Jump to content

Recommended Posts

• Replies 25,5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• astrolabos

2261

• PetrosD

2039

• HotPeanut

1614

• wrong method

1495

40 minutes ago, acct said:

Νομίζεις ότι αυτό δε συμβαίνει στο εξωτερικό μήπως;

Εδώ πάντως, δεν υπάρχει καμία χρέωση για πληρωμές λογαρισμών. Χρήματα στέλνω στην Ελλάδα και δεν αφαιρούν τίποτα για προμήθεια.

Η Πειραιώς όμως, παίρνει 4€ για την πάρτη της.

• Like 1

Και πάλι καλά να λέμε. Πριν μερικά χρόνια δεν είχαν βάλει  "αρνητικό" επιτοκιο σε καταθέσεις που δεν είχαν κινήσεις για 2-3 χρόνια ?

Ήταν μεγάλο το κόστος των τραπεζών να βάζουν κάθε 6 μήνες τόκους μερικά ευρώ/λεπτά σ'αυτους τους λογαριασμούς.

Μιλάμε για "απατεώνες" !

• Like 3

πριν 2 ώρες, το μέλος PetrosD έγραψε:

Στη συνέχεια πήγα να πληρώσω ένα λογαριασμό της Βόδι-phone, με τον ίδιο τρόπο.

https://www.vodafone.gr/portal/client/bills/payment.action?null

Νομίζω πως πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική μέσω του site της vodafone δεν έχει καμία απολύτως προμήθεια.

2 hours ago, astrolabos said:

Καλα κάνουν. Rooted τηλέφωνο=εκτεθειμένο τηλέφωνο 

Ναι στη θεωρία ετσι ειναι συμφωνώ...

Αλλα στη πραξη οι περισσότεροι που εχουν rooted ειναι power users και νομίζω εχουν καποιες βασικές γνωσεις ασφαλειας

Τοσο καιρο λειτουργούσε κανονικα, τωρα τους πείραξε ?Ας κανουν την ιδια την εφαρμογή πιο ασφαλή , μου θυμιζει το αλλο που διαβαζα τις προαλλες για εναν ινδο που ειχε προσβαση σε 50 ΔΙΣ $

Αμα δεις εχει κοψει ηδη το 1/5 -1/4των χρηστων συμφωνα με τα rating @ play , κατα τη γνωμη μου παντα  κακώς.

8 minutes ago, SirDiman said:

Τοσο καιρο λειτουργούσε κανονικα, τωρα τους πείραξε ?

Ειδικά σε θέματα ασαφαλείας, τους πειράζει όταν διαπιστώσουν τρύπα ή συμβεί κάτι.

Οπότε, είναι απόλυτα λογικό να αλλάξει κάτι ξαφνικά.

Σα να μου λες, τόσα χρόνια ζούσαμε χωρίς κλειδαριά ασφαλείας, τώρα τους ήρθε να βάλουν; (Εντελώς τυχαία μετά τη διάρηξη στο 3ο...)

• Like 2

5 hours ago, acct said:

Νομίζεις ότι αυτό δε συμβαίνει στο εξωτερικό μήπως;

Για εδώ, μπορώ να σου απαντήσω με απόλυτη σιγουριά. ΟΧΙ δεν έχουν προμήθεια πουθενά, είτε σε λογαριασμούς (κινητό, σταθερό, internet ή οτιδήποτε άλλο), ούτε σε μεταφορά χρημάτων σε άλλο λογαριασμό.

Εδώ πληρώνεις προμήθεια μόνο όταν πας για πληρωμή ενός από τα παραπάνω στο ταχυδρομείο ή στην τράπεζα και ο λόγος είναι τόσο απλός όσο το ότι σπαταλάς το χρόνο του υπαλλήλου που θα σε εξυπηρετήσει.

Επίσης αυτό που πληρώνεται ακριβά εδώ είναι το hard copy. Δηλαδή, αν μου έρθει λογαριασμός κινητού σε χαρτί στο σπίτι, τον χρεώνομαι 5€ παραπάνω για το χαρτί και μόνο.

Έγινε επεξεργασία από jax7480
  • Like 8

Και παιδεία υπάρχει και οργάνωση. Κυρίως οργάνωση.

Καλά για την παιδεία ειδικά στους δρόμους δεν θα σχολιάσω γιατί εκεί πραγματικά είναι να κλαις με το πόσο σωστά και ώριμα συμπεριφέρονται στο δρόμο. Οδηγείς μετά στην Ελλάδα για 5 λεπτά και καταλαβαίνεις τη ζούγκλα που επικρατεί.

• Like 4

Για τον ποδηλάτη που πέρασε με κόκκινο:

Είναι και αυτός ένας εν δυνάμει αυτόχειρας, όπως λέει και ο Ιαβέρης. Κανένας δε θα έπρεπε να περνάει με κόκκινο ή να παραβιάζει στοπ.

Ένας ταρίφας παραβίασε στοπ πριν 2 εβδομάδες, τράκαρε το E30 του οδοντιάτρου και φίλου μου και το έβγαλε για ολική καταστροφή.

• Like 1

4 hours ago, Wizard! said:

Ειδικά σε θέματα ασαφαλείας, τους πειράζει όταν διαπιστώσουν τρύπα ή συμβεί κάτι.

Οπότε, είναι απόλυτα λογικό να αλλάξει κάτι ξαφνικά.

Σα να μου λες, τόσα χρόνια ζούσαμε χωρίς κλειδαριά ασφαλείας, τώρα τους ήρθε να βάλουν; (Εντελώς τυχαία μετά τη διάρηξη στο 3ο...)

ναι αλλα...

Αλλα στη πραξη οι περισσότεροι που εχουν rooted ειναι power users και νομίζω εχουν καποιες βασικές γνωσεις ασφαλειας.

Αν αντι για χρηστης ειμουν ο προγραμματιστής οντως ετσι θα εκανα :p Γιαυτο τωρα γκρινιάζω ως user

Έγινε επεξεργασία από SirDiman

6 hours ago, jax7480 said:

Για εδώ, μπορώ να σου απαντήσω με απόλυτη σιγουριά. ΟΧΙ δεν έχουν προμήθεια πουθενά, είτε σε λογαριασμούς (κινητό, σταθερό, internet ή οτιδήποτε άλλο), ούτε σε μεταφορά χρημάτων σε άλλο λογαριασμό.

Εδώ πληρώνεις προμήθεια μόνο όταν πας για πληρωμή ενός από τα παραπάνω στο ταχυδρομείο ή στην τράπεζα και ο λόγος είναι τόσο απλός όσο το ότι σπαταλάς το χρόνο του υπαλλήλου που θα σε εξυπηρετήσει.

Επίσης αυτό που πληρώνεται ακριβά εδώ είναι το hard copy. Δηλαδή, αν μου έρθει λογαριασμός κινητού σε χαρτί στο σπίτι, τον χρεώνομαι 5€ παραπάνω για το χαρτί και μόνο.

Απόλυτα λογικό και αναμενόμενο για μια χώρα με 93 ευρυζωνικές συνδέσεις ανά 100 κατοίκους. Εδώ έχουμε ακόμη ~44 (χειρότερη επίδοση στον ΟΟΣΑ έχει μόνο η Ουγγαρία) και πρόοδος θεωρείται το app της Εθνικής που σου βγάζει ηλεκτρονικά "χαρτάκι" για να στηθείς στην ουρά. ;)

Δεν έχω την εντύπωση ότι αύριο το πρωί θα είμαστε Φινλανδία (παρεμπιπτόντως, ~140 συνδέσεις ανά 100 κατοίκους), οπότε προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα που με ενοχλούν στην Ελλάδα από πιο ρεαλιστική προοπτική. Αυτό δε σημαίνει ότι μ' αρέσει να πληρώνω τα κερατιάτικα. Απλώς καταλαβαίνω ότι το επιχειρηματικό μοντέλο των τραπεζών θα χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω για να μη στηρίζεται και στα 0,20€ από τις ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών. Δε χάνω ευκαιρία να τους το επισημαίνω οτι είναι αντιπαραγωγικό, αλλά όσο είναι ακόμη σε ισχύ τα capital controls είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια μονοπωλιακή αγορά χωρίς ανταγωνισμό, οπότε δεν αλλάζουν τίποτα.

Πάντως, μια μικρή στρέβλωση σε μια αγορά έτσι κι αλλιώς ολιγοπωλιακή, δε μου αρκεί για να αφορίσω όλη τη χώρα.

Εκπλήσσομαι βέβια που λες ότι δεν έχει προμήθεια στις μεταφορές σε άλλους λογαριασμούς. Εννοείς σε διατραπεζικά εμβάσματα; Δεν έχω ξαναδεί σε e-banking ιδιωτών να είναι δωρεάν. Αν εννοείς απλά τις μεταφορές εντός της ίδιας τράπεζας, και στην Ελλάδα δωρεάν είναι...

πριν 4 ώρες, το μέλος acct έγραψε:

Εκπλήσσομαι βέβια που λες ότι δεν έχει προμήθεια στις μεταφορές σε άλλους λογαριασμούς. Εννοείς σε διατραπεζικά εμβάσματα; Δεν έχω ξαναδεί σε e-banking ιδιωτών να είναι δωρεάν. Αν εννοείς απλά τις μεταφορές εντός της ίδιας τράπεζας, και στην Ελλάδα δωρεάν είναι...

https://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=373&mid=710&lang=gr

Είστε ιδιώτης ή ελεύθερος επαγγελματίας πελάτης της Eurobank ή/και του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και έχετε συχνή  επαφή με την τράπεζα για να κάνετε τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές; Με τις e-συναλλαγές μπορείτε να πραγματοποιείτε τις καθημερινές σας ηλεκτρονικές συναλλαγές εντελώς δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος μόλις από €1 το μήνα ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείτε κόστος και χρόνο.

ar2RRed.gif Ποιες είναι οι e-συναλλαγές που σας προσφέρουμε δωρεάν ή με μόλις από €1 το μήνα;
  • Πληρωμές όλων των λογαριασμών (ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικών Ταμείων, Ασφαλειών κ.α.) από το EuroPhone Banking ή το e-Banking
  • Πληρωμές/μεταφορές χρημάτων σε ευρώ από/σε τράπεζες εντός Ελλάδας:
    • Απεριόριστα εξερχόμενα εμβάσματα (με χρήση IBAN) από το EuroPhone Banking ή το e-Βanking με ένδειξη SHA
    • Απεριόριστα εισερχόμενα εμβάσματα (με χρήση ΙΒΑΝ)
  • Πληρωμές πιστωτικών καρτών άλλων Τραπεζών, από το EuroPhone Banking ή το e-Banking 
  • Πάγιες εντολές πληρωμής όλων των λογαριασμών

Το μόνο που χρειάζεσαι σαν ιδιώτης για να έχεις δωρεάν τα παραπάνω είναι μέσο υπόλοιπο στην Τράπεζα άνω των 3000 ευρώ. Φυσικά το κρατανε ολιγον μυστικό, είμαι πελάτης της Eurobank εδώ και χρόνια και το ανακάλυψα μόλις τον προηγούμενο μήνα. Να μου το αναφέρει κάποιος υπάλληλος ούτε λόγος φυσικά....

• Like 1

4 hours ago, acct said:

Όταν κάνεις μεταφορά σε λογαριασμού άλλου δεν ξέρεις την τράπεζα που έχει τον λογαριασμό του. Εγώ π.χ. έχω έναν 11ψηφιο αριθμό τραπέζης στην Τράπεζα Α.

Αυτός που θα κάνω μεταφορά τα χρήματα έχει έναν παρόμοιο 11ψήφιο αριθμό τραπέζης στην Τράπεζα Β.

Όταν του μεταφέρω χρήματα, βάζω απλά τον 11ψήφιο αριθμό και γίνεται η μεταφορά. Το σε ποια τράπεζα είναι ο λογαριασμός, δεν απασχολεί κανέναν.

Αρκεί να έχεις τον 11ψήφιο αριθμό. Και όχι δεν κρατάνε προμήθεια από τράπεζα σε τράπεζα γιατί κάθε μήνα που πληρώνεται η γυναίκα μου στην τράπεζα Α, στέλνω τα λεφτά στο δικό μου λογαριασμό στην τράπεζα Β, χωρίς να χάνεται ούτε μία κορώνα.

• Like 5

Στην ελλάδα ο αριθμός λογαριασμού δεν περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το σε ποια τράπεζα ανήκει. Αυτή η πληροφορία υπάρχει στο IBAN και είναι τα ψηφία που φαίνονται στις φωτογραφίες του λινκ. Στο Pdf υπάρχουν οι αντιστοιχίες κωδικοών - τραπεζών

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.