Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

@GruntGR,@tavliban, παιδιά οκ, αν δεν θέλετε να σας ρωτάνε, τότε βγάλτε τελοίως την ενασχόληση με την πολιτική από την ζωή σας, δεν έχει νόημα. Θα σας ειδοποιήσουν οι συγγενείς σας όποτε ξαναέχει εκλογές να αναθέσετε σε άλλους αυτό που δεν θέλετε να κάνετε εσείς και ξεχάστε το θέμα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Τι κάθεστε και γκρινιάζετε;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

λολ κυρίες και κύριοι έχει δικαίωμα ψήφου ο άνθρωπος που δεν έχει καταλάβει πως λειτουργεί το πολιτικό και κομματικό σύστημα στην Ελλάδα. Όπως και συμβαίνει είναι και φανατικός τρομάρα του.

 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι:

Οι εκλογές είναι σα τα καλλιστεία ένα πράμα. Βγαίνουν οι καλλονές και διαφημίζουν την πραμάτεια τους: ωραία τα λέει η μια, όμορφα ντύνεται η άλλη η τρίτη μπορεί να έχει φυσικό χάρισμα. Μετά οι "κριτές" ψηφίζουν ποιανής η πραμάτεια φαίνεται καλύτερη και έτσι βγαίνει η Μις.

 

Μετά από καιρό μαθαίνουμε ότι η μια έπαιρνε @@ απο τους κριτές, η άλλη σφαζότανε με τις άλλες στα παρασκήνια, η μεθεπόμενη ήταν τελικά τραβέλι κλπ κλπ. Επίσης ενίοτε μαθαίνουμε ότι το εκλογικό σύστημα ήταν σικέ και όλα γίνανε για το θεαθήναι.

 

Στο διατάυτα: Σε καμμια απολύτως περίπτωση δεν "ψηφίζεις ώστε οι αντιπρόσωποι του λαού να κάνουν αυτό που θέλει ο λαός" και ο λόγος είναι ότι οι αντιπρόσωποι δεν μπορούν να ξέρουν ακριβώς τι θέλει ο λαός και αφετέρου ο λαός δεν ξέρει πραγματικά τους αντιπροσώπους.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μια περιορισμένη επιλογή αντιπροσώπων τους οποίους ψηφίζουμε ελπιζοντας να κάνουν αυτό που είπαν. Με βάση βέβαια την πρόσφατη ιστορία των "μνημόνια που θα σκίσουμε" αυτό που είπαν δεν ισχύει αλλά ισχύει μόνο αυτό που έγραψαν, έτσι γιατί παραήταν απλό το να μετράει ο προφορικός λόγος, και άρα έχουν και κάλυψη να μπορούν να λένε ότι θέλουν.

 

Όλοι βγάζουν το προγραμμά τους με βάση ότι έχουν στην κούτρα τους και όχι επειδή βγάλανε δημόσια διαβούλευση "ποιό θα θέλατε να είναι το προόγραμμα μας;"

 

Καπάκι πέφτει η ταφόπλακα του εκλογικού νόμου ο οποίος εγγυάται ότι αυτοί που είναι στο κοινοβούλιο (και κατ'επέκταση στην κυβέρνηση) έχουν περιορισμένη σχέση με αυτούς που ψήφισε ο λαός. Μόνο με 100% αναλογικό σύστημα και κατάργηση του φρανκενστάιν που λέγεται "βουλευτής επικρατείας" φτάνεις να έχεις αντιπροσώπευση του τι ψήφισε ο λαός. (Να βάλουμε να μετράνε και τα λευκά+άκυρα ότι δηλαδή βούληση του λαού είναι να μην μπει κανεις; είναι το σωστό....)

 

Ως εκ τούτου οι βουλευτές και λοιποί αιρετοι κυβερνήτες του τόπου έχουν 100% ευθύνη των πραξεών τους (ειδικά λόγου του εκλογικού νόμου που εξασφαλίζει "ισχυρή" κυβέρνηση) και μάλιστα θα έπρεπε να αποφεύγεται η χρήση ad-hoc δημοψηφισμάτων για ψύλλου πήδημα. Αντιθέτως το σύστημα του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είναι ενσωματωμένο στην καθημερινότητα, όπως πχ στην Ελβετία, και για να αποφύγεις το υπέρογκο κόστος του έκτατου δημοψηφίσματος αλλά και για να μπορείς να καλύψεις την περίπτωση του "πρέπει να πάρω μια απόφαση που πριν 3-4 χρόνια δεν ξέραμε ότι θα χρειαζόταν να πάρουμε και έτσι σας ρωτάμε", και αυτό θα ήταν καλό.

 

Στο συγκεκριμμένο ζήτημα πάντως είμαι διχασμένος.

Ναι μεν είναι απόφαση που επηρρεάζει όλους και τείνω να λέω ότι ένα δημοψήφισμα είναι σωστό, αλλά οι εκλογές έγιναν τόσο κοντά που η εντολή είναι φρεσκότατη και αλίμονο αν υποστηρίξει κανείς ότι μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του σύριζα δεν ήταν το "ευρώπη μεν αλλά αν παρατραβήξουν πάμε και μόνοι μας". Θεωρώ ότι ήταν ξεκάθαρο.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

δεν ακουγοτανε  το ενδεχομενο "αν το παρατραβηξουν" πουθενα, γιατι ειχαμε τον ενα να λεει "ουτε μια στο εκατομυριο"  και την χρυση μεταγραφη των ΑΝΕΛ να δηλωνει "θα τυπωσουμε 100 δις"

 

το θεμα ειναι οτι και να ειχε ουσια το δημοψηφισμα ( πχ  αμα ειχανε γινει οι τελευταιες εκλογες πριν 2 χρονια και ταυτοχρονα το τοπιο στην ΕΕ ειχε αλλαξει ριζικα και αποτομα  ) χωρις τις καταλληλες υποδομες δε νoμιζω οτι θα αξιζε τον κοπο λογω παραδοσιακα μεγαλων ποσοστων στην αποχη ψηφου.

 

Ακομα ομως και  αν ητανε μικρο το κοστος - ειχαμε ολοι ενα ATM διπλα μας που θα παταγαμε 2 κουμπια και σε  5 λεπτα θα ειχαμε τελειωσει, εγω  παλι θα εκανα αποχη γιατι το θεωρω ηλιθιο να ζηταει απο μενα την γνωμη μου μια κυβερνηση  που ουτε στηριξα με την ψηφο μου ουτε εχει αυτοδυναμια ! απο την στιγμη που ειναι γνωστο οτι εχω σταματησει να βλεπω με καλο ματι το συγκεκριμενο κομμα 3 χρονια τωρα,  δηλωνω επισης οτι  δεν θα το εριχνα με τιποτα στο συνεργαζομενο, που να μου κοβανε το χερι συριζα(pun intended)  αυτο πιστευω  οτι ισχυει  και για το 90% των ψηφοφορων του πρωτου. 

 

Αν λοιπον ο συριζα ειχε παρει ενα ποσοστο 45% πριν καμποσο καιρο, τοτε θα επαιρνα πιο σοβαρα την ολη φαση, πχ αμα καναμε  δημοψηφισμα τον νοεμβριο του  '11,  ΔΕΝ θα σκεφτομουνα την αποχη. δυστυχως σε εκεινη την δημοσιευση που εκανα  πριν τις  εκλογες http://www.thelab.gr/topic/140717-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-2512015/page-3#entry2114656 βγηκα αληθινος και οχι "λασπολογος/καταστραφολογος/σαμαρολαγνος" 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μου αρέσει που οι Αμερικάνοι λένε να τα βρούμε και από την άλλη βάζουν το ΔΝΤ να τα μπερδεύει. Ξέρω πως το ΔΝΤ είναι ανεξάρτητο. Σήμερα άκουγα τον Ιγνατίου που είπε πως η Ελλάδα πήρε 30 δις από το ΔΝΤ (το έγραψε κι όλας) κόντρα στο καταστατικό του (που ποτέ δεν το παράβλεψε). Κανονικά έπρεπε να πάρουμε 10 δις. Μας τα έδωσαν για να μην επηρεαστεί η διεθνής οικονομία και φούμαρα. Ποιος έδωσε εντολή στο ΔΝΤ να γράψει το καταστατικό στα παλιά του τα παπούτσια;

Link to comment
Share on other sites

Ενώ το ότι έχουν αδειάσει όλοι τις τράπεζες απο τις όποιες οικονομίες είχαν (ακόμα και ένα 500ρικο) και τις έχουν καταχωνιάσει παρέα με βαπόνες ανάμεσα στα σώβρακα, δεν αποτελεί μυστήριο....

 

Γιατί δεν μας εξηγεί ο αναλυτής, γιατί δεν αφήνει τα φράγκα του το πόπολο στις τράπεζες, άμα γουστάρει τόσο τη δραχμή ??

Ξέρει το πόπολο τί ακριβώς συμβαίνει σε κατάσταση αλλαγής νομίσματος; Μάλλον όχι, όμως φοβάται για ραγδαία υποτίμηση της δραχμής. Και δεν έχει άδικο. Μια ανεύθυνη κυβέρνηση μπορεί να φέρει την καταστροφή με τη δραχμή, πράγμα το οποίο δεν αρνείται και ο συντάκτης του σχεδίου εξόδου από το ευρώ, Roger Bootle.

 

Το έχουμε ξαναπεί. Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή δεν είναι επιλογή ανάμεσα σε ένα σταθερό και ένα σάπιο νόμισμα, ως φαίνεται. Είναι επιλογή ανάμεσα σε λεφτά ή καθόλου λεφτά(φέσια και σε επιχειρήσεις) ή λεφτά μετά από ένα εξάμηνο ή λεφτά Σλοβακίας με κόστος Ελβετίας(1 στους τρεις εργαζόμενους) ή χιλιάδες ευρώ ΕΝΦΙΑ για άχρηστα μη πωλήσιμα ακίνητα στον αιώνα τον άπαντα(όσοι έχουν μαρούλια έχουν συνήθως και ακίνητα).

 

Εκτός και αν ξεχνάς ποιά ήταν τα πρώτα μέτρα που έφεραν την καθίζηση. Δεν αφορούσαν καθόλου ιδιωτικούς υπαλλήλους. Τέτοια μέτρα είναι η συμφωνία με τους εταίρους. Που ντρέπονται οι σαμαροστουρνάρηδες να τα πουν κατάργηση μισθών-συντάξεων(ως μέσων βιοπορισμού) και τα λένε συμφωνία, συμβιβασμό ή δεν ξέρω τί άλλο.

 

 

http://www.truth-out.org/news/item/29526-economist-roger-bootle-grexit-is-the-only-solution-for-greece#

 

There are two British examples I could give you, and I'll admit Britain isn't Greece, but there are strong similarities. In 1931, Britain was on the gold standard, along with most of the world, and the then-British government did everything it could, public spending cuts, wage cuts, to try to keep Britain on the gold standard. Finally, the pressure became irresistible, and Britain was forced off the gold standard. Disaster! Except, what then happened was the fastest rate of growth in Britain's whole industrial history, as a direct result of that so-called disaster of 1931.

 

 

Second example: In 1992, Britain was in the forerunner of the euro, the European Exchange Rate Mechanism (ERM). We were in for two years. We had chronically high unemployment, a depressed housing market, the economy was on its knees, and yet here was Britain clinging on to this ridiculously high and demanding exchange rate and imposing very high interest rates. The government fought tooth and nail to [stay] in the ERM. They told everybody it would be a disaster if we were forced off. On September 16th, 1992, what happened is that we were forced off the ERM. What ensued? Well, funny enough, just about the second-fastest period of industrial growth - we had a strong recovery - and that day now has gone down in the common recollection of recent British history as "Golden Wednesday.

 

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το σενάριο της διάσωσης

 

 

Γνωρίζοντας τώρα από ένα σχετικά πρόσφατο άρθρο των New York Times (πηγή) ότι, οι Η.Π.Α. θεωρούν απαραίτητη την Ελλάδα για γεωπολιτικούς σκοπούς, ως «εμπροσθοφυλακή» του ΝΑΤΟ στην νότια κορυφή των Βαλκανίων, καθώς επίσης ως μία σημαντική ενεργειακή είσοδο της κεντρικής Ασίας στην Ευρώπη, είναι εύλογες οι πιέσεις που ασκούνται για να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Η επίσκεψη δε του αμερικανού υπευθύνου για θέματα διεθνούς ενέργειας στην Αθήνα, κατά την οποία τονίσθηκε πως δεν είναι καλή ιδέα οι συζητήσεις με τη Ρωσία, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της υπερδύναμης – όπως επίσης οι συνεχείς αναφορές του προέδρου των Η.Π.Α., στο θέμα της διάσωσης της Ελλάδας.

Συνεχίζοντας, σε διάφορους τραπεζικούς κύκλους συζητούνται ήδη πολλά σενάρια, ευφάνταστα αλλά όχι αδικαιολόγητα, σε σχέση με το πώς θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα – ένα από τα οποία είναι το εξής:

 

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να διατηρηθεί φερέγγυα έως τις 30 Ιουνίου, με ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο εκ μέρους του ESM, μαζί με τη βοήθεια του ELA της ΕΚΤ (
ο κ.
Regling
προσφέρει μία πιστωτική γραμμή ύψους 11 δις €, την οποία όμως δεν μπορεί να δρομολογήσει
, επειδή η Ελλάδα δεν συμφωνεί με τις προϋποθέσεις – οπότε πρέπει να βρεθεί μία ενδιάμεση λύση). 

Περαιτέρω, την 1η Ιουλίου μπορεί να υπάρξει μία νέα συμφωνία, ξεκινώντας από μηδενική βάση –
όπου όλες οι απαιτήσεις απέναντι στην Ελλάδα θα συγκεντρωθούν «στατιστικά» σε ένα πακέτο.
Το σύνολο των απαιτήσεων θα πληρωθεί, με αφετηρία την 1 Ιουλίου του 2015, ως εξής: έως το 2075, με τις πρώτες δόσεις να αρχίσουν να πληρώνονται μετά από 20 χρόνια, από το 2035 έως το 2075, με σταθερό επιτόκιο 2% για τα τελευταία 40 χρόνια. 

Εκτός αυτού,
η Ελλάδα θα λάβει βοηθητική ρευστότητα από την ΕΚΤ ύψους 80 δις €, επί πλέον αυτής του ELA που ήδη λαμβάνει
(80,5 δις € έως σήμερα) – έτσι ώστε να εξοφληθούν τα χρέη της στο εσωτερικό, καθώς επίσης για να εξασφαλισθεί η πληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου (μισθοί, συντάξεις κλπ.) έως το τέλος του 2015. Οι διαπραγματεύσεις, όσον αφορά τη βοήθεια ρευστότητας, θα συνεχιστούν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2016 – όπου θα ληφθούν νέες αποφάσεις».

 

 

Link to comment
Share on other sites

καλά ένα σενάριο είναι και μάλλον απιθανο, αλλά δεν θα έλεγα οτι ακούγεται καλό. Είναι φανερό ότι:

1. η συγκέντρωση του χρέους σε ένα πακέτο θα σημαίνει και νομιμοποίηση ολόκληρου του χρεους, το οποίο όμως δεν ειναι ομοιογενές και όπως προκύπτει κάποια μέρη του δεν ειναι νόμιμα.

2. προφανώς αυτή η συμφωνία θα είναι πολύ δύσκολο να μην την δεχθει οποιαδήποτε ελληνικη κυβέρνηση...αφου θα βγει σωτήρας για τα επόμενα n χρονια μέχρι να σκάσει ξανα το πράγμα...

3. η χωρα θα παραμείνει μακροχρόνια δεσμευμένη και οπως το κοβω τωρα, αν πουμε πως το σχεδιο αυτο μαγικα υλοποιειται θα επανελθουμε σε εποχες 90', με μπουζουκια, μιζες και κομπινες πολυ γρηγορα...

4. η μεταχρονολογηση των χρεων ειναι καλη ιδεα, αλλα νομιζω ειναι καλυτερο να συνδεθουν με την αναπτυξη με μια ισως minimum ρητρα για να υπαρχει μεγαλυτερο κινητρο

Link to comment
Share on other sites

καλά ένα σενάριο είναι και μάλλον απιθανο, αλλά δεν θα έλεγα οτι ακούγεται καλό. Είναι φανερό ότι:

1. η συγκέντρωση του χρέους σε ένα πακέτο θα σημαίνει και νομιμοποίηση ολόκληρου του χρεους, το οποίο όμως δεν ειναι ομοιογενές και όπως προκύπτει κάποια μέρη του δεν ειναι νόμιμα.

2. προφανώς αυτή η συμφωνία θα είναι πολύ δύσκολο να μην την δεχθει οποιαδήποτε ελληνικη κυβέρνηση...αφου θα βγει σωτήρας για τα επόμενα n χρονια μέχρι να σκάσει ξανα το πράγμα...

3. η χωρα θα παραμείνει μακροχρόνια δεσμευμένη και οπως το κοβω τωρα, αν πουμε πως το σχεδιο αυτο μαγικα υλοποιειται θα επανελθουμε σε εποχες 90', με μπουζουκια, μιζες και κομπινες πολυ γρηγορα...

4. η μεταχρονολογηση των χρεων ειναι καλη ιδεα, αλλα νομιζω ειναι καλυτερο να συνδεθουν με την αναπτυξη με μια ισως minimum ρητρα για να υπαρχει μεγαλυτερο κινητρο

 

Πες αλήθεια... φαντάζεσαι ότι η Ελλάδα είναι ελεύθερο κράτος εε;

Αν το παρά πάνω σενάριο γίνει πράξη, μας έχει ανοίξει η τύχη και εμάς και της κυβέρνησης.

Αν ανατρέξεις στην ιστορία, είθισται να πληρώνουμε τα πάντα και εις διπλούν, να φτιάχνουμε καταθέσεις και ιδιόκτητα σπίτια - παρά τα όσα λέγονται για «τεμπέλικη φυλή»

Link to comment
Share on other sites

"Η στήλη συγκέντρωσε τα στοιχεία από τις ετήσιες εκθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και κατέληξε σε μια πρώτη γενική εικόνα των λογαριασμών που ευθύνονται για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Από το 1999 μέχρι το 2014 οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αθροίζονται σε 827,3 δισ. ευρώ. Από αυτές τα 302,7 δισ. ευρώ (το 37%) αφορούσαν σε δαπάνες συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Περί τα 151 δισ. ευρώ (18%) αφορούν επιδοτήσεις ασφαλιστικών ταμείων.

Οι δυο αυτοί λογαριασμοί αθροίζουν το 55% των δαπανών χωρίς να περιλαμβάνουν τους μισθούς που πληρώνει το δημόσιο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δηλ. οι απολαβές των εργαζομένων στην ΕΑΒ, ΕΒΟ, ΕΒΖ, Ναυπηγεία, Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ και μερικές εκατοντάδες ακόμη επιχειρήσεις καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό αλλά δεν εμφανίζονται στους παραπάνω κωδικούς.
 
Κατά την ίδια περίοδο οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ αθροίζουν περί τα 18,9 δισ. ευρώ, το 2% των συνολικών δαπανών.

Η πρόσφατη μελέτη που έγινε το 2012 για την Ολυμπιάδα ανέβασε το κόστος της στα 8,4 δισ. ευρώ, λιγότερο από το 1% των συνολικών δαπανών.

Σε παλιότερο άρθρο είχαμε καταγράψει πως το κράτος ξόδεψε για όλα τα μεγάλα έργα (Αεροδρόμιο, Μετρό, Γέφυρα Ρίου, οδικοί άξονες κλπ) της τελευταίας 20ετίας κοντά στα 10-12 δισ. ευρώ. Ήτοι, κοντά στο 1% των δαπανών της εξεταζόμενης περιόδου.

Για να αποκτήσει κάποιος μια τάξη μεγέθους των μιζών που μοίρασαν αυτές οι δαπάνες (Μεγάλα έργα, εξοπλισμοί, Ολυμπιάδα) πρέπει κατά μέσο όρο να υπολογίσει ένα 10% στο τελικό κόστος. 

Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο πως μεταξύ 2009 και 2014 πριν και μετά τη χρεοκοπία οι δαπάνες σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου από 36% το 2009 ανέβηκαν στο 38% των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού.

Αυτό δείχνει πως ίσως τα βάρη της χρεοκοπίας δεν έχουν μοιραστεί δίκαια, καθώς στον ιδιωτικό τομέα οι άνεργοι προσεγγίζουν το 1,2 με 1,5 εκατ. 

Οι επιδοτήσεις των ασφαλιστικών ταμείων από 13% των τακτικών δαπανών το 1999 έχουν ανέβει το 2014 στο 23%. 

Το 2014 το άθροισμα μισθών και συντάξεων του δημόσιου τομέα συν επιδοτήσεις ασφαλιστικών ταμείων φτάνει το 61% έναντι 57% το 2009 και 49% το 2009.

Τέλος οι τόκοι ως ποσοστό των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού το 1999 ήταν στο 23%, το 2009 στο 15% και το 2004 των τοκογλύφων του μνημονίου στο 10%.
"
 
το παρανομο χρεος ^ 
 

 

btw και το "πρωτη φορα αριστερα" σχημα λογου ηταν :hehe:

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

οι δαπάνες σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου από 36% το 2009 ανέβηκαν στο 38% των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού.

 

από 13% των τακτικών δαπανών το 1999 έχουν ανέβει το 2014 στο 23%.

 

φτάνει το 61% έναντι 57% το 2009 και 49% το 2009.

Παίζει με το ποσοστό ο τύπος, εφόσον το ΑΕΠ έχει φάει τα μούτρα του, λογικό ποσοστιαία να βγαίνουν υψηλότερα τα νούμερα ακόμα και αν οι δαπάνες είναι μειωμένες.

 

 

 

Τέλος οι τόκοι ως ποσοστό των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού το 1999 ήταν στο 23%, το 2009 στο 15% και το 2014 των τοκογλύφων του μνημονίου στο 10%.

Αυτό εδώ είναι το μόνο που κρατάω. Παρόλο που οι δαπάνες είναι μειωμένες, οι τόκοι είναι επίσης μειωμένοι και ως ποσοστό. Το 23% του 1999 αφιερωμένο στους λάτρεις της δραχμής.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο πως μεταξύ 2009 και 2014 πριν και μετά τη χρεοκοπία οι δαπάνες σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου από 36% το 2009 ανέβηκαν στο 38% των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού.

 

http://www.capital.gr/story/2305727/den-einai-to-xreos-epaxthes-oi-politikoi-mas-einai-apextheis

 

Τί λε ρε παιδί μου; Δίνει το κράτος τέτοια ηλιγγιώδη ποσοστά(38% !!!) για μισθούς και συντάξεις των υπαλλήλων του; Και γω που νόμιζα ότι οι κυβερνήσεις αγόραζαν σερβιέτες με τα λεφτά των φόρων.

Ο μέντορας της ελεύθερης αγοράς Στούπας επιβεβαιώνει τα γκάλοπ για το ποιόν των ψηφοφόρων της ΝΔ. Που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών του σάιτ, όπως φάινεται και από τα σχόλια.

 

Αυτό εδώ είναι το μόνο που κρατάω. Παρόλο που οι δαπάνες είναι μειωμένες, οι τόκοι είναι επίσης μειωμένοι και ως ποσοστό. Το 23% του 1999 αφιερωμένο στους λάτρεις της δραχμής.

 

Αφού μέχρι τώρα πληρώνουμε το ιδιωτικό χρέος, δεν έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή του διακρατικού.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

βλεπω μια online εκπομπη του λεβεντη και ζω για τη στιγμη που θα τον καλεσει στον Ενικο και θα πει οι προωροι να περνουν συνταξη 300 :hehe:

 

ποσο δικιο εχεις παντως για παααρα πολλα πραγματα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βρωμερά σκουλήκια που πρέπει να καούν στην κόλαση, να υποθέσω.

Αναφέρομαι σε παλαιότερα γκάλοπ για τα χαρακτηριστικά των φηφοφόρων των κομμάτων. Ηλικίες, μορφωτικό επίπεδο, τομέας εργασίας κλπ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι σε παλαιότερα γκάλοπ για τα χαρακτηριστικά των φηφοφόρων των κομμάτων. Ηλικίες, μορφωτικό επίπεδο, τομέας εργασίας κλπ.

Για θύμισέ μου για το ποιόν των εν λόγω ψηφοφόρων.

 

 

Επίσης κάποιος να μου θυμίσει το ποιόν των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αυτών του Ποταμιού, της Χρ. Αυγής, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ, των άλλων κομμάτων, αλλά και αυτών που ρίχνουν λευκό ή απέχουν. Απλά από περιέργεια ώστε για να δούμε τελικώς ποιος μένει.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Ποιόν=χαρακτηριστικά γνωρίσματα

Είναι σε συγκριτικά μεγαλύτερα ποσοστά συνταξιούχοι και υποχρεωτικής εκπαίδευσης , ενώ ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγαλύτερο ποσοστό απ'ότι θυμάμαι.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάτσουμε φρόνιμα τα αντίποινα είναι γνωστά. Πιστωτικό επεισόδιο σε οικονομικό επίπεδο και σε γεωπολιτικό σκηνικό Ίμια. Βάζουν τους Τούρκους να μας δαγκάσουν, παρακαλάμε τους Αμερικάνους να τους μαζέψουν και δημιουργούνται νέες γκρίζες ζώνες ή αλλάζουν κυριότητα οι υφιστάμενες.

Έγινε επεξεργασία από Alexgk
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.