Jump to content

DvdRebuilder with CCE.

PGM

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μια αλλη μεθοδος για να κανετε backup τις αγαπημενες σας ταινιες ειναι αυτη μεσω του dvdrebuilder. Αυτη η μεθοδος εχει ως στοχο την μεγιστη δυνατη ποιοτητα της ταινιας μας. Προγραμματα οπως πχ το dvdshrink (με video compression <85%) που αδυνατουν να συμπιεσουν σωστα την ταινια μας λογω του μεγεθους (Lord of the Rings, Gladiator κλπ κλπ) το dvdrebuilder μπορει να πετυχει εκπληκτικα αποτελεσματα. Το ατου αυτου του προγραμματος ειναι οτι χρησιμοποιει τον Cinema Craft Encoder ο οποιος θεωρειτε αυτη τη στιγμη ο καλυτερος στην αγορα.

Ενας εξαιρετικος οδηγος για αυτη τη μεθοδο ειναι ο ακολουθος:

Click Me

Εγω προσωπικα την δοκιμασα συμπιεζοντας την ταινια Gladiator και με το dvdshrink οπου εβγαζε συμπιεση 79% και με το dvdrebuilder κανωντας 2 περασματα.

Συνολικος χρονος:

DvdShrink: 20 λεπτα περιπου (both analysis and encoding)!

Dvd Rebuilder: 135 λεπτα. (4 περασματα θεωρουνται ιδανικα για πετυχουμε το τελειο αποτελεσματα).

Ο χρονος βεβαια εξαρταται απο το ποσο δυνατο ειναι το μηχανημα μας. Η δοκιμη εγινε με: Amd 1800@2200(11*200). 2*256 (2 3 3 11)

Αυτο που παρατηρησα (εγραψα σε δισκακια και τις 2 εκδοσεις) ειναι οτι η διαφορα ειναι παραπανω απο εμφανης. Η ποιοτητα στη δευτερη περιπτωση πλησιαζε το τελειο.

Τελος κατι πολυσημαντικο ειναι οτι με το dvdrebuilder γινεται backup απο τα παντα που υπαρχουν στο original δισκακι.Ωστοσο υπαρχει λυση.Mε το dvdshrink αφαρουμε τα extra, κραταμε υποτιτλους που θελουμε κτλ και σωζουμε τα αρχεια «ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗ» στον σκληρο μας. Απο εκει και περα αναλαμβανει το dvdrebuilder.

"Dvd Rebuilder - Μια εναλλακτηκη μεθοδος που αξιζει να δοκιμασετε"

Μιας και μπήκα στο λούκι κι εγώ με την αγορά DVD-RW θα χρειαστεί.

Κάτι άλλο που είναι ενδιαφέρον είναι η μετατροπή αρχείου AVI σε DVD. Ορισμένα avi που είναι μεγάλα καλύτερο είναι να μετατρέπονται σε DVD. Γνωρίζει κανείς τίποτα γι' αυτό;

Ενδιαφερον , ειχα δει παλαιοτερα καποιες μεθοδους για transcoding με το CCE αλλα δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα απο αποψη ευχρηστιας. Το Dvd Rebuilder φαινεται αρκετα ευχρηστο και ευκολο απο τα screenshots ομως. Για την ποιοτητα δεν αμφιβαλλω οτι θα ειναι κορυφαια. Καιρος να το δοκιμασουμε λοιπον και αυτο.

• 9 months later...

Παιζωντας λιγο με την Proffesional εκδοση ειδα οτι εχουν κανει αρκετες αλλαγες . Πλεον γινεται το μονιμο εργαλειο μου για την αντιγραφη ταινιων....

Δοκιμαστε και αυτον τον οδηγο..........

http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/226877

http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=75452

Καλα θα μας τρελανεις πως το βλεπεις?????

20 λεπτα το σρινκ 11*200 2-3-3-11??????

Εγω τοσο κανω με τον 64@10*250 με τα ΒΗ 208 2-3-2-5 ολα τσιτα......

Παιζει καποιο σεττινγκ που αγνοω????

Τι dvd-rom εχεις??

Tα settings αν θυμαμαι καλα (εχει περασει και αρκετος καιρος απο τοτε) ηταν ολα default χωρις να εχω βαλει sharp ή οτιδηποτε αλλο. To dvdrom δεν εχει καμμια μα καμμια σημασια.

Ετσι εξηγηται..........

Αντε μην το πεταξω απο το παραθυρο..........

Απο το σκληρω κανει καπου 14-15 λεπτα σε εμενα........αμα ειναι μικρη ταινια εχω δει και 8

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.