Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

 

 

Οχι φυσικά. Το ξερεις κιολας οτι δεν λεω αυτο. Απλα το παρουσιασες οσο πιο ακραιο μπορουσες για να φανει οτι λεω κατι παραλογο.

 

Κορακια ειναι και το συμφερον τους κοιτανε. Οσο ειμαστε κατω θα προσπαθει ο καθε ενας να φαει οτι μπορει. Επωφελούνται απο κατασταση μας, η οποια δημιουργηθηκε εν γνωση αλλα οχι εξ αιτιας τους.

 

Αυτο απέχει πολύ απο την εικονα που παρουσιαζεις για τους δανειστες, "οτι θελουν να μας σωσουν απο την καλη τους την καρδια".

 

Αν ηθελαν να μας σωσουν θα συζητουσαν για αναπτυξιακα μετρα και σοβαρη αναδιαρθρωση του χρεους.

 

Γιατί μου βάζεις λόγια που δεν είπα?

 

Αν έχανες το χρόνο σου πως θα ήταν ; Θα είχες κάνα «και» πάρα πάνω;

Τόσο μεγάλη είναι η εμπιστοσύνη  στα προσόντα του «Αντρική σχολή»  που ο κουρασμένος έχει κλειστεί στο σπίτι του μην τον πετύχουν σουρωμένο σε κάνα κουτούκι  και τον χρίσουν αρχηγό.

 

 

 

Στη δίνη του κυκλώνα

 

Σορρυ που επεμβαίνω στα προσωπικά σας.

 

Αλλά μου αρέσει που του την λες για τον Σαμαρά ενώ στον επίλογο του λινκ που έβαλες, τα χώνει στους πασοκοσυριζαίους

 

post-34109-0-17315000-1433080363_thumb.p

 

http://www.analyst.gr/2015/05/30/sti-dini-tou-kiklona-i/3/

Link to comment
Share on other sites

 

Σορρυ που επεμβαίνω στα προσωπικά σας.

 

Αλλά μου αρέσει που του την λες για τον Σαμαρά ενώ στον επίλογο του λινκ που έβαλες, τα χώνει στους πασοκοσυριζαίους

 

attachicon.gifScreenshot from 2015-05-31 15:49:15.png

 

http://www.analyst.gr/2015/05/30/sti-dini-tou-kiklona-i/3/

 

Δεν πιστεύω στα κόμματα με τις περιχαρακωμένες ιδεολογίες. Αυτά είναι φαντάσματα του παρελθόντος.

Δεν διαφέρει για μένα ο Καραμανλής που προσπάθησε να τα βάλει με τους εθνικούς νταβατζήδες και να προωθήσει τον Ρωσικό αγωγό. από τον Τσιπρα που προσπαθεί να κάνει το ίδιο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω στα κόμματα με τις περιχαρακωμένες ιδεολογίες. Αυτά είναι φαντάσματα του παρελθόντος.

Δεν διαφέρει για μένα ο Καραμανλής που προσπάθησε να τα βάλει με τους εθνικούς νταβατζήδες και να προωθήσει τον Ρωσικό αγωγό. από τον Τσιπρα που προσπαθεί να κάνει το ίδιο.

 

Τότε γιατί τοποθετείσαι επίμονα κατά της μίας πλευράς?

Link to comment
Share on other sites

Τότε γιατί τοποθετείσαι επίμονα κατά της μίας πλευράς?

 

Νομίζεις.. Απλά αντιπαθώ Σαμαρά, Βενιζέλο, Τζεφρυ, πιστεύοντας  ότι εξυπηρετούσαν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Με μια υποσημείωση ότι ο Σαμαράς πήγαινε για δόξα αντίθετα με τους άλλους δυο που κονομήσανε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πως τον τιναξαν στον αερα; Αφου αυξηση εχει παλι...

 

 

 

1. Δεν το σκεφτηκαν μονοι τους. Αλλοι το απαιτουν. Θα δουμε πως θα γινει συντομα.

2. Πιστευεις αν ηταν οι παλιοι "μη-επαναστατες" ο ΦΠΑ δεν θα ανεβαινε; Οτι αυτο το ζητανε απο την τρεχουσα κυβερνηση προσωπικα;

Έχουν αυξηθεί οι ακυρώσεις μιας και πολλοί τουρίστες δεν θέλουν να βρεθούν σε χρεοκοπημένη χώρα εν μέσω των διακοπών τους.

 

1. Δικαιολογίες για μικρά παιδιά. Για τους ΣαμαροΒενιζέλους ήταν εντελώς τούμπα τα πράγματα βέβαια διότι ήταν κακούληδες.

2. Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

ΑΥτό που είναι δεδομένο είναι ότι το κόστος της εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και οι επιπτώσεις των προεκλογικών εξαγγελιών στην πορεία των κρατικών εσόδων, αύξησαν τον λογαριασμό για φέτος.

Link to comment
Share on other sites

Να σου πώ κάτι ΓιαγκΤ! Αν μου βάλεις στη σειρά 5 ωραίες Ρωσίδες με την κάθε μία να έχει το δικό της ωραίο (π.χ. ποιο ωραία μάτια η μία, πιο ωραία χείλη ή ποιο ωραίο κ@λο η άλλη) , για μένα Ρωσίδες θα είναι. (Δεν αναφέρομαι στην Εθνικότητά τους έτσι? Όχι ρατσιστικά. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι).

 

Έτσι και για τους Καραμανλήδες, τους Σημίτες, τους Παπανδρέηδες, τους Μητσοτάκηδες (φτου φτου), τους Τσίπρες κλπ όλους ίδιους τους βλέπω.

 

Το αν είναι Έλληνες αυτοί μπορεί ο καθένας να μπει στο youtube και να δει από που κρατά η σκούφια τους. Άρα όλοι τα ίδια σκ@@ είναι. Από τη μια μπορεί να έχουν κάνει 2-3 καλά απλά για να σου ρίξουν στάχτη στα μάτια και από την άλλη έχουν κάνει μύρια κακά.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με μια υποσημείωση ότι ο Σαμαράς πήγαινε για δόξα
Αυτό δεν είναι κακό. Το 2011 είχα την αφέλεια ότι ο Γιωργάκης θα ήθελε να βλέπει τον εαυτό του σε άγαλμα, όντας έχοντας σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Ήμουν 1000000000000000000000000000% λάθος. Ήταν ένας απλός υπάλληλος. Δεν τον ψήφισα ποτέ, για να προλάβω την σκέψη κάποιων, αν και αυτό δεν έχει σημασία.
Link to comment
Share on other sites

Οπότε δεν έχεις ζήσει πραγματικά την δραχμή και επειδή εμένα με έτρωγε κοίταξα στο thread για τον στρατό. Καλά σου έκατσε η αεροπορία. Anyway, συνεχίζεις να λες πράγματα ανούσια. Τι να τα κάνεις τα επιτόκια καταθέσεων όταν ο πληθωρισμός καλπάζει; Δηλαδή αν η τράπεζα σου δίνει 7% επιτόκιο στις καταθέσεις και ο πληθωρισμός είναι στο 15%, νομίζεις ότι θα γίνεις πλούσιος;

 

19η ημερίδα Νικ.Νικολαϊδης – Τραπεζικό σύστημα | Η κίνηση πολιτών «21ος Αιώνας - Πνύκα»

 

Έχεις γίνει εξπέρ στις μισές αλήθειες ακόμα και όταν αναφέρεσαι σε μένα

Όσον αφορά τους μισθούς, επειδή εγώ με τα οικονομικά είμαι σκράπας, γενικότερα, να ρωτήσω το εξής

1 Ιανουαρίου συμφωνώ με τον εργοδότη μου να παίρνω 1000 δραχμές μισθό. Πληθωρισμός 15%. Ερώτηση. Πόσο έχει μειωθεί η αγοραστική μου δύναμη με αυτό το μισθό και αυτό τον πληθωρισμό στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου; Αν πάρω 15% αύξηση για την επόμενη χρονιά, αλλάζει κάτι αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να κινείται στο 15%;

Διάβασε μέσα στην πηγή που δίνεις. Όχι την πάνω μισή αλήθεια αλλά την κάτω μισή που μιλάει για διεύρυνση του χάσματος παραγωγικότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με διεύρυνση της διαφοράς των επιτοκίων χορηγήσεων-καταθέσεων. Πάιρνεις δηλαδή προβλήματα του τραπεζικού μας συστήματος για να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του ευρώ;

Κατάλαβες τί σου είπα; Τα επιτόκια καταθέσεων τότε και οι αυξήσεις στους μισθούς είχαν προσαρμοστεί στον τότε πληθωρισμό. Δεν γινόσουν πλούσιος αλλά ούτε φτώχαινες. Το 1994 π.χ. το επιτόκιο των προθεσμιακών ήταν σχεδόν το ίδιο με τον πληθωρισμό(~15%). Και με το ευρώ το ίδιο γίνεται πάνω κάτω. 

 

Υ.Γ: 

-Ρίχνεις μπηχτές για μένα ενώ εγώ δεν σε ρώτησα τίποτα για να σου επιτεθώ προσωπικά. Γιατί λέω πράγματα που ενοχλούν, φαίνεται.

-Αυτός που με έβαλε είναι συγγενής με τον οποίο έχω πολύ καλές σχέσεις και ενδιαφέρθηκε ο ίδιος. Τόσο από το σόι της μητέρας μου όσο και του πατέρα μου οι περισσότεροι είναι/ήταν ΝΔ ενώ ο συγκεκριμένος είχε και κάποια ανάμειξη στο κόμμα. Τώρα δεν θέλει ούτε να τους βλέπει τους νουδέλες, χωρίς να έχει ανάγκη από λεφτά. Μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν.

 

 

Η προηγούμενη πήγαινε με την λογική "Λέω ναι στα περισσότερα μέχρι να βγω από την μαύρη τρύπα", αυτή εδώ πάει με την λογική "θα το φτάσω στο αμήν και ή θα αυτοκτονήσω, ή θα με αυτοκτονήσουν, ή στο τέλος κάτι θα καταφέρω". Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση. Αυτό είναι, "πάμε και όπου μας βγάλει".

Βασικά αυτοί έχουν συμφωνήσει μνημόνια, ευρωπαϊκές εποπτείες τα πάντα όλα. Απλά στήνουν σκηνικό σασπένς για να τα περάσουν.

 

 

 

Ναι, ας ρωτήσει και για τα επιτόκια των καταθέσεων. Είναι εύκολο και μπορώ να σου απαντήσω και εγώ: Φυσικά και ήταν μικρότερα, τόσο των επιτοκίων δανεισμού, όσο και του πληθωρισμού. Σιγά μην έβαζες λεφτά στην τράπεζα και αυτή να σου έδινε περισσότερο τόκο απο τον τρέχοντα πληθωρισμό !! Αν ήταν διαφορετικά, όλες οι τράπεζες θα φαλήριζαν.

 

Βλέπε την απάντησή μου πιο πάνω.

 

Επιμένεις να συγκρίνεις με την δεκαετία του '80. Εντάξει και εμένα μου άρεσε σαν εποχή (φοβερή μουσική, πιο αθώος ο κόσμος, κλπ), αλλά παρήλθε. Την δεκαετία του '80 δεν υπήρχαν ξένοι να δούλευουν μαύροι σε όλο τον πρωτογενή τομέα, ακόμα υπήρχε βιομηχανική παραγωγή (έστω και φθίνουσα),  η Αθήνα δεν φιλοξενούσε το 60% του ενεργού πληθυσμού, και η επαρχία τροφοδοτούσε όλη τη χώρα με την παραγωγή της, οι νέοι δεν την κοπανούσαν μαζικά για έξω. Τίποτα απο όλα αυτά δεν ισχύει σήμερα.

 

Επίσης τότε υπήρχε και κάποια προστασία από τον ξένο ανταγωνισμό που δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Τώρα σε κόστος έχουμε απέναντί μας τα Βαλκάνια με τους ανθρώπους σκουπίδια και σε τεχνολογία τη Γερμανία, το Βέλγιο και τον υπόλοιπο Βορρά.

Δεν μας εμποδίζει κανένας να πουλάμε στους έξω, αλλά δεν πρόκειται κανείς να αγοράσει από μας όταν οι ανταγωνιστές σου σε "τρώνε" σε κόστος ενδεχομένως και σε ποιότητα. Και αυτό που σου είπα για τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. που ήταν μεγαλύτερες όσο μεγαλύτερος ήταν ο παραγωγός, είναι στρέβλωση του ανταγωνισμού εναντίον μας.

 

Αυτό δεν είχε να κάνει με τον πληθωρισμό, όσο με την στρεβλή εικόνα που είχε ο κόσμος για το ευρώ. Έστω και ένα μήνα πριν την μετάβαση στο ευρώ, πόσοι νομίζεις θα είχαν μούτρα να ζητάνε 2,5 ευρώ (800 δραχμές) για την τυρόπιτα των 150 δραχμών, χωρίς να σκεφτονται ότι θα βρέξει φάσκελα ?? Ο κάθε ένας απο εμάς με την ανοχή του θεώρησε το ευρώ πως είναι κατοστάρικο, και δεν έπιασε απο το λαιμό τον περιπτερά που σε ένα βράδυ μετέτρεψε το πενηντάρικο που έκανε ένα μικρό νερό, σε πενηντάλεπτο (170 δραχμές). Όσον αφορά το κράτος και τυς μηχανισμούς ελέγχου ??? Τα ανέκδοτα είναι δίπλα.... Και φυσικά δεν πιστεύω να νομίζεις, πως επι αυτού έχει επέλθει καμία βελτίωση ε ? Ζούμε εδώ και χρόοοονια την εποχή του ''κάνω ότι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω'' . Και με αυτό ως δεδομένο υπολόγισε, τι πάρτυ έχει να γίνει άμα ξαναλλάξει το νόμισμα.

 

Δεν είπα λέξη για τους λόγους που είχαμε αυτή την απότομη αύξηση. Ούτε αναφέρθηκα στην αναγκαιότητα κουνγκ φου με τον περιπτερά για να πουλάει το νερό φθηνότερα(αστεία πράγματα).

Αυτό που λέω είναι ότι σε επίσημα στατιστικά του κράτους δεν φάνηκε η μεταβολή αυτή.

 

Όταν λοιπόν καθίσει στο τραπέζι το αφεντικό με τον εργαζόμενο να συζητήσουν για τις αυξήσεις θα έχουν ως σημείο αναφοράς την εκτίμηση πληθωρισμού της ΕΛΣΤΑΤ και όχι αυτό που νοιώθει ο εργαζόμενος στην τσέπη του και αλλού... κάθε φορά που ψωνίζει.

Σκέψου πραγματικό πληθωρισμό 7% και επίσημο(εκτίμηση) 3%. Λέει ο εργοδότης, "Φέτος θα σου δώσω αύξηση 4% υπερκαλύπτοντας τον πληθωρισμό" και θα φαίνεται και κουβαρντάς. Ενώ πριν το ευρώ πραγματικός και αντιληπτός πληθωρισμός ήταν σχεδόν το ίδιο(δεν το λέω σαν κριτική κατά του ευρώ αυτό).

Αυτό που σου λέω αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη σχολή μου στον μάθημα των βιομηχανικών σχέσεων. Μας είπε ο καθηγητής τότε ότι οι ύποπτα χαμηλοί πληθωρισμοί εντός του ευρώ είναι έμμεσος τρόπος για να πιέσεις τους εργαζόμενους να μη ζητούν μεγάλες αυξήσεις. Το 'χω ξαναπεί εδώ μου φαίνεται.

 

α δεν είσαι ο μπάρμπας στο άβαταρ; :hehe:

 

Αυτός είναι προ προ προ προ πάππους μου.

Πλούσιος εδώ, μην ξεχνιόμαστε.  :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζεις.. Απλά αντιπαθώ Σαμαρά, Βενιζέλο, Τζεφρυ, πιστεύοντας  ότι εξυπηρετούσαν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Με μια υποσημείωση ότι ο Σαμαράς πήγαινε για δόξα αντίθετα με τους άλλους δυο που κονομήσανε.

 

Kαι διαμέσου της αντιπάθειας σου, στηρίζεις εμμέσως το Τσιπραϊκο Καρναβάλι που εσένα σαν πολίτη σε κοροϊδεύει κατάμουτρα προ και μετά εκλογών, με ονειρεμένες υποσχέσεις και εκ των υστέρων να ανακοινώνει ιδιαίτερα φιλόδοξες και περίπλοκες προτάσεις που δεν σου είπε από πριν.

 

*όχι εσένα ως ΓιαγκΤ. εσένα σαν πολίτη και όλους μας γενικότερα

 

 

Το αν είναι Έλληνες αυτοί μπορεί ο καθένας να μπει στο youtube και να δει από που κρατά η σκούφια τους. Άρα όλοι τα ίδια σκ@@ είναι. Από τη μια μπορεί να έχουν κάνει 2-3 καλά απλά για να σου ρίξουν στάχτη στα μάτια και από την άλλη έχουν κάνει μύρια κακά.

 

Δηλαδή ρε μάγκες τα 2-3 καλά είναι ντε φακτο "για να σου ρίξουν στάχη στα μάτια" αλλά τα "μύρια κακά" (που ούτε ξέρουμε ποια είναι, ούτε γιατί είναι, ούτε πόσα είναι πέραν της υπερβολής "μύρια", ούτε κανείς ποτέ δεν λέει ενώ υποτίθεται τόσα "μύρια" υπάρχουν) τα έχουμε δεδομένο?

 

Απορία το έχω

 

 

 

Κατάλαβες τί σου είπα; Τα επιτόκια καταθέσεων τότε και οι αυξήσεις στους μισθούς είχαν προσαρμοστεί στον τότε πληθωρισμό. Δεν γινόσουν πλούσιος αλλά ούτε φτώχαινες. Το 1994 π.χ. το επιτόκιο των προθεσμιακών ήταν σχεδόν το ίδιο με τον πληθωρισμό(~15%). Και με το ευρώ το ίδιο γίνεται πάνω κάτω. 

 

Ενδιαφέρον αυτό που λες. Υπάρχει κάποια πηγή που να το στηρίζει?

 

Link to comment
Share on other sites

Γουγλ και το λινκ του yanni.

 

Το κοίταξα στα γρήγορα χωρίς να δω την κλίμακα κάτω. Τώρα που το ξανακοιτάω είναι λίγο πιο κάτω ο πληθωρισμός.

 

http://ec.europa.eu/economy_finance/netstartsearch/focuson/inflation/graph/static-chart-2-1_el.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=620&width=800

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ: -Ρίχνεις μπηχτές για μένα ενώ εγώ δεν σε ρώτησα τίποτα για να σου επιτεθώ προσωπικά.

Φιλαράκι. Είμαι ο δημόσιος υπάλληλος(βασικά δεν είμαι, αλλά για να καταλάβεις) που πηδάει τα άλλα 3/4 του Ελληνικού πληθυσμού με εξασφαλισμένο τον μισθό μου και συχνά πυκνά περάσματα από το Golden Hall για σαμπάνια. Αυτά για να καταλάβεις πόσες μπηχτές ΔΕΝ ρίχνεις. Α! Είμαι και κάτοικος Εκάλης(ή κάπου εκεί κοντά, δεν θυμάμαι τι είχες ποστάρει).

 

 

Όσον αφορά τις τράπεζες, με την όλη ασχετοσύνη μου, βλέπω πολύ ακριβό χρήμα για τον ιδιώτη με δραχμή. Και μια περίοδο σταθερότητας με το κράτος να μην είναι καταχρεωμένο, οπότε οι αυξήσεις δίνονταν εύκολα από τις κυβερνήσεις. Επιπλέον δεν απάντησες στο παράδειγμα του μισθού. Με 15% πληθωρισμό την χρονιά, ο μισθός μου δεν θα έχει χάσει το 15% της αξίας του μέχρι το τέλος αυτής; Τι μου εξασφαλίζει ότι ο εργοδότης μου θα μου δώσει αύξηση ικανή να καλύψει τις απώλειές μου από τον πληθωρισμό στις αρχές της επόμενης; Ρωτάω για να μάθω.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είπα π.χ. ότι στην Εκάλη ψηφίζουν σε μεγάλο ποσοστό ΝΔ(που ισχύει) και εννοούσα εσένα; ΛΟΛ για τη λογική. Για άλλο λόγο την ανέφερα την Εκάλη. Διάβασέ τα σωστά τα ποστ μου και θα δεις.

 

Τι μου εξασφαλίζει ότι ο εργοδότης μου θα μου δώσει αύξηση ικανή να καλύψει τις απώλειές μου από τον πληθωρισμό στις αρχές της επόμενης; Ρωτάω για να μάθω.

 

Λαμβάνεται υπόψη ο προσδοκώμενος πληθωρισμός για τη χρονιά που θα τρέξει, ο οποίος θα είναι περίπου ίδιος με της προηγούμενης χρονιάς. Οι εργοδότες που θέλουν να έχουν καλές σχέσεις με το προσωπικό φροντίζουν να του διατηρούν, τουλάχιστον, την αγοραστική του δύναμη.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ θεωρητικό το τελευταίο. Ουσιαστικά αποφεύγεις να απαντήσεις.

Και ξέρω να διαβάζω, μην με έχεις και για χαζό. Άλλο αν προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από το δάκτυλό σου.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης τότε υπήρχε και κάποια προστασία από τον ξένο ανταγωνισμό που δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Τώρα σε κόστος έχουμε απέναντί μας τα Βαλκάνια με τους ανθρώπους σκουπίδια και σε τεχνολογία τη Γερμανία, το Βέλγιο και τον υπόλοιπο Βορρά.

Δεν μας εμποδίζει κανένας να πουλάμε στους έξω, αλλά δεν πρόκειται κανείς να αγοράσει από μας όταν οι ανταγωνιστές σου σε "τρώνε" σε κόστος ενδεχομένως και σε ποιότητα. Και αυτό που σου είπα για τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. που ήταν μεγαλύτερες όσο μεγαλύτερος ήταν ο παραγωγός, είναι στρέβλωση του ανταγωνισμού εναντίον μας.

 

 

Η προστασία που εννοείς δεν μπορεί παρά να είναι οι δασμοί. Ναι είναι αλήθεια.... τον καιρό εκείνο τα τελωνεία θέριζαν. Όποιος ήθελε να αγοράσει ένα video, είτε έπρεπε να έχει κολλητό ναυτικό, που μπορούσε να περάσει αδασμολόγητο ένα τεμάχιο κάθε φορά που έκανε είσοδο στη χώρα, είτε να δοκιμάσει να το περάσει λαθραία (άκουγα τότε ιστορίες για βιντεο κρυμμένα μέσα στις ρεζέρβες των αυτοκινήτων)..... ωραίες εποχές.

Ωστόσο αυτή η λύση έχει ξέρεις και μερικές ''παρενέργειες''.... Και τα εξαγώγιμά σου προιόντα μπορούν να δασμολογηθούν στις άλλες χώρες, καθιστώντας τα αυτόματα ακριβότερα απο άλλα. (ακόμα χειρότερα μπορούν να σε μποΰκοτάρουν). Επιπλέον εκτός του γεγονότος ότι οτιδήποτε δεν παράγεται εδώ, θα πρέπει να ματώνεις για να το αποκτήσεις, δεν εξηγείς πως αυτό συνεπάγεται ότι αυτά τα αντικείμενα θα παραχθούν εδώ απο καλοπληρωμένους εργαζόμενους. Δηλαδή: ΟΚ κλείνεις τις εισαγωγές σου για να τονώσεις την εγχώρια παραγωγή και κατανάλωση. Απο που προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν να παράγουν τα απαιτούμενα προιόντα εδώ, θα καλοπληρώνουν τους εργαζόμενους τους ?? Μήπως εννοείς πως οι επιχειρήσεις θα είναι κρατικές, και ως εκ τούτου θα τυπώνει το κράτος αβέρτα χρήμα για να χώνει στους εργάτες του ? Όχι γιατί, αν εννοείς κατι τέτοιο πάω πασο. Προφανώς δεν αρκείσαι στο ότι όσοι το δοκίμασαν, απέτυχαν οικτρά, και βύθισαν τους λαούς των στην ανέχεια, και θές να βάλεις τα δάχτυλα ''επι των τύπων των ήλων''.

 

Αναφορικά με το bold: Οι μισθοί των γειτώνων μας, δεν επηρεάστηκαν απο το ευρώ. Αν πρέπει να ανταγωνιστείς τα προιόντα τους, είτε θα ρίξεις το κόστος παραγωγής, και θα φτάσεις στους μισθούς των, με οποιοδήποτε νόμισμα, είτε θα φτιάξεις ένα προίον με προστιθεμενη αξία και θα χτίσεις ένα brand name. Άλλο πράγμα το ελαιόλαδο, και άλλο το έξτρα παρθένο της Κρήτης, Οι Γάλλοι έχουν φτιάξει σχολή με τα κρασιά και τα τυριά τους. Μόνο εκείνοι παράγουν κρασί και τυρί ? όχι βέβαια ! εκείνοι το μοσχοπουλάνε όμως.

 

Και επειδή ανέφερες και την τεχνολογία που πρέπει να ανταγωνιστούμε τους Γερμανούς, κοίτα τι πέτυχα μόλις προχτές.... :

http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/olympia-electronics-h-agnwsth-ellhnikh-etaireia-poy-aggikse-thn-koryfh-ths-eyrwphs.3499194.html

Έγινε επεξεργασία από colt3003
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το τέχνασμα της δραχμής

 

 

Σύμφωνα με ορισμένους γερμανούς οικονομολόγους, η προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, την οποία επιδιώκει μυστικά, χαρακτηρίζεται από δύο κρυφά βασικά στοιχεία:

(α)  Πρέπει να «προβοκάρει» τους Έλληνες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν θετικά το ενδεχόμενο της επιστροφής στη δραχμή - παρά το ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αντίθετη.

Στα πλαίσια αυτά, εάν δεν κλιμακωθεί η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δανειστές, οι οποίοι θα απαιτούν συνεχώς νέα μέτρα λιτότητας, λόγω των ελλειμμάτων που προκαλεί η σκόπιμη επιστροφή της χώρας στην ύφεση, τότε οι Πολίτες δεν θα την στήριζαν στη δύσκολη εποχή που θα ακολουθούσε την έξοδο από την Ευρωζώνη.

(β)  Πρέπει να αυξήσει σημαντικά το κόστος της εξόδου για τους δανειστές, κάτι που έχει ήδη δρομολογηθεί, μέσω των εκροών των καταθέσεων, τις οποίες διευκολύνει η κυβέρνηση – επιτρέποντας μεταξύ άλλων δημόσιες δηλώσεις, σχετικά με την επερχόμενη χρεοκοπία, τη δύσκολη θέση του τραπεζικού συστήματος της χώρας κοκ. Αν και θα μπορούσε δε να τις περιορίσει, επιβάλλοντας ελέγχους στη διακίνηση των κεφαλαίων, δεν το κάνει, επειδή δεν είναι σύμφωνο με τα σχέδια της (σενάριο).

 

Ειδικότερα, εκτός από τα δάνεια που έχει πάρει από τους εταίρους της (περί τα 210 δις €, γράφημα), θα πρέπει να προστεθούν τα 115 δις € του Target II (εμβάσματα στο εξωτερικό), καθώς επίσης τα 43 δις € των μετρητών (άρα συνολικά τουλάχιστον 368 δις €) – οπότε το κόστος της πτώχευσης θα ήταν της τάξης των 368 δις €, στα οποία θα έπρεπε να προστεθούν και κάποια από τα χρέη του ιδιωτικού τομέα στο εξωτερικό που δεν θα πληρωνόταν.

 

Βέβαια, εάν πράγματι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει κρυφά την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, επιδιώκοντας να αθετήσει τις πληρωμές μόνο προς τους εταίρους της (360 δις €), χωρίς να επιβαρύνει καθόλου το ΔΝΤ και τους κατόχους των ομολόγων της (ιδιώτες επενδυτές), μάλλον δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει χωρίς τη βοήθεια των Η.Π.Α. – οπότε επανέρχονται οι υποψίες για τυχόν «στημένα παιχνίδια» (άρθρο), οι οποίες δεν είναι τόσο παράλογες, όσο ίσως ακούγονται, πόσο μάλλον όταν η Γερμανία επιδιώκει την εκδίωξη της υπερδύναμης από την Ευρώπη.

 

Link to comment
Share on other sites

Κρεμάλες στο Σύνταγμα αν ισχύουν τα α) και β), αλλά πιστεύω ότι ο συντάκτης απλά ονειρεύεται.

 

Επιπλέον δεν μένεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν την έχεις φεσώσει 360 δις με παράλληλη αποπληρωμή ΔΝΤ και ιδιωτών. Μια τέτοια κίνηση είναι κίνηση ρήξης, όχι απλά με στόχο την έξοδο από το Ευρώ, αλλά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι κίνηση ρήξης όχι απλά με τις Βρυξέλλες, αλλά και τον Ευρωπαίο φορολογούμενο πολίτη. Κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε ότι η φιλική προς τον Πούτιν Ελληνική κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από υπάλληλοι των Αμερικανών, οι οποίοι υπάλληλοι συνεχίζουν το έργο που ξεκίνησε ο Γιωργάκης. Σχέδιο το οποίο στηρίζει και η Καγκελαρία, δεδομένης της επιμονής της στην παρουσία του ΔΝΤ. Οπότε κάπου ο αρθρογράφος τα έχει καταλάβει λάθος νομίζοντας ότι οι Γερμανοί πάνε κόντρα στους Αμερικάνους.

 

Γενικά θεωρώ ότι ο αρθρογράφος λέει αρλούμπες.

 

Η πλάκα πάντως είναι ότι αν γίνουν όλα αυτά, μετά από 40 χρόνια η ιστορία θα γράφει ότι το σχέδιο των Αμερικανών κατάφερε να διαλύσει την ΕΕ σε λιγότερο από 10 χρόνια και ότι ο μόνος που πάλεψε για το αντίθετο τελικά, ήταν ο πιτσαδόρος, ο οποίος βλέποντας τι διακυβεύεται, επέλεξε να αποδέχεται ότι μέτρο του ζήταγε η Τρόικα.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Κρεμάλες στο Σύνταγμα αν ισχύουν τα α) και β), αλλά πιστεύω ότι ο συντάκτης απλά ονειρεύεται.

 

Επιπλέον δεν μένεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν την έχεις φεσώσει 360 δις με παράλληλη αποπληρωμή ΔΝΤ και ιδιωτών. Μια τέτοια κίνηση είναι κίνηση ρήξης, όχι απλά με στόχο την έξοδο από το Ευρώ, αλλά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι κίνηση ρήξης όχι απλά με τις Βρυξέλλες, αλλά και τον Ευρωπαίο φορολογούμενο πολίτη. Κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε ότι η φιλική προς τον Πούτιν Ελληνική κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από υπάλληλοι των Αμερικανών, οι οποίοι υπάλληλοι συνεχίζουν το έργο που ξεκίνησε ο Γιωργάκης. Σχέδιο το οποίο στηρίζει και η Καγκελαρία, δεδομένης της επιμονής της στην παρουσία του ΔΝΤ. Οπότε κάπου ο αρθρογράφος τα έχει καταλάβει λάθος νομίζοντας ότι οι Γερμανοί πάνε κόντρα στους Αμερικάνους.

 

Γενικά θεωρώ ότι ο αρθρογράφος λέει αρλούμπες.

 

Η πλάκα πάντως είναι ότι αν γίνουν όλα αυτά, μετά από 40 χρόνια η ιστορία θα γράφει ότι το σχέδιο των Αμερικανών κατάφερε να διαλύσει την ΕΕ σε λιγότερο από 10 χρόνια και ότι ο μόνος που πάλεψε για το αντίθετο τελικά, ήταν ο πιτσαδόρος, ο οποίος βλέποντας τι διακυβεύεται, επέλεξε να αποδέχεται ότι μέτρο του ζήταγε η Τρόικα.

 

Ο αρθρογράφος αναλύει την άποψη, δεν είναι δική του: «Σύμφωνα με ορισμένους γερμανούς οικονομολόγους»

Νομίζω είναι του Χανς Βέρνερ Ζιν

Link to comment
Share on other sites

Ο αρθρογράφος αναλύει την άποψη, δεν είναι δική του: «Σύμφωνα με ορισμένους γερμανούς οικονομολόγους»

Νομίζω είναι του Χανς Βέρνερ Ζιν

Στην Γερμανία υπάρχουν, όπως και στην Ελλάδα, πολλές αντικρουόμενες απόψεις. Επιλέγεις αυτές που ταιριάζουν με την δική σου άποψη και ουσιαστικά λες την δική σου άποψη, χρησιμοποιόντας τους "γερμανούς οικονομολόγους", απλά για να την στηρίξεις περαιτέρω. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

αφηνιασε και ο αφραγκουζος, " ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΕΚΛΟΓΕΣ "  
 
 
ας γελασουμε και λιγο γιατι βαρυνε το κλιμα αποτομα :p
 
11312983_546941455444008_534412164541841
 
 
:hehe:
 

 

 

Ποιος έχει φωτίσει την υποκρισία της μεγαλοαστικής τάξης με το τρόπο που το έχει κάνει ο Γιάνης, με το «λιτό βίο» του ή με την, αντάξια της Αντουανέτας, φραση του σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες δεν χρειάζονται δουλειές και λεφτά αλλά αξιοπρέπεια»; Ποιος άλλος έχει σατιρίσει με τόσο αποτελεσματικό τρόπο το ναρκισσισμό και την εγωπάθεια; (εντάξει, αυτό το κάνει εξίσου καλά και η κόρη του Νίκου του Κωνσταντοπούλου, αλλά με κάπως πιο σκληρό τρόπο) Ποιος άλλος έχει ηχογραφήσει κρυφά συνεδρίαση του Γιούρο του Γκρουπ και όχι μόνο έχει βγει να το πει αλλά και να το δικαιολογήσει λέγοντας πως το κάνει για να θυμάται τι είπε επειδή συνήθως δεν ξέρει τι του γίνεται; Δεν θυμάμαι καμία άλλη σατιρική προσπάθεια που να δείχνει με τόσο εμφατικό τρόπο πως ακόμα και ο χειρότερος αρπακολλατζής μπορεί εύκολα να γίνει υπουργός. Μόνο σεβασμός αξίζει σ’ αυτόν το μεγάλο σατιρικό, αυτό το σπουδαίο τρολ με τον ατίθασο γιακά και τη δυσλεξία στο μικρό όνομα.

 

 

 

 

Η κινητήρια δύναμη του θιάσου. Θα θυμάστε το πώς εξευτέλισε το σάπιο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας όταν, όντας απόφοιτος του Πολυτεχνείου, παράστησε πως νομίζει πως το έτος φωτός μετρά χρόνο και όχι απόσταση.

πεσταΑααΑΑΑΑαΑα (http://www.parapolitiki.com/2011/08/blog-post_7986.html)

 

 

 

 

@Petrossortep

 

την ιδια χρονια που εβαλες το βυσμα, ειμουνα τελευταιο ετος στο ΤΕΕ, οταν πλησιαζανε οι εκλογες ρωτησα εναν συμμαθητη μου στο διαλειμμα 

 

- τι θα ψηφισεις ? 

- νεα δημοκρατια 

- γιατι ??

- γιατι ο καραμανλης διορισε τον πατερα μου 

 

δεν ειπα του τιποτα γιατι δεν ηθελα να τσακωθουμε, αλλες εποχες τοτε φυσικα , λιγοτερη ανεργια μικροτερο κοστος ζωης  φτηνο χρημα λιγοτεροι φοροι καλυτεροι μισθοι 

"αθωες εποχες", σημερα  απο τους συριζαιους ομως ακουω μονο ιδεολογικες  μπουρδες ενω ξερω πολυ καλα οτι στο πισω μερος του μυαλου τους υπαρχει η λεξη "διορισμος" ή/και το "easy way out" 

 

απλα ηθελα να το πω, μην το παρεις σαν μπηχτη - εξαλλου το εχεις δηλωσει ο ιδιος οτι δεν ψηφισες συριζα. 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.