Kostadinosfanourakis Νοέμβριος 25, 2014 Author #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2014 λοιπον αν κανω λαθος διορθωστε με μπροστα στην φατσα εχω ενα διπλο ψυγειο οι ανεμηστερες ρουφανε αερα πανω υπαρχει ενα τριπλο ψυγειο εχω βαλει οι ανεμηστηρες να νε εξω απο το κουτι και να ρουφανε και αυτοι αερα και στο πισω μερος οπου υπαρχει ενα μονο ψυγειο το εχω βαλει σαν εξαγωγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostadinosfanourakis Νοέμβριος 25, 2014 Author #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2014 Λογο ελαχιστου χρονου δεν προλαβα να ανεβασω το επομενο UPDATE το οποιο σας το παρουσιαζω μολις τωρα UPDATE 6!!! Επιτελους το Project φτανει στο τελικο σταδιο.Φυσικα δεν τελειωσα ακομα απο θεμα ομως μονταρισματος ναι.Αυτο που μου εχει μεινει ειναι το στησιμο της υδροψυξης οπου θα αργησει λιγακι.Ευχαριστω οσους παρακολουθουσαν θα τα ξαναπουμε συντομα.Παμε συνοπτικα να δουμε αυτους τους 2 μηνες ολα οσα εγιναν UPDATE 1:Εγινε το λυσιμο του κουτιουUPDATE 2:Το κουτι βαφτηκε εσωτερικα μαυρο γαυλιστερο και τα πλαστικα ασπραUPDATE 3:Εγινε αλλαγη Ηardware(μητρικης και επεξεργαστης)UPDATE 4:Εγινε προσθηκη καλυπτρας πατωματοςUPDATE 5 FINAL:Φτιαχτηκε shroud μπροστα για προσθηκη διπλου ψυγειου Παμε να δουμε καποιες τελευταιες φωτο με την προσθηκη τoυ shroud και μετα μια συνοπτικη εικονα με το project στα τελικα του σταδια. ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ HARDWARE CPU: Intel I5 4690K MΟBΟ::Asus Maximus VII Ranger Z97VGA: ??RAM:8GB DDR3 Κingston HyperX Fury 2666 Mhz Overclocked PSU: Corsair CX7550M CASE:CM Cosmos S Black & White (Modded) WATERCOOLING Ψυγεια:EK-CooleStream RAD XT (120),Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper (240),Phobya G-Changer V2(360),Αντλια:Swiftech MCP 655,Cpu WaterBlock:Alphacool NexXxoS XP³ Light Reservoir:EK-BAY SPIN Reservoir - Acetal CSQ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΦΩΤΟ (ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) Tο ενα ανεμησταρακι χαλασε και το αντικατεστησα προσωρινα με ενα λευκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostadinosfanourakis Νοέμβριος 25, 2014 Author #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2014 HARDWARE UPDATES!! 1------->Αλλαγη απο 4670Κ σε 4690Κ 2------->Αλλαγη τροφοδοτικου απο CM Silent Pro M600 σε Corsair CX750M 2------->Αλλαγη μνημων Corsair Vengeance σε Kingston HyperX Fury Red Παμε να δουμε μερικες φωτο: Πλεον ολοκληρωσα τα παντα απο θεμα Moding και Ηardware απο Χριστουγεννα λογικα θα στηθει η υδροψυξη.Στα σχεδια μου ειναι να στηθει ακρυλικος σωληνας αλλα λογο οικονομικων περιμενουμε οπως ολοι μας τον Αγιο Βασιλη να μας φερει τα δωρα Ευχαριστω οσους εχουν παρακολουθησει και οσους προκειτε να παρακολουθησουν το ολο Project θα τα ξαναπουμε συντομα.Φιλικα Κωνσταντινος 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 25, 2014 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2014 λοιπον αν κανω λαθος διορθωστε με μπροστα στην φατσα εχω ενα διπλο ψυγειο οι ανεμηστερες ρουφανε αερα πανω υπαρχει ενα τριπλο ψυγειο εχω βαλει οι ανεμηστηρες να νε εξω απο το κουτι και να ρουφανε και αυτοι αερα και στο πισω μερος οπου υπαρχει ενα μονο ψυγειο το εχω βαλει σαν εξαγωγη. Οπότε -αν υποθέσουμε ότι όλοι οι ανεμιστήρες έχουν την ίδια παροχή- έχεις 5 ανεμιστήρες να βάζουν αέρα στο κουτί και έναν να βγάζει!!! Έτσι θα έχεις υπερβολικά υψηλή "στατική" πίεση στο κουτί, πράγμα που σημαίνει κακή κυκλοφορία του αέρα και πολύ πιθανή την δημιουργία hot air pockets που είναι εξίσου κακό! Θα πρέπει να φέρεις σε ισορροπία το "ισοζύγιο" του εισερχόμενου ως προς τον εξερχόμενο αέρα! Α. Οι δύο ανεμιστήρες της πρόσοψης σωστά βάζουν αέρα στο κουτί. Β. Οι τρεις ανεμιστήρες της οροφής τώρα βάζουν δροσερό αέρα μέσα, αλλά έχοντας να αντιπαλέψουν με την φυσική ανοδική τάση του θερμού αέρα που "παράγει" το ψυγείο και το γεγονός ότι στο κουτί επικρατεί υψηλή πίεση, τελικά υπολειτουργούν και απέχουν πολύ από του να είναι όσο αποτελεσματικοί θα γίνουν αν τους αντιστρέψεις και τους κάνεις εξαγωγής. Έτσι θα ρουφάνε αέρα μέσα από το κουτί και η ροή του αέρα αυτού θα είναι ανοδική και σύμφωνη με την φυσική τάση του αέρα να ανυψωθεί! Γ. Ο πίσω ανεμιστήρας αρχικά καλά είναι σαν εξαγωγής, αλλά αυτό θα το δεις πειραματικά στη συνέχεια. Με την αλλαγή αυτή θα έχεις δύο ανεμιστήρες να βάζουν αέρα και 4 να βγάζουν αέρα. Οπότε η πίεση στο κουτί θα γίνει αρνητική. Οι λύσεις είναι δύο: 1. Γυρίζεις τον πίσω ανεμιστήρα και τον κάνεις εισαγωγής, (να βαζει αέρα στο κουτί ) οπότε θα έχεις "ισορροπία" ροής, 3 ανεμιστήρες βάζουν αέρα και 3 βγάζουν. Με το σχήμα αυτό η στατική πίεση του κουτιού είναι "ουδέτερη" , με άλλα λόγια μπορεί να είναι από ελαφρά αρνητική μέχρι ελαφρά θετική ανάλογα με την αντίσταση που παρουσιάζουν τα ψυγεία και το τι ακριβώς στροφές έχεις βάλει να στρέφονται . Οπότε το θέμα το ρυθμίζεις με τον fan controller. 2. Αφήνεις τον πίσω ανεμιστήρα σαν εξαγωγής όπως τον έχεις τώρα και προσθέτεις άλλους δυο ανεμιστήρες στο εμπρός ψυγείο για να δουλεύει σε push-pull. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η ποσότητα του αέρα που μπαίνει στο κουτί να αυξηθεί και έτσι είναι πολύ πιθανό με κάποιες μικρές ρυθμίσεις να φέρεις την πίεση εκεί που θέλεις χωρίς να χρειαστεί να αντιστρέψεις τον πίσω ανεμιστήρα. Και επειδή το κόστος δεν είναι κάτι που το αφήνουμε στην άκρη, καλό είναι , αφού αντιστρέψεις τους επάνω ανεμιστήρες, να δοκιμάσεις την πρώτη λύση, ούτως ή άλλως το κουτί ήδη έχει αρκετά ψυγεία που είναι ικανά να αντιμετωπίσουν μεγάλο θερμικό φορτίο, συνεπώς το πιθανότερο είναι να είσαι μια χαρά ικανοποιημένος και χωρίς το push - pull! Καλή συνέχεια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostadinosfanourakis Νοέμβριος 25, 2014 Author #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2014 Ποιο ξεκαθαρος δεν μπορεις να γινεις ευχαριστω πολυ.Αρα γυριζω τον πισω να ρουφαει αερα και οι 3 απανω γυρνανε τουμπα και πετανε εξω τον αερα.Κατι τελευταιο ο θερμος αερας δεν θα επηρεασει την θερμοκρασια του κυκλωματος?Και κατι τελευταιο οι ανεμηστηρες οι πανω που θα πετανε τον αερα δεν εχουν προβλημα που βρισκονται εξω και οχι μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 25, 2014 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2014 Πρώτα γύρνα τους επάνω να γίνουν εξόδου , μέτρα θερμοκρασίες και μετά γύρνα τον πίσω , ξαναμέτρα θερμοκρασίες και σύγκρινε να δεις τι παίζει. Όσο για την θερμοκρασία που λες, ναι "θεωρητικά" είναι καλύτερο στο ψυγείο να μπαίνει δροσερότερος αέρας, αλλά αυτό είναι μόνο μια από τις παραμέτρους που επηρεάζουν την απόδοσή του, ο άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η ποσότητα του αέρα που το δροσίζει. Προσπαθώντας λοιπόν να βάλεις τον δροσερότερο δυνατόν αέρα, υπάρχει περίπτωση να καταλήξεις σε πολύ μικρότερη ροή (όπως στο σχήμα που έχεις φτιάξει τώρα). Οπότε ναι μεν ο αέρας είναι δροσερός , αλλά είναι λίγος! ! ! Είναι προτιμότερο να είναι πολύς και ας είναι και μερικούς βαθμούς πιο ζεστός! Εντάξει μια πολύ καλύτερη τοποθέτηση που θα συμβίβαζε με καλύτερο τρόπο, τις αντικρουόμενες απαιτήσεις, είναι τα ψυγεία να είναι εμπρός και κάτω και να ρουφάνε αέρα φρέσκο, αλλά αυτό στην περίπτωσή σου δεν είναι εφικτό. Αλλά "μικρό το κακό" Άλλωστε όπως αποδεικνύει η πράξη -αλλά και η θεωρία - από μια σωστά στημένη υδρόψυξη η θερμοκρασία του κουτιού δεν ανεβαίνει παρά μερικούς βαθμούς μόνο. Αλλά τελικά -και αυτό είναι το καλό- ακολούθα το Μοτο του Λάμπη και "παίξε" με τους προσανατολισμούς και τις τοποθετήσεις, και αφού θα το κάνεις, πες μας και τι παρατήρησες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostadinosfanourakis Νοέμβριος 25, 2014 Author #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2014 Ωραια ωραια και αλλο αξιζει η αλλαγη σε noisblocker h τους corsair sp η και με αυτους π εχω ειμαι ενταξει?Το μοντελο ειναι enermax cluster Link to comment Share on other sites More sharing options...
haritos14 Νοέμβριος 28, 2014 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2014 πολυ ωραιο θα γινει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostadinosfanourakis Νοέμβριος 29, 2014 Author #29 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2014 Σε ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 29, 2014 #30 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2014 Ωραια ωραια και αλλο αξιζει η αλλαγη σε noisblocker h τους corsair sp η και με αυτους π εχω ειμαι ενταξει?Το μοντελο ειναι enermax cluster Είναι τόσο πολλά αυτά που θα επηρεάσουν την απόδοση του συστήματος σου, που δεν νομίζω ότι η προσπάθεια επίτευξης του τέλειου από πρώτης στιγμής είναι κάτι εφικτό. Μπορείς να πλησιάσει πολύ , αλλά πάντα κάτι θα μπορεί να βελτιωθεί! Νομίζω ότι με τους ανεμιστήρες που ήδη έχεις , υπάρχει μια καλή βάση, στήσε το σύστημά σου φέρτο σε καλή λειτουργία από τις άλλες παραμέτρους και τότε επανεξετάζεις αν πράγματι το ενδεχόμενο κέρδος από μια αλλαγή, των ήδη υπαρχόντων ανεμιστήρων, αξίζει το κόπο και το κόστος! Καλή συνέχεια !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostadinosfanourakis Δεκέμβριος 20, 2014 Author #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2014 Εβγαλα μια βολτα το κουτι μ εξω στην φυση : 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostadinosfanourakis Φεβρουάριος 25, 2015 Author #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2015 Λοιπον το καινουργιο μου μπλοκ επεξεργαστη. Η μοντα εγινε απο τον Κοπριτη τιποτα σημαντικο απλα βαφτηκε με χρωμμα κοκκινο το λογοτυπο της EK. Πως σας φαινεται? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostadinosfanourakis Μάρτιος 5, 2015 Author #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2015 (edited) Big Update!!! Watercooling is Coming..... Επιτελους ηρθε και η ωρα της υδροψυξης να τελειωνει σιγα σιγα : Εγινε η παραλαβη του CPU Waterblock Ξεκινησε και το βαψιμο για τις βιδες Mαυρες οι βιδες παρεα με τον Βαρουφακη Κοκκινα τα ελατηρια και τα παξιμαδια και αυτα παρεα με τον Βαρουφακη Αφου τελειωσε το βαψιμο ηρθε η ωρα για την συναρμολογηση AND FINALY...........!!!! Σημερα παραλαμβανω αντλια Αυριο ερχεται το υγρο, τα ρακορ , οι γωνιες και οι ακρυλικοι σωληνες θα τα πουμε αυριο με τα τελευταια κομματια και το Project σιγα σιγα φτανει στο τελος του Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 5, 2015 από Kostadinosfanourakis 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
himtan Μάρτιος 6, 2015 #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2015 Πολύ καλή δουλειά, καλή συνέχεια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostadinosfanourakis Μάρτιος 7, 2015 Author #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2015 (edited) Next Update Please!!! Ηρθαν διαφορα καλουδια παμε να τα δουμε Αυτα ειναι απο χτες αλλα δεν προλαβα να τα ανεβασω Ξεκινησε χτες το στησιμο των ακρυλικων σωληνων ειχαμε απροοπτα δεν ειχα ρευμα και δουλευα με φακο και κερια οποτε φωτο δυστυχως δεν εχω να δειξω γιατι δεν εχουν καλη αναλυση.Μετα απο 4 ωρες ισως και παραπανω εχουμε αυτα τα αποτελεσματα παρτε μια γνωμη πριν ξεκινησει και τα γεμισμα αφου πρωτα τελειωσω και με την αντλια Εδω θα ζει η αντλια παρεα με το top της alphacool Απο το μεσαιο ρακορ θα γινεται το γεμισμα Και απο εδω θα μπαινει το χωνι Ξεκινω την εγκατασταση της αντλιας και μετα παμε για γεμισμα τα λεμε συντομα.Ευχαριστω Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 7, 2015 από Kostadinosfanourakis 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Μάρτιος 7, 2015 #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2015 Πριν ξεκινήσεις γέμισμα θα πρότεινα να δοκιμάσεις τα καλώδια κάτω από τον σωλήνα μήπως φαίνονται καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Μάρτιος 7, 2015 #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2015 Του 24πινου.. Ναι μη το χωρίζεις έτσι, φαίνεται μάλλον άσχημο. Κατά τ' άλλα.. μπράβο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostadinosfanourakis Μάρτιος 7, 2015 Author #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2015 (edited) Του 24πινου.. Ναι μη το χωρίζεις έτσι, φαίνεται μάλλον άσχημο. Κατά τ' άλλα.. μπράβο!! ειναι προσωρινο γιατι δεν με εφταναν οι ακρυλικοι θα βολευτω προς το παρων ετσι γιατι 16/12 ακρυλικους δεν υπαρχουν διαθεσιμοι και θα εχω σε 2 εβδομαδες οποτε επειδη ανυπομονω το αφηνω Προηγηθηκε η εγκατασταση του καινουργιου Top μερικες φωτο πριν εγκατασταθει η αντλια Αφοτου εγκατασταθηκε η αντλια μπηκαν και τα καταλληλα ρακορ και η αντλια μπηκε στο καινουργιο της σπιτι οπου θα ζει για τα επομενα χρονια και μια μακρινη φωτο και.............. ξεκινησε το γεμισμα οπως περιμενα δυσκολευτηκα ειναι τελικα μεγαλο παιδεμα οι ακρυλικοι σωληνες λιγο παραπανω σπρωξιμο λιγο σφυξιμο πολυ σκουπισμα με χαρτι και βετεξ και πολυ χαμενο παραφλου εφτασα μετα απο ωρες σε αυτο το σταδιο και μερικες φωτο με την RGB LED Ταινεια Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 7, 2015 από Kostadinosfanourakis 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάρτιος 7, 2015 #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2015 Ωραίος ! ! ! Πολύ όμορφα φαίνονται οι ακρυλικές σωλήνες! Αλλά στην αντλία σε έπιασε βιασύνη ε? Βάλε κάποιο ελαστικό παρέμβυσμα από κάτω για να μην "μουρμουρίζει " ! Καλή συνέχεια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 7, 2015 #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2015 πολυ ωραιο Worklog και πολυ ωραιο το αποτελεσμα! Η σωληνα που περναει μεσα απο τα καλωδια ειναι πολυ δεσμευτικη!Ουτε τις μνημες δεν θα μπορεις να τοποθετησεις ευκολα! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts