georgeol Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2014 Παιδιά καλησπέρα, έχω αρχίσει να στήνω έναν Synology DS214 και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητες του, θέλω όμως να κάνω 2-3 ερωτήσεις.Τον έχω πάνω στο router (αυτό που δίνει ο ΟΤΕ) και περνάω ασύρματα όλα τα αρχεία μου, στο σπίτι υπάρχουν 2 TV μια στο υπνοδωμάτιο και μια στο σαλόνι και θέλω να στριμάρω ταινίες και στις 2. Δοκίμασα ασύρματο streaming αλλά σε ταινίες 1080p (10-12 gb) έχει κολλήματα, έτσι λοιπόν δοκίμασα στην TV του σαλονιού με καλώδιο εθερνετ και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Το θέμα μου ειναι το εξής: στην τηλεόραση του υπνοδωματίου που δεν έχει internet χρησιμοποιώ έναν LG DP media player και στην άλλη τις παίζω μέσω του player της TV που όμως δεν υποστηρίζει DTS ήχο. Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο Α) αν υπάρχει κάποια αξιόπιστη λύση να στριμάρω ασύρματα χωρίς προβλήματα και Β) στην tv που δεν υποστηρίζει DTS τι μπορώ να κάνω; (ίσως ένα φθηνό αλλά αξιόπιστο media player). Συγνώμη για την μακροσκελή ερώτηση, ελπίζω στην βοήθεια σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Οκτώβριος 17, 2014 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 H TV είναι Samsung σειράς "Β" μήπως ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeol Οκτώβριος 17, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Η παλία που δεν έχει internet είναι samsung (δεν ξέρω μοντέλο) και η άλλη LG Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Οκτώβριος 17, 2014 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Πάρε ένα καλύτερο n router για το θέμα του Wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeol Οκτώβριος 17, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Πάρε ένα καλύτερο n router για το θέμα του Wifi.Δεν έχω πρόβλημα να πάρω άλλο ρούτερ απλά θέλω να είμαι σίγουρος οτι θα στριμάρω απροβλημάτιστα μεγάλα αρχεία. Έχεις να προτείνεις κάποιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Οκτώβριος 17, 2014 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Για πες αποσταση tv/router Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeol Οκτώβριος 17, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Δεν είναι μεγάλη, η μία tv είναι στο σαλόνι που βρίσκεται και του router και η άλλη στο δωμάτιο περίπου 5-10 μέτρα μακρυά Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Οκτώβριος 17, 2014 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Αν ειναι κοντα γιατι δεν κουμπωνεις καλώδιο να γλιτωσεις και το εξοδο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Οκτώβριος 17, 2014 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Σχετικά με το media player για να παίζει και DTS, θα πρέπει να έχει και decoder.Κυκλοφορούν διάφορα μηχανάκια , ίσως να δείς κανένα από τα Android ΤV Boxes που υπάρχουν ( Beelink, Tronsmart, MX κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Οκτώβριος 17, 2014 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Streaming στην Samsung πώς κάνεις? Από τον DLNA του Plex? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeol Οκτώβριος 17, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Streaming στην Samsung πώς κάνεις? Από τον DLNA του Plex?Στη Samsung που είναι στο υπνοδωμάτιο και δεν έχει Internet χρησιμοποιώ media player (LG DP) Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeol Οκτώβριος 17, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Αν ειναι κοντα γιατι δεν κουμπωνεις καλώδιο να γλιτωσεις και το εξοδο?Στη μιά που είναι στο σαλόνι είναι εύκολο το καλωδιο, στην άλλη πως θα το πάω στο υπνοδωμάτιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Οκτώβριος 17, 2014 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Στη Samsung που είναι στο υπνοδωμάτιο και δεν έχει Internet χρησιμοποιώ media player (LG DP)Α οκ, οπότε κάνεις εκεί copy τα αρχεία και παίζουν τοπικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeol Οκτώβριος 17, 2014 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Α οκ, οπότε κάνεις εκεί copy τα αρχεία και παίζουν τοπικά?Όχι, μπαίνω στο DiskStation απο τον media player και στριμάρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Οκτώβριος 17, 2014 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Ωραία λοιπόν, το ερώτημα είναι, για το streaming χρησιμοποιείς τον DLNA του Plex? Έχεις κάνει install το Plex? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeol Οκτώβριος 17, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Ωραία λοιπόν, το ερώτημα είναι, για το streaming χρησιμοποιείς τον DLNA του Plex? Έχεις κάνει install το Plex?Αν εννοείς στο nas όχι, έχω αυτή την δυνατότητα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Οκτώβριος 17, 2014 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Πήγαινε στο Package Center / Multimedia Και κανε install το plex. Από το interface του Plex ενεργοποίησε το DLNA και στο Transcoder / advanced κάνε enable το "Enable Media Link down-mixing of DTS audio."Είναι για LG TVs που δεν υποστηρίζουν DTS αλλά just in case που σου δουλέψει. Όλα τα παραπάνω στην περίπτωση που το player σου έχει DLNA client (Που λογικά έχει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeol Οκτώβριος 17, 2014 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Πήγαινε στο Package Center / Multimedia Και κανε install το plex. Από το interface του Plex ενεργοποίησε το DLNA και στο Transcoder / advanced κάνε enable το "Enable Media Link down-mixing of DTS audio."Είναι για LG TVs που δεν υποστηρίζουν DTS αλλά just in case που σου δουλέψει. Όλα τα παραπάνω στην περίπτωση που το player σου έχει DLNA client (Που λογικά έχει)Σ ευχαριστώ πολύ, όταν πάω σπίτι θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeol Οκτώβριος 17, 2014 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2014 Τζίφος, δεν το υποστηρίζει ο ds214se. Καμία άλλη λύση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeol Οκτώβριος 18, 2014 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2014 Υπάρχει κάποια λύση για τον dts ήχο εκτός από το plex? Αν όχι θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο media player ή media streamer για να μπορέσω να ακούω dts ήχο. Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts