Jump to content

gtx 970 vs r9 290 για 1080p gaming

giannisth

Recommended Posts

AMD’s price-cuts do not help to re-capture market share from Nvidia | KitGuru ...παραμαζωμα!

Ορισμός: Αλλιώς η κωλοφεράντζα. Για ανθρώπους αλλά και κάθε τι κινούμενο που με ορμή και βία παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

http://www.slang.gr/lemma/show/paramazoma_pairno_kati___kapoion_6375

Eκει που τα Maxwell φευγουν σαν φρατζολια, καποιοι περιμενουν νεκρανασταση μετα τα 1200mhz στον πυρηνα! :hehe:

Έγινε επεξεργασία από sebastian

Sapphire Radeon R9 290X Vapor-X OC 8192MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card **OcUK WorldWide Exclusive** [11226-11-40G]

Επεσε η τιμη της!!!! Ωρα να στηθoυν νεα 8GB FAILFIRES :hehe:

Smoothila!!!! :p ...θελουν και 4Κ τρομαρα τους!

Θα μπουν screenshots παντού πάντως για το crossfire και sli. Έχουμε screenshot από το gpu usage του afterburner με 2 290Χ σε 6-7 παιχνίδια και σε λίγες μέρες θα έχουμε και με 2 780, που είναι πολύ πιο ώριμες σε sli απ'ότι οι 970. Και τότε θα δούμε what's what.

H μία 290Χ πάντως είναι εξαιρετική κάρτα. Μιλάω για msi gaming. Παίζει τα πάντα εξαιρετικά, χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο και ζέστη, και με κατανάλωση που με το wattoμετρο που έχω πάντα πάνω στο pc, προσεγγίζει έως και τα 100 watt λιγότερο σε extreme περιπτώσεις σε σχέση με τη reference.

Έπαιξα και λίγο the evil within χθες και με διορθωμένο το 21:9 ratio, 60fps max από τα 30 που είναι σχεδιασμένο, και σε 3440x1440 ανάλυση, έχω περίπου 45fps μέσο όρο και 2,1-2,4gb χρήσης μνήμης. Το λέω για τις βλακείες που λένε ότι θέλει τουλάχιστον 4gb κατ'ελάχιστο για να το παίξεις full σε 1080p.

Θα μπουν screenshots παντού πάντως για το crossfire και sli. Έχουμε screenshot από το gpu usage του afterburner με 2 290Χ σε 6-7 παιχνίδια και σε λίγες μέρες θα έχουμε και με 2 780, που είναι πολύ πιο ώριμες σε sli απ'ότι οι 970. Και τότε θα δούμε what's what.

H μία 290Χ πάντως είναι εξαιρετική κάρτα. Μιλάω για msi gaming. Παίζει τα πάντα εξαιρετικά, χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο και ζέστη, και με κατανάλωση που με το wattoμετρο που έχω πάντα πάνω στο pc, προσεγγίζει έως και τα 100 watt λιγότερο σε extreme περιπτώσεις σε σχέση με τη reference.

Έπαιξα και λίγο the evil within χθες και με διορθωμένο το 21:9 ratio, 60fps max από τα 30 που είναι σχεδιασμένο, και σε 3440x1440 ανάλυση, έχω περίπου 45fps μέσο όρο και 2,1-2,4gb χρήσης μνήμης. Το λέω για τις βλακείες που λένε ότι θέλει τουλάχιστον 4gb κατ'ελάχιστο για να το παίξεις full σε 1080p.

φυσικά και είναι μια χαρά κάρτα ακόμα και υποδιαίστερη να ήταν πάλι θα έπαιζε το game σε foul γραφικά 1080p. που μια 280x το τρέχει αυτό το game (το έχω παίξει το game με 280x στο pc μου).. το θέμα είναι ότι δεν φταίνε η κάρτες στο πως θα τρέξουν αλλα τα ίδια τα games , Bethesda είναι, πρώτη φορά το κάνει αυτό ? βαριά γραφικά χωρίς λόγο τίγκα στα bug κατά μεγάλο ποσοστό στα games τις..

Έγινε επεξεργασία από AstraLgr

Αντε καλα διαγράμματα...!

Μαγκες τα ματια λενε την αληθεια! Η γρηγορη εμπειρια μου απο FailFire το καλοκαιρι ηταν εμετος και απο οσο μου ειπανε εξακολουθει. Οχι οτι θα αλλαζε κατι με beta 1, beta 2, beta 40 cataclysm αλλα λεμε.

Στα μάτια δε φαίνεται τίποτα. Αν έχεις όμως ανοιχτό το monitoring του afterburner και δεις το σκαμπανέβασμα του gpu usage θα τρελαθείς.

Φωτεινή εξαίρεση με την κακή έννοια είναι το watch dogs. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί τόσα χρόνια. Μιλάμε για απαράδεκτο. Τελείως unplayable. Δε μιλάμε για καθυστέρηση ή για stuttering, μιλάμε ότι νιώθεις σαν να προσπαθείς να παίξεις έχοντας πιει δύο μπουκάλια ουίσκι. Ζαλίζεσαι. Κολλάει, πηδάει frames, κάνει stuttering...

Τα μόνα παιχνίδια που παίζουν άψογα και κάνουν περίπου 90-100% scaling και κρατάνε φορτωμένες τις κάρτες είναι το tomb raider, το Aliens Vs Predator και το Crysis 3. Όλα τα υπόλοιπα παίζουν από 10% μέχρι 90% φορτίο στις κάρτες και με αλλοπρόσαλλες αυξήσεις-μειώσεις. Δοκιμάσαμε Arkham Origins, Shadow Of Mordor, Assassin's Creed IV Black Flag και ίσως κάποιο που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.

Για μένα εξακολουθεί να είναι το πιο εκπληκτικό παιχνίδι το Aliens Vs Predator. Είναι του 2010 παιχνίδι και ακόμα και με τρεις κάρτες δεν πέφτει από το 100% καμμία ούτε για 1 δευτερόλεπτο. Τρομερό. Που αποδεικνύει πόσο βλαμμένοι είναι οι προγραμματιστές των παιχνιδιών κατά κύριο λόγο και οι nvidia και amd κατά δεύτερο.

φυσικά και είναι μια χαρά κάρτα ακόμα και υποδιαίστερη να ήταν πάλι θα έπαιζε το game σε foul γραφικά 1080p. που μια 280x το τρέχει αυτό το game (το έχω παίξει το game με 280x στο pc μου).. το θέμα είναι ότι δεν φταίνε η κάρτες στο πως θα τρέξουν αλλα τα ίδια τα games , Bethesda είναι, πρώτη φορά το κάνει αυτό ? βαριά γραφικά χωρίς λόγο τίγκα στα bug κατά μεγάλο ποσοστό στα games τις..

Έτσι όπως το πάνε δεν υπάρχει καμμία σοβαρή εταιρία αυτή τη στιγμή. Λες για bethesda εσύ κι εγώ θα πω για ubisoft και rockstar-take 2. Δεν έμεινε και κανείς. Ίσως η CD Project είναι ακόμα αξιοπρεπής. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένα optimization και αναγκάζεσαι να περιμένεις και να περιμένεις μέχρι οι μαλάκες να διορθώσουν τα αδιόρθωτα μήνες μετά, για ανθρώπους που τους πληρώνουν. Εμάς. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα ακόμα και δωρεάν να ήταν τα παιχνίδια. Πόσω μάλλον όταν δίνεις και 60 ευρώ.

Έγινε επεξεργασία από wacko_gr

Το μονο problem free setup ειναι 1080p και single gpu. Μολις αρχιζουν τα sli/cf, τα 1440p monitors, τα triple monitors και οτι αλλο που δεν εχουν οι κονσολες αρχιζουν τα προβληματα.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φωτεινή εξαίρεση με την κακή έννοια είναι το watch dogs. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί τόσα χρόνια. Μιλάμε για απαράδεκτο. Τελείως unplayable. Δε μιλάμε για καθυστέρηση ή για stuttering, μιλάμε ότι νιώθεις σαν να προσπαθείς να παίξεις έχοντας πιει δύο μπουκάλια ουίσκι. Ζαλίζεσαι. Κολλάει, πηδάει frames, κάνει stuttering...

Oταν σε συνάντησα θυμάσαι τι σου είπα? Μαλλον τα ξεχασες...

Σας τα ειχα πει πριν ακομα τα δειτε! Μεχρι και τα δυο μπουκαλια Ουισκι ειναι δικια μου εκφραση που την ανεφερα οταν ελεγα για τα μεγαλα προβληματα του FailFire.

Ολους σας ειχα προειδοποίησει...

Για πες μου τι λεει το hardocp το αγαπημενο site του Γιαννακου για το watch Dogs με 290Χ CF ?

Aπαντηση -> Pure smooth!!!!!

Για να μην το κουράζουμε, το SLI ειναι ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ 10 φορες πανω σαν εμπειρια. ΟΜΩΣ Και τα δυο εχουν τα θεματα τους και ειναι κατι που ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ REVIEW για εναν και προφανη λογο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ για την αποδοση στα MULTI GPU γιατι και οι δυο τους θελουν να πουλανε ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΡΤΕΣ! Οποιος με διαβαζει τα εχω πει και παλιοτερα. Οι υπολοιποι απλα πετανε τα λεφτα τους και ονειρεύονται....

Ομως:

Η Αληθεια ειναι οτι το SLI σαν εμπειρια ειναι η καλυτερη δυνατη. Αυτο θα το καταλαβει ενας gamer οταν κανει την μεταβαση απο SLI σε CF οπως εσεις π.χ. που φαγατε τα μουτρα σας.

Αφήστε τις τζατζογριες 780Gtx και βαλτε το χερι τσεπη και παρτε το φρεσκο το καλο, το efficiency!

Βασικά εγώ σε θυμάμαι να κράζεις ΚΑΙ τα 2, και να λες πως η πραγματικά μοναδική και σωστή εμπειρία είναι με ΜΙΑ κάρτα.

Το οποίο παραμένει.

Απο τα 2 κακά το καλύτερο μπορεί να είναι η nvidia (που δεν το αρνούμαι έχω να συγκρίνω 2κάρτες 4 χρόνια)

Βασικά εγώ σε θυμάμαι να κράζεις ΚΑΙ τα 2, και να λες πως η πραγματικά μοναδική και σωστή εμπειρία είναι με ΜΙΑ κάρτα.

Το οποίο παραμένει.

Απο τα 2 κακά το καλύτερο μπορεί να είναι η nvidia (που δεν το αρνούμαι έχω να συγκρίνω 2κάρτες 4 χρόνια)

...ναι σε 1080p η μια καρτα ειναι καλυτερη επιλογη.

Αν ανεβεις αναλυση πας σε 2 αναγκαστικά οποτε πας σε αυτο με τα λιγοτερα προβληματα ή ριχνεις features σε παιχνίδια και μενεις με μια.

Ελα σπιτι μου οποτε θες να σου βαλω 10 παιχνιδια και να παρεις μια ιδεα. Θα σχηματισεις μονο σου μια ιδεα για το αν αξιζει το SLI σε 1440p.

Γι αυτο γελαω με το 4Κ στην A-M-D. Γιατι το FailFire της ειναι εμετος. Τι να κανεις με μια καρτα εκει πανω στα ψηλά? Μονο να τραβας φωτογραφίες....

Eγω τελειωσα σε αυτο το θεμα, τα εχω πει πολλάκις! Θα συνεχισω τις μετρησεις μου εδω -> http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/msi-gtx-970-gaming-4g-139771-5.html#post1063773165

Μα στα reviews βάζουν πλέον και frame time. Πως είναι δυνατόν λοιπόν το frame time να εμφανίζεται μια χαρά στις μετρήσεις τους? Σε όλα ανεξαιρέτως τα reviews. Καλό frame time σημαίνει ομαλότητα. Μετά το σάλο που έγινε με το microstuttering τότε με τους 13.3 και βγάλανε τους 13.5 beta 2 με frame pacing, όλα τα reviews από τότε βάζουν και frame time.

Δηλαδή όλοι το βγάζουν μια χαρά αλλά στην πραγματικότητα είναι χάλια? Αν δει κανείς μάλιστα τελευταία reviews, θα δεις ότι με το frame pacing, το frame time στις amd είναι κατά περιπτώσεις καλύτερο και από sli.

Ξαναλέω ότι το θέμα αίσθησης και smoothness είναι μια χαρά. Το scaling δεν είναι μια χαρά. Εκτός του watch dogs και πάλι.

Μόλις φέρει ο Στέλιος τις 780 του θα δοκιμάσουμε πάλι για να δούμε gpu usage σε sli στα ίδια ακριβώς παιχνίδια. Εγώ δεν υπερασπίζομαι κάποιον. Έχω δοκιμάσει όλες τις κάρτες που υπάρχουν ή έχουν υπάρξει την τελευταία δεκαετία. Δεν έχω συμφέρον να υποστηρίξω κάποια εταιρία. Σαφώς κι εγώ πίστευα μέχρι πρότινος ότι το sli είναι πιο απροβλημάτιστο, δηλαδή ότι δε θα σου προκαλέσει προβλήματα ακόμα κι αν δεν έχει άψογο scaling. Το crossfire και πάλι μέχρι πρότινος, είχε θέματα τα οποία λύνονταν μεν, αλλά ήθελε επεμβάσεις δε.

Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από crossfire με 290 αλλά μόνο με 7970 όπου ήταν και σχεδόν τέλειο. Θα το εξαντλήσω όμως στις δοκιμές μόλις έρθουν οι καινούριες καρτούλες μου και θα ποστάρω.

Έχω την 290 (όχι Χ) msi gaming. Να υποθέσω ότι ισχύει και σε αυτήν η μειωμένη κατανάλωση;

Αυτό οφείλεται στην καλύτερη ποιότητα υλικών; Η κατανάλωση παραμένει χαμηλότερη απο την reference και σε τυπική gaming χρήση;

Ισχύει λόγω αλλαγμένων πυκνωτών με άλλους πολύ πιο αποδοτικούς και χαμηλότερης κατανάλωσης. Βέβαια η δικιά μου κάρτα με το revision 2.2 έχει κι άλλες αλλαγές τις οποίες δε γνωρίζω ακριβώς. Το pcb είναι εντελώς διαφορετικό. Πάντως σε ίδια συχνότητα και μνήμες με τη gigabyte reference, δηλαδή 1190-1650 και με αυξημένη τάση (1,26 περίπου πραγματικό), η συνολική κατανάλωση του συστήματος ήταν 550 watt περίπου ενώ με τη reference 650. Με 4930Κ στα 4,5. Μιλάμε πάντα με 100% φορτίο. Σε στοκ φαντάζομαι θα είναι μικρότερη η διαφορά. Η reference απλά είχε ελαφρώς μεγαλύτερη τάση (γύρω στο 1,28) οπότε ένα τμήμα της διαφοράς οφείλεται και σε αυτό.

Σημειωτέον ότι με τις δύο 970 sli στα 1500-200 με το mordor με afr friendly για να δουλεύει το sli, το σύστημα είχε κατανάλωση 520 watt περίπου. Για να έχουμε μια σύγκριση. Δεν είναι ακριβώς ίδιες οι συνθήκες (δεν υπάρχει 100% φορτίο κατ'αρχήν σε καμμία παό τις δύο κάρτες) αλλά η διαφορά είναι τεράστια ούτως ή άλλως.

Έγινε επεξεργασία από wacko_gr

Μα στα reviews βάζουν πλέον και frame time. Πως είναι δυνατόν λοιπόν το frame time να εμφανίζεται μια χαρά στις μετρήσεις τους? Σε όλα ανεξαιρέτως τα reviews. Καλό frame time σημαίνει ομαλότητα. Μετά το σάλο που έγινε με το microstuttering τότε με τους 13.3 και βγάλανε τους 13.5 beta 2 με frame pacing, όλα τα reviews από τότε βάζουν και frame time.

Δηλαδή όλοι το βγάζουν μια χαρά αλλά στην πραγματικότητα είναι χάλια? Αν δει κανείς μάλιστα τελευταία reviews, θα δεις ότι με το frame pacing, το frame time στις amd είναι κατά περιπτώσεις καλύτερο και από sli.

Ξαναλέω ότι το θέμα αίσθησης και smoothness είναι μια χαρά. Το scaling δεν είναι μια χαρά. Εκτός του watch dogs και πάλι.

Μόλις φέρει ο Στέλιος τις 780 του θα δοκιμάσουμε πάλι για να δούμε gpu usage σε sli στα ίδια ακριβώς παιχνίδια. Εγώ δεν υπερασπίζομαι κάποιον. Έχω δοκιμάσει όλες τις κάρτες που υπάρχουν ή έχουν υπάρξει την τελευταία δεκαετία. Δεν έχω συμφέρον να υποστηρίξω κάποια εταιρία. Σαφώς κι εγώ πίστευα μέχρι πρότινος ότι το sli είναι πιο απροβλημάτιστο, δηλαδή ότι δε θα σου προκαλέσει προβλήματα ακόμα κι αν δεν έχει άψογο scaling. Το crossfire και πάλι μέχρι πρότινος, είχε θέματα τα οποία λύνονταν μεν, αλλά ήθελε επεμβάσεις δε.

Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από crossfire με 290 αλλά μόνο με 7970 όπου ήταν και σχεδόν τέλειο. Θα το εξαντλήσω όμως στις δοκιμές μόλις έρθουν οι καινούριες καρτούλες μου και θα ποστάρω.

Να σου θυμίσω τα περι Makedon Catalyst Braker που του λεγανε για stuttering οι users και εκανε τον Κινεζο ? Στο tweeter!

Λοιπον θα το ξαναπω, αποψη μου ειναι οτι εχει γινει καποια είδους συμφωνια κατω απο το τραπεζι μεταξύ ΑΤΙ, NVIDIA και Reviewers στο θεμα του Stutter να μην το ακουμπάνε καν ή να βγαζουν και τους δυο λαδι. Προσωπικα δεν ευθυνονται αυτοι αλλα τα κ@λοπαιχνιδια. Απλα η Nvidia εχει καλυτερους drivers πανω σε αυτο.

Πετανε το μπαλακι στους gamers να σχηματίσουν αποψη.

Αυτο το driver που θα παιζει smooth το FailFire τον περιμένουμε χρονια. Καλα τα παιδια με Eyefinity εχουν βγαλει αραχνες απο το περιμενε....

1η περιπτωση

Αυτος που παει απο FAILFIRE -> SLI δεν του φαίνεται και λεει α ωραία παει το SLI. Μενει εκει...

2η περιπτωση

Αυτος που παει απο SLI -> FAILFIRE ξερναει και βλεπει εφιαλτες στο δρομο με τις λευκες :hehe:

2 λυσεις στο προβλημα:

1η -> http://www.thelab.gr/pwliseis/

2η -> http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/

....και μενεις με μια καρτουλα στην Α-M-D. Που οντως το εχω πει παιζει μια χαρα...

Όλο το πρόβλημα όμως είναι ότι δε γίνεται 3440χ1440 και μία κάρτα. Επίσης δε γίνεται να ξαναγυρίσω σε 970 γιατί δεν έχει οικονομικό νόημα, 980 ούτε συζήτηση, οπότε το μόνο που μένει και έκανα τελικά, είναι δύο reference 290Χ, τουλάχιστον να μπορώ να κάνω ό,τι γουστάρω από ρεύμα και να έχω κανονικά υδρόψυξη και όλα χωρίς throttling και να πάρω και μερικά ρέστα και έπειτα βλέπουμε.

Όλο το πρόβλημα όμως είναι ότι δε γίνεται 3440χ1440 και μία κάρτα. Επίσης δε γίνεται να ξαναγυρίσω σε 970 γιατί δεν έχει οικονομικό νόημα, 980 ούτε συζήτηση, οπότε το μόνο που μένει και έκανα τελικά, είναι δύο reference 290Χ, τουλάχιστον να μπορώ να κάνω ό,τι γουστάρω από ρεύμα και να έχω κανονικά υδρόψυξη και όλα χωρίς throttling και να πάρω και μερικά ρέστα και έπειτα βλέπουμε.

Για μενα αυτο που ειπαμε με τον Τακη ειναι το πιο σωστο, ΑΛΛΑ για εναν που παιζει σε 1080. Δηλαδη κρατας την μια κάρτα 290Χ και θα περασει ο καιρος να ερθει το μεγαλο Maxwell και τοτε κανεις παλι ντουετο.

Επισης ποτε δεν σκεφτηκατε οτι το ΝΤΟΥΕΤΟ με 2 τοσο ΖΕΣΤΕΣ καρτες (290Χ) σου ΒΡΑΖΕΙ το κουτι. Μιλαμε για customs και οχι reference coolers.

Οι 780 gtx DCUII ηταν αρκετα ζεστες στα 1200mhz σε gaming καταστασεις και δεν θελω να φανταστω ποσο ζεστη θα βγαζουν αυτες.

Τα 970gtx ειναι καρτα για SLI. Δεν σου σκανε το κουτι....Τρεχουν 1505mhz με auto fan και χωρις κανενα profile!

Τωρα στην κατασταση σου, ή θα επερνα 970gtx SLI ή 980gtx SLI. Η αναλυση που παιζεις ειναι πολυ βαρια για να σε ικανοποιήσει μια καρτα και με το FailFire θα σπασουν τα νευρα σου.

Ασε που τωρα η Nvidia δινει και Far Cry 4, Assassins Creed Unity....Αντε τυχερουλη!!!!!

Eδω μου έρχεται να τις πουλήσω εγω οσο τις αγορασα και να τις ξαναπαρω με τα παιχνιδια :hehe:

Μα δε θέλω να δώσω άλλα 150 ευρώ έχοντας χάσει ήδη δεν ξέρω πόσα. Κάπου πρέπει να σταματήσει η αιμορραγία. Επίσης δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσω σε digital μορφή παιχνίδι, ούτε κι αν γίνει αυτός ο μοναδικός τρόπος να αγοράσει κανείς παιχνίδι. Κατ'επέκταση λοιπόν το να πάρω δώρο σε digital μορφή ένα από αυτά δε μου λέει κάτι γιατί θα πρέπει να το αγοράσω ξανά σε φυσική μορφή.

Αν δοκιμάσω το crossfire στην "ιδανική" του μορφή, που είναι με δύο υδρόψυκτες reference 290Χ, και αποτύχει, τότε θα τις χαρίσω και ας χάσω μια περιουσία. Για κάποιο λόγο όμως έχω μια αίσθηση ότι θα πάει καλά. Με modding ενδεχομένως αλλά έστω κι έτσι.

Μάλλον το sli είναι καλύτερο αλλά η ζωή για μένα έχει ενδιαφέρον όταν δοκιμάζεις καινούρια πράγματα και αυτό για μένα είναι κάτι καινούριο (εννοώ crossfire με 290). Ακόμα κι αν μου σπάσει τα νεύρα τελικά. Ο χρόνος θα δείξει.