Jump to content



laptop εγγύηση


bilya

Recommended Posts

παιδιά αγόρασα πριν λίγο καιρό ένα λαπτοπ , το λαπτοπ είναι απελπιστικά αργό ακόμα και για linux οπότε ή με κοροϊδεύουν από το service γνωστού μαγαζιού ή εγώ δεν κάνω κάτι καλά ...επειδή δεν πάει άλλο, θέλω να μου πείτε τι μπορώ να κάνω να επιστρέψω το προϊόν πίσω και είτε να πάρω τα λεφτά μου πίσω είτε κάποια αλλαγή μέσω εγγύησης (για τον 1ο χρόνο έχω άμεση αλλαγή με καινούριο)

Link to comment
Share on other sites

μεγάλη παράληψη σωστά το λάπτοπ είναι αυτό HP 255 G2 15.6'' AMD DUAL CORE E1-2100 4GB 500GB AMD RADEON HD8210 NO OS - το πήρα 240Ε .....το θέμα μου είναι οτι το ίδιο το είδα στα public και δεν έδειχνε να έχει τα προβλήματα που μου εμφανίζει ....ξέρω οτι έχει αδύναμο επεξεργαστή αλλά από κριτικές χρηστών του εξωτερικού δεν φαίνεται να έχει κανείς πρόβλημα με το browsing που είναι το μόνο θέμα που έχω όλα γ...νται όταν χρησιμοποιείται ιντερνετ

Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι αργός ο επεξεργαστής... σε single thread performance είναι ακόμη πιο αργός από τον Core2 Solo ULV SU3500 που έχω σε ένα Acer που μόλις ανέστησα. Αλλά τα πάει μια χαρά σε tabbed browsing, οπότε δε νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα.

Για πες, τι λειτουργικό του έβαλες; Κατέβασες drivers για κάρτα γραφικών; Ο δίσκος σου είναι σε λειτουργία AHCI? Όταν σέρνεται είναι αναμμένο το activity led του HDD?

Μπορείς να βγάλεις κάνα βίντεο να δούμε τι ακριβώς εννοείς;

Link to comment
Share on other sites

θα βάλω τα 8αρια πρωτα για να κάνω μια δοκιμή και θα ανεβάσω βιντεάκι,...πάντως το ίδιο λάπτοπ στον κωτσόβολο (στα 300Ε) με όλα τις ΗΠ και mchafee να τρέχουν ο ie δεν πήγαινε τόσο χάλια όσο στο δικο μου τεσπα θα ανεβάσω βιντεάκι για να ακούσω γνώμες

Έγινε επεξεργασία από bilya
Link to comment
Share on other sites

H σειρά αυτή των επεξεργαστών είναι απελπιστικά αργή. Το εν λόγω CPU είναι στο 1.0Ghz (για όνομα του Θεού δηλαδή). Σε single thread performance είναι πιο αργός και από τον εξαετίας Sempron LE-1620, οπότε το να σέρνεται γενικώς είναι αναμενόμενο. Δηλαδή Multitab στον chrome θα είναι πιο αργός και από replay δεν υπάρχει περίπτωση.

Απορώ ειλικρινά πως πουλάνε τέτοια "σκουπίδια" στους καταναλωτές. 2-3 Laptops που μου φέρανε στο service με τέτοια cpu δεινοπάθησα όσο ασχολήθηκα.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1401]SirGeorge[/MENTION] το θέμα μου δεν είναι οτι είναι αργός γενικά είναι αργός μόνο στο browsing πουθενά αλλού ......και γι αυτό πήγα και τον τέσταρα στον κωτσόβολο θα στείλω βίντεο με τα κουλά του να μου πείτε γνώμες

Link to comment
Share on other sites

@SirGeorge το θέμα μου δεν είναι οτι είναι αργός γενικά είναι αργός μόνο στο browsing πουθενά αλλού ......και γι αυτό πήγα και τον τέσταρα στον κωτσόβολο θα στείλω βίντεο με τα κουλά του να μου πείτε γνώμες

Πριν κάνεις νέα εγκατάσταση λειτουργικού, θέλεις να μας πεις:

Τι browser χρησιμοποιείς; μόνο τον IE που αναφέρεις παραπάνω; ποια έκδοσή του;

Δοκίμασες Firefox, Chrome; Είναι το ίδιο αργοί;

Μήπως οι σελίδες που μπαίνεις είναι φορτωμένες με διαφημίσεις-flash;

Εγώ σε ένα netbook που έχει Celeron και είχα το ίδιο πρόβλημα, ακόμα και με SSD η κατάσταση βελτιώθηκε μεν αλλά όχι αρκετά, λόγω CPU. Αν δε σε πειράζει να μπλοκάρεις τις διαφημίσεις, ίσως είναι η μόνη λύση. Εάν ο δίσκος σου είναι αργός, μπορεί να σε βοηθήσει λίγο να μικρύνεις την Cache (Temporary files) στον IE, π.χ. 40-50 MB και να διαγράψεις όλα τα υπάρχοντα περιεχόμενα.

Η εγγύηση δε μπορεί να σε καλύψει για αντικατάσταση, όσο ο υπολογιστής είναι εντός των αρχικών προδιαγραφών.

Link to comment
Share on other sites

Αν το κατάστημα διαφήμιζε το laptop ως ικανό για άνετο σερφάρισμα και αυτό δεν προκύπτει ακόμη και με τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις τότε προφανώς υπάρχει έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας. ;)

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=15616]cna[/MENTION] δηλαδή τι προτείνεις; Μπορεί κανείς να τεκμηριώσει σε ένα δικαστήριο το μη άνετο σερφάρισμα;

Δεν είναι μια ποσοτική προδιαγραφή οπότε είναι εντελώς υποκειμενικό. Νομίζω δεν έχει ελπίδα αυτο το επιχείρημα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.