Jump to content

Recommended Posts

Νομίζω το κουράσαμε λίγο. Με άδεια ή χωρίς, είναι γαϊδουριά να παρκάρεις κάπου που εμποδίζεις, αν έχεις εναλλακτική. Ομοίως, είναι γαϊδουριά να βάζεις πινακίδες "Νο πάρκι" μέσα στο δρόμο, απλά επειδή είναι έξω από το σπίτι σου ή το μαγαζί σου.

Μεταξύ των δύο άκρων υπάρχει όλο το φάσμα των περιπτώσεων.

Άδειες, μαζί με συνοδευτικές πινακίδες εισόδου-εξόδου και απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης μπροστά από ιδιωτικό χώρο εκδίδει ο οικείος Δήμος . Στην πραγματικότητα είναι άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου (πεζοδρομίου), για να χρησιμοποιηθεί για τη διέλευση του οχήματος από και προς τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Όμως, ακόμη και χωρίς τέτοια άδεια πρέπει κάποιος να είναι βλαξ για να πάει να παρκάρει μπροστά από το οικόπεδό σου, μέσα στο οποίο βάζεις το αυτοκίνητο, κλείνοντάς σε. Και συμβαίνει συνέχεια. ;)

• Like 4

• Replies 25,5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• astrolabos

2261

• PetrosD

2039

• HotPeanut

1614

• wrong method

1495

Άμα εμένα πάνω σε δρόμο δε θα έβαζα καν πινακίδα ακόμα και άδεια να είχα. Θα φρόντιζα να εχω πυλωτή ή χώρο σωστά σχεδιασμένο για αυτό το λόγο.

Είδατε όμως παραπάνω στη φωτογραφία γιατί εκνευρίζομαι.

Μπροστά για παράδειγμα είναι το ίδιο απλά προεξέχει το δίπλα σπίτι. Εκεί γιατί δε παρκάρει κανείς και παρκάρουν πανω στο δρόμο ο οποίος είναι μισός του άλλου;

Καταλαβαίνετε το γιατί νομίζω...

Αυτά μιας και πολυτραβηξε το θέμα ?

• Like 1

@acct Ο νόμος προβλέπει ότι σε ορισμένους δρόμους για να δικαιούσαι να βάλεις no parking, πρέπει να εξυπηρετείται από έναν αριθμό αυτοκινήτων και πάνω. Π.χ. εγώ μένω σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Άργους. Η είσοδος του παρκινγκ εξυπηρετεί 18 θέσεις στάθμευσης. Προφανώς και δικαιούμαι άδεια για no parking. Ο άλλος όμως που θέλει no parking για 1 θέση, δεν το δικαιούται, γιατί δεν κερδίζει και κάτι η πόλη. Τονίζω ότι αυτό δεν ισχύει σε όλους του δρόμους.

• Like 1

3 minutes ago, GriGaS said:

Ο νόμος προβλέπει ότι σε ορισμένους δρόμους για να δικαιούσαι να βάλεις no parking, πρέπει να εξυπηρετείται από έναν αριθμό αυτοκινήτων και πάνω.

Δεν ξέρω τέτοιο νόμο. Μπορεί να υπάρχει και να τον αγνοώ, αλλά πραγματικά νομίζω ότι ο Δήμος έχει απόλυτη δικαιοδοσία. Οι μόνες περιπτώσεις που γνωρίζω να έχουν καθυστερήσει να δώσουν άδεια είναι όταν απαιτείται και υποβιβασμός κρασπέδου-πεζοδρομίου, οπότε πρέπει να γίνει και αυτοψία.

Το προφανές κέρδος τους είναι η είσπραξη του τέλους. Και των υπόλοιπων τελών, κάθε που κάποιος σε κλείνει και τους καλείς να του ρίξουν κλήση ή να τον ρυμουλκήσουν. :D

Πέρα απο τη συζήτηση που έχετε. Απευθύνομαι στους Κρητικούς του φόρουμ.

Θα κατέβω Κρήτη Μεγάλη Τετάρτη και θα είμαι εκεί μέχρι και Τετάρτη του Πάσχα το βραδάκι.

Θέλετε να κανονίσουμε κανένα meeting για καφεδιά/ρακές κλπ;

• Like 1

πριν 30 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Θέλετε να κανονίσουμε κανένα meeting για καφεδιά/ρακές/βολές κατά ριπάς κλπ;

proper.:p

Έγινε επεξεργασία από Lakisss
  • Like 3

πριν 1 ώρα, το μέλος acct έγραψε:

Δεν ξέρω τέτοιο νόμο. Μπορεί να υπάρχει και να τον αγνοώ, αλλά πραγματικά νομίζω ότι ο Δήμος έχει απόλυτη δικαιοδοσία. Οι μόνες περιπτώσεις που γνωρίζω να έχουν καθυστερήσει να δώσουν άδεια είναι όταν απαιτείται και υποβιβασμός κρασπέδου-πεζοδρομίου, οπότε πρέπει να γίνει και αυτοψία.

Το προφανές κέρδος τους είναι η είσπραξη του τέλους. Και των υπόλοιπων τελών, κάθε που κάποιος σε κλείνει και τους καλείς να του ρίξουν κλήση ή να τον ρυμουλκήσουν. :D

Υπαρχουν κάποιοι δρόμοι χαρακτηρισμένοι ως εθνικό δίκτυο. Ο δρόμος που μένω ειναι ένας από αυτούς καθότι πριν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου μορεας ήταν μερος της εθνικής οδού κορινθου τριπολεως.

Σε αυτούς μέχρι το 1996 (νομίζω) απαγορευόταν να κάνεις θέσεις στάθμευσης κάτω των 15 θέσεων. Μετά καταργηθηκε αυτό και πρέπει να πάρεις ειδική άδεια από τη γενική γραμματεία δημοσιων εργων. 

Στην πράξη όλα αυτά δεν εφαρμόζονται ΑΛΛΑ σε περίπτωση καταγγελιας τοσο οι υπάλληλοι των πολεοδομιων όσο και ιδιοκτήτες και μηχανικοί θα τρέχουν και δε θα φτάνουν.

Σε περίπτωση που σε ενδιαφερει μπορώ να σου δώσω και τα σχετικά ΦΕΚ, ενώ υπαρχει και αρχείο kml για το google earth φτιαγμένο από τον ΟΚΧΕ που απεικονίζει τα προαναφερθεντα δίκτυα.

• Like 1

Αν ο δρόμος είναι μέρος του εθνικού δικτύου (έστω και ως κατάλοιπο), τότε μοιάζει "λογικό". Αν και κακώς δε μεταβίβασαν την αρμοδιότητα στον τοπικό Δήμο.

Hold the FEKs!. Μου πέφτει μακριά ο τόπος σου για να φτιάξω πάρκινγκ! :D

Αναλαμπή: Αν κανείς ταξιδεύει εξωτερικό με στάση στη Ζυρίχη, και έχει μερικές ώρες για σκότωμα, αξίζει επίσκεψη στο Kunsthaus. Τις Τετάρτες, μάλιστα, δεν πληρώνεις είσοδο για τη μόνιμη έκθεση (η οποία είναι πολύ ωραία)

• Like 2

Μεταφράσεις αναλυτικών & πτυχίων, για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, μόνο από το υπουργείο ή μπορώ και από συμβολαιογράφο; με  σφραγίδα χάγης και τα σχετικά

Εάν τις βιάζεσαι, νομίζω πως ο γρηγορότερος τρόπος (αλλά και ακριβότερος) είναι το βρετανικό συμβούλιο (ή το Goethe κλπ). Νομίζω πως σφραγίδα apostille δεν μπαίνει σε μετάφραση δικηγόρου.

Έγινε επεξεργασία από GriGaS
  • Like 1

Τραγική η μετάδοση της ΕΡΤ από την αρχαία Ολυμπία.

Στην αρχή ο ήχος ίσα που ακουγόταν, οι λόγοι που εκφωνούνται στα Αγγλικά δεν μεταφράζονταν,  τώρα ένας το παλεύει με το ζόρι.

• Like 1

1 hour ago, deninho said:

Μεταφράσεις αναλυτικών & πτυχίων, για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, μόνο από το υπουργείο ή μπορώ και από συμβολαιογράφο; με  σφραγίδα χάγης και τα σχετικά

Πριν λίγες μέρες έκανα τη διαδικασία, για αναλυτική και πτυχίο που θα πάνε προς ευρωπαϊκές χώρες.

Πρώτα επικυρώνονται με τη σφραγίδα της Χάγης (Apostille) στην Κατεχάκη (άψογη και ταχύτατη εξυπηρέτηση εκεί).

Έπειτα, στη μεταφραστική υπηρεσία, Αρίωνος 10, Ψυρρή. Καλό είναι να πας πολύ νωρίς, γιατί μαζεύει τρελό κόσμο.

Και θέλει υπομονή. Δύο φορές που πήγα, ήταν κάποιοι εκεί και τσακώνονταν με τους μεταφραστές, φωνές, γκρίνια, χαμός. Greek style.

Μεταφράζουν και χρεώνουν και τη σελίδα που μπαίνει η σφραγίδα της Χάγης.

Δες το σχετικό ΦΕΚ (link) για τις χρεώσεις, για να είσαι προετοιμασμένος (εγώ ήθελα και έξτρα αντίγραφα, βγήκε ένα σύνολο 130 EUR και έπαθα σοκ).

Έχω ακούσει ότι κάποιοι τα μεταφράζουν μόνοι τους και μετά επικυρώνουν τη μετάφραση σε δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, όπως λες. Αλλά ξέρω ότι πολλά πανεπιστήμια θέλουν την επίσημη μετάφραση από τη μεταφραστική υπηρεσία (αναγκαίο κακό λοιπόν, αν θες να είσαι σίγουρος).

Έγινε επεξεργασία από nickstamat
  • Like 2

2 hours ago, Lakisss said:

Τραγική η μετάδοση της ΕΡΤ από την αρχαία Ολυμπία.

Στην αρχή ο ήχος ίσα που ακουγόταν, οι λόγοι που εκφωνούνται στα Αγγλικά δεν μεταφράζονταν,  τώρα ένας το παλεύει με το ζόρι.

γουστάρεις χλαμύδα και τα λοιπά εε,καλά κατάλαβα ότι είσαι 12αθεϊστής  :pleasantry:

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.