Jump to content



Προβλημα με το Internet


stjohn656

Recommended Posts

Καλησπερα,

προσφατα συναρμολογησα τον καινουριο μου desktop και προσπαθησα να συνδεθω στο internet. Το προβλημα μου ειναι το εξης: Μετακινησα το ρουτερακι στο γραφειο απο το σαλονι αφου εκει ειναι ο σταθερος και το συνδεσα με ethernet cable στο pc. Συνδεεται κανονικα αλλα δεν εχει καλυψη internet πλεον ουτε ο σταθερος ουτε το λαπτοπ που εχω στο σαλονι (με wireless), μονο τοπικο δικτυο. με το troubleshooting μου βγαζει οτι υπαρχει προβλημα με τον DNS και πως τα πισια δουλευουν κομπλε. Οταν το ξανασυνδεω στο σαλονι δουλευει κανονικα. Oποτε το προβλημα βρισκεται στη θυρα του τηλεφωνου η παιζει κατι αλλο? Το ρουτερ ειναι thomson52EC37 και η καρτα δικτυου ειναι η gigabit onboard tis asrock fatality h97 performance.

ΥΓ: Στο σταθερο μου βγαζει κατι για sign in αλλα γενικα σταματαει να εχει παροχη το ρουτερ γενικα ειτε wired ειτε wireless

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα. Να παρατηρησεις τι λαμπακια αναβουν πανω στο ρουτερ οταν ειναι στο σαλονι και τι αναβει οταν ειναι στο γραφειο. Γραψτα αναλυτικα και θα την βρουμε την ακρη :)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον εχουμε και λεμε:

Στο σαλονι αναβει το power (φυσικα), broadband, wireless (αναβοσβηνει αργα) και το internet (αναβοσβηνει γρηγορα)

Στο γραφειο αναβει το power, ethernet, wireless (αναβοσβηνει αργα) και το broadband (αναβοσβηνει) ενω το ιντερνετ καθολου δεν αναβει...

Link to comment
Share on other sites

Στο σαλόνι το λαμπάκι broadband ανάβει σταθερά ή αναβοσβήνει; Αν έχει διαφορετική συμπεριφορά στο γραφείο απ' ότι στο σαλόνι τσέκαρε αν:

1) έχεις βάλει καλά το τηλεφωνικό καλώδιο.

2) το τηλεφωνικό καλώδιο δεν είναι τσακισμένο/σπασμένο

3) η τηλεφωνική πρίζα δουλεύει

4) είσαι οκ από πλευράς φίλτρων στα τηλέφωνα.

5) το τηλεφωνικό καλώδιο δεν είναι υπερβολικά μακρύ.

Link to comment
Share on other sites

Στο σαλονι αναβει σταθερα το broadband... Το καλωδιο ειναι σχετικα μακρυ αλλα σιγουρα οχι πανω απο μετρο. Τωρα υποψιαζομαι οτι φταιει η πριζα του τηλεφωνου στο δωματιο γιατι για τοπικο δικτυο οπου και να το βαλω δουλευει κομπλε. Δε χρησιμοποιω τηλεφωνο οποτε γενικα δεν εχω φιλτρο ουτε για τηλ ουτε για dsl παρολα αυτα δεν νομιζω πως φταιει αυτο. ΑΝ ισχυει κατι τετοιο λογικα δεν θα ειχα ουτε στο σαλονι σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Τα φίλτρα πάνε στα τηλέφωνα. Αν δεν έχεις τηλέφωνο δεν θες φίλτρο.

Με αυτά που λες το πρόβλημα μάλλον εντοπίζεται ή στο καλώδιο ή στην πρίζα.

Δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο αν έχεις.

Αν και με άλλο καλώδιο δεν σταθεροποιηθεί το λαμπάκι του broadband πρέπει να κάνεις κάτι με τη πρίζα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πιθανότητα το πριζάκι (στο γραφείο) να έχει 2 ζευγάρια (συνήθως κόκκινο-μπλε το καθένα αλλά όχι πάντα). Αν στο μεσαίο ζευγάρι που είναι το πρώτο δεν έχει το κατάλληλο ζευγάρι, δε συνδέεσαι. Τα λέω γιατί μπορεί να δεις καλώδια συνδεδεμένα στο πριζάκι αλλά να μην είναι τα σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.