darkCount Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2004 Η αλλιώς, πως να ψήσετε την vga ή το mobo σας. Μια ερώτηση προτού πάρω το 2ο υποψήφιο θύμα στα χέρια μου. Εκανα Vgpu mod στην 4200 μου προχθες. Όλα καλά στις κολλήσεις, σχετικά. Τη βλακία πρεπει να την έκανα στη ρύθμιση της αντίστασης κατα την 1η εκκίνηση. Τη ρυθμίζουμε Φουλ αντισταση? Η καθόλου αντίσταση για αρχή? Μάλλον ξέρω την απάντηση πλέον..αλλά θέλω επιβεβαίωση. Εγώ έβαλα 0 την αντίσταση και μάλλον πέρασε κάργα ρευμα και έψησε τη gpu....σωστά? Και κάτι άλλο... Τα σημεία μέτρησης πάνω στην πλακέτα...μας δείχνουν volt ή Ohm ? Το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή? Μην μου πείτε να κάτσω να διαβάσω οδηγούς...έχω διαβάσει άπειρους...απλά στην μετάφραση χάθηκε κάτι... Η Ti4200 μου είναι lost in translation όπως λέμε
jax7480 Δεκέμβριος 10, 2004 #2 Δεκέμβριος 10, 2004 Την αντισταση σε οτι vmod και να κανεις την ρυθμιζεις ΠΑΝΤΑ στο ΜΑΧ για τον λογο που ανεφερες πιο πανω..να μην περασουν τα κτηνοβολτ σε καποιο τσιπακι και την ακουσει. Απο εκει και περα συνηθως στα vmods μετρας σε καποια σημεια το ρευμα που τελικα περναει στο τσιπακι που θελεις να χωσεις βολτ, ειτε ειναι GPU,CPU,μνημες, τσιπσετ κτλ,κτλ.
Giannakis Δεκέμβριος 10, 2004 #3 Δεκέμβριος 10, 2004 Χωρις να ξέρω από Vmods ,φαντάζομαι πως η λογική τους είναι να βάλεις μια αντίσταση παράλληλα για να μειώσεις τη ολική αντίσταση και κατα συνέπεια την πτώση τάσης. Με αυτή την λογική αρχικά πρέπει να έχεις την αντίσταση τέρμα. Μην πάρεις αυτή την απάντηση τις μετρητοίς, είναι πιθανότατο να κάνω και λάθος.Απλά πόσταρα για να ανοίξει και μια συζήτηση από τους γνώστες των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων για την λογική των Vmods
darkCount Δεκέμβριος 10, 2004 Author #4 Δεκέμβριος 10, 2004 Αμ εκει στο αρχικά τα μπερδεψα και γω και τα πηρε στο κρανίο η geforce.Δεν πειράζει ...εις άλλα με υγεία!Ο 2ος γύρος ετοιμάζεται...Καμια συμβουλη για τον τρόπο της κόλλησης σε λεπτά σημεία? Τους volt controllers ας πούμε στην συγκεκριμένη περίπτωση? Ειναι πολύ κοντα τα ποδαράκια ρε γμτ...
NoDsl Δεκέμβριος 10, 2004 #5 Δεκέμβριος 10, 2004 Η καλύτερη λύση είναι να έχεις ζεστάνει τιν άκρη του καλωδίου, στο οποίο θα έχεις βάλει κόλληση ίσα ίσα, αρκετά -προσοχή μην την "ξεράνεις"- και γρήγορα να την ακουμπίσεις στο ποδαράκι για να κολλήσει.πρόσεξε μην υπερθερμάνεις το tsip γιατί τον ***** Επίσης καλύτερα να κολλάς στα ποδαράκια των tsip γιατί δεν φαίνεται μετά τόσο πολύ...γιατί εγώ ενώ προσέχω αρκετά την έιχα πατήσει μια φορά που κόλλησα σε pcb... Oi VR's ΠΑΝΤΑ max Ohms όταν τις κολάμε...Τα σημεία επαφής στο pcb μετράμε συνήθως volt... Καλά mods και προσοχή....mlk να καίμε πράγματα...
NoDsl Δεκέμβριος 10, 2004 #6 Δεκέμβριος 10, 2004 Jax όλοι την εχουμε πάρει αυτή στο avatar τελικά ε....άχ και μου έλεγε η σκύλα οτι είμαι ο μοναδικός...(ίσως εννούσε μέσα στο πλήθος αλλά τέσπα...)
enduracell Δεκέμβριος 10, 2004 #7 Δεκέμβριος 10, 2004 Γενικά όπου βλέπεις mod που σου λέει ότι κολλάς το ένα ποδαράκι του trimmer κάπου στο κύκλωμα και γειώνεις (ground) το άλλο πόδι, πρέπει πάντα να ξεκινάς με maxάρισμένη την αντίσταση. Όταν όμως σου λέει (πιο σπάνια) ότι κολλάς και τα δύο ποδαράκια πάνω στο κύκλωμα και κανένα από τα δύο δεν είναι γείωση (δηλαδή inline) τότε η αντίσταση πρέπει να ξεκινήσει από 0 και αυξάνεις (συνήθως σε αυτή τη τεχνική κόβεις ένα trace ή βγάζεις εντελώς ένα smd και ξανά βραχυκυκλώνεις το trace με αυτή την αντίσταση). Αν δεν αναφέρει o οδηγός του mod ότι η δεύτερη κόλληση είναι γείωση ή όχι μπορείς απλά να καταλάβεις αν κάποια από τα σημεία που κολλάς είναι γειώσεις με το Beeper του πολύμετρου σου. Βάζοντας το στην αντίστοιχη ένδειξη ακουμπάς την μία ακίδα σε γνωστή γείωση (στις μεταλλικές τρύπες της mobo π.χ ή στη κάρτα κάπου που γνωρίζεις ότι είναι γείωση, υπάρχουν άπειρα σημεία) και την άλλη ακίδα στο σημείο που σου λέει να κολλήσεις, αν κάνει beep τότε είναι και αυτό το σημείο γείωση (οπότε και ξεκινάμε με max). Μη θεωρείς αυτονόητο ότι όταν κολλάμε και τα δύο καλώδια πάνω σε ένα IC ότι δεν είναι κανένα γείωση έλεγξε τα και αυτά γιατί συνήθως προτιμάμε να γειώνουμε στο reference ground του ίδιου του IC. Aκόμη με το Beeper μπορείς να καταλάβεις αν η κόλληση σου είναι OK. Checkάρεις δηλαδή με το beeper αν τα δίπλα ποδαράκια βραχυκλώνουν με το ποδαράκι που έκανες την κόλληση (περίπτωση που καλάι έχει πέσει και στα δίπλα πόδια) απλά πρέπει πριν την κόλληση να checkάρεις με το beeper για να δεις αν τα δίπλα πόδια δε beepάρουν από την μάνα τους. Γενικά δε θα έχεις πρόβλημα, και αν χρησιμοποιείς 18W κολλητήρι δύσκολα θα κάψεις κάτι
darkCount Δεκέμβριος 10, 2004 Author #8 Δεκέμβριος 10, 2004 ’ρχοντας όπως πάντα ο endu:banging: Από κολλητήρι καλά είμαστε πάντως...18w είναι με σουπερ fine μυτούλα.Εκεί με τα μπιπ ομως με εχασες λιγο ρε συ...2 γειώσεις κάνουν μπιπ?Και πριν κολλήσω εννοείς να τσεκάρω αν κανουν μπιπ τα διπλανα ποδαράκια με το αμεσα ενδιαφερόμενο? Και να τσεκάρω αν παραμένει η ιδια κατάσταση μετά την κόλληση?Και γιατί προτειμούμε για γείωση το κατάλληλο ποδαράκι του ίδιου IC? Εχει ουσιαστικό ρόλο? Ειναι και x2 ο κίνδυνος αποτυχίας...οχι τπτ άλλο.
enduracell Δεκέμβριος 10, 2004 #9 Δεκέμβριος 10, 2004 Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 13:19] Εκεί με τα μπιπ ομως με εχασες λιγο ρε συ... 2 γειώσεις κάνουν μπιπ? ναι κάνουν beep αλλά και γενικά οποιοδήποτε σημείο είναι πάνω στο ίδιο αγωγό με το άλλο (ελέγχεις δηλαδή αν είναι στο ίδιο trace τα δύο σημεία ή όχι, βραχυκυκλώνουν δηλαδή), γενικά μπορείς να παίξεις με το Beeper για να δεις πως συμπεριφέρεται (caps, δίοδοι, αντιστάσεις κλπ) αρκεί φυσικά πάντα η πλακέτα να είναι εκτός ρεύματος.Και πριν κολλήσω εννοείς να τσεκάρω αν κανουν μπιπ τα διπλανα ποδαράκια με το αμεσα ενδιαφερόμενο? Και να τσεκάρω αν παραμένει η ιδια κατάσταση μετά την κόλληση?ακριβώς έτσι ξες ότι η κόλληση σου είναι jj.Και γιατί προτειμούμε για γείωση το κατάλληλο ποδαράκι του ίδιου IC? Εχει ουσιαστικό ρόλο? Ειναι και x2 ο κίνδυνος αποτυχίας...οχι τπτ άλλο. αυτή η γείωση είναι το μέγεθος αναφοράς για όλα τα ρεύματα πάνω στο IC, δε ξέρω τεχνικά να στο πω μια και γω εμπειρικά ξέρω ότι ξέρω απλά θα έχει καλύτερη συμπεριφορά το mod (καλύτερη εξισορρόπηση τάσεων μάλλον). Μη φοβάσαι από την στιγμή που checkάρεις τις κολλήσεις σου και είναι σωστές δε θα έχεις πρόβλημα. Βέβαια σε μερικά ICs γίνονται πια κολλήσεις μόνο (συνήθως στους controller του Vcore) γιατί τα πιο πολλά ή είναι BGA ή έχουν πολύ μικρά και κοντά μεταξύ τους ποδαράκια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.