jax7480 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2004 Το διλλημα που εχω βρει μπροστα μου ειναι το εξης:Γνωριζοντας οτι ο Α64 και στα φορητα «σπερνει» πραγματικα, αλλα βλεποντας επισης οτι και ο Pentium M775 (2GHz, 2MB Cache) δεν παει πισω εφτασα στο εξης διλλημα.Πιθανοτατα θα προβω σε αγορα καλου(υποτιθεται) φορητου υπολογιστη και εχω καταληξει στα εξης 2 μοντελα1) Siemens-Fujitsu A 1630 απο το Πλαισιο στην τιμη των 1599 +ΦΠΑ2) Acer Aspire 2026WLMi(προσοχη ειναι PDF) το οποιο αγοραζω στα 1855 ΤΕΛΙΚΗ.Απλα πραγματα. Ποιο θα αγοραζατε απο τα 2 και γιατι.Απαντησεις του τυπου το Α64 γιατι ειναι καλυτερο ή τον Pentium γιατι ειναι γρηγοροτερο απλα δεν θα ληφθουν υποψιν.Ευχαριστω για τον χρονο και τις απαντησεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Δεκέμβριος 8, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 τον Μ γιατι εχει καλυτερη καταναλωση απο τον 64 ΑΚΑ θα εχεις περισσοτερη ωρα με τη μπαταρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Δεκέμβριος 8, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 αν ο Μ ειναι στα 2ghz οπως λες , δεν θα το σκεφτομουν μαλλον καθολου , και θα πηγαινα , κατευθειαν για αυτον... (+ οτι υπαρχει και clockgen για αυτον ) παντως και το Α 1630 απο ιδια πειρα παει σφαιρα εδιτ : αν ειναι το καινουργιο αμιλ με τον 3700+ θα ειναι μαλλον καλυτεο , αλλα και παλι το θεμα αυτονομιας ειναι σημαντικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Δεκέμβριος 8, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Ποιου τα χαρακτηριστικα τα βρισκεις καλυτερα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TROIDX Δεκέμβριος 8, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Φορητό σημαίνει να δουλέυεις πολύ μόνο με την μπαταρία άρα μεγάλη αυτονομία άρα μικρή κατανάλωση άρα......centrino (άσχετα άν θα τον δουλέυεις και πολύ με τον μετασχηματιστή του). Επεξεργαστική ισχύς πλέον είναι μεγάλη με την κατασκευή του centrino άρα centrino (ταπεινή μου άποψη πάντα)..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Δεκέμβριος 8, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 απο οτι ειδα και απο το datasheet , σε χαρακτηριστικα ειναι μαλλον ιδιοι + οτι ο Μ εχει και gigabit lan και λιγο ελαφρυτερος.U choose... battery life(M) vs. speed(οχι για πολυ, για τον 3400) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 8, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Ο Fujitsu ειναι ο 3700+ συμφωνα παντα με το Πλαισιο.Οι διαφορες τους ειναι μηδαμινες...με μονη διαφορα το βαρος(ο Centrino πιο ελαφρυς κατα μισο κιλο)Καρτα δικτυου η οποια παλι ειναι ασημαντη διαφορα για μενα(1Gbit ο Centrino, 100Mbit o A64) ιδια VGA, καλυτερη οθονη νομιζω εχει ο Α64(15 TFT και οι 2 αλλα ο Α64 με αναλυση 1400χ1050, αν κανω λαθος διορθωστε οι κατοχοι, ενω του Centrino ειναι στα 1280χ800) και απλα το Acer εχει built in sub για τον ηχο αλλα μονο 1 χρονο εγγυηση, σε σχεση με τα 2 χρονια του Fujitsu-Siemens. Απο εκει και περα αυτονομια εχει καλυτερη ο Centrino αλλα ο Α64 ειναι πιο γρηγορος σαν CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Δεκέμβριος 8, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 φορητος σημαινει 2 πραγματα κατ΄εμε: 1. να ειναι ελαφρυς, 2. να εχει αυτονομια δεν ξερω αν ειχες ποτε βαρυ φορητο αλλα ειναι μεγαλη μλκια, για να μην σου πω με τις μπαταριες αν τελειωνουν στο αψε σβησε τι ξενερωμα τρως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Δεκέμβριος 8, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 αυτο με την οθονη δεν το προσεξα , και οντως ειναι απο τα πιο σημαντικα (για εμενα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 8, 2004 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 δύσκολο το δίλλημα, τo FS πρέπει εχει 1280x800 (16:9) τουλάχιστον του αδελφού μου. σχετικά με 3700+ claw VS 2G Dothan θα έλεγα ότι είναι περίπου στα ίδια σε επιδόσεις τουλάχιστον έτσι πως τα υπολογίζω στο μυαλλό μου (στο pi μάλλον ο Dothan θα είναι καλύτερος). Εγώ θα πήγαινα στο Dothan σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει δε θα σε απογοητεύση. Για ποιότητα κατασκευής ACER δεν έχω ιδέα. Εξ άλλου o Dothan βγαίνει φτηνότερος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Δεκέμβριος 8, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Ζαχο...μην το σκεφτεσαι...pentium-M στα 2ghz κανουμε αμαν να το εχουμε για desktop και εσυ το συζητας?γρηγοροτερο, ελαφρυτερο και φθηνοτερο...τι αλλο θες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Δεκέμβριος 8, 2004 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Εφοσον ειναι πανω κατω το ιδιο + εχοντας δει τοσες ιστοριες κλπ θα διαλεγα αυτον με την μακρυτερη χρονικα εγγυηση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Δεκέμβριος 9, 2004 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4078895.stmνομιζω οτι ειναι ενας σοβαρος λογος να μην παρεις φορητο:devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Δεκέμβριος 9, 2004 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Σαυτο το delema ημουν κι εγω για αρκετο καιρο. Δυστυχως, σαφη απαντηση δεν θα παρεις ποτε. Γιατι απλουστατα παιζουν παρα πολλα πραγματα ρολο. α)θελεις μεγαλη αυτονομια ή 1.5-2 ωρες ειναι αρκετα ? (αλλιως παμε στις 4-5) β)θελεις ελαφρυ μηχανημα ή καπως βαρυτερο? γ)θελεις να παιζεις ολα τα παιχνιδια αυτη τη στιγμη χωρις προβλημα? (αρα ΑΤΙ9700/128 και ανω) δ)θελεις να ασχολεισαι με multimedia (dvd ripping, mp3 encoding κλπ) αρα πας σε κατι προς κλασικο πεντιουμ ή Α64 ε)θελεις να χρησιμοποιησεις 64ΒΙΤ λειτουργικο? πας σε Α64 στ)θελεις αψογη οθονη? Δεν επιλεγεις κανενα απο αυτα γιατι εχουν και τα δυο wxga (1280x800) ζ)θελεις μεγαλη εγγυηση? παιρνεις Αμιλο ή επεκτεινεις την εγγυηση του Εισερ η)θελεις μνημη περισσοτερη ? απλα προσθετεις 2Χ512 ή πας για παραπανω κλπ κλπ ΟΛΑ εχουν να κανουν ομως με 2 βασικα πραγματα (1)τι θελεις να κανεις με το λαπτοπ (2)ποσα λεφτα θελεις να διαθεσεις εγω προτιμησα Αμιλο Α 1630 (3700+) για τους εξης λογους (α)ειναι ο καλυτερος επεξεργαστης συνολικα (δλδ μπορει να χανει αρκετα σε αυτονομια αλλα ειναι καλυτερος σε ολα τα αλλα, ενω ο ΡΜ ειναι εξισου καλος σε 3D & gaming αλλα χανει σε αλλα απλα πραγματα που εχουν να κανουν με office & workstation εργασιες) (β)εχει πολυ καλη καρτα γραφικων (αν και προτιμουσα κατι σε Χ800/9800) (γ)εχει καλη εμφανιση (οι Εισερ ποτε δε μαρεσαν) (δ)εχει εξ αρχης 2ετη εγγυηση (ε)οι Εισερ φευγουν Ιταλια σε πιθανο ελαττωμα (στ)η αυτονομια λιγο με ενδιεφερε αφου κυριως το χρησιμοποιω ιατρειο και σπιτι .. αρα plugged (ζ)με 1880 ευρω (τελικη) επαιρνα ενα μηχανημα που για να το φτασω με centrino τεχνολογια επρεπε να ξεπερασω τα 2000 ευρω ... αρα δεν ηθελα να ξεφυγω και εκει αφου και τα 1880 ηταν παραπανω απο αυτα που ηθελα να δωσω στην αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 9, 2004 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 εντάξει εδώ προφανώς μιλάμε για τιμή ευκαιρίας στο Acer Aspire 2026WLMi, κανονικά κοστίζει 1855+ΦΠΑ, σύγκριση μεταξύ 1.8Dothan και 3700+Claw δεν νομίζω να τίθεται σε θέμα ισχής Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Δεκέμβριος 9, 2004 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης Ζαχο...μην το σκεφτεσαι... pentium-M στα 2ghz κανουμε αμαν να το εχουμε για desktop και εσυ το συζητας? γρηγοροτερο, ελαφρυτερο και φθηνοτερο... τι αλλο θες? Θα συμφωνησω για Dothan. :OT: Koπριτη τελειο το avatar ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Δεκέμβριος 9, 2004 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 οφτοπικ : τι σας αρεσει ξαφνικα τοσο πολυ στο αβαταρ που εχει ο Κοπριτης ?Το ιδιο αβαταρ ειχε παντα μονο που του'χει βαλει και ενα σκουφο,σο γουατ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Δεκέμβριος 9, 2004 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 :OT: Μου αρεσει παντως οτι τα πρωτα δυο λαπτοπ οι εταιριες που τα πουλανε εχουν την ακριβη αναλυση του! ! Πλακα κανω! το πλαισιο δεν λεει τιποτα για συνοδευτικα!! (η απλα εννοουνται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Δεκέμβριος 9, 2004 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Πλακα πλακα, περαν της αυτονομιας/βαρους, δεν βλεπω αυτη τη στιγμη αλλο προνομιο στην πλατφορμα του Ρ-Μ. Αν δεν σκοπευεις να το εχεις στα γονατα στο τρενο, δεν υπαρχει λογος να παρεις κατι υποδεεστερο απο 64μπιτο...Πασχαλια, κρατα τα οφφ τοπικ για το Off topic forum pls, μη πηδας σοβαρα threads με ερωτησεις απο αλλες συζητησεις... kthnxbye Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Δεκέμβριος 9, 2004 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Σορρυ αλλα κατι σου διαφευγει .Δεν ειμαι εγω που πηδησα κανενα τοπικ με οφτοπικ ποστ στο ξεκαρφωτο .Απαντηση στο οφτοπικ του σοκι ηταν.Η ο Σοκι μπορει να πηδαει το τοπικ με κατι οφτοπικ ενω εγω οχι ...?Και θεωρω οτι εφοσον συμμετειχα σε αυτο το τοπικ εχω το δικαιωμα να πω και κατι παραπανω .Στην τελικη μαλλον κατι τετοια πηδανε τα τοπικς (οπως το εθεσες) και οχι τα δικα μου ποστς -απαντησεις σε οφτοπικ καποιου τριτου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.