Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Οι κακοί οι κομμουνισταί διαβρώσαν την δημοκρατία μας και επιβάλουν λογοκρισία μέσω των σοσιαλ μίντια.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Οι κακοί οι κομμουνισταί διαβρώσαν την δημοκρατία μας και επιβάλουν λογοκρισία μέσω των σοσιαλ μίντια.

Βασικά ήθελα να κόψω αντιδράσεις. 1 χρόνο πριν κανείς δεν θα ψαχνόταν με το θέμα. Ο τίτλος θα ήταν αυταπόδεικτος, αρκετός για κατάρες κατά των δεξιών φασιστών. Σήμερα ησυχία τάξη και ασφάλεια. Το δικό σου σχόλιο φανερά σαρκαστικό, με το οποίο δεν έχω αντίρρηση - βασικά το γήπεδο των social media είναι ένα γήπεδο στο οποίο το ματς Αριστεροί vs Δεξιοί ο ΟΠΑΠ το δίνει με 1.01 απόδοση στον άσσο - και ένα επιπλέον ποστ το οποίο αποδεικνύει ότι ναι μεν υπάρχει αντίδραση, αλλά σε απολύτως λογικά πλαίσια. Δεν αποκλείεται βέβαια να αντιδρούν οι ίδιοι που θεωρούν ότι κάθε Τρίτη ο Λαζόπουλος κάνει σάτιρα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sotiris επανειλημμένως έχεις δείξει ότι συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια με ανανάδες με αχλάδια και κανένα κοκονατ. Δυστυχώς δεν είσαι μόνο εσύ, αυτό το χαρακτηριστικό μπουρδολογίας (κατά τη γνώμη μου) κυριαρχεί στο γένος και όλως τυχαίως βρίσκεται και σε χώρες όπως Μεξικό ή Βενεζουέλα. Ευτυχώς, από την άλλη, τέτοια λάθη τα κάνουν που και που κάτοικοι δυτικοποιημένων/ανεπτυγμένων χωρών. Με την διαφορά ότι εκείνοι δείχνουν έναν περαιτέρω σεβασμό στους experts του αντικειμένου ή έστω στους wannabe experts/guru/"εμπνευστές-για-μια-καλύτερη-ζωή".

Ποιοι είναι οι έξπερτς που πρέπει να σεβόμαστε? Αυτοί που πηδάνε από τα παράθυρα των ουρανοξυστών στις κρίσεις? Άστο καλύτερα.

Ακριβώς την ίδια μπουρδολογία πιστεύω ότι γράφεις κι εσύ και άλλοι εδώ, και μάλιστα εντελώς ανυπόστατα με κάποιον οικονοτεχνικό μανδύα της φαντασίας σας. Γι'αυτό όταν δεις ότι δεν θα υπάρχει πλέον σύγκλιση και κατανόηση μεταξύ μας (και δεν λέω μεταξύ ημών των δύο, γενικότερα), θα έρθει η ώρα του εμφυλίου.

 

Αναφέρεσαι σε εμπόριο, πορνεία, trafficking, διαφθορά, κτλ. Ναι υπάρχει σε κάποιο βαθμό αλλά εκεί ο εμπλεκόμενος θα παραιτηθεί/απολυθεί όπως έγινε με HSBC και Barclays* (*αυτό σε άλλη χώρα), και στα υπόλοιπα το σύστημα θα επιχειρήσει να τα περιορίσει. Εν αντίθεση με Ελλάδα, όπου ο μέσος πολίτης θα επιχειρήσει να γίνει φίλος με τον ναρκέμπορο, triffick-er, διεφθαρμένο με σκοπό το βραχυπρόθεσμο κέρδος (που πάντα το ελπίζει, εκτός κι αν χωθεί ο ίδιος στα βαθιά). Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι αυτά τα εγκλήματα δεν γίνονται "τούμπανο περηφάνιας". Προσωπικά παραδείγματα, με έχουν "κλέψει" ενώ κατά το ήμισυ έφταιγα κι εγώ (απρόσεκτος), και από γνωστό άκουσα για ένα από τα x00+ μαγαζιά που πληρώνει μαύρα. Αντιστρόφως, στην Ελλάδα είχα γνωστό με πρασινοκαλλιέργειες (αν με καταλαβαίνεις), είχα βρεθεί με παρέα φίλων που πήρανε/βιάσανε παρτούζα μία γυναίκα, να καμαρώνουν για τον αντικαπνιστικό νόμο που τον έγραψαν, και μερικά άλλα πρόχειρα όπως "είναι okay να ψιλογλύφεις συγγενή με απώτερο σκοπό να του πάρεις την περιουσία" (αυτό μάλιστα από βιβλίο κάποιου υψηλά μορφωμένου νομίζω γιατρού)

Δεν ξέρω τι παρέες έχεις, δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι?

Ξέρω αυτά που διαβάζω:

http://www.ft.com/cms/s/2/65704ba0-e730-11e3-88be-00144feabdc0.html#axzz3eCBQAc8o

Τώρα τον όρο "brexit" προσωπικά τον βρίσκω μια παπάντζα αφού το Ηνωμένο Βασίλειο (της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας) δεν ανήκει στο ευρώ. Ίσως αυτός ο ντόρος με το x-exit να έχει να κάνει με τίποτα άλλες πολιτικές και καταστάσεις στις οποίες δεν είμαι ενημερωμένος.

Ξεκίνα να διαβάζεις τον διεθνή τύπο:

http://www.independent.co.uk/voices/comment/beware-the-four-horsemen-circling-europe-greece-russia-migrants-and-the-brexit-10343447.html

Αρνούμαι όμως να πιστέψω ότι "δουλειές δεν υπάρχουν". Εκτός αν οι γνωστοί/φίλοι μου (αλλά και άνθρωποι που ήρθαν από την άλλη άκρη του κόσμου) είχαν τον Σαμαρά προσωπικό άγγελο και βρήκαν απασχόληση από χαμαλομέτριες δουλειές μέχρι πιο επαγγεματικές πχ εκπαιδευτικού, ερευνητή ή τραπεζίτη. Μπορεί η οικονομία (στην εν λόγω περίπτωση η βρετανική) να αντιμετωπίζει κάποια θέματα, αλλά οι Εγγλέζοι έχουν τη συνήθεια να θεωρούν τις 1-2 έξτρα εβδομάδες υπερβολικά πολύς κόπος. Θα συμφωνήσω όμως ότι επικρατεί ακόμα το "employers upper hand" λόγω ανεπαρκής οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και οι ίδιοι οι εργοδότες (employers) εξακολουθούν να ανταγωνίζονται για το ποιος θα πάρει το καλύτερο ταλέντο.

Στην Αγγλία υπάρχουν δουλειές. Αυτό δεν σημαίενι ότι δεν έχουν κρίση. Έχουν. Η κρίση στην Αγγλία είναι οι μεγάλες ανισότητες.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/uk-average-salary-26500-figures-3002995

Μέσος μισθός 26500 λίρες. Εγώ σαν διδακτορικός έπαιρνα 45000 ευρώ = 37000 λίρες (χρήματα της Ε.Ε.), και η πρόταση που έχω για μεταδιδακτορικό είναι στις 30000 λίρες. Με τη λίρα στο 1.4 ίσως είναι καλά, αλλά και πάλι το κόστος ζωής είναι ιδιαίτερα αυξημένο και όλα κάθε χρόνο πάνε πάνω. Όταν όλα πάνε πάνω και παίρνεις τα ίδια, γίνεσαι σιγά σιγά φτωχαδάκι.

Στην Ισπανία πόσο είναι η ανεργία με το μνημόνιο? Να το γκουκλάρω ή είναι σταθερά στο >20%?

Η Ελβετία σε καμία ρήξη δεν έχει έρθει ποτέ. Κατά τη τωρινή μου γνώμη τους αντιμετωπίζει όλους ουδέτερα και διπλωματικά. Πιθανόν να έχει μια ελαφρώς μεγαλύτερη εκτίμηση στην Ελλάδα αφού εκείνη την προμηθεύει με ένα σωρό καταθέσεις* με τις νομιμοποιημένες οδούς για να κάνουν τους πάντες ευχαριστημένους. *Μάρτυρας η Λαγκαρντ.

Βέβαια η Ελλάδα και αρκετές άλλες χώρες μια χαρά μπαινοβγαίνουν στην Ελβετία λόγω σενγκεν. Η Βρετανία έχει λίγο το θέμα. Οπότε το "να μπαίνουν άβερτα στο έδαφος της" δεν στέκει, εκτός αν λες για λαθρομετανάστευση όπου εκεί συμφωνώ υπήρχε προ (δεκα)ετών πρόβλημα.

Είχαμε partners στο project μου και από εκεί το είχα δει:

https://www.insidehighered.com/news/2014/03/20/researchers-switzerland-lose-out-due-countrys-vote-immigration

Για ρήξη μου κάνει, τουλάχιστον για τη χώρα που έχει το CERN να ξεχάσει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

 

Μου αρέσει το ουσιαστικό point που επιχειρείς να περάσεις. Λες δηλαδή ότι οκ στον τσίπρα ενδέχεται να ζητήσουν τόσα, αλλά ποιος μας εγγυάται ότι αν ήταν ο σαμαράς δεν θα ζητούσαν πάλι τόσα? Καλή ερώτηση (για να μιλήσουμε λίγο αντικειμενικά και να αποφύγουμε τον πολιτικό πορωτισμό).

Μπορείς, για παράδειγμα, εμένα (ας πούμε τον άγνωστο) να μου τεκμηριώσεις λογικά (ή έστω οικονομικά, αφού εκεί το επικεντρωνόμαστε συνήθως) ότι τα ποσά του ενός θα έπρεπε να παρθούν ούτως ή άλλως? Γιατί εγώ δεν βλέπω δυνατά στοιχεία υπερ αυτού που ισχυρίζεσαι. Ακόμα και τα τυχαία νούμερα που έγραψες να πάρουμε, τα μέτρα του ενός είναι 8 δις, τα μέτρα του άλλου είναι 2+5 δις, οπότε έχουμε 8 δις > 7 δις. Πάλι κατά του τωρινού είναι και δεν πιστεύω να έχουμε αντίρρηση στο "σιγά 1 δις πάνω, 1 δις κάτω, τα βρίσκουμε μωρέ".

Δεν έχω ασχοληθεί με τα μέτρα. Δεν πιστεύω ότι με τις περικοπές όπως παρουσιάζονται υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να βγούμε από την κρίση. Μας είπε το ΔΝΤ να μειώσουμε το κράτος. Η λύση δηλαδή ήταν να συνταξιοδοτήσουμε πρόωρα για να έχουμε λιγότερους υπαλλήλους? Γιατί αυτό κάναμε, μόνο που αντί να δουλεύει το κράτος όπως δούλευε δεν δουλεύει καθόλου γιατί ο συνταξιούχος κάθεται και τα ξύνει στο σπίτι του. Τουλάχιστον θα μπορούσε να τα ξύνει στο δημόσιο, πιο αποτελεσματικό θα ήταν. Εγώ δεν διαφωνώ με το μικρό και αποτελεσματικό κράτος. Συμφωνώ. Διαφωνώ με τη μετάβαση του απολύουμε τους μισούς, κόβουμε στο μισό τις συντάξεις κλπ επειδή αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε. Δηλαδή αν χρεοκοπήσουμε τι διαφορετικό θα γινόταν? Θα πηγαίναμε σε δραχμή, θα υποτιμούνταν το νόμισμα 1000% και πάλι μέσες άκρες τα ίδια θα έπαιρναν, οι απολυμένοι τα φρύδια μου και οι συνταξιούχοι το 1/10 της σύνταξης. Ακούω πολλούς να λένε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι φυτοζωούν σε βάρους των φόρων του ιδιωτικού τομέα. Και ρωτάω, ποιανού ιδιωτικού τομέα? Υπάρχει σοβαρή ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα? Ιδιωτική πρωτοβουλία λέμε τα σουβλατζίδικα και τις καφετέριες? Γιατί οι εταιρίες που έχω εγώ στο μυαλό μου, έχουν φάει τα απίστευτα λεφτά του δημοσίου ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ τον ΦΠΑ από Ο,ΤΙ μπορούν, ΚΛΕΒΟΥΝ την εφορία με διπλά τριπλά τετραπλά βιβλία, δεν επενδύουν τίποτα και στις συναλλαγές με το δημόσιο υπερτιμολογούν τα πάντα. Παράδειγμα οι συμβάσεις για τις εθνικές οδούς, που με εγγυητή το δημόσιο -δηλαδή εμένα- κάποια λαμόγια εργολάβοι απολαμβάνουν τρελά κέρδη. Άλλο παράδειγμα οι υπερτιμολογήσεις στα αναλώσιμα νοσοκομείων. Όλα αυτά, το κακό δημόσιο τα κάνει?

Η δικιά μου υπόθεση είναι ότι ο Σαμαράς θα έλεγε ναι σε όλα (ή στα περισσότερα), θα προχωρούσαν από τον πρώτο μήνα κιόλας στα του μνημονίου συμφωνίας, μαζί με τις ανάλογες περικοπές, με την ανάλογη σταθερότητα, και με ένα εξάμηνο που εν τέλει θα ήξερες που πηγαίνεις και που όχι.

Για να κάνω μια (υποθετική*) κριτική απέναντι στη κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αυτό γιατί θέλω να είμαι αντικειμενικός και όχι παπαρολόγος που εκθειάζει τις πρακτικά ανεφάρμοστες παπάτζες του Μαρξ (το 10% μαρξιστικές ενέσεις σε ένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα, δεν καθιστά απαραίτητα το σύστημα κομμουνιστικό/σοσιαλιστικό), τότε θα έλεγα ότι η ΝΔ έκανε μικρές, ήπιες, ελαφρές οπισθοχωρήσεις για xy λόγο ώστε να χάσει εκλογές προέδρου και να αλλάξει το χρώμα της κυβέρνησης.

*και τονίζω το "υποθετική" γιατί αυτό το σενάριο μου φαίνεται ψιλοπαρανοϊκό και δεν υπάρχουν στοιχεία/αποδείξεις/οφέλη για τέτοιες κινήσεις. Ένα πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η οικονομία και η πολιτική δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Απλώς αλληλοσυνδέονται. Για να επανέλθω όμως στο τι σόι μέτρα θα έπαιρνε ο σαμαράς και τι (μεγάλα ποσά) θα πάρει ο μπαρουφοτριπραίος, απλά θα πω ότι τα μέτρα χαρδούβελη είχαν γνωστό κόστος. Οι μπαρουφολογίες από την άλλη είχαν μια αιωρούμενη ασάφεια προς τον πολίτη.

Το γεγονός ότι τη μία στιγμή η κυβέρνηση τσίπρα λέει ότι θα πάνε οριστικά σε συμφωνία αλλά μετά κάτι γίνεται, κάπου τα ξαναέχασαν, κανα δυο ψέμματα ειπώθηκαν με βάση τον βαρουφάκη, κτλ κτλ κτλ και ο μέσος πολίτης διάβασε μια δήλωση η οποία τελικά δεν ήταν και τόσο δήλωση, δείχνει το πόση ζημιά μπορεί να κάνει σε μια χώρα η έλλειψη αξιοπιστίας. Άντε το ΔΝΤ να μην το πιστέψουμε επειδή ζήτησε ένα συγγνώμη για ένα λάθος. Το άλλο το τσίρκο γιατί να το βλέπουμε δογματικά και να δικαιολογούμε τις τραμπάλες που κάνει με υποτίθεται επίσημες δηλώσεις? Εκτός αν τίποτα δεν είναι επίσημο και όλα κανονίζονται ανάλογα με τα κονέ και τις ενδο-κομματικές πληροφορίες που τυγχαίνει ο καθένας (κάτι που πάει ενάντια στο public interest)

Μιας που ανέφερα τον τσίπρα, μπορώ να πω ότι σαν πολιτικός το χειρίζεται καλά το όλο θέμα. Διπλωματικά τους βλάκες που έχει στο κόμμα του και ταυτόχρονα προσπαθεί σοβαρά να κρατήσει κάποιο σεβασμό και διάλογο στους έξω. Αν δεν είχαν βγει τα βιντεάκια που έδειχναν να αντιγράφει διαλόγους/μονολόγους στο ίδιο μοτίβο που είχε πει και ο Junior Παπανδρέου, ίσως να τον είχα σε ακόμα λίγο καλύτερη εκτίμηση. Μέχρι τώρα (και μέχρι τέλος του μήνα) δίνει μάχη για τις ανεφάρμοστες υποσχέσεις που είχε διδακτεί από μικρός. Ευτυχώς αρκετές τις έκοψε, μένει μόνο να κόψει και τις υπόλοιπες βλακείες και υπερπρονόμια των εγχώριων ολιγαρχών που γλυκοκοιτούν την δραχμή όπως ο filthy dwarf τις τούρτες σοκολάτας.

ΥΓ. Κάτι πολύ σύντομο σε προηγούμενο post που έγραψες. Αυτό που είπα εγώ είναι ότι οι φτωχοί της χώρας Α είναι σε καλύτερη οικονομική θέση από τους φτωχούς της χώρας Β. Αυτό από μόνο του είναι πρόοδος. Αναλυτικά, δεν μπορώ τώρα. Προσπαθώ να αυτο-περιορίζομαι εδώ μέσα για να μου μειωθεί το άγχος.

Ο Σαμαράς είχε την ευκαιρία και την πλειοψηφία να περάσει ό,τι χρειαζόταν. Δεν τα κατάφερε. Ναι φταίει ίσως και η αντιπολίτευση του Τσίπρα. Δεν θα τον κρίνω για τις επιλογές του. Θα τον κρίνω όμως πολύ σκληρά για τη στάση που κράτησε με κυβέρνηση τον Τσίπρα, που υποθάλπτει την ελληνική προσπάθεια δίνοντας πάτημα στους ευρωπαίους για αντιπολίτευση θεωρώντας λανθασμένα ότι θα εμφανιστεί ως σωτήρας. Η ελληνική λαϊκή εντολή είναι σαφής. Εάν η Ε.Ε. δεν την δέχεται, να το πει ανοιχτά. Ο μπαρουφάκης όπως λες και λένε οι δικοί σου, εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους βουλευτής. Αν διαφωνείς με αυτό, είανι δικαίωμά σου, και να μην τον ψηφίσεις, όμως οτ να μη σέβεσαι το δημοκρατικό αποτέλεσμα σε βάζει σε επικίνδυνα σταυροδρόμια (εμφυλίου όπως έγραψα πολλάκις). Να βγάλουμε τα κουμπούρια του παππού να δούμε ποιος είχε το μεγαλύτερο για να κάνουμε 'πολιτισμένο' διάλογο?

Για μένα η λύση είναι εκλογές ή δημοψήφισμα. Προσωπικά δεν βλέπω φως εντός ευρωζώνης. Όσοι βλέπετε, ας τα πούμε σε ένα δημοψήφισμα. Εγώ θα δεχθώ το αποτέλεσμα χωρίς να ξεκαπνίσω το κουμπούρι.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάτε για δημοψήφισμα λες και είναι η πανάκεια των προβλημάτων μας. Θα ψηφίσει ο μπαρμπα Σταύρος ή ο Κώστας ο Γκοτζίλα για πράγματα που δεν ξέρουν και κρίνουν εξ'ιδίων. Ο πολιτικός είναι ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος έχει διορατικότητα και μπορεί να δεί την μεγαλύτερη εικόνα της καθημερινότητας. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε τέτοιους πολιτικούς με τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά παιδιά κομματικού σωλήνα που δεν έχουν δουλέψει πραγματικά και να έχουν το άγχος της επιβίωσης. Όποιος δε μπορεί να αντέξει το βάρος των αποφάσεων που έχει να πάρει, καλύτερα να αφήσει τη θέση του για κάποιον άλλον που μπορεί. Δημοψήφισμα ή εκλογές ευθύνες θα υπάρξουν και θα πρέπει να καταλογιστούν σε περίπτωση αποτυχίας.

 

 

Κοίτα, αν και συμφωνώ μαζί σου, ώρες ώρες σκέφτομαι πως τελικά το δημοψήφισμα θα αποτελέσει την ύστατη απόδειξη του ποιός πραγματικά ευθύνεται. Έχω μεγάλη περιέργεια, άπαξ και τα πράγματα πάνε στραβά, μετά απο μια εσφαλμένη επιλογή σε δημοψήφισμα, να δώ ποιόν θα βρούν να κατηγορήσουν. Γιατί δεν θα είναι άλλοι αυτοί που θα ψηφίσουν. Θα είναι αυτοί, που τους ξεγέλασε ο Αντρέας, που τους ξεγέλασε ο Κωστάκης, που τους ξεγέλασε ο Γιωργάκης, που τους ξεγέλασε ο Αντώνης, και που μάλλον θα τους ξεγελάσει ο Αλέξης. Μετά απο δημοψήφισμα, ποιός θα τους φταίει άραγε ???

Link to comment
Share on other sites

ποιός θα τους φταίει άραγε ???
Όλοι οι άλλοι. Γιατί είδες μήπως τον κόσμο να κάνει αυτοκριτική μετά την - και με τα δύο χέρια - ψήφο του στον "Λεφτά Υπάρχουν"? Το DNA δεν αλλάζει και το DNA λέει "Φταίνε οι άλλοι". Για αυτό και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο Ελληνικός λαός ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του με "Ψήφο Διαμαρτυρίας".
Link to comment
Share on other sites

Κάλιο (πολύ) αργά παρά ποτέ..

 

Ειλικρινά; Έτσι γίνομαι και γω Πρωθυπουργός. Όποτε χρειάζεται να πάρω μια δύσκολη απόφαση θα σας φεσώνω 100 εκατομμύρια και θα κάνω ό,τι μου πείτε... :mellow:

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Δημοψήφισμα 5 Ιουλίου...

 

FP7MOg6.gif


δημοκρατία λέγεται.λέξη που την έχουμε ξεχάσει.....

Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή και σφαιρική ενημέρωση των πολιτών. Ποιός ασχολείται πραγματικά για τα κοινά έτσι ώστε να είναι ικανός να κρίνει βασισμένος στο κοινό καλό;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.