Jump to content

Έκθεση ακουστικών του avclub.gr

Petrossortep

Recommended Posts

Πήγε κανείς;

Για μένα ήταν από τις πιο χρήσιμες εμπειρίες που είχα. Βοήθησε στην κατάρριψη αρκετών μύθων και είδα ποιές εταιρείες πραγματικά αξίζουν πάνω από 100€ για τα προϊόντα τους.

Για να συνοψίσω:

Audeze LCD 3 :T:

Άνεση και εφαρμογή που δεν την περίμενα(είναι βέβαια λίγο ζεστά λόγω δέρματος). Λες και κόλλαγε το Άλιεν πάνω στο κεφάλι. Μηδενική διαρροή μπάσου. Δεν πίστευα το πόσο άνετα ήταν παρά το μεγάλο βάρος.

Μακράν ο πιο φυσικός και ξεκούραστος, χωρίς μουντάδα, ήχος του event στα πάντα όλα, από όλα τα μηχανήματα.

Audeze LCD-X: προβληματική εφαρμογή μονάχα.

Audiotechnica :T:

Άκουσα τα AD700x και κάτι κλειστά Α900:

Ωραία σετ και τα δύο με κάποιους χρωματισμούς στα πρίμα. Συνηθισμένο πράγμα για την τιμή.

Με έκπληξη είδα ότι τα ανοικτά 700χ έβγαζαν καλό μπάσο χαμηλά(σε δικό μου κομμάτι), αλλά καλύτερα στο μπάσο με λίγο περισσότερη κουτίλα ήταν τα κλειστά Α900.

Όμορφη σχεδίαση και ποιότητα. Μικροπροβλήματα στην εφαρμογή.

Sennheiser HD 600 και HD800(από ένα παλικάρι)

Τα hd600 ήταν ό,τι πλησιέστερο στα δικά μου 650 και είχαν ξεκούραστο, φυσικό και ανοικτό ήχο χωρίς όμως επαρκές μπάσο και με λίγο προωθημένες μεσαίες σαν και τα 650. No problem αν έχεις pc ή κάποιο eq τέσπα.

Τα HD800 είχαν ανοικτό και ξεκούραστο ήχο σαν τα Audeze κάπως, αλλά με λίγο τσιμπημένα πρίμα. Με το μπασάκι τους και τα όλα τους. Δεν ισχύει αυτό που λένε για το soundstage τους. Οι ήχοι εκτείνονται από αριστερά προς τα δεξιά όπως με όλα τα σετ. Τίποτα το μαγικό. Ούτε η έκταση της ηχητικής σκηνής ήταν τίποτα εξωπραγματικό. Άριστη εναλλακτική απέναντι στα Audeze πάντως με λίγο eq.

King Sound(KS) :nothing:

Κάτι ηλεκτροστατικά. Εφετζίδικος ψευδο 3D ήχος. Δεν τρελάθηκα.

Shure ok

Κάτι high end(1440 και 1540) ήταν απλά οκ. Για κανα 200ευρο αξίζανε, όχι παραπάνω.

Τα ξακουστά shure840 μου φάνηκαν πολύ πριμάτα και επιθετικά σε κάποιες ηχογραφήσεις και σε άλλες πολύ καλά.

Ίσως τα σέταραν επίτηδες έτσι για να ξεμπροστιάζουν λάθη. Μου άρεσαν περισσότερο από τα "high end" τους.

AKG Q701, 712 :TD:

Η απογοήτευση της ημέρας. Έχουν έναν περίεργο χρωματισμό στις μεσαίες με μια ένρινη χροιά και τσιμπημένα πρίμα. Δύσκολα ακούς μέταλ χωρίς να ενοχληθείς. Άντε κανα game και ελαφριά μουσική τύπου τζαζ. Μπάσο είχαν αρκετά καλό ποσοτικά και ποιοτικά.

Η αλλοίωση των χροιών επηρεάζει το soundstage και ίσως αυτό εννοούν κάποιοι μιλώντας για εντυπωσιακό soundstage. Πάλι τίποτα μαγικό για μένα. Ήχους που να προέρχονται πέραν των ακουστικών έχω ακούσει και στα ΗΔ650 με καλές ηχογραφήσεις. Είναι θέμα συγκυρίας περισσότερο παρά μαγικών ακουστικών.

Για όσους ενδιαφέρονται, το καλύτερο positioning ΜΑΚΡΑΝ το άκουσα στα DT 990 edition. Κυριολεκτικά κάθε ήχος παίρνει συγκεκριμένη θέση στο κεφάλι σου. Αντίτιμο είναι τα πρίμα που σπάνε οδοντική πλάκα.

Μάλλον ομαδική παράκρουση είναι τα περί soundstage από το πολύ headfi.

Δεν μπήκα στον κόπο να ακούσω τα 812 κρίνοντας από τα προηγούμενα.

AKG K550/545 :T:

Πολύ καλύτερες επιλογές. Σωστά ακουστικά με μόνο τσιμπημένα πρίμα. Τα 545 ήταν λίγο πιο επιθετικά.

Και τα δύο άνετα με προβάδισμα στα 550. Απλά τα 550 δεν στέκονταν και πολύ καλά γύρω από τα αυτιά.

Περιμένω γνώμες από όσους πήγαν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.