ximaira Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2014 Καλημέρα.Μετά από διακοπή ρεύματος στο σπίτι κάηκε το τροφοδοτικό από το pc μου(touchpower 1500w).Ανοίγοντας το μηχάνημα με άλλο τροφοδοτικό βλέπω τα led της μητρικής εκεί που μόλις πάταγα το κουμπί και έκανε έναν έναν έλεγχο και έφγαζε μετά από 2-3 δευτερόλεπτα FF. Τώρα πατάω το κουμπί βγάζει C1, C2 11... και διάφορα άλλα νούμερα και μετά απο 15 δεύτερα βγάζει FF. Μπαίνει κανονικά στα windows αλλά αν το αφήσω καμιά ώρα περίπου κρασάρει (μένει παγωμένη η εικόνα).Έκανα bios update μηπως και.. αλλά τπτ.Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει ή τι μπορώ να κάνω;Ευχαριστώ
ximaira Νοέμβριος 1, 2014 Author #4 Νοέμβριος 1, 2014 Έκανα Bios update απο F3 σε F13 Αυτό που είπες το κάνω από τα bios Με F8?
CoOliO1987 Νοέμβριος 1, 2014 #5 Νοέμβριος 1, 2014 Όχι δεν ασχολείσαι με το bios αλλά να ξέρεις αυτό που σου λέω να κάνεις θα σε επαναφέρει στο αρχικό σου bios..Θες να προσπαθήσεις?
def Νοέμβριος 1, 2014 #7 Νοέμβριος 1, 2014 αποσυνδεσε τον υπολογιστη σου απο το ρευμα , βγαλε την μπαταρια της μητρικης και τις μνημες , και πατα καμια 7-8 φορες το κουμπι του υπολογιστη σου οπως το ανοιγεις. Clear cmos.
gdp77 Νοέμβριος 1, 2014 #8 Νοέμβριος 1, 2014 Γϊνε πιο συγκεκριμένος για το κρασάρισμα. Τι κάνεις όταν κρασάρει; Έλεγξε μνήμες και δίσκο, μήπως πήρε και τίποτα άλλο το τροφοδοτικό μαζί του, οπότε σκαλώνει η μητρική στο boot, εξού και η καθυστέρηση μέχρι το FF. Θα δω και τη δικιά μου μητρική πόση ώρα κάνει μέχρι το FF (F13 και εγώ)Τέλος φόρτωσε ένα live ubuntu και άστο 1-2 ώρες να δεις αν κρασάρει και εκεί
stavroslam Νοέμβριος 1, 2014 #9 Νοέμβριος 1, 2014 πατωντας το πισω κουμπι στην μιτρηκη εκει που ειναι τα usb και λεει cmos το δοκιμασες?
gdp77 Νοέμβριος 2, 2014 #10 Νοέμβριος 2, 2014 Λοιπόν εγώ με τη σύνθεση της υπογραφής (και με 5 δίσκους στο σύστημα), κάνω 20" μέχρι το FF (=εκκίνηση loading λειτουργικού). Τα 15" που αναφέρεις είναι μια χαρά. Οπότε δεν έχεις θέμα mobo ως προς αυτό που αναφέρεις. Αν αντιμετωπίζεις τώρα bsods, ψάξε μνήμες, δίσκο, cpu, τροφοδοτικό πρώτα και μετά θεώρησε τη mobo υπεύθυνη
ximaira Νοέμβριος 3, 2014 Author #11 Νοέμβριος 3, 2014 Λοιπόν έτρεξα ενα burning test 15 λεπτών με 100% φόρτωμα cpu, ram και το πέρασε. Με το κρασάρει εννοώ οτι εκει που ειμαι στην επιφάνεια εργασίας παγώνει και δεν κανει ΤΠΤ.Έκανα οτι ειπε ο [MENTION=2401]def[/MENTION], έβαλα τον ssd μου (Samsung 840pro 250gb) έκανα φορματ ολα μια χαρα πέρασα drivers και μολις περνούσα το office ξανα πάγωσε. Μετα απο αυτο το πάγωμα και περίπου 2 - 3 ώρες ημουν μια χαρά.Αυριο το πρωι που θα παω στο μαγαζι θα δοκιμάσω τις προτάσεις του [MENTION=1066]gdp77[/MENTION] και [MENTION=18149]stavroslam[/MENTION] και θα σας πω.Υ.Γ με τον ssd το λαπτοπ μου μπουταρει 9,7 στο σταθερό σε 19....
ximaira Νοέμβριος 3, 2014 Author #12 Νοέμβριος 3, 2014 Τροφοδοτικό έβαλα απο ενα φίλο μου (zalman 500w) τις μνήμες τις εχω δοκιμάσει σε αλλα μηχανήματα και παίζουν μια χαρα. Σκληρό οπως ειπα έβαλα τον ssd. Έβαλα και μια απλή καρτούλα γραφικών απο ενα αλλο pc.Αν είχε κάποιο πρόβλημα ο επεξεργαστής δεν θα κόλλαγε στο τεστ που του έβαλα;
ximaira Νοέμβριος 10, 2014 Author #13 Νοέμβριος 10, 2014 Δουλεύω στον υπολογιστή μου με 2 οθόνες και με μία καρτούλα radeon x1650. Μία οθόνη με hdmi και η άλλη με απλό καλώδιο. Έβγαλα την οθόνη με hdmi και παίζει κανονικά :/Κάποια ιδέα; να φταίει η οθόνη(είναι ανακατασκευασμένη), η κάρτα γραφικών; οι drivers?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.