Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Με δεδομένη τη διάρκεια των GLF και ESM δανείων πιστεύεις ότι πρέπει να εξετάσουμε το κόστος δανεισμού στα 5 έτη, στα 10 έτη, ή πιο πέρα; Δεν το λέω ειρωνικά.

Η Ελλάδα πληρώνει Euribor +50bps για τα GLF και EFSF borrowing cost + ένα καπέλο που τώρα σκάλωσα και δεν το θυμάμαι (φαντάζομαι ξέρεις ότι αυτό δεν είναι υπεκφυγη). Είσαι σίγουρος ότι το νούμερο που προκύπτει είναι 2.4% Μήπως βάζεις μέσα το συνολικό κόστος δανεισμού και τις άλλες πηγές δλδ ομόλογα και imf που έχουν μεγαλύτερο κόστος;

Μπορεί το κόστος καθαρά από ΕΕ να είναι μικρότερο του 2.4% αλλά εξακολουθεί να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το κόστος δανεισμού των δανειστων κυρίως των μεγάλων. Και υπενθυμίζω ότι το 2010 έως το 2012 μας γλεντησαν κανονικα με premium 3%.

Δεν δέχομαι λοιπόν ότι δεν έβγαλαν λεφτά από την κρίση και ότι πρέπει να τους λυπηθω.

Και ας συνυπολογισουμε και κάποιους άλλους παράγοντες όπως προμήθειες υποβρυχιων και Siemens και ότι το χρέος που διακρατουσαν οι ιδιωτικές τράπεζες πέρασε στα κράτη με το έτσι θέλω.

Γιατί φυσικά γνωρίζεις ότι ένα default όταν το ελληνικό χρέος βρισκόταν στην DB θα είχε πολλαπλους κλυδωνισμους στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικο σύστημα. Αν και τα αρκετά δις ευρώ που είναι μοχλευμενα σε παράγωγα προϊόντα από τις ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν κάλλιστα να τις στείλουν αδιάβαστες σε περίπτωση ελληνικού default

Πλατιασα αλλά είναι τόσο ακραία η θέση σου ότι ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθεί το - αμφισβητουμενης προέλευσης - χρέος που απλά υποθέτω και ελπίζω να κάνω λάθος, σε εμφανίζει σαν λιγουρι φιλελευθερο τραπεζιτη που στα @@ αν πεθαίνει κόσμος, αρκεί να πέφτει ο μισθός και τα bonus. Αν ισχύει και θεωρείς ότι kill or be killed, we'll sh1t boy I don't give a flying fak if your world comes crumbling down when you loose your job cause Greece decided to sh1t allover Europe

Χωρίς ίχνος επιθετικοτητας αλλά με πολλά κιλά ρεαλισμό

Link to comment
Share on other sites

Διγλωσσία Σουλτς

 

«Είχαμε πολύ ουσιαστική συνάντηση, αν και με αρκετές διαφωνίες... Έχω παρά πολλά ερωτήματα... Τι θα γίνει με τις συντάξεις, με τις επενδύσεις, με τους δημόσιους υπάλληλους, με την τρόικα, με την πρόγραμμα; και εγώ δεν θέλησα να εμπλακώ σε θέματα μονόπλευρων πράξεων», είπε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ

 

Ο κύριος Σουλτς εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, ενώ τόνισε επανειλημμένως ότι δεν γνωρίζει λεπτομερώς τις προτάσεις του κ. Τσίπρα. 

 

Ακόμα, ανέφερε πως υπάρχουν πολλά ερωτήματα, για τις συντάξεις, τους δημόσιους υπαλλήλους, την ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων και το τι θα κάνει ο Α. Τσίπρας με την τρόικα.
 
 
Ο κ. Σουλτς δήλωσε δε ευθαρσώς ότι διαφωνεί με την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι πρόκειται για «κακή συμμαχία για την Ευρώπη». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραιφνές σοσιαλιστικό κόμμα, οι ΑΝΕΛ καθαρά δεξιό κόμμα, δεν ταυτίζονται αυτές οι δυο δυνάμεις. Είναι κακή συμμαχία για Ελλάδα και Ευρώπη, δεν χρειαζόμαστε τώρα την αντιπαράθεση αλλά το διάλογο και αυτή η κυβέρνηση θα έρθει σε αντιπαράθεση» σημείωσε. 

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, «ο κ. Τσίπρας κατάλαβε τη γνώμη μου... Ο κ. Τσίπρας δεν έχει απόλυτη αποδοχή στην ΕΕ θα προτιμούσα ο ΣΥΡΙΖΑ να συνασπιστεί με το Ποτάμι που έχει επαφές και γέφυρες στην Ευρώπη».

 

 
nene-laugh.gif
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

«ο κ. Τσίπρας κατάλαβε τη γνώμη μου... Ο κ. Τσίπρας δεν έχει απόλυτη αποδοχή στην ΕΕ θα προτιμούσα ο ΣΥΡΙΖΑ να συνασπιστεί με το Ποτάμι που έχει επαφές και γέφυρες στην Ευρώπη».

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κρούγκμαν: «θέλετε να παίξουμε ένα στοίχημα;»

Οι αγορές πανικοβάλλονται. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν αποτελεί ετυμηγορία των αγορών επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ή εν πάση περιπτώσει όχι μόνο επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

 

Δεν συζητάμε για το αν η Ελλάδα θα ξεπληρώσει το χρέος της. Όπως προσπάθησα να εξηγήσω και πριν μερικές ημέρες το ύψος και το νούμερο του ελληνικού χρέους είναι λίγο-πολύ χωρίς σημασία. Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο από αυτό θα μεταφέρει στους πιστωτές της μέσω των πρωτογενών πλεονασμάτων – και ναι, σε αυτή την χρονική στιγμή αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι πιστωτές να προσφέρουν περισσότερους πόρους στην Ελλάδα.

 

Αν η Ελλάδα τηρούσε πλήρως τους όρους του προηγούμενου προγράμματος για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είχε πληρώσει περίπου το 20% του ετήσιου Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). Για αυτό το ποσό μιλάμε. Από τη σκοπιά των πιστωτών είναι ασήμαντο. Από τη σκοπιά της Ελλάδας ωστόσο είναι ζωτικής σημασίας. Η διαφορά μεταξύ ενός πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ και, ας πούμε, του 1,5% του ΑΕΠ για την ελληνική οικονομία και την ευημερία των πολιτών της είναι τεράστιο. Ο μόνος λόγος για τους πιστωτές να τηρήσουν σκληρή στάση θα ήταν για να καταστήσουν την Ελλάδα παράδειγμα και να αποθαρρύνουν άλλους οφειλέτες από το να προσπαθήσουν μια αντίστοιχη διαπραγμάτευση για ανακούφιση.

 

Αν οι πιστωτές κρατήσουν σκληρή γραμμή, ο μοχλός πίεσής τους δεν θα είναι η άρνηση νέων δανείων προς την ελληνική κυβέρνηση. Με την Ελλάδα να τρέχει με ένα πρωτογενές πλεόνασμα όλα τα νέα δάνεια θα πάνε στην αποπληρωμή κεφαλαίων και τόκων των παλαιών δανείων και κάτι λιγότερο από το τίποτα θα φτάσει στους Έλληνες. Υπήρξε μια μέτρια de facto βοήθεια προς την Ελλάδα την περίοδο 2010-2012 αλλά τώρα δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται.

 

Αντιθέτως, η εξουσία των πιστωτών στην Ελλάδα έρχεται μέσω της δυνατότητάς τους να συντρίψουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη δυνατότητά του να δανείζεται σε ώρες ανάγκης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Αν διακοπεί αυτή τη στήριξη, η Ελλάδα θα υποστεί τραπεζική κατάρρευση. Ναι λοιπόν, οι πιστωτές έχουν ένα ισχυρό όπλο να χρησιμοποιήσουν απέναντι σε μια απείθαρχη Ελλάδα. Αλλά στα αλήθεια, θέλουν να το κάνουν αυτό;

 

Και αν η Ελλάδα αφήσει πραγματικά το ευρώ, αν αποδειχτεί δηλαδή ότι το ενιαίο νόμισμα δεν είναι μη αναστρέψιμο, πιστεύετε πραγματικά ότι αυτό δεν θα γίνει μεταδοτικό; Θέλετε να παίξουμε ένα στοίχημα;

 

Επί του παρόντος η Γερμανία μιλάει σαν αν πρόκειται να ακολουθήσει τη στρατηγική του Michael Corleone. Αλλά στα αλήθεια πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε -ή και θα μπορούσε- να υποχωρήσει με την ουρά του κάτω από τα σκέλια αμέσως μόλις κέρδισε μια δραματική εκλογική νίκη; Ξανά, θέλετε να παίξουμε ένα στοίχημα;

 

Ο Daniel Davies μας λέει ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες που χαράζουν την πολιτική δεν είναι ηλίθιοι», λένε πάντως ηλίθια πράγματα, μιλώντας ακόμα για επέκταση της λιτότητας και αντιμετωπίζοντας ακόμα το χρέος ως ένα καθαρά ηθικό ζήτημα. Μπορούν να γίνουν ρεαλιστές και να αποδεχτούν ότι δεν γίνεται να βγάλεις αίμα από μια πέτρα, ούτε ακόμα και με 4,5% ανάπτυξης, προκειμένου να αποτρέψουν την γενική καταστροφή;

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επιχείρησαν bank run και πτώση του Χρηματιστηρίου επικαλούμενοι την Alpha Bank

Το πρώην στέλεχος της τράπεζας,ο κύριος Μ.Μ, μετέφερε στους ξένους την πληροφορία πως οι ελληνικές τράπεζες παρουσιάζουν ανασφάλεια και δεν μπορούν να εγγυηθούν καταθέσεις ή να αποτελούν ασφαλή επένδυση για κάποιον ξένο επενδυτή.

 

Οι ίδιες πληροφορίες δίνονται τηλεφωνικά και σε επιλεγμένους μεγάλους καταθέτες ως εμπιστευτικές πληροφορίες από το εσωτερικό της τράπεζας.

Ανάμεσα στους αποδέκτες αυτών των κατευθυνόμενων πληροφοριών ήταν και στελέχη της Citi Bank στην Αθήνα, τα οποία μετέφεραν τις "εμπιστευτικές" πληροφορίες στο εξωτερικό

 

Λίγες ώρες αργότερα, τα funds άρχισαν να αποσύρουν χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες και να πέφτει το Χρηματιστήριο.

 

Η μεθόδευση σύμφωνα με αναλυτές δεν στοχεύει άμεσα στο ελληνικό κοινό αλλά σε κινήσεις στο εξωτερικό οι οποίες στη συνέχεια θα μεταφερθούν ως κλίμα, πληροφορίες και δημοσιεύματα στην Ελλάδα. Δηλαδή έγινε προσπάθεια να προκληθεί μια αρνητική κατάσταση μέσα από ψεύτικες πληροφορίες  γι’ αυτή την κατάσταση. Οι ξένοι δηλαδή να αποσυρθούν από τις τράπεζες, να πέσει το Χρηματιστήριο και στη συνέχεια το αρνητικό κλίμα να γενικευτεί μέσα από τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν.

 

Την προσπάθεια αυτή δείχνει να έχει αναστείλει η δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με την οποία δεσμεύτηκε πως δεν θα θιγούν τα συμφέροντα των ιδιωτών στις τράπεζες.

 

 

 

Τα κεφάλια τους θέλουν να σώσουν οι τραπεζίτες

Από τότε που η Ελλάδα υπήχθη στο επαίσχυντο καθεστώς του Μνημονίου, οι τιμές των τραπεζικών μετοχών εκμηδενίστηκαν για να αγοραστούν από ξένους έναντι εξευτελιστικού αντιτίμου, για πενταροδεκάρες, μιλώντας συμβολικά.

Αυτό έχει ήδη γίνει. Παράλληλα, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κύριος μέτοχος όλων των ελληνικών συστημικών τραπεζών είναι το ελληνικό κράτος, το οποίο όμως ενώ έχει δανειστεί για να βάλει αυτά τα λεφτά στις συστημικές τράπεζες, δεν ασκεί τα δικαιώματά του και έχει αφήσει τις τράπεζες στα χέρια των ιδιωτικών διοικήσεών τους.

Οι τραπεζίτες δηλαδή και δανείστηκαν κολοσσιαία ποσά από το κράτος (το οποίο δανείστηκε ως κράτος για να τους τα δώσει) και συνεχίζουν να διοικούν τις τράπεζές τους σαν να μη συνέβη τίποτα. Εννοείται φυσικά ότι όλοι οι εξέχοντες τραπεζικοί παράγοντες είναι κομματικοί φίλοι του Αντώνη Σαμαρά. Η κυβέρνηση Τσίπρα φυσικά θέλει να αλλάξει αυτές τις τραπεζικές διοικήσεις των φίλων του Σαμαρά, έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι αν δεν βάλει και δικούς της ανθρώπους στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, θα βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να ασκήσει οικονομική πολιτική. Θα την υπονομεύουν εκ των ένδον οι κομματικοί φίλοι του Σαμαρά. Οι τραπεζίτες ξέρουν λοιπόν ότι οι μέρες τους στις διοικήσεις είναι μετρημένες. Δίνουν λοιπόν την τελευταία μάχη τους.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

κρίνωντας αυτά που διαβάζω αυτό που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ (μην θέλοντας τα 7δις ευρώ) είναι να κάνει μια αναδιαρθρωση του χρέους, (κατά πάσα πιθανότητα επιμήκυνση που ισοδυναμεί με κούρεμα) ώστε να μας περισσεύουν κάποια χρήματα στην άκρη, να ξεχρεώνουμε και να κάνει μετά δημόσιες επενδύσεις με ότι περισσεύει.

 

Το πρόβλημα είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να συμφωνεί και ο δανειστής και τι όρους θα βάλει ώστε να εξασφαλίσει ότι θα πάρει τα λεφτά του που μας δάνεισε πίσω. Μπορεί να πετύχει (έχω πει 1%) δεν το ξέρω, αλλά καλό είναι η νέα κυβέρνηση να έχει και ενα plan Β, C και D (μέχρι να φτάσουμε στο Z) και αυτό να μην εμπεριέχει την λέξη GREXIT μέσα. Πάντως ο χρόνος μετράει ανάποδα μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη (νομίζω έχει τα eurogroup και είναι η καταληκτική ημερομηνία της παράτασης που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση)

 

Άπαξ και συμφωνήσουν με τους Ευρωπαίους εταίρους, όλα τα παραπάνω σίγουρα θα έχουν μνημόνιο, λιτότητα κλπ, απλά θα χρησιμοποιήσουν άλλες λέξεις. Ο Βαρουφάκης το είπε λιτή ζωή για παράδειγμα. Η το μνημόνιο θα λέγεται "αμοιβαία συμφωνία" κάτι τέτοιο... Αλλαζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

κρίνωντας αυτά που διαβάζω αυτό που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ (μην θέλοντας τα 7δις ευρώ) είναι να κάνει μια αναδιαρθρωση του χρέους, (κατά πάσα πιθανότητα επιμήκυνση που ισοδυναμεί με κούρεμα) ώστε να μας περισσεύουν κάποια χρήματα στην άκρη, να ξεχρεώνουμε και να κάνει μετά δημόσιες επενδύσεις με ότι περισσεύει.

 

Το πρόβλημα είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να συμφωνεί και ο δανειστής και τι όρους θα βάλει ώστε να εξασφαλίσει ότι θα πάρει τα λεφτά του που μας δάνεισε πίσω. Μπορεί να πετύχει (έχω πει 1%) δεν το ξέρω, αλλά καλό είναι η νέα κυβέρνηση να έχει και ενα plan Β, C και D (μέχρι να φτάσουμε στο Z) και αυτό να μην εμπεριέχει την λέξη GREXIT μέσα. Πάντως ο χρόνος μετράει ανάποδα μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη (νομίζω έχει τα eurogroup και είναι η καταληκτική ημερομηνία της παράτασης που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση)

 

Άπαξ και συμφωνήσουν με τους Ευρωπαίους εταίρους, όλα τα παραπάνω σίγουρα θα έχουν μνημόνιο, λιτότητα κλπ, απλά θα χρησιμοποιήσουν άλλες λέξεις. Ο Βαρουφάκης το είπε λιτή ζωή για παράδειγμα. Η το μνημόνιο θα λέγεται "αμοιβαία συμφωνία" κάτι τέτοιο... Αλλαζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς.

H διαφορά είναι ότι αν πετύχει θα έχουμε 7 δις λιγότερα να επιστρέψουμε, και παράλληλα δεν θα έχουμε την κοινωνία να λιμοκτονεί ή να ζει στα όρια της φτώχειας. 

 

Παιδιά, πέρα από τις λεξούλες (κούρεμα, διαγραφή, μείωση, σκίσιμο, διαπραγμάτευση, αναδιαπραγμάτευση, αναδιοργάνωση, μνημόνιο, λιτότητα, λιτή ζωή, κοινωνικό πρόσωπο, μονομερεις ενέργειες, κτλ κτλ) ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από την αρχή ένα πράγμα.

 

Αντί να υπογράφουμε ότι χαρτιά μας δώσουν για να πάρουμε δανεικά, για να πληρώσουμε άλλα παλιότερα δανεικά, και να βυθιζουμε τον λαό στην φτώχεια μεγαλώνοντας πρακτικά το χρέος (πέρνουμε λεφτά που πρέπει να επιστρέψουμε), είναι καλύτερο να πούμε στους δανειστές "Στάκα, άσε με μερικά χρόνια να ορθοποδήσω, να μπορώ να βγάζω λεφτά χωρίς να πεθαίνει ο κόσμος , και μετά σου επιστρέφω σιγά σιγά όσα σου χρωστάω"

 

Άσε και το ηθικό της κατάστασης, που τα δανεικά πρέπει να τα πάρουμε για να σώσουμε τις τράπεζες. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε είναι να τις αφίσουμε να πεθάνουν, γιατί δηλαδή οι τράπεζες να έχουν πάντα και μόνο κέρδος ενώ ο λαός να πληρώνει τις λάθος επιλογές του? Αν η τράπεζα έδωσε ασύστολα θαλασσοδάνεια, ας φάει τον πούλο και όσοι φταίνε να πάνε μέσα.

Link to comment
Share on other sites

H διαφορά είναι ότι αν πετύχει θα έχουμε 7 δις λιγότερα να επιστρέψουμε, και παράλληλα δεν θα έχουμε την κοινωνία να λιμοκτονεί ή να ζει στα όρια της φτώχειας. 

 

Παιδιά, πέρα από τις λεξούλες (κούρεμα, διαγραφή, μείωση, σκίσιμο, διαπραγμάτευση, αναδιαπραγμάτευση, αναδιοργάνωση, μνημόνιο, λιτότητα, λιτή ζωή, κοινωνικό πρόσωπο, μονομερεις ενέργειες, κτλ κτλ) ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από την αρχή ένα πράγμα.

 

Αντί να υπογράφουμε ότι χαρτιά μας δώσουν για να πάρουμε δανεικά, για να πληρώσουμε άλλα παλιότερα δανεικά, και να βυθιζουμε τον λαό στην φτώχεια μεγαλώνοντας πρακτικά το χρέος (πέρνουμε λεφτά που πρέπει να επιστρέψουμε), είναι καλύτερο να πούμε στους δανειστές "Στάκα, άσε με μερικά χρόνια να ορθοποδήσω, να μπορώ να βγάζω λεφτά χωρίς να πεθαίνει ο κόσμος , και μετά σου επιστρέφω σιγά σιγά όσα σου χρωστάω"

 

Άσε και το ηθικό της κατάστασης, που τα δανεικά πρέπει να τα πάρουμε για να σώσουμε τις τράπεζες. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε είναι να τις αφίσουμε να πεθάνουν, γιατί δηλαδή οι τράπεζες να έχουν πάντα και μόνο κέρδος ενώ ο λαός να πληρώνει τις λάθος επιλογές του? Αν η τράπεζα έδωσε ασύστολα θαλασσοδάνεια, ας φάει τον πούλο και όσοι φταίνε να πάνε μέσα.

 

όλα αυτά καλά στα λόγια, αλλά τις συντάξεις θα μπορέσει να τις πληρώσει; Γιατί αυτά που δανειζόμαστε τώρα για τις συντάξεις είναι από την στιγμή που δεν έχουμε πλεονάσματα (με την παρούσα συμφωνία). Μήπως τελικά θα τα χρειαστεί τα 7 δις;

 

Αν, λέμε αν καταφέρει μετακύληση του χρέους θα έχουμε μεν πλεόνασμα, αλλά πιθανόν θα πρέπει να ξεχρεώσουμε περισσότερα αφού θα πρέπει να ξεχρεώσουμε αντί για 10 χρόνια σε 20 π.χ. . και ξαναλέω. Ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε ότι θα τα σκίσει τα μνημόνια. Ότι θα χορεύει τις αγορές. Ότι θα ρίξει χαστούκια στην Μέρκελ κλπ. Τέλος μετακύλληση του χρέους και πλεόνασμα θα έχουμε με τους ίδιους φόρους;

 

Για να κάνει την παραπάνω συμφωνία πρέπει να παρακαλέσει. Πολύ. Να συμβιβαστεί. Να κάνει πίσω. Να έρθει μετά αντιμέτωπος με κάποιους από τους ψηφοφόρους του κλπ. Επαναλαμβάνω, όσο λογικό και να ακούγεται το σχέδιο, πρέπει να δεχτούν και οι δανειστές. Οι δανειστές θα σε βάλουν να υπογράψεις κάποιους όρους (μνημόνιο). Αν αυτοι οι όροι δεν εμπεριέχουν λέξεις όπως ιδιωτικοποιήσεις, μεταρυθμίσεις, άνοιγμα επαγγελμάτων κλπ. εμένα να μην με λένε tavliban. Εκεί θα φανεί τι έχει στο νου της η Κυβέρνηση. Εκτίμηση μου είναι ότι όοοοοοοτι και να συμφωνηθεί (που θα συμφωνηθεί γιατί δεν θέλει κανείς να τους παλουκώσουν το κεφάλι στο Σύνταγμα) θα είναι αντίστοιχο του προηγούμενου μνημονίου.

 

Μετά το άλλο θέμα είναι τι θα το κάνει το πλεόνασμα. (μετά την ξεχρέωση τόκων και κεφαλαίων δανείων) Θα βρει ευκαιρία να γιγαντώσει τον Δημόσιο Τομέα; Θα βρει ευκαιρία να τα κάνει αυτά τα λεφτά παροχές; Θα βρει ευκαιρία να τα επενδύσει σε καινούργιες επιχειρήσεις;

 

Όσο για την τελευταία παράγραφό σου. Δεν διαφωνώ καθόλου. Το έχω πει εξ άλλου. Δεν έπρεπε να διασωθούν οι τράπεζες. Όπως ένας επενδύει το βιός του και πέφτει έξω, έτσι και με τις τράπεζες. Το τι συνέπειες θα είχε θα ήταν άλλη κουβέντα βεβαιώς βεβαιώς.

 

Τέλοσπάντων εγώ πίστωση χρόνου του δίνω γιατί 1/3 επέλεξαν όπως επέλεξαν. Σε αντίθεση με σένα που πριν δυο χρόνια όταν είχε χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έλεγα να πάρουν πίστωση χρόνου έλεγες "όχι εδώ και τώρα πρέπει να τα φτιάξουν όλα". Το θέμα είναι έχει χρόνο μπροστά του; ή τελικά θα πάρει τις αποφάσεις με ένα αγγούρι εκεί που ξέρουμε ολοι και θα δροσιστούμε όοοοολοι μας;

 

Άιντε να δούμε. Καμιά εμπιστοσύνη δεν έχω ούτε σε αυτόν ούτε στον άλλο είχα. Αλλά ο απλός λαος επέλεξε.

 

Φιλικά

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στο "σφυρί" η BMW που χρησιμοποιούσε ο Βενιζέλος

«Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει χρήματα πουλώντας τα υπουργικά αυτοκίνητα. Αυτό έλεγε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, στην αρμοδιότητα του οποίου έχουν περιέλθει, πέραν των τόσων άλλων, και τα κρατικά αυτοκίνητα. Ο ίδιος διαθέτει ένα συλλεκτικό κάμπριο MG, για το οποίο, παρά τα προβλήματα που  παρουσιάζει λόγω παλαιότητας, δηλώνει υπερήφανος.

Λέει μάλιστα ότι οι υπουργοί δεν χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα, ήδη ο Ι. Βαρουφάκης μετακινείται με... ταξί, ο Π. Σκουρλέτης με ένα παλιό ΙΧ, όπως και ο Δ. Στρατούλης, ενώ ο Πρωθυπουργός με ένα μαύρο Audi με πινακίδες Θεσσαλονίκης. Στα προς πώληση αυτοκίνητα περιλαμβάνεται και μια αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW (η λεγόμενη και «μνημονιακή Μπε Εμ Βε»), αξίας 750.000 ευρώ, που ως σήμερα την κυκλοφορούσε αρχηγός κόμματος».

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231381764

 

Το βλέπω το κανόνι ένα ωραίο πρωινό. 

 

 

Ξεκολλατε με τα κανονια και τις χρεοκωπειες. Τα κρατη δεν χρεοκωπουν. Δεν ειναι ουτε φυσικα ουτε νομικα προσωπα.

 

Λαι πριν πεταχτει ο Β παπαρικος να σκουξει πως θα πληρωσουν τις συνταξεις και τους μισθους, δεν θα εχουμε πετρελαιο ας μου δειξει μια χωρα που κηρυξε σταση πληρωμων και επαθε κατι χειροτερο απο αυτο που παθαμε εμεις τα τελευταια 5 χρονια.

Έγινε επεξεργασία από narta
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

^ 2001 - Αργεντινη ? 

 

για ριξτε ενα βλεφαρο εδω  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_27.html   

 

 

ζουμερο αρθρο οπως και τα comments 

 

 


Δεύτερο, ρωτήσατε ποτέ αν ο κύριος αυτός που στρογγυλοκάθισε το υπουργείο των οικονομικών ως πριμαντόνα, θέλει τον διάλογο; Τη μοναδική φορά που δέχθηκε τον διάλογο ήταν στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του 2011 (συζήτηση οικονομολόγων). Από τότε, όπου τον καλούσαν έβαζε βέτο να μην υπάρχει αντίλογος από όσους ζητούν διαγραφή του χρέους και εθνικό νόμισμα. Το ξέρω από πρώτο χέρι. Δεν έχει παρά να μου απαντήσει. Και να είστε σίγουρος ότι θα εισπράξει την πρέπουσα απάντηση. Αλλά μην ελπίζετε σε διάλογο. Οι παθολογικά νάρκισοι σαν τον εν λόγω κύριο μισούν τον διάλογο   

 

 

 

 

υπενθυμιζω σε καποιους οτι ο κλαμαβιτσας, αυτο το "κολλημενο" κατα τα αλλα μυαλο που το βραδυ των εκλογων στην ημ(ιμ)αθια δακρυσε και  φωναζε τον υμνο του ΕΑΜ (ελεος) ειναι υπερ της δραχμης.

 

edit : καλα ελεγε ο φραγμουλης οτι θα τριβουμε τα ματια μας :hehe: 

 

http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2015/01/blog-post_196.html

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί το κόστος καθαρά από ΕΕ να είναι μικρότερο του 2.4% αλλά εξακολουθεί να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το κόστος δανεισμού των δανειστων κυρίως των μεγάλων. Και υπενθυμίζω ότι το 2010 έως το 2012 μας γλεντησαν κανονικα με premium 3%.

Δεν δέχομαι λοιπόν ότι δεν έβγαλαν λεφτά από την κρίση και ότι πρέπει να τους λυπηθω.

Και ας συνυπολογισουμε και κάποιους άλλους παράγοντες όπως προμήθειες υποβρυχιων και Siemens και ότι το χρέος που διακρατουσαν οι ιδιωτικές τράπεζες πέρασε στα κράτη με το έτσι θέλω.

Γιατί φυσικά γνωρίζεις ότι ένα default όταν το ελληνικό χρέος βρισκόταν στην DB θα είχε πολλαπλους κλυδωνισμους στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικο σύστημα. Αν και τα αρκετά δις ευρώ που είναι μοχλευμενα σε παράγωγα προϊόντα από τις ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν κάλλιστα να τις στείλουν αδιάβαστες σε περίπτωση ελληνικού default

Πλατιασα αλλά είναι τόσο ακραία η θέση σου ότι ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθεί το - αμφισβητουμενης προέλευσης - χρέος που απλά υποθέτω και ελπίζω να κάνω λάθος, σε εμφανίζει σαν λιγουρι φιλελευθερο τραπεζιτη που στα @@ αν πεθαίνει κόσμος, αρκεί να πέφτει ο μισθός και τα bonus. Αν ισχύει και θεωρείς ότι kill or be killed, we'll sh1t boy I don't give a flying fak if your world comes crumbling down when you loose your job cause Greece decided to sh1t allover Europe

Χωρίς ίχνος επιθετικοτητας αλλά με πολλά κιλά ρεαλισμό

 

 

Δεν είπα ποτέ ότι τα GLF δεν ήταν γδάρσιμο. Και θα αντισταθώ στον πειρασμό να αναφέρω επι ποιου την πρωθυπουργία άλλαξαν οι όροι δανεισμού. Επίσης στο συνολικό κόστος δανεισμού απο το ευρωπαικό κομμάτι της Τρόικας συνυπολόγισε και την επιστροφή εσόδων απο ANFA και SMP.

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν λιγότερα απο 30 δις PSI ελληνικά ομόλογα και κανα 6άρι ακόμα απο τις δυο εκδόσεις που βγάλαμε. Δεν ξέρω πόσα είναι σε ξένα χέρια, αλλά μπορώ να σου πω ότι κατα πάσα πιθανότητα δε θα κλυδωνιστούν ότι και να γίνει εδώ.

 

Όσον αφορά αυτό:

 

 

Πλατιασα αλλά είναι τόσο ακραία η θέση σου ότι ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθεί το - αμφισβητουμενης προέλευσης - χρέος που απλά υποθέτω και ελπίζω να κάνω λάθος, σε εμφανίζει σαν λιγουρι φιλελευθερο τραπεζιτη που στα @@ αν πεθαίνει κόσμος, αρκεί να πέφτει ο μισθός και τα bonus. Αν ισχύει και θεωρείς ότι kill or be killed, we'll sh1t boy I don't give a flying fak if your world comes crumbling down when you loose your job cause Greece decided to sh1t allover Europe

 

Δε θα προσπαθήσω να σε κάνεις να λυπηθείς τις τράπεζες, αλλά μη ξεχνάς τι κούρεμα έχει πέσει στα ελληνικά ομόλογα.

Πάμε μια

120 δις χρέους κουρεύτηκαν και έπεσαν στα 60

Απο αυτά τα 60 τα 30 (15 ελληνικές τράπεζες και 15 ξένες) επιστράφησαν με το buyback στο 1/3 περίπου της τιμής

Άρα οι ξένες τράπεζες είχαν:

90 δις αγοράσμένα κοντά στο par

απο αυτά. 

πήραν 5 δις στο χέρι(buyback) έχουν να λαμβάνουν άλλα 30. Άρα συνολικά για μια καταβολή ονομαστικής αξίας 90δις έχουν πάρει ή θα πάρουν συνολικά κάπου στα 35. 90 δις αγορά με maximum return (όχι profit) τα 35+τόκους δεν το λες και το καλύτερο deal του κόσμου. Άρα ας μη λέμε ότι δεν έχουν πληρώσει και οι ξένες τράπεζες την ελληνική κρίση. Ή αν το λες επίτρεψε μου να διαφωνήσω. 

 

Πέραν τούτου όμως, αυτή η συζήτηση είναι εκτός θέματος για ένα πολύ απλό λόγο. Η τωρινή κυβέρνηση έχει πει ότι αποκλείεται να κουρευτεί το ιδιωτικό χρέος και μιλάμε μόνο για OSI. Οπότε στο τέλος της ημέρας η συζήτηση έχει μόνο να κάνει με το αν θέλουμε να πληρώσουν την ευδαιμονία των προηγούμενων ετών, όπως θα έλεγα εγώ, ή την κάκιστη επιλογή που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα προηγούμενα χρόνια που μπορεί να πεις εσύ, οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες που δε θα πάρουν πίσω τα δανεικά τους.

 

 

 

Για το σκηνικό με το Νταισεμπλούμ προτιμώ να μη σχολιάσω ακόμα. Απλά μόνο να πω ότι το βλέπω σαν foreplay. Απλά περιμένω να δω ποιος θα τον φάει όταν το foreplay τελειώσει και πρέπει οι δυο πλευρές να περάσουν στο "ψητό"

 

Απο κει και πέρα περιμένω απο εκείνη την αντικειμενική ψυχή που ανέβασε το άρθρο για το θερμό διάλογο Ομπάμα και Τσίπρα, να ανεβάσει και τα σημερινά δημοσιεύματα για τις ενοχλήσεις του λευκού οίκου για την παραποίηση του διαλόγου. Αλλά μεταξύ μας είναι τελικά ηλίθιοι οι Αμερικάνοι. Δεν κατάλαβε ο μαύρος ότι το παλικάρι μας δεν καταλαβαίνει γρι Αγγλικά. Δεν ήταν παρερμηνεία. Απλά δεν καταλαβαινε τι του έλεγε ο συνομιλητής του.

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO
Link to comment
Share on other sites

Πέραν τούτου όμως, αυτή η συζήτηση είναι εκτός θέματος για ένα πολύ απλό λόγο. Η τωρινή κυβέρνηση έχει πει ότι αποκλείεται να κουρευτεί το ιδιωτικό χρέος και μιλάμε μόνο για OSI. Οπότε στο τέλος της ημέρας η συζήτηση έχει μόνο να κάνει με το αν θέλουμε να πληρώσουν την ευδαιμονία των προηγούμενων ετών, όπως θα έλεγα εγώ, ή την κάκιστη επιλογή που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα προηγούμενα χρόνια που μπορεί να πεις εσύ, οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες που δε θα πάρουν πίσω τα δανεικά τους.

 

Aν δεν απαταμαι οικτρά οι 16 εχουν δανεισει απο τον κουμπαρα τους περι τα 60 δις. Τα οποια ειναι με την πρωτη συμφωνια και τα "καλα επιτόκια" για τους δανειστές. Τα υπόλοιπα ειναι EFSF. Και αν επίσης δεν κανω λάθος, τα εσοδα απο τον δανεισμο στην Ελλάδα καθως και η "οικονομία" λογω μειωμένων yields δεν ειναι αμελητέα.

 

Τωρα για τον ποιος θα τον φαει στο ψητο, αν δεν κανει κανενας πισω, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλια

 

Την Deutsche Bank την βαζω μεσα (ουτε τις υπόλοιπες τρισμεγιστες ευρωπαϊκες τραπεζες) γιατι με την μόχλευση που εχει δεν θα τον φαει απλα, θα τις βγει απο το στομα και θα τον ακουμπησει στον πισινο του Wolfgang

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.