Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

«Βόμβα» FT: Ο Τσίπρας έστειλε επιστολή στη Μέρκελ και μιλάει για στάση πληρωμών

Ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει την πεντασέλιδη επιστολή του αναφέροντας ότι «η Αθήνα δεσμεύτηκε για εκπλήρωση των υποχρεώσεών της σε ένδειξη καλής πίστης και στενής συνεργασίας με τους εταίρους ενώ ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Αγκελα Μέρκελ συμπληρώνοντας πως μια αποτυχία εξεύρεσης βραχυπρόθεσμης  χρηματοδότησης  μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα."

http://www.iefimerida.gr/news/197621/vomva-ft-o-tsipras-esteile-epistoli-sti-merkel-kai-milaei-gia-stasi-pliromon

 

Πριν γίνουν κυβέρνηση υποσχέθηκαν να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ. Τώρα λένε πως μάλλον θα τον κρατήσουν και για φέτος. Είπαν πως με το που θα βγούνε κυβέρνηση θα καταπολεμήσουν της Ανθρωπιστική Κρίση και τα Κανάλια. Τι έγινε με τα Κανάλια; Ο υπουργός οικονομικών είπε πριν λίγες μέρες πως οι αυξήσεις στο ΦΠΑ θα είναι ανεπαίσθητες. Ακούγεται πως θα αυξηθεί ο φόρος, ο Έμμεσος Φόρος σε ποτά και τσιγάρα.

Αυτοί δε λέγανε πως οι έμμεσοι φόροι είναι άδικοι και θα τους μειώσουν; Ακολουθούν την ίδια τακτική με τους προηγούμενους (Σαμαράς - ΠΑΣΟΚ) και τους ποιο προηγούμενους (ΠΑΣΟΚ). Το ποιο αντιλαϊκό μέτρο είναι οι αυξήσεις σε ποτά - τσιγάρα - βενζίνη - πετρέλαιο. 

Αντί να νομοθετήσουν από την επόμενη των εκλογών για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, για τα καρτέλ με τα σούπερ μάρκετ που πας και αγοράζεις το Ελληνικό γάλα πιο ακριβά από ότι αν το αγοράζεις στη Γερμανία, αντί να πιάσουν τους μεγαλοφειλέτες, κάθονται και λένε πως ΘΑ κάνουν και ΘΑ ράνουν.

Που είναι τα νομοσχέδια που είχαν έτοιμα από τότε που ήταν αντιπολίτευση; 

Γίνεται γραφικό αλλά έχει δίκιο το ΚΚΕ που μιλάει για την πάταξη του μεγάλου κεφαλαίου. 

 

http://www.protothema.gr/greece/article/460998/ta-ellinopoula-kovoun-poto-kai-tsigaro-logo-krisis-kai-to-rihnoun-sto-hasis/

 

Αν επιτρεπόταν να πωλείται ελεύθερα το χασίς, θα του σκίζανε και αυτού τα ράμματα σε αυξήσεις φόρου. Το πρόβλημά τους δεν είναι να μην καπνίζουμε, αλλά να τα παίρνουν χοντρά μέσω φόρων. 

 

Έγινε επεξεργασία από Alexgk
Link to comment
Share on other sites

Λίγο παλιό αλλά αξίζει τον κόπο για όσους δεν το γνωρίζουν

Το ανέκδοτο με τον Γερμανό…καπετάνιο!

Tης Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Ο Σόιμπλε υπήρξε σαφής. «Oι καταθέτες πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματά τους σε σίγουρες τράπεζες και όχι στο ρίσκο των υψηλών επιτοκίων».

 

Έκανα μία έρευνα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα της, γιατί τελικά οι Γερμανικές τράπεζες μπορεί να ειναι πολλά, όμως μόνο για υγιείς κι ασφαλείς δεν φημίζονται! Οι περισσότερες τράπεζες τους είναι ουσιαστικά… υπό κατάρρευση!

 

Ολα ξεκίνησαν από τη ναυτιλία. Κάποιοι φωστήρες Γερμανοί οικονομολόγοι, σκέφτηκαν ότι επειδή η χώρα τους κατασκευάζει αυτοκίνητα (και έχει βαριά βιομηχανία), μπορεί να ανταγωνιστεί τους Ελληνες και Κύπριους εφοπλιστές. Γιγάντωσαν λοιπόν ένα στόλο κοντέινερ και βγήκαν στη διεθνή αγορά μεταφοράς εμπορευμάτων. Αυτά τη δεκαετία του 90 βρήκαν πρόθυμους τραπεζίτες να τους χορηγήσουν τεράστια δάνεια, με τα οποία τιτλοποίησαν και «μόλυναν» όλο το τραπεζικό τους σύστημα!

Ο οίκος Moodys εκτιμά ότι η έκθεση των 10 μεγαλύτερων τραπεζών στη ναυτιλία ανέρχεται στα 98 δις, γεγονός το οποίο εδώ και μερικούς μήνες έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό τόσο στη Bundesbank, όσο και στην ομοσπονδιακή αρχή οικονομικής εποπτείας BaFin. Το ποσό αυτό είναι, σύμφωνα με τον Αμερικανικό οίκο αξιολόγησης αθροιστικά υπερδιπλάσιο σε σχέση με την έκθεση που υπάρχει στα ομόλογα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, και της Ισπανίας. Ο Andreas Dombret μέλος του Δ. Σ. της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας προειδοποίησε τόν Φεβρουάριο ότι η κρίση στη ναυτιλία θα τινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα. Ηδη οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες στη ναυτιλία η HSH Nordbank και η Commerzbank, έχουν τεθεί κάτω από τη στενή εποπτεία τόσο της Budesbank όσο και του BaFin. H Commerzbank το 2012 απορρόφησε την άλλη μεγάλη Γερμανική τράπεζα τη Deutsche Shiffsbank και στη συνέχεια έκλεισε το ναυτιλιακό της κομμάτι, το οποίο αγωνίζεται μάταια να πουλήσει.

Και ενώ λοιπόν η Μέργκελ με θράσος, εξαγγέλλει πώς οι επενδυτές μέτοχοι, ομολογιούχοι και καταθέτες πρέπει να χάνουν τα χρήματά τους -όταν οι τράπεζες πτωχεύουν- η HSH Nordbank που παραμένει στη ναυτιλία, αναγκάστηκε να ζητήσει και να λάβει κρατική βοήθεια ύψους 1,3 δις ευρώ, από το κρατίδιο Schleswing Holstein το οποίο είναι μέτοχός της, για να μην πτωχεύσει από τις κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν από τα επισφαλή δάνεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι το KG Funds που διογκώθηκε την δεκαετία του 90 με τη ναυτιλία.

Οι αυστηροί Γερμανοί που διαφημίζουν παντού τη δίκαιη φορολογική μεταχείρισή τους, πρόσφεραν σε αυτά τα Funds… αφορολόγητες επενδύσεις. Τις μέρες της ναυτιλιακής άνθησης εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί με οικονομική επιφάνεια, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, μηχανικοί, έσπευσαν να τοποθετήσουν εκεί χρήματα έχοντας το πλεονέκτημα της μη φορολόγησης και των υψηλών αποδόσεων. Τα Funds αυτά αγόρασαν και ναυπήγησαν εκατοντάδες πλοία σε υψηλές τιμές, λαμβάνοντας παράλληλα άφθονα δάνεια από τις Γερμανικές τράπεζες. Όμως το 2008 η φούσκα των αξιών των πλοίων έσπασε ξαφνικά και από το 2009 η ναυτιλία μπήκε στην περιπέτεια της κρίσης.

Όλα αυτά τα πλοία σήμερα έχουν χάσει και το 70% της αξίας τους και έχουν αποδομήσει κάθε πρόβλεψη των δανειακών τους συμβάσεων. Είναι μία άνευ προηγουμένου καταστροφή την οποία τα KG Funds αδυνατούν να διαχειριστούν διότι δεν έχουν την τεχνογνωσία του εφοπλιστή. Τα πλοία τους βγήκαν στην αγορά για να πωληθούν, ώστε να συμμαζέψουν μέρος της ζημιάς τους. Οι Ελληνες εφοπλιστές έκαναν πάρτι αγοράζοντας για ένα κομμάτι ψωμί πολλά από τα πλοία που έβγαλαν στο σφυρί οι Γερμανικές τράπεζες.Έτσι εξηγείται λοιπόν η κίνηση «του πνιγμένου που κρέμεται από τα μαλλιά του», και το ζητιάνεμα προς τους πελάτες των Κυπριακών τραπεζών. Εξηγείται και το μίσος εναντίον της Ελλάδας και Κύπρου και η άρνηση αλληλεγγύης. Η ναυτιλία της Γερμανίας βούλιαξε από τον ανταγωνισμό των Ελλήνων και Κύπριων εφοπλιστών πού μετά την καταστροφή, αγοράζουν πάμφθηνα τα καράβια τους.

Μπορεί εμείς να διδαχθήκαμε πικρά τι σημαίνει δημοσιονομική σπατάλη (και που μας οδήγησε), οι Κύπριοι τι σημαίνει έκθεση και πιστωτική σύνδεση (σε χώρα με επισφαλή ομόλογα), αλλά πιο πριν οι Γερμανοί πήραν το δικό τους μάθημα. Έμαθαν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι επειδή φτιάχνεις καλά αυτοκίνητα και ηλεκτρικές σκούπες, δεν μπορείς να ανταγωνισθείς τους Ελληνες και Κύπριους εφοπλιστές που κυριαρχούν στις παγκόσμιες θάλασσες 3000 χρόνια!

Το σύντομο ανέκδοτο με δύο λέξεις που προκαλεί γέλιο στους ναυτιλιακούς κύκλους είναι «Γερμανός… καπετάνιος»!

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να τους φορολογήσει «λογικά» - λίγο περισσότερο από όσο τους στοιχίζει να έχουν ξένες σημαίες, πατώντας στην εγωπάθεια τους να επιδεικνύουν τα βαπόρια τους με ελληνική. Τους αρπάζει και ένα πόσο για το κότερο και τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Ναι. ''μπορεί''.

 

Έλα όμως που δεν θέλει... ουτε οι προηγούμενοι ούτε οι νυν (ούτε και στους πιθανούς ''αεί'' βλέπω φώς). Είναι βλέπεις μεγάλο το δέλεαρ να τάζουν στο πόπολο ότι θα τους αρμέξουν κανονικά. Είναι και η ανικανότητα τους στην αντιγραφή πιο πετυχημένων μοντέλων, προσπαθώντας να καλύψουν τη δική τους εγωπάθεια να ''πρωτοτυπήσουν''....

 

μέχρι να δώκουν σύνταξη σε καμία άγαμη θυγατέρα, και σε όποιον φίλο κλείνει 2 σαβατοκύριακα στον εργασιακό βίο, καλοί είναι. Απο εκεί και μετά το χάος

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να τους φορολογήσει «λογικά» - λίγο περισσότερο από όσο τους στοιχίζει να έχουν ξένες σημαίες, πατώντας στην εγωπάθεια τους να επιδεικνύουν τα βαπόρια τους με ελληνική. Τους αρπάζει και ένα πόσο για το κότερο και τέλος.

 

 

Εγωπάθεια κατα 25% να φανταστώ μιας και μόνο το 25% των βαποριών ελληνικής ιδιοκτησίας έχουν ελληνική σημαία; Εκτός και αν ξέρεις κάτι παραπάνω στο συγκεκριμένο θέμα (χωρίς ίχνος ειρωνείας).

Link to comment
Share on other sites

 

:rofl:

 

ωραιες κωλοτουμπες και οι αποψινες btw, breakdance το ναυτακι 

 

 

 

Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε οτι θετικό εγινε τα τελευταία 5 χρονια

 

Τα μεσοπρόθεσμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι γνωστά και τα κληρονομήσαμε, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν υλοποίησαν προγράμματα, στα οποία είχαν δεσμευτεί και δεν έχουν εκταμιευτεί χρήματα από τον περασμένο Αύγουστο.

 

http://www.protothema.gr/politics/article/462052/deite-live-ti-sunedeuxi-merkel-tsipra/

 

edit :  "ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ"  

 

μην ξεχασετε αυριο να δειτε το πρωτοσελιδο στην kontra news :hehe:

 

edit #2 :

 

 

 : 20489671.jpg

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2262259

 

 

Από την Κυριακή το βράδυ έχει δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά γεγονότων που, το καθένα μεμονωμένο, δεν δείχνει να είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αν όμως  κάποιος τα τοποθετήσει κάτω ένα συνολικότερο πρίσμα, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Ας τα δούμε.

Εχθές Δευτέρα, ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκάλυψε στα «ΝΕΑ» πως η Ελληνική κυβέρνηση είχε στείλει αντιπροσωπεία στην Τεχεράνη, για να συζητήσει πιθανή αγορά χρέους από το Ιράν. Είτε μέσω συμμετοχής σε δημοπρασίες Ε.Γ.Ε.Δ., είτε αποκτώντας Ελληνικά ομόλογα. Η απάντηση ήταν αρνητική. «Πικάντικη» και με σημασία λεπτομέρεια: επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρώτος εξάδελφος του Έλληνα πρωθυπουργού, ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών, καθηγητή κυρίου Ν. Κοτζιά. 

Ο οποίος ΥΠΕΞ, με την σειρά του, θα βρίσκεται στις 25 Μαρτίου στην Κίνα, για διαβουλεύσεις και συζητήσεις συνεργασίας με την ηγεσία του Ασιατικού γίγαντα. Την συγκεκριμένη επίσκεψη με την παραπάνω αποκάλυψη του έγκριτου δημοσιογράφου, «συνδέει» ένας ορυμαγδός φημών και εκκωφαντικών ψιθύρων που ισχυρίζονται πως πραγματοποιείται για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Τις προηγούμενες δε ημέρες, είχαμε δημοσιεύματα που ανέφεραν επίσπευση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Μόσχα. Από τον Μάιο αρχικά, για τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας. Δημοσιεύματα που απέδιδαν την αλλαγή χρόνου σε προσπάθεια εξεύρεσης άμεσης λύσης για το οξύ χρηματοδοτικό πρόβλημα του Δημοσίου.

Όλες αυτές οι κινήσεις που γίνονται και οι φήμες που διακινούνται, το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν, είναι η δημιουργία ψεύτικων ελπίδων. Καμία χώρα δεν πρόκειται να δανείσει την Ελλάδα. Όχι χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ευρωζώνης και του Δ.Ν.Τ. Για πολλούς και ποικίλους λόγους. Κυριότεροι οι εξής δύο:

- Καμία χώρα δεν θα ρισκάρει τις εμπορικές σχέσεις της με την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον πλανήτη.

- Καμία χώρα δεν θέλει να προκαλέσει την εχθρική αντίδραση του Δ.Ν.Τ. Δεν βοηθά την οικονομία καμίας χώρας η εμπορική αντιπαλότητα με άλλες 186. Και όλες οι χώρες θέλουν να έχουν διαθέσιμη την συνεργασία του Ταμείου αν, ό μοι γένοιτο, την χρειαστούν.

Επιπλέον, όλες οι χώρες που εμφανίζονται σαν υποψήφιοι χρηματοδότες, έχουν σημαντικότατους λόγους η κάθε μία, να μην προχωρήσουν σε τέτοια κίνηση. Το Ιράν βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση. Το τελευταίο που θέλει είναι να προκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Η Ρωσία έχει δυο σφοδρές κρίσεις ν αντιμετωπίσει. Μία εσωτερική οικονομική (δανείζεται με 13%) και μία γεωπολιτική στα σύνορά της, με το ζήτημα της Ουκρανίας. Η Κίνα έχει ξεκινήσει μία εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία αναδιοργάνωσης της οικονομίας της. Προσπαθεί ν’ αποφύγει τις συνέπειες της υπερβολικά γρήγορης ανάπτυξης που γνώρισε τα προηγούμενα πολλά χρόνια. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι μια επιδείνωση σχέσεων με έναν εμπορικό εταίρο που εισάγει ένα τεράστιο όγκο προϊόντων της. Στην Βενεζουέλα καλύτερα να μην αναφερθώ. Οι ουρές στα καταστήματα λιανικής της, μιλούν από μόνες τους.

Πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό πως, στην δεδομένη κατάσταση, η μόνη πηγή χρηματοδότησης βρίσκεται στους Ευρωπαίους εταίρους και το Δ.Ν.Τ. Οτιδήποτε άλλο παρουσιάζεται σαν επιλογή, απλά προκαλεί αποπροσανατολισμό από το ουσιαστικό πρόβλημα.



Πηγή:www.capital.gr

 

 

μάλλον οδεύουμε κατά το ''plan B''

 

201B4DDD-170B-42E0-9CA4-E59A7463A09B.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ελεύθερος χωρις πρόστιμο ο Παπακωνσταντίνου. Η άνεργη που πούλαγε κουλούρια, έφαγε 5,000 Ευρώ.

olympia

 

Δεν είναι ειρωνεία; Δε θέλω να μπω στη διαδικασία του Λαϊκού Δικαστηρίου. Είμαι κατά. Όμως νομίζω πως πολλές φορές η δικαιοσύνη πηγάζει από τη συνείδηση του κόσμου. Δηλαδή, από το τι πιστεύει ο κόσμος για μία υπόθεση. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κόσμος τον πολιτικό δεν τον έχει για αθώο (η πλειοψηφία του κόσμου). Όπως δεν έχει για ένοχη αυτήν την άνεργη γυναίκα που για να ζήσει πουλούσε κουλούρια και όχι για να κάνει βίλες, να έχει μεγάλες καταθέσεις στην Ελβετία και κότερα. Είπαμε, θα ξεχρεώσουμε ξεζουμίζοντας τη λαϊκή βάση. 

Έγινε επεξεργασία από Alexgk
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

@hypnz,

Λάθος. Αν ήταν κανένας άλλος που θα είχε φτάσει να κάνει οτι ο Παπακωνσταντίνου, απλά θα την γλίτωνε όπως αυτός! Το όνομα μόνο θα άλλαζε.

Για να τον κατηγορούσαν για εσχάτη προδοσία έπρεπε να είναι κάποιοι "άλλοι" που "θα μπορούσαν και θα ήθελαν" να τον καταδικάσουν. Φυσικά, εφόσον είναι πραγματικά ένοχος για ένα τέτοιο έγκλημα.

Έγινε επεξεργασία από TopCLR
Link to comment
Share on other sites

" ψηφισα συριζα, τους στηριζω αλλα βγαζω τα λεφτα μου εξω, οταν καλυτερεψουν  τα πραγματα θα τα επιστρεψω "   :hehe: 

 

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1317401/meiothhkan-78-dis-oi-katatheseis-stis-ellhnikes-tr.html

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν κρατάς τις αριστερές ανθελληνικές προβοκάτσιες σου για τον εαυτό σου και τους ομοίους σου. Μπορείτε να ξεκ@βλώνετε σε έναν ηχομονωμένο χώρο όσο θέλετε με αριστερά και ανθελληνικά συνθήματα χωρίς να ενοχλείτε εμάς τους υπόλοιπους.

 

Προφανώς η παραπάνω φράση έχει μπόλικη σάλτσα για να σου δείξω ότι αυτή την στιγμή απαιτείς να φιμώσεις μια ομάδα ανθρώπων, η οποία μάλιστα σε περίπτωση πολέμου θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, όταν εσύ θα γινόσουν έξω φρενών αν κάποιος απευθυνόταν σε σένα στο ίδιο πνεύμα.

 

 

Όχι να απαντήσεις στις μπόλικες σάλτσες,

 

OK, που ακριβώς είδες τις ανθελληνικές προβοκάτσιες της Αριστεράς; Επιχειρήματα θέλω, όχι "θα", "ισως", "αν"...

 

Και νόμιζα ότι οι παρελάσεις αυτές καθεαυτές ήταν εθνικιστικές και αναχρονιστικές. Ξαφνικά γίνανε εορτασμοί και πανηγύρια; Βρε πως αλλάζουν οι καιροί και οι απόψεις.

Και αντίθετα με αυτό που καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου, αυτά τα παιδιά είναι σκεπτόμενα άτομα και κακώς εκφράζεσαι για αυτούς με αυτόν τον τρόπο. "Ευτυχώς που δεν παίρνουν αποφάσεις". "Κανείς δεν ρωτάει και ούτε θα ρωτήσει την γνώμη τους". Ωραία πράγματα. Πως φαίνεται αυτός που κυβερνάει...

 

Είναι αναχρονιστικές, και ειδικά οι μαθητικές είναι και γελοίες, δεν άλλαξα γνώμη επειδή κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σκεφτόμενα? Κακώς εκφράζομαι έτσι για άτομα που θέλουν να μπουκάρουν στην Πόλη; Ντάξυ, εδώ γελάμε, όλη τους η εκπαιδευση είναι για να σταματήσουν να σκέφτοντε αλλά να εκτελούν γιατί αν σκεφτούν ότι ο Τούρκος που έχουν πάει να σκοτώσουν μπορεί να έχει οικογένεια και παιδιά τότε μπορεί να μην τον σκοτώσουν και να μην βγει η αποστολή. 

Έγινε επεξεργασία από Myralis
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά σε καιρό πολέμου πχ, όταν κάποιος εισβάλει στην χώρα σου και απειλεί την οικογένεια σου, ποιός θα κάτσει να σκεφτεί την οικογένεια του κακού εισβολέα? 

 

Λατρεύω πως έχεις βγάλει και καταλάβει τα πάντα για τον στρατό. 

 

Είναι ξεκάθαρο πως όποιος έχει βαλθεί αυτή η γενιά να μισεί οποιοδήποτε αρχή (αστυνομία πχ) ή στρατό έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

 

Καλά τα έλεγε ο Κίσινγκερ. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω οτι θέλουν να μπουκαρουν στην πολή ουτε κανείς είναι υπερ των εθνικιστηκών συνθημάτων. Άλλωστε στους έφεδρους απαγορεύοντε τα εθνικιστικά συνθηματα.Πυροβολημένοι που γουστάρουν υπάρχουν σίγουρα.

Αλλά για τους επαγγελματίες δεν νομίζω ότι ειναι κακό. Δεν μπορείς να πάς να πολέμήσεις ούτε να κάνεις στρατιωτική παρέλαση ''θα ναι σαν να μπαινει η ανοιξη''

Δεν είναι ωραίο αλλά αναγκαίο κακό.

Κάτι συνθήματα που λέγαμε φαντάροι που ήταν μη εθνικιστικα με κάτι αετους και κάτι τετοια ήτανε τελίως ντεγκαβλε και αστεία.

Και γω ψιλοαριστερός είμαι αλλά καποια πράγματα δεν γίνεται να μην τα αποδεχτεις.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο σημείο που τάσσομαι υπέρ της γνώμης του yanni είναι οτι ο καθένας οφείλει να κοιτάει τη δουλειά του και στη προκειμένη περίπτωση η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με τα δικά της σοβαρά στο δικό της πεδίο.

 

Για τα υπόλοιπα που γράφτηκαν θα αφήσω απλά μερικές γραμμές της άποψης κάποιου φίλου ενός φίλου μου που πέτυχα στο fb.

 

post-30469-0-95932100-1427379048.png

Link to comment
Share on other sites

εμεις μια χαρα τα λεγαμε  στην πρωινη εκπαιδευση  ( οποτε θυμοντουσαν τα στελεχη οτι υπαρχει μεσα στο προγραμμα και πρεπει να την κανουμε )

μας εβγαζε στο μπερναμπεου ο δοκιμος και οπως τρεχαμε μαζι του   φωναζαμε  για την αγια σοφια  τα ημια και κατι τουρκους "σκυλους απιστους"  :D

 

δεν μπορω να φανταστω  θητεια χωρις  εθνικιστικα συνθηματα, ειναι σαν  χαμπουργερ  χωρις μπιφτεκι ! σε μια  στρατιωτικη παρελαση  ομως πρεπει να ακουγονται τα οργανα της ορχηστρας με μια εμφαση στα  τυμπανα (για να δινουν τον ρυθμο στο βημα) και τιποτα αλλο.

 

 τωρα, το αν αυτοι που τα φωναξαν τα συνθηματα μπροστα στον κοσμο ειναι επαγγελματιες ή οχι, και το αν  αυτα τα συνθηματα ειναι οντως εθνικιστικα,  ειναι δευτερευουσας σημασιας  πιστευω. 

 

 

 

 Κακώς εκφράζομαι έτσι για άτομα που θέλουν να μπουκάρουν στην Πόλη; Ντάξυ, εδώ γελάμε, όλη τους η εκπαιδευση είναι για να σταματήσουν να σκέφτοντε αλλά να εκτελούν γιατί αν σκεφτούν ότι ο Τούρκος που έχουν πάει να σκοτώσουν μπορεί να έχει οικογένεια και παιδιά τότε μπορεί να μην τον σκοτώσουν και να μην βγει η αποστολή. 

 

 

αιτουμαι να ανοιξει και να γινει sticky, καινουργιο τοπικ  με τιτλο "κορυφαια μαργαριταρια μελων του lab" στο οποιο θα υπαρχει μειωμενο ( ή ακομα καλυτερα ανυπαρκτο) moderation :hehe: 

 

ειναι απολαυστικα ειρωνικο  παντως, να διαβαζω δημοσιευσεις αριστερου με ορθογραφια που θυμιζει  χρυσαυγιτη :rofl:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά σε καιρό πολέμου πχ, όταν κάποιος εισβάλει στην χώρα σου και απειλεί την οικογένεια σου, ποιός θα κάτσει να σκεφτεί την οικογένεια του κακού εισβολέα

 

Λατρεύω πως έχεις βγάλει και καταλάβει τα πάντα για τον στρατό. 

 

Είναι ξεκάθαρο πως όποιος έχει βαλθεί αυτή η γενιά να μισεί οποιοδήποτε αρχή (αστυνομία πχ) ή στρατό έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

 

Καλά τα έλεγε ο Κίσινγκερ. 

 

Λατρευω πως μπερδευεις τις καταστάσεις.

 

Τελευταία φορά που κοίταξα τον χάρτη, η Istanbul, (Κωσταντινούπολη αν προτιμάς) άνηκε στην Τουρκία. Συνεπώς, εμείς θα έχουμε εισβάλει σε ξένη χώρα  αν Έλληνες ΟΥΚάδες βρεθούν να σκοτώνουν Τούρκους στην Πόλη και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα μου. Εκεί βλέπω εγώ τον εθνικισμό, όταν ένα σύνθημα καλεί σε Ελληνική εισβολή σε μια άλλη χώρα, μην μου τα φέρνεις τούμπα και μου μιλάς για εισβολή εδώ.

 

 

ειναι απολαυστικα ειρωνικο  παντως, να διαβαζω δημοσιευσεις αριστερου με ορθογραφια που θυμιζει  χρυσαυγιτη :rofl:

 

Που είναι τα βαριά ορθογραφικά λάθη που θυμίζουν Χρυσαυγίτη; Μόνο το "Εντάξυ" βαριέμαι να γράφω "εν τάξη"

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.