GoMaR Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2014 Απο που να ξεκινησω...μια φιλη μου ειχε ενα στικακι το οποιο το δουλευε κανονικα , μεχρι που το εδωσε σε μια γνωστη της (Mac Pc) οπου της ειπε οτι δεν το βλεπει η δε δουλευει..Δεν θυμαμαιτο δινει σε μια αλλη φιλη της που υποτιθεται θα ηξερε παραπανω πραγματα και δεν καταφερε τπτ.Το αποτελεσμα ; το στικακι να διαβαζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ αλλα να ειναι write protected.Δεξι κλικ delete ΔΕΝ υπαρχει.Format ΔΕΝ μπορω να κανω.να γραψω ΔΕΝ μπορω.και κανω το λαθος να ασχοληθω.Εχει μπει ο διαολος για τα καλα μεσα τουεχω φαει ολο το ιντερνετ και το στικακι ΑΡΝΕΙΤΑΙ να γινει φορματ η να γινει unprotected.εχω δοκιμασειdiskpart τπτregistry keys (storagedevicespolicie) τπτubuntu live cd τπτsafe mode (format / diskpart etc etc) τπτnote2 USB OTG (το βρισκει σαν blank device) τπτεχω δοκιμασει να περασω τα windows παλι να το βρει σαν device και να το σβησω απο εκει. τπτ.εχω δοκιμασει προγραμματα για partitions - τπτcomputer management - τπτscandisk κανει κανονικα αλλα οχι με την επιλογη automatically -αρα τπτuser permissions Μου γραφει everyone (full controll)και οχι αλλους χρηστες.Παω να προσθεσω - ΤΠΤοταν λεω τπτ εννοω ΔΕΝ μπορω να κανω τπτ.οι επιλογες στις αντιστοιχες ενεργειες ειναι γκριζες.επισης , ΟΤΙ μα ΟΤΙ και να κανω..παντα παιρνω μουτζα λεγοντας "the disk is write protected"μπλα μπλα μπλα μπλα....Το αυτονοητο εννοειται οτι δεν υπαρχει καποιο διακοπτακι πανω στο στικακι..τι αλλο παιδια να κανω ; ναι οκ , της ειπα πηγαινε παρε αλλο και πεταξε το δαιμονισμενο.Αλλα αυτη εινα η ευκολη λυση.Φτιαχνεται ;να χαλασε ; αν ναι , γτ εχω 100% προσβασιμοτητα στα αρχεια ; read only Μονο.να εγινε κατι στο MAC? αν ναι , ΠΩΣ διορθωνεται ; NTFS system ειναι.Ευχαριστω,O τραβαω τα μαλλια μου Ιασονας Link to comment Share on other sites More sharing options...
anikologr Οκτώβριος 30, 2014 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2014 Απο που να ξεκινησω...μια φιλη μου ειχε ενα στικακι το οποιο το δουλευε κανονικα , μεχρι που το εδωσε σε μια γνωστη της (Mac Pc) οπου της ειπε οτι δεν το βλεπει η δε δουλευει..Δεν θυμαμαιτο δινει σε μια αλλη φιλη της που υποτιθεται θα ηξερε παραπανω πραγματα και δεν καταφερε τπτ.Το αποτελεσμα ; το στικακι να διαβαζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ αλλα να ειναι write protected.Δεξι κλικ delete ΔΕΝ υπαρχει.Format ΔΕΝ μπορω να κανω.να γραψω ΔΕΝ μπορω.και κανω το λαθος να ασχοληθω.Εχει μπει ο διαολος για τα καλα μεσα τουεχω φαει ολο το ιντερνετ και το στικακι ΑΡΝΕΙΤΑΙ να γινει φορματ η να γινει unprotected.εχω δοκιμασειdiskpart τπτregistry keys (storagedevicespolicie) τπτubuntu live cd τπτsafe mode (format / diskpart etc etc) τπτnote2 USB OTG (το βρισκει σαν blank device) τπτεχω δοκιμασει να περασω τα windows παλι να το βρει σαν device και να το σβησω απο εκει. τπτ.εχω δοκιμασει προγραμματα για partitions - τπτcomputer management - τπτscandisk κανει κανονικα αλλα οχι με την επιλογη automatically -αρα τπτuser permissions Μου γραφει everyone (full controll)και οχι αλλους χρηστες.Παω να προσθεσω - ΤΠΤοταν λεω τπτ εννοω ΔΕΝ μπορω να κανω τπτ.οι επιλογες στις αντιστοιχες ενεργειες ειναι γκριζες.επισης , ΟΤΙ μα ΟΤΙ και να κανω..παντα παιρνω μουτζα λεγοντας "the disk is write protected"μπλα μπλα μπλα μπλα....Το αυτονοητο εννοειται οτι δεν υπαρχει καποιο διακοπτακι πανω στο στικακι..τι αλλο παιδια να κανω ; ναι οκ , της ειπα πηγαινε παρε αλλο και πεταξε το δαιμονισμενο.Αλλα αυτη εινα η ευκολη λυση.Φτιαχνεται ;να χαλασε ; αν ναι , γτ εχω 100% προσβασιμοτητα στα αρχεια ; read only Μονο.να εγινε κατι στο MAC? αν ναι , ΠΩΣ διορθωνεται ; NTFS system ειναι.Ευχαριστω,O τραβαω τα μαλλια μου ΙασοναςΣυνήθως στην σελίδα του κατασκευαστή υπάρχει tool που το διορθώνει.. Ψάξε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 30, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2014 πηγα να γραψω (γτ εψαξα στην σελιδα τους)και ειδα την απαντηση σου... στην σελιδα του κατασκευαστη γραφουν οτι ειναι hardware error και ΔΕΝ υπαρχει fix.Οποτε αγοραζεις καινουργιο. LOL οποτε αναγνωστες μου ,το προβλημα απαντηθηκε.Δεν φτιαχνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
liakos3 Οκτώβριος 30, 2014 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2014 Κάνε και μια προσπάθεια κάποια απο αυτά που έκανες ηδη και στο mac της φίλης, μήπως και αφού απο εκεί ξεκίνησε, ίσως απο εκεί τελειώσει κιόλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Οκτώβριος 30, 2014 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2014 Είπες οτι diskpart δεν δουλεύει; list diskselect disk xdetail diskποσταρε το αποτέλεσμα εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Οκτώβριος 31, 2014 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2014 αν ελεγες για προβληματα που εχουν να κανουν με το filesystem θα σου ελεγα g-parted (το live cd, οχι μεσω ubuntu ή αλλου linux κανονικου λειτουργικου) αλλα το να εχει γινει read only μπορει να ειναι οντως προβλημα hw (συμβαινει και στους ssd)... τεσπα, δε χανεις κατι να δοκιμασεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 31, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2014 gparted κατέβασα, έτρεξα αλλά ήμουν στο πισι της σχολής και δεν γνώριζα τι να πατήσω και έτσι το άφησα.chroma θα ποσταρω εντός της ημέρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 31, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2014 [MENTION=35]chroma[/MENTION]DISKPART> detail diskSanDisk Cruzer Pop USB DeviceDisk ID: 00000000Type : USBStatus : OnlinePath : 0Target : 0LUN ID : 0Location Path : UNAVAILABLECurrent Read-only State : YesRead-only : NoBoot Disk : NoPagefile Disk : NoHibernation File Disk : NoCrashdump Disk : NoClustered Disk : No Volume ### Ltr Label Fs Type Size Status Info ---------- --- ----------- ----- ---------- ------- --------- -------- Volume 4 F ELENITO NTFS Removable 7633 MB HealthyDISKPART>Y.Γ οταν εγραψα δε δουλευει , εννοω οταν αλλαζα τα attributes μεσω diskpart και δε με αφηνε..Οχι οτι δε δουλευε το diskpart:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Οκτώβριος 31, 2014 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2014 Αυτό δουλεύει;attrib disk clear readonlyδοκίμασε και απλάsel disk xclean Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 31, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2014 τα εχω δοκιμασει ολα αυτα βρε...τπτ Παταω clean και μου λεει write protected Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Οκτώβριος 31, 2014 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2014 Μαλστα. Δοκίμασε και αυτό, μου έχει σώσει 1-2 φλασακια και κάρτες από τον κάδο:https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/Μετά ο κάδος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Οκτώβριος 31, 2014 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2014 Τα στικάκια έχουν 2€ για 32 γίγα πλέον, αγόρασε της άλλο και σταμάτα να χάνεις τον χρόνο σου.Επίσης υποψιάζομαι πως η φίλη με το μακ έκανε κάποια ******* που φτιάχνει απο μακ μόνο και την πληρώνεις εσύ.Πάρε στικάκι καινούργιο και μετά παρε και τις 2 φίλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 31, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2014 με 2Ε να παρω 2 φιλες ; τι ειναι ρε μλκ 1 euro shop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Οκτώβριος 31, 2014 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2014 Πάρτης ένα τέτοιο και με ένα σπάρο 2 τρυγώνια.Θα το πιάσει το υπονοούμενο. [ame]http://www.amazon.co.uk/Banana-USB-Memory-Stick-2GB-Yellow/dp/B005GP4PVY/ref=sr_1_2?s=electronics-accessories&ie=UTF8&qid=1414766251&sr=1-2&keywords=usb+stick[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 31, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2014 Μαλστα. Δοκίμασε και αυτό, μου έχει σώσει 1-2 φλασακια και κάρτες από τον κάδο:https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/ Μετά ο κάδος. να σου πω την αληθεια , δε περιμενα οτι θα γινει κατι.. γτ ηδη ειχα δοκιμασει και αλλα τετοια αντιστοιχα προγραμματα. πηρα το μηνυμα "write protected" κλασικα... οπως και να χει , ευχαριστω. θα παρω αυτο με την μπανανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.