Jump to content

Περί αντλίας γνωμη...

vagtsil

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αυτό το μαραφέτι λέει τιποτα ή τσαμπα το ενδιαφερον? εδω Το μηχανακι προοριζεται για low profile ψύξη θα έλεγα (βαρεθηκα τους αέρηδες)...Απλα αν εσεις θα το παιρνατε και τιποτ' αλλο (υπολογιζοντας και την τιμη ισως).Αυτά

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Για "low profile" ψύξη θα σου πρότηνα καλήτερα μια L20...

Φθηνότερη και αρκετά αθόριβη...

Ή την 1048 eheim που είναι με μικρότερη ροή και πιο οικονομική από την 1250. Είναι και πιο ποιοτική κατά τη γνώμη μου και δικαιολογεί τα παραπάνω λεφτά της από την L20.

και εγω βασικα 1048 λεω να παρεις η λ20 βασικα λ20 εχω και εγω αρκετα καλη και σχετικα

αθορυβη

ΓιαγκΤ η τιμη της στα Multirama ειναι η φτηνοτερη της αγορας?????

Ειναι αθορυβη?????Σκεφτομαι να την παρω...

Αρχική απάντηση από fANiS_K [Σήμερα, στις 09:05]

ΓιαγκΤ η τιμη της στα Multirama ειναι η φτηνοτερη της αγορας?????

Ειναι αθορυβη?????Σκεφτομαι να την παρω...

Αν είναι φτηνότερη δεν γνωρίζω Φάνη. Πάρε τηλέφωνο στον Ταρεκ 2105980673 και ρώτησε.

Για τον θόρυβο αντικραδασμικό λάστιχο.

Οκ ΓιαγκΤ ευχαριστω για το τηλ.!!!!!

Ναι εχω ακουσει οτι παραγει κραδασμους....

Αλλα απο θεμα θορυβου λογω...του στροβιλισμου του νερου ακουγεται?

Μην ακουγεται κανα βουητο απο το νερο που στροβιλιζεται....

Συγγνωμη για την προχειρη διατυπωση...

Μπα δεν ακούγεται τίποτα. Ούτε κραδασμούς κάνει ούτε θόρυβο από στροβιλισμό. Τη δική μου που την έχω βυθισμένη πρέπει να κολλήσω το αυτί μου στο tank για να ακουστεί.

Ειναι πολυ καλη αντλια Φανη η 1250...αφοβα παρτην αν εχεις το χρημα,καμια σχεση με hydor!

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

Ειναι πολυ καλη αντλια Φανη η 1250...αφοβα παρτην αν εχεις το χρημα,καμια σχεση με hydor!

Ναι επειδη αυτη τη στιγμη εχω τα χρηματα για την 1250, σκεφτομαι μηπως τη παρω κ κανει φασαρια!

Ευχαριστω παιδες!

• 1 month later...

Να ρωτησω κατι...υπαρχει δαιφορα αποδοσης (ουσιαστικη και μετρησιμη) μεταξυ 1250 (1200λτ) και 1048 ? (600λτ) ? Ο χι τιποτε αλλο αλλα η πρωτη καταναλωνει 28βατ ενω η δευτερη μολις 10 βατ. Τιθεται δηλαδη και ζητημα ενεργειακο και δε ξερω και κατα ποσο εκλυεται στο νερο...

Απο θορυβο ειναι στα ιδια ?? :)

Η διαφορα στην αποδοση εξαρταται απο το block και το ψυγειο που εχεις. Σε ψυγειο/block με μεγαλη εσωτερικη αντισταση ή σε συστημα με 2-3 block η διαφορα θα ειναι μεγαλη (υπερ της 1250) ενω σε πιο απλη εφαρμογη με 1 block και μικρης αντιστασης ισως και να εχει καλυτερη αποδοση η 1048. Η 1250 κανει περισσοτερο θορυβο οχι τπτ το φοβερο.

Σκοπευω να μη βαλω μπλοκ στην καρτα γραφικων , ουτε στο ΝΒ... αρα η 600ρα μπορει να με καλυψει. Αφου θα εχει μικροτερη ροη-> περισσοτερος χρονος περασματος του νερου μεσα απο το ψυγειο -> αρα μεγαλυτερη αποβολη θερμοτητας (σχετικο βεβαια)

Βασικα μεγαλυτερη αποβολη θερμοτητας(Ενεργεια/χρονο) εχεις με την μεγαλυτερη αντλια αφου το νερο περναει περισσοτερες φορες απο το ψυγειο στον ιδιο χρονο ομως η μεγαλη αντλια θερμαινει περισσοτερο το νερο. Βεβαια το θεμα ειναι πολυ πιο συνθετο αλλα χοντρικα ετσι ειναι.

Τεσπα για ενα μπλοκ πιστευω σε καλυπτει ανετα η 1048.

ισως παιζει ρολο το οτι μικροτερη ροη σημαινει περισσοτερος χρονος για αποβολη θερμοτητας απο το ψυγειο..τελοσπαντων η 1048 δειχνει αρκετα ελκυστικη...

Εχει δοκιμασει κανεις αλλαγη αντλιας σε reserator ? Σκεφτομουν να βαλω στο reserator μια eheim 1250 ...

Απο οτι ξερω ειναι λιγακι δυσκολο να βγαλεις την αντλια απο το reserator (ειναι "σφηνωμενη" στο κατω μερος) αν ομως τα καταφερεις να την αλλαξεις λογικα θα υπαρχει βελτιωση στην αποδοση αφου η δικη του ειναι πολυ μικροτερη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.