9000+rpm Δεκέμβριος 15, 2014 #481 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 Μπορείς να πιστεύεις οτι θέλεις ελεύθερα... εξάλου ζούμε πλέον σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων..! Και συ επισης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Δεκέμβριος 15, 2014 #482 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 Και συ επισης... Καλά εσύ απο όλο το κείμενο να παραθέτεις την μία γραμμούλα που σε βολεύει... ο κόσμος το έχει τούμπανο και σύ κρυφό καμάρι... anyway i do not care! Φιλικά πάντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Δεκέμβριος 15, 2014 #483 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 (edited) Καλά εσύ απο όλο το κείμενο να παραθέτεις την μία γραμμούλα που σε βολεύει... ο κόσμος το έχει τούμπανο και σύ κρυφό καμάρι... anyway i do not care! Φιλικά πάντα! Τι κρυφο καμαρι ακριβως εχω? Ειπα πουθενα οτι η τατιανα καλα εκανε και κοστιζε 1000 ευρω?-->οχι Ειπα πουθενα οτι στα stock της και Out of the box που ειναι και τις μοδας τελευταια, δινει επιδοσεις να σου πεσουν τα σαγονια?-->οχι Τα οποια stock προσωπικα ποσως και με νοιαζουν, τιποτε δεν δουλευει στοκ στο Pc μου η καρτα θα δουλευε "out of the box".. Αυτο που λεω ειναι οτι αν πας και την κλοκαρεις και ανοιξεις το Tdp της, τοτε οχι μονο απο πανω δεν την περνανε οι καρτουλες των 300 ευρω που λες εσυ, αλλα βλεπει τα νουμερα των σημερινων Top καρτων στα 600+ ευρω(call me 980) και γελαει στην γωνια.. Δεν βλεπω που κανω το λαθος.. Απο κει και περα don't care, δεν θα κατσω να αποδειξω οτι ο γαιδαρος δεν πεταει.. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 15, 2014 από 9000+rpm 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 15, 2014 #484 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα. Τίποτα δε φτάνει overclocked Titan με ξεκλείδωτη τάση και tdp. Επίσης τίποτα και ποτέ δε θα δουλέψει στοκ και στο δικό μου pc οπότε και δε με ενδιαφέρει τι κάνει μια κάρτα στοκ. Δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις φίλε DJ_Alex. Μιλάμε άνθρωποι που έχουμε δοκιμάσει τις κάρτες και δεν έχουμε κανένα απολύτως συμφέρον να πούμε ψέμματα, ιδίως για κάρτα διετίας. Κανείς δεν είπε ότι αξιζει 1000 ευρώ. Ούτε καν. Εδώ δεν αξίζει η 980 500 ευρώ, θα αξίζει η Titan? Δεν παύει όμως να είναι η καλύτερη κάρτα που έχει βγάλει ποτέ η nvidia και να σαρώνει τις σημερινές κάρτες. Δες λίγο πίσω πόσο πιο γρήγορη είναι στα ποστς του φίλου 9000+ rpm. Δε μιλάμε για 5% πιο γρήγορη. Μιλάμε για 20%. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Δεκέμβριος 15, 2014 #485 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 (edited) @wacko_gr,Η γνώμη σου είναι σεβαστή όπως και όλων των μελών.Απο κεί και πέρα ακόμα και αυτό το 20% που λές το πετυχαίνεις βάζοντας turbo και Nitra στην καρτάρα του χιλιάρικου.Εγώ θα ντρεπόμουν να τα έλεγα αυτά δημοσίως και να κορόιδευα τον εαυτό μου με δικαιολογίες.Και μην μου λές για OC και ιστορίες... και γώ όλα στο MAX τα έχω και παίζουν εδώ πέρα 24/7... δεν θα έβαζα ποτέ διπλά turbo και Nitra σε μία Ferrari! Δεν ξέρω ΕΑΝ γίνομαι αντιληπτός! Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 15, 2014 από Dj_ALeX Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 15, 2014 #486 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 Όταν σου είπα ότι την κάρτα την πήρα 500 ευρώ το άκουσες ή όχι? 1000 ευρώ δε θα έδινα ούτε αν ήταν 4 φορές πιο γρήγορη από ό,τι άλλο κυκλοφορούσε στην αγορά. Το 20% το πετυχαίνεις επειδή σου δίνει η κάρτα τη δυνατότητα να ξεκλειδώσεις κάποια πράγματα. Σε ρελαντί, δηλαδή 1200-1250 πυρήνα και 1750 μνήμες θα είναι 10% καλύτερη. Κάρτες με περιορισμούς δεν αρμόζουν σε overclockers. Η Titan ήταν τελείως ξεκλείδωτη. Οι επόμενες κάρτες ήταν κλειδωμένες και δε μπορούσες να επέμβεις. Το αν εσύ παίζεις στοκ είναι δικό σου θέμα. Δεν απευθύνεται σε σένα η κάρτα προφανώς. Εμένα όμως που δε με ενδιαφέρει ποσώς το στοκ γιατί να μην πάρω τη Ferrari και από απλή 360 modena να την κάνω Enzo? Είπες κάτι πολύ σωστό πριν. Ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Εκεί που κάνεις λάθος είναι στην παντελή άγνοια που έχεις στο πόσο καλή κάρτα είναι η Titan. Επομένως μπορείς να λες ό,τι θέλεις για κάτι που έχεις δοκιμάσει αλλά όχι για κάτι που δεν έχεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Δεκέμβριος 15, 2014 #487 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 (edited) Όταν σου είπα ότι την κάρτα την πήρα 500 ευρώ το άκουσες ή όχι? 1000 ευρώ δε θα έδινα ούτε αν ήταν 4 φορές πιο γρήγορη από ό,τι άλλο κυκλοφορούσε στην αγορά. Το 20% το πετυχαίνεις επειδή σου δίνει η κάρτα τη δυνατότητα να ξεκλειδώσεις κάποια πράγματα. Σε ρελαντί, δηλαδή 1200-1250 πυρήνα και 1750 μνήμες θα είναι 10% καλύτερη. Κάρτες με περιορισμούς δεν αρμόζουν σε overclockers. Η Titan ήταν τελείως ξεκλείδωτη. Οι επόμενες κάρτες ήταν κλειδωμένες και δε μπορούσες να επέμβεις. Το αν εσύ παίζεις στοκ είναι δικό σου θέμα. Δεν απευθύνεται σε σένα η κάρτα προφανώς. Εμένα όμως που δε με ενδιαφέρει ποσώς το στοκ γιατί να μην πάρω τη Ferrari και από απλή 360 modena να την κάνω Enzo? Είπες κάτι πολύ σωστό πριν. Ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Εκεί που κάνεις λάθος είναι στην παντελή άγνοια που έχεις στο πόσο καλή κάρτα είναι η Titan. Επομένως μπορείς να λες ό,τι θέλεις για κάτι που έχεις δοκιμάσει αλλά όχι για κάτι που δεν έχεις. Σε προσέχω όπως και όλους τι λέτε εδώ μέσα μην ανησυχείς για αυτό. Για την Titan γνωρίζω ακριβώς τι χρειάζεται για να παίξει όπως λές, βασικά και οι τοίχοι το ξέρουν, για αυτό μην μου κάνεις μάθημα.Όσο για τις 2 γραμμές που σου boldarisa... ντάξει οκ αφού το λές εσύ οτι έχω άγνοια................ πάλι καλά που ξέρεις δλδ....... πρέπει να ομολογήσω οτι έχεις δίκιο, ας το κάνω λοιπόν να πάει στα κομμάτια δεν βαριέσαι.Την επόμενη φορά που θα είσαι τόσο σίγουρος για μένα όμως να το σκεφτείς 10 φορές τουλάχιστον πρίν ποστάρεις. 1 φορά χαρίζουμε σε όλους. Τέλος τα off-topic απο μένα. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 15, 2014 από Dj_ALeX Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 15, 2014 #488 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 Το αν έχεις άγνοια ή όχι, το υποθέτω από τα λεγόμενα σου. Ειδάλλως δε σε ξέρω, επομένως δε μπορώ να εκφέρω άποψη για κάτι που ξέρεις ή όχι. Εγώ είπα απλά ότι προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει Titan εσύ ο ίδιος. Και οι πέτρες ξέρουν πως ξεκλειδώνουν οι 780 και οι Titan, αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι το πως συμπεριφέρονται οι κάρτες αυτές στην καθημερινότητα και στο overclock. Και η απάντηση είναι ότι συμπεριφέρονται υποδειγματικά. Δεν κολλάνε ποτέ, αν υπερβάλλεις απλά θα έχεις ένα απλό reset του οδηγού και μπορείς να παίξεις πάλι χωρίς καν επανεκκίνηση. Δεν καταναλώνουν άπειρο ρεύμα όπως η 290 και ανεβαίνουν πολύ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Και αποδίδουν απίστευτα καλά. Οι 970 και 980 για παράδειγμα είναι τζούφια Mhz. Για να αποδώσουν το ίδιο θέλουν 300 Mhz πάνω από Titan. Συνεπώς, εγώ μιλάω πάντα από εμπειρία και όχι από το τι είπε ο τάδε ή ο δείνα ή κάποιο review. Όλα τα ακούω βερεσέ. Το μόνο που πιστεύω είναι τα μάτια μου. Και επίτρεψε μου να έχω τις απόψεις μου έχοντας δοκιμάσει σίγουρα τριπλάσιες κάρτες από σένα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα όταν κάποιος εκφέρει την άποψη του. Έχω πρόβλημα με τις ανακρίβειες μόνο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Δεκέμβριος 15, 2014 #489 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 http://www.techpowerup.com/mobile/reviews/Colorful/iGame_GTX_970/1.html19 τίτλοι παιχνιδιών σε 4 διαφορετικές αναλύσεις.Οποίος γνωστης μπορεί να μας πει ποιος τίτλος supportαρεται απο ποια εταιρια amd/nvidia θα του ήμουν υπόχρεος. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Δεκέμβριος 15, 2014 #490 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 Δλδ αυτά που ξέραμε. Η 970 μέχρι και σε 1080p είναι μπροστά και από 290 και από 290Χ και χάνει μόνο από 290Χ κι εκεί για λίγο σε αναλύσεις από 1440p και πάνω. Ταυτόχρονα έχει δυο φορές καλύτερο performance per watt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Δεκέμβριος 15, 2014 #491 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 (edited) Τι κανει σε 1440p ? Εδω και μερικές σελίδες εχουν γραφτεί περισσότερες μπουρδες από αυτές που ξεστομίζει ο Αλέξης στις προεκλογικές του περιοδείες. Τελικα ποπκορν και αραγμα για διάβασμα ποστ εχει περισσότερο πλάκα Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 15, 2014 από sebastian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Δεκέμβριος 15, 2014 #492 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 Γράφημα διαβάζω seb, εσύ βλέπεις κάτι άλλο; ΠΡΟΦΑΝΩΣ μιλάμε για stock vs stock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 17, 2014 #493 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 Μετά από δοκιμές σε μια Gigabyte 970, σε 3440x1440 με FXAA, φαίνεται ότι είναι χειρότερη και από την 290X σε στοκ. Σε 1080p είναι κάπως καλύτερα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι μάλλον όταν βάλεις στην nvidia soft shadows, ενεργοποιεί το pcss, το οποίο ρίχνει αρκετά τις επιδόσεις. Πηγαίνει χάλια πάντως και κανένα overclock δε βοηθάει. 25-30 fps. Μέχρι 1540-1900 κατάφερα να παίξω. Παραπάνω κάνει reset ο οδηγός. Το εκπληκτικό είναι το tdp, το οποίο δεν ξεπερνάει το 80% πουθενά. Το καλό είναι ότι μπορείς από control panel να ενεργοποιήσεις το vsync και triple buffering και να μην έχεις τουλάχιστον tearing παρόλο που τα frames είναι τόσο χαμηλά. Το vsync για κάποιο λόγο μέσα από το μενού του παιχνιδιού δε δουλεύει. Είναι μονίμως απενεργοποιημένο. από control panel όμως δουλεύει κανονικά. @sebastian: Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω, είναι πως γίνεται και πετυχαίνεις αυτά τα νούμερα που ποστάρεις. Με τις καινούριες δοκιμές με αυτή την κάρτα, είναι ακόμα χειρότερα από την msi, παρόλους του καινούριους οδηγούς. Βγάζεις 14029 graphics score π.χ στο 3D Mark και εγώ μετά βίας έχω αγγίξει τις 13500. Βέβαια έχει απαράδεκτη μνήμη η gigabyte, ούτε 1900 δεν πάει. Αλλά από πυρήνα παίζω πολύ ψηλότερα από σένα. Μάλλον έχει να κάνει με το δίαυλο μνήμης που είναι 256bit και δίνει πολύ η μνήμη αν ανέβει αρκετά. Ό,τι κι αν έτρεξα είναι ένα μαύρο χάλι. Δε μιλάμε απλά ότι είναι χειρότερη από τη 290Χ, ούτε καν πλησιάζει. Μόνο το far cry 4 παίζει λιγάκι καλύτερα και σε 1080p και σε 3440x1440. Αναγκαστικά όμως θα την υποστώ δεδομένου ότι δεν λύθηκαν τα προβλήματα μου αλλά έγιναν ακόμα χειρότερα και αναγκάζομαι για ακόμα μια φορά να κάνω αλλαγή. Ούτε μια εβδομάδα δε λειτούργησε φυσιολογικά το pc με crossfire. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Errer Δεκέμβριος 17, 2014 #494 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 (edited) Μετά από δοκιμές σε μια Gigabyte 970, σε 3440x1440 με FXAA, φαίνεται ότι είναι χειρότερη και από την 290X σε στοκ. Σε 1080p είναι κάπως καλύτερα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι μάλλον όταν βάλεις στην nvidia soft shadows, ενεργοποιεί το pcss, το οποίο ρίχνει αρκετά τις επιδόσεις. Πηγαίνει χάλια πάντως και κανένα overclock δε βοηθάει. 25-30 fps. Μέχρι 1540-1900 κατάφερα να παίξω. Παραπάνω κάνει reset ο οδηγός. Το εκπληκτικό είναι το tdp, το οποίο δεν ξεπερνάει το 80% πουθενά. Το καλό είναι ότι μπορείς από control panel να ενεργοποιήσεις το vsync και triple buffering και να μην έχεις τουλάχιστον tearing παρόλο που τα frames είναι τόσο χαμηλά. Το vsync για κάποιο λόγο μέσα από το μενού του παιχνιδιού δε δουλεύει. Είναι μονίμως απενεργοποιημένο. από control panel όμως δουλεύει κανονικά. @sebastian: Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω, είναι πως γίνεται και πετυχαίνεις αυτά τα νούμερα που ποστάρεις. Με τις καινούριες δοκιμές με αυτή την κάρτα, είναι ακόμα χειρότερα από την msi, παρόλους του καινούριους οδηγούς. Βγάζεις 14029 graphics score π.χ στο 3D Mark και εγώ μετά βίας έχω αγγίξει τις 13500. Βέβαια έχει απαράδεκτη μνήμη η gigabyte, ούτε 1900 δεν πάει. Αλλά από πυρήνα παίζω πολύ ψηλότερα από σένα. Μάλλον έχει να κάνει με το δίαυλο μνήμης που είναι 256bit και δίνει πολύ η μνήμη αν ανέβει αρκετά. Ό,τι κι αν έτρεξα είναι ένα μαύρο χάλι. Δε μιλάμε απλά ότι είναι χειρότερη από τη 290Χ, ούτε καν πλησιάζει. Μόνο το far cry 4 παίζει λιγάκι καλύτερα και σε 1080p και σε 3440x1440. Αναγκαστικά όμως θα την υποστώ δεδομένου ότι δεν λύθηκαν τα προβλήματα μου αλλά έγιναν ακόμα χειρότερα και αναγκάζομαι για ακόμα μια φορά να κάνω αλλαγή. Ούτε μια εβδομάδα δε λειτούργησε φυσιολογικά το pc με crossfire. Την G1 δοκίμασες; SLI, ή single; Επίσης, αυτές οι κάρτες χωρίς custom bios δεν πρόκειται να αποδώσουν. Στις 22 του μήνα περιμένω να μου έρθουν 2 G1 rev 1.1, τις οποίες θα φλάσάρω και θα δοκιμάσω σε 1440p ( και 4κ@60hz αν έχω τη δυνατότητα) με i7 4790k για να δούμε και χειροπιαστά, αμερόληπτα, αποτελέσματα. edit: typos Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 17, 2014 από Errer Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Δεκέμβριος 17, 2014 #495 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 (edited) Την G1 δοκίμασες; SLI, ή single; Επίσης, αυτές οι κάρτες χωρίς custom bios δεν πρόκειται να αποδώσουν. Στις 22 του μήνα περιμένω να μου έρθουν 2 G1 rev 1.1, τις οποίες θα φλάσάρω και θα δοκιμάσω σε 1440p ( και 4κ@60hz αν έχω τη δυνατότητα) με i7 4790k για να δούμε και χειροπιαστά, αμερόληπτα, αποτελέσματα. edit: typos Aπο την στιγμη που ο ανθρωπος ομως λεει οτι σε οτι και αν τεσταρε το Tdp της καρτας δεν ξεπερναει πουθενα το 80% με το stock bios της gigabyte, σημαινει οτι δεν εχει πουθενα throttle στα ρολογια που την τρεχει.Οποτε τι παραπανω θα κερδισει με custom bios? Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 17, 2014 από 9000+rpm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Errer Δεκέμβριος 17, 2014 #496 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 Aπο την στιγμη που ο ανθρωπος ομως λεει οτι σε οτι και αν τεσταρε το Tdp της καρτας δεν ξεπερναει πουθενα το 80% με το stock bios της gigabyte, σημαινει οτι δεν εχει πουθενα throttle στα ρολογια που την τρεχει.Οποτε τι παραπανω θα κερδισει με custom bios? Παραπάνω voltage και tdp liomit για μεγαλύτερα clocks; Με το flashed bios δεν θα έχει μεγαλύτερη σταθερότητα; Δεν τις έχω στα χέρια μου για να είμαι αντικειμενικός και δε θέλω να πέσω σε ανακρίβειες. Αναμασάω τα αποτελέσματα από το overclock.net για την ώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 17, 2014 #497 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 (edited) Αυτό που είπα εγώ είναι άλλο. Η κάρτα όπως είναι τώρα είναι πολύ αργή, όπως περίπου συνέβαινε και με το φίλο venex58 και τις δικές του gigabyte.. Του sebastian όμως αποδίδει πολύ καλύτερα σε όλα και χωρίς πειραγμένο bios. Στο thief, στο unity, στο 3D Mark, O venex πόσταρε 3D Mark στα 1598-2000 και είχε περίπου 13650 graphics score. Ο sebastian ποστάρει στα 1560-2150 και έχει 14029. Είναι χαοτική η διαφορά. Στη δικιά μου κάρτα η μνήμη δεν πάει πάνω από 1900 επομένως μπορεί αυτός να είναι ο λόγος. Το μεγαλύτερο που πέτυχα εγώ είναι 13498 στα 1579-1900. Μάλλον έχει να κάνει με το δίαυλο της μνήμης που είναι πολύ περιορισμένος και μόλις του δώσεις συχνότητα "ανοίγει". Ακριβώς αυτό που είπα και στο προηγούμενο ποστ μου. Αν θέλεις αμερόληπτα αποτελέσματα μπορώ να σου ποστάρω ό,τι θέλεις από bench για να το συγκρίνεις αφενός με 290 και αφετέρου με τις msi του sebastian για να καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει. Δεν έχω φλασάρει ακόμα το ξεκλείδωτο bios αλλά σκοπεύω να το κάνω. Το θέμα μου επαναλαμβάνω δεν είναι ότι η κάρτα δεν ανεβαίνει. Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ ούτε κατά διάνοια να πλησιάζω το sebastian και με πολύ ψηλότερα τον πυρήνα. Αν μπορούσε κάποιος που έχει 970 και ανεβαίνει η μνήμη πάνω από 2000 ας ποστάρει ενδεικτικά να μας πει. Απ'ότι κατάλαβα, και διαβάζοντας στο forum των 970 στο overclock.net, μόνο οι msi έχουν μνήμες που ανεβαίνουν ψηλά. Δεν ξέρω γιατί. Samsung είναι όλες αλλά πιθανώς έχουν διαλεγμένα batches. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 17, 2014 από wacko_gr 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Δεκέμβριος 17, 2014 #498 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 τι ακριβώς προβλήματα αντιμετωπίζεις με το crossfire? @wacko_gr, Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Δεκέμβριος 17, 2014 #499 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 (edited) @wacko_gr Ειδικα στο firestrike ειναι σιγουρο οτι το χαμηλοτερο score που εχεις ειναι απο τις μνημες της καρτας που ειναι πολυ χαμηλοτερα χρονισμενες συγκριση με την καρτα του sebastian.Του sebastian πανε παρα πολυ ψηλα οι μνημες των καρτων του.Ειδικα στο firestrike παιζει παρα πολυ μεγαλο ρολο ο χρονισμος των μνημων.Το βλεπω και γω με την Titan στο συγκεκριμενο Bench, υποθετω οι διαφορες που θα προκυπτουν με τις 970 θα ειναι ακομη μεγαλυτερες λογο χαμηλοτερου διαυλου που εχουν. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 17, 2014 από 9000+rpm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Errer Δεκέμβριος 17, 2014 #500 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 Αυτό που είπα εγώ είναι άλλο. Η κάρτα όπως είναι τώρα είναι πολύ αργή, όπως περίπου συνέβαινε και με το φίλο venex58 και τις δικές του gigabyte.. Του sebastian όμως αποδίδει πολύ καλύτερα σε όλα και χωρίς πειραγμένο bios. Στο thief, στο unity, στο 3D Mark, O venex πόσταρε 3D Mark στα 1598-2000 και είχε περίπου 13650 graphics score. Ο sebastian ποστάρει στα 1560-2150 και έχει 14029. Είναι χαοτική η διαφορά. Στη δικιά μου κάρτα η μνήμη δεν πάει πάνω από 1900 επομένως μπορεί αυτός να είναι ο λόγος. Το μεγαλύτερο που πέτυχα εγώ είναι 13498 στα 1579-1900. Μάλλον έχει να κάνει με το δίαυλο της μνήμης που είναι πολύ περιορισμένος και μόλις του δώσεις συχνότητα "ανοίγει". Ακριβώς αυτό που είπα και στο προηγούμενο ποστ μου. Αν θέλεις αμερόληπτα αποτελέσματα μπορώ να σου ποστάρω ό,τι θέλεις από bench για να το συγκρίνεις αφενός με 290 και αφετέρου με τις msi του sebastian για να καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει. Δεν έχω φλασάρει ακόμα το ξεκλείδωτο bios αλλά σκοπεύω να το κάνω. Το θέμα μου επαναλαμβάνω δεν είναι ότι η κάρτα δεν ανεβαίνει. Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ ούτε κατά διάνοια να πλησιάζω το sebastian και με πολύ ψηλότερα τον πυρήνα. Αν μπορούσε κάποιος που έχει 970 και ανεβαίνει η μνήμη πάνω από 2000 ας ποστάρει ενδεικτικά να μας πει. Απ'ότι κατάλαβα, και διαβάζοντας στο forum των 970 στο overclock.net, μόνο οι msi έχουν μνήμες που ανεβαίνουν ψηλά. Δεν ξέρω γιατί. Samsung είναι όλες αλλά πιθανώς έχουν διαλεγμένα batches. Mε συγχωρείς, διάβασα βιαστικά φαίνεται Φταίει η ανασφάλεια της επιλογής που έκανα σε κάρτες, και όσα διαβάζω σε αυτό το θρέντ. Επίσης το 3d mark δεν συμπεριλαμβάνει στο σκορ, πέρα από την GPU, επεξεργαστή και μνήμες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts