Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Κάνεις λάθος. Η σημερινή κυβέρνηση ψηφίστηκε από τον κόσμο για να βρει λύση σε συγκεκριμένα πλαίσια (εντος ΕΕ, χωρίς περικοπές μισθών κλπ). Ήδη η συμφωνία που διαφαίνεται στον ορίζοντα ειναι τραβηγμένη από τα μαλλια σε σχέση με την εντολή που έδωσαν οι εκλογές. Αν την τραβήξουν κι αλλο και δεν περάσει τότε πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ο κόσμος που τον αφορά άμεσα. Και αυτό μπορει να γίνει μέσω εκλογών. Κάθε κόμμα θα παρουσιάσει την άποψη του για το πώς πρέπει να πορευθούμε και θα αποφασίσουν οι άνθρωποι που ζουν στη χωρα και επηρεάζονται άμεσα. Αυτο ειναι δημοκρατια. 

Εκλογές λοιπόν κάναμε. Δε νομίζω να προκύπτει απο τις εκλογές που κάναμε το συμφωνία πάση θυσία. 

Δημοκρατία λέγεται, αν δε μας αρεσει ας μην κάνουμε εκλογές πλέον, να βγάλουμε μια μονιμη κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται όπως πιστεύει η ίδια ότι ειναι σωστο. 

Τέλος για το 4% του λαφαζάνη (ή οποιοδήποτε 4-5-6%) τι να κάνουμε, το σύνταγμα υπάρχει λόγος που προβλέπει ότι καθε βουλευτής ψηφίζει στη Βουλή.Αν δε μας αρέσει ούτε αυτό, τότε μετά τις εκλογές να μη βγάζουμε 300 βουλευτές αλλά 7 βουλευτές μονο όπου η ψήφος του καθενός θα ειναι η σημερινή αναλογία βουλευτικών εδρων.

Έγινε επεξεργασία από 3likos
  • Like 1

Κάνεις λάθος. Η σημερινή κυβέρνηση ψηφίστηκε από τον κόσμο για να βρει λύση σε συγκεκριμένα πλαίσια (εντος ΕΕ, χωρίς περικοπές μισθών κλπ). Ήδη η συμφωνία που διαφαίνεται στον ορίζοντα ειναι τραβηγμένη από τα μαλλια σε σχέση με την εντολή που έδωσαν οι εκλογές. Αν την τραβήξουν κι αλλο και δεν περάσει τότε πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ο κόσμος που τον αφορά άμεσα. Και αυτό μπορει να γίνει μέσω εκλογών. Κάθε κόμμα θα παρουσιάσει την άποψη του για το πώς πρέπει να πορευθούμε και θα αποφασίσουν οι άνθρωποι που ζουν στη χωρα και επηρεάζονται άμεσα. Αυτο ειναι δημοκρατιά. 

Εκλογές λοιπόν κάναμε. Δε νομίζω να προκύπτει απο τις εκλογές που κάναμε το συμφωνία πάση θυσία. 

Δημοκρατία λέγεται, αν δε μας αρεσει να μην κάνουμε εκλογές πλέον, να βγάλουμε μια μονιμη κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται όπως πιστεύει η ίδια ότι ειναι σωστο

Τα δεδομένα πάντα αλλάζουν. Ποτέ δεν μένουν τα ίδια με αυτά την νύχτα των εκλογών. Και πολλές φορές είναι αποτέλεσμα των επιλογών αυτών που βγήκαν την νύχτα των εκλογών κυβέρνηση. Αν η επιλογή αυτών που μας κυβερνούν ήταν να μας φέρουν σε ένα σημείο όπου η επιλογή της εξόδου από το ευρώ, είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών θα είναι πιο πιθανή σε σχέση με πριν, ε δεν βλέπω κάτι το δημοκρατικό σε αυτό. Το να οδηγείς κάποιον στο να επιλέξει αυτό που εσύ ήθελες, αλλά δεν του το έλεγες, επειδή θα σου έδινε μπουνιά και όχι ψήφο, δεν είναι δημοκρατικό. Είναι το αντίθετο.

Τα δεδομένα πάντα αλλάζουν. Ποτέ δεν μένουν τα ίδια με αυτά την νύχτα των εκλογών. Και πολλές φορές είναι αποτέλεσμα των επιλογών αυτών που βγήκαν την νύχτα των εκλογών κυβέρνηση. Αν η επιλογή αυτών που μας κυβερνούν ήταν να μας φέρουν σε ένα σημείο όπου η επιλογή της εξόδου από το ευρώ, είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών θα είναι πιο πιθανή σε σχέση με πριν, ε δεν βλέπω κάτι το δημοκρατικό σε αυτό. Το να οδηγείς κάποιον στο να επιλέξει αυτό που εσύ ήθελες, αλλά δεν του το έλεγες, επειδή θα σου έδινε μπουνιά και όχι ψήφο, δεν είναι δημοκρατικό. Είναι το αντίθετο.

Εσύ επιλέγεις να το βλέπεις έτσι. Αυτό που λες καταλήγει στο ότι πρέπει να παραδώσουμε εντελώς την "εθνικη κυριαρχία" διότι ότι και να διαλέξουμε διαφορετικό απο αυτό που θέλουν οι δανειστές τότε υπάρχει ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ.

Στην τελική η επιλογή της εξόδου από το ευρώ ειναι ΦΟΥΛ δημοκρατική. Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια ειναι μια παρωδία κατα τη γνώμη μου, τουλάχιστον τώρα φτάσαμε στο σημείο να μπαίνει ως πραγματική επιλογή η ανυπακοή στις προτάσεις των δανειστών. 

Με την ίδια λογικη που ισχυρίζεσαι ότι το ένα δεν ειναι δημοκρατία, τότε μπορώ και εγώ να ισχυριστώ ότι δεν ειναι δημοκρατία να αποκρύβεις από τον κόσμο την πραγματικότητα. Και αυτή είναι ότι για να τα βρεις με τους δανειστες πρέπει να κάνεις σχεδόν ότι θέλουν. Αλλιώς δεν τα βρίσκεις. Ε, αυτή η πραγματικότητα πλέον ειναι πιο φανερή από ποτέ. Ας επιλέξουμε λοιπόν μια φορά με κριτήριο την πραγματικότητα στις εκλογές και όχι με τους "λαγούς και πετραχίλια" που λες κι εσύ

Έγινε επεξεργασία από 3likos
  • Like 5

Εσύ επιλέγεις να το βλέπεις έτσι. Αυτό που λες καταλήγει στο ότι πρέπει να παραδώσουμε εντελώς την "εθνικη κυριαρχία" διότι ότι και να διαλέξουμε διαφορετικό απο αυτό που θέλουν οι δανειστές τότε υπάρχει ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ.

Στην τελική η επιλογή της εξόδου από το ευρώ ειναι ΦΟΥΛ δημοκρατική. Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια ειναι μια παρωδία κατα τη γνώμη μου, τουλάχιστον τώρα φτάσαμε στο σημείο να μπαίνει ως πραγματική επιλογή η ανυπακοή στις προτάσεις των δανειστών. 

Με την ίδια λογικη που ισχυρίζεσαι ότι το ένα δεν ειναι δημοκρατία, τότε μπορώ και εγώ να ισχυριστώ ότι δεν ειναι δημοκρατία να αποκρύβεις από τον κόσμο την πραγματικότητα. Και αυτή είναι ότι για να τα βρεις με τους δανειστες πρέπει να κάνεις σχεδόν ότι θέλουν. Αλλιώς δεν τα βρίσκεις. Ε, αυτή η πραγματικότητα πλέον ειναι πιο φανερή από ποτέ. Ας επιλέξουμε λοιπόν μια φορά με κριτήριο την πραγματικότητα στις εκλογές και όχι με τους "λαγούς και πετραχίλια" που λες κι εσύ

Όχι, λέω ότι δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ.

Η έξοδος από το ευρώ είναι τόσο δημοκρατική όσο δημοκρατική επιλογή ήταν αυτοί που δεν είχαν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ να πουλάνε τα σπίτια τους. Δημοκρατικά υποχρεώθηκαν και αυτοί να χάσουν τα σπίτια τους. Όταν υποχρεώνεις τον άλλον να κάνει μια επιλογή επειδή απλά δεν έχει άλλη, μόνο δημοκρατικό δεν είναι αυτό.

Όσον αφορά τους δανειστές, είναι δανειστές. Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο. Η έξυπνη κυβέρνηση ούτε λέει πολλά νέα, ούτε μεγάλα όχι. Διαπραγματεύεται προσεχτικά και σιγά σιγά χτίζει την ανεξαρτησία της από τους δανειστές.

Έγινε επεξεργασία από yanni

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/metra-fwtia-sthn-9selidh-protash-twn-thesmwn.3547276.html?utm_source=Contra&utm_medium=epiloges_home&utm_campaign=24MediaWidget

Η έκτακτη εισφορά δεν ήταν να καταργηθεί (το είχαν πει όταν υιοθετήθηκε); :tomato2:

Έγινε επεξεργασία από honda22

των ΘΕΣΜΩΝ ....

μάλιστα, από τρόϊκα, από τραπεζίτες (στο χωριό μου τους λένε και τοκογλύφους) έγιναν ΘΕΣΜΟΙ !!!!

sorry για το off-topic άλλα μ'αρέσει να πιάνομαι από λεπτομέρειες γιατί καμιά φορά εκεί κρύβεται η αλήθεια.

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1

Πριν μερικές ημέρες εδώ ----->

έγραφα για τοκογλύφους.

έγραφα για ΦΕΥΤΟδημοκρατίες

έγραφα ότι όλοι το ίδιο σκ@@α είναι.

έγραφα ότι η τύχη της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη.

Αλλά κάποιοι κάνουν αναλύσεις περί αναλύσεων για να υπάρχει κούβεντος. Και ουσία? ΜΗΔΕΝ.

Πριν μερικές ημέρες εδώ ----->

έγραφα για τοκογλύφους.

έγραφα για ΦΕΥΤΟδημοκρατίες

έγραφα ότι όλοι το ίδιο σκ@@α είναι.

έγραφα ότι η τύχη της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη.

Αλλά κάποιοι κάνουν αναλύσεις περί αναλύσεων για να υπάρχει κούβεντος. Και ουσία? ΜΗΔΕΝ.

Τι σχέση έχει το θεσμοι-τοκογλύφοι που έγραψε ο @TifoziF1,  με το ότι όλοι ειναι τα ίδια σκ@τ@? Καμία απολύτως. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα , δεν ειναι όλα ίδια ούτε χρειάζεται να τα κάνουμε όλα αχταρμά .

ΥΓ: είσαι και σύνταυρος απ'ότι βλέπω :p

• Like 1

Δεν έχουν?

Έχουν και παρα έχουν. Αυτοί δεν μας στέλνουν στους τοκογλύφους?

Ρε μήπως ζω σε άλλη χώρα?

ΥΓ: Μπλέ σύνταυρος?   :)

Έγινε επεξεργασία από pasjohn

Ο Σύριζα δεν μπορεί να αποτρέψει τίποτα απολύτως σε αυτό το "πολιτικό" γίγνεσθαι.

Ουγκάντα επι δεξιάς δεν έπρεπε να γίνουμε.

Επι αριστεράς έπρεπε να γίνουμε και βαδίζουμε μια χαρά. Επίσης διαφαίνεται ότι μάλλον θα πρέπει να σταματήσει να υπάρχει και αυτή η (ψευτο-)αριστερά με τα γεμάτα πορτοφόλια στην Ελλάδα μετά από αρκετές δεκαετίες που έπαιξε τον ρόλο της.

Είμαι περίεργος ποιοι θα μαλώνουν με ποιους μετά.

http://www.davidmcwilliams.ie/2015/06/22/the-eus-disgraceful-treatment-of-greece

Why doesn’t someone also point out that a clause in the London Agreement of 1953, which wiped out half of Germany’s debts determined that West Germany should only pay for the debts out of its trade surplus? This is exactly what the Greeks have put on the table, but they are rebuked by the likes of Christine Lagarde for not being credible.

linetti541o0o.gif

• Like 4

Δεν ξέρω αν παρακολουθείτε Ιστορία, εάν αποτύχει ο Σύριζα = εάν δεχθεί τις προτάσεις των δανειστών, η επόμενη κυβέρνηση θα εμπεριέχει την ΧΑ.

Όσο κι αν δεν σας αρέσει, όσο κι αν το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να τους βγάλει εκτός νόμου, είναι ιστορικό δεδομένο ότι όταν ο κόσμος αρχίσει να δοκιμάζει κάτι εκτός του κέντρου όπως κέντρο θεωρούνταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από το 74 και έπειτα, θα τα δοκιμάσει όλα. 

Είναι αρκετά σύνηθες να αποτυγχάνουν οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, πολύ απλά διότι κοιτάζοντας μόνο το συμφέρον του λαού πολλές φορές δρας εναντίον του. Ο αντίποδας σε εμάς είναι η ΧΑ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται μία παγκόσμια μάχη του τραπεζικού συστήματος ενάντια στην ελευθερία μιας χώρας και φυσικά επειδή η χώρα είναι μπόμπος, κινδυνεύουμε εδώ και 5-6 χρόνια. Προσπάθησαν να μας πουν ότι φταίμε εμείς, διότι είμαστε απατεώνες, τα τρώγαμε μαζί κλπ., όταν όλες οι χώρες έχουν τη διαφθορά που τους αναλογεί. Εκτός αν π.χ. στην Μεγάλη Βρετανία δεν υπάρχουν πρεζάκια κια δεν υπάρχουν ναρκέμποροι, δεν υπάρχει πορνεία, δεν υπάρχει trafficking. Κοροϊδευόμαστε και ακούμε τα διάφορα τσιράκια να φωνάζουν "μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά", λες και έχουν περάσει ποτέ τα σύνορα να δουν τι γίνεται αλλού.

Η ευρώπη έχει μπει σε μία επικίνδυνη δύνη. Πολλές χώρες έχουν πλέον μεγάλα αντιευρωπαϊκά κινήματα. Η Μεγάλη Βρετανία σχεδόν ολοκληρωτικά πλέον ρίχνει τις δικές της αποτυχίες στην πολιτική της Ε.Ε., και το 2017 το Brexit θα είναι γεγονός. Αν όχι Brexit με την αυστηρή έννοια, σίγουρα μια χαλάρωση των όρων στο στυλ Νορβηγίας. Η Γαλλία έχει τη Λεπέν η οποία είναι ανερχόμενος αστήρ εδώ και πολλά χρόνια, και φλερτάρει πλέον ανοιχτά με το Frexit, πάλι αποδίδοντας στην Ε.Ε. μερίδιο ευθύνης για τα εσωτερικά της προβλήματα. Οι χώρες του νότου, δηλαδή Πορτογαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και να βάλω και Κύπρος έχουν δει και το άλλο πρόσωπο. Μπορεί να βγαίνουν τα νούμερα στην Ισπανία, η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή που λέει ο Σαμαράς. Δουλειές ούτε εκεί υπάρχουν, οι κρατικές χρηματοδοτήσεις έχουν γίνει απίστευτα δύσκολες ακόμη και σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας όπως η έρευνα έχουν φαληρίσει. 

Είναι κοινός τόπος ότι οι ευρωπαΙκές χρηματοδοτήσεις μένουν στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Δηλαδή όλοι ακούσαμε για το κτίριο της ΕΚΤ που στοίχισε 2 δις ευρώ. Αντίστοιχες επενδύσεις στις Βρυξέλλες, στην Ολλανδία, στα πλυντήρια (Λουξεμβούργο κλπ.). Μόνο η Ελβετία ήρθε σε ρήξη, επειδή δεν δέχθηκε το να μπαίνουν όλοι αβέρτα στο έδαφός της, και η Ευρώπη την τιμώρησε με το να κόψει τις επιδοτήσεις προς τα εκεί (ανέκδοτο εν μέρει, καθότι είναι το κατεξοχήν πλυντήριο). Έχω παρευρεθεί σε διάφορα events που αφορούν χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έρευνα, και το λένε και οι ίδιοι ότι παίρνουν πολλές επιδοτήσεις, με ένα στυλ "ξέρουμε πώς να το κάνουμε". Μόνο που η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι θα πουν όσοι έκραζαν τον Συριζα για τα μέτρα των 8 δις, διότι ο Σαμαράς θα μας έσωζε με 2 δις, και κατέβηκαν στο #μένουμεευρώπη_μετοπουλίστοχέρι για τα φιλολαϊκά μέτρα των 11 δις που πρότειναν οι δανειστές. Δηλαδή στο Σαμαρά θα του πρότειναν 2 δις, ενώ στον Τσίπρα 11 δις? Ή πιστεύει κανείς ότι είναι θέμα timing και άργησε ο Τσίπρας να περάσει μέτρα? Γιατί δεν ξέρω πόσο ηλίθιοι είστε, αλλά 5 χρόνια ιστορίας δεν το λες καν ιστορία, το λες πρόσφατο παρελθόν που ακόμη πληρώνεις, και έδειξε ότι ο Σαμαράς μπορεί να έπαιρνε μέτρα 2 δις, αλλά σε 3 μήνες θα είχε πάρει άλλα 5 δις γιατί τα προηγούμενα δεν έπιασαν τους στόχους κ.ο.κ. 

Το έθνος το δικό μας γνώρισε εμφύλιο πριν από 70 χρόνια και μία χούντα πριν από 50. Δεν είναι δύσκολο να ξαναπεράσει έναν εμφύλιο ούτε είναι δύσκολο να επέλθει μια επώδυνη πολιτική κατάσταση στη χώρα. Όταν η αντιπολίτευση του πρώην μείζονος πολιτικού συστήματος (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) στηρίζουν όλοι μαζί τους δανειστές απροκάλυπτα (Σόιμπλε σε πάω, Γιούνκερ είσαι θεός κλπ.) έχω την εντύπωση ότι δεν θα βγούμε με δημοκρατικές διαδικασίες από την όλη φάση. Πολύ πρόσφατα είχαμε πιόνι πρωθυπουργό (Παπαδήμος) με το που απειλήσαμε με Grexit (γιατί Grexit θα έδειχνε το δημοψήφισμα του Γιωργάκη) και πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο πιόνι θα το πυροβολήσουμε στα 6 μέτρα ή θα το κρεμάσουμε στο Σύνταγμα. Η ανοχή του λαού είναι πεπερασμένη, η ανέχεια φέρνει ακραίες λύσεις και καλώς ή κακώς η καθεστηκυία τάξη των πολιτευτών θα περάσει πολύ δύσκολες μέρες σε περίπτωση που συνεχιστεί η ανέχεια. Ελπίζω να έχουν καύσιμα στα ελικόπτερα, αλλά το πρόβλημα έιναι ότι η Ευρώπη είναι πεπερασμένη και παντού υπάρχουν Έλληνες να τους γιαουρτώνουν.

• Like 3

Sotiris επανειλημμένως έχεις δείξει ότι συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια με ανανάδες με αχλάδια και κανένα κοκονατ. Δυστυχώς δεν είσαι μόνο εσύ, αυτό το χαρακτηριστικό μπουρδολογίας (κατά τη γνώμη μου) κυριαρχεί στο γένος και όλως τυχαίως βρίσκεται και σε χώρες όπως Μεξικό ή Βενεζουέλα. Ευτυχώς, από την άλλη, τέτοια λάθη τα κάνουν που και που κάτοικοι δυτικοποιημένων/ανεπτυγμένων χωρών. Με την διαφορά ότι εκείνοι δείχνουν έναν περαιτέρω σεβασμό στους experts του αντικειμένου ή έστω στους wannabe experts/guru/"εμπνευστές-για-μια-καλύτερη-ζωή".

Αναφέρεσαι σε εμπόριο, πορνεία, trafficking, διαφθορά, κτλ. Ναι υπάρχει σε κάποιο βαθμό αλλά εκεί ο εμπλεκόμενος θα παραιτηθεί/απολυθεί όπως έγινε με HSBC και Barclays* (*αυτό σε άλλη χώρα), και στα υπόλοιπα το σύστημα θα επιχειρήσει να τα περιορίσει. Εν αντίθεση με Ελλάδα, όπου ο μέσος πολίτης θα επιχειρήσει να γίνει φίλος με τον ναρκέμπορο, triffick-er, διεφθαρμένο με σκοπό το βραχυπρόθεσμο κέρδος (που πάντα το ελπίζει, εκτός κι αν χωθεί ο ίδιος στα βαθιά). Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι αυτά τα εγκλήματα δεν γίνονται "τούμπανο περηφάνιας". Προσωπικά παραδείγματα, με έχουν "κλέψει" ενώ κατά το ήμισυ έφταιγα κι εγώ (απρόσεκτος), και από γνωστό άκουσα για ένα από τα x00+ μαγαζιά που πληρώνει μαύρα. Αντιστρόφως, στην Ελλάδα είχα γνωστό με πρασινοκαλλιέργειες (αν με καταλαβαίνεις), είχα βρεθεί με παρέα φίλων που πήρανε/βιάσανε παρτούζα μία γυναίκα, να καμαρώνουν για τον αντικαπνιστικό νόμο που τον έγραψαν, και μερικά άλλα πρόχειρα όπως "είναι okay να ψιλογλύφεις συγγενή με απώτερο σκοπό να του πάρεις την περιουσία" (αυτό μάλιστα από βιβλίο κάποιου υψηλά μορφωμένου νομίζω γιατρού)

Τώρα τον όρο "brexit" προσωπικά τον βρίσκω μια παπάντζα αφού το Ηνωμένο Βασίλειο (της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας) δεν ανήκει στο ευρώ. Ίσως αυτός ο ντόρος με το x-exit να έχει να κάνει με τίποτα άλλες πολιτικές και καταστάσεις στις οποίες δεν είμαι ενημερωμένος. Αρνούμαι όμως να πιστέψω ότι "δουλειές δεν υπάρχουν". Εκτός αν οι γνωστοί/φίλοι μου (αλλά και άνθρωποι που ήρθαν από την άλλη άκρη του κόσμου) είχαν τον Σαμαρά προσωπικό άγγελο και βρήκαν απασχόληση από χαμαλομέτριες δουλειές μέχρι πιο επαγγεματικές πχ εκπαιδευτικού, ερευνητή ή τραπεζίτη. Μπορεί η οικονομία (στην εν λόγω περίπτωση η βρετανική) να αντιμετωπίζει κάποια θέματα, αλλά οι Εγγλέζοι έχουν τη συνήθεια να θεωρούν τις 1-2 έξτρα εβδομάδες υπερβολικά πολύς κόπος. Θα συμφωνήσω όμως ότι επικρατεί ακόμα το "employers upper hand" λόγω ανεπαρκής οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και οι ίδιοι οι εργοδότες (employers) εξακολουθούν να ανταγωνίζονται για το ποιος θα πάρει το καλύτερο ταλέντο.

Η Ελβετία σε καμία ρήξη δεν έχει έρθει ποτέ. Κατά τη τωρινή μου γνώμη τους αντιμετωπίζει όλους ουδέτερα και διπλωματικά. Πιθανόν να έχει μια ελαφρώς μεγαλύτερη εκτίμηση στην Ελλάδα αφού εκείνη την προμηθεύει με ένα σωρό καταθέσεις* με τις νομιμοποιημένες οδούς για να κάνουν τους πάντες ευχαριστημένους. *Μάρτυρας η Λαγκαρντ.
Βέβαια η Ελλάδα και αρκετές άλλες χώρες μια χαρά μπαινοβγαίνουν στην Ελβετία λόγω σενγκεν. Η Βρετανία έχει λίγο το θέμα. Οπότε το "να μπαίνουν άβερτα στο έδαφος της" δεν στέκει, εκτός αν λες για λαθρομετανάστευση όπου εκεί συμφωνώ υπήρχε προ (δεκα)ετών πρόβλημα.

Μου αρέσει το ουσιαστικό point που επιχειρείς να περάσεις. Λες δηλαδή ότι οκ στον τσίπρα ενδέχεται να ζητήσουν τόσα, αλλά ποιος μας εγγυάται ότι αν ήταν ο σαμαράς δεν θα ζητούσαν πάλι τόσα? Καλή ερώτηση (για να μιλήσουμε λίγο αντικειμενικά και να αποφύγουμε τον πολιτικό πορωτισμό).
Μπορείς, για παράδειγμα, εμένα (ας πούμε τον άγνωστο) να μου τεκμηριώσεις λογικά (ή έστω οικονομικά, αφού εκεί το επικεντρωνόμαστε συνήθως) ότι τα ποσά του ενός θα έπρεπε να παρθούν ούτως ή άλλως? Γιατί εγώ δεν βλέπω δυνατά στοιχεία υπερ αυτού που ισχυρίζεσαι. Ακόμα και τα τυχαία νούμερα που έγραψες να πάρουμε, τα μέτρα του ενός είναι 8 δις, τα μέτρα του άλλου είναι 2+5 δις, οπότε έχουμε 8 δις > 7 δις. Πάλι κατά του τωρινού είναι και δεν πιστεύω να έχουμε αντίρρηση στο "σιγά 1 δις πάνω, 1 δις κάτω, τα βρίσκουμε μωρέ".

Η δικιά μου υπόθεση είναι ότι ο Σαμαράς θα έλεγε ναι σε όλα (ή στα περισσότερα), θα προχωρούσαν από τον πρώτο μήνα κιόλας στα του μνημονίου συμφωνίας, μαζί με τις ανάλογες περικοπές, με την ανάλογη σταθερότητα, και με ένα εξάμηνο που εν τέλει θα ήξερες που πηγαίνεις και που όχι.

Για να κάνω μια (υποθετική*) κριτική απέναντι στη κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αυτό γιατί θέλω να είμαι αντικειμενικός και όχι παπαρολόγος που εκθειάζει τις πρακτικά ανεφάρμοστες παπάτζες του Μαρξ (το 10% μαρξιστικές ενέσεις σε ένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα, δεν καθιστά απαραίτητα το σύστημα κομμουνιστικό/σοσιαλιστικό), τότε θα έλεγα ότι η ΝΔ έκανε μικρές, ήπιες, ελαφρές οπισθοχωρήσεις για xy λόγο ώστε να χάσει εκλογές προέδρου και να αλλάξει το χρώμα της κυβέρνησης.

*και τονίζω το "υποθετική" γιατί αυτό το σενάριο μου φαίνεται ψιλοπαρανοϊκό και δεν υπάρχουν στοιχεία/αποδείξεις/οφέλη για τέτοιες κινήσεις. Ένα πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η οικονομία και η πολιτική δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Απλώς αλληλοσυνδέονται. Για να επανέλθω όμως στο τι σόι μέτρα θα έπαιρνε ο σαμαράς και τι (μεγάλα ποσά) θα πάρει ο μπαρουφοτριπραίος, απλά θα πω ότι τα μέτρα χαρδούβελη είχαν γνωστό κόστος. Οι μπαρουφολογίες από την άλλη είχαν μια αιωρούμενη ασάφεια προς τον πολίτη.

Το γεγονός ότι τη μία στιγμή η κυβέρνηση τσίπρα λέει ότι θα πάνε οριστικά σε συμφωνία αλλά μετά κάτι γίνεται, κάπου τα ξαναέχασαν, κανα δυο ψέμματα ειπώθηκαν με βάση τον βαρουφάκη, κτλ κτλ κτλ και ο μέσος πολίτης διάβασε μια δήλωση η οποία τελικά δεν ήταν και τόσο δήλωση, δείχνει το πόση ζημιά μπορεί να κάνει σε μια χώρα η έλλειψη αξιοπιστίας. Άντε το ΔΝΤ να μην το πιστέψουμε επειδή ζήτησε ένα συγγνώμη για ένα λάθος. Το άλλο το τσίρκο γιατί να το βλέπουμε δογματικά και να δικαιολογούμε τις τραμπάλες που κάνει με υποτίθεται επίσημες δηλώσεις? Εκτός αν τίποτα δεν είναι επίσημο και όλα κανονίζονται ανάλογα με τα κονέ και τις ενδο-κομματικές πληροφορίες που τυγχαίνει ο καθένας (κάτι που πάει ενάντια στο public interest)

Μιας που ανέφερα τον τσίπρα, μπορώ να πω ότι σαν πολιτικός το χειρίζεται καλά το όλο θέμα. Διπλωματικά τους βλάκες που έχει στο κόμμα του και ταυτόχρονα προσπαθεί σοβαρά να κρατήσει κάποιο σεβασμό και διάλογο στους έξω. Αν δεν είχαν βγει τα βιντεάκια που έδειχναν να αντιγράφει διαλόγους/μονολόγους στο ίδιο μοτίβο που είχε πει και ο Junior Παπανδρέου, ίσως να τον είχα σε ακόμα λίγο καλύτερη εκτίμηση. Μέχρι τώρα (και μέχρι τέλος του μήνα) δίνει μάχη για τις ανεφάρμοστες υποσχέσεις που είχε διδακτεί από μικρός. Ευτυχώς αρκετές τις έκοψε, μένει μόνο να κόψει και τις υπόλοιπες βλακείες και υπερπρονόμια των εγχώριων ολιγαρχών που γλυκοκοιτούν την δραχμή όπως ο filthy dwarf τις τούρτες σοκολάτας.

ΥΓ. Κάτι πολύ σύντομο σε προηγούμενο post που έγραψες. Αυτό που είπα εγώ είναι ότι οι φτωχοί της χώρας Α είναι σε καλύτερη οικονομική θέση από τους φτωχούς της χώρας Β. Αυτό από μόνο του είναι πρόοδος. Αναλυτικά, δεν μπορώ τώρα. Προσπαθώ να αυτο-περιορίζομαι εδώ μέσα για να μου μειωθεί το άγχος.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.