Jump to content



Ακουστικά για ηχορύπανση


Guest

Recommended Posts

Σκέφτομαι να πάρω κάποιο είδος ακουστικών που να μειώνουν, έως κι εντελώς, τους θορυβους. Δεν με ενδιαφέρει αν θα έχουν καλό sound quality αρκεί να κάνουν καλό noise reduction/cancellation.

Έχετε κάτι να προτείνετε? Τα φθηνά έχουν αποτέλεσμα?

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν δύο είδη noise canceling ακουστικών:

α) Active noise cancelling, τα οποία καταστρέφουν περιοδικούς ήχους (επαναλαμβανόμενους, όπως π.χ. το θόρυβο ενός ανεμιστήρα, ενός κινητήρα κλπ). Ομιλίες δε θα σου κόψουν.

και

β) Passive noise cancelling. Τα οποία απλώς απομονώνουν το αυτί από τους εξωτερικούς θορύβους. Είτε μπαίνουν στο αυτί, σαν ωτασπίδες (in ear), είτε είναι over ear, κλειστού τύπου, με pad που εφαρμόζουν άριστα και δεν αφήνουν θόρυβο να περάσει.

Για ANC, απ'ότι θυμάμαι, έχει ο [MENTION=1446]Dolly[/MENTION], οπότε ας τον κάνουμε tag. Επίσης ο [MENTION=1002]GriGas[/MENTION] είχε κάνει review σε αυτά εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Thanks.

Ενημερωτικά τα θέλω (α) για να κοιμάμαι και (β) να μην ακούω άλλους ήχους όταν θέλω να συγκεντρωθω σε κάτι (έχω αρχίσει να γίνομαι περίεργος τελευταια)

Ψάχνω κάτι όσο το δυνατόν πιο αποτελέσματικο (συν βολικό) παράλληλα με την πιο χαμηλή τιμή (όσο γίνεται).

Ωτοασπιδες μάλλον απορριπτονται. Μια φορά είχα πάρει και την επόμενη το πρωί τις έψαχνα. Μάλλον προς το β τείνω αλλά κοιτάω και τα α από ενδιαφέρον.

Θα διαβάσω το review soon!

Link to comment
Share on other sites

Μη πας σε φτηνη λύση γιατί δουλειά δε θα κάνεις. Είχα πάρει αυτα , [ame]http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B004LY1LJA?cache=afc369f90f9dc30d841e844624528963&pi=SY200_QL40&qid=1413178528&sr=8-2#ref=mp_s_a_1_2[/ame] , απο ποιότητα ήχου σουπερ. Απο cancelling είναι άκυρα, δε κανουν τίποτα. Απο 100ρικο και πανω για κάτι της προκοπής.

Link to comment
Share on other sites

E ωτοασπίδες θέλεις, όχι ακουστικά. Αν δοκίμασες ωτοασπίδες απο σιλικόνη ή κερί λογικό να έψαχνες να τις βρείς το πρωί. Δοκίμασε τις κλασσικές ωτοασπίδες αυτές με το κίτρινο σπογγοειδές υλικό. Έχουν λίγο tricky κανονική τοποθέτηση αλλά αν το κάνεις σωστά (μπορεί να είναι λίγο δύσκολο στην αρχή) έχουν καλή ηχομόνωση καθώς φράζουν τελείως το κανάλι του αυτιού και δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινηθούν απο την θέση τους. Επίσης, με το συμπάθιο, μπορεί να νιώσεις και μια μικρή ενόχληση όταν μπαίνουν (αυτό είναι συνήθως ένδειξη οτι μπαίνουν σωστά). Οκ, ακούστηκε λίγο περίεργο αυτό αλλά νομίζω κατάλαβες :p

Στοιχίζουν και 300+ευρώ λιγότερο απο τα bose πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

όντως άμα θέλεις ακουστικά μόνο για ηχομόνωση, τότε δεν θες ακουστικά :p οι ωτοασπίδες που είχαμε στον στρατό μια χαρά ήτανε, δεν πέφτανε απο τα αυτιά το βράδι. Στην τελική και τα ακουστικά θα είναι ποιο άβολα απο τις ωτοασπίδες έτσι και αλλιώς πάνω στο μαξιλάρι.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι άμα ακούω τους δίπλα να κάνουν σεξ και να βογγανε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ότι χρειάζομαι είναι εκείνα τα "ακουστικά" που φοράνε στις σκοποβολες.

ΥΓ. Εντάξει, δεν είναι μόνο οι δίπλα, είναι και άλλοι θόρυβοι που έχουν αρχίσει να γίνονται εκνευριστικοι.

Θα ξανακοιταξω για καλύτερες ωτοασπιδες όταν μπορέσω, thanks

Link to comment
Share on other sites

Sorry για την καθυστέρηση, ταξίδευα.

α) Για noise cancelling τα Bose είναι όντως κορυφή.

β) είναι λίγο ακριβό σπορ.

Και εξηγώ,

Είχα απο τον συγκάτοικο για 2 χρόνια κοντά [ame=http://www.amazon.co.uk/Bose-QuietComfort-Noise-Cancelling-Headphones-Silver/dp/B00EXJQ0O4/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1413287226&sr=8-4&keywords=bose+noise+cancelling+headphone]αυτά[/ame]

Και τώρα έχει η γυναίκα και έχω δοκιμάσει εκτενώς [ame=http://www.amazon.co.uk/Bose-QuietComfort-Acoustic-Cancelling-Headphones-Black-Silver/dp/B0054JJ0QW/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1413287226&sr=8-2&keywords=bose+noise+cancelling+headphone]αυτά[/ame]

Τα 2α είναι over ear Οπότε κάθονται καλύτερα σε πιο πολλούς τύπους κεφαλιού/αυτιού/λοβού. Τα πρώτα είναι πολύ άνετα αλλά δεν είναι Over ear.

Το πρόβλημα με τα πρώτα είναι πως έχουν custom μπαταρία της Bose που αν και δίνουν 2 με την αγορά σε περιορίζει γιατί δεν μπορείς να πάρεις απο το περίπτερο αν πας πχ διακοπές 2 βδομάδες στην μέση του πουθενά...

Τα 2α παίρνουν κλασσική μπαταρία ΑΑΑ οπότε είσαι καλυμμένος.

Και τα 2 έχουν αρκετή αυτονομία / φόρτιση οπότε αυτό μην το συζητάς

Σαν απόδοση τα 2α είναι λίγο καλύτερα απο τα πρώτα, αλλά και τα 2 κάνουν αυτό που θες, πρώτη φορά που θα τα βάλεις και θα τα ανοίξεις θα μείνεις *******.

Καμία σχέση με in ear κλπ σε θέμα μόνωσης, έχω πχ αυτά τα in ear που δεν τα λες και φθηνά... Που αν και σε ποιοτητα ήχου είναι καλύτερα, σε θέμα ηχομόνωσης δεν είναι.

Γενικά αν ξέρεις γιατί τα θες, είναι γαμώ τις αγορές απλά επειδή δεν είναι φθηνά πρέπει να καταλάβεις τι αγοράζεις.

Οτι αλλο θες πες.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου χρειαζεσαι ωτασπιδες οπως λενε και οι υπολοιποι.

Το εχω ψαξει αρκετα γιατι αφενος κανω παρα πολλες μακρινες πτησεις και πρεπει να κοιμαμαι οσο περισσοτερο γινεται σε αυτες για να ειμαι φρεσκος και αφετερου γιατι δεν κοιμαμαι βαρια.

Απο ακουστικα πηρα Beats studio..εμετος. Καθολου noise cancelling. Ακομη και ο ηχος χαλια.

Μετα bose quiet comfort 15.. ΚΟΡΥΦΗ! Σα να βουλωνουν τα αυτια σου λογω υψομετρου. Τελεια για να χαλαρωνεις σε πτηση με λιγη μουσικη (αν και δεν ειναι top σε ηχο)

Στο θεμα του υπνου..

Δοκιμασα foam ωτασπιδες (σαν αυτες του στρατου) τις 3Μ. Εχουν την καλυτερη μονωση ειναι η αληθεια. Αλλα ειναι αφορητες μετα απο λιγες ωρες! Τις ζουλας και στριβεις για να μπουν μεσα στο αυτι,αλλα μετα αποσυμπιεζονται. Και γινονται ενοχλητικες πολυ.

Δοκιμασα και κερι, αλλα σπαει μετα απο λιγο καιρο.

Τελος, βρηκα μια audiologist (εκτος ελλαδος) η οποια σου ριχνει ενα συνθετικο υλικο μεσα στο αυτι το οποιο μετα απο λιγα λεπτα σκληραινει. Και αυτο αποτελει το καλουπι για τις ωτασπιδες σιλικονης που σου φτιαχνει! Απολυτη εφαρμογη, ακριβως στο τρισδιαστατο μοντελο του αυτιου σου. Σεψου οτι οι δικες μου εχουν αρκετες διαφορες μεταξυ τους.

Χανουν λιγο σε μονωση σε σχεση με τις 3Μ (καπου στα 20db πρεπει να ειναι αυτες), αλλα μπορω πλεον να κοιμαμαι χωρις ενοχλησεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω/νομίζω ότι βοηθάνε σε εξωτερικούς ήχους. Σε αυτό το εύρος τιμής είχα κάτι αλλά, παρόμοια με αυτά. Από seinnheiser κι άλλες εταιρίες. Καλό ήχο, μέχρι εκεί.

ΥΓ.

(δεν έχει υγ αλλά το έβαλα αντί ανταπαντησης στην έλλειψη χιούμορ που επικρατεί)

Link to comment
Share on other sites

Άμα πας στα Carrefour, τσέκαρε αν μπορείς να βρεις τα Noise Cancelling των 50 ευρώ. Είναι τα ίδια μ'αυτά: ATH-ANC7b QuietPoint

Και τα έχει χρησιμοποιήσει και η Creative στα HN-900 και μερικές αμερικάνικες εταιρείες που βαριέμαι να ξαναψάξω. Τα φτιάχνει η Shenzhen Grandsun.

Δεν είναι Bose, αλλά το active noise cancelling δουλεύει μια χαρά. Ειδικά άμα έχεις κάνα θορυβώδες PC, θα την καταβρείς. Βάλε και κάνα τραγουδάκι να παίζει και σου εγγυόμαι ότι θα αποκοπείς πλήρως από τους γύρω σου. Αν και είναι λίγο επικίνδυνο αυτό...

Έχω κοιμηθεί πολλές φορές μαζί τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε βολεύουν αν στριφογυρίζεις. Στα θετικά ότι έχουν αυτόματο equalizer συχνοτήτων, 40mm drivers για ικανοποιητικό μπάσο, έχουν αποσπώμενο καλώδιο, παίρνουν μια ΑΑΑ μπαταρία (αλκαλική ή επαναφορτιζόμενη) και δουλεύουν ακόμα και χωρίς αυτή (αλλά με 300Ω εμπέδηση).

Για τα λεφτά τους, με εντυπωσίασαν.

Link to comment
Share on other sites

Ας κάνω ένα update. Έπεσα θύμα τύχης και πήρα ωτοασπιδες από συγκατοικο.

Κρατήστε το όμως το νήμα, για άλλους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τέτοιου είδους ακουστικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.