Steve1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2004 Γεια χαρα παιδες..Θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματακια και οποιος γνωριζει μου απανταειΕχω εναν athlon 64 3400+.Υπαρχουν windows xp τα οποια ειναι 64.Υπαρχει λογος να τα βαλω επειδη φοραω 64αρη επεξεργαστη?Θα υπαρχει καμια διαφορα σε οτιδιποτε?Και υπαρχει ενα μικρο προβληματακι με τις θερμοκρασιες....οταν δεν τρεχω βαρια προγραμματα η παιχνιδια η θερμοκρασια ειναι στους 48 βαθμους..οταν τρεχω πχ το need for speed (παιχνιδι) φτανει μεχρι και τους 65.Εχω κανει update στο bios και διορθωσε το ενα προβλημα με την θερμοκρασια γιατι πρωτα την εδειχνε μονιμα στους 63 βαθμους.Το core center χρησιμοποιω στα windows.Την ψυκτρα την εχω ακουμπισει με το χερι και δεν μπορω να πω οτι ειναι υπερβολικα ζεστη.Αυτο ομως δεν με καθησυχαζει...θα ηθελα κατι πιο εγκυρο απο το να κανω υποθεσεις με το χερι μου.Τι εχετε να μου προτεινετε?Υ.Σ. Μηπως εχει παραγινει λιγο το κακο με τις ανακριβεις θερμοκρασιες?Διαβαζω και απο αλλους οτι εχουν τετοια προβληματα...δεν μπορουν να δωσουν λιγο οι υπευθυνοι την απαιτουμενη προσοχη ετσι ωστε να μην υπαρχουν προβληματα ειτε σε software που δειχνουν την θερμοκρασια ειτε στους ιδιους τους επεξεργαστες?Πολλοι πιστευω ειναι αυτοι που καταφευγουν να πεταξουν λεφτα και να αγορασουν μια καλυτερη ψυκτρα επειδη μπορει το συστημα που μετραει την θερμοκρασια να ειναι αναξιοπιστο και να μην το γνωριζει αυτος που το χρησιμοποει....ελεος....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Δεκέμβριος 7, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Καλοσορισες κατ αρχην Ποια μητρικη εχεις κ τι πυρινα φοραει ο 3400+ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 7, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 υπαρχουν 64μπιτα windows........δεν ειναι ομως ακομα η εποχη τους καθως δεν εχουν διαδοθει τοσο πολυ ακομα και θελουνε αρκετη διορθωση ακομα..........οι περισσοτεροι εδω μεσα δουλευουμε με 32μπιτα ακομα....οι θερμοκρασια σου ειναι υψηλη ακομα και σε ηρεμια........θα προτεινα να βγαλεις την ψυκτρα γιατι μαλλον δεν παταγε και πολυ καλα.....εαν παλι παταγε σωστα αλλαξε την παστα που εχει με μια κεραμικ ή καποια αλλη καλυτερη..........ψαξε πληροφοριες στο φορουμ για παστες και τροπους να καλυτερευσεις την επαφη ψυκτρας και επεξεργαστη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 7, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 φίλε μου εγώ έχω 74 full load και 44-45 idle (halt states enabled) με BIOS 1.7 (ΑV8)με BIOS 1.5 έχω 44 full load και 22 idle οπότε σου λέω εφόσον η ψήκτρα δεν είναι ζεστή μην ασχολείσαι καν με τις θερμοκρασίες. Ευθύνη μπορεί να έχουν και οι κατασκευαστές μητρικών και η ίδια η AMD (μετράει από εσωτερική δίοδο του ίδιου του επεξεργαστή)Για τα Win64 είναι ακόμα beta και διατίθενται δοκιμαστικά από την ίδια την MS. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα x64 είναι η έλλειψη drivers για modem (εκτός και αν έχεις router και το δουλέψεις πάνω στο ethernet). Σαν αίσθηση είναι γρηγορότερα και ακόμα και 32Bit εφαρμογές μπορούν να έχουν λίγο καλύτερη απόδοση αλλά σε 3D είναι χειρότερα λόγο των drivers των κατασκευαστών GPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve1 Δεκέμβριος 8, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Η μητρικη μου ειναι MSI K8N Neo Nforce,οσο για τον πυρηνα του επεξεργαστη δεν ξερω.Μπορω να το δω απο καπου εκτος απο το κουτι του γιατι εχει πεταχτει? Η ψυκτρα παταει μια χαρα.Την ειχα βγαλει στην αρχη για να διαπιστωσω οτι παταει καλα και της εβαλα μια παστα aftermarket.Δεν ξερω το ονομα της,παντως για καλη μου την εδωσαν Οτι προγραμμα και να χρησιμοποιησω που λεει την θερμοκρασια να υποθεσω οτι θα την λεει λαθος ε?Φταινε οι σενσορες που μετρανε την θερμοκρασια και ο τροπος που ειναι τοποθετημενοι? Υπαρχει κανενα αξιοπιστο θερμομετρο στην αγορα που να λεει σωστα την θερμοκρασια?(να ειναι δοκιμασμενο τουλαχιστον απο εσας και να μην κοστιζει ενα καρο λεφτα) Ευχαριστω guys... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Δεκέμβριος 8, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Όταν τρέχεις βαριά προγράμματα οι επιδόσεις μειώνονται; εάν όχι τότε δεν έχεις πρόβλημα.PS. η amd λέει τίποτα στο site της για το max που μπορεί να σηκώσει ο επεξεργαστής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yog-sothoth Δεκέμβριος 8, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 φιλε μην το ψαχνεις με τις θερμοκρασιες που λεει η MSI ... οταν την ειχα δοκιμασα ενα καρο bios. και μονο μερικες φορες μου εδειξε ρεαλιστικες θερμοκρασιες . ακομα και απο restart ειχα αποκλεισεις της ταξεως των 10-15 βαθμων. οπως λεει και ο endu πιασε την ψυκτρα αν δεν καιει εισαι ενταξει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Δεκέμβριος 8, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 βασικά τη πάστα πρώτη φορά την ακούω, μάλλον δεν είναι καλή αλλά δε νομίζω να έχει και καμιά τρομερή διαφορά από μια καλή σε αυτή που έχεις, αφού δε clockάρεις. Σχετικά με το sensora δε γίνεται να βάλεις αφού αν μπει ανάμεσα στη CPU και HSF τότε δε θα πατάει καλά η τελευταία. Με το χέρι εφόσον βλέπεις ότι δεν είναι ζεστή η ψήκτρα και το μηχάνημα σου είναι σταθερό σε full load (toast, prime κλπ) τότε και 200°C να σου λέει δεν θα έχεις πρόβλημα, είναι καθαρά ψυχολογικό. (η ψαλίδα σου από idle σε full load είναι normal ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve1 Δεκέμβριος 8, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Ok guys Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakid Δεκέμβριος 8, 2004 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Mην κοιταζεις καθολου τις θερμοκρασιες που δειχνει..Το δικο μου διχνει 50oC idle με νερο..φαντασου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Δεκέμβριος 8, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Οι θερμοκρασίες που δείνουν οι μητρικές δεν είναι αξιόπηστες...Αν θέλεις να δεις θερμοκρασίες καλήτερα να χρησιμοποιήσεις κάποιον σένσορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.