Jump to content

gtx 970 vs r9 290 για 1080p gaming

giannisth

Recommended Posts

Διαβάζεις τον amdniko που πέρασε από 970 και έφυγε. Διαβάζεις τον lazydog που πέρασε από 970 και έφυγε. Ήμουν με 780 και έφυγα λόγω bf. Έχεις κανέναν που να ήταν με 290 και να έφυγε για 970 εξαιτίας του bf ; Ο csaris μετά από δυο τιτάνες μια 780ti παίρνει μια 290Χ μπαίνει bf βλέπει τα καρέ και την ροη τους και ακόμα φωνάζει ποσο ..... ήταν.

Σας ρωτω εγω.  Γιατι φυγατε απο 780/ti? Με ποιο κριτηριο; Επειδη δεν παιζατε καλα BF4 και ησασταν σιγουροι οτι η 290X το παει σφαιρα; Και μαλιστα μετα απο τοσο καιρο που αυτες οι 2 καρτες ηταν στην αγορα; Πιο πριν δλδ τι γινοταν; Και οι 780/ti το παιζαν καλα και δεν σας ενοιαζε; Γιατι την αποψη μου την εχω ξαναπει αρκετες σελιδες πιο πριν. Η αλλαγη αυτη εγινε γιατι οι 780/ti θα εχαναν δραματικα την μεταπωλητικη τους αξια. Ηταν ενα εξαρτημα  που καποιος το αγορασε 600 ευρω και βγηκε ενα αλλο (970) που στα 1080p (που ειναι και το 95% των χρηστων) εχει καλυτερες επιδοσεις με τιμη 350 ευρω χοντρικα. Οποτε οποιος προλαβε τον κυριο ειδε, πουλησε και την 780/ti του σε καποιον λιγοτερο ψαγμενο σε τιμη αρκετα υψηλη και αντι για 970 πηγε σε Sapphire 290X. Να σημειωθει οτι οι  970 πουλανε σε ολες τις υλοποιησεις ενω η 290Χ αν δεν ειναι Sapphire Tri-X δεν ασχολειται κανεις τωρα πια. Και 2o ερωτημα : Ολοι οσοι πηρατε 290Χ, θα την παιρνατε ακομα και αν η AMD δεν ειχε παει τις τιμες της στον πατο;

Εχουμε κατι χιλιαδες παιχνιδια να ασχοληθουμε και εχουμε κανει σημαια το πως παιζει το BF4 στην 290Χ, που τελικα ειναι και η μονη αξιολογη λυση απο την μερια της AMD γιατι απο εκει και κατω επικρατει το χαος.

Και επειδη Battlefield 4 online δεν εχω παιξει μπορει να μου πει καποιος :

α) ποσο χαλια παιζει πια αυτο το παιχνιδι σε 970/980/780/780ti?

β) γιατι υπαρχουν γραφηματα που δειχουν την 970 μπροστα;

edit: Οχι δεν ειδα κανεναν να φευγει απο 290 και να πηγαινει σε 970 και ευτυχως γιατι αν υπηρχε καποιος θα επρεπε να εξεταστει απο γιατρο. Γιατι να δωσει δλδ την 290 με πετσοκωμενη (απο το εργοστασιο) τιμη και να βαλει βαθυα το χερι στην τσεπη για να παει σε 970 και να κερδισει καποια fps που στο ματι του δεν θα εκανε καμια διαφορα; Γιατι ωραια και καλα τα γραφηματα και τα benches αλλα αυτο που μετραει ειναι το ποσο ευχαριστιομαστε να παιζουμε (αλλη μεγαλη συζητηση αυτο που δεν αρμοζει εδωπερα)

Έγινε επεξεργασία από giorgos2187
  • Like 6

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.

Όλη αυτή η ιστορία με τα bios τις τασεις τα tdp/temp throttle αξίζει ή είναι να χαμε να λέγαμε ;

Τα παιδιά που δεν θα ασχοληθούν με κάτι τέτοιο θα έχουν αρκετά μειωμένες επιδόσεις;

10 fps κάτω σε stock clocks.

EmyH4uf.jpg

Αν και όπως πολύ ορθά είπε ο sebastian, από ένα σημείο και μετά είναι απλά νούμερα. με ένα boost στην κάρτα στο stock bios στα 1500 Mhz core/1800 Mhz mem σε κάρτες όπως η G1 και η MSI Gaming η απόδοση είναι ικανοποιητική.

Έγινε επεξεργασία από Errer
  • Like 2

10 fps κάτω σε stock clocks.

EmyH4uf.jpg

Δεν ήθελα να δω νούμερα από stock clocks.

Ήθελα να δω νούμερα με original bios και όσο πάνε οι καρτουλες.

Οι g1 στα 1400 δεν έχουν boost;

Ορέστη πόσο κάτω από τα 60 καρέ θα ήσουνα με το κανονικό bios στο metro redux;

θα βάλω stock bios στις κάρτες το βράδυ και θα επανέλθω :) πάντως με 1430 boost χωρίς overvolting  το bench του Mordor είναι στα 76 fps.

edit: 1117 stock / 1329 boost στις G1.

Έγινε επεξεργασία από Errer
  • Like 1

θα βάλω stock bios στις κάρτες το βράδυ και θα επανέλθω :) πάντως με 1430 boost χωρίς overvolting  το bench του Mordor είναι στα 76 fps.

edit: 1117 stock / 1329 boost στις G1.

Actual boost 1392 διαβάζω εδώ http://m.hexus.net/tech/reviews/graphics/78069-gigabyte-geforce-gtx-970-g1-gaming/
  • Like 1

Αυτο εχει να κανει με το που θα βαραγε το tdp. Με το bios δεν κέρδισα σε ΡΟΛΟΓΙΑ γιατι απλα το μονο που εκανα ειναι σταθερη 1.25v σε 3d mode και σταθερο TURBO ρολοι (1.455mhz).

Το μεγαλο κερδος το ειχα στο 3d mark 2011 καμια 500αρια ποντους αλλα και στο thief που απο 87 πηγα 90 fps.

Στο metro 2033 μπορει να μην ειναι και καθολου.

Το bios το πειραξα για SLI λογους (για την πρωτη που ζεσταίνεται more). Για παραδειγμα δεν θελω να εχω voltage throttle λογω των temps. Γιατι θελω το fan στο auto και δεν θελω οταν περναω 60 βαθμους και μετα 70 βαθμους να μου πειραζει voltage και core clock. Με το bios τα εχω rock stable steady.

ΣΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ 1.000 ΦΟΡΕΣ!!!!

Το βασικο κερδος θα ηταν να εβαζα 1.312v ταση και ανεβαινα στα 1.650+mhz απο τα 1.570mhz που ειμαι σκαλωμενος με την 1.25v

Έγινε επεξεργασία από sebastian

Από r9 290 (mantle/dx11) με omega drivers, δοκίμασα gtx970 σε bf4 και επέλεξα nvidia διότι δεν έχω καθόλου frame drop, χαμηλότερες θερμοκρασίες και καθόλου κρασαρίσματα.

Εξηγούμαι: medium settings preset, 120fps cap, σε multiplay η 290 έπεφτε στα 90-100fps σε εκρήξεις και τρέχοντας το bf4 σε x64 είχα κρασάρισμα του παιχνιδιού αρκετά συχνά (με x32 μειώθηκαν). Η πράσινη μένει σταθερή στα fps και δεν έχει κρασάρει ως τώρα με max temp 62-65°C με τα fan να ξεκινούν στους 60°C.

Αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα η πράσινη είναι ένα ερώτημα πάντα.

Σας ρωτω εγω.  Γιατι φυγατε απο 780/ti? Με ποιο κριτηριο; Επειδη δεν παιζατε καλα BF4 και ησασταν σιγουροι οτι η 290X το παει σφαιρα; Και μαλιστα μετα απο τοσο καιρο που αυτες οι 2 καρτες ηταν στην αγορα; Πιο πριν δλδ τι γινοταν; Και οι 780/ti το παιζαν καλα και δεν σας ενοιαζε; Γιατι την αποψη μου την εχω ξαναπει αρκετες σελιδες πιο πριν. Η αλλαγη αυτη εγινε γιατι οι 780/ti θα εχαναν δραματικα την μεταπωλητικη τους αξια. Ηταν ενα εξαρτημα  που καποιος το αγορασε 600 ευρω και βγηκε ενα αλλο (970) που στα 1080p (που ειναι και το 95% των χρηστων) εχει καλυτερες επιδοσεις με τιμη 350 ευρω χοντρικα. Οποτε οποιος προλαβε τον κυριο ειδε, πουλησε και την 780/ti του σε καποιον λιγοτερο ψαγμενο σε τιμη αρκετα υψηλη και αντι για 970 πηγε σε Sapphire 290X. Να σημειωθει οτι οι  970 πουλανε σε ολες τις υλοποιησεις ενω η 290Χ αν δεν ειναι Sapphire Tri-X δεν ασχολειται κανεις τωρα πια. Και 2o ερωτημα : Ολοι οσοι πηρατε 290Χ, θα την παιρνατε ακομα και αν η AMD δεν ειχε παει τις τιμες της στον πατο;

Εχουμε κατι χιλιαδες παιχνιδια να ασχοληθουμε και εχουμε κανει σημαια το πως παιζει το BF4 στην 290Χ, που τελικα ειναι και η μονη αξιολογη λυση απο την μερια της AMD γιατι απο εκει και κατω επικρατει το χαος.

β) γιατι υπαρχουν γραφηματα που δειχουν την 970 μπροστα;

edit: Οχι δεν ειδα κανεναν να φευγει απο 290 και να πηγαινει σε 970 και ευτυχως γιατι αν υπηρχε καποιος θα επρεπε να εξεταστει απο γιατρο. Γιατι να δωσει δλδ την 290 με πετσοκωμενη (απο το εργοστασιο) τιμη και να βαλει βαθυα το χερι στην τσεπη για να παει σε 970 και να κερδισει καποια fps που στο ματι του δεν θα εκανε καμια διαφορα; Γιατι ωραια και καλα τα γραφηματα και τα benches αλλα αυτο που μετραει ειναι το ποσο ευχαριστιομαστε να παιζουμε (αλλη μεγαλη συζητηση αυτο που δεν αρμοζει εδωπερα)

έλεγες??;p

το boost τι παιζει?αλλαζει απο καρτα σε καρτα?(g1 παντα).η δικια μου θυμαμαι σε bf4 εφτανε 1392

Ναι δίκιο έχετε. 1329 ήταν η ένδειξη στο gpuz 1392 δείχνει το riva.
  • Like 1

Μπομπα πανε η nvidia καρτες στο bf iv. Ασε τα κοκκινα παπαγαλάκια του lab...

Γιατι εφυγα απο SLI 780 DCUII και πηγα σε SLI 970 GTX :

- καλυτερη αποδοση παντου για το SLI 970 GTX 1.455/7.000 mhz σε games απο SLI 780 GTX DCU II1.200/7.000mhz με σταθεροτερα fps και καλυτερα mins. Εδω πρεπει να επαιξε ρολο η cache του πυρηνα Maxwell που ειναι 2mb απο 1,5mb του kepler.

- σαφως χαμηλοτερη καταναλωση, θορυβο και temps που το καταλαβαινω απο το κουτι/τροφοδοτικό μου.

- 1gb more ram που σε 1440p που παιζω καλο να υπαρχει

- 80 ευρω το συνολικο κοστος μεταβασης απο SLI 780 GTX DCUII σε SLI MSI 970 GTX. Τις πούλησα 620 ευρω 3 εβδομαδες πριν σκασουν μυτη και με 349 ευρω έκαστος πηρα τις MSI 970 GTX απο τον φιλο wackogr (οσο τις αγορασε μου τις μεταβιβασε) και τον ευχαριστώ γιατι τις έψαχνα μανιωδώς και ειχα μπει σε λιστες αναμονής.

3d mark firestrike

SLI 780 GTX 1.250/7.400 -> 22.500

SLI 970 GTX 1.570/8.400 -> 26.500

• Like 2

Άλλη μια φορά... Αγοράστε κάρτες με βάση τα games που παιζετε. Κλάστε παντελώς 3dmark, valley, unigine, λοιπά benchmarks και σταματήστε να μετράτε frames. Το κάναμε στο νηπιαγωγείο. Μη το συνεχίζουμε μερικές δεκαετίες μετά. Οι κάρτες είναι ισοδύναμες στο 99% των περιπτώσεων. Να το πω πιο απλά για να είσαστε όλοι ευτυχισμένοι? Όταν δεν θα μπορεί να παίζει τα games η μια κάρτα δε θα μπορεί ούτε και η άλλη. Από εκεί και πέρα, κάθε κάρτα έχει μερικούς τίτλους που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, όπου και τα πάει λίγο καλύτερα από την άλλη. Αυτό είναι όλο και το θέμα, και έχει φτάσει τις 37 σελίδες και ακόμα κάποιοι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.

• Like 5

@errer: Δε γίνεται δυστυχώς να δουλεύουν σε διαφορετικές συχνότητες οι κάρτες. Ό,τι και να δώσεις στο ΑΒ ή Precision θα παίρνεις το ίδιο ρολόι και στις δύο είτε κάνεις synchronize είτε όχι. Αλλιώς θα είχα και εγώ την πρώτη στα 1670 και τη δεύτερη στα 1600. Θα τις βάλω κι εγώ σε νερό τελικά γιατί πραγματικά δε γίνεται με αέρα. Περιμένω ένα σετάκι enzotech mos-c1 και είμαι έτοιμος. Εγώ παίζω με 1,225 fixed στα 1525 προς το παρόν αλλά και πάλι έχω υψηλές θερμοκρασίες στην πρώτη κάρτα, παρόλο το επιθετικότερο προφίλ ανεμιστήρα που έχω φτιάξει (90% στους 70 βαθμούς και 100% στους 75). Βλέπω και πάλι 70-75 σε όλα τα παιχνίδια. Η δεύτερη κάρτα έχει 10 βαθμούς κάτω. 

@errer: Δε γίνεται δυστυχώς να δουλεύουν σε διαφορετικές συχνότητες οι κάρτες. Ό,τι και να δώσεις στο ΑΒ ή Precision θα παίρνεις το ίδιο ρολόι και στις δύο είτε κάνεις synchronize είτε όχι. Αλλιώς θα είχα και εγώ την πρώτη στα 1670 και τη δεύτερη στα 1600. Θα τις βάλω κι εγώ σε νερό τελικά γιατί πραγματικά δε γίνεται με αέρα. Περιμένω ένα σετάκι enzotech mos-c1 και είμαι έτοιμος. Εγώ παίζω με 1,225 fixed στα 1525 προς το παρόν αλλά και πάλι έχω υψηλές θερμοκρασίες στην πρώτη κάρτα, παρόλο το επιθετικότερο προφίλ ανεμιστήρα που έχω φτιάξει (90% στους 70 βαθμούς και 100% στους 75). Βλέπω και πάλι 70-75 σε όλα τα παιχνίδια. Η δεύτερη κάρτα έχει 10 βαθμούς κάτω.

Σκεφτόμουν να βάλω διαφορετικά boost στην κάθε κάρτα με το tweaker και να μην ασχοληθώ καθόλου με AB κτλ. Θα δείξει η νεκροψία [emoji14]

Πως και passive cooling; Δεν είναι λίγο παρακινδυνευμένο με τόση τάση (1.312);

βάλε ένα ανεμιστήρα ανάμεσα στις κάρτες και θα ισορροπήσουν, με max να πηγαίνει η πρώτη +5 βαθμούς στο απόλυτο full load.

IMG_0154.jpg

Δε θα είναι passive η ψύξη. Θα βάλω από ένα enzotech χάλκινο ψυκτράκι στο κάθε vrm, και από πάνω έναν 10ρη scythe λεπτό ανεμιστήρα (10mm πάχος στις 2000 στροφές) στην κάθε κάρτα και θα είμαι οκ. Όπως δούλευα με την 780Ti Classified. 

• Like 1

Γατακι κηπουρε τι κανει η κοκκινη π@τσ@βουρα απέναντι στον καταπράσινο λυσασμενο Τιτανα!

gtx titan 1.400 mhz / 1.900 mhz

post_11419_1416078681_5665.jpg

Ωχ ωχ τι ανεβαζω!!! Βλεπω τον Κωστα να πουλαει τις 970 gtx και να βγει στο ψαξιμο για Τιτανες!

Απο έγκυρες πηγες ο Τιτανας με το full cover μπλοκ εχει μπει πωλητήριο στα 450 ευρω οποιος μερακλής ενδιαφέρεται....

Βαλτε ξηρο παγο βαλτε μαιμουδοbios πειραξτε τους drivers τετοια νουμερακα out of the box δε θα δειτε ποτε ... :hehe:

Πως να πηγαινουν αραγε τα φετικα κουτσα της πρασινης εδω ;

15778959049_345e0ab275_o.png

Έγινε επεξεργασία από zpaf

Βαλτε ξηρο παγο βαλτε μαιμουδοbios πειραξτε τους drivers τετοια νουμερακα out of the box δε θα δειτε ποτε ... :hehe:

Πλανα αρχειου..   :hehe:

780TI γνησια, χωρις: μετατροπες, προγραμματα, σκουπες, τουρμπινες, λαμπες ξενον, λαμπιονια και αεροτομες!

metrooc.jpg

Έγινε επεξεργασία από csaris
  • Like 8