Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Α. Δε νομίζω να ευθύνεται το ναι αν οι πνευματικοί ταγοι του τόπου που στηρίζουν το οχι ειναι ο Σπυρος ο Μπιμπιλας και ο Κλεωνας Γρηγοριαδης.

Β. Σε ποια διαφήμιση με πιπωμα αναφέρεσαι; Δεν κάνω τριπλα απλά πραγματικά δεν κατάλαβα αυτή σου την παράγραφο και τι θέλεις να πεις.

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO

Telegraph: Στο έλεος μη εκλεγμένων γραφειοκρατών και τραπεζιτών που διοικούν τους θεσμούς

“Αλλά η ταπείνωση, η οποία συσσωρεύεται επί μίας περήφανης και αρχαίας χώρας αποτελεί ένα ωφέλιμο μάθημα για όλες τις χώρες μέλη–ότι, δηλαδή, χωρίς την εξουσία να λαμβάνουν οι ίδιες τις αποφάσεις τους, θα είναι μονίμως στο έλεος των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών και τραπεζιτών που διοικούν τους θεσμούς.

Η δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν από τουλάχιστον δύο χιλιετίες δεν ισχύει πλέον όταν ο έλεγχος επί του νομίσματος και της οικονομικής πολιτικής παραδίδεται σε ένα υπερεθνικό σώμα. Το ερώτημα αν αξίζει ακόμη το τίμημα δεν πρέπει να απαντηθεί μονάχα από τους Έλληνες”, καταλήγει το κύριο άρθρο της εφημερίδας"

http://mignatiou.com/2015/06/telegraph-sto-eleos-mi-eklegmenon-grafiokraton-ke-trapeziton-pou-diikoun-tous-thesmous/

• Like 1

Βάλε και μια σύντομη περίληψη από το '74 και μετά για να είσαι αντικειμενικός.

εχεις δικιο, η γλωσσα μου για το cheeprah εχει βγαλει περισσοτερες τριχες και απο το κρανιο του μπαρουφακη (pwn intended)

για την δεκαετια του '80 ομως, δεν εγραψε κανεις τιποτα, μαλλον ολοι ητανε αγεννητοι Η σε κωμα/κομμα (το ιδιο κανει)

μαλακιες γονεων παιδευουσι τεκνα :wall:

Ντάξυ, η κιτρινίλα εχει καποια ορια.. 

Να οριστε μια βίλλα, κάποιος μου ειπε ότι ειναι του χοντρού, ας το ανεβάσουμε με εναν τιτλο με κεφαλαία..

• Like 1

Υπάρχουν κάποιοι ανατριχιαστικοί ιστορικοί παραλληλισμοί της σημερινής κατάστασης με το προοίμιο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στη διακοίνωση των συμμάχων το 1920 ότι η επαναφορά του Κωνσταντίνου θα σήμαινε ρήξη στις σχέσεις τους με την Ελλάδα, η εφημερίδα των αντιβενιζελικών Σκριπ (23.11.1920) απαντούσε: «Αι Δυνάμεις με προειδοποιούν ότι αν επαναφέρω τον Βασιλέα μου θα δημιουργηθούν μεταξύ μας σχέσεις όχι φιλικαί. Θα επαναφέρω λοιπόν ΕΓΩ τον βασιλέα μου διότι είμαι βέβαιος ότι αι Δυνάμεις... δεν θα έχουν λόγον να δυσπιστούν και να ανησυχούν, συνεπώς αι σχέσεις μας δεν θα ζημιωθούν... Ας υποθέσω προς στιγμήν ότι θα απεφάσιζαν να μετέλθουν μέσα πιεστικά εναντίον μου. Ποιά θα είνε αυτά; Αποκλεισμός; Ο πόλεμος έληξε και εις το καταστατικόν της Κοινωνίας των Εθνών υπάρχει διάταξις απαγορευτική. Εμπορικός αποκλεισμός; Είμαι πελάτης τους, καταναλωτής δηλαδή... Βεβαίως θα εζημιούμην εγώ, αλλά θα εζημιούντο άλλο τόσον κι αυτοί. Οικονομικαί πιέσεις; Και αυταί θα ήσαν επιζήμιοι και δι’ αυτούς εφόσον είνε δανειστές μου κι εγώ οφειλέτης των. Αναθεώρησις της Συνθήκης των Σεβρών εις βάρος μου; Ανεξαρτήτως του ότι κρατώ διά του στρατού μου την Θράκην και την Σμύρνην... προς ποίον θα έδιδον την Σμύρνην και την Θράκην αν μου τας αφήρουν; Από την Συνθήκη των Σεβρών ο κερδίσας είναι κυριώτατα η Αγγλία και κατόπιν οι άλλοι σύμμαχοι... Η συνθήκη δεν είναι καθόλου εύκολο να αναθεωρηθεί. Και πάλι λοιπόν θα επαναφέρω τον Βασιλέα

• Like 6

Υπάρχουν κάποιοι ανατριχιαστικοί ιστορικοί παραλληλισμοί της σημερινής κατάστασης με το προοίμιο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στη διακοίνωση των συμμάχων το 1920 ότι η επαναφορά του Κωνσταντίνου θα σήμαινε ρήξη στις σχέσεις τους με την Ελλάδα, η εφημερίδα των αντιβενιζελικών Σκριπ (23.11.1920) απαντούσε: «Αι Δυνάμεις με προειδοποιούν ότι αν επαναφέρω τον Βασιλέα μου θα δημιουργηθούν μεταξύ μας σχέσεις όχι φιλικαί. Θα επαναφέρω λοιπόν ΕΓΩ τον βασιλέα μου διότι είμαι βέβαιος ότι αι Δυνάμεις... δεν θα έχουν λόγον να δυσπιστούν και να ανησυχούν, συνεπώς αι σχέσεις μας δεν θα ζημιωθούν... Ας υποθέσω προς στιγμήν ότι θα απεφάσιζαν να μετέλθουν μέσα πιεστικά εναντίον μου. Ποιά θα είνε αυτά; Αποκλεισμός; Ο πόλεμος έληξε και εις το καταστατικόν της Κοινωνίας των Εθνών υπάρχει διάταξις απαγορευτική. Εμπορικός αποκλεισμός; Είμαι πελάτης τους, καταναλωτής δηλαδή... Βεβαίως θα εζημιούμην εγώ, αλλά θα εζημιούντο άλλο τόσον κι αυτοί. Οικονομικαί πιέσεις; Και αυταί θα ήσαν επιζήμιοι και δι’ αυτούς εφόσον είνε δανειστές μου κι εγώ οφειλέτης των. Αναθεώρησις της Συνθήκης των Σεβρών εις βάρος μου; Ανεξαρτήτως του ότι κρατώ διά του στρατού μου την Θράκην και την Σμύρνην... προς ποίον θα έδιδον την Σμύρνην και την Θράκην αν μου τας αφήρουν; Από την Συνθήκη των Σεβρών ο κερδίσας είναι κυριώτατα η Αγγλία και κατόπιν οι άλλοι σύμμαχοι... Η συνθήκη δεν είναι καθόλου εύκολο να αναθεωρηθεί. Και πάλι λοιπόν θα επαναφέρω τον Βασιλέα

Φαντάζομαι μια Αθήνα να έχει γεμίσει ταμπέλες με αεροπλανάκι και δίπλα να γράφει Αντώνιος Σαμαράς... NOT!

Φαντάζομαι μια Αθήνα να έχει γεμίσει ταμπέλες με αεροπλανάκι και δίπλα να γράφει Αντώνιος Σαμαράς... NOT!

Φαντάζομαι είναι πολύ σοβαρό το παραπάνω για να το πάρεις στα σοβαρά.

Ενώ οι αντιπαραβολές της Ελλάδας που μάζευε τα συντρίμμια του πρώτου παγκοσμίου με την Ελλάδα της κρίσης (αντί για Μερτσέντες παίρνουμε Χιουντάι) έχει άμεση σχέση με αυτό που συμβαίνει σήμερα και το παίρνουμε στα σοβαρά.

Συμφωνώ ότι η ρητορική μπορεί να μοιάζει, αλλά μιλάμε για άλλες καταστάσεις και άλλα δεδομένα εντελώς.

Είναι ιστορικό δεδομένο ότι όπου μπλέκονται οι Άγγλοι οι χώρες διχάζονται και ξεσκίζονται για πολλά χρόνια, δες Κύπρο, Παλαιστίνη/Ισραήλ, Νότια Αφρική κλπ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το γράφει ο αρθρογράφος της εποχής, συμφέρον των άγγλων. Ποτέ μη βασίζεσαι σε συμφέρον των άγγλων, παίζουν πιο σκληρό πόκερ κι από τον Βαρουφάκη.

• Like 1

Οχι αλλα το γραφει ο Πάσχος. Ο οποιος εχει λιγοτερη αξιοπιστία και απο τον Μπογδανο 

Έγινε επεξεργασία από astrolabos
  • Like 1

Ενώ οι αντιπαραβολές της Ελλάδας που μάζευε τα συντρίμμια του πρώτου παγκοσμίου με την Ελλάδα της κρίσης (αντί για Μερτσέντες παίρνουμε Χιουντάι) έχει άμεση σχέση με αυτό που συμβαίνει σήμερα και το παίρνουμε στα σοβαρά.

Συμφωνώ ότι η ρητορική μπορεί να μοιάζει, αλλά μιλάμε για άλλες καταστάσεις και άλλα δεδομένα εντελώς.

Είναι ιστορικό δεδομένο ότι όπου μπλέκονται οι Άγγλοι οι χώρες διχάζονται και ξεσκίζονται για πολλά χρόνια, δες Κύπρο, Παλαιστίνη/Ισραήλ, Νότια Αφρική κλπ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το γράφει ο αρθρογράφος της εποχής, συμφέρον των άγγλων. Ποτέ μη βασίζεσαι σε συμφέρον των άγγλων, παίζουν πιο σκληρό πόκερ κι από τον Βαρουφάκη.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι άλλες καταστάσεις ή αν υπάρχει όντως κίνδυνος η ιστορία να επαναληφθεί. Πολύ περισσότερο αν μετά το δημοψήφισμα και τυχόν αδιέξοδο αρχίσει να καλλιεργείται κλίμα ενάντια στην Ευρώπη το οποίο οδηγήσει σε έξοδο από αυτή. Από εκεί και πέρα το όχι ταυτίζεται με τον Κολοκοτρώνη.

Για τους Άγγλους συμφωνώ 100%. Για αυτό και όταν βλέπω οικονομικά άρθρα από Αγγλικά ΜΜΕ θέλω να γράψω ότι δεν θα πρέπει να τα πολύ λαμβάνουμε υπόψιν, όπως και το ΔΝΤ θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι σε μεγάλο βαθμό εργαλείο των ΗΠΑ.

Οχι αλλα το γραφει ο Πάσχος. Ο οποιος εχει λιγοτερη αξιοπιστία και απο τον Μπογδανο 

100 χρόνια στο επάγγελμα ο Πάσχος;

και τυχόν αδιέξοδο αρχίσει να καλλιεργείται κλίμα ενάντια στην Ευρώπη το οποίο οδηγήσει σε έξοδο από αυτή.

Δεν μπορούμε να φύγουμε από την Ευρώπη ρε ψευτη τρομοκράτη! Δεν χωράμε ούτε από την διώρυγα του Σουέζ, ούτε από τα στενά του Γιβραλτάρ..

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.