Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Σειρά έχουν οι καταθέσεις; Μετά αναρωτιόμαστε γιατί εξαφανίστηκαν 8 δις τον Φεβρουάριο από τις τράπεζες.

Link to comment
Share on other sites

@Myralis, έχει επισημανθεί -και πρόσφατα- ότι οι αριστεροί παραδοσιακά έχουν καλή γνώση της ιστορίας και της πολιτικής επιστήμης. Όμως, αν παραλληλίζεις τη Γαλλία με την Τουρκία στην προσπάθεια να απαξιώσεις εθνικιστικές συμπεριφορές μέσα στις ελληνικές ΕΔ, μάλλον ποντάρεις στην άγνοια όλων των υπολοίπων.

 

Η Γερμανία είναι η χώρα που μέσα στον περασμένο αιώνα δις επιτέθηκε στη γείτονά της και η Γαλλία είναι αυτή που δέχτηκε την επίθεση.

 

Αντίστοιχα, η Τουρκία είναι εκείνη που αιφνιδιαστικά επιτέθηκε στην Κύπρο διχοτομώντας την, που αιματοκύλισε Έλληνες, Πόντιους και άλλες μειονότητες, που παραβιάζει ασύστολα ψηφίσματα του ΣΑ και που ακόμη απειλεί με πόλεμο τη γείτονά της αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

 

Οπότε, έχει σημασία αν αυτές οι συμπεριφορές που καταδικάζεις εκδηλώνονται από το κράτος που ιστορικά είναι θύτης της στρατιωτικής βίας ή το θύμα της.

 

Εν τέλει, αν θέλεις όντως απάντηση στο ευθέως αντίστοιχο ερώτημα, ένα σύνθημα των Γάλλων "Στη Ρηνανία θα πιούμε μπύρα" κατά τα 1936, θα συναντούσε πιθανότατα τη θυμηδία των Ναζί που έτσι κι αλλιώς προαλείφονταν για πόλεμο.

 

Όσο για τον αν είναι παρωχημένες οι στρατιωτικές παρελάσεις, ας κάνουμε μια δημοσκόπηση με ερώτημα "Αν η Ελλάδα δεν είχε Ένοπλες Δυνάμεις, θα κινδύνευε στρατιωτικά από την Τουρκία;". Αν 51% απαντήσει όχι, να καταργήσουμε τις παρελάσεις και να μηδενίσουμε τις δαπάνες εξοπλισμών.

 

Στο μεταξύ, ας αρκεστούμε στον ελάχιστο στρατό που θεωρούμε αρκούντως αποτρεπτικό και -εκεί συμφωνούμε- ας δούμε τι θα γίνει επιτέλους με την οικονομία, γιατί μέχρι να μάθουμε να μην τρώμε, θα ψοφήσουμε.

 

Επέλεξα την Γερμανία μόνο γιατί αυτή ξεκίνησε τον πόλεμο, και την Γαλλία γιατί αυτή ήταν μία από τις γείτονες χώρες στην οποία.. έκαναν περίπατο. Δεν τις επέλεξα με βάση όλα τα ιστορικά γεγονότα που παρέθεσες και δεν είχα πρόθεση να σας ξεγελάσω. Έχεις δίκιο κατά τα άλλα ότι μπορεί να προκαλούσε θυμηδία, μήπως λοιπόν δεν θα έπρεπε και εμείς να προκαλούμε θυμηδία στους γείτονες;

 

Τώρα για την δημοσκόπηση σου, γιατί το ερώτημα να είναι αυτό που λες και όχι "Ναι ή όχι στις στρατιωτικές παρελάσεις;" Στο ερώτημα που λες και εγώ ναι θα απαντούσα..

Και για να κλείσω οι στρατιωτικές παρελάσεις είναι ένα θέμα, οι μαθητικές παρελάσεις είναι ένα άλλο θέμα. Οι μαθητικές, σίγουρα δεν έχουν τόσο μεγάλο κόστος, αλλά από την άλλη, πέρα από το να δει η μαμά μου εμενα παραστάτη, η κυρα Σούλα την μικρή Μαρία κάπου στην 5η σειρά να κοιτάει αμήχανα, και ο Τάκης την Άννα με το μίνι στο φως της ημέρας, δεν υπάρχει άλλο νόημα..

 

Link to comment
Share on other sites

Οι καλοί μας γείτονες στέλνουν αεροπλάνα πάνω από τα Ελληνικά νησιά, επιχειρούν να δεσμεύσουν το μισό Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις, στέλνουν "ερευνητικά" δίπλα στην Κύπρο, διευκολύνουν τους λαθρομετανάστες να εισέρχονται στην χώρα μας, απειλούν με δηλώσεις πολιτικών, στρατιωτικών και και και....

 

Μέλη της κυβέρνησης πηγαίνουν στα Ίμια με ελικόπτερο να πουλήσουν πατριωτισμό, κάνουν δηλώσεις που μας δημιουργούν διπλωματικά προβλήματα με Ευρωπαϊκές χώρες και Αμερική.

 

Τα σχολιάζουμε αυτά; Μας ενοχλούν αυτά; Μας ανησυχούν αυτά; Όχι μας ενοχλούν 1-2 συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση. Διότι είναι φαντάρια, απλοί, αναλώσιμοι θνητοί, στο βωμό της δικής μας αυτοπροβολής.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μέλη της κυβέρνησης πηγαίνουν στα Ίμια με ελικόπτερο να πουλήσουν πατριωτισμό, κάνουν δηλώσεις που μας δημιουργούν διπλωματικά προβλήματα με Ευρωπαϊκές χώρες και Αμερική.

 

Δεν κατάλαβα τι διαφορά έχουν τα Ιμια από τα άλλα νησιά; Αν πήγαινε στη Μύκονο θα το σχολίαζες διαφορετικά;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα τι διαφορά έχουν τα Ιμια από τα άλλα νησιά; Αν πήγαινε στη Μύκονο θα το σχολίαζες διαφορετικά;

Αν πήγαινε στην Μύκονο με ελικόπτερο να πουλήσει πατριωτισμό, το μόνο που θα άλλαζε στο ποστ μου θα ήταν το όνομα του νησιού. Πάντως στην περίπτωση της Μυκόνου θα μπορούσε να πατήσει και πάνω στο νησί. Δεν θα σκεφτόταν ότι ίσως να χρειαστεί να φύγει γρήγορα.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

"Με τη «μύχια» σκέψη πως μόνο οι περικοπές που έγιναν στους δικαστικούς ήταν παράνομες, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε για πολλοστή φορά νόμιμες περικοπές που έγιναν σε άλλες κατηγορίες συνταξιούχων. 

 

Κατά την πάγια τακτική του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, «βάπτισε» συνταγματικές και νόμιμες για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής τις περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (εκτός του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων)."


Κατά την πάγια τακτική βεβαίως βεβαίως

Link to comment
Share on other sites

"Το 2001 χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα να πλήξει το πελατειακό κράτος. Κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος προτάθηκε να θεσμοθετηθεί ενιαίος μισθός για το Δημόσιο με παράλληλη κατάργηση όλων των επιδομάτων.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απέρριψαν την πρόταση που προήλθε από δικά τους στελέχη.
Επρόκειτο για το περίφημο επίδομα των 176 ευρώ, ένα από τα πολλά επιδόματα που άνοιξαν τις μαύρες τρύπες της χρεωκοπίας του κράτους και γέμισαν τα ταμεία των εργατολόγων. Μέσω δικαστικών αποφάσεων αυξάνονταν οι μισθοί και μονιμοποιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ιστορία του συγκεκριμένου επιδόματος είναι η ανατομία της σύγχρονης χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους.
Είναι ενδιαφέρον να επισημανθεί ότι αρχικώς οι συνδικαλιστές ζήτησαν επίδομα 20.000 δρχ αλλά η κυβέρνηση σε μία επίδειξη γαλαντομίας αποφάσισε να τους χορηγήσει επίδομα 60.000 δρχ.
Εκείνη την εποχή γιγαντώθηκε ο κύκλος εργασιών των δικηγορικών γραφείων που ασχολούνταν με εργατικές διαφορές. «Όποιος πήγαινε στα δικαστήρια τέτοιες υποθέσεις κέρδιζε» ομολογεί γνωστός εργατολόγος. Η αμοιβή που χρέωναν τα δικηγορικά γραφεία τις καλές εποχές ήταν περίπου 500 ευρώ το άτομο αλλά στα χρόνια της κρίσης υπολογίζονταν περίπου στα 300 αλλά και στα 100 ευρώ. Ο αριθμός των υπαλλήλων που διεκδίκησαν το επίδομα δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί καθώς είναι αδιευκρίνιστο πόσοι σωρεύονταν σε κάθε ομαδική αγωγή.
Μάλιστα στις ομαδικές διεκδικήσεις των συνδικάτων η ταρίφα των δικηγορικών γραφείων ήταν 1.500 ευρώ επειδή αυξάνονταν οι ομάδες πίεσης με τη συμμετοχή του συνδικαλιστικού φορέα, του εργατικού κέντρου, της ομοσπονδίας.
Την τελευταία πενταετία, οι περικοπές εισοδημάτων και οι απολύσεις που έφερε το Μνημόνιο δημιούργησαν νέο λαμπρό πεδίο δράσης. Δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες, υπάλληλοι υπουργείων ΑΕΙ και ΤΕΙ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όλοι έλαβαν προσφορές από όλα τα γραφεία. Η αντιμνημονιακή ρητορική μετατράπηκε από ορισμένους σε πολιτικό μέσο προς άγραν πελατείας. Όσοι άντεχαν οικονομικά επέλεγαν φίρμες, οι υπόλοιποι βολεύοταν με φθηνότερη δικηγορική εκπροσώπηση.
Από πολλές πλευρές και πολλές φορές έχουν διατυπωθεί ερωτήματα αν όλος ο πλούτος που συγκεντρώθηκε στα γνωστά δικηγορικά γραφεία έχει δηλωθεί στην Εφορία. Η απάντηση είναι εξίσου δαιδαλώδης όσο και οι υποθέσεις που χειρίστηκαν, τα συμφωνητικά με τα εργολαβικά έπρεπε να κατατεθούν στον Δικηγορικό Σύλλογο και στη συνέχεια στην Εφορία."

crashonline

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

H Αθήνα βάζει πωλητήριο σε ένα μεγάλο λιμάνι και στα 14 αεροδρόμια | οικονομια, ελλαδα | Ημερησία

 

 Πως το λέγαμε πριν τις εκλογές; Δεν ξεπουλάμε την κρατική περιουσία αλλά την εκμεταλλευόμαστε;

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Σε συνδυασμό με το ντοκυμαντέρ του ARD(πιο πίσω), που ξεμπροστιάζει τους λακέδες του 1% του πληθυσμού σε Ελλάδα, Πορτογαλία και αλλού. Αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και όχι ελληνικό όπως το παρουσιάζει αθώα ο Βασίλης Λεβέντης.

Αποδεικνύοντας ότι όσοι τα χώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τα τσαπατσούλικα μέτρα του, χωρίς να θέλουν να φύγουν όμως από το ευρώ, δεν ξέρουν τί ζητάνε, ή ξέρουν τί θέλουν γιατί τη νύφη δεν την πληρώνουν-προφανώς-αυτοί.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
Link to comment
Share on other sites

@Petrossortep, ενώ αυτοί που ζητάνε δραχμή ξέρουν τι ζητάνε; ή απλά έχουν έναν καλό τραπεζικό λογαριασμό σε δολάρια και περιμένουν εναγωνίως να αυτοκτονήσει η Ελλάδα να απογειωθεί ο λογαριασμός τους και να έχουν και πλήθος επιχειρηματικών ευκαιριών στην κατεστραμμένη μετέπειτα Ελλάδα.

Χαίρομαι πάντως που ενημερώνεστε από τους Γερμανούς, αυτούς τους κακούς μωρέ, που θέλουν να μας καταστρέψουν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μου αρέσει εν τω μεταξύ που οι υπέρμαχοι της δραχμής είναι αυτοί που φωνάζουν για τον κρυμμένο πλούτο που βρίσκεται στην Ελβετία και στις υπεράκτιες. Αν είναι οι ίδιοι οι κάτοχοι, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο χαζοί. Επομένως αυτοί που τα έχουν κρυμμένα, έχουν τσάμπα διαφημιστές της δραχμής.

 

Βέβαια, απο μία πλευρά τους χρειάζεται να πληρωθούν κανα δυο μήνες, πλουσιοπάροχα κίολας, σε χαρτοπόλεμο, να δούν τι ζήταγαν, αλλά θα την πληρώσουν και άλλοι που δε φταίνε.

 

Και επι τη ευκαιρία, επειδή έχω μπερδευτεί: Τη δόση τελικά τη θέλουμε ???

Έγινε επεξεργασία από colt3003
Link to comment
Share on other sites

...δεν είναι δυνατό το κράτος να προσφέρει εγγυήσεις στους επενδυτές ότι οι νόμοι δεν θα αλλάξουν, όπως προβλέπεται στο μηχανισμό επίλυσης διαφορών μεταξύ επενδυτών και κρατών (ISDS). Οι νόμοι αλλάζουν όποτε κρίνεται αναγκαίο από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις για την προστασία των πολιτών ανεξάρτητα από επιχειρηματικά συμφέροντα...

 

Πηγή

 

Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.j

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Άμα θέλεις να προστατέψεις τον πολίτη, βάζεις σχετικές ρήτρες στην συμφωνία και το σημαντικότερο φροντίζεις αυτές οι ρήτρες να τηρούνται όταν ο επενδυτής δεν πράττει τα συμφωνηθέντα. Το να λες "Έλα βάλε τα λεφτά σου και μετά προσευχήσου να μην αλλάξω τους νόμους και σου φάω την επένδυση, επειδή θα είμαι δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και άρα θα έχω το δικαίωμα αυτό", είναι το λιγότερο ηλίθιο σε προσωπικό επίπεδο και επικίνδυνο όταν εκπροσωπείς χώρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Petrossortep, ενώ αυτοί που ζητάνε δραχμή ξέρουν τι ζητάνε; ή απλά έχουν έναν καλό τραπεζικό λογαριασμό σε δολάρια και περιμένουν εναγωνίως να αυτοκτονήσει η Ελλάδα να απογειωθεί ο λογαριασμός τους και να έχουν και πλήθος επιχειρηματικών ευκαιριών στην κατεστραμμένη μετέπειτα Ελλάδα.

Χαίρομαι πάντως που ενημερώνεστε από τους Γερμανούς, αυτούς τους κακούς μωρέ, που θέλουν να μας καταστρέψουν.

Διάβασε προσεκτικά το άρθρο που ανέβασες τα 1-6 σημεία και βγάλε συμπέρασμα για το αν μας παίρνει για νέα μέτρα(μεταρρυθμίσεις ή όχι), προκειμένου να πάρουμε τη δόση, να πληρώσουμε τη δόση.

 

Οι Γερμανοί σαν λαός δεν θέλουν να μας καταστρέψουν. Πολλοί δεν έχουν καταλάβει τί συμβαίνει εδώ ή πού ακριβώς οφείλεται.

 

Για να δεις αν φαγώθηκαν λεφτά και πήγαν στην Ελβετία χρειάζεται να μπει εισαγγελέας στις τράπεζες. Όχι Ντράγκι.

 

Έχουμε μείωση μισθών 30% με υποτίμηση ευρώ έναντι δολαρίου 20% μαζί με ανεργία 26%. Είναι που δεν χάνεις αγοραστική δύναμη με το ευρώ.

 

http://olympia.gr/2015/03/26/%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%BF/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ξέρω ότι δεν μας παίρνει η δραχμή. Μέχρι η δραχμή να σταθεροποιηθεί κάπου και να αρχίσει η χώρα να ανακάμπτει και να βελτιώνει την αξιοπιστία της διεθνώς, η μείωση των μισθών κατά 30%, σε συνδυασμό με την υποτίμηση 20% του ευρώ έναντι του δολαρίου θα μας φαίνεται αστεία. Βασικά θα βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου ο στόχος θα είναι να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση όπως η σημερινή. Ξέρεις πιο θα είναι το αυριανό σύνθημα των κομμάτων αν πάμε στην δραχμή; "Ψηφίστε μας για να επαναφέρουμε το βιοτικό επίπεδο στο επίπεδο που ήταν πριν την δραχμή". Αυτό θα είναι το κύριο σύνθημα. Το 26% της ανεργίας ίσως να πέσει, αλλά οι μισθοί θα είναι μισθοί επιβίωσης για πολύ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αν όχι για το σύνολο πλην των ΙΔΙΩΝ ελαχίστων. Και αν νομίζεις ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα επικρατήσουν οι σώφρονες και τίμιοι που θα οδηγήσουν άμεσα την χώρα στην ανάκαμψη, εντάξει, όμορφη σκέψη δεν λέω, όμορφη και αφελής όσο δεν πάει.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οι Γερμανοί σαν λαός δεν θέλουν να μας καταστρέψουν. Πολλοί δεν έχουν καταλάβει τί συμβαίνει εδώ ή πού ακριβώς οφείλεται.

 

Οι Γερμανοί ως λαός, όχι. Η γερμανική πολιτική όμως κινδυνεύει να καταστρέψει όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από εμάς, με την αγαστή συνεργασία των εν Ελλάδι δωροληπτών. Εκτός αν τα δικά μας ελλείμματα δεν είχαν καμία σχέση με τα γερμανικά πλεονάσματα τόσα χρόνια (Siemens, Ferrostaal, Daimler, ThyssenKrupp, ...).

 

Δεν υπάρχει κανείς σώφρων Έλληνας που να μη θέλει να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, αλλά η εξαθλίωση δεν είναι ο σωστός τρόπος.

 

Τουλάχιστον στη Γερμανία υπάρχουν και πιο ψύχραιμες προσπάθειες να προσπεράσουν την κυβερνητική υποκρισία και να αναγνωρίσουν την ιστορική τους ευθύνη για κάποια πράγματα, όπως η παρακάτω εκπομπή του ZDF. Αναγκαστικά από fb, γιατί δεν την βρήκα αλλού υποτιτλισμένη:

 

https://www.facebook.com/video.php?v=384183865099888

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.