ntel Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2014 καλησπερα σας αντιμετωπιζω προβλημα με αυτο το δισκο ξαφνικα δε μου τον αναγνωριζει και οταν τον συνδεω κανει ενα μικρο ψηφιακο ηχο στην αρχη μπιπ μπιπ μπιπ.το πηγα σε τεχνικο και μου ειπε απλα δε φτιαχνεται που σημαινει οτι εχασα ολα τα αρχεια μου...υπαρχει τροπος να σωσω εστω μερος των αρχειων? please help!!!
gdp77 Νοέμβριος 12, 2014 #2 Νοέμβριος 12, 2014 1) Δεν υπάρχει δίσκος που δεν χαλάει, οπότε το backup είναι πάντα απαραίτητο2) Αν ξηλώσεις το case του δίσκου, υπάρχει περίπτωση να συνδέσεις εσωτερικά (μέσω SATA) τον δίσκο και να παίξει. Επίσης αν έχει καεί ο controller του δίσκου, μπορεί να καταφέρεις να βρεις από το ebay ανταλλακτικό και κάποιος τεχνικός να σου κάνει την αλλαγή controller μήπως και παίξει.3) Υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν να κάνουν data recovery έναντι αδράς αμοιβής αρκετών εκατοντάδων ευρώ. Αν τα δεδομένα σου αξίζουν τόσα χρήματα, go for it.
ntel Νοέμβριος 12, 2014 Author #3 Νοέμβριος 12, 2014 αρχικα σε ευχαριστω για την απαντηση σου,ο τεχνικος μου ειπε πως δεν αλλαζει το case του δισκου γιατι ειναι κολλημενο.δεν υπαρχει καποιο προγραμμα να κανω data recovery μονος μου?
gdp77 Νοέμβριος 12, 2014 #4 Νοέμβριος 12, 2014 Εφόσον δεν τον βλέπει το δίσκο το μηχάνημα, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι. Δοκίμασε και με ένα live linux distro (π.χ. ubuntu, mint) μήπως και αλλάζει κάτι εκεί, αλλά χλωμό το κόβω.δεν αλλαζει το case του δισκου γιατι ειναι κολλημενοΑν εννοείς ότι δεν μπορείς να το ανοίξεις, παραβίασε το, βγάλε τον δίσκο και προσπάθησε να τον συνδέσεις εσωτερικά. Παίζει να είναι χαλασμένο το case και ο δίσκος να είναι Ok. Αν τυχόν ο δίσκος είναι Ok, αγοράζεις ένα external case με 20€ και παίζεις τον δίσκο από εκεί.
washcloud Νοέμβριος 17, 2014 #5 Νοέμβριος 17, 2014 αρχικα σε ευχαριστω για την απαντηση σου,ο τεχνικος μου ειπε πως δεν αλλαζει το case του δισκου γιατι ειναι κολλημενο.δεν υπαρχει καποιο προγραμμα να κανω data recovery μονος μου? Απ' ό,τι είδα στο ΥΤ, ένας M2 που κάποιος άνοιξε, είχε μέσα σκληρό του οποίου η πλακέτα έβγαζε κατευθείαν σε USB (δεν παρεμβαλλόνταν κάποιος "αντάπτορας" δηλαδή). Αν ΑΥΤΟ εννοούσε ο τεχνικός που λες (και συνεπώς η "θήκη" είναι ένα ΑΠΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ), τότε όντως δεν παίζει αυτό που σου πρότεινε ο αποπάνω. Η μόνη σου "φθηνή" ελπίδα είναι να βρεις τέτοιον ολόιδιο σκληρό (eBay κατά βάση - τονίζω το "σκληρό" και όχι απλά "τον εξωτερικό"), του οποίοι η πλακέτα θα δουλεύει και να την βάλεις στη θέση της δικιάς σου. Σε γενικές όμως γραμμές, παρ' τ' αυγό και κούρευ' το (δύσκολη φάση να βρεις το σωστό ανταλλακτικό=πλακέτα. Επιπλέον, πιθανότατα δεν θα αρκεί...). Data recovery (μέσω software έστω που τρέχει από το πισί σου ενώ έχεις απλά εκεί συνδεδεμένο τον σκληρό) δεν παίζει, διότι δεν μπορεί λειτουργικό να τον διαβάσει (τέτοιου είδους ανάκτηση παίζει όταν ο σκληρός ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ, αλλά έχει άλλου είδους προβλήματα, και δη με το σύστημα αρχείων του. Στην περίπτωσή σου, πιθανώς να έχει πάθει ζημιά το firmware του, το οποίο μεταφράζεται σε "σαν να έχει ξαφνικά αυτιστικός ο σκληρός και συνεπώς δεν μπορεί πλέον να επικοινωνήσει με το εξωτερικό περιβάλλον". Ή ακόμη χειρότερα, να έχει πάθει ζημιά το μοτέρ, πράγμα που σημαίνει πως ΟΥΤΕ η αλλαγή πλακέτας που λέγαμε, σε σώζει". Βαλ' τα κάτω, και αν έστω το "μικρό" (γύρω στο 70άρι; 80άρι; ) έξοδο της αγοράς (...ΑΝ βρεις...) ίδιου σκληρού, είναι έξοδο που ΔΕΝ αξίζει για τα περιεχόμενα αρχεία, απλά ξέχνα τα, και όπως είπε ο gdp, από εδώ και πέρα αντίγραφα... Αν πάλι αξίζουν πολύ, συζητάμε μέχρι και για εταιρίες που κοστίζουν πολύ και θα κάνουν "κανονική χειρουργική παρέμβαση" στον σκληρό, για να πάρουν τ' αρχεία (τα οποία κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται "ανέγγιχτα" πάνω στα pallters του...).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.