Jump to content

gaming pc building help!

stjohn656

Recommended Posts

Καλησπερα,

Ονομαζομαι Γιαννης και ειμαι καινουργιος στο φορουμ. Ελπιζω το θεμα να το εκανα σε σωστη κατηγορια (αν οχι παρακαλω καποιον moderator να το μετακινησει εκει που πρεπει).

Το προβλημα (οχι ακριβως προβλημα :Ρ): Θελω να χτισω ενα gaming pc με Budget 1350 - 1400 ευρω ΜΑΧ.

Εχω κανει καποιες ερευνες και κατεληξα στα παρακατω:

cpu AMD 8350 8 core 4ghz

tower zalman z11 black midi tower

τροφοδοτικο BE QUIET! straight power E9 700w

ram KINGSTON HX318C10FW/4 4GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY WHITE SERIES

graphics MSI GTX770 N770 TF 2GD5/OC 2GB PCI-E RETAIL

ssd KINGSTON SV300S37A/120G V300 SSD 120GB SATA3 2.5'' RETAIL

hdd WESTERN DIGITAL WD10EZRX CAVIAR GREEN 1TB SATA3

screen ASUS VE247H 24'' DVI + HDMI LED BLACK

ups GEMBIRD UPS-PC-1202AP UPS AVR 1200VA/720W

mouse RAZER DEATHADDER 2013 GAMING

keyboard RAZER BLACKWIDOW

Ολα αυτα ειναι απο ESHOP και βγαινουν στα 1280 ευρω

Θα ηθελα τη γνωμη σας για το τι να αλλαξω καθως και να μου προτεινετε μητρικη για να κουμποσουν αυτα πανω καθως και καλη ψυχτρα για τον cpu (δεν σκοπευω να τον υπερχρονισω) αμα γινετε κατω απο 120 για να φτασω στα 1400

Ευχαριστω εκ των προταιρων.

αν και δεν έχω χρόνο να προσέξω ιδιαίτερα και να προτείνω κάτι άλλο

με μία ματιά μόνο

θα αγοράσεις νέο υπολογιστή και θα έχεις 4gb ram?? Θεωρώ πως minimum πλεον είναι τα 8 Gb(4x2) ή αν σε παίρνει τα 16gb

θα μπορούσες να γλιτώσεις μερικά χρήμματα με την αγορά ενός 8320

και επίσης καλό θα ήταν να πάρεις ssd 250-256gb τα 120 είναι σχετικά λίγα για τα σημερινά games(θα χωράνε 2-3+windows)

Ναι δικο μου λαθος αυτο... Ξεχασα να γραψω οτι θα παρω 2 4αρες οχι μια οποτε 8gb ram ;) στον SSD θελω να βαλω συγκεκριμενα πολυ βαρια games μεσα οποτε ελπιζω να αρκεστω στα 120. Τα περισσοτερα θα πανε στον HDD. Οσο για τον cpu δεν ξερω αν θα πρεπει να προτιμησω 8 η 4 πυρηνες. εβαλα τον 8αρη 8350 αλλα αμα ειναι την δουλεια μου να την κανω με 4πυρηνο να τον αλλαξω...

Καλωσήρθες Γιάννη. Έχεις κάνει αρκετά "εγκλήματα" στη σύνθεση ξεκινώντας πρώτα απ όλα απ τον επεξεργαστή. Όχι ότι τα άλλα είναι όλα οκ βέβαια. Συγκεκριμένα:

-Στο μπάτζετ που έχεις πας σε intel χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και φιοριτούρες

-Αντί της 770 θα μπει η 970 που είναι πολύ καλύτερη

-green δεν υπάρχει λογος να πάρεις, εκεί άλλωστε θα βάλεις τα περισσότερά σου games, γιατί να καθυστερούν;

-Ακριβά mouse/keyboard θα δεις στο τέλος, εφόσον μείνει μπάτζετ.

-ups δεν χρειάζεσαι, καλό τροφοδοτικό χρειάζεσαι κι ένα πολύμπριζο ασφαλείας.

Πρόταση:

1382e_zps5158bdfe.jpg~original

Στα 1382 ευρώ. Το πας 1450 και κοιτάς για mouse/keyboard.

Σε σχέση με το δικό σου έχει

-πολύ καλύτερο επεξεργαστή

-πολύ καλύτερη καρτα γραφικών

-διπλάσια μνήμη ram

-διπλάσια χωρητικότητας ssd

-γρηγορότερο σκληρό

-καλύτερο κουτί

-καλύτερη οθόνη

-καλή ψύκτρα

ΥΓ. Δεν υπάρχει 4 ή 8 πυρήνες. Δεν είναι ίδιας αρχιτεκτονικής οι επεξεργαστές για να συγκρίνεις άμεσα. Αν σωνει και καλά πρέπει να συγκρίνεις έτσι, τότε πάει κάπως έτσι: Τι είναι πιο γρήγορο; 4 άλογα ή 8 γαϊδούρια;

ENTIT: Xωρίς πολλούς συμβιβασμούς και με κανέναν σε βασικά parts, χώρεσα και τα mouse/keyboard που θέλεις στα 1400. Προσωπικά θα προτιμούσα το πρώτο βέβαια.

1396e_zps1db5b396.jpg~original

Η βασική υποχώρηση είναι στο κουτί. Η οθόνη υστερεί της πρώτης αλλά είναι οκ, το τροφοδοτικό υπεραρκεί (και 450αρι θα σου έκανε) και είναι ίδιας ποιότητας και η ψύκτρα έτσι κι αλλιώς μπαίνει εκ περισσού οπότε δεν χρειάζεσαι κανένα γομάρι.

Καλως σας βρηκα! :D

Απο οτι καταλαβα οι γνωσεις που εχω πλεον ειναι μηδαμινες και θελουν ξεσκονισμα. Εχω να χτισω PC απο τοτε που οι διπυρηνοι ηταν κορυφη :/

Τελος παντων θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα σχετικα με το build tou trexx. Αρχικα η evga κανει οσο θορυβο λενε? και στη συνεχεια στις 24'' η διαφορα μιας ultra sharp απο μια απλη full hd ποσο αισθητη γινεται? και τελος ο ι5 χρειαζεται ξεχωριστη ψυξη απο αυτη που εχει στο κουτι μαζι του? Εγω ξεχωριστη ψυξη εψαχνα για τον AMD γιατι ξερω οτι ανεβαζει θερμοκρασιες που για τις οποιες η ψυχτρα που δινεται δεν αρκει.

Ευχαριστω για την βοηθεια και ελπιζω να μην ειναι τοσο καμενες οι ερωτησεις μου :3

Τελος παντων θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα σχετικα με το build tou trexx. Αρχικα η evga κανει οσο θορυβο λενε? Όχι, έτσι κι αλλιώς φτιάχνεις λιγότερο επιθετικό προφιλ ανεμιστήρα με το evga precision. Η κάρτα είναι κρύα.

και στη συνεχεια στις 24'' η διαφορα μιας ultra sharp απο μια απλη full hd ποσο αισθητη γινεται? Πέρα από πολλές συνδέσεις και usb3, εκεί που ξεχωρίζει είναι κυρίως στην στιβαρή βάση με τις πολλές δυνατότητες, στα λεπτά bezels και στο pro-calibrated προφιλ. Δες το review εδώ στο φορουμ.

και τελος ο ι5 χρειαζεται ξεχωριστη ψυξη απο αυτη που εχει στο κουτι μαζι του? Δεν χρειάζεται με την έννοια που το εννοείς αλλά εφόσον υπάρχει η δυνατότητα -και εδώ υπάρχει- καλό είναι να μπαίνει. Βάλε την themis που σου έβαλα στο δεύτερο build.

Ευχαριστω για την βοηθεια και ελπιζω να μην ειναι τοσο καμενες οι ερωτησεις μου :3 Μια χαρά είναι οι ερωτήσεις σου. Τo the point.

Αρχικα η evga κανει οσο θορυβο λενε?

κάνανε update στο bios και είναι πολύ πιο ήσυχη αν και δεν γνωρίζω αν στείλανε και μοντέλα με το αρχικό bios αλλού πέραν απο reviewers (πάντα για την GTX 970 μιλάμε)

Καλως σας βρηκα! :D

Απο οτι καταλαβα οι γνωσεις που εχω πλεον ειναι μηδαμινες και θελουν ξεσκονισμα. Εχω να χτισω PC απο τοτε που οι διπυρηνοι ηταν κορυφη :/

φαινεται απο την επιλογη του zalman :p

Οχι οτι ειναι κακο, απλα ...χμμμ ...περασε η μοδα που ολοι προσκυναγαμε αυτη την εταιρια για τις ψυκτρες της... οχι πως σαν επιλογη δεν παιζει, αλλα ...ειναι καπως σα να βγεις με ρουχα του 60 :laughing:

Τελος παντων θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα σχετικα με το build tou trexx. Αρχικα η evga κανει οσο θορυβο λενε?

ελπιζω οχι, σε καμια βδομαδα θα ξερω, αλλα δε νομιζω...

Το θετικο ειναι παντως πως ειναι η μονη εταιρια που σου επιτρεπει να φερθεις στην καρτα σα να ειναι δικη σου γιατι οι αλλοι σου φερονται σα να την εχεις νοικιασει...

και στη συνεχεια στις 24'' η διαφορα μιας ultra sharp απο μια απλη full hd ποσο αισθητη γινεται?

εχω ultrasharp 27ρα 2560χ1440 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο το συγκεκριμενο κομματι.

ποιοτητα σε λογικη τιμη.

και τελος ο ι5 χρειαζεται ξεχωριστη ψυξη απο αυτη που εχει στο κουτι μαζι του? Εγω ξεχωριστη ψυξη εψαχνα για τον AMD γιατι ξερω οτι ανεβαζει θερμοκρασιες που για τις οποιες η ψυχτρα που δινεται δεν αρκει.

Αναλογα.

Αν επιλεξεις τη συνθεση του trexx (με τον κλειδωμενο) μπορεις μαλλον να χρησιμοποιησεις απλα τη στοκ ψυκτρα, αν και φυσικα παντα ειναι καλυτερα να παρεις μια aftermarket

Γενικα ακομα και με τον κλειδωμενο καλυτερα ειναι να εχεις μια σχετικα καλη ψυξη, ειδικα το καλοκαιρι.

Εκανα ενα build σχεδον ιδιο με τ πρωτο του trexx με την ασθσ οθονη που ειχα βαλει για να μου χωρεσουν πληκτρολογιο-ποντικι στην τιμη

Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια! :D:o

Γράψε αν θες αναλυτικά τη σύνθεση. Το δεύτερο build που σου έκανα με τα περιφερειακά που θες μέσα το είδες;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.