτά που λέει;

Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει. Μας ενδιαφέρει ποιος τα λέει. Αν είσαι στην άκρη του γκρεμού και σου πει ο Μπόμπολας "Μην πηδάς", εσύ πηδάς για να πας κόντρα στο κεφάλαιο.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Το ποιος είναι έχει μεγάλη σημασία στο τι λέει.
Μόνο αν δεν έχεις την ικανότητα να κρίνεις το τι λέει και περιμένεις από άλλους να σου πουν αν αυτά που λέει είναι ή δεν είναι σωστά.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω ένα πράγμα..

 

ότι με δραχμή ή μνα ή οβολούς ή ευρώ, εντός ή εκτός Ευρώπης αν δεν γίνουν απαραίτητες μεταρυθμίσεις θα χρεωκοπούμε κάθε 6 μήνες. Δεν θα δούμε ΠΟΤΕ φως στο τουνελ.

 

Άσχετα με ποιος λέει τι μεταρυθμίσεις πρέπει να γίνουν αυτές αποτελούν μια βάση και είναι ΣΩΣΤΕΣ. Ακόμα και αν ο Καμμένος, ο Τσίπρας, ο Κουτσούμπας πει κάτι ΣΩΣΤΟ θα συμφωνήσω μαζί του.

 

Υπάρχει το ΣΩΣΤΟ και το ΛΑΘΟΣ κύριοι και εγώ είμαι υπέρ του ΣΩΣΤΟΥ.

 

ΣΩΣΤΟ είναι λοιπόν ο Τσιπρας που πλεον είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα (κακώς αλλά τι να κάνουμε), να πάρει τις αποφάσεις αυτές που θα κάνουν το κράτος μας ΜΟΝΤΕΡΝΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ! ΗΜΑΡΤΟΝ!

 

ο καιρός θα δείξει πως θα τον εθυμούμαστε...νομίζω ότι έχει την εξυπνάδα να δει που πάμε και τι πρέπει να κάνει...αν και ελπίζω ελάχιστα....

Έγινε επεξεργασία από tavliban
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μόνο αν δεν έχεις την ικανότητα να κρίνεις το τι λέει και περιμένεις από άλλους να σου πουν αν αυτά που λέει είναι ή δεν είναι σωστά.

Δηλαδή το να υποστηρίζει τα συμφέροντα του δεν μας περνάει από το μυαλό ε; Έχει τεράστια σημασία ποιος είναι ο καθένας, πρέπει να ξέρεις την ιστορία του, πριν ακούσεις αυτά που έχει να πει.

 

Και άσχετο με το παραπάνω: http://www.foreignaffairs.gr/articles/70413/mark-blyth/ponos-stin-athina?page=show

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το να υποστηρίζει τα συμφέροντα του δεν μας περνάει από το μυαλό ε; Έχει τεράστια σημασία ποιος είναι ο καθένας, πρέπει να ξέρεις την ιστορία του, πριν ακούσεις αυτά που έχει να πει.
Ακόμα και ο ποιο φαινομενικά τίμιος μπορεί να έχει συμφέροντα πίσω του. Ακόμα και ο καλύτερος φίλος σου μπορεί να σου την φέρει. Για αυτό και η ουσία είναι να κρίνεις το τι σου λέει κάποιος, όχι το ποιος είναι. Μπορεί να τύχει κάποια στιγμή τα συμφέροντά σου να είναι κοινά με του εχθρού. Αντίστοιχα σε άλλες περιπτώσεις αδερφός έχει μαχαιρώσει αδερφό πισώπλατα. Έχουμε την ικανότητα να κρίνουμε το τι μας λένε; Αν όχι, ας περιοριστούμε στο ποιος μας το λέει. Ας αφεθούμε στο έλεος του οποιουδήποτε.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.