Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

για τα 3 ψωρο-εκατομμυρια που λεγατε πριν   .

 

http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%87%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B4

 

τον ακουγα το πρωι ζωντανα και γελαγα, ο κακομοιρης απο το αγχος του πατουσε τα πληκτρα  στο κινητο καταλαθος  :p

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και οσο ο Σουκουρης ψαχνει τους 180 με καθε τροπο,ο πρωθυπουργος μας δινει σκληρη μαχη......αλλα τελικα παλι υπεκυψε. 

 

http://www.iefimerida.gr/news/180446/nea-odynira-metra-apofasizoyn-samaras-kai-venizelos

 

Κατα τ'αλλα,θα πηγαινε με οπλο το πλεονασμα  :p ενω δηλωνε πριν οτι αλλα μετρα δεν τα αντεχει η οικονομια μας,αλλα δε βαριεσαι,ετσι και αλλιως η λεξη παραιτηση δεν υπαρχει

στο λεξιολογιο τους.

Link to comment
Share on other sites

Και οσο ο Σουκουρης ψαχνει τους 180 με καθε τροπο,ο πρωθυπουργος μας δινει σκληρη μαχη......αλλα τελικα παλι υπεκυψε. 

 

http://www.iefimerida.gr/news/180446/nea-odynira-metra-apofasizoyn-samaras-kai-venizelos

 

Κατα τ'αλλα,θα πηγαινε με οπλο το πλεονασμα  :p ενω δηλωνε πριν οτι αλλα μετρα δεν τα αντεχει η οικονομια μας,αλλα δε βαριεσαι,ετσι και αλλιως η λεξη παραιτηση δεν υπαρχει

στο λεξιολογιο τους.

 

 

Να ξεκινήσω ρωτώντας πόσες φορές τα τελευταία 2 χρόνια έχεις ακούσει για νέα φοροεπιδρομή κτλ κτλ κτλ. Πόσες φορές απο αυτές όντως έγινε κάτι τέτοιο;

Απο κει και πέρα υπάρχουν 2 πράγματα που με φοβίζουν και μένα. 

α) Οι ηλίθιοι που κερδίζουν δύναμη στην Ευρώπη. Πορδεμος και ο Λαζόπουλος της Ιταλίας. Θυμάσαι τι επίδειξη δύναμης έκαναν οι Ευρωπαίοι με την Κύπρο; Πολύ φοβάμαι ότι πάμε για μέρος 2 για να φρεσκαριστεί η μνήμη τους με θύματα εμάς

 

β) Μεταξύ μας οι ενστάσεις τους για το ασφαλιστικό έχουν βάση. Αν θυμάμαι καλά με σένα συζητάγαμε τις προάλλες για το ασφαλιστικό. Έπεσα σήμερα σε μια δημοσίευση του Κώστα Στούπα (αρθρογράφος στο capital). Την παραθέτω για να δεις τι μας περιμένει σε σχέση με τις συντάξεις.

 

 

Την είχα έτοιμη την απάντηση...

2014-11-28 12:01 GMT+02:00 George Vaikousis <gvaik@yahoo.gr>:

Δε μας λέτε κ. Στούπα;

Η χώρα δεν χρεοκόπησε από τις μίζες;

Η χώρα δεν χρεοκόπησε από τη μη πληρωμή φόρων των μεγάλων εταιρειών και επιχειρηματιών;

Η χώρα δεν χρεοκόπησε από το δανεισμό για τους Ολυμπιακούς για να τα πάρουν οι μεγαλοεργολάβοι φιλαράκια των κυβερνητικών;

Η χώρα δεν χρεοκόπησε από τα λεφτά για την άμυνα που αντί να έχει ανταποδωτικά οφέλη και να προτιμά τις εγχώριες βιομηχανίες πάντα τα έπαιρνε όλα από τους ξένους;

Τι ωραία που τα λέτε. Έτσι στα χνάρια του Μπάμπη και των άλλων αντικειμενικών.

Για όλα φταίνε οι συντάξεις και οι μισθοί.

Γιώργος Βαϊκούσης

ΥΓ. Θα τα έγραφα αυτά στην ιστοσελίδα σας αλλά βαρέθηκα την εγγραφή.

Κώστας Στούπας <kostas.stoupas@capital.gr> 

1:05 PM (2 minutes ago)

to George

Αν έχετε διαφορετικούς αριθμούς να τους εξετάσουμε....

Από το 1995 μέχρι το 2010 που χρεοκοπήσαμε το δημόσιο είχε ξοδέψει περίπου 55 δισ. Ευρώ για τα Μεγάλα Έργα, Ολυμπιάδα, Κόστος αμυντικού εξοπλισμού.

Περίπου 10 δισ. Ευρώ είναι οι κρατικές συμμετοχές στα μεγάλα Εργα( Μετρό, Αεροδρόμιο, Αττικη Οδό, Γέφυρα Ρίου, Εγνατία κλπ)

Περίπου 10 είναι το κόστος της Ολυμπιάδας…

Και περίπου 30-35 δισ. το κόστος των εξοπλισμών..

Αυτά πρέπει να υπολογίσουμε πως βγήκαν μίζες της τάξης των 5 δισ. Ευρώ.

Κυρίως «Μενού»…

Το 2009 τη χρονιά της χρεοκοπίας πληρώθηκαν συντάξεις 39,9 δισ. Ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο. Οι εισπράξεις των ασφαλιστικών ταμείων ήταν περί τα 28,2 δισ. Ευρώ. Το κράτος κάλυψε ένα κενό 13,1 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας από το 2000 μέχρι το 2014 τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εισπράξει επιχορηγήσεις 199 δισ. Ευρώ από το κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή από φόρους…

Από το 2000 μέχρι το 2009 που χρεοκοπήσαμε όταν το χρέος ξεπέρασε τα 300 δισ. Ευρώ, ο κρατικός προϋπολογισμός είχε καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία περί τα 150 δισ. Ευρώ. Το μισό περίπου δημόσιο χρέος δηλαδή το 2009 προερχόταν από τις επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Είτε με φόρους, είτε με ασφαλιστικές εισφορές δημιουργείται μεγάλο κόστος για φορολογούμενους, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Με αυτές τις προϋποθέσεις κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν έχει συμφέρον να κάνει καμιά σοβαρή παραγωγική επένδυση στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον αν προσθέσεις και το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Μόνο τυχάρπαστοι για να αρπάξουν λεφτά Ελλήνων φορολογουμένων από αναπτυξιακούς ή ευρωπαίων φορολογουμένων από ΕΣΠΑ κλπ θα τολμήσουν.

Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα κάνει πως δεν υπάρχει το πρόβλημα και πως το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο. 

Υπάρχουν 2,7 εκατ. συνταξιούχοι συν 200 χιλ. που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και τους καθυστερούν γιατί δεν έχουν τι να τους δώσουν.

Υπάρχουν 650 χιλ. δημόσιοι υπάλληλοι συν ΔΕΚΟ και Ναυπηγεία, ΕΑΒ κλπ που πληρώνονται από το προϋπολογισμό.

Αν το εργατικό δυναμικό είναι 5 εκατ. μείον 1,5 εκατ. άνεργοι, μείον δημόσιοι ΔΕΚΟ κλπ 700-800 χιλ. μείον 150-200 χιλ. τουλάχιστον (το πιο δυναμικό κομμάτι) που έχουν φύγει στο εξωτερικό, έχουμε 2,5-2,7 εκατ. εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Για να λειτουργεί επαρκώς ένα αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα χρειάζονται τουλάχιστον 4 εργαζόμενοι για κάθε ένα συνταξιούχο. Εμείς με 3 εκατ. συνταξιούχους περίπου θα χρειαζόμασταν 10-12 εκατ. Εργαζόμενους. Έχουμε 2,7-3,5 εκατ. μαζί με τους δ.υ. όσο δηλαδή και οι συνταξιούχοι. 

Όποιος δεν απαντήσει σε αυτό και επαγγέλλεται επενδύσεις και ανάπτυξη κοροϊδεύει τον κόσμο…

Αν απαντήσει σ’ αυτό κινδυνεύει να μην βρει ούτε την ψήφο του..

Φιλικά

Κώστας Στούπας

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην παρούσα φάση η ελληνική οικονομία και ΔΕ σηκώνει άλλα μέτρα περικοπών και απο την άλλη είναι εγκληματικό δεδομένου ότι με βάση τουλάχιστον τους αριθμούς της Eurostat η ύφεση σταμάτησε να πας να την ξαναρίξεις σε τέτοια φάση.

 

Επίσης δεν το έχω καθόλου σίγουρο ότι περαιτέρω περικοπές μπορούν να περάσουν απο τη βουλή. Το βλέπω απο χλωμό έως κατακίτρινο.

 

Όσον αφορά τώρα την παραίτηση. Διαφωνώ και θα σου πω γιατί. Όταν ο Κωστάκης παραιτήθηκε και μετά πλάκωσε η κρίση όλοι είπαν ότι κώλωσε μόλις ήρθαν τα δύσκολα. Μπορώ να σου πω ότι ο Σαμαράς θα προτιμήσει να χάσει και το άλλο του μάτι παρά να παραδώσει τα όπλα. Για να γίνουν εκλογές θα χρειαστεί να τον ρίξουν, ή να μη βγει ΠτΔ (Α και btw αν περάσει έστω και ένα μέτρο δεν το βλέπω να παίρνει ούτε 151 βουλευτές στην εκλογή του ΠτΔ).

 

Σε σχετικά νέα http://www.iefimerida.gr/news/180493/oi-new-york-times-provlepoyn-maziki-fygi-katatheseon-kai-drahmi-vgei-kyvernisi-syriza

 

Εδώ και καιρό ήλπιζα ότι ο Σαμαράς αν πέσει, παίζει να την πάθει όπως την έπαθε ο Όσιμ στον Παναθηναικό και να μας βγει ο Τσίπρας Ρότσα (αν μπουν οι Ταλιμπαν του Λαφαζάνη στο κλουβί that is και κάνουν παιχνίδι οι σοβαροί (δλδ ο εξής ένας: Σταθάκης). Πλέον βλέπω και αυτό το σενάριο να μας αφήνει χρόνους.

 

Και να πω και τον άλλο τον πόνο μου. Ελπίζω αν είναι να περάσουν νέα μέτρα να βγει η έιδηση μετά τις 5/12. Γιατί αλλιώς ποιος τον ακούει το Σφακιανάκη στην πρεμιέρα. Θα φάει όλο το πρόγραμμα σε μπινελίκια. :p

Link to comment
Share on other sites

και κάτι σχετικό άσχετο που το συζήταγα με κάτι φίλους. Τις τελευταίες 2 βδομάδες έχουν πέσει στην αντίληψη μου 3 καινούργια funds που ανοίγουν SIVs με έδρα το Λουξεμβούργο τα οποια θα δραστηριοποιούνται σε ομόλογα ΑΑΑ rating. Και που κολλάνε αυτά με την Ελλάδα θα ρωτήσει κάποιος. Πολύ απλό. Τα ομόλογα είναι ο πιο απλός και νόμιμος τρόπος για να διώξει κάποιος τις καταθέσεις του εκτός Ελλάδας.

 

@astrolabos,  @DJD

 σας το σπασα το ρημάδι. Δε μου κανε merge τα Posts. Μουαχαχαχαχαχα

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO
Link to comment
Share on other sites

@LL_NEO

Κοιτα,να τα παρουμε με τη σειρα,για την παραιτηση δεν εχει να κανει με το αν περασουν τα μετρα η οχι,αλλα συνολικα με το πως χειριστηκε και λειτουργησε απο τη μερα που ανελαβε,περα απο τα ζαππεια ακομα και σημερα μετα απο τετοια κριση το βλεπεις και μονος ,το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η επανεκλογη τους.αυτο και μονο μου φτανει.

πχ,οταν θες να να σωσεις τη χωρα πραγματικα δεν υπολογιζεις το πολιτικο κοστος.ΤΕΛΟΣ!φτιαχνεις μια υπηρεσιακη κυβερνηση διαλεγοντας τους καλυτερους οπως εγινε στην Ιταλια τυπου μοντι και προχωρας σε πραγματικες τομες και οχι μπαλωματα.

 

Ερωτηση:Αν ο Σαμαρας ηταν πρωθυπουργος της Γαλλιας ποσες φορες θα ειχε φυγει?Στο υπογραφω οτι δεν θα εκλεινε χρονο.

 

Τωρα για το ασφαλιστικο,ειχαμε πει οτι πρεπει να γινουν αλλαγες,ναι,αλλα αλλο αλλαγες και αλλο θαψιμο για 2 γενιες τουλαχιστον,δηλ με τετοια ανεργια και ενω ξερεις οτι θα εχεις υφεση και το 15 η θα ειναι σταθερη τελος παντων δε μπορεις απο τα 4.500 χιλ ενσημα να πας στα 6.500 και 21 χρονια εργασιμα για θεμελιωση συνταξιοδοτικου,δε βγαινει...

Δες απλα γυρω σου,ολοι ψαχνουν για ενα μεροκαματο για να ζησουν και η ασφαλεια περναει απλα σε δευτερη μοιρα.Δεν λεω οτι δεν πρεπει να γινουν μεταρρυθμισεις,αλλα πρεπει να εχουν και μια λογικη βρε παιδι μου,μια βαση καπου να πατανε.

 

Για τις απολυσεις στο δημοσιο εισαι αναγκασμενος να διωξεις.οκ,βαλε 2-3 κριτηρια και πες οτι οσοι δεν περασαν με ΑΣΕΠ και μπηκαν με ρουσφετια πανε σπιτια τους.Δεν μπορεις ομως

να τους διωξεις και ολους,Δηλ προχειροτητα και κανενα σχεδιο,και οταν πρεπει να βαλουν το μαχαιρι στο κοκκαλο κανουν πισω για τους γνωστους λογους...

 

Και η αριστερα στην Ελλαδα μαζι με ολο το συνδικαλισταριο καποτε θα πρεπει να προσγειωθει στην πραγματικοτητα και να σταματησουν να παιζουν με τη φτωχολογια.

Δεν εχω ιδεα για τους ποδεμος κτλ,λαζοπουλο λες τον γκριλο μαλλον  :p

Βασικα ακομα δεν γιναμε ζουγκλα,οταν θα γινουμε μαλλον τοτε θα λυσουμε και ολα τα προβληματα μας. :p

Και για το κειμενο του στουπα που εχει δικιο λεει τα πραγματα οπως εχουν,τα προβληματα τα βλεπουμε να τα λυσουμε δεν μπορουμε...

Τελος παντων πολλα ειναι αυτα που θελω να γραψω αλλα βαριεμαι.

Έγινε επεξεργασία από argi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βασικά υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων στο ζαχαροπλαστείο που έχει ταράξει τις πάστες και δεν θέλει να φύγει και μια ομάδα ανθρώπων που θα μπει για πρώτη φορά στο ζαχαροπλαστείο και δεν βλέπει την ώρα(εκλογή προέδρου). Κάποιος που χρησιμοποιεί την εκλογή του προέδρου για να ανέβει στην καρέκλα μια ώρα νωρίτερα, ονειρεύεται εξουσία, όχι την σωτηρία της χώρας. Ο Γιώργης ονειρευόταν ομόλογα, αυτοί εδώ θα μάθουμε. Αν πάντως ήμουν πετυχημένος καπιτάλας του εξωτερικού και αριστερός εσωτερικού, θα είχα δύο μπαούλα ευρώ/δολάρια στην άκρη. Θα ερχόμουν, θα έριχνα ο καράβι στα βράχια, θα μας πήγαινα στην δραχμή και μετά θα αγόραζα το χωριό μου(όχι σπίτι στο χωρίο μου, το ίδιο το χωρίο).

 

Τώρα όσον αφορά το πολιτικό κόστος. 40 χρόνια ο κόσμος ψηφίζει τον λεφτά υπάρχουν και 40 χρόνια καταψηφίζει αυτόν που αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος. Αν ήμουν 400 χρονών θα έβαζα πιθανόν ένα μηδενικό παραπάνω στα 40άρια.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ειλικρινά πάντως μπερδεύομαι...

 

όταν ξεπουλιώνται ελληνικές επιχειρήσεις σε ξένα κεφάλαια το βάζουμε στο "Χρεοκοπία Ελλάδος"

όταν ξεπουλιώνται ξένες επιχειρήσεις σε ελληνικά κεφάλαια το βάζουμε στο "Χρεοκοπία Ελλάδος"

 

πως γένεν αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά πάντως μπερδεύομαι...

 

όταν ξεπουλιώνται ελληνικές επιχειρήσεις σε ξένα κεφάλαια το βάζουμε στο "Χρεοκοπία Ελλάδος"

όταν ξεπουλιώνται ξένες επιχειρήσεις σε ελληνικά κεφάλαια το βάζουμε στο "Χρεοκοπία Ελλάδος"

 

πως γένεν αυτό;

 

Η "Χρεοκοπία Ελλάδος" είναι μια κατάσταση της χώρας που θα βιώνουμε επί μακρόν. Κατά την διάρκεια της εξελίσσονται γεγονότα που επιβαρύνουν βελτιώνουν ή είναι ουδέτερα. Όλα είναι υποσύνολο αυτής της κατάστασης.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η "Χρεοκοπία Ελλάδος" είναι μια κατάσταση της χώρας που θα βιώνουμε επί μακρόν. Κατά την διάρκεια της εξελίσσονται γεγονότα που επιβαρύνουν βελτιώνουν ή είναι ουδέτερα. Όλα είναι υποσύνολο αυτής της κατάστασης.

Παραδόξως συμφωνώ με τον αποπάνω. Όπως πχ στο εδώ τόπικ είχαμε βάλει και την απομάκρυνση και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορες (η όποια επι του παρόντος φαίνεται ότι ήταν  παροδική) έτσι είναι λογικό να μπαίνουν και καλές και κακές ειδήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Η πλακα της υποθεσης ειναι οτι θα ειμαστε εδω και του χρονου να συζηταμε τα ιδια ακριβως,αν το παρουμε και ιστορικα ειναι σαν να βαζεις την ιδια κασετα απο την αναποδη.

Οποτε εχουμε τα εξης.Εκλογες οποτε και αν γινουν ο Σαμαρας φαινεται να ειναι καμενο χαρτι,τα ιδια ισχυουν και για το πασοκ-ελια οπως και να το πεις εχει τελειωσει.

Το καλο ειναι οτι η κομματικη εξαρτηση δειχνει να φτανει στο τελος,το κακο ειναι οτι η ψηφος απο τι φαινεται παλι θα ειναι εκδικητικη,δηλ παλι ο κοσμος απλα θα πει οτι δεν

με νοιαζει αρκει να φυγουν αυτοι,μνημη χρυσοψαρου δηλ.

 

Και οσο ο Συριζα σφυριζει αδιαφορα αφου δεν ξεκαθαριζει πια στρατηγικη θα ακολουθησει στην οικονομια:αυτη του σταθακη?του μηλιου?του λαφαζανη?του βαρουφακη?

Τη μοντελο παιδειας:των καταληψεων και του χαβαλε?

Δηλαδη αυτη ασαφεια των θεσεων που εχει τρομαζει τοσο οσο και η αποδεδειγμενη επι χρονια στην πραξη ανικανοτητα της ΝΔ και του Πασοκ.

Έγινε επεξεργασία από argi
Link to comment
Share on other sites

Η πλακα της υποθεσης ειναι οτι θα ειμαστε εδω και του χρονου να συζηταμε τα ιδια ακριβως,αν το παρουμε και ιστορικα ειναι σαν να βαζεις την ιδια κασετα απο την αναποδη.

Οποτε εχουμε τα εξης.Εκλογες οποτε και αν γινουν ο Σαμαρας φαινεται να ειναι καμενο χαρτι,τα ιδια ισχυουν και για το πασοκ-ελια οπως και να το πεις εχει τελειωσει.

Το καλο ειναι οτι η κομματικη εξαρτηση δειχνει να φτανει στο τελος,το κακο ειναι οτι η ψηφος απο τι φαινεται παλι θα ειναι εκδικητικη,δηλ παλι ο κοσμος απλα θα πει οτι δεν

με νοιαζει αρκει να φυγουν αυτοι,μνημη χρυσοψαρου δηλ.

 

Και οσο ο Συριζα σφυριζει αδιαφορα αφου δεν ξεκαθαριζει πια στρατηγικη θα ακολουθησει στην οικονομια:αυτη του σταθακη?του μηλιου?του λαφαζανη?του βαρουφακη?

Τη μοντελο παιδειας:των καταληψεων και του χαβαλε?

Δηλαδη αυτη ασαφεια των θεσεων που εχει τρομαζει τοσο οσο και η αποδεδειγμενη επι χρονια στην πραξη ανικανοτητα της ΝΔ και του Πασοκ.

 

Ο Σόλωνας θα μου πει ότι κινδυνολογώ αλλά αν ο κόσμος ψηφίζει με τη λογική του "θα τους δείξω εγώ" ξέρεις ποιος είναι ο επόμενος να κυβερνήσει 6 μήνες αφότου αναλάβει ο Τσίπρας έτσι;

Link to comment
Share on other sites

Δεν πέφτει σε 6 μήνες ο Τσίπρας. Θα πέσει όσο έπεσε ο Αναστασιάδης στην Κύπρο μετά το φιάσκο του όχι, τα κουρέματα στις καταθέσεις και τις υποψίες ότι βοήθησε να φύγουν λεφτά από το νησί λίγο πριν μπει λουκέτο στις τράπεζες.

Link to comment
Share on other sites

@yanni, Υπάρχουν 2 βασικές διαφορές Γιάννη

1. Ούτε αυτός που έφερε το μνημόνιο στην Ελλάδα έπεσε (Γιώργος)

2. Και το κυριότερο. Ο Αναστασιάδης στην Κύπρο δεν είχε εσωκομματική αντιπολίτευση. Το ορφανό του Στάλιν απο τη μια (Λαφαζανης) και οι Πασόκοι απο την άλλη έχουν να δημιουργήσουν τέτοιο αλλαλούμ στη συνοχή του όποιο κυβερνητικού σχηματισμού, που δε νομίζω να αντέξει. Και φυσικά επειδή ένα κόμμα δε μπορεί οργανικά να φτάσει απο το 3 στο 25 ξέρουμε και οι δυο τι εκλογικό κοινό έχει μαζέψει. Οπότε περίμενε και (δυστυχώς διότι όπως έχω ξαναπει προτιμώ οποιαδήποτε κυβερνηση απο ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση) θα δεις. 

Link to comment
Share on other sites

Τα παραδείγματα Καρατζαφερη και Κουβέλη πλέον αποκλείουν το οποιοδήποτε αλαλούμ. Έχει αποδειχτεί δύο φορές, ότι όποιος κάνει ηρωική έξοδο από κυβέρνηση στην Ελλάδα, ακόμα και από κυβέρνηση που την βρίζει ο κόσμος, καταστρέφεται.

 

Επιπλέον κανείς από αυτούς δεν θα αφήνει το βάζο με το μέλι που τόσα χρόνια ή και δεκαετίες έβλεπε ως μακρινό όνειρο. Μόνο αν σκάσουν πολλά €€€€€ σε τσέπες, θα διασπαστεί η αριστερά τόσο γρήγορα. Η αριστερά θα διασπαστεί, αν διασπαστεί, σε 2-3 χρόνια όταν

1) Θα έχει αποδειχτεί ότι δεν ξέραν τι τους γίνεται και ρίξανε το καράβι στα βράχια, επιστρέψαμε στις υφέσεις, τα παρακάλια στους ξένους για χρηματοδότηση και ίσως και στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή

2) Όταν θα έχουν καταφέρει να σώσουν την Ελλάδα και θα υπάρχει η αρχή μιας κάποιας έντονης γκρίνιας για ποιο γρήγορη επαναφορά του κοινωνικού-πελατειακού-συνδικαλιστικού κράτους που τόσο καιρό απολαμβάναμε. Εκεί κάποιοι ενδεχομένως θα προσπαθήσουν να το παίξουν ποιο αριστεροί από τον Αλέξη που θα δείχνει ήδη πολύ κεντρώος για τα γούστα τους με την ελπίδα να τους αποκαλούν "κυρ Πρόεδρε".

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Με βρίσκεις σύμφωνο Γιάννη, εκτός από αυτό:

 

επιστρέψαμε στις υφέσεις, τα παρακάλια στους ξένους για χρηματοδότηση
 

 

Πότε βγήκαμε από τις υφέσεις και τα παρακάλια στους ξένους για χρηματοδότηση; Την πάτησα σαν τον Χριστόδουλο, που διάβασε και δεν πήρε χαμπάρι τη χούντα, και δεν πήρα χαμπάρι ότι βγήκαμε από την ύφεση;

Link to comment
Share on other sites

Με βρίσκεις σύμφωνο Γιάννη, εκτός από αυτό:

 

 

 

 

 

Πότε βγήκαμε από τις υφέσεις και τα παρακάλια στους ξένους για χρηματοδότηση; Την πάτησα σαν τον Χριστόδουλο, που διάβασε και δεν πήρε χαμπάρι τη χούντα, και δεν πήρα χαμπάρι ότι βγήκαμε από την ύφεση;

Υποτίθεται ότι είμαστε εκτός ύφεσης εδώ και δύο τρίμηνα. Υποτίθεται έστω με βάση τα επίσημα στοιχεία κ.τ.λ.

Ανάπτυξη 1,6% στο γ΄ τρίμηνο- Capital.gr

aep_1_28112014.jpg

 

Τώρα τα αν είναι αληθινά στοιχεία ή Greek statistics, αν είναι φρέσκα ή μαγειρεμένα με πατάτες, δεν ξέρω. Σίγουρα πάντως είμαστε σε μια φάση όπου ακόμα και μαγειρεμένη ανάπτυξη, μπορεί να ανακοινωθεί. Όσον αφορά τα παρακάλια, έχουν να κάνουν κυρίως με τα μέτρα και το αν θα πάρουμε την επόμενη δόση με ή χωρίς βαζελίνη.

 

Σε περίπτωση αποτυχίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που προφανώς δεν το εύχομαι, η ύφεση θα θυμίζει πιθανόν 2010, 2011 ή θα είναι πολύ χειρότερη και επόμενη δόση δεν θα υπάρχει, ούτε με, ούτε χωρίς βαζελίνη. Τα παρακάλια θα είναι επιπέδου "Λυπηθείτε μας" γενικότερα και η δραχμή θα μοιάζει ως η μόνη λύση ακόμα και για αυτούς που είναι 100% υπέρ του ευρώ, διότι θα είμαστε μπροστά σε αδιέξοδο. Αυτό βέβαια είναι το κακό σενάριο και όχι αυτό που είπε εχτές ο Αλέξης, αν κατάλαβα καλά, ότι οι αγορές θα χορεύουν στους δικούς του ρυθμούς και φρίκαρα.

 

 

 

Γενικό Υ.Γ. Σχόλια του στυλ "Ποια ανάπτυξη, δεν κοιτάς γύρω σου" παρακαλώ να αποφευχθούν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

με έπιασαν στο διάβασμα λοιπόν :hehe:

 

Σε διάβασμα ή σε επιλεκτικό διάβασμα; Διότι απο όσο θυμάμαι μια χαρά αναπαραγάγετε (όρθως) τα ποσοστά ανεργίας ή τα ποσοστά συρίκνωσης του ΑΕΠ.  Εκείνα τα ποσά ήταν έγκυρα και τώρα αυτά δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα; Αν αυτό δεν είναι επιλεκτικό διάβασμα, βοήθησε με να καταλάβω τι ακριβώς είναι

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO
Link to comment
Share on other sites

Λες πότε ήρθε η ανάπτυξη και δεν την πήρα πρέφα και επι τοις ουσίας αμφισβητείς τα ευρήματα της ΕΛΣΤΑΤ. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι πολύ απλή. Πότε άρχισαν να είναι αμφισβητήσιμα; Διότι μια χαρά θυμάμαι να χρησιμοποιείται το "το ΑΕΠ της Ελλάδας συρικνώθηκε κατα 30% στα χρόνια του Μνημονίου". Τελικά λοιπόν πότε παύουν να είναι έγκυροι αυτοί οι δείκτες. Και όπως είπε και ο Γιάννης μη μας πεις: "Αααααα δεν ξέρω, εγώ βλέπω φτώχεια, πείνα κτλ". Τα οικονομικά της χώρας με την οικονομική κατάσταση των πολιτών ΔΕΝ είναι το ίδιο και το αυτό και η μεταβολή στο ένα δε συνεπάγεται την ίδια στιγμή αισθητή μεταβολή και στο άλλο. (Παρόλο που πχ η ανεργία έχει πέσει 1 ποσοστιαία μονάδα και άρα κατ' επέκταση για κάποιους συμπολίτες μας η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη".

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.