gregorisvas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2014 Καλησπέρα, είμαι σε φάση αναζήτησης τροφοδοτικού προς αντικατάσταση του Enermax Liberty 620W το οποίο ήταν κοντά μου για 7 χρόνια Επειδή γενικά για το τροφοδοτικό το θεωρώ απο τα πιο σημαντικά κομμάτια του PC, δεν έχω βάλει ταβάνι.Σίγουρα δε χρειάζομαι πολλά watt βάσει συστήματος (βλέπε τζίφρα) αλλα σίγουρα θέλω κάτι πολύ καλό. Αρχικά είχα ψιλοκαταλήξει στο EVGA Supernova G2 850W αλλα σκέφτομαι την επιλογή του να διαθέσω κάτι παραπάνω και να πάω στο P2 1200W,AX860i/1200i,V1200 κλπ λόγω futureproof και -ίσως- καλύτερου efficiency (δεδομένου οτι αλλαγή PSU θα παίξει μετά απο καμια 7ετία πάλι).Άποψή σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Νοέμβριος 8, 2014 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2014 Aπό τη μία λες: δε χρειάζομαι πολλά watt βάσει συστήματοςκαι μετά: EVGA Supernova G2 850W αλλα σκέφτομαι την επιλογή του να διαθέσω κάτι παραπάνω και να πάω στο P2 1200W,AX860i/1200i,V1200 κλπ λόγω futureproof και -ίσως- καλύτερου efficiencyΣτην πραγματικότητα ισχύουν τα εξής:α) Περισσότερα watt δεν σημαίνει ποιοτικότερο τροφοδοτικό. Είναι διαφορετικά μεγέθη το wattage και η ποιότητα που δεν πρέπει να συγχέονται.β) Ισχυρότερο τροφοδοτικό δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο efficiency, άσχετα με το τι ταμπελάκι έχει. Αν το παρακάνεις (πολύ μεγάλο τροφοδοτικό για μικρότερες ενεργειακές ανάγκες) πετυχαίνεις το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς δεν θα παίζεις στο φάσμα που το psu έχει το μέγιστο efficiency.γ) Το ότι το μεγαλύτερο είναι και πιο future proof δεν ισχύει. Τα parts του pc όσο παιρνούν τα χρόνια καταναλώνουν όλο και λιγότερο.Υπό το πρίσμα των παραπάνω δες κάτι πραγματικά καλό στα 600-700 watt (καθαρά για δικούς σου ψυχολογικούς λόγους αναφέρω και τα 700) που θα σου μείνει μια ζωή. Μπάτζετ απ ότι έχω καταλάβει υπάρχει. Mερικές επιλογές, η καθεμια με τα δικά της πλεονεκτήματα. Μειονεκτήματα άξια σοβαρής αναφοράς δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν σε κάποια απ αυτά:CoolerMaster V-series V700 | Skroutz.grCorsair AX Series AX760 80Plus Platinum | Skroutz.grBe Quiet Straight Power 10 700W CM | Skroutz.gr 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Νοέμβριος 17, 2014 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2014 Σωστός ο Trexx. Προσωπικά θα επέλεγα το Corsair AX760. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoucos Νοέμβριος 17, 2014 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2014 Συμφωνώ με τα παιδιά απο πάνω.Πιστεύω είναι οτι καλύτερο υπάρχει το Corsair AX760 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion1986 Νοέμβριος 18, 2014 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2014 με βαση το συστημα σας θα σας καλυψει ανετα ενα http://www.e-shop.gr/evga-supernova-750-g2-power-supply-750w-p-PER.641447 με 10ετη εγγγυηση (αν και δεν χρειαζεστε τοσα Watt απλα για να καλυψει τις ανησυχιες σας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Νοέμβριος 19, 2014 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2014 Evga supernova g2 750w Superflower oem leadex πλατφόρμα αλλά με full Japan caps. Αν όχι η καλύτερη από τις καλύτερες πλατφόρμες αυτή τη στιγμή. Και με 10 χρόνια εγγύηση από evga μετά από register. Σε πάρα πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει, ενδεικτικά να πω ότι το sf leadex 650w βγαίνει στην ίδια τιμή με το evga sn g2 750!http://www.techpowerup.com/mobile/reviews/EVGA/SuperNOVA_G2_750/1.htmlhttp://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=380Περιμένω ένα σήμερα(ελπίζω)... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Νοέμβριος 20, 2014 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2014 Και εγω σκέφτομαι να πάρω το supernova 1200 P2. Απο EVGA το πήρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Νοέμβριος 20, 2014 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2014 Και εγω σκέφτομαι να πάρω το supernova 1200 P2. Απο EVGA το πήρες;~120 από το e-shop. Παραδόθηκε την επόμενη από την παραγγελία. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Νοέμβριος 20, 2014 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2014 Και εγώ πείρα το Supernova G2 750w της EVGA πρόσφατα. Η συσκευασία και γενικά το marketing κομμάτι είναι άριστο, επίσης έχει eco mode για να μην γυρίζει ο ανεμιστήρας σε χαμηλό load + τα 10 χρόνια εγγύησης όπως αναφέρθηκε. Επίσης ένα ενδιαφέρον άρθρο όπου "κατέληξαν" σε αυτήν την λίστα:http://www.overclock.net/t/1482157/700-750-watts-comparison-thread-fully-modular#post_22109815 Ripple suppression from best to worst (12v)EVGA SuperNova G2 / Super Flower Leadex GoldCorsair HXiCorsair AX760iEVGA SuperNova NEX750GCorsair AX760Corsair RMSeasonic XSilverStone Strider Gold SNZXT HALE 82 V2Voltage regulation best to worst (12v)Corsair AX760iSuper Flower Leadex GoldEVGA SuperNova G2 and Corsair AX760 are a tie here at 0,76% and the Seasonic X is only 00,01% worse so all 3 are a tieCorsair HXiSilverStone Strider Gold SCorsair RMNZXT HALE 82 V2EVGA SuperNova NEX750G 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Νοέμβριος 20, 2014 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2014 Μου βγαζει αυτο μια φορα στο τοσο, με αφηνει σιγα σιγα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Νοέμβριος 20, 2014 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2014 Μου βγαζει αυτο μια φορα στο τοσο, με αφηνει σιγα σιγα?Έχεις εγκαταστήσει το aisuite της Asus που μετράει και το psu; Έχεις εγκαταστήσει - τρέχεις παράλληλα και το aida64;Μήπως σου κάνει και τίποτα restart - shutdown και μετά να σου βγάλει αυτό το μήνυμα; Αν η απάντηση και στα από πάνω είναι ναι τότε παίζει να είναι το γνωστό (και στην Asus) θέμα συμβατότητας μετάξι τους. Δοκίμασε να ξηλώσει 1 από τα 2 να δεις αν θα στο ξανακάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Νοέμβριος 20, 2014 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2014 Μονο το ai charge εχω απο αυτα που λες. Ναι κανει restart και το πεταει μετα. Overclock δεν εχω κανει καπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts