Jump to content

Recommended Posts

• Replies 25,5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• astrolabos

2261

• PetrosD

2039

• HotPeanut

1614

• wrong method

1495

Εκει έφαγα χθες και σήμερα. Δεν την ήξερα γι'αυτό ρώτησα. Μου είπε η αδερφή μου πως είναι γνωστή και ήθελα να δω πόσο γνωστή. Μάλλον είναι τελικά. Ωραίο φαγητό, νόστιμο με φρέσκα υλικά αλλά $21 η χωριάτικη.

Έγινε επεξεργασία από jax7480

πριν 22 λεπτά, το μέλος jax7480 έγραψε:

Εκει έφαγα χθες και σήμερα. Δεν την ήξερα γι'αυτό ρώτησα. Μου είπε η αδερφή μου πως είναι γνωστή και ήθελα να δω πόσο γνωστή. Μάλλον είναι τελικά. Ωραίο φαγητό, νόστιμο με φρέσκα υλικά αλλά $21 η χωριάτικη.

Πόσο πήγε το άτομο;

Κοίτα, δεν θέλω να δικαιολογήσω κάτι αλλά:

1) Είσαι στο Μανχάτταν.

2) Μπαίνεις και τρως μέσα σε ένα από τα 25 καλύτερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης (σύμφωνα με το Trip Advisor)

3) Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές της Ελλάδας με του Μανχάτταν. Δεν ξέρεις τι φόρους πληρώνει ο άλλος για να φέρει φέτα από την Ελλάδα.

Επειδή έχω γνωστό ο οποίος έχει μαγαζί στη Νορβηγία με ελληνικά προϊόντα που τα φέρνει κατ'ευθείαν από Κρήτη. Μου έχει δείξει ο άνθρωπος τιμολόγια και μετά

τα χαρτιά του τελωνείου. Σε μερικά είδη, είναι να τραβάς τις κ@λοτριχές σου. Του ήρθε παραγγελία 400€ με πίτες για τυλιχτό και οι Νορβηγοί τον φορολόγησαν 4.000€ για να τα περάσουν τελωνείο. Είδα τα χαρτιά με τα μάτια μου. Οπότε μη κρίνουμε χωρίς να ξέρουμε.

2 minutes ago, Lakisss said:

Πόσο πήγε το άτομο;

Ένας ήμουν βρε... Χθες έδωσα με το tip $150 και σήμερα $140. Χθες το μενού είχε χωριάτικη, χταπόδι ψητό με πουρέ φάβας, ένα ποτήρι κρασί και φιλέτο λαβράκι.

Σήμερα έφαγα κοτόσουπα λαδολεμονο, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, γίγαντες με σπανάκι, χωριάτικη και σοκολατοπιτα. Πάντως κακά τα ψέματα, οι τιμές είναι πολύ λογικές για Μανχάτταν και για τέτοιο εστιατόριο. Δηλαδή οι Αμερικάνοι που σου χρεώνουν μία μπριζόλα $80 είναι πιο μάγκες;

• Like 1
  • Wow 1

το ξέρω βρε. Απλά σου λέω πως το βλέπω εγώ. Δηλαδή ακούω κάτι τέτοια στη Νορβηγία από Έλληνες που ζούνε χρόνια έξω και βγάζεις σπυριά γιατί ξέρεις πως μιλάνε σοβαρα.

Καλά 110ΝΟΚ ο γύρος (11€), στην Ελλάδα έχει 3. Στην Ελλάδα ρε μπούρτσε δεν βγάζεις και 4 χιλιάρικα το μήνα όμως, μαλέα.

Και δεν είναι να πεις πως γενικά είναι φθηνά και ο Έλληνας τα έβαλε ακριβά. Burger στα McDonald's αμερικάνικου τύπου κάνει 10€. Ένας τυλιχτό kebab σε τούρκο κάνει 11-12€. Δηλαδή όλοι οι άλλοι είναι νορμάλ στις τιμές αλλά ο Έλληνας εστιάτορας είναι ακριβός επειδή στην Ελλάδα το τυλιχτό έχει 3. Να σου πω εγώ τι φταίει, η ζήλια και η κακία που έχουμε σαν λάος. Μη δούμε κάποιον να προσπαθεί να πάει ένα βήμα ψηλότερα, αμέσως να βγάλουμε φαρμάκι. Τέσπα, μεγάλη συζήτηση θα ανοίξουμε.

Άντε για ύπνο. 2 η ώρα πήγε (εκεί).

• Like 3

Όταν ήμουν Γερμανία, σύγκρινα πάντα τις τιμές σε σχέση με το ωρομίσθιο  που έπαιρνα εκεί ως αχθοφόρος με το ωρομίσθιο που έπαιρνα Ελλάδα σαν Τοπογράφος μηχανικός σε γραφείο.

Το πιτόγυρο εκεί έκανε 23 λεπτά δουλειάς* ενώ στην Ελλάδα 34....

Πιο ακριβό στην Ελλάδα...

*Υπήρχε και φτηνότερο πιτόγυρο, λίγο μικρότερο, από άλλο μαγαζί που κόστιζε 15 λεπτά δουλειάς.

• Like 2

Μία ώρα πριν, το μέλος jax7480 έγραψε:

Σήμερα έφαγα κοτόσουπα λαδολεμονο, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, γίγαντες με σπανάκι, χωριάτικη και σοκολατοπιτα.

Τσίμπησες δηλαδή.:p

• Haha 2

Μια απορία έχω μόνο βρε Ζάχο...Εξάντλησες όλα τα εστιατόρια που πιθανώς δεν βρίσκεις σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού και πήγες να φας ελληνικό φαγητό στη Νέα Υόρκη λες και δε μπορείς να το φας όποτε έρθεις πάλι Θεσσαλονίκη;

πριν 7 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε:

Του ήρθε παραγγελία 400€ με πίτες για τυλιχτό και οι Νορβηγοί τον φορολόγησαν 4.000€ για να τα περάσουν τελωνείο.

Νόμιζα πως δεν υπάρχουν τελωνειακοί δασμοί ανάμεσα σε Νορβηγία και ΕΕ.... Και αυτό το 1000% μου φαίνεται λίγο κάπως... Μήπως έπαιζε και κάτι άλλο;

• Like 1

πριν 7 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε:

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aDod87O_460sv.mp4

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.