Marios_Psomas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2014 Γεια σας,Ενδιαφέρομαι να συνθέσω καινούριο PC για gaming και χρήση κάποιων συγκεκριμένων προγραμμάτων.Συγκεκριμένα,ενδιαφέρομαι για παιχνίδια "απλά"(τύπου Dota 2,Lol κτλ.),χωρίς πολλές απαιτήσεις δηλαδή(προς το παρόν τουλάχιστον.)Για προγράμματα αναφέρομαι σε προγράμματα μουσικής όπως Qbase και σε επεξεργάσια εικόνας μέσω Photoshop(όχι επαγγελματικά,μία απλά τυπική επεξεργασία εικόνας εννοώ).Το budget που διαθέτω είναι μέχρι τα 500 euro(και λιγάκι παραπάνω αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αξίζει/μέχρι 50 euro).Μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα,έχω την εξής σύνθεση:ΚΟΥΤΙ:Corsair Carbide Spec-03 White LED | Skroutz.grΜΗΤΡΙΚΗ:Gigabyte B85M-HD3 | Skroutz.grΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ:Intel Core i5-4440 Box | Skroutz.grRAM:Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3-1600MHz (HX316C10F/4) | Skroutz.grΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ:Thermaltake Munich 430W | Skroutz.grΔΙΣΚΟΣ SSD(ΜΑΙΝ):Kingston SSDNow V300 120GB | Skroutz.grΔΙΣΚΟΣ HDD:Seagate Barracuda 500GB, 7200rpm, SATA 6GB/s,16MB | Skroutz.grΠείτε μου μια γνώμη για τη συγκεκριμένη σύνθεση και εννοείται αν μπορείτε,με το ίδιο budget πάνω κάτω,να μου προτείνειται κάτι καλύτερο για τις ανάγκες που προανέφερα.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Νοέμβριος 12, 2014 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2014 8 GB βάλε οπωσδήποτε και ssd τον crucial mx 100. Kατά τα άλλα καλά το πας. Επισης 1 tb δίσκο, στα λεφτά σου είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marios_Psomas Νοέμβριος 13, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2014 Κατα αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση σου.Για τον SSD...Crucial MX100 128GB SSD | Skroutz.grΑυτόν εδώ εννοείς;Και κάτι άλλο ως προς την απόδοση του υπολογιστή...Είναι καλύτερα να βάλω δυο των 4Gb RAM ή μία των 8Gb?Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Νοέμβριος 13, 2014 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2014 2 x 4gb φυσικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marios_Psomas Νοέμβριος 13, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση σου.Επίσης μια ερώτηση για το τροφοδοτικό...Τα 430W είναι αρκετά(με την προυπόθεση πως μελλοντικά μπορεί να προσθέσω μία κάρτα γραφικών)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 13, 2014 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2014 Για να εχεις το photoshop και να τρεχει νερο, οπωσδηποτε SSD πρωτα οπως ειπε ο φιλος (οι διαφορες του πως εκκινει , τρεχει , επεξεργαζεται σε HDD με SSD ειναι ενα χαος-το ειδα με τα ματια μου, που το ετρεχα επι χρονια σε HDD , οταν εβαλα SSD). Θα παιζεις με την Onboard για αρχη? Θεωρω πως αναλογα τι καρτα θα προσθεσεις , οχι , δεν ειναι αρκετο το τροφοδοτικο σου για να αισθανεσαι απολυτα σιγουρος. Εχει ομως καρτες (haswell τεχνολογια) με αρκετα χαμηλη καταναλωση (πχ μια 750ti ) και δεν θα τραβηξουν ολα μαζι πανω απο 300-350W σε φουλ load. Δε ξερω και εαν ειναι καλο το συγκεκριμενο. Με 20€ παραπανω παιρνεις αυτο της υπογραφης μου παντως και θα ειναι σιγουρα υπερ-αρκετο (εχει και 5 χρονια εγγυηση). Σιγουρα επισης ακομη 4gb ram για να εισαι πληρως καλυμμενος (ενα κιτακι δλδ 2Χ4) και εισαι παραπανω απο κομπλε στα υπολοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Νοέμβριος 13, 2014 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2014 (edited) Eφόσον πας σε αυτήν την μητρική, καλύτερα μία μνήμη των 8GB. Από το dual channel δεν κερδίζεις κάτι, από τη δυνατότητα να επεκταθείς στα 16 στο μέλλον κερδίζεις πολλά. Το τροφοδοτικό είναι υπεραρκετό. @tommybertsen 350W τραβάει το σύστημα της υπογραφής με κλοκαρισμένο i7 και τον θερμοσίφωνα την 280Χ επίσης κλοκαρισμένη. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 13, 2014 από Trexx Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 13, 2014 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2014 Δηλαδη με το 550W που εχω βαλει τι μπορω να τραβηξω; Μια 780ti χαλαρα; Δε ξερω ρωταω γιατι κατα το καλοκαιρι θα αλλαξω! Παντως 430 για το συστημα του παιδιου ειναι πολυ καλα θεωρω και με χαλαρη καρτα αλλα γιατι να μη παει στο +20 στο xfx? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Νοέμβριος 13, 2014 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2014 Οποιαδήποτε μονή κάρτα μπορείς να βάλεις με το setup σου. Αν είναι να έδινε τα +20 καλύτερα θα ήταν να τα δώσει σε μια H97 μητρική. Αλλά 20 απο δω, 20 απο κει, εγώ καταλαβαίνω ότι το μπάτζετ είναι στενό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marios_Psomas Νοέμβριος 14, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2014 Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω πως εγώ είμαι ο μεσάζοντας στην όλη διαδικασία μιας κ το PC προορίζεται για φιλαράκι.Συνοψίζοντας αυτό που έχω καταλάβει είναι πως το τροφοδοτικό είναι αρκετό για την συγκεκριμένη σύνθεση,αλλά θα ήταν πιο συνετό να βάλουμε λίγα παραπάνω W(π.χ. ένα των 500W)προς μελλοντική αναβάθμιση.Για τη μητρική νομίζω θα συμφωνήσω και εγώ μιας κ στο δικό μου έχω την Gigabyte Socket 1150 GA-H87-D3H GLan Audio Raid και είναι πολύ καλή,το θέμα είναι να πείσω και τον φίλο να αγοράσει κάτι παρόμοιο.**Σε αυτό το σημείο περιμένω τις προτάσεις σας.**Τέλος,για την RAM καταλήγουμε σε μία των 8Gb(μιας κ το dual όπως λέει ο Trexx δεν μου προσφέρει κάτι το ουσιαστικό),κρατώντας την δυνατότητα να την αυξήσουμε μελλοντικά και συγχρόνως να έχουμε ένα αποδοτικό μηχάνημα.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας για μία ακόμη φορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts