Jump to content



Recommended Posts

  • Replies 25,5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • astrolabos

    2261

  • PetrosD

    2039

  • HotPeanut

    1614

  • wrong method

    1495

Βγάζεις εισιτήρια για Κέρκυρα στο site της Aegean.

Σου έρχεται email από την Aegean να κάνεις web-checking.

Πατάς το link, σε πάει στo site, βάζεις τα στοιχεία, σου λέει δεν υπάρχει η πτήση!

Γράφει σε ένα σημείο, να πας στο site της Ολυμπιακής... Link δεν έχει όμως, πρέπει να το βρεις...

Βρίσκεις το site, βάζεις τα στοιχεία, πατάς "Συνέχεια"  και δεν κάνει τίποτα...

Συνειδητοποιείς μετά από 4-5 προσπάθειες (με refresh και άλλους browsers) ότι πάει να ανοίξει pop-up... Εν έτη 2016, POP-UP!

Κάνεις το checking, και τα emails & SMS έρχονται από τους λογαριασμούς της Aegean...

 

Μετά σας πειράζει που δεν έχετε αρκετό τουρισμό...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γι'αυτο εκει που δουλευω, μεχρι να γινει ενα σωστο online συστημα, η δουλεια γινεται μεσω mail, το οποιο ειναι time consuming μεν, αλλα ολα τα mail ελεγχονται και κρατουνται οι θεσεις (αλεξανδρουπολη-σαμοθρακη). Γινεται και τηλεφωνικα η δουλεια, εν ετη 2016 τηλεφωνικα θα πεις, ομως τι πιο σιγουρο;

Το ονλαιν θα γλιτωνε πολυ κοπο απο οοοολους, απλα δε λειτουργουσε σωστα, και για αποφυγη βλακειων , απενεργοποιηθηκε.

Βεβαια καμμια σχεση με αεροπορικα εισιτηρια, οπου το ονλαιν πλεον απαιτειται! 

 

@Wizard! τελικά θα πας Κερκυρα , ετσι; Φετος ηταν να παω και εγω (Σεπτεμβρη) , αλλα δε το κοβω να προλαβαινω... 

@SpirosKGR Να ευχεσαι να εχω κανα 10ημερο αδεια :hehe: 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος Wizard! έγραψε:

Υπάρχουν πολλά σωστά online συστήματα. Όλο αυτό, εκτός των popups, είναι και καλά για να μη φαίνεται ότι πλέον είναι μόνο μία εταιρία και έχουν μονοπώλιο.

Τα popups μου θυμιζουν sites με απειρες διαφημισεις :p 

 

Παντως, ειναι αστεια ορισμενα πραγματα στη χωρα μας. Επειδη και εδω ειναι μονοπωλιο (δεν εχει αλλο καραβι- ενα ειναι μονο) , οταν εχει 1 την ημερα, ερχονται αρκετοι και λενε "λιγα δρομολογια εχετε, καντε κατι". Οταν στη σεζον το καλοκαιρι που εχει μπολικο κοσμο, μπαινουν διπλά δρομολογια, ειναι αρκετοι που ερχονται και λενε "πολλα δρομολογια εχετε, μας μπερδευετε" . :hehe: 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα διαφημίσεων, θέμα ηλιθιότητας είναι. By default όλοι οι browsers πλέον, έχουν pop-up blocker. Κάποιος που δε γνωρίζει καλά, τι θα κάνει; Θα ψάχνεται και θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο, να περιμένει στην αναμονή 10 λεπτά (πλήρωνε αν είσαι από εξωτερικό...) επειδή είναι χαζοί; 

 

Edit: Αλλά όταν θέλεις 3200€ για να κάνεις μια ανακατεύθυνση DNS, φαντάσου πόσα θα χρειάζεται για να αλλάξεις τα pop-ups...

samos.jpg

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Wizard! said:

Υπάρχουν πολλά σωστά online συστήματα. Όλο αυτό, εκτός των popups, είναι και καλά για να μη φαίνεται ότι πλέον είναι μόνο μία εταιρία και έχουν μονοπώλιο.

http://www.iefimerida.gr/news/273170/british-airways-haos-stis-ptiseis-logo-vlavis-sto-systima-check :D

 

Quote

Χάος στις πτήσεις της British Airways έχει προκληθεί εξαιτίας μιας φαινομενικά μικρής βλάβης που προκλήθηκε στο σύστημα check in σε δύο αεροδρόμια του Λονδίνου. Η συγκεκριμένη βλάβη έχει προκαλέσει κυριολεκτικό χάος στις πτήσεις της εταιρείας με πολλούς από τους επιβάτες της να έχουν έρθει αντιμέτωποι με καθυστερήσεις που φθάνουν και τις 20 ώρες.

 

Και οι "δικοί σου" της RyanAir έκαναν 3 ώρες πρόσφατα για να επιβιβάσουν 188 άτομα σε μια πτήση. Πέρυσι, όταν είχε (ξανα)γίνει black-out στον εναέριο χώρο του Βελγίου, 120 χιλιάδες κόσμος υπέστησαν ακύρωση της πτήσης τους ή έφυγαν με καθυστέρηση έως και 14 ωρών. Στη Γερμανία, όταν έκανε απεργία το προσωπικό της Lufthansa, ακυρώθηκαν κυριολεκτικά χιλιάδες πτήσεις και χάθηκαν χιλιάδες ανταποκρίσεις.

 

Προφανώς δεν είναι όλα καλά καμωμένα εδώ, αλλά ας μην το ξεχειλώνουμε κιόλας, παντού υπάρχουν προβλήματα. 

 

Πάντως, Aegean-Ολυμπιακή είναι μονοπώλιο και με τη βούλα της Ελλάδας και της ΕΕ, αφού η συγχώνευση πέρασε από τις αρμόδιες Επιτροπές Ανταγωνισμού με τη δικαιολογία ότι και με την Ολυμπιακή ως ανεξάρητη εταιρεία, η Aegean είχε ήδη de facto το μονοπώλιο στην εγχώρια αγορά αερομεταφορών. Δε χρειάζεται να προσποιούνται. Οπότε πιθανολογώ ότι απλώς έχουν πρόβλημα (ή δεν έχουν κίνητρο) να ενοποιήσουν τα δύο συστήματα online check-in.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τι και αν έχει χώρο 2-3 μέτρα παρακάτω να παρκάρεις 5 τουλάχιστον αυτοκίνητα, εγώ θα το βάλω πάνω στη στροφή και θα περισσεύει και το μισό!

 

Και μετά αναρωτιέμαι γιατί δε πάει μπροστά αυτή η χώρα...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, astrolabos said:

Χρησιμοποιώ Aegean πάνω από 8 χρόνια και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Just sayin' :p

Έτσι σκέφτηκα κι εγώ όταν κατέβηκα με τα παιδιά. Το αποτέλεσμα ήταν σπασμένο καθισματάκι αυτοκινήτου, χαμένο το μαξιλαράκι της ζώνης και χαμένα δύο port bebe που μπαίνουν στο καρότσι. Τα port bebe βρέθηκαν, το καθισματάκι αυτοκινήτου μου είπαν να πάω να το φτιάξω και θα πληρώσουν αυτοί. Γελοιότητα. Δεν έκανα ακόμα φασαρία αλλά θα κάνω σύντομα.

 

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, astrolabos said:

Χρησιμοποιώ Aegean πάνω από 8 χρόνια και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Just sayin' 

Κι όπως έχει γράψει και ο φίλτατος @Chosen, το να λέμε σε τεχνολογικό site ότι "εμένα δε μου έχει τύχει", είναι άτοπο.

 

ΈΦΤΙΑΞΑ το site της Aegean το 2004-2007 που ήμουν στη Forthnet και δε μπορείς να φανταστείς πόσα προβλήματα είχαν καθημερινά, ειδικά με πληρωμές που πήγαν στραβά, εισιτήρια που δεν πέρασαν στο σύστημα, λάθος checkin (εγώ έφτιαξα το πρώτο checkin σύστημα) κλπ.

Αυτά όμως είνα αποδεκτά και συμβαίνουν σε όλους.

Δύο πράγματα όμως είναι προβληματικά:

1. Η εξυπηρέτηση πελατών

2. Η νοοτροπία

Όταν "απαγορεύεται" από το ~2007 να χρησιμοποιείς popups και είναι εντελώς λάθος φιλοσοφία, ενώ υπάρχουν σαφώς ομορφότεροι και σωστότεροι τρόποι να το κάνεις, πχ modal dialogs, δε μπορείς να μου το βάζεις και να μην έχεις και κανένα μήνυμα ότι "ψιτ, κύριος, έχεις popup blocker!".

Επίσης, βάλε ένα γ@μωLink στο site της Ολυμπιακής, αφού εκεί με στέλνεις και στο κάτω κάτω, είστε η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Για να μη σου πω, ενοποιήστε τα συστήματα ώστε να μη χρειάζεται να αλλάζω site και να μου έρχονται emails από olympicair που δεν την έχω στο safe list και πάνε στα junk. Χώρια που ήρθαν μισά emails από τη μία εταιρία, μισά από την άλλη...

 

Όταν τους έπαιρνα τις προάλλες τηλέφωνο για την απεργία, η απάντηση ήταν "δεν έχουμε κάτι επίσημο ακόμα"!!! Σωστά... Η εξώδικη καταγγελία που έχει κοινοποιηθεί στους υπουργό ανάπτυξης και υπουργό Τουρισμό, εισαγγελία Αθηνών, ομοσπονδία εργαζομένων ΥΠΑ και στο επίσημο site της ΥΠΑ, δεν είναι κάτι επίσημο. Περιμένουν να το δημοσιεύσει το Πρώτο Θέμα. Και όταν σε ρωτάω, τι θα γίνει με εμάς αν κι εφόσον γίνει η απεργία και μου απαντάς "δεν ξέρω", αυτό δεν είναι εξυπηρέτηση, είναι μ@κία.

 

Τις προάλλες διάβαζα ένα άρθρο για το μονοπώλιο... 462€ εισιτήριο με επιστροφή για Κάλυμνο. Εγώ με 462€ πηγαίνω Κούβα. Να σας τα πει και ο @Dolly που πήγε πρόσφατα, αν σας φαίνονται λίγα...

Link to comment
Share on other sites

4.5€ για μια γρανίτα ή λεμονάδα λέει τώρα στην τηλεόραση ότι πληρώνουν οι τουρίστες. Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ, πόσοι απ αυτούς θα ξανάρθουν όταν μια οικογένεια θα πρέπει να δώσει ~20€ για να αγοράσει απλά ένα ρόφημα το κάθε άτομο;

 

Και δε λέω ότι φταίνε μόνο οι καταστηματάρχες αλλά η εικόνα που περνάμε προς τα έξω δε νομίζω ότι τους ελκύει ώστε να έρθουν και δεύτερη φορά ή να μας προτείνουν σε γνωστούς, φίλους κλπ.

 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι; έξω πληρώνεις 2ευρω το μπουκαλάκι νερό στο περίπτερο και εδώ 4.5 ευρώ στην παραλία το ρόφημα σου στην ξαπλωστρα. Ότι φαίνεται ακριβό για μας δεν είναι για αυτους. Άσε που μετά θα πάνε τέσσερα άτομα στην ταβέρνα και θα την βγάλουν με μια χωριάτικη και ένα τζατζικι.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, mer said:

Γιατί όχι; έξω πληρώνεις 2ευρω το μπουκαλάκι νερό στο περίπτερο και εδώ 4.5 ευρώ στην παραλία το ρόφημα σου στην ξαπλωστρα. Ότι φαίνεται ακριβό για μας δεν είναι για αυτους. Άσε που μετά θα πάνε τέσσερα άτομα στην ταβέρνα και θα την βγάλουν με μια χωριάτικη και ένα τζατζικι.

 

Αφού έχεις πληρώσει και την ξαπλώστρα. Και στα πολύ in μέρη, ΚΑΙ είσοδο!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.