Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Αποστάσεις Μαξίμου, Λαπαβίτσα από Βαρουφάκη | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Γ. Σταθάκης: Δεν μίλησα για πρόβλημα ρευστότητας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αν σε αυτά προσθέσουμε αντίστοιχες περιπτώσεις είπα-ξείπα-δεν είπα, που γίνανε το τελευταίο χρονικό διάστημα, το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι την μεταφορά των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τις μεταφράσεις όπου χρειάζεται αυτών, τις κάνει το ίδιο άτομο

Wv4GTI9.gif

• Like 1

Παιχνίδια; Αγόρι αν δεν το κατάλαβες αυτή είναι η σκακιέρα. Το να βάλεις το κεφάλι στην άμμο και να αγνοείς το πως λειτουργεί η αγορά, μπορεί να προσφέρει άφθονο γέλιο σε μερικούς, αλλά σίγουρα όχι σε αυτούς που σου έδωσαν τις τύχες τους για να τις διαχειριστείς.

Και Γιώργο ο δεύτερος ενικός δεν πηγαίνει σε σένα προφανώς

@honda22,

Πριν κάποιους μήνες την έλεγα σε αυτούς που ανέφεραν άσχημα νέα για την Ελλάδα με αυτόν ακριβώς το τόνο που χρησιμοποιείς τώρα και εσύ. Αδερφέ φουλ φιλικά αυτό το πράγμα είναι αηδία. 

Προφανώς και το "Δώσεε" το είπα ειρωνικά. Σαφώς και δεν χαίρομαι με αυτά που βλέπω να γίνονται.

• Like 1

Πιτσιρίκος: Ανοιχτή επιστολή και πρόσκληση στην Άνγκελα Μέρκελ

Αγαπητή Άνγκελα, δεν μου είσαι καθόλου αγαπητή αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου. Άνγκελα, καταλαβαίνω πως δεν σου άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα αλλά σκέφτομαι πως θα μπορούσαμε να το διορθώσουμε.

Είναι ολοφάνερο πως δεν σε συγκινούν καθόλου οι εκλογές.

Είναι ολοφάνερο πως δεν σε συγκινεί η Δημοκρατία.

Η στάση σου απέναντι στην πρόσφατα εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση στρώνει τον δρόμο για τους φασίστες της Ευρώπης.

Άνγκελα, εγώ θα πρότεινα να ψηφίζουν μόνοι οι Γερμανοί στην Ευρώπη.

Εμένα μου αρέσει το Δ” Ράιχ. Μου αρέσει γιατί ξέρω πως θα έχει την τύχη του Γ΄ Ράιχ.

Πάντως, μπράβο σου που κατάφερες να μετατρέψεις την Ευρωπαϊκή Ένωση σε Δ΄ Ράιχ.

Άνγκελα, έχεις καταφέρει να κάνεις ξανά τους Γερμανούς τον πιο μισητό λαό της Ευρώπης.

Αυτό μπορεί να σου το συγχωρήσουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι -φάνηκαν μεγαλόκαρδοι και στο παρελθόν- αλλά δεν θα σου το συγχωρήσουν οι Γερμανοί.

Βέβαια, ένα πιόνι κι εσύ, αλλά εσύ το επέλεξες να γίνεις πιόνι· δεν σε υποχρέωσε κανείς.

Άνγκελα, θέλω να σε προσκαλέσω στην Ελλάδα.

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμα προγραμματικές δηλώσεις, οπότε σκέφτηκα πως μπορείς να τις κάνεις εσύ.

Αφού δεν έχει καμία σημασία ποιο κόμμα ψηφίζουν οι Έλληνες, έλα εσύ να ανακοινώσεις το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση.

Επίσης, να επιλέξεις και τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δεν θέλω να σε επηρεάσω αλλά, αν θεωρείς πολύ προχωρημένο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας να είναι Γερμανός, σου έχω μια πρόταση:

Να κάνεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Άνγκελα, το πειραματόζωο της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες.

Το πειραματόζωο της Ευρώπης είναι η Γερμανία. Και οι Γερμανοί.

Το τέλος των πειραμάτων σε ανθρώπους το ξέρεις. Από την πρόσφατη ιστορία της χώρας σου.

Καλή τύχη!

(Το κείμενο είναι αφιερωμένο στον Γερμανό δημοσιογράφο -μεγάλης εφημερίδας- που μου ζήτησε συνέντευξη πριν από δυο μέρες. Του ζήτησα 5 χιλιάδες ευρώ, για να του δώσω συνέντευξη, λέγοντάς του πως τα χρειάζομαι για να αγοράσω γαλλικές σαμπάνιες. Δεν θα μας τρελάνετε εσείς. Θα σας τρελάνουμε εμείς.)

• Like 1

νομιζω ειναι το λιγοτερο που μπορει να κανει σαν μελος  συμμετεχοντας στο thread ο χοντας, δεδομενου οτι απο τους 10 ψηφισανε οι 6 και απο αυτους οι μισοι το ριξανε εκει που το ριξανε λογω αφραγκιας - απελπισιας - " ας τον  δοκιμασουμε και αυτον μωρε"  - " αν κανει τα 2 απο τα 10 που υποσχεθηκε παλι ο καλυτερος θα ειναι " κλπ 

γι αυτους που το ριξανε συριζα λοιπον, αμα κηρυξει το κρατος αυριο  σταση πληρωμων θα την πληρουσουμε μετα ΟΛΟΙ ! οπως και πριν 5 χρονια, γι αυτους που χαψανε το "λεφτα υπαρχουν"  μπηκε η χωρα σε μνημονιο,  δημοκρατικα πραγματα .... 

• Like 1

Δε νομίζω πως έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι αποκλείονται τα χειρότερα. Όμως, όλες οι αποφάσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα ελήφθησαν υπό το καθεστώς φόβου και έχει αποδειχτεί ότι ήταν καταστροφικές. Ούτε εγώ θέλω συγκρούσεις και τελεσίγραφα (από οποιαδήποτε πλευρά). Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να αποδεχόμαστε την κατηγορία ότι είμαστε η πηγή των οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης.

Στο τωρινό κλίμα -έστω συμβολικής- αντίστασης, εμένα πάντως μου κακοφάνηκε το "Δώσεεε" παραπίσω. Ίσως να είχε διαφορετική χροιά από ό,τι καταλάβαμε, αλλά κι αυτό είναι αναμενόμενο μέσα σε ένα φόρουμ. Απλά θέλει λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια για να εξηγούμαστε χωρίς να παρεξηγούμαστε.

Πάντως, ούτε λογοκρίνουμε κανέναν ούτε απαγορεύουμε την αντίθετη άποψη. Απλά θέλω να ελπίζω ότι επιτέλους θα υπάρξει μια ομοψυχία προς την τωρινή κατεύθυνση: να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο από την εξαθλίωση. Το αν θα το πετύχουμε, θα φανεί στην πορεία. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει αύριο η κυβέρνηση αν τους γιουχάρουμε, όπως δεν άλλαξε και η προηγούμενη με αυτόν τον τρόπο.

Δε θα ήταν καλύτερο μέχρι να ξαναπροκηρυχτούν εκλογές όποιος διαφωνεί να το κάνει λχ χωρίς να παρακινεί τον Ντάισελμπλουμ να σπάσει τον τσαμπουκά του Βαρουφάκη ή ό,τι άλλο παρεμφερές;

• Like 4

Οι έλληνες έχουν ομοψυχία μέχρι να τους δαγκώσεις το (σαπιο) κουλούρι τους. Αν τα ΔΙΚΑ μου οικονομικά χειροτερέψουν λίγο για να σταματήσει να τρώει απο τα σκουπίδια ο δίπλα, δεν συμμετέχω γιατι ειναι καταστροφικό και δεν θένε οι αγορες και παπαρουνες μάντολες.

Αυτοι είμαστε.-

• Like 2

Οι έλληνες έχουν ομοψυχία μέχρι να τους δαγκώσεις το (σαπιο) κουλούρι τους. Αν τα ΔΙΚΑ μου οικονομικά χειροτερέψουν λίγο για να σταματήσει να τρώει απο τα σκουπίδια ο δίπλα, δεν συμμετέχω γιατι ειναι καταστροφικό και δεν θένε οι αγορες και παπαρουνες μάντολες.

Αυτοι είμαστε.-

Απο την άλλη κάποιος μπορεί να σου πει ότι και το "εγώ δεν έχω τίποτα να χάσω" είναι εξίσου εγωιστικό και παρτάλικο. 

Και στο τέλος τέλος σου περνάει απο το μυαλό ότι ο λόγος που ο Χ πολίτης αυτής της χώρας δε θέλει πειράματα είναι επειδή πολύ απλά πιστεύει ότι δε σταματήσει κανείς να τρώει απο τα σκουπίδια; Το αντίθετο μάλιστα. Θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός στους κάδους. 

Δε νομίζω πως έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι αποκλείονται τα χειρότερα. Όμως, όλες οι αποφάσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα ελήφθησαν υπό το καθεστώς φόβου και έχει αποδειχτεί ότι ήταν καταστροφικές. Ούτε εγώ θέλω συγκρούσεις και τελεσίγραφα (από οποιαδήποτε πλευρά). Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να αποδεχόμαστε την κατηγορία ότι είμαστε η πηγή των οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης.

Στο τωρινό κλίμα -έστω συμβολικής- αντίστασης, εμένα πάντως μου κακοφάνηκε το "Δώσεεε" παραπίσω. Ίσως να είχε διαφορετική χροιά από ό,τι καταλάβαμε, αλλά κι αυτό είναι αναμενόμενο μέσα σε ένα φόρουμ. Απλά θέλει λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια για να εξηγούμαστε χωρίς να παρεξηγούμαστε.

Πάντως, ούτε λογοκρίνουμε κανέναν ούτε απαγορεύουμε την αντίθετη άποψη. Απλά θέλω να ελπίζω ότι επιτέλους θα υπάρξει μια ομοψυχία προς την τωρινή κατεύθυνση: να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο από την εξαθλίωση. Το αν θα το πετύχουμε, θα φανεί στην πορεία. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει αύριο η κυβέρνηση αν τους γιουχάρουμε, όπως δεν άλλαξε και η προηγούμενη με αυτόν τον τρόπο.

Δε θα ήταν καλύτερο μέχρι να ξαναπροκηρυχτούν εκλογές όποιος διαφωνεί να το κάνει λχ χωρίς να παρακινεί τον Ντάισελμπλουμ να σπάσει τον τσαμπουκά του Βαρουφάκη ή ό,τι άλλο παρεμφερές;

Γιατί μέχρι στιγμής νόμζα ότι η επικρατούσα άποψη ήταν ακριβώς η αντίθετη; Ότι δηλαδή η πηγή των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας είναι η Ευρώπη; 

Πέραν τούτου τι να ζητήσεις ρε acct όταν δεν μπορείς να παίξεις μπάλα στα οικονομικά σου; Μέχρι και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο σούργελο και αν είναι έλεγε για απορρόφηση χρημάτων απο τη καβάντζα του ΤΧΣ, απο ΕΣΠΑ και απο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Νταξ μακάρι να πατάξουν την τελευταία, αλλά οι άλλοι δυο πόροι ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν είναι δικοί μας για να τους κάνουμε ότι θέλουμε.

• Like 1

Απο την άλλη κάποιος μπορεί να σου πει ότι και το "εγώ δεν έχω τίποτα να χάσω" είναι εξίσου εγωιστικό και παρτάλικο. 

Και στο τέλος τέλος σου περνάει απο το μυαλό ότι ο λόγος που ο Χ πολίτης αυτής της χώρας δε θέλει πειράματα είναι επειδή πολύ απλά πιστεύει ότι δε σταματήσει κανείς να τρώει απο τα σκουπίδια; Το αντίθετο μάλιστα. Θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός στους κάδους. 

Αυτο που ξέρω ειναι απο τα σκουπίδια τρωνε με ευρω. Με δραχμη δεν θυμαμαι κατι αντιστοιχο. Ποτε. Δεν ειχα δει ανθρωπο να ψαχνει για φαγητο. Και μενω επαρχία.

Και στην τελικη, δεν εχει να χασει το 70% των ελληνων. Αν εχει να χασει το αλλο 30% ας ειναι. Δεν θα πεινασει το 30%

• Like 3

Γιατί μέχρι στιγμής νόμζα ότι η επικρατούσα άποψη ήταν ακριβώς η αντίθετη; Ότι δηλαδή η πηγή των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας είναι η Ευρώπη;  Πέραν τούτου τι να ζητήσεις ρε acct όταν δεν μπορείς να παίξεις μπάλα στα οικονομικά σου; Μέχρι και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο σούργελο και αν είναι έλεγε για απορρόφηση χρημάτων απο τη καβάντζα του ΤΧΣ, απο ΕΣΠΑ και απο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Νταξ μακάρι να πατάξουν την τελευταία, αλλά οι άλλοι δυο πόροι ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν είναι δικοί μας για να τους κάνουμε ότι θέλουμε.

Μα και το ΕΣΠΑ και ΤΧΣ είναι δικά μας λεφτά, με τον ίδιο τρόπο που είναι ο φόρος του (πλουσιότερου) Αθηναίου που γίνεται οδικό έργο σε ένα (φτωχό) νησί του Αιγαίου. Βασική ιδρυτική αρχή της ΕΕ είναι η άμβλυνση των ανισοτήτων. Η ανακατανομή πόρων προς τις υστερούσες περιφέρειες είναι προφανώς ο τρόπος να την πετύχεις.

Αυτός ακριβώς ήταν και ο στόχος της συμφωνίας του '53 που έχτισε τις βάσεις για να καταφέρει να είναι η Γερμανία η χώρα που είναι σήμερα. Και ζούμε την επιβεβαίωση του ρητού ότι ο ευεργετηθείς είναι συχνά ο πιο αχάριστος...

Και, για να το δούμε και πιο προσεχτικά. Πώς συμβαίνει η Γερμανία να κατέχει ηγεμονική θέση σήμερα στην Ευρώπη; Προσπερνώ ότι με την παραπάνω συμφωνία πέρα από το κούρεμα του χρέους (τα υπογράφοντα κράτη) κατασκευάσαμε εξαγωγική βιομηχανία στη Γερμανία την ίδια περίοδο που στην Ελλάδα ακόμη μαστιζόμασταν ουσιαστικά από εμφύλιο. Προσπερνώ ότι δεσμευτήκαμε να περιορίσουμε τις εξαγωγές μας και να αυξήσουμε τις εισαγωγές μας για να βελτιώσουμε το εμπορικό τους ισοζύγιο. Προσπερνώ κι ότι τους επιτρέψαμε -άκουσον- να πληρώσουν ό,τι περίσσεψε ακόμη και σε μάρκα.

Συμβαίνει διότι επί χρόνια η Γερμανία εκμεταλλεύεται το Ευρώ ως ένα νόμισμα που την εξυπηρετεί απίστευτα να διευρύνει συνεχώς τα εμπορικά της πλεονάσματα εις βάρος των υπόλοιπων εταίρων της στην ΕΕ, ενώ αρνείται πεισματικά να συναινέσει σε μια ορθολογική ανακατανομή τους. Μα αυτό δεν είναι νομισματική ένωση, και σίγουρα δεν είναι η "Οικονομική και Νομισματική Ένωση" του Ντελόρ.

Απεμπολεί εντελώς την έννοια της οικονομικής σύγκλισης, δεν επιδιώκει ενιαία, κοινά επωφελή νομισματική πολιτική και έχει οδηγήσει σε έναν χάρτη που σχεδόν θυμίζει τις δυνάμες του άξονα το 1940. Όπως θα έλεγαν κι οι φίλοι μας, what's wrong with this picture? Σίγουρα όχι μόνο το χρέος της Ελλάδας.

• Like 2

Αυτο που ξέρω ειναι απο τα σκουπίδια τρωνε με ευρω. Με δραχμη δεν θυμαμαι κατι αντιστοιχο. Ποτε. Δεν ειχα δει ανθρωπο να ψαχνει για φαγητο. Και μενω επαρχία.

Και στην τελικη, δεν εχει να χασει το 70% των ελληνων. Αν εχει να χασει το αλλο 30% ας ειναι. Δεν θα πεινασει το 30%

Α μάλιστα. Δεν ήταν ορολογιακή βόβμα το πως είχε διαρθρωθεί η οικονομία μας τα απο τη μεταπολίτευση και μετά. Το ευρώ μας έκανε ότι μας έκανε και πριν είμασταν ζάχαρη και θα εξακολουθούσαμε στον αιώνα τον άπαντα να καταναλώνουμε σαν χώρα παραπάνω απο ότι παράγαμε και η πραγματικότητα δε μας χτύπαγε ποτέ στα μούτρα. Και επίσης το ότι δεν έχει να χάσει το 70% των Ελλήνων το θεωρώ φουλ κοντόφθαλμο. At the end of the day, αυτοί που θα ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε θα έχουν γίνει τόσοι πολλοί που τα σκουπίδια δε θα φτάνουν πια.

Μα και το ΕΣΠΑ και ΤΧΣ είναι δικά μας λεφτά, με τον ίδιο τρόπο που είναι ο φόρος του (πλουσιότερου) Αθηναίου που γίνεται οδικό έργο σε ένα (φτωχό) νησί του Αιγαίου. Βασική ιδρυτική αρχή της ΕΕ είναι η άμβλυνση των ανισοτήτων. Η ανακατανομή πόρων προς τις υστερούσες περιφέρειες είναι προφανώς ο τρόπος να την πετύχεις.   Αυτός ακριβώς ήταν και ο στόχος της συμφωνίας του '53 που έχτισε τις βάσεις για να καταφέρει να είναι η Γερμανία η χώρα που είναι σήμερα. Και ζούμε την επιβεβαίωση του ρητού ότι ο ευεργετηθείς είναι συχνά ο πιο αχάριστος...   Και, για να το δούμε και πιο προσεχτικά. Πώς συμβαίνει η Γερμανία να κατέχει ηγεμονική θέση σήμερα στην Ευρώπη; Προσπερνώ ότι με την παραπάνω συμφωνία πέρα από το κούρεμα του χρέους (τα υπογράφοντα κράτη) κατασκευάσαμε εξαγωγική βιομηχανία στη Γερμανία την ίδια περίοδο που στην Ελλάδα ακόμη μαστιζόμασταν ουσιαστικά από εμφύλιο. Προσπερνώ ότι δεσμευτήκαμε να περιορίσουμε τις εξαγωγές μας και να αυξήσουμε τις εισαγωγές μας για να βελτιώσουμε το εμπορικό τους ισοζύγιο. Προσπερνώ κι ότι τους επιτρέψαμε -άκουσον- να πληρώσουν ό,τι περίσσεψε ακόμη και σε μάρκα.   Συμβαίνει διότι επί χρόνια η Γερμανία εκμεταλλεύεται το Ευρώ ως ένα νόμισμα που την εξυπηρετεί απίστευτα να διευρύνει συνεχώς τα εμπορικά της πλεονάσματα εις βάρος των υπόλοιπων εταίρων της στην ΕΕ, ενώ αρνείται πεισματικά να συναινέσει σε μια ορθολογική ανακατανομή τους. Μα αυτό δεν είναι νομισματική ένωση, και σίγουρα δεν είναι η "Οικονομική και Νομισματική Ένωση" του Ντελόρ.   Απεμπολεί εντελώς την έννοια της οικονομικής σύγκλισης, δεν επιδιώκει ενιαία, κοινά επωφελή νομισματική πολιτική και έχει οδηγήσει σε έναν χάρτη που σχεδόν θυμίζει τις δυνάμες του άξονα το 1940. Όπως θα έλεγαν κι οι φίλοι μας, what's wrong with this picture? Σίγουρα όχι μόνο το χρέος της Ελλάδας.

Όλη αυτή η συλλογιστική δε μας εξηγεί κάτι πολύ απλό. Πως γίνεται όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης που έχουν κάτσει στον άξονα, δε σερνικώνουν όπως σερνικώνουμε εμείς.

.

• Like 1

Πως γίνεται όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης που έχουν κάτσει στον άξονα, δε σερνικώνουν όπως σερνικώνουμε εμείς.

Σε επίπεδο κυβερνήσεων, ή σε επίπεδο λαών μιλάμε;

Αυτοι είμαστε.-

Κάνεις λάθος που το βλέπεις μονόπλευρα. Αντίστοιχα η άλλη πλευρά λέει ότι ας πληρώσω παραπάνω φόρους και ας μου κόψουν τον μισθό λιγάκι, αρκεί να σωθεί η χώρα, αλλά ο άλλος ψηφίζει συνέχεια τον ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τον ΣΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ (από τα καταναλωτικά και τα διακοποδάνεια που πήρες κ.τ.λ.), γενικά αυτόν που σου υπόσχεται να ζήσεις μια ζωή όλο απαιτήσεις και καθόλου υποχρεώσεις. Να νιώθεις μάγκας τέλος πάντων και τι ποιο κορυφαία μαγκιά από το να φας τα λεφτά των Ευρωπαίων κουτόφραγκων φορολογούμενων; Έτσι και αλλιώς για την κατάντια της Ελλάδας φταίει η Μέρκελ και η Siemens.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 2

Όλη αυτή η συλλογιστική δε μας εξηγεί κάτι πολύ απλό. Πως γίνεται όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης που έχουν κάτσει στον άξονα, δε σερνικώνουν όπως σερνικώνουμε εμείς.

Να με συγχωρήσεις, αλλά ειλικρινά δεν κατάλαβα τι εννοείς. Λέω απλά ότι η ατελής οικονομική ένωση είναι (απλουστευτικά) zero sum. Για να ευημερούν υπέρμετρα οι περισσότερες Γερμανικές περιφέρειες -πάνω από το 125% του μ.ο. των 28-, στην Ελλάδα οι 10 από τις 13 είναι κάτω από το 75%. Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι κι εμείς ευθυνόμαστε για τη σημερινή κατάσταση, αλλά η παθογένεια του συστήματος είναι τέτοια που και με άριστη διαχείριση πάλι θα υστερούσαμε.

Προφανώς μαζί με τους Γερμανούς ωφελούνται κι άλλοι και μαζί με εμάς υποφέρουν περισσότεροι, όπως μαρτυρά κι ο χάρτης. Το θέμα είναι πώς επιμερίζεις την ευθύνη.

Η ανακατανομή των υπερβολικών πλεονασμάτων είναι αναγκαία συνθήκη για τη συγκρότηση μιας βιώσιμης οικονομικής ζώνης. Οπότε, αν η Ευρώπη βαδίζει στον γκρεμό, είναι λίγο υποκριτικό να μην αναζητα τους υπεύθυνους στη χώρα που συγκεντρώνει το 1/4 της οικονομικής δρατηριότητας, και αντ' αυτού να δείχνει με το δάχτυλο προς το 1/40.

δεδομενου οτι απο τους 10 ψηφισανε οι 6 και απο αυτους οι μισοι το ριξανε εκει που το ριξανε λογω αφραγκιας - απελπισιας - " ας τον  δοκιμασουμε και αυτον μωρε"  - " αν κανει τα 2 απο τα 10 που υποσχεθηκε παλι ο καλυτερος θα ειναι " κλπ 

γι αυτους που το ριξανε συριζα λοιπον, αμα κηρυξει το κρατος αυριο  σταση πληρωμων θα την πληρουσουμε μετα ΟΛΟΙ ! οπως και πριν 5 χρονια, γι αυτους που χαψανε το "λεφτα υπαρχουν"  μπηκε η χωρα σε μνημονιο,  δημοκρατικα πραγματα ....

Sorry φίλος, αλλά όσοι θέλανε ας ψηφίζανε και τότε και τώρα. Δεν θα κάθεται ο άλλος στον καναπέ του χωρίς να ψηφίσει και αν τα πράγματα πάνε στραβά θα φταίνε οι άλλοι, αλλά αν τα πράγματα πάνε καλά θα βολεύεται και ο ίδιος... Με τις ελάχιστες εξαιρέσεις όσων δεν μπορούσαν να ψηφίσουν, οι υπόλοιποι απέχοντες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τα αποτελέσματα των εκλογών και ότι αυτά συνεπάγονται.
  • Like 3

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.