v4nelle Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2014 Γεια χαρα σε ολους...Μετα την μετακόμιση μου σε καινούργιο σπιτι ηρθε η ωρα πιστευω να φτιαξω ενα htpc...Αρχικα να αναφερω οτι δεν θελω να ξοδεψω αρκετα χρηματα.Ας ξεκινησω με το ποσο και συνεχιζω με την χρηση.Λοιπον αρχικα ειχα ψηθει για raspberry pi που με openelec θα με βολευε ΠΙΣΤΕΥΩ.Θα μαρεσε να πειραματιστω μαζι του ετσι και αλλιως.Βάζοντας τα κατω ειπα πως μπορω να διαθεσω μεχρι 150.Ετσι σκεφτηκα μηπως πηγαινα σε intel nuc n2820.Μετα διαβασα πολυ καλα λογια για τους AM1 επεξεργαστες και μπερδευτηκα εντελως.Τι πιστευετε πως μπορω να παρω σε αυτα τα λεφτα?Μιλαμε για κουτι,mobo,cpu,μνημη,psuΗ χρηση που προορίζεται περα απο htpc θα ειναι κατεβαστηρι,file server και διαφορες αλλες υπηρεσιες αλλα τιποτα τρελο πχ παιχνιδια(αν γινεται βεβαια δεν θα πω οχι).Αυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ ειναι να μπορει να παιξει xbmc 1080 απροβληματιστα.Για desktop pc εχω ενα e8400 σε p5qle με την gt610 το οποιο θα βρισκεται σε κοντινη αποσταση με την tv.Μηπως δεν εχω να κερδισω και πολλα με ενα htpc οσο αφορα τνλην καταναλωση?γιατι απο επιδοσεις με το ποσο που αναφερω ειναι δυσκολο να δω διαφορα νομιζω...Εσεις τη λετε?Μήπως πίνοντας 150 ευρω μπυρες βγω πιο κερδισμένος?Ευχαριστω για το χρονο σας.
Spirosssss Νοέμβριος 8, 2014 #2 Νοέμβριος 8, 2014 Κάνε το τελευταίο που λες και τράβα ένα hdmi από το Pc στην τηλεόραση να ξεμπερδεύεις.
v4nelle Νοέμβριος 8, 2014 Author #3 Νοέμβριος 8, 2014 Δλδ τρεχοντας τον e8400 24x7 δεν εχω να φοβαμαι καθε φορα που ερχεται ο ταχυδρομος με το λογαριασμο της ΔΕΗ?
TifoziF1 Νοέμβριος 8, 2014 #4 Νοέμβριος 8, 2014 Είναι πολύ μικρό το budget σου για αυτά που θες ειδικά για "windows" + "xbmc 1080p".Δες MSI Wind Box DC111-004BEU-WXX (936-B062-004) Preisvergleich | Geizhals EU + ram (~35E) + hdd 2.5 (40 ~ 100E ssd)O celeron 1007 & 1037 να τον θεωρείς το minimum για cpu και μην προτιμήσεις Ν28χχ (atom based) cpu.
v4nelle Νοέμβριος 8, 2014 Author #5 Νοέμβριος 8, 2014 Sorry που δεν το ανεφερα αλλα δεν ειμαι πρόθυμος να δουλεψω με windows...Αποκλειστικά linux θα τρεχει το μηχανημα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.