Jump to content

Περί αντλίας γνωμη...

vagtsil

Recommended Posts

Δοκιμασε το.Βγαινει η αντλια και οχι τοσο δυσκολα, εχει και σχεδιαγραμμα. Το προβλημα ειναι οτι το μπλοκ του ρεσερατορ ειναι κατασκευασμενο λαμβανοντας υποψην μικρη ροη. Η αντλια του ειναι 300ρα

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

ισα ισα πιστευω πως χρειαζεται ισχυροτερη αντλια να σου παρεχει μεγαλυτερη ροη ωστε να μπορει να σου δημιουργει μεγαλυτερη πιεση μεσα στα μπλοκσ κ γενικα οπου εχεις μικρες διατομεσ. κ βεβαια για πιο γρηγορη κυκλοφορια του νερου ωστε να γινεται καλυτερη ψυξη του. γιατι κατα καποιο τροπο ειναι σαν να εξουδετερονονται οι αποστασεισ μπλοκ κ ψυγειου αφου στο ιδιο χρονικο διαστημα σουρχετε πιο γρηγορα. επισης δεν ειναι κ τοσο καλο να περναει το νερο τοσο αργα μεσα απο το μπλοκ γιατι θα εχει χειροτερη απαγωγη της θερμοτητος του μπλοκ. δλδ σε καμια περιπτωση η ισχυρη αντλια δεν φερνει αρνητικο αποτελεσμα

Αρχική απάντηση από Alexandros

Δοκιμασε το.Βγαινει η αντλια και οχι τοσο δυσκολα, εχει και σχεδιαγραμμα. Το προβλημα ειναι οτι το μπλοκ του ρεσερατορ ειναι κατασκευασμενο λαμβανοντας υποψην μικρη ροη. Η αντλια του ειναι 300ρα

Εσαι σιγουρος γι'αυτο ??? Εγω νομιζω οτι ειναι ενα block γι ακαθε χρηση aφου πωληται και ξεχωριστα ...

Το μπλοκ του ρεσερατορ ειναι κατασκευασμενο για να αποδιδει ας πουμε κοντα στο μαξ του με μικρη αντλια...βεβαια, αν το βαλει καποιος 1250 εχειμ, θα ανεβασει καπως την αποδοση του αλλα οχι δραστικα. ;)

Πήγα σήμερα σε ένα petshop για να δω αντλίες είδα βυθιζόμενες απο 9-25 και απο 6-20w περίπου. Μου καλάρεσε μια στα 10 w αν θυμάμαι 800 λίτρα. Δεν θυμάμε όμως ύψος. Βασικά για να επιλέξω:

έχω ένα κυψελωτό ψυγείο

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10555

Στο σύστημα θα μπουν 2 μπλοκ, κάρτα γραφικών 6800 και xp

Αντλία πόσα λίτρα, το ύψος τι ρόλο παίζει. ’λλοι παράγοντες επιλογής;;;

με μια στα 10-14βατ και 800-1000 λιτρα θα εισαι κυριλε.το μονο που με ανησυχει ειναι ποσο δυνατη αντλια θα χρειαστει το ψυγειο σου που δεν ειναι και καποιο κλασσικο νερου........θα σου φερω αυριο την λ20 μου να την δοκιμασεις για λιγες μερες και αναλογα βλεπουμε τι θα κανεις.

Φέρε και σωλήνες γιατί είμαι γυμνός. Γενικά ότι νομίζεις για να στηθεί πρόχειρα να δούμε

Αρχική απάντηση από nobig [Σήμερα, στις 14:11]

Φέρε και σωλήνες γιατί είμαι γυμνός....

Ντροπή..... :p

[Λεβέντης μοντ] ...και αίσχος. Ζώα ε Ζώα!

Το ύψος απ΄ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει ας πούμε με την ροπή στα αυτοκίνητα. Δηλαδή ένα 2000 τραβάει καλύτερα στην ανηφόρα απότι ένα 1400. Έτσι και με τις αντλίες μία που έχει μεγαλύτερο ύψος από την χ δεν κωλώνει άμα έχεις 2 μπλοκ. Το ύψος έχει να κάνει με την αντίσταση που βρίσκει. Σωστά;;; Μια αντλία με ύψος 1.6 πόδια τι λέει;;

Αρχική απάντηση από fANiS_K

Οκ ΓιαγκΤ ευχαριστω για το τηλ.!!!!!

Ναι εχω ακουσει οτι παραγει κραδασμους....

Πες καλύτερα οτι δονείται όλο το δωμάτιο.

Είδα μία λ30 στα 65 σε ένα τοπικό pet shop (1200 λιτρα μεγιστο)

αξίζει η καλύτερα μία eheim 1250 απο multirama??

Αρχική απάντηση από kender

Είδα μία λ30 στα 65 σε ένα τοπικό pet shop (1200 λιτρα μεγιστο)

αξίζει η καλύτερα μία eheim 1250 απο multirama??

Τη βρήκες ακριβά, καλύτερα η 1250.

Παιδια,

να ρωτισω παρακαλω, για cpu/vga block

και παροχη απο psu, ποια αντλια ειναι

προτιμοτερη απο θεμα θορυβου?

Χωρις περιορισμο χώρας.

Ευχαριστω. :)

Αρχική απάντηση από theobabis [Σήμερα, στις 02:51]

Παιδια,

να ρωτισω παρακαλω, για cpu/vga block

και παροχη απο psu, ποια αντλια ειναι

προτιμοτερη απο θεμα θορυβου?

Χωρις περιορισμο χώρας.

Ευχαριστω. :)

εξαρταται και το μεγεθος και το ειδος του ψυγειου.για παροχη απο το τροφοδοτικο δεν γνωριζω καμια.θορυβο οι αντλιες κανουν ελαχιστο.ειδικα εαν τους βαλεις ενα μαξιλαρακι/αφρολεξ/σφουγγαρι στον πατο τους.

greekfragma,

σε ευχαριστω για την απαντηση. :)

Εχω βρει τις :

AquaXtreme 50Z-DC12 (cooltechnica)

Swiftech MCP600 Rev.2 (cooltechnica)

Danger Den DD12V-D4 (out of stock στο over-clock)

αλλα θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει καποια

ακομη επιλογη, μιας και οτι review εχω διαβασει

μου αφηνει μια αμφιβολια για την ησυχια τους..

Fireknight,

σε ευχαριστω πολυ για τις προτασεις, οι hydor και

οι eheim ομως δε βγαινουν αποκλειστικα σε 220v ?:...:

Την εχω την eheim 1048 2 χρονια και δουλευει αψωγα,αθοριβα 24/7.

Και η hybor καλη ειναι αλλα οχι στην ποιοτητα κατασκευης της eheim.

• 3 weeks later...

παιδια για να μην ανοιγω καινουριο θεμα εχω την l20 υπαρχει καμία απο της γνωστες αντλίες που να κάνει λιγότερο θορυβο;(όχι ότι αυτη κάνει πολύ θορύβο αλλα δεν είναι όσο αθορυβη θα ήθελα μιας και δουλεύω το watercooling μου χωρις ανεμιστήρα) κανενα tip για μείωση θορύβου;

ευχαριστώ και σορρυ για την εισβολή στο topic.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.